![]() |
#4261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rocznik 92
Otstanio tata powiedział mi, że nie musze robic i go to nie obchodzi czy zrobie czy nie , bo on nie ma .Mamam mi kazała Mówiła "Zrób sobie, bo ślub", ale ksiadz nam mowil, ze do ślubu nei trzeba miec bierzmowania i jak jej to powiedzialam to "To co nie robisz ?", ale nie bd mogla byc w tedy świadkiem, matka chrzestna.
Jeszcze niewiem czy robie .. ogolnie mało chodze do kosciola, a do spowiedzi to raz na rok i tylko ksieza "krzycza" na mnie i robia wielkie oczy jak widza moj indeks , bo przeciez koscioł najwazniejszy i tak po bierzmowaniu moja noga w kosciele nie postanie, no chyba ze na pastaerce i moze raz na rok pojde od tak .
![]() |
#4262 |
BAN stały
|
U mnie tak samo z uczestnictwem na mszach było... teram musze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Wtajemniczenie
|
Moi tez nie chodza, ale rodzicie mojej przyjaciółki to co tydzien :/ i szczerze jej wspolczuje. Ogolnie ma takich "nadopiekunczych" rodziców, a szczegolnie mamie ktora sprawdza jej zadnia i niekiedy robi,dzwoni do niej co chwile i pyta gdzie jest itp. Mi mama nigdy zadania nie robiła no moze w od 1-3 kl podst .
![]() |
#4264 |
Wtajemniczenie
|
To do ślubu nie trzeba mieć bierzmowania?
![]()
#4265 |
BAN stały
|
Ja też myślałam że trzeba mieć...
Moze zależy od kościoła ? xD |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Wtajemniczenie
|
Ksiadz na na spotkaniu mowił, ze gdzieś tam pisze, ze "Powinno się miec", ale nie trzeba, wiec jak ksiadz bedzie CI kazał robic to mozesz mu pokazac gdzie jest to napisane. Jak chcecie za tydzien sie go zapytam i wam powiem .
![]() |
#4267 |
Wtajemniczenie
|
Okay
![]()
#4268 |
BAN stały
|
A gdzie to jest napisane xP?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam w necie
![]() http://www.archidiecezja.lodz.pl/czy...wo/k4t7r1.html Kan. 1065 - § 1. Katolicy, którzy nie przyjęli jeszcze sakramentu bierzmowania, powinni go przyjąć przed zawarciem małżeństwa, gdy jest to możliwe bez poważnej niedogodności.
![]() |
#4270 |
Konto usunięte
|
noi trzeba, tylko ze niektorzy musza sie meczyc 3 lata do bierzmowania a tamci zaliczaja bierzmowanie w kilka dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
ja słyszłama ze jak przed slbem da sie ksiedzu 50 zł to tez da ci slub i od razu bedizesz bierzmowana:PP
![]() |
#4272 |
BAN stały
|
No u mnie wystarczy iśc do katedry zapłacić jakieś 50 zł...
wyspowiadać sie,iść na jakąs msze... i później po bierzmowaniu xD Ale ja tam w kościele sie męcze teraz juz 3 rok xD |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Konto usunięte
|
o czyms takim tez slyszalam. ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Konto usunięte
|
ehh jak mi sie nudzi. jeszcze tlye nauki dzisiaj a w poniedzalki najgorsze lekcje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Konto usunięte
|
a co do bierzmowania to ja chodziłam baaardzo sporadycznie, przyszłam miesiac przed powiedziałam ksiedzu ze zgubiłam indeks i oszczedziłam sobie meczarni w kosciele.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zadomowienie
|
ale zaliczyl ci?
![]() |
#4278 |
BAN stały
|
Ahaaa xP U mnie ksiądz w takie coś nie wierzy xP
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Konto usunięte
|
normalnie zaliczył. haha jaka byłam wtedy szczesliwa.
![]() ale nie radze na sobie tego stosowac, bo to od ksiedza zalezy w sumie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zadomowienie
|
łee ale ci zazdrosze
![]() u nas to by pewnie nie przeszło ![]() ale ze ci uwierzyl... ![]() ja z jednej storny chciała bym isc w tym roku aby miec juz to z głowy no i abym nei musiała za rok chodizc z młodszymi ![]() no ale z drugiej strony ja mam tak mało czasu na nauke a codopiero odpoczynek:/ no i jescze te msze sa na 19;00 ![]()
![]() |
#4281 |
BAN stały
|
ja mam próby w piątki na 19 xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie ładną masz fryzurke. Dawaj fotki my ocenimy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witamy;*** [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;5345279]witam witam dzis zawody kurcze 600m, nie chce mi sie. jaos pierwszy raz nie odczuwam stresu.[/quote] Mój ulubiony dystans moze to dlatego ze kiedy mogłam jeszcze biegać zdobyłam brązowy medal gdzie nawet sie do zawodów nie przygotowywałam ale to było w 5 klasie podstawowki ![]() ![]() ![]() ![]() Nie pamietam jaki ale wiem ze miałam chbya drugi czas albo pierwszy... nie pamietam.. ale kiedyś byłam dobra w biegach i wogóle w sporcie... chciałabym do tego jeszcze wrócić (nie zeby wygrywać tylko dla lepszego samopoczucia bo uwielbiam sport.. przez całą podstawówke i 1 kl gim latałam z chlopakami całymi dniami na boisku za piłką co to były za czasy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;5350312]Antygona mi sie podobala. ![]() wygralam zawody ! [/quote] Gratuluje;*** mi się podobają dwie piosenki po prostu milość i jest już ciemno- reszty nie słyszałam ![]() Cytat:
![]() W gimnazjum chlopacy w pierwszej klasie tali nam czekolade za złotówke z biedronki :/ W tamtym roku to jak ich jest 17 a nas 13 to 3 chlopaków się złozyło i lizaki dostałyśmy :/ "Mężczyźni" Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do nadopiekuńczości to ja mam teraz lipe przez moją siostre i przez to jaka była (ja nie jestem lepsza ale przynajmniej potrafie się z tym kryc- dobry wkręt nie jest zły ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4283 |
Wtajemniczenie
|
A własnie w tym tygodniu przedłużyłam sobie weekend
![]() ![]() A wczoraj byłam we wrocku z przyjaciółką i jej chlopakiem na zakupach w galerii dominikańskiej... raz przeszlismy galerie-nic, drugi- nic(tu jej chlopak juz masakrycznie wkurzony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jakie mam fajne zdjecia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
anecia ty to sie dopiero rozpisałas :lol2:
![]() |
#4285 |
Wtajemniczenie
|
No jak zwykle wchodze na wizaż a tam 10 stron
![]() ![]()
#4286 |
Zadomowienie
|
a na religie chodzisz?
bo moja kumpela nie chodzi ani do kosioła ani nie jest jechowa a jak jej sie pytaja cyzj est ateistka to mowi ze nie , ze ona wierzy w boga. ja sama tego troche nie rozumiem ![]() teraz jest zła na to ze religia liczy sie do sredniej bo my przez to mozemy sobie latwo ja podwyzszyc ![]()
![]() |
#4287 |
Raczkowanie
|
u Nas w kosciele mozna sobie wybrac dzien w ktory chodzisz na spotkania wiec nie jest zle
![]() i pelno ludzi daje kase i ma papierek ze jest bierzmowany :P a ja ano wstaje wiec chodze na te wczesniejsze msze a pozniej dzien wolny ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
wiem ![]() zawsze czytalam cala strone[za wiecej sie nie bralam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4290 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My z nasza wychowawczynią pod koniec zeszłego roku oglądaliśmy american pie (czy jakies inne gowno w tym stylu) ![]() Edit: a ja robię porządek w moich koraliczkach.. ![]() I wyobraźcie sobie żę calą podłogę mam w koralikach i innych badziewiach, a pokój mam niemały bo 20 m kw. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.