|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
Naj, naj, najcieplejsze i najserdeczniejsze zyczenia dla naszych Jubilatek- dwoch (R)zab(b)ek : Asi i Miski!!!!!!
Moj kot jest od nich dokladnie rok starszy ![]() ![]() P.S. Z innej beczki- mamom niekapciowym polecam skarpety z abs-em firmy Sterntaler. Zamowilam, przyszly i jestem zachwycona. |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
Buziaczki dla Asi i Misi !!! 100 lat
![]()
#4263 |
Zadomowienie
|
Hej dziewcyzny
![]() Aranko jak miło,że o mnie pamietasz i zauwazylas,ze mnie nie bylo ![]() Najslodsze buziackzi dla dziewczynek:Asienki i Miski dziewczyny rosnijcie zdrowe,badzcie kochane i szczesliwe!!!sto lat!!! A propos dzis Macius dostal przesylke z nestle z okazji rocvzku,balony z napisem "to juz roczek",ksiazeczki i kartke z zyczeniami -bardzo milo ![]() Sohf ale Kubus fajny chlopczyk,przystojniak,ze hej!a musze kupic gazete,czyzby malego juz do reklam porwali,bo on tkai piekny,ze nadaje sie do takiej pracy ![]() a Tobie zycze ,zeby ta praca i caly ten czas jakos minie,ze zmienisz nastawienie,skoro juz podjelas taka decyzje.. Kasiu Tobie gratuluje-jestes najlepsza!!! na pewno dasz sobie rade ,bo przeciez kto da rade jak nie T6y? ![]() ![]() cdn bo maz wierci dziure w brzuchu..cmok
#4264 |
Zakorzenienie
|
Julka od Nestle co i rusz dostawał paczuszki z próbkami kaszek, mleka, łyżeczkami. Od HIPP także. Niestety widocznie limit na naszą rodzinę wyczerpala bo Laura już od żadnej firmy nic nie dostała...No raz od Nestle teraz mi sie przypomniało purre z groszku i mleko.
kasiu to skarpetki? Kiedyś je już pokazywałam http://www.allegro.pl/item293834543_..._22_12cm_.html Czy wasze dzieci mają jakieś ulubione czynności? Laura jak tylko ją się przewinie łapie pampersa i sama zanosi do śmieci! Wiktoria od najmłodszego widzę ma super adoratorów! Kubuś to będzie łamacz serc niewieścich. Sohf - praca widze bardzo absorbująca...A ty Kasiu masz super z tą pracą - oby wszytsko się udało załatwić bo widzę, że warto!
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.baby-walz.com/SyEngine.ph...3&pPosition=26 http://www.baby-walz.com/SyEngine.ph...8&pPosition=29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Raczkowanie
|
Uściski i moc serdeczności dla Asi i Misi !!!!
Elu, dzięki, oczywiście tych piramidek nadal nie ma na allegro, a szukalam w necie i nigdzie indziej ich nie ma...Teraz sobie pluję w brodę czemu nie pomyślałam o tym wcześniej. W mojego dziecka niejedzenia ciąg dalszy - wczoraj nie chciał zjeść kaszki na kolację, nie wiem co się dzieje, czy przestała mu smakować czy co. Zobaczymy co będzie dzisiaj. Może nie był głodny, w nocy ani razu się nie obudził... a z Wiktorii super dziewuszka i fajnie, ze po takich przejściach tak się wszystko teraz poukładało, że i ładnie rośnie i że taka pogodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Rzabbocop
|
Dziekujemy goraco za zyczenia
![]() ![]() ![]() i oczywiscie rowniez najlepsze zyczenia dla Asi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Idzie myszka,idzie konik, żabka,piesek no i słonik. Wszyscy razem z balonami, z najlepszymi życzeniami, bo to dzień radosny wielce- masz już jeden roczek więcej!! ![]()
#4269 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
![]() bardzo dawno mnie tu nie bylo, raczej cale wieki, pamietacie "nas" jeszcze??? Ja i Cezary mamy sie dobrze, w naszym zyciu dokonaly sie male zmiany, ale byly one konieczne. nie wiem czy pisac, nie wiem co. Jesli uda mi sie naprawic komnpa to wkleje jakies zdjecia a pozniej sprobuje cos skrobnac o nas. Ciesze sie ze w koncu jestem u Was. Pozdrawiam
#4270 |
Zadomowienie
|
Najlepsze serdeczne zyczenia dla wszystkich Jubilatow!!! Duzo slonca w Waszym zyciu i samych usmiechow na buzkach!!
Dawno mnie nie bylo, ale mialam remont w mieszkaniu. Totalna odnowa przedpokoju i lekkie przemblowanie w pokoju Antonowki. Efekt wkleje jak tylko kupimy komode i wieszak, czyli mam nadzieje - Jutro ![]() Kuba Boski!!!! Kocham go!!! Siasiek milo, ze znow sie odezwalas, pisz co tam u Was!!! Simona pytalas o ortopede. My juz bylismy, bo mielismy tez konsultowac jak Antonowka zacznie chodzic. A ze chodzi narazie slabo, mamy powtorzyc wizyte jak bedzie 'smigac jak stara'. Narazie stawia mi lewa stopke paluszkami do wewnatrz, ale lekarz powiedzial, ze to nie szkodzi, ze ma do tego prawo, a ogolnie jest wszystko super. USG juz sie w tym wieku nie robi, bo juz za pozno i nic nie widac. A co do tej stopki, to jesli bedzie to nas niepokoic i dalej bedzie tak robic, albo bedzie sie pogarszac to tez mamy przyjsc. Co wiecej pisalyscie to nie wiem, bo nie mam czasu na czytanie. Dodam jeszcze tylko tak egoistycznie o sobie, ze mam troche problemow osobistych i bardzo mi ostatnio ciezko, dobrze, ze mialam sporo zajec i nie mialam czasu myslec, bo chyba bym oszalala. Jak mi bedzie bardzi zle, to sie wyzale, bo wiem, ze na Was zawsze mozna liczyc. Antonowke wkleje jak tylko pstrykne jej kilka nowych zdjec. |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Wtajemniczenie
|
o rety dzięki za te komplementa
![]() ![]() dla Asienki i Miski najlepsze życzonka i dużo buziaków ![]() ![]() MAszko jakoś w 13 miesiącu się szczepi Odrę, świnkę i różyczkę. a co z ta OSPĄ????? ![]() sasiek miło znów Cię widzieć. Kasiu rozumiem, że byś chciała odpocząć, faktycznie po tej mega pracy jaką wykonałaś, przydałoby się troche spokoju. a musisz zaczynać od już?? może dałoby się do odłożyć na miesiąc czy dwa?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
Sohf moja lekarka mowila mi o szczepionce przeciwko ospie. Pdobno jest dosc zle znoszona przez dzieci, ale warto szczepic, my chyba zaryzykujemy. A teraz mielismy 4ta dawke pneumokokkow pozniej meningokokken C i kolejne chyba 4 w jednym, ale dokladnie nie pamietam co.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Mi lekarka odradziła szczepienią na ospę - tez mówiła o wielu przypadkach złego tolerownia jej przez dzieci a na ospę jakoś nikt nie umiera...Groźniejsze są meningokoki czy peumokoki jak również bakterie HiB...
Sasiek - coś właśnie o tobie ostatnio myślałam...chyba ściągnęłam cię tu myślami - pisz koniecznie co u ciebie, wrzucaj fotki czarującego Cezarego@ A na jutro i w niedzielę - proszę trzymać kciuki bo mam 3 egzaminy...z rachunkowości podatkowej i z zastos. matematyki w finansach i bankowości...wrrrr
#4274 |
Zadomowienie
|
A ja wczoraj miała imprezę w domu - urodziny T Z. I teraz walczę z górą naczyń, pralka też chodzi non stop - nie wyrabiam po prostu. O 17 mam spotkanie ze znajomymi z podstawówki. Jestem tak padnieta,że mi się wcle nie chce - ale pójdę, nie można cały czas tylko praca-dom.
Aranko - kciuki zaciśnietę, na pewno egzminy pójda dobrze. Kamilka - na pewno wszystko się ułoży. Za Ciebie też trzymam kiuki Siasiek - ale dawno Cię nie było - zalądaj częśćiej i wrzuć parę zdjęć.
#4275 |
Zakorzenienie
|
Aranko STO LAT, STO LAT!!!
Kciuki trzymam mocno zacisniete! Sohf w tym caly jest abaras, ze staz albo od lutego, albo nigdy. Gdyby tak mozna bylo wszystko 'liniowo', najpierw studia, potem odpoczynek, potem staz, potem...Niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Bylismy dzis na szczepieniu odra, różyczka, świnka. Jednak mozna bło wykupic inną szczepionkę, ale powiedziano nam ze to bez sensu bo rózni sie ilością srodka znieczulającego. Jasio pochlipał przez chwilę, ale było w sumie ok. Wazy 10,8kg, mierzy 80cm. Wczoraj Nestle przsłało mu zyczenia urodzinowe. 2 balony, próbke mleka waniliowego, które chetnie wypił. Kiedys Aranka pisała o znajomej, kótra chwaliła pieluchy tesco - ja rowniez polecam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Raczkowanie
|
Nie mam siły pisać, Patryk i jego kuzynka dopiero zasnęli. Wkleję tylko parę zdjęć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia - TŻ miał tego samego dnia imieniny. Dostałam piękny bukiet róż. Egzaminy trudne a dzisiaj miała mi na 2 godzinki zostać z dziewczynkami siostra i mnie wystawiła...Czekałam na nią do ostatniej minuty licząc się z dojazdem taxówką na egzamin, wydzwaniałam do niej z marnym skutkiem aż równo o godzinie rozpoczęcia egzaminu zadzwoniła, ze ma grypę żołądkową i nie przyjdzie...Byłam wściekła, że nie dała mi znać wcześniej skoro "źle się czuła". Choć trudno mi w to uwierzyć....bo wracając teraz uczelni z popołudniowych zajęć widziałam ją na ulicy z "kolegą"....I tak polegać na siostrze...egzamin mam do tyłu....
A poza tym wrzucam zdjęcie córci znajomych co narobiła....
![]() |
#4280 |
Konto usunięte
|
Aranko, to zdjęcie to z takich typu "kochac czy zabic"
![]() ![]() A siostrę utopiłabym w szklance wody! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;6347530]Aranko, to zdjęcie to z takich typu "kochac czy zabic"
![]() ![]() A siostrę utopiłabym w szklance wody! ![]() Z wrażenia jak zobaczyłam arcydzieło Lenki to nawet nie spytałam czy udało im się toto usunąć...chociaż ze skóry to chyba nierealne....A co do siostry...hmmm niech lepiej w drogę mi nie wchodzi! "Z Aranką wojujesz - od Aranki zginiesz!!!" ![]()
#4282 |
Raczkowanie
|
![]() Przypomniał sobie jak Sebek był mały,miał wtedy 2latka,mieszkalismy jesze u rodziców salon kilka dni wczesniej pieknie wymalowny,do mamy kolezanka z rodzinka w odwiedziny przyjechała,a mojemu synkowi wpadła kredka w łapki,ja obiadek gotowalam i nagle mnie tkneło ze za cicho w domu ...weszłam do salonu a tam piekne wywijasy wymalowane na wysokosc reki ![]() pierwszy raz wtedy dostał w pampersiola,myslałam ze wyjde z siebie i stane obok... a teraz wspominam z usmiechem na twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
Ja tak na szybkiego tylko aby życzenia złożyć (r)zabim jubilatkom. Rośnijcie zdrowo dziewczyny!
![]() ![]() ![]() a teraz lece sie pakowac, jutro wracamy do domu...ufffff |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
Malgogaj spokojnej podrozy!!!!
Aranko ja bym tez chyba siostre udusila, bo nerwy mam slabe. Zycze owocnej zemsty ![]() A ze skory mozna zmyc takie dziela specjalnymi plynami do czyszczenia skory. A ja narazie staram sie trzymac wszelkie sprzety piszace w odpowiedniej odleglosci. Ale z dziecmi nigdy nic nie wiadomo. Patryk ma niezla czuprynke, a jak spi to jest podobny do mojej Antonowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Rozeznanie
|
u nas Zuza moja cierpliwość wystawia na magiczna probe..wie czego dokladnie nie moze dotknac...i faktycznie wtedy kiedy sie spiesze...to ona akurat musi dotknac np. plyt cd i wywalic je na caly pokoj
![]() Zuzawka drugi tydzien spi sama w lozeczku sa lepsze noce i gorsze teraz chcialabym przejsc na sztuczne ale nie wiem czy moj piesriocholik pozwoli mi na to
#4286 |
Zakorzenienie
|
Byłyśmy dziś zważyć Laurkę przed jutrzejszym echem serca - waga 9050 i 78cm. Myślałam, ze waży z 9,5 kg bo tak ciężko mi ją już nosić...Czyli jak to Simona określa - kolejna gęś wyścigowa.
Mamy mały problem od tygodnia z zasypianiem w ciągu dnia...bywa, że Laura walczy w łóżeczku ponad godzinę zanim zmorzy ją sen. Nie płacze tylko sobie mruczy, często zwali kupę, bawi sie, w końcu w dziwnej pozycji zasypia... Yaria - te nasze dzieci teraz doskonale wiedzą, że danej rzeczy im nie wolno ale i tak je do tego ciągnie. To już zmyślne bestie gajka - Patryczek sama słodycz - czyżby były pierwsze postrzyżyny????
#4287 |
Zadomowienie
|
Aranko - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Lenka - fajna, zadziorna dziewuszka
#4288 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję fibian
![]() ![]() Kupiłam na Allegro rajstopki http://www.allegro.pl/item298437780_...najtaniej.html Przyszły w ekspresowym tempie. Są naprawdę fajniutkie jakościowo (nie kupuję Woli bo się okropnie babolą te ich rajtki już po pierwszym noszeniu, dostaję głownie z UK ale Laura mi coś ostatnio powyrastała wiec się w 3 pary zaopatrzyłam na Allegro) a kolory też naprawdę extra, takie żywe. Wydaje mi się, że Nina miała takie rajstopki (zdj.4 nr 4) na urodzinkach ![]()
#4289 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zadomowienie
|
Hej kobietki
W imieniu Asi dziękuję bardzo wszystkim za urodzinowe życzenia Spóźnione, ale szczere najlepsze życzenia dla rówieśniczki Asi - Michelle Simona ja również czytam twoje posty, ale co do karmienia to ja nie karmię piersią Asi już pół roku, zresztą zakończenie to nie był żaedn problem, bo Asia i tak wolała butlę, a problemów kupkowych też raczej nie mamy, ostatnio jedynie sadzi lekko czarne kupy, ale to od żelaza, za to bardzo często mamy problem z odparzoną dupką, a na USG do ortopedy się nie wybieramy, bo 2 poprzednie wypadły bardzo dobrze więc nie ma potrzeby Kasiu gratuluję stażu cd nastąpi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.