![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Kochane!
wyciełam siebie bo wygladałam jak na wojnie albo po wojnie ![]() smialam sie sama z siebie jak to zobaczylam... musialam na budowie pracowac i kopac doły... Ja tez zachecam Szymka do pracy i pomocy mi, ale to chlopiec wiec wiele nie zdziałam.. ![]() ![]() a dzis Szymek mi przeszkadzał w pracy, ja mowie prosze zostaw, nie rusz, rozwalisz mi te papiery i tato mowi do niego "Szymek chodz tu powiedziałem" a Szymek uciakł za mnie i cicho siedział i ja mowiedo bylego TZ "uwazaj ze cie posłucha" a Szymek wychylił sie i mowi"uwazaj ze cie posłucham"...glupio sie poczułam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
" Paryna gotuj pirogi, o jezu Maćku drogi, nie mam miski, maciek do miasta po miske " ![]() Cytat:
Moja Wiki znowu zasmarkana. Już nie mam siły, ale nie gorączkuje, to ją do przedszkola puszczam. Najbardziej boje się, ze ojciec Wiki znowu będzie gadał, ze dziecko chore - bo umówiłam się z nim na sobotę, ze Wiki weźmie. Miłego dnia. Edytowane przez abc_81 Czas edycji: 2008-11-05 o 07:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Wika pewnie z przedszkola przynosi katarki...Bo jak kazda mama tak pusci malucha to inne dzieci łapia, wiec ABC nie martw sie...a ojciec WIKI (podobnie jak moj exTZ) jak nie znaja sie na wychowaniu dzieci to tak mowia...bo jak jest dobrze i Szymek jest zdrowy, nic mu nie jest to nic nie powie, ale jak tylko ma cos skaleczone albo ma katar to od razu "jak o niego dbasz"" dlaczego on chory""jak go pilnowałas".....ale co moze mowic czlowiek ktory nie wie co to wychowywanie dziecka? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Wpadłam sie przywitać i zaraz uciekam na zakupy a później pedze do koleżanki. Moni@ to fajnie ze Ci sie jakas robotka trafila,zawsze pare groszy wpadnie ![]() Abc taka teraz niestety pogoda,wirusów pełno,jakby troche przymrozilo to moze nie było by tego cholerstwa tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Rozeznanie
|
Moni@ masz rację . ojcem trzeba umieć być. Ja bardzo żałuje, ze TŻ nie ma kontaktu ze swoją córką, bo jest naprawdę dobrym ojcem. Ja z przyzwyczajenia sama robię wszystko przy wiki. I wieczorem jak zaśnie to sama ja tacham do pokoju, ale ostatnio TŻ mnie skarcił za to, i teraz on zanosi Wiki do pokoju. Pozatym podoba mi się, że obstaje za mną, zawsze w stosunku do wiki mamy takie samo zdanie, więc ona nie cierpi przez to, ze ja mówie tak a TŻ inaczej. Są sytuacje, ze ja na Wiki krzycze, a ona biegnie do TŻta i się skarży.
![]() Czasami biologiczny ojciec nie potrafi być ojcem, liczy się chyba ten, kto umie wychować. Jastin fajnie, że lecisz do koleżaneczki na plotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zadomowienie
|
W końcu znalazłam chwilkę czasu aby co nieco tutaj skrobnąć
![]() ![]() Przede wszystkim dziękuję za gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od poniedziałkowego popołudnia jesteśmy w domku , ja cały czas się przyzwyczajam do nowej sytuacji, na szczęście tż do końca tygodnia ma wolne także mi pomaga, co prawda na uczelnię musi iść ale jednak zaraz potem jedzie do domu więc mam pomoc. Wszystko jest teraz ok , tylko mnie strasznie bolą szwy,trafiłam na niezbyt delikatnego lekarza ![]() ![]() ![]() ![]() W szpitalu było ok tylko strasznei mi było tęskno za dziećmi, a najbardziej odbiło się to na Oliwce, jak przyszli do mnie w sobotę to było ok Oliwka cieszyła się ze mnie zobaczyła i była pewna że ja z nimi wrócę , ale jak usłyszała ze już muszą iśc a ja muszę z dzidzią zostać to od razu stanęła w kącie i zaczęła płakac ![]() Ze szpitala odebrał mnie tż z bukietem pięknych kwiatów, teściowie takze z kwiatami i moje dwie dziewczynki które też mi wręćzyły po pięnej różyczce ![]() ![]() Zdjęcia malutkiej postaram sie wkleić jak najszybciej musze tylko sciągać z aparatu. a teraz uciekam bo mały ssak się obudził ![]() Sory ze tyle się rozpisałam ![]()
#4267 |
Rozeznanie
|
Kasiu ciesze się, że już po wszystkim i lenka już jest z Wami.
Aż mi się łezka zakręciła, jak przeczytałam o Oliwce. Do tej pory była najmłodsza a teraz... na pewno przeżywa to. Druga łezka zakreciła się jak przeczytałam o tych kwiatach. Ja co prawda nie lubie kwiatów cietych, alle to musi być bardzo miło, zostac obsypaną kwiatami ![]() Kasiu na bolace sutki są jakieś maści. tak słyszałam , niestety nie znam nazw, bo ja nie używałam. popytaj w aptece. Życzę rychłego powrotu do sprawności po porodzie. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Rozeznanie
|
Ty nie przepraszaj, tylko pisz jak tylko znajdziesz czas. My tu wszystkie żądne wieści z Gdańska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zadomowienie
|
ok bede pisać w miarę swoich możliwości
![]() no i zapomniałam napisać wcześniej: Niki przepraszam że nie odpisałam na Twojego smsa ale zupełnie wypadło mi to z głowy.
#4270 |
Zadomowienie
|
Kasiu super,że już rodzinka w komplecie.
![]() ![]()
#4271 |
Zadomowienie
|
Mam prośbę do was bo zawsze mam z tym problem , ostatnio chyba Iwonka i Monia mi pomogły, chodzi o to że nie wiem jak zrobić w podpisie aby klikając na imię Lena pokazywał się jej wiek a nie tydzień ciąży.
#4272 |
Zakorzenienie
|
Kasiu super że już jesteście w domu
![]() też mi się łezka zakręciła jak czytałam Twojego posta ![]() no i podziwiam Cię bardzo, że myślisz jeszcze o 4 dziecku ![]() ![]() ![]() czekam niecierpliwie na fotkę malutkiej ![]() mój Patryk miał dziś pasowanie na przedszkolaka, byliśmy z tż na uroczystości, fajne przeżycie, płakać mi się chciało ![]() ![]() Jak będzie taka uroczystosc z okazji dnia matki to chyba z rekalmówką chusteczek bedę siedzieć tam ![]()
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() martwiłam się tylko że coś nie tak, że może źle się czujesz i nie piszesz ![]() no ale najważniejsze że jesteście już w domku
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja miałam maść BEPAPANTHEN czy jakoś tak wszyscy ja zachwalali więc i ja kupiłam i sam fakt że je czymś smaruje pomagał. idę dziś do lekarza miałam za tydzień ale gdzieś wyjeżdża i się umówiliśmy na dziś, nudzą mnie te wizyty wszystkie wyglądają tak samo, wchodzę mówię dzień dobry, potem na wagę, potem na fotel, potem na usg potem płace i do widzenie, wizyta trwa góra 10 minut, jakoś to dla mnie za mało, chciałabym być jakaś mądrzejsza po niej a nie żeby było tak że jak wyjdę to dopiero mam jakieś pytania, zaraz sobie siądę w kąciku i na spokojnie pomyśle co bym chciała wiedzieć oooo i sobie to możę zapisze na ściądze!!! Jesteśmy u mojej mamy, wzieła sobie pare dni wolnego żebym mogła odpoczywać a ona Kalineczką się zajmuje ale z pracy dziś do niej zadzwonili że musi jutro przyjść gdyż wszystcy pracownicy robią dezynfekcję bo jakieś dziecko zachorowało na żółtaczkę (mama pracuje w takim ośrodku do którego przychodzą dzieci niepełnosprawne no i dorośli też). no i będą tam wszystko czyścić i w ogóle no i nie wiem czy nie powinniśmy jechać w tej sytuacji do domu, nie wiadomo co to za żóltaczka ani jak się przenosi ale lepiej może się z nią już jutro nie stykać , no nie wiem, idę myśleć już mnie głowa zaczyna boleć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
nasza niunia
![]()
#4277 |
Raczkowanie
|
Prześliczna
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Kasiu jaka śliczna
![]() ![]() jejku ![]() ![]() ![]() ![]() a jak Julcia z Oliwką?? Cieszą się z dzidziusia??
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Kasiu ja tez sie popłakałam czytajac Twoj post...
Ciesze sie ze jestescie w domku, na bolace sutki polecam masc MALTAN sama ja stosowałam i mi pomogła.. Lenka jest boska ![]() Jeszcze raz gratuluje Kasiu Tobie i Twojemu TZ !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Kasiu jeszcze raz gratulacje,a to,że masz prześliczną córeczkę pisałam na nk. ![]() Ja dzisiaj pospałam z Amelcią do 9,także jestem wyspana na maxa,ale fajnie tak poleniuchować. ![]() A jak Wam się podoba program you can dance,bo mi się wydaje,że jest troszkę niesprawieliwy jak głosują widzowie,bo ktoś kto ma dużo znajomych to może gorzej tańczyć i tak przejdzie.
#4283 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Kasiu co tu duzo pisać,corka śliczna ![]() ![]() Co do bolących sutków to ja pamiętam ze smarowałam je swoim mlekiem i tylko tyle,rzadnych maści nie używałam ![]() ![]() Nel ja ten program oglądam sporadycznie,wczoraj np. jednym okiem oglądałam a drugim rozwiazywałam krzyżówke.Więc nie wnikam zabardzo,ogólnie to mnie wkurzaj te wszystkie progrmy typu "mam talent","you can dance","taniec z giazdami" i inne,dla mnie to pic na wode z tymi smsami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Rozeznanie
|
Nel ja nie lubię takich programów i nie oglądam ich.
![]() Ja jutro wzięłam urlop, także mam pięć dni wolnego, do pracy dopiero w środę idę. ![]() Wiki miała zostać dzisiaj w domu z TŻtem bo kaszle, ale w ostatniej chwili zaczęła płakać i mówi: mamusiu weź mnie ze sobą , proszę, moge jechać - tak mi się jej żal zrobiło, nafaszerowałam ją lekami (nawet bez oporów brała) i zawiozłam ja do przedszkola. Ale jutro celowo wziełam wolne, żeby z nia posiedziec w domu, bo jeszcze mi się rozchoruje na dobre. Pozatym w pracy sypneli kaską, także jestem zadowolona ![]() Obiecałam Wiki, że upieczemy ciasteczka Wczoraj szukałam foremek do ciasteczek, ale nie znalazłam żadnych z Wiki. Więc dzisiaj będą ciasteczka wycinane szklanką. Wiki lubi mi pomagać jak coś z ciastem robię. Odrywa kawałek i gniecie, albo pomaga mikser trzymać. A wasze szkraby. |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Abc to tak jak moja gwiazda ![]() Ja ciast nie piekę ale tż to robi wiec Wiki babra sie tym cieście,kieliszkem kółka wyicna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
DZIĘKUJĘ ZA KOMPLEMENTY W IMIENIU LENKI
![]() Dzisiaj malutka całą noc płakała , a ja nawet nie wiem co było tego przyczyną ![]() ![]() ![]() Co do maści na bolące piersi to właśnie kupiłam bepanthen , w szpitalu babka doradzała abym smarowała własnym pokarmem, więc na zmianę smaruję tym i tym ![]() ![]() Co do YCD to ja lubię oglądać , tylko wczoraj jak na złóść na chwilę usnęłam i to w momencie jak ogłaszali kto odpada ![]() ![]()
#4287 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Gdzie sie podziewacie? Kasiu jak nocka dzisiaj?Lenka dala troche pospac? Tak sobie myślałam jak ja nawe swoją corcie jak sie urodzi?I wiecie co nie mam kompletnie zadnych pomysłow ![]() Dla chlopca mam pomysł,nawet dwa,a dla dzieczynki nie mam pojecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Rozeznanie
|
Kasiu napewno z czasem sie zorganizujesz. A małe dziecko ma swoje prawa - ale ty o tym wiesz najlepiej
![]() Jastin jesli chodzi o imie dla dziewczynki to mi sie podoba Kornelia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Kasiu z pewnocia ci ciezko, ale jak pisza dziewczyny to kwestia czasu i z pewnoscia sobie unormujesz wszystko...LEnka skojarzy ze jest w domku juz z mamusia i siostrami i napewno da Ci wiecej spokoju..na razie musi dac znac o sobie
![]() Jastin ja nie mam pojecia jak masz nazwac corke...jak wiadomo kazdej z nas podobaja sie inne imiona...byle nie Wiktoria ![]() Przejrzyj kalendarz imion...mi ostatnio spodobalo sie imie Tobiasz dla Chlopca ![]() ![]() ![]() Moj Szymek jest chory, ma zapalenie wezlow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Przepraszam, że Was ostatnio zaniedbałam, ale miałam bardzo zwariowany tydzień. Jestem teraz padnięta jak diabli, a jeszcze dziś muszę napisać dla cioci 3 pracy na zaliczenie. Obiecałam, bo ona zawsze mi swoje dziewczyny przysyła na wakacje do opieki nad Kasią, to musimy sobie jakoś pomagać. Jutro wybieram się z Kasią do mamy, wrócimy dopiero w poniedziałek lub wtorek. Kkasiu jeszcze raz gratuluję córeczki! Jest cudowna, rączki w sam raz do całowania, a jakie fajne włoski... Z tym podpisem nie pomogę, bo już w ogóle nie pamiętam jak się to robiło. Ostatnio coś pamięć mi szwankuje, strasznie... Abc i Moniu życzę zdrówka Waszym pociechom. Już ja to wiem, co znaczy chore dziecko. Moja Kasia była jednym z bardziej chorujących dzieci. Nie sądziłam, że będę tak odpoczywać psychicznie, jak już wszystkie choróbska poszły precz. Ja jestem przerażona, bo na Kasię panie skarżą się w żłobku, że jest uparta, że się stawia, że charakterna... W szoku jestem, bo co będzie w późniejszym wieku, skoro to już takie uparte? Ostatnio czuję się brzydka, beznadziejna, nikomu niepotrzebna... Wczoraj byłam u fryzjera i dziś trochę już lepiej z samooceną. Muszę koniecznie zacząć znowu coś ze sobą robić, bo ostatnio spoczęłam na laurach i się zaniedbałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.