Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-15, 09:43   #4261
kina2807
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Witam Was dziewczynki, obudzilam sie i od razu do Was zajrzalam (ach ten nalog, hihi)

Kachulko
dzieki za gratulacje, zobaczysz, ze Twoj tez niedlugo sie opamieta, skoro moj juz sie zdecydowal, to i Twoj to zrobi jakby mogl taka Kasie za zonke nie pojac

Ray zycze powodzenia z mieszkaniem i coraz czestszych ruchow dzidziusia

Asiu odwiedzaj nas Kochana jak tylko bedziesz mogla, bo my tu tez strasznie bedziemy tesknic

Pomidorko pamietaj, ze tutaj zawsze mozesz sie wygadac, Ty tez pewnie pomozesz jak ktoras z nas bedzie miala problemik

Nikitko z ta adopcja to swietny pomysl, zwlaszcza jesli pasuje i tobie i mezowi, a coreczke pewnie sliczna bedziecie miec

Gizelciu a Ty jak sie dzis czujesz Kochana? opuchlizna z nozek zeszla?

pozdrawiam wszystkie dziewczynki i zycze milego dzionka

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 10:36   #4262
kasiasiar
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Orzeszku widzę ,że jesteć Jak się udał wieczór we dwoje?
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 10:41   #4263
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Orzeszku widzę ,że jesteć Jak się udał wieczór we dwoje?

Witaj, cuudownie!!!!! Byliśmy w restauracji na obiedzie, a potem poszliśmy do kina na komedię Państwo młodzi : Chuck i Larry. Prześmieszna komedia!!! Niestety pod koniec filmu złapała mnie migrena (masakra!!!), ale dzięki solphadeinie (uważam że jest najlepsza na ból głowy) poczułam się o niebo lepiej !!!! Pomimo migreny było fantastycznie!!! I w końcu TYLKO WE DWOJE
Stary 2007-10-15, 11:33   #4264
Ray
Zakorzenienie

orzeszek dobrze ci hihi...

a mi sie dzis oczy zymaja doslownie a tyle pracy mam i jeszcze musze jechac z ta umowa o mieszkanie

moje dziecko aktywne od rana fika koziolki chyba bo w roznych miejscach czuje puk puk chyba sniadanie smakowalo hehehe a ja bym spala najchetniej
dobrze ze mnie podkopuje to chodziasz nie usne hehehe

ze mna nie tak zle mam 4 kg na plusie podobno w nomie moze ominie mnie 30 kg
Stary 2007-10-15, 11:34   #4265
Ray
Zakorzenienie

orzeszek moze ty mi powiesz jaki mam kupic plaszcz na zime cholerka mam kurtke do kolan ale cos czuje ze cala zime w niej nie pochodze z bruchem hmm a czemu nie robia dla ciezarnych plaszczow buuu
Stary 2007-10-15, 11:54   #4266
mezatka07
Zakorzenienie

czesc wszystkim
ja mam dzisiaj dola giganta
nie ma dalej owulacji, a to 16 dc....
nie bylo jej ani po zabiegu ani po 1 okresie jej nie ma
nie wydaje mi sie, zeby przyszla..
tempka waha mi se od 36,3 do 36,5 tak caly czas na takim niskim poziomie
niech kurcze skoczy do gory!!!!!!!!!!!!!
bo jak nie to nici z moich badan!!!
po co mi badac wtedy progesteron jak nie bedzie owulki?? to badanie powie mi tylko, ze nie bylo owu a ja chce wiedziec czy jest w normie

wkurzylam sie noooooooooooo
a moze wy mi wywolacie owulke?? jak wilka z lasu
Stary 2007-10-15, 12:01   #4267
Ray
Zakorzenienie

ja tam nigdy sie nie znalam na wyliczniu tej owulacji.. temerature jeden miesiac mierzylam i zawsze mialam taka sama haha. a mimo to zaszlam w ciaze wiec wydaje mi sie ze temperatury to o kad tylka za przeproszeniem.. tak samo w ciazy ze niby ma byc 37 a ja mialam raz 37 raz 36,6 i w ciazy bylam i jestem wiec raczej mezatka bym tego nie mierzyla.... nie wiem jak wy rozpoznajecie te owulacje mi sie wszystkie dni zawsze takie same wydawaly wiec sie tym nie przejmuj moim zdaniem
Stary 2007-10-15, 12:12   #4268
kasiasiar
Zakorzenienie

Hmm w sumie ja popieram mierzenie temp ale tylko przez super systematyczne osoby i zawsze o tej samej godzinie , tym samym, dobrym termometrem. Ja nie mierzę bo nie mam po co jeszcze ale chyba nigdy nie skorzystam bo ja zapominalska jestem

Asia owulkę przywołuję Terazto już nie może nie przyjść.
Przed tabsami zawsze miałam bóle jak na @ w czasie jkiedy powinna być owulka więc to chyba była ona Mam nadzieję, że jak odstawię tabsy to będzie tak samo

A mu już chyba prawie zdecydowaliśmy się na pewną ofertę wycieczki

Orzeszku fajnie, że wieczór Wam się udał
Dobrze, że miałaś ze sobą jakieś tabletki na ból głowy
Stary 2007-10-15, 12:32   #4269
Pomidora
Zakorzenienie

Witajcie kochane
Jak tam dzionek? Ja dziś urlopik skończyłam i na 15 do pracy, ale nawet mi się chce, bo i z dziewczynami się w pracy nagadam, no i miałam 2 tygodnie wolne, to się wynudziłamTylko rano obudziłam się z kaktusem w gardle, ale zaraz pójde po tableteczki i będzie dobrze.

Mężatko ty się nie smutaj bo będzie dobrze i przyjdzie oczekiwana owu. Ja też się dołączam i przywołyję !@@!#@#$#$^$%&%*^(*&)&&$% ^#%@%@$#^%^&^*^&%#^&%##^$ %@$!$@#$^$%^&%^&^%*^&*%#& $%$#%#^$ No jak juz wszystkie przywołujemy, to niech tylko spróbuje się nie pojawić A może z tą temperaturką rzeczywiście jest tak, że jest ciągle unormowana. Sama widziasz że Ray tak miała, więc może nie ma co się martwić?

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 12:46   #4270
mezatka07
Zakorzenienie

no wlasnie ja jestem taka super systematyczna
dzien w dzien nawet w niedziele wstaje o 7 rano........ a przeciez do pracy nie chodze.... no i mierze tempke... zawsze
no i jak zaszlam w ciaze to tez dokladnie wiedzialam co i jak
lekarze- specjalisci od badania nieplodnosci takze zalecaja taka forme badan, jest ona naprawde bardzo dokladna, jezeli tylko kobieta jest dokladna mowia jednak, ze kobieta, ktora chce zajsc w ciaze po ok 2-3 miesiacach zaniechala mierzenia tempki, bo to dodatkowy czynnik stresujacy
ale metoda ogolnie jest bardzo dobra, bo jezeli mialaby byc owulacja to temperatura zawsze rosnie, nie da sie zeby byla na tym samym poziomie
chyba ze ktos zle mierzy- za krotko, o innej godzienie, innym termometrem itp

a w ciazy nie jest powiedziane, ze ma byc powyzej 37 stopni
tempka jest poprostu podwyzszona czyli moze byc np 36,8 stopni- u mnie przewaznie byla ponad 37, najmniej 36,8 ale wiem ze jak np zagniezdza sie zarodek to i o 10 kresek porafi spasc tempka

dosyc tego objasniania, bo mozna cala strone tym zapisac
ja tam lubie to robic, poznaje dzieki temu swoj organizm i to wszystko naprawde sie sprawdza, przeciez wymyslili to lekarze a nie ja
i skoro pomaga w interpretacji cykli i daje sygnaly w walce z nieplodnoscia to cos w tym musi byc

bede czekac na ta durna owulke, ciekawe kiedy moze sie pojawic...
Stary 2007-10-15, 12:50   #4271
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Cześć Laseczki

Ja właśnie wyprawiłam mężusia do pracy.

Kinuś GRATULUJĘ
bardzo się cieszę że nasza Kinusia będzie Panną Młodą

Pomidora mężuś zrobił Ci cudowny prezencik gałki wychodzą mi z orbit wwoooowww - romantyk

My z mężusiem szalejemy ale inaczej.
Heeja banana od rana i dzionek tak jak wczoraj musi byc udany
Martwie sie tylko moją małą córeczką która od wczoraj chyba dyskoteke sobie zrobiła w brzuszku mamusi. Cały czas ostro mnie kopie.
O 4 rano wstała z mamusią do toalety i postanowiła że nie będziemy spać do 5 tylko bedziemy się bawić w kopanie mamusi
Martwie się o to moje dziecko, kiedy ma zamiar trochę odpoczać

Wróciły mi też problemy z hemoroidami
Już drugi dzień rano załatwiam grubszą sprawę z krewką
Jakoś zawsze zapominam o tym powiedzieć lekarzowi. Może dlatego że zdarza mi się to sporadycznie.

W sobotę idę na ROCZEK Chrzesniaka już nie moge się doczekać.

Dziewczynki trzymajcie kciuki. Dzisiaj odbieram wyniki na przeciwciała
Stary 2007-10-15, 12:51   #4272
mezatka07
Zakorzenienie

dzieki dziewczynki jestescie kochane, tak ja wywolujecie

ja pewnie i tak po przyjezdzi pojde zrobie te badania od razu
no chyba, ze owulka by akurat przyszla........to odczekam z 6-8 dni i wtedy zrobie a jak nie to moze podczas mojego pobytu w Polsce sie pojawi to bym powtorzyla to badanie progesteronu

wszystko sie komplikuje jak czlowiek chce dobrze
Stary 2007-10-15, 12:54   #4273
mezatka07
Zakorzenienie

ja 22 no to trzymam kciuki za dzisiejsze badanka

a moglabys mi powiedziec ile sie czeka na wyniki??????? i co za badanka robilas??
Stary 2007-10-15, 13:12   #4274
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki

Ja właśnie wyprawiłam mężusia do pracy.

Kinuś GRATULUJĘ
bardzo się cieszę że nasza Kinusia będzie Panną Młodą

Pomidora mężuś zrobił Ci cudowny prezencik gałki wychodzą mi z orbit wwoooowww - romantyk

My z mężusiem szalejemy ale inaczej.
Heeja banana od rana i dzionek tak jak wczoraj musi byc udany
Martwie sie tylko moją małą córeczką która od wczoraj chyba dyskoteke sobie zrobiła w brzuszku mamusi. Cały czas ostro mnie kopie.
O 4 rano wstała z mamusią do toalety i postanowiła że nie będziemy spać do 5 tylko bedziemy się bawić w kopanie mamusi
Martwie się o to moje dziecko, kiedy ma zamiar trochę odpoczać

Wróciły mi też problemy z hemoroidami
Już drugi dzień rano załatwiam grubszą sprawę z krewką
Jakoś zawsze zapominam o tym powiedzieć lekarzowi. Może dlatego że zdarza mi się to sporadycznie.

W sobotę idę na ROCZEK Chrzesniaka już nie moge się doczekać.

Dziewczynki trzymajcie kciuki. Dzisiaj odbieram wyniki na przeciwciała
Kochana, to chyba nie doczytałaś, jaki "prezent" zrobił mi jak wracał z pożegnania kolegi wczoraj Ale już jest dobrze.
A co do hemoroidów, to mam super radę, choć wydaje się dość prosta, to jest najlepsza (moja mama miała operację na hemoroidy i wszystkim to zaleca) chodzi o nasiadówki z kory dębu. Kupujesz w aptece, zalewasz wrzątkiem, czekasz aż się zaparzy, dolewasz trochę zimnej wody i tyłeczkiem do miseczki I tak ok. 10 min. dziennie. Trzeba przy tym zwierać i poluźniać tyłeczek, żeby najlepiej zadziałało. Wierz mi że działa. Pomogło mojej mamie, która płakała w toalecie to pomoże i Tobie

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 13:15   #4275
kachula27
Zakorzenienie

Kasiasiar ja to bym chciala juz isc na dlugie zwolnienie 9miesieczne ale to narazie tylko marzenia wiec pozostaje mi czekac i starac sie starac ale jak jak mojego wiecznie nie ma w domku....

Mezatka wywolujemy Twoja owulke!!!!!!!!!!

Karolinko oby wyniki badan byly pomyslne

Dzieki Kinus za pocieszenie ale mysle ze duuuuuuuuuzo czasu minie zanim moj sie zdecyduje na ten krok-chyba jeszcze nie dorosl do tego aby byc mezem
A swoja droga to jakie te chlopy sa glupie!Jak bo za przeproszeniem bzykania to dorosli i sa pierwsi i odpowiedzialni ale zeby sie ozenic to jeszcze nie dojrzeli .Chyba normalnie zmienie zdanie i stwierdzam ze seks powinien byc dozwolony dopiero po slubie hihihih
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 13:43   #4276
kachula27
Zakorzenienie

Dziewuszki kochane gdziez Wy sie wszystkie podzialy????????????
Stary 2007-10-15, 14:15   #4277
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Dziekuję Kochane.

Pomidora czytałam o tym powrocie mężusia.
Jesli chodzi o nasiadówki wiem że są dobre ale nie wskazane dla kobiet w ciąży.

Mężatka to badanie to pobranie krwi i stwierdzenie czy wytwarzam przeciwciala szkodliwe dla malenstwa.
Z mezem mamy konflikt serologiczny (wtedy kiedy kobieta ma grupę krwi rh - a mężczyzna rh+ nigdy inaczej)
Na wynik czeka się jeden dzień.
Ja już mam wynik i na szczescie nie wytwarzam takich przeciwciał.
Stary 2007-10-15, 14:15   #4278
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
dziewczynki mam wspaniala wiadomosc

Oficjalnie za zgoda TZta oglaszam Wam, ze w przyszle wakacje sie pobieramy!!! Najprawdopodobniej w sierpniu
mama TZta kazala nam juz wybrac date konkretna i zamawiac sale
ale jestem szczesliwa
Kochana gratuluje azzzz zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
czesc wszystkim
ja mam dzisiaj dola giganta
nie ma dalej owulacji, a to 16 dc....
nie bylo jej ani po zabiegu ani po 1 okresie jej nie ma
nie wydaje mi sie, zeby przyszla..
tempka waha mi se od 36,3 do 36,5 tak caly czas na takim niskim poziomie
niech kurcze skoczy do gory!!!!!!!!!!!!!
bo jak nie to nici z moich badan!!!
po co mi badac wtedy progesteron jak nie bedzie owulki?? to badanie powie mi tylko, ze nie bylo owu a ja chce wiedziec czy jest w normie

wkurzylam sie noooooooooooo
a moze wy mi wywolacie owulke?? jak wilka z lasu

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Dziewuszki kochane gdziez Wy sie wszystkie podzialy????????????

Ja już się melduje i się witam

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 14:16   #4279
Mijalea
Zakorzenienie

dziewczynki, nie moge sie dzis jakos do nieczego zabrac-nie lubue poniedzialkow...
Ale Kiniu , pouczylam sie troche w weekend i dzis tez Normalnie jakos nawet mam ochote na wciaganie wiedzy.
No i kochana teraz sie zacznie goraczka przed-slubna hihi, ale sie ciesze, ze to juz za mna

mezatka
udanych badan w Polsce

Kasiasiar napisz koniecznie, gdzie zdecydowaliscie sie poleciec

Ja lece za tydzien do rodzicow W koncu sobie wypoczne i bez stresu pozalatwiam co trzeba. Bo ostatnio za kazdym razem jak juz bylam to latalam jak poparzona bo wiele do zrobienia przed weselem bylo.Musze odebrac paszport z nowym nazwiskiem, zebym mogla na wakacje poleciec

Rozmawialam z mezem i zaczniemy male staranka w tym miesiacu, a raczej w listopadzie, ciekawe czy bedzie jakas owulka skoro jz o niej mowa

Poza tym nic ciekawego...

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 14:24   #4280
kachula27
Zakorzenienie

Madziu zycze Wam odrazu owocnych staranek

Karolinko ciesze sie bardzo ze badania okazaly sie pomyslne i jest wszystko dobrze

Kurcze dziewczynki sie pojawily a ja musze zmykac,postanowilam ze wlasnie dzis ide na wielkie zakupy,wyciagne swoje lewuski z koperty schowanej gdzies gleboko i ide zaszalec,musze kupic troszke ciuszkow.pasek i kurtke
Stary 2007-10-15, 14:47   #4281
mezatka07
Zakorzenienie

ja 22 super, ze badanka wyszly pomyslnie

chcialam sie was poradzic, bo moze ktoras z was wizazanki wie, czy jakies badanka przed ciaza mozna zrobic na kase chorych??

chodzi mi np o takie badanka z tego artykulu
http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51239,73255.html

czy przynajmniej niektore z nich np glukoze, krew, mocz, toksoplazmoze, rozyczke czy cytomegalie- czy mozna dostac skierowanie od lekarza i zrobic to na nfz???
bo pewnie z hormonami to by byl problem, to bym sobie to zrobila prywatnie
i jeszcze ciekawa jestem ile by sie czekalo na wyniki takich badan??
bo prywatnie to przewaznie juz po godzinie wiadomo albo najwyzej na 2 dzien...

bylabym wdzieczna za jakies informacje

buziolki
Stary 2007-10-15, 14:47   #4282
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kasiu to życze udanych zakupów później się pochwal co kupiłaś

Stary 2007-10-15, 14:54   #4283
gizelcia
Zadomowienie

Czesc laseczki Wkoncu Tomek zszesdl z kompa i moge Wam cos napisac Melduje ze dzis w nocy z Wami posiedze bo M ma na noc i wreszcie sobie poklachamy juz sie ciesze

..a teraz zmykam pare stron wstecz zeby nadrobic zaleglosci..oj duzo tego

..aaaa..w sobote odstawilam leki..teraz tylko czekac az zacznie sie cos dziac Malutka wychodz juz na swiat bo mamusi smutno..

..nozki niestety dalej opuchniete
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 14:58   #4284
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gizelcia Pokaż wiadomość
Czesc laseczki Wkoncu Tomek zszesdl z kompa i moge Wam cos napisac Melduje ze dzis w nocy z Wami posiedze bo M ma na noc i wreszcie sobie poklachamy juz sie ciesze

..a teraz zmykam pare stron wstecz zeby nadrobic zaleglosci..oj duzo tego

..aaaa..w sobote odstawilam leki..teraz tylko czekac az zacznie sie cos dziac Malutka wychodz juz na swiat bo mamusi smutno..

..nozki niestety dalej opuchniete

Za dobrze ma w brzuszku u mamusi i wyjść nie chce

Stary 2007-10-15, 14:59   #4285
kachula27
Zakorzenienie

To ja juz uszykowana na zakupki,oko podmalowane,wloski ulozone i lece na zakupki.Trzymajcie sie cieplutko i papa
Stary 2007-10-15, 15:02   #4286
zgadnij_MS
Zakorzenienie

ByeBye

Stary 2007-10-15, 15:54   #4287
gizelcia
Zadomowienie

..oj dziewczynki tyle tego naskrobalyscie ze nie nadazam z czytaniem..

KINA ciesze sie ze wkoncu ustaliliscie wszystko ze slubem!!!!GRATULUJE KOCHANA!!! Nareszcie spelnia sie Twoje marzenia..jeszcze tylko mala fasolinka i niczego wiecej do szczescia nie trzeba..

..a sukienka ktora pokazalas na forum bardzo ladna

Pomidora sliczna z Was parka I prosze nie smutaj sie z powodu problemow z zafasolkowaniem..wierze ze wszystko bedzie oki doki

zgadnij_ms mam nadzieje ze wszystkie smutki poszly sobie w ciemny kat bo inaczej ja je dopadne i nie chcialabym byc w ich skorze

..a moj mezus ma L4 Ponad tydzien bedzie w domku huuuuuuuraaaa hihihihihi..bedzie wiecej czasu na....hihihihi..heja banana Trzeba korzystac bo pozniej bedzie celibatu 6tyg
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 17:05   #4288
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Oooooooooooo to Agatka będzie szaleć z mężusiem aaaa słuchaj braliście ślub cywilny a po robiliście jakieś przyjęcie dla gości?? Zapraszaliście rodzinkę czy tylko rodzice, rodzeństwo??

Stary 2007-10-15, 17:06   #4289
kasiasiar
Zakorzenienie

Kachula owocnych zakupków życzę.Mam nadzieję , że nam się pochwalisz ...

Agatko kochana nie poganiaj Oliwci Niech maleńka sobie posiedzi w brzuszku i dobrze się przygotuje na wyjście na ten wstrętny, pełen zarazków itp świat.
Stary 2007-10-15, 17:26   #4290
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Oooooooooooo to Agatka będzie szaleć z mężusiem aaaa słuchaj braliście ślub cywilny a po robiliście jakieś przyjęcie dla gości?? Zapraszaliście rodzinkę czy tylko rodzice, rodzeństwo??
Odpowiem za Agatke
Był ślub cywilny i przyjecie dla najbliższych wszystko było super fotki tez chyba były zamieszczane na wątku
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości