|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze farby BLOND
4 ostatnie po i trzymałam tylko 13 min.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Superedzia super wyszło! Zresztą u Ciebie wszystko super wychodzi
![]() Ewe11 wystarczy wpisać w przeszukaj w wątku "palette c10" a znajdziesz posty ze zdjęciami efektów i rad co do tej farbki.
#4263 |
Zakorzenienie
|
No bardzo ładnie jak zwykle
![]()
#4264 |
Raczkowanie
|
dzięki ale o szamponik tylko więc za jakieś 3 tygodnie farbka c12 lub tym razem spróbujeC10 się zastanawiam ciągle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
No a ja nie wytrzymałam i siedze teraz z palette deluxe 218 na głowie. Jejku dziewczyny co to za lux jak śmierdzi niesamowicie!!! C12 to przy tej pachniała chyba. Napisane aby nie zakrywac głowy i unikać przegrzewania przy tym odcieniu ale ja juz nie mogłam wytrzymac i narazie zakryłam łepek lekko ręcznikiem. Zresztą mój synek zaczął pocierać nos a jemu dotychczas żaden smród nie przeszkadzał. Nawet okno szeroko mam otwarte. Chodze po całym domu aby tylko do małego się nie zbliżać bo naprawdę daje po nosie i oczach. Narazie robię odrosty napisane że do 35min i tak też blond bunny mi kiedyś doradziła. Nie kupiłam drugiego opakowania bo finansowo kuleję a zresztą chce zobaczyc czy ruszy w ogóle moje odrosty i te rude a jak coś uda się przeciągnąć na całość to będzie ok a jak nie to za kilka dni kupię drugą (będzie już kaska) i machnę na całość na parę min. Wiem, ze robię na opak ale naprawdę juz nie mogłam wytrzymać. Zobaczymy ok 9 jak już pewnie wysuszę co wyjdzie. Acha i nie szczypie mnie choć jak kładłam to lekko gdzieniegdzie przyszczypało i odrazu przestało. Tylko przy aplikacji. Może akurat miałam te miejsca podrażnione po czesaniu. Ocho za ciepło mi w głowę więc zdejmuję ręcznik :P
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- odrosty po 20min... rude... ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- jeszcze siedze. Rude kosmyki z tego co widze chyba załapało na blond nawet zdrapywałam pazurem farbę aby zobaczyć. Odrosty rude nadal. Pewnie przy następnym farbowaniu te odrosty złapie jasniej a naturalne znowu rudo. Ale tak chyba lepiej. Teraz żałuję że nie kupiłam dwóch... No ale pójdę lekko z wodą wymasować wszystkie włosy na które nie starczyło farby i zobacze. Zawsze jeszcze mam perłowy specjalny blond prosalonu. Tylko wodę słabszą kupię. Idę moczyć łepek.
#4266 |
Raczkowanie
|
i jak tam kachulka efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
no i jestem już po. Tak więc odrosty owszem rudawe ale tak w oko nie wpadają no chyba że usilnie próbujemy dostrzec cokolwiek i może w różnym świetle je widać. Ogólnie wydaje mi się że efekt jak po c12 jak nie lepiej bo uniknęłam tej siwości której nie lubię i mam ładny jasny blond. Niestety nadal widać różnice pomiędzy tymi pasemkami a moimi naturalnymi juz rozjaśnianymi tylko farbą ale jakbym miała tylko naturalne to dobrze by to wyglądało. No zostało mi czekanie aby te rozjaśniane ściąć. Wtedy kolor będzie równomierny. Zdjęcia próbuję robić ale wychodzę blond rudo. Szlag z tymi aparatami. Już na kliszach lepiej kolory wychodziły niż z tymi cyfrówkami.
Wysuszyłam tylko kawałek bo nie chcę po farbowaniu katować głowy gorącym powietrzem a zimnego podmuchu nie lubię na głowie. Poczekam. I może jeszcze wtedy foty cyknę. Ogólnie wszystkie zdjęcia poniżej są juz po farbowaniu i starałam się wybrać te najlepiej oddające kolor choć to i tak nie to. Ogólnie włoski są jasne. Narazie mi się podoba. ![]() Ogólnie farba ok. Minusy: ŚMIERDZI NIEMIŁOSIERNIE!!! ![]() Plusy: odżywka jest boska! ![]() ![]() Aplikator ułatwia nakładanie. Już sobie go umyłam do innej farby ewentualnie. Ogólnie? Szukam dalej farby bo jednak te odrosty... No i bez promocji kosztuje nawet 18zł a dla mnie to już za dużo bo skąpa jestem ![]()
#4268 |
Zakorzenienie
|
Zauważyłyście, że jak się robi zdjęcie czubka głowy on zawsze rudy czy jakiś ciemny wychodzi?
![]()
#4269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zauważyłam, że choćby nawet odrosty były jednolite z resztą włosów, to jak się fotografuje czubek wyglądają rudo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kajtolinka! Mi się też podoba tylko te rozjaśniane psują efekt bo reszta przy nich ciemno wygląda. Szczgólnie na fotach. Ale w realu jest spoko. Najwazniejsze że jestem jasna
![]()
#4271 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze tak się zastanawiam... jak farbujecie tą palette same odrosty, bo na całości ponoć nie ma sensu za każdym razem przeciągać, to nakładacie tylko na naturalne odrosty, czy te które źle wyszły przy poprzednim farbowaniu też? Bo najlepiej chyba by było przeciągać na te źle rozjaśnine tylko na kilka minut a resztę długości zostawić w spokoju, ale ja mam tak poplątane włosy przez TŻ że raczej to nie możliwe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się cały czas zastanawiam czy iść do fryca żeby najprawdopodobniej spartoczył sprawę i nie zrobił tego co chcę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Kachula powiem ci że nie sądziłam że aż tak ładnie ci weźmie, jak na pierwszy raz tą farbką to jest naprawdę spoko.
A niestety palette ma dużą smrodliwość dlatego zawsze polecam robić z otwartym oknem ![]() Odrost przy skórze zawsze wydaje się być rudszym od reszty bo włoski tam leżą i są natłuszczane więc tak blasku nie odbijają. Ja wam mówiłam, wyprostujcie je po farbowaniu i oceńcie wtedy czy macie różnicę koloru, bo wtedy jest to miarodajne, a nigdy jak leżą luźno. Agusia robisz tylko świeży odrost,ale wiadomo że jak nakładasz to zawsze gdzieś na ten żółtawy odrost zaciągniesz i to wystarczy! Zawsze też polecam robiąc tylko odrost zakończyć farbowanie właśnie zmoczeniem włosków i pomasowaniem jeszcze minutkę nad wanną, bo ten czas wystarcza na odświeżenie koloru, nada połysk całości i wyrówna minimalne różnice odrostu. A na całość to raz w czas jak już się spłucze kolor, ale np. przy 100 nie przeciąga się nigdy na resztę bo ma rozjaśniacz i kolor się nie spiera i nie żółknie nigdy! A robię już nią ze 4 lata i ani nie wyłysiałam, ani mi włosy nie wypadają a kondycja nadszarnięta wiadomo ale kolor ważniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
ładnie ....jasna już w końcu jesteś ....połuż to co ja na chwilę a zniweluje ci ten odrost ale max na 8 min
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
I zapomniałam dodać że mimo mycia dwa razy i ich odżywki nadal czuję lekki zapach farby (ale jestem w ciąży i drażni mnie nawet zapach powietrza
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4277 |
Raczkowanie
|
hej
![]() Którą stroną folii robi sie pasemka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale wiecie co, ja w sumie jakoś bardzo nie zwróciłam uwagi na smród, wydaje mi się że jakoś dużo bardziej niż inne farby jak dla mnie nie śmierdzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- tym bardziej błyszczącym na zewnątrz, czyli włosy masz tam gdzie matowa powierzchnia... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
![]()
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
No jestem już po spacerku i powiem że czuje się już jak rasowa blondi bo nawet paru chłopa się obejrzało
![]() Wstawiam jeszcze parę fotek już po wysuszeniu i "najedwabieniu" się że tak określę ![]() Cytat:
![]()
http://zwyczajnienic.blogspot.com o włosach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce... ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-03-25 o 22:40 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Raczkowanie
|
Kobitki to do jakiego wnikosku doszłyście? jaka farba najładniej rozjasnia??
tak, żeby nie było pomarańczy ani zółtego, ale też nie biały ![]() nieługo planuje robić odrosty i pokryć cieplejsze wcześniejsze odrosty i nie wiem czym robić, myślę, że napewno palette co myślicie o xxl?? nie wyjdą mi za białe? chciałabym jakiś ładny beżowy blond |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Raczkowanie
|
hej kochane, ja wczoraj robiłam drugi raz tym wellatonem 12/1, kolor wyszedł ok, odrost tak jak za pierwszym razem ciepły, ale dam na niego płukankę i bedzie ok. jednak co do kondycji włosów to średnio jestem zadowolona, ale to w końcu rozjaśnianie
![]() fotki robione w dziennym świetle |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz powiem że ślicznie, mnie się taki melanż bardzo podoba. Bardzo naturalnie to wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Kurde a ja dałam taka plamę z tymi moimi farbami ![]() ![]()
![]() ![]() Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej ![]() Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-03-25 o 17:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Adzi07 no właśnie ja się na C10 przejechałam, bo ona jest żółtsza sporo niż 100 skandynawski i odrost mi się chamsko odcina od reszty. I nie wyrównuje się wcale mimo kolejnych farbowań z 100, z ciemniejszymi typu 200coś pewnie się równa.
A znów ta 100 skandynawski jest bardzo jasny, najjaśniejszy jaki tylko ma paletta i jak go dasz to potem możesz mieć kłopot jak zechcesz robić odrost inną farbką bo zawsze będzie się odznaczać ciemniej. 100 są prawie białe, a C10 to taki chłodny żółtawy blond, na próbniku był ładny ale biorąc go na głowie mi się nie podoba ![]() Kachula fajnie jak się chopy ![]() Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-03-25 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od jutra w rossmannie Garnier Color Naturals za 8,99zł , Loreal Exell 10 za 23,99zł a Palette Color Shampoo za 8,99zł jakby którą to interesowało.
![]()
http://zwyczajnienic.blogspot.com o włosach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce... ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2010-03-25 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.