Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-09, 16:12   #4261
aven
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

dziękuje Jolie
aven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 16:26   #4262
Jolie2601
Zakorzenienie

nie ma za co
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 17:06   #4263
*piękna
Zakorzenienie

a ja mam jeszcze pytanie do Szugarbejb odnosnie tego zelu aloesowego a własciwie owej "biostyminy" która to pomogła w puszystosci. Co to takiego? Gdzie można nabyć? jak stosować? i jakie to koszty? chyba że gdzies była o tym mowa to proszę o ukierunkowanie

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 17:30   #4264
nanaaaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Spotkało mnie coś nieprawdopodobnego.
Od 1,5 tygodnia wcieram w głowę wodę pokrzywową z ekstraktami ze skórki jabłka i pestki (nie skleja, dzięki temu mogę częściej stosować) winogron. Przez wakacje moje włosy bardzo zwolniły tempa, ostatni raz mierzyłam odrost 1 września. Minął tydzień a moje włosy urosły pełny centymetr

kupilam dzisiaj wode pokrzywowa w zielarskim ale tych ekstraktow przenigdzie nie moglam dostac, myslicie ze jak bede sama wode pokrzywowa wcierac to tez bedzie jakis dobry efekt?

ahaa i kupilam jeszcze w rossmanie tez oslawiony zel aloesowy palomy tylko nie za bardzo teraz wiem co z nim zrobic :P bo na opakowaniu nie ma nic o wcoeraniu w skore glowy... mam go tak poprostu wmasowywac jak balsam?
nanaaaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 18:18   #4265
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nanaaaaa87 Pokaż wiadomość
kupilam dzisiaj wode pokrzywowa w zielarskim ale tych ekstraktow przenigdzie nie moglam dostac, myslicie ze jak bede sama wode pokrzywowa wcierac to tez bedzie jakis dobry efekt?

ahaa i kupilam jeszcze w rossmanie tez oslawiony zel aloesowy palomy tylko nie za bardzo teraz wiem co z nim zrobic :P bo na opakowaniu nie ma nic o wcoeraniu w skore glowy... mam go tak poprostu wmasowywac jak balsam?
bo tych ekstraktów nie kupisz w sklepie. Skórkę jabłka i winogrona dostaniesz w sklepie internetowym Thanatosa [www.thanatos.com.pl]

edit: sama woda pokrzywowa nie da takich efektów- wzmocni włosy ale ich tak nie przyspieszy
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-09-10, 20:01   #4266
nanaaaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
bo tych ekstraktów nie kupisz w sklepie. Skórkę jabłka i winogrona dostaniesz w sklepie internetowym Thanatosa [www.thanatos.com.pl]

edit: sama woda pokrzywowa nie da takich efektów- wzmocni włosy ale ich tak nie przyspieszy

dzieki! zaraz zamawiam
Stary 2008-09-10, 22:17   #4267
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki! zaraz zamawiam
nie ma sprawy
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-09-11, 08:43   #4268
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, masując wcieraj w skórę głowy i we włosy jak normalną odżywkę. Możesz na sucho, możesz na mokro.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 08:54   #4269
blonndee
Wtajemniczenie

dziewczyny, to jest ten zel? http://sklep.unicolor.com.pl/product...Aloe-Vera.html

zaraz musze poczytac jak go oceniacie, moze i ja sie skusze
Stary 2008-09-11, 09:44   #4270
nanaaaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
dziewczyny, to jest ten zel? http://sklep.unicolor.com.pl/product...Aloe-Vera.html

zaraz musze poczytac jak go oceniacie, moze i ja sie skusze

tak ten
Stary 2008-09-11, 11:12   #4271
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Dziewczyny, a raz czytałam Wasze opinie na temat pewnego szmaponu. Wiem, ze byl on do kupienia m.in. na allegro. Polecany byl po kuracjach chemia itp. Dziewczyny mowily, ze szybciutko im wlosy rosly. Nie moge znalezc nigdzie tej nazwy. Nie pamietam czy to bylo w tym watku... Pomozecie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-11, 11:28   #4272
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a raz czytałam Wasze opinie na temat pewnego szmaponu. Wiem, ze byl on do kupienia m.in. na allegro. Polecany byl po kuracjach chemia itp. Dziewczyny mowily, ze szybciutko im wlosy rosly. Nie moge znalezc nigdzie tej nazwy. Nie pamietam czy to bylo w tym watku... Pomozecie?
moze chodzi Ci o maseczke Wax?

albo o szampon i odzywke Nisim Fast, ale one na pewno nie byly reklamowane jako srodki powodujace odrost wypadajacych wlosow, tylko przyspieszajace porost
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 19:14   #4273
aven
Raczkowanie

dzis jak myslalam o tym zelu palomy to skojarzyl mi sie motyw z filmu "moje wielkie greckie wesele" tam na wszystkie dolegliwosci i nie tylko stosowano jakis plyn w spryskiwaczu chyba do szyb, wyleczyl on nawet opryszczke w dniu slubu u glownego bohatera - taki wlasnie jest zel palomy- dobry na wszystko
aven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 22:43   #4274
tigresska
Zakorzenienie

Hmmm... jak tylko wejdę na jakis wątek o włosach to czytam o wspaniałym żelu Palomy to juz jakies maniactwo na Wizażu chyba tez musze się wybrać do sklepu bo aż sama sie zainteresowalam
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 08:24   #4275
nimrodel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aven Pokaż wiadomość
dzis jak myslalam o tym zelu palomy to skojarzyl mi sie motyw z filmu "moje wielkie greckie wesele" tam na wszystkie dolegliwosci i nie tylko stosowano jakis plyn w spryskiwaczu chyba do szyb, wyleczyl on nawet opryszczke w dniu slubu u glownego bohatera - taki wlasnie jest zel palomy- dobry na wszystko

Windex
nimrodel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-12, 08:32   #4276
LifeIsSoSad
Zadomowienie

moja mama kupiła sobie niedawno szampon Dr. Wolff Plantur 39 coffein - shampoo.
z tyłu pisze że ma zagęszczac i hamowac wypadanie włosow spowodowane menopauzą :-P cóz, mi do menopauzy baaardzo daleko jeszcze ale zaczęłam myc nim włosy. ciekawa jestem czy mi pomoże na wzrost. zna któras z Was ten szampon ? wiem ze jest jeszcze z tej serii tonik, odżywka i jakies ampułki :P

skład : aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, glycerin, sodium chloride, caffeine, panthenol, propylene glycol, coco-glucoside, glyceryl oleate, parfum, polyquaternium-7, sodium citrate, citric acid, potassium sorbate, hydrolized wheat protein, polyquaternium-10 camelia sinesis, hexyl cinnamal, sodium benzoate, zinc PCA, niacinamide, limonene, linalool. phenoxyethanol, methylpraben, propylparaben, Cl 47005, Cl 42090
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pl11.JPG (25,5 KB, 23 załadowań)
Stary 2008-09-12, 10:12   #4277
nanaaaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Hmmm... jak tylko wejdę na jakis wątek o włosach to czytam o wspaniałym żelu Palomy to juz jakies maniactwo na Wizażu chyba tez musze się wybrać do sklepu bo aż sama sie zainteresowalam

haha a wiesz jakie spustoszenie w rossmanie, ja wzielam ostatni, moja przyjaciolka w innym miescie juz nie dostala, a pani ekspedientka powiedziala ze zamowili podwojna ilosc wiec powinno byc pod dostatkiem :P ale to mu trzeba przyznac to jest swietny, na pewno nie bedzie sie kurzyl z pozostalymi nietrafionymi na polce, bo jest swietny po opalaniu, depilacji, no i w przypadku nas wlosomaniaczek do wlosow
Stary 2008-09-12, 10:32   #4278
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Tak działa magia wizażu. Dałaś się zwieść na pokuszenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 11:12   #4279
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Tak działa magia wizażu. Dałaś się zwieść na pokuszenie
Oj strasznie działa ta magia ja w ostatnim czasie pod wpływem wizazu zaczełam pic pokrzywe, robic plukanki z pokrzywy, zmieniłam szampon i odzywke, kupiłam zel aloesowy, zaopatrzyłam sie w garnier neril oraz w szczotkę z naturalnego włosia i od czasu do czasu olejek rycynowy ale o tym dowiedziałam sie juz dawno

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-12, 13:46   #4280
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Tak, masując wcieraj w skórę głowy i we włosy jak normalną odżywkę. Możesz na sucho, możesz na mokro.
ale ten zel palomy trzeba wmasowac po umyciu szamponem? czy trzeba tez po nim normalna odzywke stosowac? Po wmasowaniu musze go odrazu splukac czy lepiej zostawic na glowie na jakis czas? Dziekuje z gory za odpowiedz
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 14:24   #4281
99GirlOoo99
Rozeznanie

boze dziewczyny powiedzcie mi jak to możliwe że dbam o włosy, nie farbuje nie prostuje ,używam odzywek , maski a mimo to ze w wakacje miałam włosy przed biust a teraz mam do ramion ?
Stary 2008-09-12, 16:16   #4282
iziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
z tyłu pisze że ma zagęszczac i hamowac wypadanie włosow spowodowane menopauzą :-P cóz, mi do menopauzy baaardzo daleko jeszcze ale zaczęłam myc nim włosy. ciekawa jestem czy mi pomoże na wzrost. zna któras z Was ten szampon ? wiem ze jest jeszcze z tej serii tonik, odżywka i jakies ampułki :P

skład : aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, glycerin, sodium chloride, caffeine, panthenol, propylene glycol, coco-glucoside, glyceryl oleate, parfum, polyquaternium-7, sodium citrate, citric acid, potassium sorbate, hydrolized wheat protein, polyquaternium-10 camelia sinesis, hexyl cinnamal, sodium benzoate, zinc PCA, niacinamide, limonene, linalool. phenoxyethanol, methylpraben, propylparaben, Cl 47005, Cl 42090

Szampon o podobnym składzie,o ile nie lepszym ma w swojej ofercie rossmann.
Kosztuje coś około 6 zł.
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 17:39   #4283
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
Maria w swoim wątku na pierwszej stronie pisała, że miała piękne włosy, a przez trzy lata strasznie się przerzedziły. Ja nigdy /na szczęście/ przez takie coś nie przechodziłam - moje włosy są cienkie i delikatne, bo takie je Pan Bóg stworzył. Nie wierzę więc aby mogły się zagęścić, choćby wcierka była nie wiem jak cudowna. Jedyne na co można liczyć to oczywiście szybki ich porost
A ja swoje trochę zagęściłam mimo iż nigdy mi nadmiernie nie wypadały. Zauważyłam pełno małych "antenek" (zwłaszcza przy lini czoła) z początku po waxie, potem zapewne pomogły ziółka, Jantar i może jeszcze maseczka (a raczej bełt) z jajka, drożdzy itp

Cytat:
Napisane przez patiicheer Pokaż wiadomość
(...)Bo postanowiłam, że za 9 miesięcy wwłoski urosną mi 18cm.
Na Twoim miejscu bym tak nie zakładała z góry wyniku. Nie jest powiedziane, że te sposoby Twoim włosom pomogą, choć trzeba być dobrej myśli I nie zapominaj też, że w ciagu tych 9 miesięcy włosy muszą też mieć czas na odpoczynek od tych specyfików i gwałtownego wzrostu

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
kusicie tą wcierką

zamowilabym skladniki, ale jak dorzuce przesylke, to wcale tak tanio nie wychodzi, ostatnio wydalam zdecydowanie za duzo na "upiększacze"

http://thanatos.com.pl/product_info....products_id=87

dorzucilabym jeszcze biosiarkę
A nie boisz się "nakładać" na swoją problematyczną skórę alkoholu?
A co do wysyłki to zawsze możesz odebrać osobiście
Ja też muszę zrobić zapasy bo się promocje skończą

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze pytanie do Szugarbejb odnosnie tego zelu aloesowego a własciwie owej "biostyminy" która to pomogła w puszystosci. Co to takiego? Gdzie można nabyć? jak stosować? i jakie to koszty? chyba że gdzies była o tym mowa to proszę o ukierunkowanie
A nie można się tak samemu ukierunkować? Wpisać w google, wyszukiwarke a jak coś będzie niejasne to pytać

Cytat:
Napisane przez 99GirlOoo99 Pokaż wiadomość
boze dziewczyny powiedzcie mi jak to możliwe że dbam o włosy, nie farbuje nie prostuje ,używam odzywek , maski a mimo to ze w wakacje miałam włosy przed biust a teraz mam do ramion ?
Możliwe, że końcówki się wykruszyły, ale żeby aż tyle
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 18:07   #4284
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A nie boisz się "nakładać" na swoją problematyczną skórę alkoholu?
A co do wysyłki to zawsze możesz odebrać osobiście
Ja też muszę zrobić zapasy bo się promocje skończą
ostatnio jestem tak zdesperowana, ze chyba nic juz nie pogorszy stanu mojej skory.

dochodze do wniosku, ze alkohol jest mniej niebezpieczny niz niektore konserwanty czy barwniki. pamietam, ze Seboradin w miare mi sluzyl, duuuzo mniej podraznial niz Jantar czy Saponic

nie mowiac juz o odzywce Nisim- działala genialnie, ale wlasnie przez to podraznienie boje sie probowac znow

marzy mi sie, aby do grudnia() jeszcze troche podrosly, a poza tym ciekawska ze mnie kosmetolożka skręca mnie, aby wyprobowac wszystkiego

tak, wiem, ze moglabym odebrac przesylke osobiscie, myslalam nad tym, ale gdy zerknelam do mapy Wrocławia,to mi sie odechcialo

Thanatos mieszka na drugim koncu miasta, niemalze przy granicy, jechalabym pol dnia w jedna strone, zaoszczedze 5 zl, ale oszaleje jadac taki kawal przesiadkami

kusi mnie opinia Marii221 o wersji z adenozyną, tylko nie mam pojecia jaką porcje skladnikow zamowic

z mojego doswiadczenia wynika, ze przy codziennym wcieraniu czegokolwiek, schodzi ok 50ml tygodniowo, a chcialabym kuracje conajmniej 2-miesieczna.

przelicze wszystko na spokojnie i chyba sie skusze, glownie z ciekawosci nie lubie gdy mowicie o czyms, czego nie znam
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-12, 19:32   #4285
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
ale ten zel palomy trzeba wmasowac po umyciu szamponem? czy trzeba tez po nim normalna odzywke stosowac? Po wmasowaniu musze go odrazu splukac czy lepiej zostawic na glowie na jakis czas? Dziekuje z gory za odpowiedz
Wiesz, to zależy od Ciebie jak będziesz stosowała ten żel. Ja na przykład robię tak, że po umyciu szamponem nakładam na włosy balsam bez spłukiwania Biolage (nawilżający) a potem wmasowuję w skalp trochę żelu Palomy i na koniec wgniatam też trochę żelu we włosy.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 18:13   #4286
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

Hej dziewczyny mam do Was pytanko czy przy zapuszczaniu włosów należy je co jakis czas podcinać? Chodzi mi o same końcówkiBo moja koleżanka, już długo nie podcina i ostatnio całkowicie jej przestały rosnąc, więc nie wiem czy tak jest u każdego. Ona nie używa zadnych sposobów na przyspieszenie porostu, żadnych masek wzmacniających itd. tylko zwyczajnie zapuszcza i czeka... Pomóżcie
patiicheer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 20:14   #4287
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Paticheer - Podcinanie włosów nie ma żadnego związku z szybkością ich wzrostu, ale warto to robić, czy się zapuszcza czy nie - po prostu unika się łamiących, zniszczonych końcówek - to też sprawia czasem wrażanie, że włosy "stoją w miejscu" - po prostu się kruszą.
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-13, 21:13   #4288
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

Eyna: dzięki za pomoc będę wdzięczna
patiicheer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 21:39   #4289
blonndee
Wtajemniczenie

wiosno, tez mam takie odczucia, jak jest jakis nowy wizazowy hit, dziewczyny pieja o nim na lewo i prawo a ja go jeszcze nie uzywalam
dlatego musze dorwac gdzies ten zel aloesowy juz w 2 rossmanach go nie znalazlam! mam szukac przy kremach do rak, balsamach i gdzie jeszcze?
Stary 2008-09-14, 08:21   #4290
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
Tez sie zastanawiam nad zkupem tej serii. Teraz to nowy trend i {chyba
tylko} moda : srodki do pielegnacji wlosow z kofeina. Wplywowa ostatnio
bardzo jestem i chyba te reklamy lecace czesto w niemieckiej TV zwioda
mnie na pokuszenie. Chociaz pijac litrami kawe, zastanawiam sie czy juz
tej kofeiny nie mam w nadmiarze
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości