|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Rozeznanie
|
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii
Cytat:
![]() Ale nie wiem jak ta się ma do stosowania na dzień, bo ja nakładam na noc, może nie ma żadnej różnicy ![]()
![]() |
#4262 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o maseczke, którą będe mogła nalozyc PODCZAS korzystania z sauny
#4263 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=1216087
MŁÓDKA zajrzyj tam , napewno znajdziesz odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sauna pozwala na lepsze wchłonięcie się substancji czynnych z preparatu przez rozszerzone pory. Więc na pewno glinki, algi itp.
![]() |
#4265 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Iza -świetny link ![]()
#4266 |
Raczkowanie
|
dziewcyny ,a kiedy bedziecie znaly wyniki egzaminu?
#4267 |
Wtajemniczenie
|
Nam w szkole powiedzieli, że pod koniec lutego dopiero
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4269 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o saunę, to ja zawsze biorę gruboziarnisty peeling do ciała, maskę na włosy ... przed pierwszym wejściem nakładam na twarz peeling enzymatyczny, następnie jakieś maseczki kładę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o zmywanie to tez nie aż tak wielki problem i dało by sie zorganizować, bo pomiedzy kolejnymi wejściami zchładzamy sie prysznicem wiec pod prysznicem raczej szubko mozna cos takiego zmyć. Znasz może jakąś godną polecenia maskę taką , która by sie wchlaniała tak jak opisywałaś?? (chciałam tylko zaznaczyć, że raczej używam kosmetyków bez parabenów - a przynajmniej staram się) Będę jeszcze chyba w niedzielę na saunie wiec bardzo chętnie psłucham propozycji konkretnych masek od was dziewczyny, bo rózne typy masek to ja znam, wkoncu ucza nas tego ![]() ![]()
![]() |
#4271 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Silnie nawilża, odżywia i blokuje utratę wody, wychwytuje i unieszkodliwia wolne rodniki, opóźnia proces starzenia, zapobiega obrzękom, przyspiesza odnowę komórek, regeneruje i łagodzi podrażnienia. Nakłada się ją na twarz, szyję i dekolt, Po 20 - 30 minutach wyciera resztki płatkiem kosmetycznym.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Przyczajenie
|
dziewczyny słuchajcie! jestem z trójmiasta i chciałabym iść na jakiś kurs/szkolenie związku z paznokciami - metoda żelowa, akryle. czy któraś z was korzystała? nie mam pojecia gdzie szukac ani nie mam zadnej opini. pomyslalam o was
![]() skonczylam dopiero co szkole kosmetyczna i chcialabym jakos "wkrecic" sie w otoczenie. brakuje mi niestety doswiadczenia-oprocz praktyk nigdzie nie bylam zatrudniona. ciezko jest od razu znalezc prace, moze jako praktykanta zaczac znow by zdobyc doswiadczenie? co o tym sadzicie? czekam na odpowiedzi ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Przyczajenie
|
dziewczyny czy posiada któraś rozwiązany test praktyczny z kosmetologii z 2007 roku? Chcodzi o ten:
Do gabinetu kosmetycznego zgłosiła się 26-letnia kobieta. W związku ze zbliŜającym się ślubem poprosiła o zabieg pielęgnacyjny dłoni oraz odpowiednie na tę okazję zdobienie paznokci. Klientka pracuje w laboratorium medycznym. Skóra jej dłoni jest sucha, łuszcząca się, zniszczona częstym myciem silnymi preparatami antybakteryjnymi. Paznokcie klientki są średnio długie, lekko wystające poza opuszki palców, pomalowane lakierem bezbarwnym, łamliwe, bez zmienionego koloru. Opracuj projekt realizacji praz związanych z wykonaniem zabiegów: pielęgnacyjnego dłoni i upiększającego paznokcie klientki. Przedstaw propozycje róŜnej stylizacji paznokci przy uŜyciu lakierów białego i róŜowego. Czy mogłaby któraś wysłac mi Go na maila? byłabym bardzo wdzięczna ![]()
#4274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyno, mam pytanie ... czy Ty chcesz zdać egzamin praktyczny sama czy z pomocą koleżanek? Na egzaminie nie będzie osoby, co mogłaby Ci podpowiadać. Więc bierz przykład z Nas, i zacznij sama pisać projekty, bo inaczej się tego nie nauczysz i nie zdasz egzaminu. My możemy najwyżej podpowiedzieć jakie błędy popełniasz w pisaniu projektów. PS. Ten wątek jest pełen arkuszy egzaminacyjnych, nikt nie będzie po raz n-ty wklejać treści tego samego zadania! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
Hej, mam zaliczenie i mam do Was prośbę potrzebuje notatek, w których było by napisane jaki zabieg do jakiej cery (chodzi szczególnie o aparaturę, peeling, maske) help
np. Cera naczyniowa- galwan, jonoforeza, Pomoże ktoś? Edytowane przez Anieszka23 Czas edycji: 2011-02-03 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
= ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- [QUOTE=Mordsith;24502003]Ja opisałam taki przebieg zabiegu: 1. Demakijaż 2. Tonizacja 3. Peeling enzymatyczny 4 Serum odżywcze i wykonanie na nim krótkiego masażu 5. Maska termoaktywna 6. Krem pod oczy i na twarz, niestety chyba oblałam ten egzamin, bo dziewczyny opisywały jeszcze mikrodermabrazję, a ja tego dzisiaj przerabialaysmy w szkole ten egzami i raczej dobrze napisaalas mikrodermabrazja odpada a tak wogule to na koncu pisalo ze klijentka wykazuje nadwrazliwosc na prad galwaniczny wiec wszystkie zabiegi na pradzie odpadaja ale to juz jest umiejetnosc czytania tekstu ze zrozumieniem czyli peeling kawitacyjny sonoforeza i inne odrazu odpadajaa dziewczyny o tym pisaly Edytowane przez basia210 Czas edycji: 2011-02-05 o 16:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=basia210;24875322]=
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez ewela_pa Czas edycji: 2011-02-06 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Raczkowanie
|
cera tłusta : zabiegi złuszczajace, dotleniajace, kawitacja, mikrodermabrazja, galwanizacja, jonoforeza,sebostatyczne, z kosmetykami o działaniu bakteriobójczym;tylko ze cer tłustych jest kilka odmian
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Przyczajenie
|
hej!
orientujecie sie moze ile zarabia kosmetyczka w trojmiescie? nie mam doswiadczenia ale babka z praktyk chce mnie zatrudnic. jutro ide na rozmowe i chcialabym mniej wiecej miec pojecie na ten temat aby wiedziec czy zaproponowala mi rozsadne wynagrodzenie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To zależy od zakresu obowiązków, do czego będziesz się ograniczać ... jeśli zabiegi na twarz, ciało, pedicure, manicure ... to myślę że możesz spokojnie powiedzieć 1200zł - 1400zł na początek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Przyczajenie
|
dzieki za odpowiedz!
tylko mowisz pewnie o pelnym wymiarze pracy a ja zapomnialam dodac ze pewnie bedzie chciala mnie na pół etatu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. mam pytanie czy ktoras podejrzewa jaki moze byc teraz temat z praktycznego w czerwcu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Raczkowanie
|
eh sama bym chciała wiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Raczkowanie
|
no ja tez bym chciala wiedziec
#4285 |
Przyczajenie
|
Witam! Ma może któraś z Was konspekt pt.: Do gabinetu kosmetycznego zgłosiła się 18 letnia dziewczyna z cerą tłustą , trądzikową i zanieczyszczoną zaproponuj zabiegi. Pomożecie mi? Nie mam kiedy tego napisać i pomyślałam, że może któraś z Was ma i mi pomoże? Plis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Większość z Nas nie ma czasu by pisać projekty, a jednak piszemy by opanować technikę prawidłowego pisania projektu, Tobie też to radzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Przyczajenie
|
Sorki ale nie potrzebuje rad tylko pomocy. Jeżeli któraś z Was ma może taki projekt to bardzo proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny mam problem z napisaniem pracy.
Temat mojej pracy. Jesteś pracownikiem studia urody "WIZAŻ". Do studia zgłosiła się klientka w wieku 30 lat w celu wykonania zabiegu pielęgnacyjnego przygotowującego twarz do makijażu oraz makijażu wieczorowego twarzy. Skóra klientki jest jasna, matowa, gładka, oczy niebieskie, blisko o osadzone, krótkie i rzadkie rzęsy, włosy w kolorze czarnym. Na lewym policzku widoczna jest niewielka blizna w powierzchni skóry. U klientki nie występują stany alergiczne na twarzy. Klientka będzie miała kreację w odcieniu czarnym. Bardzo proszę o pomoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nikt z Nas za Ciebie nie będzie pisać projektu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Przyczajenie
|
Nie mam zielonego pojęcia o wykonywaniu makijażu bo ja się nie maluję i nigdy kogoś nie malowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.