Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-13, 04:54   #4261
poulette
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

W foteliku spacerowkowym mozna dziecko tak samo cieplo otulic jak i w gondolce, sa nawet takie specjalne otulacze z futerka. Nawet sie zastanawiam czy takiego tu nie kupic, bo tu na 100 % bedzie taniej, ale nie wiem jak z rozmiarem, czy to sie kupuje do rozmiaru fotelika czy dziecka
Bo sa chyba dwa rodzaje, takie, ktore zakladasz na caly fotelik i takie jakby spiworki dla dziecka, ktore maja wyciecie na te pasy od fotelika.... Musze dokladnie poogladac w sklepie.

Mam na mysli cos w tym stylu :
http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2266846
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 08:43   #4262
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

witam wszystkie Panie Piekny mamy dzis poranek Przynajmniej tutaj na sląsku
Pogoda boska!Trzeba by wyciagnac popoludniu meża na dłuzszy spacer...
Wpadam tylko sie przywitac i życzyć wszystkim milego dnia
Dzisiaj mam pare urzedowych spraw do pozałatwiania,a wiadomo jak to w urzedach,
wieczne kolejki i z reguły nieuprzejma obsługa,ale moze na "brzuszek" ich wezme
Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 08:46   #4263
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się na moją panią ginekolog i jutro idę do innej na konsultację.Coś dużo mi powiedziała,że jest nie tak i muszę to sprawdzić. Trochę się martwię.... Ale jutro za to będę widziała moją kruszynkę...
Malad T tez bym odrazu poszła na konsultacje do innego "gina".
Trzymam kciuki Bedzie dobrze
Stary 2008-05-13, 09:07   #4264
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Temat wózkowo-fotelikowy mnie jak narazie przerasta....
Moze dlatego że wózek już posiadam,sprezentowany przez siostrę i rodziców mojego męża,bez żadnej konsultacji z nami i co tu kryć nie bardzo mi sie on podoba(ponoć darowanemu koniowi nie zagląda sie w zęby...hmmm)
Na mnie już czas Lece

Malad T jeszcze raz powodzenia,z całej siły trzymam kciuki za Ciebie i małą! Myśl pozytywnie!
Stary 2008-05-13, 09:35   #4265
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
dobry wieczor

bylam dzis na szkole rodzenia, pierwszy raz i niestety sama bo M. byl w pracy położna swietna babka, fajnie prowadzi zajęcia, dzis bylo o karmieniu piersią, nastepne beda o roli partnera przy porodzie. Fajny widok, tyle ciężarówek w jednym miejscu babka juz mi wypisala zaswiadczenie ze uczeszczalam na zajecia, ale w moim szpitalu i tak nie ma potrzeby takiego swistka jesli partner chce byc przy porodzie.

Taka sobie gdzie zamierzasz rodzic? ja bylam ostatnio w Pyskowicach w szkole ale nie wiem czy upominac sie o takie zaswiadczenie?
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 10:18   #4266
anka1900
Zakorzenienie

hej Dziewczynki to ja i mój brzuszek (na ślubie kuzyna w puławskim kościele Na Górce)
http://img408.imageshack.us/my.php?i...scn1836qk3.jpg
po weekendowej przerwie, bo Mikołaj był tak aktywny przez te 3 dni, że musiałam leżakować bo brzuch mi twardniał od jego kopniaków i rozciągania, dawniej miał swoje ulubione pory na małą rozgrzewkę, a obecnie to robi małe przerwy na spanie tak mi się wydaje, bo ciągle coś mi się wybrzusza do ostatniego usg jeszcze z miesiąc, ale wydaje mi się,że chyba zmienił położenie, bo ciągle coś czuję bliżej dolnej mojej damskiej części
a co do gondolek to lekarze zalecają ją jak najdłużej ,bo ma sztywne, płaskie dno służące bardzo dobrze na kręgosłup małego bobasa, wiadomo na zachodzie są inne trendy, ale polscy pediatrzy mają takie właśnie zdanie na ten temat
Stary 2008-05-13, 10:20   #4267
Judi21_84
Zakorzenienie

Hej z Ranka
Jowiszku pięknie pościel wyprasowałaś Moja wyschła całkiem i jest nie do rozprasowania w niektórych meijscach, musiałabym ją zmoczyć jeszcze raz, a nie chce mi się No trudno będą zagiecia

W końcu przyszły paczki do mnie, nie żeby szły tydzień... Prostownica super;D Czapki dla małego też, tylko Batko się pomylili i jedną czapkę dostałam nie taką jak chciałam i Pani napisała że ją mam gratis a tą drugą mi dośle. Co prawda ten gratis kosztował 2,50 a ta którą miałam dostać 7 ale nie muszę odsyłać ani nic tylko dostanę 3 czapeczkę
Zamówiłam też przybornik na łóżeczko, zobaczyłam jak Anisia ubrałą swoje łóżeczko i wisiał tam ten przybornik a że nie mam gdzie pomieścić takich pierdółek to zamówiłam sobie i czekam ja poprane i poprasowane mam już dawno, cieszę się bo teraz mam takie bóle kręgosłupa ze nie dałabym rade tyle siedzieć nad tym żelaskiem. Wtedy miałam dość jak skończyłam Także cieszy mnie ze najgorsze mam za sobą.

Pozatym mi jest ciągle gorąco. Na polu jest dzisiaj upał. Szłam oddać krew, mam dwa kroki do punktu a jak wróciłam to całą spocona, doszłam do siebie dopiero niedawno.... Szok... a w nocy... Już się kąpię wieczorem i rano bo po nocy jestem taka klejąca, a śpimy pod cienką kołderką.... Feeeeeeeee
Jutro do gieniowej, będzie mi wypełniać wniosek do zusu, mąż zaniesie i mam spokój. POtem jeszcze komisja ale to już będzie 9 miesiąc więc luzik;D

Maladt trzymam kciuki by było ok!!!!!!!

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 10:32   #4268
andape
Rozeznanie

Dziewczyny - tak sobie czytam Wasze mądre rady i doszłąm do wniosku, że gdyby nie Wy to ja bym naprawdę zielona była.Niby czytam tez gazety, książki itp ale jednak rady z pierwszej (nasza kochana Ela) albo z drugiej ręki (każda z nas dostaje rady od innych mam a potem sie nimi dzielimy) to jednak coś znacznie lepszego.Tak więc przy tej cudnej pogodzie powiem Wam - FAJNIE ŻE JEST NAS TYLE !!!

Wybaczcie roztkliwianie sie ale mam dzis jakis taki dobry nastrój!

I jeszcze nie mogę nie pochwalić Waszych brzuszków.PIEKNE !!! A pamiętacie jak czekałyśmy na to kiedy wreszcie bedzie po nas widac.Wczoraj w busie kierowca nie wziął odemnie pieniędzy - stwierdził, że dla mnie promocja a potem jak zobaczył, że nikt sie nie ruszył to popatrzył do tyłu i na cały bus stwierdził "może by sie jeszcze jakieś miejsce znalazło".Czadowy

Czekam na paczki z Allegro - jak przyjdą to wrzucę fotki i dodam moją nową koszulkę - powinna się Wam spodobać ale nie zdradzę dlaczego - może któraś zgadnie.

Mam pytanko - może banalne ale różne już tu bywały - czy kupując nosidełko mogę go używać jako fotelik samochodowy tylko jeśli dokupię bazę?? A jak sprawa wygląda jeśli kupię coś co od razu nazywa sie "fotelik" i czym to sie do diabła różni ??Pomocy.Widziałąm fajne nosidełka z poprzecznym uchwytem ale były tylko w zestawie z wuzkiem - mam nadzieję, że znajdę osobno bo to znacznie wygodniejsze.A może, któraś cos takiego widziała i poda namiary.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/2...010113.png</a>

http://s5.suwaczek.com/200807094674.png
andape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 10:36   #4269
maladT
Zakorzenienie

Ja już jestem po małej wyprawie po wpis na wydział.Teraz trzeba będzie się zabrać ostro za naukę a o 18 mam ginekologa.Zobaczymy co powie mi inna pani doktor. Z tego stresu jaki od wczoraj mam brzuch cały czas twardy,ciągle chce mi się pić,boli mnie głowa i nawet miałam jakieś dziwne sny. Martwię się

Andape ja mam osobno fotelik kupiony ma on rączkę i jest nosidełkiem,jak się postawi na podłodze to się buja,a jak rączkę przełoży do tyłu to moze być leżaczkiem.Kosztował mało bo ok 150zł. Nowy żeby było śmieszniej. Także mam 4 w jednym

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 10:37   #4270
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Anka1900 pieknie wyglądasz,ładny brzuszek Wszystkie dziewczyny
cudnie sie prezentują z tymi brzuszkami Prawdą jest to co powtarza moja babcia że ciaza upieksza każda kobiete
Stary 2008-05-13, 10:39   #4271
jowisz
Zakorzenienie

dzieńdoberek
u mnie dziś leniwy dzień, wstawiłam 1 pranie, dopiero pod wieczór je wyprasuję. poza tym muszę tylko wyskoczyć do sklepików obok i to tyle.
ja czekam teraz na dostawę nosidła/ gondoli, parasolki, folii do wózka i mnóstwa pierdół dla dziecka
wizyta u gin jutro
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 10:40   #4272
andape
Rozeznanie

maladT - kochana zobaczysz, że wszystko będzie dobrze.Wiesz, że my wszystkie trzymamy kciuki a przy tylu kciukach na pewno musi byc dobrze.

Co do nosidełka to podobał mi sie z Graco za 350 zł ale własnie nie wiem czy to jest od razu fotelik do auta czy trzeba tę bazę dokupić.Głupio by było tyle zapłacic a potem kupowac osobno fotelik albo dokupic baze bo one chyba tez nie są zbyt tanie ???

Dziewczyny ile zwykle trwa przesyłka z Allegro?? Właśnie przeczytałam wczorajszego maila, ze dzis powinni wysłać (kurierem oczywiście) ale nie wiem ile to będzie szło.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/2...010113.png</a>

http://s5.suwaczek.com/200807094674.png
andape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 10:40   #4273
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Ja już jestem po małej wyprawie po wpis na wydział.Teraz trzeba będzie się zabrać ostro za naukę a o 18 mam ginekologa.Zobaczymy co powie mi inna pani doktor. Z tego stresu jaki od wczoraj mam brzuch cały czas twardy,ciągle chce mi się pić,boli mnie głowa i nawet miałam jakieś dziwne sny. Martwię się
Kochana wiem że łatwo sie mówi,ale postaraj sie nie zamartwiac...nie służy to ani Tobie ani małej,postaraj sie zrelaksować i utrzymac ten stan do wizyty Ja wierze ze bedzie dobrze
Stary 2008-05-13, 10:41   #4274
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

[quote=andape;7538393]maladT - kochana zobaczysz, że wszystko będzie dobrze.Wiesz, że my wszystkie trzymamy kciuki a przy tylu kciukach na pewno musi byc dobrze.

Dokładnie tyle kciuków to tylko dobra wróżba
Stary 2008-05-13, 10:50   #4275
jowisz
Zakorzenienie

Andape jeśli sprzedawca wysyła kurierem to powinnaś dostać już następnego dnia. Jeśli pocztą to zależy czy zwykły czy priorytet, ja czasem czekam 2 dni a czasem 4
Stary 2008-05-13, 10:56   #4276
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Helloł baby

Ja postanowilam pracowac do konca maja od 2 czerwca chce isc na chorobowe, bo w sumie kondycja niezla ale nie bardzo moge chodzic, chyba spojenie łonowe mi sie rozchodzi i stąd łaże jak paralityczka a tak 4 tyg przed rozwiazaniem mysle ze warto zrobic sobie odpoczynek i przygotowac sie fizycznie i psychicznie do porodu

Byłam dzis na badaniach, miałam do powtorki coombsa, usr, hbs i morfologia z siuskami.. pomijam zdzierstwo kasy (zawsze place za badania) to upuscili mi pelna gruba strzykawe mojej cennej bordowej krwi jutro lece do gina No i musze zadzwonic do poloznej bo mnie juz TZ ochrzania ze ani nie widzialam szpitala w ktorym chce rodzic (a widzialam, jak siostre po porodzie odwiedzalam) ani polozna nie wie ze chce z nia rodzic a w dodatku kracze mi, ze cos czuje ze urodze wczesniej a ponoc chlopcy rodza sie w terminie lub po nie wiem na ile to prawda

Zmykam zrobic male szkolenie zoltodziobom

MaladT powodzenia!

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 10:58   #4277
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Kobietki.
Po krotkiej przerwie wrocilam do Was. Od czwartku bylam u kolezanki i bylo super, uczylam sie przewijac dwutygodniowego synka kolezanki, dawac mu jedzenie, ale powiem Wam, ze za dobrze to mi nie szlo. Balam sie,ze zrobie mu krzywde, a maly nie jest az taki malutki bo ma 4500. Wiec przeraza mnie mysla jak sobie pomysle o tym jak dam sobie rade z moim malenstwem. Ale licze na to, ze swojego dziecka nie bede sie bala. Tutaj w Anglii jak nie ma komplikacji to wypuszczaja do domu juz po 6 godzinach po porodzie wiec troche sie boje.
Wiec bylo super u kolezanki, ale w sobote moj facio do mnie zadzwonil ze straszna wiadomoscia, ze mojego brata zabrala policja (za sparwe z sprzed 8 lat z Polski) bylam tak zdenewrowana, ze reszte weekendu mialam z glowy. Wrocialam do domu w niedziele i wczoraj caly dzien z Andym spedzilismy w sadzie czekajac na sprawe mojego brata. Nawet nie moglam go zobaczyc Alicja oczywiscie tez odczula moje nerwy, biedacwto tak kopala, ze dwa razy to sie wystraszylam co sie znia dzieje. Bylismy w sadzie od 9 a sparwa mojego brata byla dopiero ok 17. Osttaecznie to wrocil z nami do domu, ale 27 maja bedzie musial sie zglosic i rozsparwa bedzie jeszcze raz i moze bedzie deportowany do Polski. On i ja nie chcemy tego. Bo nie wiadomo czy bedzie mogl tutaj wrocic. Narazie sie cieszymy, ze jest z nami i mamy nadzieje, ze wszytsko sie dobrze skonczy. Tak sie sprawy pokomlikowaly, ze kupno domu sie przesuwa i troche sie matwrie, ze nie mam gdzie szykowac miejsca dla mojego malenstwa.
Policzylam ile mam juz ciuszkow dla Alicji, troche sie jus tego nazbieralo

Anisiu dziekuje za wpisanie Alicji na liste
Stary 2008-05-13, 11:03   #4278
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Heloł Girls

Witam poweekendowo i wosennie

. I w ten oto sposob ja - w połowie 7 miesiąca ciąży ze słuchawka przy uchu, słuchajac instrukcji męża, zmieniałam koło!!! kolega pomogł mi tylko wyjąć opone z bagażnika, przez pozostały czas, stał obok i palił papierosa!!!! Myślałam że go ukatrupię!!!! Gdy już ruszylismy w dalszą drogę dodał "widzisz, jak dobrze że z Toba jeżdżę!"
I tak sobię myślę, że jego dziewczyna to chyba jest slepa i głupia i już wolałabym byc sama niż z taką sierotą! Bo on nie był złośliwy, on po prostu nie wiedział co robić
Nie no dziewczyno podziwiam Cie....Odważna jestes....ja bym nie odwazyla sie zmieniac bo znajac mnie zaraz kolo by odpadło....a ten gość to naprawde jakis niewiarygodnie beznadziejny..A brzusiu śliczny

No to kasiunia ciesze sie ze 20 aktualny....no to wybiore sie z Toba do tego lekarza a pozniej spacerek

Dołączam sie do zyczeń wersta wszystkiego Naj
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 11:04   #4279
jowisz
Zakorzenienie

Dorbar co ci twoi faceci nawyrabiali, najpierw Andy ma areszt domowy w kraju, a teraz brat

Aniu świetny pomysł z tym zwolnieniem

w sprawie fotelika nie pomogę bo nie interesowałam się nimi wcale sama pożyczam, zwiozę go jeszcze w tym miesiącu, wiem tyle że jest Graco i chyba ma bazę w zestawie.
Stary 2008-05-13, 11:15   #4280
Sosnowa
Zakorzenienie

Witam Kobiety!
Wersta sto lat i wszystkiego naaaaajlepszego!

MaladT, czymże Cię ta kobita tak nastraszła? Trzymamy kciuki mocno.

A z tymi wózkami to idzie zwarwiować. Nam połozna na szkole rodzenia rzuciła hasłem, że gondole to nam na niewiele się przydadzą, bo rodzimy latem, a jak zrobi sie zimno to dzieci juz beda podrsniete.... Heh, nie wiem co o tym myślec...
Musze sie zabra za prace zaliczeniową brrrrrrr....
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 11:19   #4281
dorbar
Wtajemniczenie

[quote=jowisz;7538607]Dorbar co ci twoi faceci nawyrabiali, najpierw Andy ma areszt domowy w kraju, a teraz brat

O Jowiszku jesli chodzi o mojego brata to on jak byl w Polsce to do 25 roku zycia tak sobie nagrzebal w zyciorysie, ze szkoda o tym mowic. Ja duzo nie wiem bo wole nie pytac go za duzo bo jak by policja mnie przepytywala to nie sklamie mowiac, ze nic nie wiem . Ale on w Polsce nie byl od 7 lat. A to za co go teraz zlapali to byla taka drobnostka, ze az sedzia byl zdziwiony.

jesli chodzi o Andiego, no coz... ja nie wypytywalam go jego przeszlosc, no ale sysytematycznie dowiaduje sie, ze niezle ziolko z niego bylo. Dla mnie teraz najwazniejsze jest by nie popwlnial tych bledow co w przeszlosci, ale za ten atreszt domowy zla jestem bo bede sama na slubie mojego drugiego brata
No ale w sumie to najwazniejsze by nam sie udalo wszytsko uporzadkowac i przygotowac spokojne miejsce dla mojego malenstwa, ktore juz niedlugo bedzie z nami. Ale powiem Wam, ze co sie uspokoi z czyms to znowu pojawiaja sie nowe problemy i nie moge sie nawet dobrze skupic na moim malenstwie.

Przez te wszytskie komplikacje to przegapilam swoja stodniowke

Nic musez narazie uciekac. Milego dnia Laseczki.
Stary 2008-05-13, 11:26   #4282
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Witam Kobiety!
Wersta sto lat i wszystkiego naaaaajlepszego!

MaladT, czymże Cię ta kobita tak nastraszła? Trzymamy kciuki mocno.

A z tymi wózkami to idzie zwarwiować. Nam połozna na szkole rodzenia rzuciła hasłem, że gondole to nam na niewiele się przydadzą, bo rodzimy latem, a jak zrobi sie zimno to dzieci juz beda podrsniete.... Heh, nie wiem co o tym myślec...
Musze sie zabra za prace zaliczeniową brrrrrrr....
Dla mnie takie gadanie , ze gondola nie jest potrzebna to jakies bzdury! A w czym niby mamy wozic kilkutygodniowe dziecko? W spacerowce? Nawet jak jest cieplo, to sie malucha kladzie do gondoli, niektore maluchy nawet przez pierwsze dni w gondolach spia w domu. Tak jest wygodniej i dla nich, bo nie sa od razu przerzucane do duzego lozeczka, i dla mam, bo mozna latwo przetransportowac.
Jak ja urodze w lipcu to mam caly sierpien i wrzesien na spacerki-gondola bedzie jak znalazl.
Poza tym, latem tez jest czasem chlodniej, wiec nie am o czym mowic.

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 11:33   #4283
jowisz
Zakorzenienie

a nie macie wrażenia, że te wszystkie wózki są bardzo wąskie ? w końcu co to jest te 30-34 cm szerokości ja tak patrzę na mój wózek, w tę spacerówkę wejdzie jeszcze nosidełko i mam obawy, że nawet w lecie - bez żadnej pościeli - dzieciakowi będzie ciasno. z drugiej strony patrzę na typowe gondole i one takie same - max 34 cm.

ale może ja mam błędne wyobrażenie noworodka, który nie jest tak szeroki w barach jak mnie się wydaje
Stary 2008-05-13, 12:19   #4284
Judi21_84
Zakorzenienie

Andape z tego co mi się wydaje i co przeczytałam to bazę masz tylko po to by łatwo było wkłądać fotelik do auta-tzn. bazę masz na stałe na siedzeniu i jednym ruchem wpinasz fotelik w bazę i przypinasz dziecko tylko tymi szelkami z fotelika. Jeśli nie posiadasz bazy to kładziesz fotelik na siedzeniu, przypinasz go pasami z samochodu(pasy muszą przejść przez odpowiednie miejsca w foteliku) i potem przypinasz dziecko tymi szelkami z fotelika. Troche to głupio napisałam ale chyba wiadomo o co chodzi... Przynajmniej tak mi się wydaje

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 12:23   #4285
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

No hej dziewczynki!!!!
Mam do was pytanie...czu rowniez macie czeste a przy tym bolesne skurcze?
i drugą rzcza meczaca dla mnie jest ze zdarza sie ze jak chce sie przewrocic w nocy na plecy to zaczyna mnie kluc w podbrzuszu i nie jest to ani mile wrecz bardzo boli ??? i tak sie zastanawiam czy mam sie czym martwic
Stary 2008-05-13, 12:31   #4286
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

ale zagmatwałam...

Ostatnio lapie sie na tym ze zanim zasne duzo mysle o porodzie....i coraz bardziej sie boje wrecz nie daje rady sobie z moimi glupimi myslami...Boje sie bólu itp.
I nawet sobie nie wyobrazam ze moglabym wczesniej urodzic....
Stary 2008-05-13, 12:32   #4287
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Ja wróciłam z badań w szkole jeszcze tylko jedna wyprawa w czwartek i z głowy. Mój Olutek szaleje tam strasznie, chyba za dużo huku jest, a po usłyszeniu dzwonka biedna strasznie się rzucała. W drodze powrotnej pani ustąpiła mi miejsca w autobusie Ach z niektórych względów mogłabym być w ciąży całe życie Do domu oczywiście ledwo się dosunęłam... ufff cała mokra sapiąca i dysząca, ale loda zjadłam ha!

Chętnie bym małża wyciągnęła na poszukiwanie truskawek tak jak Judi, może mają jeszcze w tym sklepie co ostatnio kupowałam. Poza tym pizza za mną chodzi i co tu począć

Co do fotelików. To ja mam wózeczek z gondolką i u mnie tak czy śmak nie da się zamontować fotelika, więc nawet nie planowałam Fotelik będzie mi służył, żeby czasem ręcznie pobujać maluszka, albo wyjść z Olcią na piętro. Nio i oczywiście jak sama nazwa wskazuje na podróże autkiem.

Leoncia ja mam czasem bolesne skurcze, bywa że Ola tak nisko mi się ułoży, że dodając skurcz, jeszcze jak stoję mam wrażenie, że zaraz mi wyleci jak z procy. W nocy nie mam raczej kłucia, ale mam okropne bóle bioder, czasem kręgosłupa i przemożne skurcze, które leczę magnezem, ale średnio na jeża pomaga.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 12:50   #4288
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

a chcialam siezapytac jeszcze czy zaopatrujecie sie w podgrzewacze?
Stary 2008-05-13, 12:53   #4289
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
a chcialam siezapytac jeszcze czy zaopatrujecie sie w podgrzewacze?
Martunia ja kupiłam, ten Tommee Tippiee bo mam butelki tej firmy, właśnie czekam na przesyłkę. ponoć poszła wczoraj kurierem to może dziś dostane, albo jutro.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 12:57   #4290
ver_ona
Zakorzenienie

Witam
Wiecie co, wlasnie wrocilam ze sklepu, poszlam kupic cos na sniadanie i stalam przy stoisku z wednlinami, a tam kolejka jak zwykle do samego wejscia, chyba z 15 osob bylo no wiec sie ustawilam na koncu i czekam i po kilku min. P.ekspedientka podchodzi do mnie i pyta co podac? Strasznie sie zdziwilam i nie bylam na takie pytanie przygotowana bo to co chcialam bylo pare metrow z przodu. Podeszlam do przodu zeby wybrac co chce, a cala kolejka na mnie co ja wyprawiam, ze ich wyprzedzam hehe. Bardzo mnie ta Pani zaskoczyla i bylo mi bardzo milo.

Co do fotelika to ja mam fotelik maxi cosi a wozek x-lander wiec da sie go wpinac do wozka za pomoca adapterow. Nie posiadam bazy i nie bede jej kupowac bo kosztuje drugie tyle co fotelik. W instrukcji jest pokazane jak przypinac fotelik do bazy, ale rowniez jak to robic bez niej, takze nie ma problemu zeby uzywac fotelika bez bazy. Oczywiscie mam tez gondole, bo fotelik bedzie wykorzystywany razem z wozkiem raczej tylko na zakupy. W sumie w tym foteliku mam regulowane oparcie ale mimo wszystko nie jest to najwygodniejsza pozycja dla maluszka.
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości