Wszystko o Avonie 4 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-26, 17:07   #4261
Chiquita 150
Raczkowanie

GG do Chiquita 150
Dot.: Wszystko o Avonie 4

Czytałyście regulamin TPS?
"1. Organizatorem Programu jest Avon Cosmetics Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ulicy Słowiczej 32, 02-170 Warszawa, Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego nr KRS 0000028712, NIP 526-030-38-23, kapitał zakładowy w wysokości: 53.155.800,00 PLN zwana dalej „Avon” lub „Organizatorem”."

Ciekawe, nie?

A tak w ogóle to witam Was po długiej przerwie, miałam kiedyś nick kochamkube ale przestałam kochać Kubę ( bo to drań ;]!), więc musiałam zmienić nick.

Zaczęłam studia, nie było czasu na Avon. Teraz wznowiłam działalność na nowym terytorium (dość kiepskie jeśli chodzi o klientki - Politechnika) ale wierzę, że się uda

Fajnie Was znów czytać Pozdrawiam
Chiquita 150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 17:46   #4262
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Hej Czikita, witam w nowym image
Stary 2008-10-26, 18:11   #4263
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Natomiast rzadko kiedy zdarza się żeby któraś z moich klientek coś zamówiła po próbce
To ja muszę powiedzieć że próbki jak najbardziej zdają egzamin, rozdałam starszym klientkom próbki Anew i właściwie wszystkie pozamawiały te kremy, i z innymi rzeczami też tak było, więc ja polecam rozdawać próbeczki

Cytat:
musze pochwalić szminkę nabłyszczajacą z diamentowym połyskiem - u mnie jest dosyć trwała - wytrzymała ok 3 godziny przy czym w tym czasie jadłam i piłam
potwierdzam, u mnie też się super trzyma, na dodatek bardzo ładnie wygląda na ustach

Co do upustów jak Pani XXX ma zapłacić np. 52,49 to proszę o 52 lub 50 (to zależy jak często kupuje), a czasami zamiast obniżać o te kilka groszy to dają jakiś krem do rąk czy żel... ale też nie zawsze próbeczki właściwie zawsze dodaję, chyba że ktoś kupi 1 produkt za 6 zł :P

I jeszcze prośba o pomoc

w kat 14 zostałam liderem (nie kandydatem), i teraz chciałam zamówić materiały promocyjne i nie mogę jak wchodzę na zakładkę z materiałami promocyjnymi to mam tam pusto, a jak byłam tylko kandydatem to mogłam tam wchodzić i patrzeć co jest ?? o co chodzi, czy ktoś może pomóc... moja Lider i OMS nie za bardzo są w stanie, a mam już tak od piątku...

2 pytanie to czy wiecie co jaki czas zmienia się skład minidisplay'ów?? zastanawiam się czy mam kupić teraz czy poczekać bo od nowego roku będzie nowy i będzie lepszy (tzn. bardziej mi będzie pasował).

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2008-10-26 o 18:20 Powód: dodanie pytania
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 18:30   #4264
taka jedna
Zakorzenienie

Ja nie daję upustu nikomu(rodzinie też nie, ale akurat rodzina to nie chce i jeszcze by mi czasem dołożyła ). Moja mama też mówi, że woli dać mi zarobić niż iść i kupić gdzie indziej(wczesniej miała swoją konsultantkę i robiła u niej dość duże zamówienia).
Każda moja klientka ma swój katalog, do każdego zamówienia(nawet tego najmniejszego) dodaję jakąś/jakieś próbki. Co jakiś czas długopis/krem do rąk. Do większych zamówień jakieś większe produkty. U mnie każdy dobrze wie, że za wszystko w Avonie się płaci. Niektórzy są do tego stopnia zorientowani, że wiedzą np. po ile są próbki perrfum i pytali się czy mogą jakiegoś zapachu kupić 5 próbek za 5zł
Upust do tej pory dałam tylko jednej koleżance, ale wiem, że jej się nie przelewa, a bardzo chciała zegarek, który kosztował ok 80zł. Dałam jej wtedy 10%.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 18:33   #4265
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
potwierdzam, u mnie też się super trzyma, na dodatek bardzo ładnie wygląda na ustach
A jaki masz kolor tej szminki??

Ja mam narazie 2: Razzle Dazzle i Juicy Gem, ale czekam na 3 z wymiany z Majulą: R. Rose, Pink Diamond i Nude Glitz . Bedę polować na jeszcze jedną: Berry Sparkling

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2008-10-26 o 18:43 Powód: literówki
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 18:39   #4266
majula
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam narazie 2: Razzle Dazzle i Juicy Gem, ale czekam na 3 z wymianyz majilą: R. Rose, Pink Diamond i Nude Glitz . Bedę polować na jeszcze jedną: Berry Sparkling
Witam wieki mnie tu nie bylo ale opieka nad dzieckiem jest wymagajaca
a szmineczki juz w drodze
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 18:41   #4267
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:

Mam Pink Diamond mogę zrobić jutro zdjęcie i wstawić na stronkę jak chcesz
ostatnio tylko miała wypadek... malowałam usta jak trzymałam moją małą 4-miesięczną terrorystkę mlekopija na rękach i ona pacnęła rączką szminkę... i kawałek się ułamał ;( hehe, ale ciągle się nadaje do użycia :P

Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
Witam wieki mnie tu nie bylo ale opieka nad dzieckiem jest wymagajaca
skąd ja to znam, ale jakoś jeszcze daję radę zobaczymy co będzie jak podrośnie :P
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-26, 18:50   #4268
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Mam Pink Diamond mogę zrobić jutro zdjęcie i wstawić na stronkę jak chcesz
ostatnio tylko miała wypadek... malowałam usta jak trzymałam moją małą 4-miesięczną terrorystkę mlekopija na rękach i ona pacnęła rączką szminkę... i kawałek się ułamał ;( hehe, ale ciągle się nadaje do użycia :P

skąd ja to znam, ale jakoś jeszcze daję radę zobaczymy co będzie jak podrośnie :P
no wlasnie a pozatym ostatnio a avonu malo zamawialam al ekilka rzeczy mnie kusi serum odzywcze na noc (dzieki Hosence) oraz na jakas torebke nie pamietam jaka i chyba tyle
ta torebka to nowosc w 17
Stary 2008-10-26, 19:19   #4269
kasiasss
Przyczajenie

Witam

Czy któraś z Was zamawiała może zestaw pędzelków z 15 katalogu?? klientka pytała się o ich długość, a ja nie mam zielonego pojęcia ile one mogą mierzyć..
kasiasss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 19:29   #4270
alexandra84
Raczkowanie

Ma któraś z Was nowy chłodzący blyszczyk? Interesuje mnie to, czy jest transperentny.
alexandra84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 19:37   #4271
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Jeśli chodzi o mnie, to daje swoim klientkom 10% rabatu. Miał to być "chwyt marketingowy" na początku mojej działalności (prawie 3 lata temu ), ale jakoś się przyzwyczaiłam do tego Mam kilka klientek, które kupują u mnie właśnie dzięki tej zniżce. Próbki i katalogi też daje każdej klientce i jakoś nie narzekam. Jak ktoś chce, to rzuci mi coś ekstra A tak w ogóle, to większość moich klientek to znajomi i rodzina i dlatego cały czas utrzymuję tą zniżkę
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 19:38   #4272
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alexandra84 Pokaż wiadomość
Ma któraś z Was nowy chłodzący blyszczyk? Interesuje mnie to, czy jest transperentny.
chcialam tylko sprostowac- ze 'nowy' chlodzacy blyszczyk to ten sam co zwykle
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 19:42   #4273
alexandra84
Raczkowanie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;9484078]chcialam tylko sprostowac- ze 'nowy' chlodzacy blyszczyk to ten sam co zwykle[/QUOTE]
starego nie znam i nawet nie wiem, że byl taki
Stary 2008-10-26, 19:44   #4274
majula
Zakorzenienie

ni ewiem czy jest na watku zdjecie torebki gabriella brazowej ale posiadam zdjecie realy photo tej torebki moge zamiescic jak bedzie taka potrzeba
Stary 2008-10-26, 19:53   #4275
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam narazie 2: Razzle Dazzle i Juicy Gem, ale czekam na 3 z wymiany z Majulą: R. Rose, Pink Diamond i Nude Glitz . Bedę polować na jeszcze jedną: Berry Sparkling
mam Rhinestone Rose i jest przepiekna, delikatny róż lekko złamany czerwienią, jest boska i kilka dziewczyn ja zamówiło jak im pokazałam swoją gorąco polecam ten kolorek

Cytat:
Napisane przez kasiasss Pokaż wiadomość
Witam

Czy któraś z Was zamawiała może zestaw pędzelków z 15 katalogu?? klientka pytała się o ich długość, a ja nie mam zielonego pojęcia ile one mogą mierzyć..
będę mieć w poniedziałek prawdopodobnie to zmierzę ale one do krótkich należą tak na oko 10cm albo mniej

Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
ni ewiem czy jest na watku zdjecie torebki gabriella brazowej ale posiadam zdjecie realy photo tej torebki moge zamiescic jak bedzie taka potrzeba
jest już kilka wersji zdjęć tej torebki

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja nie daję upustu nikomu(rodzinie też nie, ale akurat rodzina to nie chce i jeszcze by mi czasem dołożyła ). Moja mama też mówi, że woli dać mi zarobić niż iść i kupić gdzie indziej(wczesniej miała swoją konsultantkę i robiła u niej dość duże zamówienia).
Każda moja klientka ma swój katalog, do każdego zamówienia(nawet tego najmniejszego) dodaję jakąś/jakieś próbki. Co jakiś czas długopis/krem do rąk. Do większych zamówień jakieś większe produkty. U mnie każdy dobrze wie, że za wszystko w Avonie się płaci. Niektórzy są do tego stopnia zorientowani, że wiedzą np. po ile są próbki perrfum i pytali się czy mogą jakiegoś zapachu kupić 5 próbek za 5zł
Upust do tej pory dałam tylko jednej koleżance, ale wiem, że jej się nie przelewa, a bardzo chciała zegarek, który kosztował ok 80zł. Dałam jej wtedy 10%.
to inna sprawa, ja daję rabaty rodzinie ale bardzo często dostaję więcej kasy niż kosmetyki kosztowały bez rabatu, i zawsze się muszę spierać, że nie że to za dużo ale i tak przegrywam
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 19:56   #4276
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość

jest już kilka wersji zdjęć tej torebki

t
ok
Stary 2008-10-26, 20:15   #4277
alexandra84
Raczkowanie

Co do szminki o diamentowym połysku, to dziwna sprawa, ale przestała koloryzować moje usta Mimo wielu warstw - dzisiaj zauważyłam
Stary 2008-10-26, 20:30   #4278
.eva.
Raczkowanie

Powiedzcie czy są próbki tych pomadek co są w demo, bo nie mogę znalezć, a składam zamówienie.
.eva. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 21:04   #4279
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez .eva. Pokaż wiadomość
Powiedzcie czy są próbki tych pomadek co są w demo, bo nie mogę znalezć, a składam zamówienie.
nie ma, to jest chyba nowość
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 21:07   #4280
.eva.
Raczkowanie

Dziękuję, ale jak dają demo to powinni i próbki dać nieraz tak było, że bywały w pakiecie taniej.
.eva. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 21:13   #4281
andziat
Zakorzenienie

powiem szczerze, że nie zwracałam na to uwagi,
wiem jedynie, że teraz nie ma przynajmniej ja nie znalazłam
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 21:15   #4282
Rozilla
Raczkowanie

Hej Kobietki mam takie techniczne pytanie...chodzi mi o ofertę netto...otóż zwiększa ona bazę opustu, ale czy chodzi o to że prócz tego że powiększa zamówienie to jest na nią naliczony wypracowany opust ? Czy tylko chodzi tu o powiększenie kwoty zamówienia?

Nie traktuj życia zbyt poważnie bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy...
Rozilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 21:25   #4283
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rozilla Pokaż wiadomość
Hej Kobietki mam takie techniczne pytanie...chodzi mi o ofertę netto...otóż zwiększa ona bazę opustu, ale czy chodzi o to że prócz tego że powiększa zamówienie to jest na nią naliczony wypracowany opust ? Czy tylko chodzi tu o powiększenie kwoty zamówienia?
Nie ma na nią upustu. W końcu to ceny netto
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 21:35   #4284
Rozilla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Nie ma na nią upustu. W końcu to ceny netto
Ech....tak myślałam ale miałam cichą nadzieję, że jednak opuścik też będzie
Dziękuję za odpowiedź

Nie traktuj życia zbyt poważnie bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy...
Rozilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 21:51   #4285
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez .eva. Pokaż wiadomość
Dziękuję, ale jak dają demo to powinni i próbki dać nieraz tak było, że bywały w pakiecie taniej.
tak, zgadza się, zawsze były próbki w pakiecie przy pojawieniu się nowych szminek w katalogu, ale niestety z moich obserwacji wynika, że nie dotyczy to szminek z "innym środkiem", ponieważ przy szminkach z musem też próbki się nie pojawiły a szkoda..
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 06:53   #4286
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;9484078]chcialam tylko sprostowac- ze 'nowy' chlodzacy blyszczyk to ten sam co zwykle[/quote]
czyli?

Instagram

Stary 2008-10-27, 07:07   #4287
Dark_Despair
Raczkowanie

GG do Dark_Despair

Cytat:
I jeszcze prośba o pomoc

w kat 14 zostałam liderem (nie kandydatem), i teraz chciałam zamówić materiały promocyjne i nie mogę jak wchodzę na zakładkę z materiałami promocyjnymi to mam tam pusto, a jak byłam tylko kandydatem to mogłam tam wchodzić i patrzeć co jest ?? o co chodzi, czy ktoś może pomóc... moja Lider i OMS nie za bardzo są w stanie, a mam już tak od piątku...

2 pytanie to czy wiecie co jaki czas zmienia się skład minidisplay'ów?? zastanawiam się czy mam kupić teraz czy poczekać bo od nowego roku będzie nowy i będzie lepszy (tzn. bardziej mi będzie pasował).
czasami się tak zdarza że chwilowo nie wyświetla się strona z materiałami promocyjnymi, najczęściej przy zmianie katalogu lub zakończeniu kwartału. U mnie też się tak dzieje ale później wszystko wraca do normy. Jeśli coś potrzebujesz z kodów to daj znać, niektóre mam wypisane w notesie.

Minidisplay'e zmieniają się co kwartał, tak aby były w miarę aktualne. Mam skład obecnych chyba gdzieś wypisany. Od katalogu 01 napewno będzie nowy.
Dark_Despair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 08:26   #4288
tess_d
Zadomowienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;9484078]chcialam tylko sprostowac- ze 'nowy' chlodzacy blyszczyk to ten sam co zwykle[/QUOTE]

Cytat:
czyli?
Może niqusi chodziło o samo określenie "nowy". Skoro wcześniej nie było w ofercie chłodzącego błyszczyka, to słowo "nowy" jest tutaj zbędne.

Tak czy owak, czepiamy się :
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 08:30   #4289
wertusia
Zakorzenienie

Hej mam do Was pytanie. Czy ktoras z Was miala lub ma puder prasowany IDEALNY KOLOR ? Zastanawiam sie ,czy odcień FAIR jest faktycznie jasny .. a moze lepszy light medium? Który bedzie jasniejszy ?

I to samo pytanie to podkladu kremowo pudrowego w kompakcie IDEALNY KOLOR. Jasniejszy jest Ivory czy Nude? Te zdjecia w katalogu niestety czesto kłamią

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-27, 08:32   #4290
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tess_d Pokaż wiadomość
Może niqusi chodziło o samo określenie "nowy". Skoro wcześniej nie było w ofercie chłodzącego błyszczyka, to słowo "nowy" jest tutaj zbędne.

Tak czy owak, czepiamy się :
Ja sie nie czepiam Tylko zaciekiwało mnie sformułowanie "ten co zwykle", co sugeruje że taki błyszczyk juz jest w ofercie, tylko teraz inaczej nazwali.

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości