![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Juliette has a Gun - Miss Charming - najpierw poczułam różę (mm), ale potem pieprz i cuś drażniącego, na koniec jeszcze trochę słodyczy i na końcowy koniec zmyłam to z lewego nadgarstka ( a raczej próbowałam bo się cholerstwo nieźle trzyma
![]() Prawy nadgarstek miał więcej szczęścia, bo został uraczony JHAG Lady Vengeance ![]() ![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2010-09-01 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja żadnych ogórasów ani kiszonki nie czuję ![]() ![]() Im dłużej wącham tym bardziej mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
BAN stały
|
Szybkie testy długo wyczekiwanych zapachów.
Sensuous Noir - faktycznie jak czarna galaretka Sephory, szczególnie na samym początku. Zapach zdecydowanie z tych kolowych. Po chwili robi się jakiś duszący, rozwija się w kierunku starej szafy. Klasyka w żadnym momencie mi nie przyomina ![]() Hypnotic Poison Eau Sensuelle - ten sam zapach po raz trzeci. Znów w trochę innym flakoniku i z rozwiniętą nazwą. Nie podoba mi się to. Rozwodniony klasyk, mniej gęsty, choć równie trwały. Piekielnie trwały. Niby nic specjalnego, ale gdybym miała zdecydować się na któreś HP, to pewnie wzięłabym te - są najmniej syntetyczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przepadam za klasykiem bo na mnie wychodzi suchy jaśmin bez słodyczy, ale myślę , że jest bardziej zmysłowy niż Sensuelle. Cytat:
Cytat:
Natomiast zupełnie nie kojarzy mi się z La Perla J`aime La Nuit , które na mnie śmierdzą mdłym mydłem jaśminowym. .................... Edit: cofam insynuacje ,że Hypnotic Poison Sensuelle ma nienajlepszą trwałość . po napisaniau postu poszłam się drzemnąć. jak wstałam po 4 godzinach znowu go delikatnie czuję ![]() Testowałam dzisiaj też , Lady Million Paco Rabanne stworzone przez nosy Dominique Ropion, Beatrice Piquet i Anne Flipo i powiem ,że całkiem całkiem. Słodkie, owocowe, z wyraźną nutą neroli w początkowej fazie, ale podana w sposób nienachalny , lekko świezy, do wyważonego jaśminu i miodu w końcowej fazie.Trwałość dosyc dobra, czułam go ok. 6 godzin. Zapach ma w składzie paczulę, kóra nie przyćmiewa innych nut, zero wilgotnej plesni . Zapach zywy i kobiecy.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2010-09-01 o 22:52 Powód: błędne cytowanie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Konto usunięte
|
testuję dzisiaj wenge z odlewki od Rywki. nie wiem czy mój nos taki nierozgarnięty, ale mnie to pachnie identycznie jak BC nowa wersja. podoba mi się, no ale różnicy z BC nie widzę, więc po co mieć oba w kolekcji?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
grozi wypollizowaniem
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;21816252]testuję dzisiaj wenge z odlewki od Rywki. nie wiem czy mój nos taki nierozgarnięty, ale mnie to pachnie identycznie jak BC nowa wersja. podoba mi się, no ale różnicy z BC nie widzę, więc po co mieć oba w kolekcji?
![]() moze potestuj w inny dzien ![]() ![]()
#4267 | |
Wtajemniczenie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;21816252]testuję dzisiaj wenge z odlewki od Rywki. nie wiem czy mój nos taki nierozgarnięty, ale mnie to pachnie identycznie jak BC nowa wersja. podoba mi się, no ale różnicy z BC nie widzę, więc po co mieć oba w kolekcji?
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Rozeznanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;21817622]tak zrobię, testy będą powtórzone, no bo muszę przecież wyczuć różnicę
![]() Spokojnie, każdemu zdarzają się zwidy zapachowe ![]() ![]()
#4270 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj testowałąm Masaki Matsushima - Art i nie ma co się równać z mim ulubieńcem Masaki/Masaki. Generalnie Art jest przeznaczony wg. mnie na początek wiosny. Zapach który uważam za trwały (na mojej skórze) musi pozostawiać na skórze tłustą warstewkę i "wchłaniać się" jak krem. Właśnie Masaki/Masaki oraz Womanity Thierry Mugler , którym teraz pachnę gwarantują mi pewność, że przejdę zauważona. Art jest symbolem nowoczesności, ale i niewinności, dobry dla kobiety nie pragnącej się wyróżniać. pragnącej zachować jakąś część siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sensuous Noir - a mi znów ani trochę galaretki Luxe Noir nie przypomina - to zupełnie inna bajka. I nie ma niestety coli. Mocniejszy, ciemniejszy niż klasyk, ale po 15 minutach ewoluuje szybko w jego stronę, po pewnym czasie niemal podobny. Hypnotic Poison Eau Sensuelle - Coś czuję, że HP znów będzie gościć u mnie na półce. ![]() Na reszcie nie ma w nim tej plastikowej migrenogennej wanilii. Jest piękna i szlachetna, a w otoczeniu upojnych kwiatów (nie mylić z jakimiś tam kfiatkami-sratkami ![]() Moja ulubiona wersja tej trucizny. ![]() Na blotterkach miałam jeszcze : Play ![]() ![]() ![]() Jose Eisenberg - faktycznie przypomina New Haarlem. ![]() ![]() Edytowane przez lady_poison Czas edycji: 2010-09-02 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Raz dwa trzy, próba powrotu
![]() ![]() ![]()
#4273 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Thierry Mugler - WOMANITY-
jedyny zapach z nowości w przeciągu 2 lat, na którym się nie zawiodłam, wreszcie jakieś nowum godne mojego nosa! Od początku słodki, ale nie jak tysiące innych na półce - grzeczny i nie do odróżnienia - przeciwnie - pokazuje pazura, z godziny na godziny, staje się drapieżniejszy i ostrzejszy. Womanity, mimo koloru butelki nie jest cukierkowym słodziakiem, jego charakter określa już metalowe obramowanie flakonu ... Womanity to osobowość i to nie byle jaka. Womanity to absolutny must have osób nietuzinkowych. Już mam swoje 10 ml na dzień dobry, a będzie i większa flaszka, juz mi się marzy zestaw - żel, balsam, mleczko ![]() Mugler, jako jedyny mnie jeszcze nie zawiódł ![]()
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fougere Bengale - podejście kolejne. No i lipa, bo po paru godzinach wyłazi nuta maggi ![]() ![]() Ogródek Śródzimnomorski - ładny, pachnie jak... no ogródek ![]() ![]() Carthusia 1681 - ciekawy twór ![]() ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-09-02 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Rozeznanie
|
Testowalam dzis Womanity i niestety bardzo sie zawiodlam
![]() ![]() ![]() ![]()
#4276 |
Zadomowienie
|
Pobieżne testy w Sephorze:
Mugler - Womanity - początek koszmarny, ostry i drażniący, końcówka to już sama figa, całkiem ładna, trochę cierpka. Kusił mnie ten maluch 10 ml za 59 zł, ale nie mam na tyle cierpliwości, żeby przeczekiwać aż paskudny początek gdzieś uleci ![]() Sensuous Noir - Szalenie podobny do wersji podstawowej, a jednak jest w nim coś, co powoduje, że podoba mi się bardziej od poprzednika. Jest nieco cieplejszy, bardziej mięciutki. Z trudem odrywam nos od nadgarstka ![]()
![]() |
#4277 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nom...np ja tak mam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4278 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Jak zwykle cię ktoś czepi
![]() Na Eau de Star i Innocent Rock spuszczam zasłonę milczenia ![]() ![]()
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś Sensuous Noir testowałam i jestem zachwycona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Raczkowanie
|
Citizen Queen - Juliette Has A Gun
![]() ![]() Otwarcie aldehydowo kwiatowe szybko przechodzi w rozano-skorzana mieszanke, sucha i ukajajaca, a potem mocne uderzenie irysa jakiego pamietam tylko z Hiris. Zapach nie do przeoczenia dla pudrowych maniaczek. Wysycha cieplo, dlugo. Dluuugi skorzany ogon z irysowym usmiechem. Jest tu akord Teint de Neige, ale zapach jest bardziej drapiezny i lubiezny, jest tez akord Czech and Speake's Dark Rose, minus szafran i oud . Seksowny i szpanerski puder wysokiej klasy. ![]()
#4281 |
Zakorzenienie
|
Dzing, podejście drugie: i znowu zaskoczenie - tego jednak da się używać!
![]() ![]() ![]() Gaiac - aj, aj, świetny ![]() ![]() ![]() Night Aoud Micallef - gdzie te sławne szpitale? ![]() ![]() ![]()
#4282 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4283 |
BAN stały
|
ostatnio testowałam nowe perfumy Avril Lavigne Forbidden Rose- na początku uderzył mnie zapach jakby gruszki, może jabłka, nawet przyjemny, po kilku godzinach zapach był nadal tak samo trwały jak po psiknięciu na nadgarstek, ale nie rozwinał sie jakoś szczególnie , przez reszte dnia czułam te jabłka przełamane jakby czyms mdłym. Zapach nie dla mnie, ale zskakujaco trwały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Perfume Lover
|
Gucci Guilty... Nuuuda. Nic konkretnego. Az nie chce mi sie wierzyc ze to az taki gniot, wiec potestuje jeszcze raz, bo wrecz nic nie moglam z niego wyniuchac. Jakies kwiatki, dosc eleganckie ale subtelne, potem delikatna kwaskowatosc i tyle. Ani to intensywne, ani dlugotrwale. Moze sobie moj nos ze mnie jaja dzisiaj robil, bo po prostu nie wierze, ze nie ma w nim nic godnego uwagi.
Lady Million- slodki ulep- wiem, ze wstyd przyznac ale chceeee toooo, kwiatki, owocki, słodycze ale tak dające czadu, ze predzej czy pozniej nabede mimo iz to poslodzony Black XS Hypnotic Poison Eau Sensuelle- czuje ze bedzie hit. Nic innego nie wymysle poza tym co juz dziewczyny pisaly- jedno jest pewne, trwalosc powala, plastikowosc wanilii zostala wyeliminowana a duch i czar pozostaly. Escada- Absolutely Me- poprzednie dwa zapachy nie byly oryginalne, ale mialy cos w sobie, takie przyjemne slodziaki. Tutaj nie ma nic, pustka mdle i nudne jak dezodorant.
#4285 |
Raczkowanie
|
She Wood Crystal Creek Wood - świeży aż zęby bolą, zwłaszcza początek. Ma też jedną strasznie wkurzającą (dla mnie) nutę, jakby coś się zepsuło
![]() ![]() Kurczę, a ja liczyłam na fiołki i drewno z dodatkiem krystalicznej wody i na wymuskanie tej charakterystycznej nuty She Wood, a jej tam prawie nie ma. Jest świeżuch z gnijącą nutą ![]() He Wood Ocean Wet Wood - udany ![]() ![]() ![]()
#4286 |
Zakorzenienie
|
Heat - zaraz zaraz, poziomki! a po chwili jakaś zgrzytliwa słodycz która na szczęście znika w pięć minut. To coś jest dla seksownej uwodzicielki? Czy dla 15latki?
Casmir - najpierw mała dawka i skrzywienie - czułam kupkę! a potem jeszcze raz naokoło półeczki z buteleczkami - powrót i jakież to małe i przyjemne, otulające, przypomina nieco niebieski Esclamation z lat młodości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
gamma Orionis
|
Cytat:
W temacie - Bas de Soie ![]() Kremowy cedr [a w każdym razie coś drewnianego] tonący w marchewkowych irysach. Dość szybko blednie, ale nie wysładza się ani nie kwasi. Mocno w klimacie Hiris. Świetna, lekko pudrowa baza. Hiacyntu nie zaobserwowałam i z tego co widzę po recenzjach, bardzo dobrze.
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
też rzuciłam się do testowania Hypnotic Poison Eau Sensuelle i naszła mnie refleksja, że tak jak niektóre kobiety, po odchudzającej kuracji, zyskują lekkość, proporcje, a jednocześnie tracą jakiś swoisty czar, charyzmę, tak jest i Eau Sensuelle - odchudzoną HP. Zdecydowanie wolę przyciężkawą, ciekawszą, migdałowo-gorzkawą klasyczkę
testnęłam też Frapin 1270 - przecudnej urody mieszanka słodkich winogron, pomarańczy, czekolady, drewien, wanilii. Całość jednak, dla mnie, za uniseksowa.
#4290 |
Zadomowienie
|
Samsarę
![]() Na początku starożytność, staruszka, Egipt, mumie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.