Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-06, 15:48   #4261
Poemi
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
A drugi koniec do kaloryfera?
Cześc Poemi
Można powiedzieć, że na drugim wisi cyrkoniowe serce. A dołączy do niego jeszcze kilka innych rzeczy . Przyjaciel twierdzi, że to najgorszy prezent jaki może być i że TŻ przez to pójdzie z torbami. Ale przyznaje również, że ładny .
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 15:50   #4262
Madlen__18
Zakorzenienie

Hm, a śmietany dajesz wg uznania Haniu?
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 15:51   #4263
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Haniu, a czy ta zapiekanka będzie dobra bez pieczarek, albo czy można je czymś zastąpić? Mój TŻ nie jada grzybów (oczywiście nie wiedząc tego pierwsze co mu zrobiłam to spagetti z sosem, gdzie pieczarki były, męczył strasznie ale zjadł, dopiero później się przyznał, że nie lubi ;p)
Słodko Trzeba się poświęcać dla miłości

Ok Poemi, już rozumiem akcję z Twoim przyjacielem. Tzn jest z Tobą od dawna, na dobre i złe, zna Cię jak własną kieszeń i nie ma intencji z podtekstami Super, niech żyje przyjaźń damsko męska

Przeleciałaś nas po łebkach? No wiesz co, to mnie obraża
Stary 2009-01-06, 15:54   #4264
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
O jaaaa.. Haniu, proszę, "byćże" aniołem i rzuć w wolnej chwili przepisem Ubóstwiam fasolową, sama jakos nigdy zup nie robię dlatego że i tak się nią TŻ nie naje a nie chce mi się gotowac dwudaniowo. Ale co tam, póki mam czas i siedzę w domu to trzeba gotować
Ja też uwielbiam..a robiłam 1 raz w zyciu...znaczy 2 ale ostatnio za duzo fasoli namoczyłam i byłam zmuszona zrobić fasolkę po bretońsku.
Po pierwsze trza namoczyc fasolkę. Na 12 godzin co najmniej. I oszukac się nie da. Bo jak nie będzie moczyla się 12godz to z gotowaniem zejdzie z 1,5 godziny.

No to, jak namoczysz, w tej samej wodzie gotuj jakieś 20 min.
(no i uwazaj z iloscią fasoli) 3/4 szklanki na spory gar bedzie.
W oddzielnym garze trzeba udusic na masełku marchewkę, pietruszkę, pora. Ja dałam po jednej duzej sztuce, a pora tak z 5 cm. Warzywa pokroiłam w kostkę. W czasie ich duszenia obralam ziemniaki i dorzuciłam do warzyw. Jak wszystko ladnie zapachnialo zalałam wrzącą wodą, dodałam podgotowaną fasolę (razem z wodą) kostkę rosołowa warzywna i z kury, pieprz, lisc laurowy i ziele angielskie. Na samym koncu duzo majeranku i boczus podsmarzony wczesniej na patelni.
Tłusta się robi.ale fasolowka bez boczku to nie fasolowka.

Gotuje się wszystko razem kolo 20 min..az zmiękną ziemniaki.

Madlen daj groszek spoko..będzie git.
Śmietany sporo, po wybełtaniu z jajem szklanka mi wychodzi.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-01-07 o 11:53 Powód: proszę nie pisać post pod postem i przypominam o edycji!
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 15:58   #4265
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Ok Poemi, już rozumiem akcję z Twoim przyjacielem. Tzn jest z Tobą od dawna, na dobre i złe, zna Cię jak własną kieszeń i nie ma intencji z podtekstami Super, niech żyje przyjaźń damsko męska

Przeleciałaś nas po łebkach? No wiesz co, to mnie obraża
Wczoraj mu zdradziłam ile pewien chłopak zapłacił za mój pierwszy raz (znaczy ile kasy na hotel poszło)... A przyjaciel to skomentował "dużo, ja bym się chyba nie zdecydował" . Dostał w łeb .

Następnym razem (po referacie) przelecę Was dogłębnie . A tym czasem spadam do pisania
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 16:01   #4266
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość

Następnym razem (po referacie) przelecę Was dogłębnie . A tym czasem spadam do pisania
No nie Poemi..poskarżę się mężowi
Stary 2009-01-06, 16:04   #4267
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość

Zara: ojj ulga, bo miałam stracha, że się zepsuł na amen i to w taki durny sposób;/
Ale działa)
Oj wiem, ja się podobnie czułam, szczególnie że to był czyjś aparat
Super że już po nerwach

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam..a robiłam 1 raz w zyciu...znaczy 2 ale ostatnio za duzo fasoli namoczyłam i byłam zmuszona zrobić fasolkę po bretońsku.
Po pierwsze trza namoczyc fasolkę. Na 12 godzin co najmniej. I oszukac się nie da. Bo jak nie będzie moczyla się 12godz to z gotowaniem zejdzie z 1,5 godziny.

No to, jak namoczysz, w tej samej wodzie gotuj jakieś 20 min.
(no i uwazaj z iloscią fasoli) 3,4 szklanki na spoty gar bedzie.
W oddzielnym garze trzeba udusic na masełku marchewkę, pietruszkę, pora. Ja dałam po jednej duzej sztuce, a pora tak z 5 cm. Warzywa pokroiłam w kostkę. W czasie ich duszenia obralam ziemniaki i dorzuciłam do warzyw. Jak wszystko ladnie zapachnialo zalałam wrzącą wodą, dodałam podgotowaną fasolę (razem z wodą) kostkę rosołowa warzywna i z kury, pieprz, lisc laurowy i ziele angielskie. Na samym koncu duzo majeranku i boczus podsmarzony wczesniej na patelni.
Tłusta się robi.ale fasolowka bez boczku to nie fasolowka.

Gotuje się wszystko razem kolo 20 min..az zmiękną ziemniaki.

Jesteś Aniołem Nie mam fasoli, zrobię na pojutrze. Ale się cieszę Nawet jakby mi nie wyszła to całą zeżrę

Cytat:
Można powiedzieć, że na drugim wisi cyrkoniowe serce. A dołączy do niego jeszcze kilka innych rzeczy . Przyjaciel twierdzi, że to najgorszy prezent jaki może być i że TŻ przez to pójdzie z torbami. Ale przyznaje również, że ładny .
Coś mam przeczucie że tak mimochodem jako "dołącznik" do łańcuszka pojawi sie i pierścionek, nie ma siły żeby było inaczej

Cytat:
Wczoraj mu zdradziłam ile pewien chłopak zapłacił za mój pierwszy raz (znaczy ile kasy na hotel poszło)... A przyjaciel to skomentował "dużo, ja bym się chyba nie zdecydował" . Dostał w łeb .

No, trzeba mieć priorytety
Ok, trzymam za słowo Powodzenia w pisaniu.
Stary 2009-01-06, 16:06   #4268
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
No nie Poemi..poskarżę się mężowi
Eee... pochwal się, a nie skarż
Stary 2009-01-06, 16:11   #4269
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteś Aniołem Nie mam fasoli, zrobię na pojutrze. Ale się cieszę Nawet jakby mi nie wyszła to całą zeżrę
O ile kwiatów...lakier do paznokci byś dała

Zartuję....nie ma sprawy, na zdrowie.

Edytowałam przepis bo zapis "3,4 szklanki" wygląda na trzy albo cztery szklanki..a chodzilo mi oczywiscie o 3/4 (trzy czwarte).
Jezu jakbys namoczyła 3 szklanki jadłabyś tą fasolówkę przez rok
Stary 2009-01-06, 16:16   #4270
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
O ile kwiatów...lakier do paznokci byś dała

Zartuję....nie ma sprawy, na zdrowie.

Edytowałam przepis bo zapis "3,4 szklanki" wygląda na trzy albo cztery szklanki..a chodzilo mi oczywiscie o 3/4 (trzy czwarte).
Jezu jakbys namoczyła 3 szklanki jadłabyś tą fasolówkę przez rok
Ok, masz u mnie lakier do paznokci jakoś w przyszłości Na jakimś zlocie wizażanek

Kusisz, kusisz, chyba zrobię więcej fasoli niż te 3/4 szklanki bom spragniona dużej ilości fasolowej
Stary 2009-01-06, 16:23   #4271
Madlen__18
Zakorzenienie

a wiecie, ja generalnie nienawidziłam fasolowej za dziecka...a teraz nawet bym zjadła.
Smaki mi się zmieniają?

(to samo mm z kapuśniakiem)
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 16:24   #4272
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, masz u mnie lakier do paznokci jakoś w przyszłości Na jakimś zlocie wizażanek

Kusisz, kusisz, chyba zrobię więcej fasoli niż te 3/4 szklanki bom spragniona dużej ilości fasolowej
Ok trzymam Cię za słowo

Ja dałam pół paczki półkilowej, czyli 250 g...i wyszedł mi taki wieeelki gar. Największy jaki mam w domu....dziś będziemy jedli fasolowkę po raz trzeci (TZ zawsze 2 miski na raz)..także wiesz nie przesadzaj

EDIT dla lepszego zobrazowania jak wieeelki..musialm wyjąć półkę w lodówce zeby sie zmiescił

Madlen bo smaki sie zmieniają..ja tez mam zupelnie inny.
Kapusniak to moja ukochana zupa...zresztą, skonczy się fasolowka będę robic..kapusta już czeka w lodowie

EDIT2. Diana a gdzie Wy na te narty chcecie??
Do Polski?

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-06 o 16:30
Stary 2009-01-06, 16:32   #4273
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Haniu, faktycznie aż taki wielki? Dobra, to zrobię mniej więcej ze szklanki. Zawsze mogę dorobić na następny dzień jak mi będzie mało A na pewno będzie

Madlen, ja w dzieciństwie nie lubiłam żadnych zup i zawsze "odcedzałam" jakieś warzywne farfocle na brzeg talerza A teraz strasznie lubię (jeść, bo gotować nie bardzo mi się chce). Jedno mi sie tylko nie zmieniło: nadal mi niedobrze na widok/smak/zapach brukselki
Stary 2009-01-06, 16:36   #4274
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, faktycznie aż taki wielki? Dobra, to zrobię mniej więcej ze szklanki. Zawsze mogę dorobić na następny dzień jak mi będzie mało A na pewno będzie
No mi się zdaje ze wielki To zrób jak ja z 250 g.
Pamiętaj ze fasola lubi sobie spęcznieć i podwaja swoją objętość.

EDIT. Ja brukselkę lubię od jakiś 3 lat dopiero...nawet nie tyle lubię co kocham.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-06 o 16:41
Stary 2009-01-06, 16:45   #4275
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
No mi się zdaje ze wielki To zrób jak ja z 250 g.
Pamiętaj ze fasola lubi sobie spęcznieć i podwaja swoją objętość.
Tak jest pani Profesor

Coś niesamowitego jaką mam ochotę na tą zupę Pewnie dlatego że będzie dopiero pojutrze i jeszcze tyle czekania

P.S. A na ten fitness to tak mi się nie chce iść że dramat Gorzej że TŻowi też się nie chce więc mnei średnio będzie mobilizować. Całe szczęście że już się zapisałam telefonicznie bo zawsze mi wstyd odwoływać. Pewnie jak wrócę to będę zachwycona ale póki co nie chce mi się opuszczac cieplutkiego mieszkanka

Edit:
Hmm nie wiem czy mnie kiedyś przejdzie to obrzydzenie. Póki co będę pomijać brukselkę w Twoich przepisach Mam nadzieję że zostanie mi to darowane

Edytowane przez zara_84
Czas edycji: 2009-01-06 o 16:47
zara_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 16:54   #4276
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jest pani Profesor
..odmaszerować.

Cytat:
Coś niesamowitego jaką mam ochotę na tą zupę Pewnie dlatego że będzie dopiero pojutrze i jeszcze tyle czekania
wyczekana będzie lepiej samkować

Cytat:
P.S. A na ten fitness to tak mi się nie chce iść że dramat Gorzej że TŻowi też się nie chce więc mnei średnio będzie mobilizować. Całe szczęście że już się zapisałam telefonicznie bo zawsze mi wstyd odwoływać. Pewnie jak wrócę to będę zachwycona ale póki co nie chce mi się opuszczac cieplutkiego mieszkanka
Na fitness proszę iśc i nie marudzić
Cytat:
Edit:
Hmm nie wiem czy mnie kiedyś przejdzie to obrzydzenie. Póki co będę pomijać brukselkę w Twoich przepisach Mam nadzieję że zostanie mi to darowane
Brukselkę to ja z wody z masłem lubię najbardziej. Takze spoko nic nie bedziesz musiał omijać.

lecę do domku..dzięki Wam za mile spędzony dzień
Stary 2009-01-06, 17:21   #4277
novocaine870
Rozeznanie

cześć
Podczytuję ten wątek już od dłuższego czasu, jednakże dopiero dzisiaj "zmotywowałam "się do zarejestrowania na wizażu. Lepiej późno niż wcale Niejednokrotnie wprowadzałam w życie to co tutaj przeczytałam. Skorzystała na tym także moja cera,bo dzięki Wam stosuję filtry a teraz i kwasy
Od ponad 4 lat mam swojego TŻ Nie doczekałam się "wymarzonego pierścionka" . Czekam cierpliwie nie zawracając nikomu głowy
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 17:52   #4278
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
cześć
Podczytuję ten wątek już od dłuższego czasu, jednakże dopiero dzisiaj "zmotywowałam "się do zarejestrowania na wizażu. Lepiej późno niż wcale Niejednokrotnie wprowadzałam w życie to co tutaj przeczytałam. Skorzystała na tym także moja cera,bo dzięki Wam stosuję filtry a teraz i kwasy
Od ponad 4 lat mam swojego TŻ Nie doczekałam się "wymarzonego pierścionka" . Czekam cierpliwie nie zawracając nikomu głowy
Witam w wątku Skoro podczytywałaś to wiesz jakie fajne osóbki się tutaj zebrały i do pozostania na dłużej chyba nie trzeba zachęcać...

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2009-01-06 o 17:54
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 19:18   #4279
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
EDIT2. Diana a gdzie Wy na te narty chcecie??
Do Polski?
W Polsce Może znacie jakieś fajne, możliwe cenowo miejsce? Będzie nas 2 sztuki Wszelakie apartamenty i domki raczej zatem odpadają.
Weszłam na stronę hotelu, w którym byliśmy w tamtym roku, i cena za dobę w małym pokoiku... ponad 300zł Rany, nie wiem czy mieliśmy wtedy więcej kasy czy podrożało

Cytat:
cześć
A zatem witaj
Stary 2009-01-06, 19:21   #4280
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
cześć
Witamy, witamy
Stary 2009-01-06, 19:33   #4281
ANITKA79
Zadomowienie

Troszku Was nadrobilam. Dopiero usiadlam przy kompie i tylko na chwile..

Tz dzis mi zrobil niespodzianke Stoje na przystanku i mysle sobie o nim, a tu nagle pojawia sie Tz Alez sie ucieszylam. Poszlismy sobie na dluugi spacer w drodze do jego kuzyna. Jak weszlismy to jego dwie coreczki wprost nie mogly sie odkleic od Tzta. Jedna 2 latka a druga chyba 5 i od razu do wujka na barana a potem za konika robil
Ech nie ukrywam ze baaaardzo podobal mi sie ten widok.. Zwlaszcza ze ma podejscie do dzieci...

Haniu uklony w kierunku Twojej sztuki gotowania pewnie nie raz skorzystam z Twoich porad

Novocaine witam
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 19:56   #4282
ButterBear
Zakorzenienie

Novocaine, witaj i zapraszamy

Nema, fajnie, że znowu zaczęłaś się udzielać, Twoje posty są takie pozytywne, pełne optymizmu...aż miło się czyta

Ja też uwielbiam gotować, tylko ostatnio w ogóle nie mam na to czasu...ale jak już wyremontujemy wszystko i będę mieć swoją kuchnię...ahhhh...ale się będzie działo - już mam szalone plany z tym związane gotowanie, wypiekanie, zamrażanie, hodowanie ziół, robienie zapasów na zimę. Pewnie mi kuchni braknie

Hania, masz u siebie Lidla? ja ostatnio odkryłam uroki tego sklepu - kupiłam super gigantyczne oliwki, pesto zielone i czerwone, 'pulpę' pomidorową. Rzeczy są super, a ceny bardzo zachęcające
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 20:15   #4283
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Witam się i zmykam. Nie mam czasu na nic, jak zwykle.

Madlen, nie znam nazwy tego domku w Bukowinie, wiem tylko, że jest dosłownie dwa, trzy domy dalej od wyciągu narciarskiego "U Andrzeja" (ta ośla łączka )

Wyjazd był dziwaczny, skrajny. Mamy z TŻ poważny kryzys, na razie jest nie najgorzej (najgorzej to było właśnie na wyjeździe). Nie chcę o tym pisać.

Podcięłam dziś grzywkę i przytachałam do domu katalogi Triady. No i zamówiłam na All (sklep - apteka) żel micelarny Rosaliac Wychodzi taniej o ok. 10 zł niż w stacjonarnej aptece (już z kosztami przesyłki).

Martwi mnie trochę mój dyplom, końca nie widać, a nie wiem, do kiedy trzeba składać pracę

T. poszedł na piwo, więc mam trochę wolnego czasu na pracę.

Pozdrawiam!
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 22:07   #4284
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Novocaine witaj w naszym skromnym gronie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 22:18   #4285
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
cześć
witaj Novocaine
Stary 2009-01-06, 23:58   #4286
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Asiuk: tak na szczęście. Żeby się wszystko układało dobrze i żebyś miała dużo optymizmu w sobie.

Cytat:
..odmaszerować.

wyczekana będzie lepiej samkować

Na fitness proszę iśc i nie marudzić

Brukselkę to ja z wody z masłem lubię najbardziej. Takze spoko nic nie bedziesz musiał omijać.

lecę do domku..dzięki Wam za mile spędzony dzień
Szkoda że nie przeczytałam tego wszystkiego zanim poszłam, bo jakoś później już nie było czasu na wizaż, dopiero teraz, ale czułabym się bardzo zmotywowana. I jak następnym razem będę marudzić (a będzie to już jutro) to proszę mnie również potraktować równie surowo

Na stepie było bardzo fajnie. Nie tak urozmaicenie jak na tym stepie na który chodziłam wcześniej (inny klub), ale jak na pierwszy raz po przerwie półrocznej to i tak się nieźle zmęczyłam Mam nadzieję że za jakiś czas wrócę do formy, podobno ciało nie zapomina takich wyuczonych ruchów

Haniu, Tobie też dzięki za miło spędzony dzień
Idę spac, może przyśni mi się fasolówka

Witaj Novocaine Ja tez podczytywałam, potem się ujawniłam i.. już zostałam A można powiedzieć, że utknęłam na dobre

Edytowane przez zara_84
Czas edycji: 2009-01-07 o 00:00
zara_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 07:20   #4287
goosia207
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

Dzisiaj, to dopiero jest zima brrr
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 07:37   #4288
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej

no ja wspolczuje tym co mieszkaja na poludniu - u nas jest -10 i to juz jest dla mnie nie do wytrzymania
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 07:39   #4289
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
A ja Wam na to, nic nie rozgrzewa tak jak żołądkowa gorzka z tonikiem i cytryną , Hania piłaś to, zasmakuje Ci

Pa Kobity ! do garów

a ja tak nie piłam, muszę spróbować jak się skończą moje zapasy w domu. Wiecie, moi rodzice mieszkają blisko granicy i blisko takiego sklepu bezcłowego. Nie muszę wam mówić, po co tam z tż jeździmy

Cytat:
Madlen, ja w dzieciństwie nie lubiłam żadnych zup i zawsze "odcedzałam" jakieś warzywne farfocle na brzeg talerza A teraz strasznie lubię (jeść, bo gotować nie bardzo mi się chce). Jedno mi sie tylko nie zmieniło: nadal mi niedobrze na widok/smak/zapach brukselki
mam to samo z brukselkami, obrzydzenie od czasów przedszkola. Do dziś mi zostało i nie zanosi się na zmianę

Cytat:
cześć
witaj. Skoro podczytujesz, to nas znasz, nie trzeba się przedstawiać. Zapraszamy na plotki

cześć dziewczyny, dziś znowu zimno, znowu się ciężko wstawało.
Zrobiłam wczoraj tą Hani zapiekankę ale dopiero wieczorem, więc jest na dziś na obiad. po pracy tak mnie głowa bolała, że nie miałam sił stać w garach. Położyłam się i pospałam trochę i dopiero wieczorem doszłam do siebie.

Pamiętacie ten steper i twister, co wam pokazywałam? Ćwiczę na tym od kilku dni, żeby się kondycyjnie przed nartami poprawić, tylko nie za bardzo wiem, jak długo powinnam, żeby były jakieś efekty Wczoraj weszłam na 700 stopni i z 10min na twisterze poćwiczyłam. Za mało?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 07:45   #4290
pollynema
Zadomowienie

Dzień dobry A ja tak na przekór - u nas dzisiaj ok -17 a ja nie zmarzłam, wystarczyło ubrać sie cieplej i chłody sa nieodczuwalne

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości