mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 08:44   #4261
edytte
Zadomowienie

GG do edytte
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

[QUOTE=karenina19;12000447]Dziewczynki

ja tak przelotem, bo padam ze zmeczenia...meczacy mialam dzisiaj dzien...

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]
Musialam tylko napisac wam o moim odkraciu...Otoz zobaczylam w lewej piersi, w sutku troche zaschnietego "mleczka" i jak go zmylam to widac taka mala dziurke...Oczy mi malo nie wyszly.... Faktycznie klul mnie dzisiaj caly dzien wyjatkowo, ale zeby juz cos z niego lecialo??

Ja mam pytanie czy tak może się dziać? Czy to jest normalne że takie rzeczy zdarzają się przy normalnej ciąży? Ja nie wiem i dlatego pytam się o zdanie tych bardziej doświadczonych? Sama się zastanawiam.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 08:46   #4262
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
hej mam do Was pytanie : jutro chcialam zawiezc spodnie do skrocenia, 2 pary dresow i jeansy i teraz kurde nie wiem czy warto.... wkleje zdjecie dresiku nalozonego na brzuch i pod brzuch... moj problem jest taki ze nie wiem jak je sie nosi w ciazy... bo jezeli na brzuch to dlugosc jest odpowiednia, jezeli pod brzuszek to musze skrocic no i mam dylemat HELP !!

Skracac czy zostawic tak jak jest
Oooo jaki duży brzuszek Ja tam zdecydowanie wolę takie spodenki nosić pod brzuchem. Tak mi jest wygodniej a poza tym nie martwię się czy przypadkiem nie ściskam dzidzi

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
no właśnie gdzie miss hot?
ja chyba na dziś spasuję i pójdę już leżeć, jutro odbieram wyniki bety, mam nadzieje że ładnie rośnie poproszę o kciuki
No to trzymamy kciuki Pamiętam jak ja odbierałam swój wynik. Cały dzień nie mogłam wysiedzieć w pracy

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ja od poczatku ciazy przytyłam 6 kg, a w ciagu ostatniego miesiaca 3 kg.
ja spodni na brzuchu nie dam rady nosic, tzn tylko jedne dresy, które nie maja gumki to moge tak nosic. inne spodnie naciagam az pod piersi lub kłade pod brzuch.
Dzis miałam wizyte, ale nie mialam usg, na badanie polówkowe umowiłam sie na sobote.
To już za dwa dni Ale super. Ja musze czekać na swoje prawie 3 tygodnie....

Dziewczynki ostatnio jak byłam na wizycie u ginki dostałam znowu badanie na krew i mocz ale nic poza tym Mam je zrobić przed następną wizytą czyli to będzie mój 21 tydzień. Zastanawia mnie czy teraz nie powinnam zrobić też badań na tą glukozę i chyba właśnie tak mniej więcej w połowie ciązy powtarza się badanie na toxo i cytomegalię
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:10   #4263
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cześć
Wrzucam obiecane fotki Okruszka - są trochę niewyraźne, bo mam problem z ustawieniem aparatu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010022.jpg (52,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010027.jpg (54,0 KB, 32 załadowań)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:14   #4264
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Cześć
Wrzucam obiecane fotki Okruszka - są trochę niewyraźne, bo mam problem z ustawieniem aparatu
Miss.hot śliczna dzidzia. Ja też mam takie zdjęcie główki z profilu (2 zdj.)
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:18   #4265
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
jestem dziś pierwsza
o 10 idę po wyniki, całą noc mi się to śniło, raz że dobre były, raz że złe...
mam nadzieję że będą dobre, nie mogę się już doczekać aż odbiorę...
kochana wyniki będą piękne! czekamy z Tobą!

Cytat:
Cześć
wow, śliczne fotki!

PS: ilekroć piszesz Okruszek to ja myslę, że to o moim dziecku bo swego czasu byłam jedyną na forum wśród "fasolek" z tym moim "okruszkiem" i teraz zawsze moje pierwsze wrażenie jest , że to o nas

ja po prysznicu i sniadanku, dziś mam troszkę robotki, dobrze, że już czwartek...

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:21   #4266
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
To już za dwa dni Ale super. Ja musze czekać na swoje prawie 3 tygodnie....

Dziewczynki ostatnio jak byłam na wizycie u ginki dostałam znowu badanie na krew i mocz ale nic poza tym Mam je zrobić przed następną wizytą czyli to będzie mój 21 tydzień. Zastanawia mnie czy teraz nie powinnam zrobić też badań na tą glukozę i chyba właśnie tak mniej więcej w połowie ciązy powtarza się badanie na toxo i cytomegalię
Wytrzymasz te 3 tygodni, pewnie szybko zleca. Ja wczoraj sie zmartwiłam gdy sobie pomyslałam ze teraz to usg, a potem dopiero pod koniec ciazy. No ale jak sie urodzi to bede jew widziec codziennie

Co do badan to ja przed wczorajsza wizyta miałam robiona morfologie i mocz. Wczoraj dostałam skierowanie tylko na ta glukoze 50. O toksoplazmozie wczesniej pamietałam ze w polowie, ale na wizycie wyleciało mi z glowy, jak w sobote bede u lekarza to sie zapytam czy teraz nie trzeba jej powtórzyc. A ta glukoza mnie przeraza, moze gdyby nie trzebabyło isc na czczo to bym sie nie bała, a tak bez meza na to badanie nie jade, bo sie boje ze zemdleje gdzies po drodze. Mysle ze skierowanie na glukoze dostaniesz jak bedziesz w 21 t.c. własnie po badaniu polowkowym.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:21   #4267
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
PS: ilekroć piszesz Okruszek to ja myslę, że to o moim dziecku bo swego czasu byłam jedyną na forum wśród "fasolek" z tym moim "okruszkiem" i teraz zawsze moje pierwsze wrażenie jest , że to o nas
Jakoś tak się przyzwyczaiłam do słowa Okruszek i dlatego tak piszę
Według pomiaru z USG jest mniejszy o kilka dni, ale myślę, że jeszcze to się wyrówna

Stary 2009-04-23, 09:26   #4268
Orzeszek.1
Zadomowienie

[quote=edytte;12003011]
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Dziewczynki

[font=Comic Sans MS][size=2]
Musialam tylko napisac wam o moim odkraciu...Otoz zobaczylam w lewej piersi, w sutku troche zaschnietego "mleczka" i jak go zmylam to widac taka mala dziurke...Oczy mi malo nie wyszly.... Faktycznie klul mnie dzisiaj caly dzien wyjatkowo, ale zeby juz cos z niego lecialo??

Ja mam pytanie czy tak może się dziać? Czy to jest normalne że takie rzeczy zdarzają się przy normalnej ciąży? Ja nie wiem i dlatego pytam się o zdanie tych bardziej doświadczonych? Sama się zastanawiam.
Nie masz się czym martwić, mam dokładnie to samo (przy pirewszej ciąży również), to "siara" - zaczątek mleka matki

Cytat:
Cześć
WSPANIAŁE!!!! Jak te nasze dzieci szybko rosną !!!

Cytat:
No właśnie cały czas się zastanawiamy.Albo Zakopane albo Bieszczady. W Bieszczadach byłam raz a do Zakpoca jeździmy przynajmniej raz w roku A Ty Orzeszku gdzie miałaś noclegi? Można je gdzieś obejrzeć na www? Bo z tego co pamiętam to pisałaś że fajne miejsce i z pięknymi widoczkami
Mieliśmy mieszkać w Bukowinie Tatrzańskiej, ale babeczka miała remont w domu, więc pojechaliśmy do Zakopanego i dobrze zrobiliśmy. Znaleźliśmy fajną kwaterkę
http://www.izakopane.pl/bialydomek/
Wszędzie blisko i 40 zł/os za nocleg (Gabi nam nie policzył ) ), a w Bukowinie miało być 35 zł, tak więc niewielka różnica. Mieliśmy pokój z tarasem w którego rozciągał się fajny widok (w załączniku widok z tarasu), w ogóle na tej ulicy są kwatery z przepięknymi widokami na Tatry. Gospodarz domu przesympatyczny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zmiana rozmiaruDSC_0298.jpg (106,4 KB, 8 załadowań)
Stary 2009-04-23, 09:32   #4269
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Wytrzymasz te 3 tygodni, pewnie szybko zleca. Ja wczoraj sie zmartwiłam gdy sobie pomyslałam ze teraz to usg, a potem dopiero pod koniec ciazy. No ale jak sie urodzi to bede jew widziec codziennie

Co do badan to ja przed wczorajsza wizyta miałam robiona morfologie i mocz. Wczoraj dostałam skierowanie tylko na ta glukoze 50. O toksoplazmozie wczesniej pamietałam ze w polowie, ale na wizycie wyleciało mi z glowy, jak w sobote bede u lekarza to sie zapytam czy teraz nie trzeba jej powtórzyc. A ta glukoza mnie przeraza, moze gdyby nie trzebabyło isc na czczo to bym sie nie bała, a tak bez meza na to badanie nie jade, bo sie boje ze zemdleje gdzies po drodze. Mysle ze skierowanie na glukoze dostaniesz jak bedziesz w 21 t.c. własnie po badaniu polowkowym.
kurcze a mi to moczu nie zrobili i nie zrobią...reszty badań też nie heh, ale dziś powtórzyłam test pH i mam bardzo dobre..przynajmnije tyle..

Cytat:
Jakoś tak się przyzwyczaiłam do słowa Okruszek i dlatego tak piszę
Według pomiaru z USG jest mniejszy o kilka dni, ale myślę, że jeszcze to się wyrówna
oczywiście, że się wyrówna dzieci się w swoim tempie rozwijają...

my już w pierwszej ciąży nabyliśmy "okruszka" z mojej kochanej piosenki "Kołysanka dla Okruszka" - nawet po holendersku mąż też mówi Kruimeltje ( okruszek) , i tak nam zostało, że czasem się śmiejemy, że nie trzeba dziecku już imienia szukać, bo już ma...
teraz czasem mówię kruszynka też, żeby ewentualnej córki nie dyskryminować bo jak mówię Okruszek to widzę chłopczyka

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Mieliśmy mieszkać w Bukowinie Tatrzańskiej, ale babeczka miała remont w domu, więc pojechaliśmy do Zakopanego i dobrze zrobiliśmy. Znaleźliśmy fajną kwaterkę
http://www.izakopane.pl/bialydomek/
Wszędzie blisko i 40 zł/os za nocleg (Gabi nam nie policzył ) ), a w Bukowinie miało być 35 zł, tak więc niewielka różnica. Mieliśmy pokój z tarasem w którego rozciągał się fajny widok (w załączniku widok z tarasu), w ogóle na tej ulicy są kwatery z przepięknymi widokami na Tatry. Gospodarz domu przesympatyczny
wow, ale fajna kwatera!

a my 16 maja wybywamy do Paryża... nie mogę siędoczekać...cały tydzień tylko dla nas dwojga! no ok...trojga....

Stary 2009-04-23, 09:38   #4270
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Cześć
ale fajne maleństwo jak się patrze na te zdjęcia to tak mi jakoś miło się robi na duszy bo wiem że i moja kruszynka już tak wygląda i nie mogę się doczekać swojego badania USG
Stary 2009-04-23, 09:40   #4271
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata 76 Pokaż wiadomość
czesc mamuski dawno sie nie odzywalam,ale dzisiaj lekarka doprowadzila mnie do rozpaczy wiec chce sie podzielic z wami.
bylam u lekarza rodzinnego bo wyszly mi tydzien temu plamy w pachwinie bardzo swedzace,mojej lekarki nie bylo wiec miala zastepstwo.przyszly we dwie ogladac moje plamy i jednoglosnie stwierdzily ze to polpasiec albo ospa wietrzna i szybko poradzily by jechac do gina bo to niebespieczne ja zaplakana do szpitala bo w srody popoludniu lekarze w niemczech nie przyjmuja.w szpialu zrobili badanie krwi i sprawdzili wszystko czy z dzidzia jest ok ,teraz czekam na wyniki,ale jestem spokojniejsza bo polpasiec nie zagraza dziecku ale ospa tak.co do witaminek to ja lykam feminatal,a co do podrozy to moj gin bez sprawdzania cisnienia itd powiedzial jezeli ciaza bez zagrozenia to mozna jechac,wlasnie wrocilam z pl samolotem i za m-c lece na urlop do wloch,jezeli z dzidzia wszystko dobrze bedzie oczywiscie.przepraszam za dlugi post ale musialam sie wygadac
wyżalaj się w końcu po to nas masz
i wszsytko będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Cytat:
jestem dziś pierwsza
o 10 idę po wyniki, całą noc mi się to śniło, raz że dobre były, raz że złe...
mam nadzieję że będą dobre, nie mogę się już doczekać aż odbiorę...
trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!

[quote=edytte;12003011]
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Dziewczynki

[font=Comic Sans MS][size=2]

już chyba ktoś napisał, ale to siara, w zasadzie, albo się sama wchłonie, albo zostanie mała plamka, to pierwsze mleko matki, którym bedziesz karmić dzidzię przez pierwsze dni i które pomoże mu zrobić pierwszą kupkę
wiec nic się nie przejmuj!!!!!!!!!

ja dziś mam szpetrną pogodę za oknem

a od wczoraj naszemu maleńswtu czytamy "kubusia puchatka" chyba mu się podobało bo słuchało grzecznie, a jak skończyliśmy czytać to zaczęło brykać
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:41   #4272
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:

a my 16 maja wybywamy do Paryża... nie mogę siędoczekać...cały tydzień tylko dla nas dwojga! no ok...trojga....
Ojeejjjj, tylko pozazdrościć, Paryż - piękne miasto! Nie pozostaje nic innego jak życzyć Wam udanego wypoczynku
Stary 2009-04-23, 09:53   #4273
precious_81
Wtajemniczenie

Biedroneczkaolga dużo zdrówka
Aliisanka trzymam kciuki za wyniki

Cytat:
Zastanawiałam się co jaki czas wrzucać listę i doszłam do wniosku, że może codziennie albo co dwa dni (w zależności od możliwości) - bo tak fajnie popatrzeć jak nas dużo już jest na niej

Lista faktycznie wygląda super, wrzucaj jak tylko będziesz miała ochotę i czas - może być nawet codziennie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Dziękuję za uszanowanie mojego Dzidziusia
Ja doczekałam się @ po zabiegu, teraz się z nią męczę, bo boli brzuch jak jasna chole...., a do tego leje się jak z kranu ( przepraszam ze wyrażenie).
Chciałabym już móc się starać o maleństwo, ale jeszcze długa droga przede mną, najpierw badania potem czekanie....
Od czasu do czasu podczytuję Was co słychać, bo bardzo się z Wami związałam, oglądam Wasze brzuszki i ciągle się zastanawiam DLACZEGO?
Trzymajcie się Mamuśki. Pozdrawiam Was.
Ten czas na pewno szybko zleci i ani się obejrzysz a znów zaczniecie starania. Wierzę, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
A u mnie w ogródzie wiooosnaaaa, o proszę:
Pięknie, faktycznie tak wiosennie się robi jak patrzę na te zdjęcia, bo u mnie dzisiaj leje od samego rana.

Cytat:
Napisane przez LimetkaBebe Pokaż wiadomość
Strasznie tyję. Dzisiaj się zważyłam i jestem już 9 kilo na plusie. Wg norm wyczytanych w necie to bardzo dużo, wg dzieciatych lub ciężarnych koleżanek- w normie. A wy jak macie?
Niektóre kobiety tyją równomiernie przez całą ciążę, inne więcej na początku, a inne nadrabiają na końcu ciąży, także nie przejmuj się i zobacz jak będzie w następnych miesiącach. Ja teraz w 18/19 tc mam 3 dodatkowe kilogramy, póki co ich nie czuję, tylko brzuszek w końcu zaczyna mi wystawać (chociaż niektórzy twierdzą że bardziej wygląda jakbym się najadła, ale jak dla mnie jest bardzo ciążowy )

Cytat:
U mnie jest dokładnie tak samo Takie pulsowanie. Ja to nazywam tikiem nerwowymI to jest na pewno TO
Super czyli od dwóch dni maluszek mnie zaczepia

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakiekolwiek informacje na temat wpływu azbestu na ciążę. Szwagierka twierdzi, że źle się czuje właśnie przez racę jaką wykonywała. podobno kilka dziewczyn od niej z pracy poroniło nawet i 5 miesięczne ciąże i zastanawiam się na ile realne jest, że azbest miał na to wpływ. Szwagierka jest właśnie w 13 tc i pomimo tego, że lekarz nie widzi żadnych przeciwwskazań do jakiejkolwiek aktywności to ona leży plackiem całymi dniami i umartwia się nad sobą. To, że męczą ją mdłości jeszcze mogę zrozumieć chociaż moją siostrę przez całą ciążę męczyły (urodziła 31.12 a zakupy świąteczne uświetniła wymiotowaniem przed sklepem) ale nie użalała się nad sobą.
Ja zawsze słyszałam, że azbest wogóle jest szkodliwy dla ludzi - nie tylko dla kobiet w ciąży, dlatego już kilkanaście lat temu u mnie w mieście wszystkie mieszkania z azbestu były burzone.

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
hej mam do Was pytanie : jutro chcialam zawiezc spodnie do skrocenia, 2 pary dresow i jeansy i teraz kurde nie wiem czy warto.... wkleje zdjecie dresiku nalozonego na brzuch i pod brzuch... moj problem jest taki ze nie wiem jak je sie nosi w ciazy... bo jezeli na brzuch to dlugosc jest odpowiednia, jezeli pod brzuszek to musze skrocic no i mam dylemat HELP !!

Skracac czy zostawic tak jak jest
A jak jest Ci wygodniej? Ja wolę jednak dresowe na brzuchu, ale pod warunkiem, że ta guma jest elastyczna i nie usiska brzucha.

Cytat:
Jestem, jestem
U gina było godzinne opóźnienie i dlatego tyle nam zeszło - niedawno wróciliśmy, bo jeszcze małż był u dentystki (też miała opóźnienie )
Z dzidziolkiem wszystko ok - ma 7 cm i wszelkie pomiary w normie
Fotki mam, ale to jutro i małż mi zrobił fotki w tych ciuszkach z allegro to też wrzucę, teraz padam
SUper, że wizyta udana Dzidziuś śliczny
Czekam jeszcze na fotki ciuszków

Cytat:
Ja następną wizytę będę miała jakoś po 20 tc i też dostałam tylko morfologię i mocz, do tego tokso. O glukozie nic mi nie mówił.

Edytowane przez precious_81
Czas edycji: 2009-04-23 o 09:54
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 09:54   #4274
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość

a od wczoraj naszemu maleńswtu czytamy "kubusia puchatka" chyba mu się podobało bo słuchało grzecznie, a jak skończyliśmy czytać to zaczęło brykać
'

mój mąż też już kupuje książeczki...ale zamierzamy czytać od 20 tc a wy w którym tyg ciązy zaczęliście czytać?

a my tu kurcze mamy tylko holenderskie książeczki, ale ściągne jakieś wierzyki z sieci, mąż będzie czytał po polsku to się Okruszek uśmieje...

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Ojeejjjj, tylko pozazdrościć, Paryż - piękne miasto! Nie pozostaje nic innego jak życzyć Wam udanego wypoczynku
jeszcze trzy tygodnie... ja to się nie mogę doczekać tych śniadań w łóżku hihihi

Stary 2009-04-23, 09:54   #4275
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!

[quote=edytte;12003011]
już chyba ktoś napisał, ale to siara, w zasadzie, albo się sama wchłonie, albo zostanie mała plamka, to pierwsze mleko matki, którym bedziesz karmić dzidzię przez pierwsze dni i które pomoże mu zrobić pierwszą kupkę
wiec nic się nie przejmuj!!!!!!!!!

Fajnie tutaj z wami być na forum zawsze można się tu dopytać te bardziej doświadczone mamusie. Ja tu stosunkowo rzadko bywam bo różnie u mnie z czasem ale miło mieć takie wsparcie w tym forum. My tutaj jesteśmy chyba taką grupę wsparcia dla siebie bo łączy nas oczekiwanie na maleństwo i nikt jak my same nie rozumiemy siebie nawzajem. Już nie mogę się doczekać aż pierwsza z nas i następne urodzą... każda będzie trzymała kciuki za następną...Dziewczyny ale czekają nas piękne chwile........
Stary 2009-04-23, 10:00   #4276
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Kochane, moja beta to 13749
w poniedziałek wynosiła 9741 ..
napisałam o tym lekarzowi bo prosił
on mi odpisał
"wskazane usg"
myślicie że coś jest nie tak?
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:01   #4277
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość

Fajnie tutaj z wami być na forum zawsze można się tu dopytać te bardziej doświadczone mamusie. Ja tu stosunkowo rzadko bywam bo różnie u mnie z czasem ale miło mieć takie wsparcie w tym forum. My tutaj jesteśmy chyba taką grupę wsparcia dla siebie bo łączy nas oczekiwanie na maleństwo i nikt jak my same nie rozumiemy siebie nawzajem. Już nie mogę się doczekać aż pierwsza z nas i następne urodzą... każda będzie trzymała kciuki za następną...Dziewczyny ale czekają nas piękne chwile........
Masz rację, tworzymy coś na styl grupy wsparcia, takie znajomości pozostają na dłuugooo, bo przecież na porodzie forum się nie kończy, powstaną zapewne kolejne wątki w odchowalni i ponownie się spotkamy na forum. Takie forum to fantastyczna sprawa!
Stary 2009-04-23, 10:02   #4278
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
on mi odpisał
"wskazane usg"
ja myślę, że wszystko w jak najlepszym porządku , a on chce tylko poprzez usg to potwierdzić. może zadzwon do niego jeśli masz możliwość, żeby się nie martwić

Przykładowe normy
Tygodnie ciąży -poziom beta hcg

3 - 5-50 mIU/ml
4 - 5-430 mIU/ml
5 - 19-7340 mIU/ml
6 - 1000-56000 mIU/ml

i jeszcze to:
Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml
3 5 - 50
4 4 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7-8 7,650 - 229,000
8-12 25,700 - 288,000
13 -16 13,300 - 254,000

Normy hcg
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-23 o 10:04
Stary 2009-04-23, 10:02   #4279
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
'

mój mąż też już kupuje książeczki...ale zamierzamy czytać od 20 tc a wy w którym tyg ciązy zaczęliście czytać?

a my tu kurcze mamy tylko holenderskie książeczki, ale ściągne jakieś wierzyki z sieci, mąż będzie czytał po polsku to się Okruszek uśmieje...

jeszcze trzy tygodnie... ja to się nie mogę doczekać tych śniadań w łóżku hihihi
w 19tym zaczęliśmy bo wg różnych zrodel róznie się 5 miesiac zaczyna, a nie moglismy się doczekac tego czytania
ale Ci fajnie z tym Paryżem
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:06   #4280
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Dzwoniłam kilka razy, ale nie odbiera...może już pracuje...
zapisałam się do niego na dziś na 20, wszystko się wyjaśni i proszę o mocne kciuki
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:08   #4281
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
'

My czytamy moze od 17 tc. Na poczatku to raz na jakis czas, ale ostatnio to juz prawie codziennie. Kupilsmy brzechwe dzieciom i to czytamy. Do tego kilka bajeczek sciagnełam z neta i ostatnio maz przeczytał dwie basnie z 1000 i jednej nocy. ale powiedział ze juz tych basni czytac nie bedzie bo sa zbyt brutalne. Jeszcze z domu przywiozłam basnie andersena o krolowej sniegu i inne. Jak maz czyta do dzidzia przewaznie spi (taka pora) a jak ja czytałam to brykał sobie.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:13   #4282
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
on mi odpisał
"wskazane usg"
Cytat:
zapisałam się do niego na dziś na 20, wszystko się wyjaśni i proszę o mocne kciuki
Wydaje mi się, że wszytko jest ok - może tylko tak napisał "wskazane", ale chyba chodzi, żeby potwierdzić i zobaczyć
A póki co dwa komplety

Stary 2009-04-23, 10:13   #4283
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
w 19tym zaczęliśmy bo wg różnych zrodel róznie się 5 miesiac zaczyna, a nie moglismy się doczekac tego czytania
ale Ci fajnie z tym Paryżem
o no to może my już za dwa tygodnie zaczniemy...

zastanwaim się czy dzieci słyszą brzmienie gitary bo słyszałam że słyszą najpierw raczej basy...a tata już popodłączał kabelki i te swoje aparaty i będzie dziecku nagrywał płytę heeehh...

Cytat:
moje kciuki zaciśnięte kochanie... będzie dobrze!!

Cytat:
My czytamy moze od 17 tc. Na poczatku to raz na jakis czas, ale ostatnio to juz prawie codziennie. Kupilsmy brzechwe dzieciom i to czytamy. Do tego kilka bajeczek sciagnełam z neta i ostatnio maz przeczytał dwie basnie z 1000 i jednej nocy. ale powiedział ze juz tych basni czytac nie bedzie bo sa zbyt brutalne. Jeszcze z domu przywiozłam basnie andersena o krolowej sniegu i inne. Jak maz czyta do dzidzia przewaznie spi (taka pora) a jak ja czytałam to brykał sobie.
my chcemy raczej czytać zwykle tą samą książeczkę , bo słyszałam że dzieci potem pamiętają i uspokajają się kiedy słyszą to samo po porodzie...zobaczymy...

my będziemy czytać po polsku i holendersku. tata już kupuje książeczki...
a niedługo będzie grał maluszkowi..."Kołysankę dla okruszka" "St Judy's comet"..

Stary 2009-04-23, 10:25   #4284
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Powtórne badanie toxo przeprowadza się w połowie ciąży, a test obciążenia glukozą między 24 a 28 tc, dlatego masz skierowanie tylko na mofologię i mocz. Nastepnym razem pewnie dostaniesz skierowanie na inne badania. Ja też mam tylko mocz i morfologię, a wizytę będę miała w 19 tc. Więc spokojnie. Jeszcze nie jedno badanie nas czeka do końca ciąży

Cytat:
Cześć

Czekam jeszcze na zdjęcia ciuszków.

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Niektóre kobiety tyją równomiernie przez całą ciążę, inne więcej na początku, a inne nadrabiają na końcu ciąży, także nie przejmuj się i zobacz jak będzie w następnych miesiącach. Ja teraz w 18/19 tc mam 3 dodatkowe kilogramy, póki co ich nie czuję, tylko brzuszek w końcu zaczyna mi wystawać (chociaż niektórzy twierdzą że bardziej wygląda jakbym się najadła, ale jak dla mnie jest bardzo ciążowy )
Jak tydzień temu byłam ważona u gina, a był to 15 tc, ważyłam 66 kg, czyli od początku ciąży przybyło mi gdzieś z 2 kg. Jak siębusze brzuch wygląda jak zwykle - oponka, a dopiero wieczorem mnie wydyma Mało wyglądam na ciążę

Cytat:
on mi odpisał
"wskazane usg"
Może uważa, że ciąża jest starsza i że już można robić USG.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:26   #4285
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Trzymamy na pewno wszystko dobrze. Tylko się nie zamartwiaj Kochana, bo wiesz jak stres szkodzi Maleństwu
Stary 2009-04-23, 10:32   #4286
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Czekam jeszcze na zdjęcia ciuszków.
Ano właśnie bym zapomniała - już wrzucam

A i powiem Wam, że ten fatty jest boski - można przewrócić na bok i całkiem się na nim położyć (od tyłka w górę) - ale dla mnie super rozwiązanie, bo przynajmniej alternatywa dla łóżka, które czasem mi się nudzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010015.jpg (66,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010018.jpg (146,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010021.jpg (139,2 KB, 29 załadowań)

Stary 2009-04-23, 10:34   #4287
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:

A i powiem Wam, że ten fatty jest boski - można przewrócić na bok i całkiem się na nim położyć (od tyłka w górę) - ale dla mnie super rozwiązanie, bo przynajmniej alternatywa dla łóżka, które czasem mi się nudzi
Zdecydowanie podoba mi się najbardziej ta różowa
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:40   #4288
Nika1980
Zakorzenienie

miss hot fajne ciuszki, choć ja nie cierpię różowego. kolory nie moje ale kształt tuniczek fajny.

a ja na początek pracowitego dnia zrobiłam sobie paznokcie i teraz muszę czekać aż wyschną...i nic mi się kompletnie nie chce...

Stary 2009-04-23, 10:42   #4289
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie podoba mi się najbardziej ta różowa
Cytat:
miss hot fajne ciuszki, choć ja nie cierpię różowego. kolory nie moje ale kształt tuniczek fajny.
Te zdjęcia takie sobie, bo małż w pośpiechu robił przed wczorajszą wizytą
Co do kolorów - ja lubię czasem takie charakterystyczne - jest brunetką, więc róż jak najbardziej mi do twarzy
Właśnie oglądam Dzień dobry TVN i tam taką stronę polecają http://www.rodziceradza.pl/ - może się przydać

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-04-23 o 10:48
Stary 2009-04-23, 10:45   #4290
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:

Zgadzam się - worek fatty to świetne rozwązanie zarówno teraz jak i potem )

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości