|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
AJKB może kup sobie jogurcik jakiś np waniliowy, tam jest trochę węglowodanów myślę, że powinno pomóc. A z tego co wiem, to jogurty są do przyjęcia na diecie, także bez wyrzutów sumienia możesz zjeść słodkawy jogurt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
Moje drogie, pozwolcie ze przylacze sie do Was!
W ciagu ostatniego roku moja waga waha sie nienaturalnie, ![]() ![]() Wiec postanawiam odstawic przepysznosci cukiernicze i objadac sie porzadnym jedzeniem! ![]() ![]() Ale widze po Was i waszych opiniach, ze dieta naprawde dziala! ![]() Przy wzroscie 167-168cm waze teraz 54 kg, jeszcze rok temu wazylam 47-48 i chcialabym do takiej wagi zejsc, wiem ze to stosunkowo niewiele i moze mi byc trudno zejsc do upragnionej wagi, ale z obecna waga wygladam na o wiele wiecej kg i trzeba sie tego stanowczo pozbyc ![]() Jestem w trakcie czytania wszystkich 130 stron watku, wiec nie miejcie mi za zle jesli zadam jakies pytanie ktore padlo juz jakies 80 stron temu ![]()
![]() |
#4264 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny...
nie skorzystałam z waszych porad, bo nie mogłam akurat wyjść z pracy do sklepu...a chetnie bym się na nie skusiła ![]() ![]() Tym razem przeszło mi samo...po 4 godzinach ![]() ![]() Tak sobie myślę że może mój organizm nie zdażył się jeszcze dokopać do mojego śniadania...a teraz jak już je przyjął i wykorzystał to mi przeszło - taka sobie właśnie teorię niecną unkułam ![]() Zobaczymy jak to bedzie dalej- mam nadzieję że ciało nie będzie mi robiło więcej takich numerów, bo przyjemne to nie jest. ![]() A i nadal nie jestem " w pełni sprawna" ![]()
![]() |
#4265 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przy okazji bardzo dziękuję za maila z Dukanem i innymi materiałami ![]() AJKB - może jakiś problem z ciśnieniem? albo bark jakis witamin? może spróbuj jakiegoś Plusza? Dziewczyny ja dziś 2 dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowienia
![]() Edytowane przez ivoonka Czas edycji: 2009-07-31 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak serio to może faktycznie...Dużo ludzi dziś się skarzy że są przymuleni..A ta dieta może to po prostu potęgować. ![]() A co do witamin to od momentu jak zaczęła dietę biorę regularanie ( pomijając fakt, że to dopiero 5 dzień ![]() A tobie życze duuuuużo motywacji ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-07-31 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
ivoonka, ja jak chodzi o mleko do kawy w ogóle się nie przejmuję, wlewam jakie jest (minimum 1,5 %, bo próbowałam 0,5% ale równie dobrze mogłabym sobie wlać białą farbę, a może nawet smakowałoaby kawa lepiej z farbą
![]() ![]() ![]() Myślę, że należy się pilnować ale bez przesady, nie dajmy się zwariować, jak raz na jakiś czas zamiast chudego twarogu zje się 3% wiejski albo doda odrobinę oleju do czegoś albo kieliszek wina wypije, to nie znaczy, że trzeba dietę rzucić w kąt, bo się jakiś grzech ciężki popełniło i świat się zawalił... Byle nie rozgrzeszać się za często ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
Wiolqn dzięki wielkie za przepisy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
Witajcie stare i nowe Dukanice!
![]() Pamiętacie mnie jeszcze? Nie było mnie 2 tygodnie, bo urlopowałam nad morzem, a potem jeszcze musiałam nadrobić zaległości w czytaniu wątku ![]() ![]() Ja porzuciłam dietkę jeszcze przed wyjazdem na urlop, więc nie miałam tego dylematu co jeść na wyjeździe. Przeciwnie - dałam sobie dyspensę i postanowiłam jeść WSZYSTKO! A więc smażone rybki, lody i gofry też. Na dodatek codziennie piłam piwo ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz znowu stosuję dietę racjonalną, czyli nie objadam się, jem sporo warzyw i owoców, ale nie macie pojęcia jak za Wami tęsknię i tak czasem mi się marzy wrócić znowu do Dukana, tylko nie za bardzo mam już z czego chudnąć ![]() ![]() PaniSylwio - ja w końcu nie kupiłam tego grilla elektrycznego, bo stwierdziłam, że po co mi kolejny grat w kuchni ![]() mamoNiny - widzę, że nas znowu opuściłaś i znowu wróciłaś ![]() ![]() justynko - wracaj szybciutko do dietki i do świeżutko wyremontowanej kuchni! Trzymam za Ciebie kciuki! BogaczKa - ja na początku na Dukanie też bardzo powoli chudłam (niecały kilogram przez pięć dni fazy uderzeniowej, a w sumie tylko 4 kg przez miesiąc), ale najważniejsze, że schudłam skutecznie i teraz jakoś trudno mi przytyć ![]() Rosche-Cherie - nie obraź się, ale dla mnie nie masz z czego chudnąć. 54 kg przy 168 cm wzrostu jest ok, a 47 kg to stanowczo za mało ![]() P.S. Mam nadzieję, że ni wyrzucicie mnie z wątku, jako już nie Dukankę i nie odchudzającą się ![]() ![]() A propos - gdzie podziewa się natalaplo - założycielka wątku??? Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!! ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Aha! ivoonka - myślę, że z punktu widzenia diety nie ma znaczenia czy zastąpisz normalny cukier glukozą, bo i to i to ma sporo kalorii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Wtajemniczenie
|
ja na diecie jestem od 28, trzymam się nieźle
![]() 28,29 jadłam proteinki :P 30 proteinki + warzywka ![]() 31 proteinki nie ważyłam się ale widzę, że wada spada ;P do osiągnięcia idealnej wagi mam z 3/4 kg, więc myślę, że będzie ok ![]() słodycze zastępuje sobie jogurtami light owocowymi ![]() ale przyznam się bez bicia, że strasznie dużo jem na tej diecie ;D bo mam straszne zachcianki ![]()
#4271 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak to dobrze wiedzieć, że ta dietka działa. Gdyby nie Wasze efekty, zarzuciłabym ją chyba. Rok temu też się odchudzałam i schudłam 5kg w ciągu 1 tygodnia ale... głodówką - makabra jakaś
![]() ![]() ![]() Ojalika rozumiem Cię doskonale z tymi zachciankami i pokusami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do grilla elektrycznego - kiedyś takie coś miałam i moim zdaniem to jeden z bardziej nieudanych wymysłów, nie rozgrzewa się do wysokiej temperatury i przyrządzane potrawy długo się robią i wychodzą takie sobie. Lepsza (ale niestety droższa) opcja, to piekarnik z funkcją grilla.
![]() |
#4273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez BogaczKa22 Czas edycji: 2009-07-31 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
oooo Spineczka jest!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Raczkowanie
|
Żeby nie być tylko biernym kibicem zjadłam dziś kolacyjkę czysto Dukanową
![]() ![]() justynko - ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie panie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Przyczajenie
|
siostra dała mi ksiazke do przeczytania ale narazie wyjechala i nie wiem jeszcze kilku rzeczy wienc 1 etap trfa 10 dni ile moge schudnoc <wiem co moge jesc >pytanie nr 2 czy sa jakies przepisy na ten etap 1 bo nie wiem co moge przyzadac tak na sniadanie itp prosze o jakies przepisy Ps.czy moge słodzic łyzeczke cukru?<nie nawidze goszkiej herbaty i czy moge ja pic bo tego nie wyczytałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Oj ciężko jest, ciężko... Dziś waga pokazuje to nieszczęsne 65 kg
![]() Wczoraj będąc u dziadków zjadłam pierogi-były pyszne, ale jadłam je ok 18. Potem już nic więcej nie jadłam, ale do tej pory czuję, że mam pełny brzuch. Oduczyłam się i teraz mam boleści. Dzisiaj zapewne zrobię sobie placki Dukana, żeby móc chociaż zejść z chleba. Mam nadzieję, że da się też ugotować jakiś w miarę normalny obiad... |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | ||
Zadomowienie
|
Relacja po trzecim dniu: waga anie drgnie
![]() ![]() ![]() Czy myślicie, że przy takich miezernych efektach powinnam zrobić 7 dni uderzeniówki ??? Planowałam 5 ale dla dobra sprawy jestem gotowa poświęcić się ![]() ![]() Cytat:
1. I faza ma trwać 5-7 dni 2. przepisy są podane również w tej książce (ale i tu na poprzedniej stronie któraś dziewczyna podała link do przepisowni) 3. Słodzić NIE WOLNO zwykłym cukrem - używamy do tego słodzik ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
Oj BogaczKo bardzo dobrze, że tak mówisz, tak sobie pomyślałam nawet, że może dobrze by było gdybym chociaż w małym stopniu przyłożyła się do diety-na tyle ile będę miała możliwości. Dzisiaj niestety juz jestem po kanapkach, ale na obiad szykuje się filecik z kurczaka także będzie juz lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
Halo Dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
BogaczKo a jak dzisiaj na wadze było?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny dzis zaczynam moj cel to 10 kg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4286 |
Zadomowienie
|
Tak jak pisałam dziś rano : NIC się nie ruszyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też sie troche boje wyjazdu, szczególnie że winko bedzie się lało ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.