|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część VI
Imiro stosowałam w ciąży wybielacze ale nie cosmelan. Bardziej delikatne kremy i na samym poczatku ciąży jak jeszcze nie wiedziałam że jestem to byłam na laserze fraxel i potem sie denerwowałam czy to nie będzie miało wpływu na dziecko.
Na szczęście Szymus jest mega zdrowy i od razu w pierwszej minucie miał 10 w skali Apgar. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Laseczki czy normalnie Wam ładuje fotosy? Chciałam załączyć zdjęcia Szymka, dodałam załączniki i ciągle wisi komunikat ładuję zdjęcia i tak naprawdę nic się nie dzieje |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Lapiel dziękuje za informacje. Ale jeżeli maskę można przechowywać do 3 miesięcy tzn że nie zdąże jej użyć drugi raz jeżeli będzie taka potrzeba. Wcześniej wyczytałam że maskę można powtórzyć po około 5 miesiącach. A może da się wcześniej? A jak to jest ze stosowaniem cosmelanu podczas karmienia piersią. Mój synek ma 15 miesięcy, w ciągu dnia raczej juz nie ssie piersi ale w nocy jeszcze mu się chce ![]() Czy mogę zrobić zabieg? Czy składniki maski i kremów przenikną do pokarmu? Pozdrawiam wszystkie cosmelanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
martunia76
Witam ![]() Lapiel dziękuje za informacje. Ale jeżeli maskę można przechowywać do 3 miesięcy tzn że nie zdąże jej użyć drugi raz jeżeli będzie taka potrzeba. Wcześniej wyczytałam że maskę można powtórzyć po około 5 miesiącach. A może da się wcześniej? A jak to jest ze stosowaniem cosmelanu podczas karmienia piersią. Mój synek ma 15 miesięcy, w ciągu dnia raczej juz nie ssie piersi ale w nocy jeszcze mu się chce ![]() Czy mogę zrobić zabieg? Czy składniki maski i kremów przenikną do pokarmu? Pozdrawiam wszystkie cosmelanki ![]() .............słuchaj , ja mam maske i krem od kwietnia , maska stoi w lodowie i wciaz wyglada tak samo ale czy zadziala , nie wiem , nie mam serca jednak jej wyrzucic ![]() ![]() ![]() czy mozesz przy karmieniu zrobic zabieg - nie wiem naprawde ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cati - Twoj skarbek cudny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Raz jeszcze gratuluje Ci malego faceta ![]() ![]() serdeczne pozdrowienia Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2009-12-04 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Raczkowanie
|
Cati
gratuluję! słodki maluszek! jak się czujesz jako mamusia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Rozeznanie
|
Nenuś jestem troche niewyspana bo mały średnio co 2,5 h woła o jeść
![]() Ale jak tylko spojrze na jego buźke i te usmieszki które niechcąco co jakiś czas rzuca to mi to wszystko rkeompensuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
poczekaj aż się szeroko uśmiechnie gołymi dziąsłami
![]() a właśnie - jak karmisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Raczkowanie
|
Cath, masz slicznego maluszka
![]() uzywam skinoren, bo wyczytalam, ze na pewno mozna, ale i tak wychodza mi plamy i co gorsza pryszczole! Edytowane przez imiro Czas edycji: 2009-12-05 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
Imiro
kup sobie syrop homeopatyczny - pomagał! a rosnacym brzuszkiem sie nie martw tylko go wypinaj ile się da! ściskam mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Rozeznanie
|
Laseczki próbowałam karmic piersią i mimo wielu prób i pomocy Pani od laktacji nie udało się. Szymek ma za krótkie wędzidełko i nie umie mocno wysuwać języka. Za pare dni jedziemy do podcięcia. Podobno maluszki szybko po tym dochodzą do siebie.
Skinoren jak najbardziej w ciąży mozna. Przy ataku pryszczy co jakiś czas nim maziałam. Polecam Ci jeszcze physiogel do mycia twarzy. Super oczyszcza z zanieczyszczen, jest dla alergikow i po nim duzo mniej niespodzianek wyskakuje. Razem z szymkiem pozdrawiamy mikołajkowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Witam ,
dziewczyny , czy Wy tez macie zimowa chandre ?...ciagle chce mi sie spac i ......jesc niestety ...nie mam sil na nic , nic mi sie nie chce ....co robic ? jak tu przezyc ? ![]() nienawidze jesieni i zimy ! jakies pomysly ? tylko mi nie piszcie o cwiczeniach - nie mam sil !, ochoty , niczego ... Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2009-12-07 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Raczkowanie
|
No to witaj w klubie...
![]() ![]() I nawet nie próbuje z tym walczyć byle do wiosny ![]() Pozdrawiam i powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
agus , dzieki Ci mila kobieto za wsparcie
![]() coz , jedyny ratunek dla mnie to urlopik w cieplym kraju lub spa a mnie czeka w najblizszej perspektywie wyjazd na narty jedynie ....live is brutal ![]() zatem byle do wiosny ![]() Cati - jak tam u Was ? ![]() pozdrowienia dla wszystkich co jak ja tej pory roku nie znosza szczerze ![]() Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2009-12-07 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Wczoraj dotarła do mnie paczka z cosmelanem ale w międzyczasie dowiedziałam się że nie mogę stosować cosmelanu ponieważ jeszcze dokarmiam czasami w nocy dziecko piersią. Powinnam zakończyc karmienie i poczekać az hormony się unormują Tylko ciekawe ile to potrwa? Synek jest na tyle duży ze powinnam go odstawić od piersi ale NIE POTRAFIĘ. i przyczyna nie lezy po mojej stronie. Mały nie chce nawet spróbować mleka z butelki, wczoraj gdsy próbowałam go przekonać krzyczał, kopał mnie, płakał.......straszne. w dzien juz cyca nie dostaje, staram sie go czymś zajać, daję wodę itp, mleko w butelce zawsze ma pod ręką ale jak zobaczy ze to mleko odsuwa butelkę. Może znacie sposoby żeby zakończyć karmienie mniej boleśnie? Ponieważ nie mogę narazie zrobić cosmelanu , i nie wiem kiedy będzie to mozliwe...może któraś z Was znałaby kogoś kto by go ode mnie odkupił ( opuszczę cene) Poza tym w ulotkach ktore otrzymałam jest napisane, że maskę mozna podzielić na dwie części, jedną zastosowac na początku kuracji a drugą po 15 dniach w "kombinacji z używaniem w domu kremu podtrzymującego cosmelan2" Słyszałyście otym? Moze ktoraś z Was tak zrobiła? Napisane jest tez ze przez pierwszy miesiąc nalezy się smarować cosmelanem 3 razy dziennie!!! Sama juz nie wiem co o tym myśleć.......Czy skóra by to wytrzymała? Wogóle jest tam napisane dużo "dziwnych" rzeczy. Pozdrawiam Was serdecznie i cieplutko mimo tego iż za oknem szaro i zimno ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Rozeznanie
|
Lapi kobietko nie łam się.
Ja jestem non stop kolor niewyspana. Karmienie o 23, o 2 i o 5 ![]() A z kilogramami to na początku ładnie spadały z dnia na dzień a teraz od 5 dni wszystko stoi i mam 9 kg do zrzucenia. Ćwiczyc moge dopiero od marca jak wszystko się zagoi więc na razie muszę oglądać swoja opone w lustrze ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
Hej Laseczki
niestety pogoda nie sprzyja samopoczuciu Lapi to jest strasznie trudny temat - doskonale Cię rozumiem, ja od dwóch lat usiłuję wyleczyć depresję, niestety biorę antydepresanty - z różnym skutkiem... ale jesli chodzi o dodatkowe metody to mogę polecić dwie: - poranny prysznic zakończony na zimno - działa naprawdę - ćwiczenia tybetańskie - tzw. 5 rytuałów wiem że mówiłaś ze nic ci sie nie chce ale one zajmuja chwilkę - wykonujesz 5 łatwych ćwiczeń - codziennie rano i zaczynasz od 3 powtórzeń ja tak próbuję sobie radzić, dodatkowo jeszcze joga jest fajna ale tu już trzeba więcej czasu... poszperam i podeslę ci więcej info o tych ćwiczeniach bo naprawdę warto Martuś spróbuj nie podawać butelki, tylko łyżeczką ja odstawiłam córeczkę od piersi w dosyć zabawny sposób: zakleiłam piersi plastrem z opatrunkiem - mała głaskała mnie po nich i mówiła: mama kuku? a ja robiłam zbolałą minę, kiwałam głową oczywiście na poczatku to nie zdawało egzaminu w nocy, ale cierpliwości - udało się jeśli chodzi o cos2 to moja gęba nie dałaby rady 3 x dziennie Cati kilogramy spadną, tylko po prostu uważaj z jedzeniem a jak sprawa z wędzidełkiem? - podcieliście Szymusiowi? Edytowane przez nenya Czas edycji: 2009-12-08 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
dzieki za wszystkie rady ...
martuniu - moj syn po odstawieniu od piersi -( mial rok ) w ogole przestal mleko pic- butelka nie wchodzila w gre , nie chcial i juz i nie robilam z tego dramatu , dzieci w tym wieku sa na tyle duze , ze jedza wszystko zatem moze poczekaj az sie dziecko do mleka samo przekona , moze z kubeczka zamiast butli sprobuj ja mojemu nigdy nic na sile nie wmuszalam , ma 8 lat a nadal nie je owocow i warzyw bo zwyczajnie nie chce , nie zmuszam ....mleko owszem w koncu zaczal tylko w polaczeniu z platkami jesc lub czekoladowe pije czasami , jogurtow i serow nie ruszy a jakos wszystko jest ok wazne ,ze dziecko rosnie , rozwija sie i jest zdrowe , po moim widac ewidentnie ,ze okaz zdrowia i urody ![]() Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2009-12-08 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zadomowienie
|
Witam
Chciałam sie przywitać i sprawdzić czy wątek nadal żyje ![]() Jak widać nadal plamy są na pierwszym planie . Gratulacje młodym mamom i chciałabym zasugerować że przy karmieniu nie stosuje się cosmelanu . Warto poczekać by dzidzia była zdrowa . |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Rozeznanie
|
Nenus 17 grudnia jedziemy z Szymkiem na zabieg.
Szkoda że od razu nie robią tego w szpitalu bo podobno dzieci łatwo to przechodzą i juz nastepnego dnia mozna przystawiac do piersi. Gdyby od razu to zrobili to dzisiaj pewnie bym go karmiła naturalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Cati cudny jest Szymuś
![]()
#4281 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Dziewczyny , pięknie proszę o radę przeczytałam jedną z częsci pamiętnika (ponad 100str,) nie dam rady wszystkich 6 ![]() Czy spotkałyscie się moze z tym ze cosmelan odbarwia skórę? moj przypadek jest dośc dziwny Przebarwien mam milion , to takie jakby piegi , niektore sie troszke zlewaja w większe piegi ![]() Przypudrować jest je bardzo łatwo i buzia jest gładka przebarwienia nie są brązowe tylko jakby żółtawe Myslałam ze wybieli sie je jakos .........ooooooooo jakze sie myliłam Większośc preparatów (w szczegolnosci zawierajacych kw azelainowy )równiez IPL- mnie odbarwia teraz wygladam tak że miedzy żółto brązowymi kropkami mam bialuteńkie kropki ![]() No rozpacz po prostu Skusiłabym sie moze na początek na cosmelan 2 Ale zaczynam miec wizje rozległych białych plam Lekarz mowi zeby sprobowac, ale wiadomo...to nie jego gęba , co on ma do stracenia Wracając do pytania ![]() słyszałyscie o takim przypadku (odbarwienie skóry) co robić bo chyba jakby co wybieram brazowe plamy . nie wiem co sie robi z białymi ![]() Edytowane przez marwik Czas edycji: 2009-12-10 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobry wieczor plameczki ![]() Antus no nie ma no ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
No to kijowo Buczuś
![]() Marwik, a to na pewno są plamy a nie piegi? Bo jeśli plamy to rób pełną maskę, będziesz pół roku ładniutka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
kijowo ,kijowo Antus
Marwik ja takie plamy to mialam po kwasach.A jak bardziej sie przypatrzylam w lustrze,to zauwazylam ze to nie plamy tylko wyzarte biale dziury ,tak u mnie bylo. Cosmelan uzywam od ho ho ho i jest git majonez ![]() A wlasciwie to nie bardzo,bo bardzo duzo moich piegow zniklo. Rob maske i uzywaj kremu .Jak nie wszystkie plamy Ci zejda ,to chociaz polowa. No i pamietaj o filtrach,niestety baby tu maja racje ![]() I jak zdecydujesz sie na caly zabieg ,to kup wazeline,bepanthen masc .Dasz rade.Sam krem w Twoim przypadku nie ma sensu. Zycze powodzenia
#4285 |
Wtajemniczenie
|
OOOOOOOO Buczuś Anturek
![]() to ja wam powiem ze moje piegi znikneły ale ja miałam tylko pare ale pierwsze po cosmelanie poszły...... Marwik jak ci się białe plamki robia to moze to bielactwo tzn początki |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
Nie mogę to prawie ekipa nasza , Anturek, Buczka, Magda - gdzie wy się dziewczyny szwędacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to z dedykacja dla takiej jednej http://www.youtube.com/watch?v=emq3n4KKPdk&feature=fvw
![]() |
#4288 |
Raczkowanie
|
hejka
witam dziewczyny z pierwszej zmiany! ![]() napiszcie o swoich efektach po cosmelanie pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Cati gratuluję tak ślicznego mężczyzny u boku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Raczkowanie
|
Witam, jakiś czas temu po przeczytaniu wieluuuuu stron pamiętnika zrobiłam sobie cosmelan i mam takie pytanie kończy mi się krem hydra-vital faktor k
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.