Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-30, 20:01   #4261
lady_chwila
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII

Mój pierwszy dzień R

I. Placuszki owsiane z pomidorkiem i szyneczką z indyka.
45 minut ćwiczeń
II. Dwa wafle ryżowe z miodem + banan.
III. Zapiekanka z makaronu i szpinaku (szpinak + jajko + śmietana).
IV. Kurczak z przyprawami z grilla elektrycznego + 1/3 torebki ryżu + brokułki.
V. Jajeczko na miękko + pół grahamki i pół serka wiejskiego na ciepło.

Chętnie posłucham opinii;*
lady_chwila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 20:04   #4262
Amel
Zadomowienie

dzisiejsze U:

I: duża grahamka z posypką sezamową-pół z twarogiem półtłustym i miodem; pół z masłem, sałatą, polędwicą z kurczaka, papryką, ogórkiem i keczupem; duża kawa z mlekiem; nektarynka

II: lody bananowo-waniliowe z bananami, bitą śmietaną i polewą advocatową

III: 3 naleśniki-jeden z dżemem malinowym, pozostałe dwa ze szpinakiem, pieczarkami, cebulką i camembertem; kubek maślanki naturalnej

IV: homo naturalny wymieszany z garścią mieszanki studenckiej, morelami, cynamonem i cukrem waniliowym

V: omlet z 2 jaj z szynką, cebulką, pomidorem i szczypiorkiem; 2 kromki razowca z masłem + 3 ogóry małosolne
Amel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 20:12   #4263
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
utrzymanie...

1. jajko na miękko,pomidor,oscypek,kr omka razowca
  2. nektarynka,kanapka razowca (duuża) z serem żółtym,pomidorem,sałatą,s zynką
  3. kilka garści orzeszkow solonych
  4. planuję kurczaka w ziołach (2 skrzydełka,smażone na oleju słonecznikowym),250 g warzyw na patelnię
  5. potem planuję oscypka,a wieczorem tuńczyka w oleju,wymieszanego z homo,ogórkiem i cebulką

jak to wygląda???coś zmienić w 2 posiłkach z końca listy???

ktoś się zlituje????
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 20:16   #4264
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amel Pokaż wiadomość
dzisiejsze U:

I: duża grahamka z posypką sezamową-pół z twarogiem półtłustym i miodem; pół z masłem, sałatą, polędwicą z kurczaka, papryką, ogórkiem i keczupem; duża kawa z mlekiem; nektarynka

II: lody bananowo-waniliowe z bananami, bitą śmietaną i polewą advocatową skąąd masz taaakie lody?

III: 3 naleśniki-jeden z dżemem malinowym, pozostałe dwa ze szpinakiem, pieczarkami, cebulką i camembertem; kubek maślanki naturalnej <3

IV: homo naturalny wymieszany z garścią mieszanki studenckiej, morelami, cynamonem i cukrem waniliowym

V: omlet z 2 jaj z szynką, cebulką, pomidorem i szczypiorkiem; 2 kromki razowca z masłem + 3 ogóry małosolne
No jak dla mnie super! Jest wszystko, tłuszcze, białko, nnkt, po prostu wzorcowe U jak dla mnie

A to moje dzisiejsze P (wczorajsze nie zostało zauważone...może i lepiej)

Ś: grahamka z masłem, serkiem naturalnym, miodkiem, żółtym serem i warzywami, owsianka z 2 czubatych łyżek płatków owsianych z mlekiem, połową nektarynki i grapefruitem :P

IIŚ: ponad 100 ml kefiru z łyżką ziaren słonecznika i siemienia lnianego, garścią płatków Zdrowy Błonnik, łyżką otrębów pszennych, reszta nektaryny ze śniadania, 1 duży ogór zielony, ze 3 łyżki papki z mąki żytniej (która miała być naleśnikiem, ale się rozwaliła...:/)

Ob: taalerz szczawiowej zabielanej, zagęszczanej z jajkiem, marchewką gotowaną i udkiem kurczaka,
2 biszkopciki domowego wypieku

jakiś czas potem garść chrupek i resztka odżywki- nutridrink (jakieś 50 ml)

Pod: 100 ml kefiru z jabłkiem, pomidor, ogórek, kromka ciężkiego chleba ze słonecznikiem, serem żółtym i twarożkiem, znów biszkopciki :P

Kol: duża buła razowa z masłem, pasztetem drobiowym, żółtym serem, serkiem śmietankowym i warzywami, szklanka kawy zbożowej

Po: znów chrupki, jabłłko, grapefruit (nieszczęsna resztka- pozostałą część przejęła mama:p), wafel pszeniczny i garść płatków xD

teraz piję sobie herbatkę cynamonową

i jak dzisiaj?

Edytowane przez agniusia17
Czas edycji: 2009-07-30 o 20:18
agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 20:22   #4265
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady_chwila Pokaż wiadomość
Mój pierwszy dzień R

I. Placuszki owsiane z pomidorkiem i szyneczką z indyka.
45 minut ćwiczeń
II. Dwa wafle ryżowe z miodem + banan.
III. Zapiekanka z makaronu i szpinaku (szpinak + jajko + śmietana).
IV. Kurczak z przyprawami z grilla elektrycznego + 1/3 torebki ryżu + brokułki.
V. Jajeczko na miękko + pół grahamki i pół serka wiejskiego na ciepło.

Chętnie posłucham opinii;*
W każdym posiłku są węglowodany- ucięłabym je z IV i V posiłku
Stary 2009-07-30, 20:25   #4266
lady_chwila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
W każdym posiłku są węglowodany- ucięłabym je z IV i V posiłku
A nie powinno być w każdym? Tzn. wiem, że w ostatnim nie powinno być, dlatego zjadłam tylko pół bułeczki już się gubię..

Edytowane przez lady_chwila
Czas edycji: 2009-07-30 o 20:27
Stary 2009-07-30, 20:38   #4267
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady_chwila Pokaż wiadomość
A nie powinno być w każdym? Tzn. wiem, że w ostatnim nie powinno być, dlatego zjadłam tylko pół bułeczki już się gubię..
Na diecie utrzymaniowej czy przytyciowej węglowodany wskazane są w każdym posiłku (zwłaszcza złożone), ale na R w każdym posiłku musi być białko, węglowodany już niekoniecznie.
Trzeba tylko pamiętać, aby nie stosować diety wysokobiałkowej zbyt długo i robić przerwy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-30, 20:44   #4268
lady_chwila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Na diecie utrzymaniowej czy przytyciowej węglowodany wskazane są w każdym posiłku (zwłaszcza złożone), ale na R w każdym posiłku musi być białko, węglowodany już niekoniecznie.
Trzeba tylko pamiętać, aby nie stosować diety wysokobiałkowej zbyt długo i robić przerwy
Dzięki, nie wiedziałam tego;*
Stary 2009-07-30, 21:09   #4269
koszka222
Przyczajenie

witam! jestem tu nowa i mam pytanko...jak to jest z tymi weglowodanami po wysiłku/treningu fizycznym??? czy np. gdy trening kończę o godz. 21:00 to mogę bezkarnie zjeść np. 2 suszone daktyle+ 2 suszone morele( namoczome oczywiście)? czy niebardzo??? proszę o odpowiedź. pozdrawiam
koszka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 21:23   #4270
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koszka222 Pokaż wiadomość
witam! jestem tu nowa i mam pytanko...jak to jest z tymi weglowodanami po wysiłku/treningu fizycznym??? czy np. gdy trening kończę o godz. 21:00 to mogę bezkarnie zjeść np. 2 suszone daktyle+ 2 suszone morele( namoczome oczywiście)? czy niebardzo??? proszę o odpowiedź. pozdrawiam
Właśnie to jest dość trudna kwestia. Z jednej strony po treningu należy zjeść węglowodany - mogą być nawet proste, z drugiej strony na redukcji nie zaleca się jeść węglowodanów na krótko przed snem. A masz możliwość przeprowadzić trening wcześniej? Bo posiłek zawierający węglowodany można zjeść 3 godziny przed snem.

A w ogóle to o której chodzisz spać? bo możesz zjeść te owoce lub np banana bezpośrednio po treningu, a za godzinę np. twaróg na kolację, to chyba byłoby dobre wyjście, ale niech jeszcze jakaś wizażanka się wypowie.
Stary 2009-07-30, 21:34   #4271
Larissis
Raczkowanie

A to moje R (na którym nie chudnę)

1. pół dużej bułki ( nie było nic innego) z pastą rybną ( trochę makreli, trochę serka wiejskiego), pomidor, kromka chlebka żytniego (22 kcal), małe ciasteczko(24 kcal) ,2 łyżeczki dżemu.
2. jogurt naturalny (150 g) z 3 łyżkami otrębów, kawał arbuza.
3. grillowany łosoś, góraa kalafiora, mnóstwo ogórków.
4. reszta kalafiora z 50 g serka wiejskiego, mały kawałek makreli w galarecie, znów ogórki .

Za to, ze nie było podwieczorka ( w terenie byłam) to kolacja wcześniej. A o 22.30 wypiłam jeszcze trochę mleka
i jak??
Larissis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-30, 21:53   #4272
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Larissis Pokaż wiadomość
A to moje R (na którym nie chudnę)

1. pół dużej bułki ( nie było nic innego) z pastą rybną ( trochę makreli, trochę serka wiejskiego), pomidor, kromka chlebka żytniego (22 kcal), małe ciasteczko(24 kcal) ,2 łyżeczki dżemu.
2. jogurt naturalny (150 g) z 3 łyżkami otrębów, kawał arbuza.
3. grillowany łosoś, góraa kalafiora, mnóstwo ogórków.
4. reszta kalafiora z 50 g serka wiejskiego, mały kawałek makreli w galarecie, znów ogórki .

Za to, ze nie było podwieczorka ( w terenie byłam) to kolacja wcześniej. A o 22.30 wypiłam jeszcze trochę mleka
i jak??

chyba za mało..nie ma NNKT.....śniadanie zbyt malutkie,galareta na kolacje na R chyba nie bardzo......ale to tylko moja niesmiala sugestia
Stary 2009-07-30, 22:05   #4273
Anianiani
Raczkowanie

Yhh... Proszę o ocenę mojego U.... Znów wieczorny kompuls, czuję się tragicznie

U:

Śn:
Owsianka z czterech łyżek płatków, jogurtu naturalnego, malin i nerkowców.
IIśn: Kromka chleba razowego z jajkiem na twardo, pomidorem i rzodkiewką, brzoskwinia.
Ob: Dwie łyżki kaszy gryczanej, góra fasolki szparagowej w pikantnym pomidorowym sosie, kilka ogórków małosolnych.
P: Lód świderek, jabłko.
K: Serek wiejski z pomidorem i oliwkami.
I tu się zaczęło.... : paczka Lu Go, micha lodów czekoladowych z rodzynkami, orzechami i sosem toffi, knoppers, pół tabliczki czekolady...

Jestem okropna...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 22:19   #4274
olgus25
Raczkowanie

Anianiani za malo zjadasz na sniadanie i na obiad to sie nie dziw ze wieczorem dopada cie taki apetyt i wynagradzasz sobie niedobor kalorii z nawiazka. Przeciez jestes na U wiec powinnas jesc OBFITE sniadania i normalny, sycacy obiad. U ciebie nie ma w nim ani dostatecznej ilosci weglowodanow ani bialka.
Zmien to i glowa do gory nie jestes okropna! kazdemu zdarza sie grzeszyc ale latwiej ci bedzie nad tym zapanowac jesli zwiekszysz dawki jedzenia na sniadanie i obiad.
Stary 2009-07-30, 23:04   #4275
loczekkk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
Ciotunia zła i niedobra Dekas zawsze do usług

Nie ma że do bani, można dziewczyno, można nawet to do bani naprawić. Więcej chcicy. A na brak apetytu ostre przyprawy, miód, i dużo kwaśnych soków, z cytrusów, ocet itd.
Kurcze wiem, że jestem okropna, ale tak czasem patrzę na te jadłospisy na P i mnie się wydaje, ze nie jem, aż tak dużo(chociaż jem chyba właśnie podobnie), a przytyłam prawie pół kilo w tydzień. Boję się tego strasznego jojo, tego, że tak jak szybko schudłam tak szybko przytyję i potem znowu się wpędze w ten szajs :/:/ tym bardziej, że biorę hormony i to od nich się zaczęło radykalne obcinanie kalorii, bo jak to wszystkie mity głoszą od tych tabletek się tyje. Sorki za OTa (kolejnego z resztą)
moje P:
śn: kromka pszennego (byłam u cioci, innego nie miała) z plastrem wędliny i pomidorkiem; 3 łychy wieśniaka z pomidorkiem
IIśn: drożdżówka z jabłkiem; gryz rurki z kremem; 2 gałki lodów: sorbet malinowy i truskawkowy w wafelku
przed obiadem: cafe banana (100ml mleka 0,5% + pół banana + łyżeczka Nescafe + kostki lodu) pyycha wyszło
obiad: hamburger własnej roboty (buła hamburgerowa z jakimiś nasionami + pierś z kurczaka + plastry pomidora, ogóra zielonego + plaster sera żółtego tostowego i sałata) wszystko zapieczone w piekarniku
podw: 2 gałki lodów: wiśniowo-bananowy i waniliowy w słodkim wafelku
kolacja: pół wiejskiego ze szczypiorkiem i pomidorem
niedawno: sok marchewkowy jednodniowy
i na tym koniec na dziś

a mam pytanie o której się powinno najpóźniej jeść kolację taką normalną złożoną z węgli, tłuszczy, bo wiem, że tego wieśniaka bez żadnej kromy można nawet pół h przed snem czyli, gdy spać idę o 12 to mogę go zjeść wpół do?? nie za późno na jakikolwiek posiłek??
.będę walczyć
.chcę zwyciężyć

...bo kiedy pragniemy, możemy zdobywać nawet najwyższe szczyty
loczekkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 23:30   #4276
paullusiiek
Raczkowanie

No to i ja wstawię jadłospis z ostatniego dnia ...

Jak na razie jeszcze U (naprawiam przemianę materii, a potem będzie R :P)

Śniadanie I:
jogurt naturalny, 6 łyżek płatków Nestle Fitness, mały banan, garść porzeczek i malin, siemię lniane (niezmielone)
Śniadanie II:
2 kromki chleba białego, masło, 2 plasterki chudej szynki, pomidor, 50 g serka wiejskiego
Obiad:
smażona fasolka na maśle z bułką tartą, 40 gram białego sera, pomidor, 5 łyżek masła orzechowego, 4 ciastka (herbatniki w czekoladzie i wiórkach kokosowych)
Kolacja:
kilka ciastek z sezamem (poza domem ... coś zjeść musiałam, a tylko to było )

Wiem, że niepotrzebnie te ciastka i tyle masła orzechowego, ale od kilku dni nie jadłam słodyczy i tak mnie tchnęło na nie, a masło orzechowe nagle polubiłam. Kiedyś nienawidziłam go, aż tu nagle normalnie wytworzyła się miłość do niego :P.
paullusiiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 06:15   #4277
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unusuall Pokaż wiadomość
..a możesz jeszcze patrzeć na serek wiejski?
jasne,bardzo lubie serek wiejski
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 06:52   #4278
Majeczka993xy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
Yhh... Proszę o ocenę mojego U.... Znów wieczorny kompuls, czuję się tragicznie

U:

Śn:
Owsianka z czterech łyżek płatków, jogurtu naturalnego, malin i nerkowców.
IIśn: Kromka chleba razowego z jajkiem na twardo, pomidorem i rzodkiewką, brzoskwinia.
Ob: Dwie łyżki kaszy gryczanej, góra fasolki szparagowej w pikantnym pomidorowym sosie, kilka ogórków małosolnych.
P: Lód świderek, jabłko.
K: Serek wiejski z pomidorem i oliwkami.
I tu się zaczęło.... : paczka Lu Go, micha lodów czekoladowych z rodzynkami, orzechami i sosem toffi, knoppers, pół tabliczki czekolady...

Jestem okropna...
nie jestes okropna . jesz za malo i dlatego wieczorem nie mozesz sie powstrzymac od jedzenia ...

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Amel Pokaż wiadomość
dzisiejsze U:

I: duża grahamka z posypką sezamową-pół z twarogiem półtłustym i miodem; pół z masłem, sałatą, polędwicą z kurczaka, papryką, ogórkiem i keczupem; duża kawa z mlekiem; nektarynka ok

II: lody bananowo-waniliowe z bananami, bitą śmietaną i polewą advocatową

III: 3 naleśniki-jeden z dżemem malinowym, pozostałe dwa ze szpinakiem, pieczarkami, cebulką i camembertem; kubek maślanki naturalnej ok pyyysznosci ;D

IV: homo naturalny wymieszany z garścią mieszanki studenckiej, morelami, cynamonem i cukrem waniliowym ok mam nadzieje ze duzy ten homo ?

ok

fajnie na luzie i pysznie ! zinspirowaly mnie te Twoje omleciki ;D chyba dzis podejme sie spoby stworzenia czegos na miare Twoich omletów

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
utrzymanie...
  1. jajko na miękko,pomidor,oscypek,kr omka razowca ok ahh oscypek
  2. nektarynka,kanapka razowca (duuża) z serem żółtym,pomidorem,sałatą,s zynką fajnie
  3. kilka garści orzeszkow solonych solonych ? nie lepiej zjesc zwyklych orzeszkow ? no ale ok
  4. planuję kurczaka w ziołach (2 skrzydełka,smażone na oleju słonecznikowym),250 g warzyw na patelnię jakis ryz/kasza/ziemniaczki powinny wpadc do tego zestawu ;D
  5. potem planuję oscypka,a wieczorem tuńczyka w oleju,wymieszanego z homo,ogórkiem i cebulką ok

jak to wygląda???coś zmienić w 2 posiłkach z końca listy???
fajnie a skad masz oscypka ? czyzbys w gorach byla ?? koooocham gory

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez paullusiiek Pokaż wiadomość
No to i ja wstawię jadłospis z ostatniego dnia ...

Jak na razie jeszcze U (naprawiam przemianę materii, a potem będzie R :P)

Śniadanie I:
jogurt naturalny, 6 łyżek płatków Nestle Fitness, mały banan, garść porzeczek i malin, siemię lniane (niezmielone) jak dla mnie malo
Śniadanie II:
2 kromki chleba białego, masło, 2 plasterki chudej szynki, pomidor, 50 g serka wiejskiego ok , chodz ja zamienilabym bialy na razowca
Obiad:
smażona fasolka na maśle z bułką tartą, 40 gram białego sera, pomidor, 5 łyżek masła orzechowego, 4 ciastka (herbatniki w czekoladzie i wiórkach kokosowych) yyy dosc dziwny obiad ... ser do fasolki i jeszcze do tego maslo orzechowe ??
Kolacja:
kilka ciastek z sezamem (poza domem ... coś zjeść musiałam, a tylko to było ) ok bylas poza domem wiec jetes usprawiedliwiona poza tym na U mozna sobie czasem pozwolic na takie pysznosci

Wiem, że niepotrzebnie te ciastka i tyle masła orzechowego, ale od kilku dni nie jadłam słodyczy i tak mnie tchnęło na nie, a masło orzechowe nagle polubiłam. Kiedyś nienawidziłam go, aż tu nagle normalnie wytworzyła się miłość do niego :P.
ja tez uwielbiam maslo orzechowe
lecz umarli nie wracaja....
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 07:53   #4279
isabella3
Raczkowanie

wczoraj to jakiś dzień lekkiej załamki był i mnie się zdecydowanie nie podoba jadło z wczoraj, bo mi się wydaje, że jakoś dużo.. wieczorem dodam z dziś

wczoraj jadło Uuu :

Śn: 2 duże kromy mojego żytniego, 1 z almette(dużo go było), a na to miód, a 2 z masłem, wędliną i warzywami
rowery/ABT 60 minut
Ob: ponieważ była 12 i już stwierdziłam, że od razu obiad zjem : wielka micha leczo(zawierało oprócz warzywek kiełbasę) + bułka grahamka myśle, że tak koło 80 gram, ale nie ważyłam
D: 1 h po obiedzie 200 gram jogurtu naturalnego + 250 gram truskawek mrożonych - lody
P:po 1h od D - 0,5 kg czereśni
kino
K:duża kroma (na pewno 100 gram, bo ten chleb jest naprawde big) żytniego + serek wiejski 200 gram z łyżką miodu; brak warzyw tłumacze tym, że jakieś problemy jelitowe po tych czereśniach więc nie chciałam robić dodatkowych problemów brzuchowi

ocenita?

Stephen King
isabella3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-31, 08:23   #4280
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isabella3 Pokaż wiadomość
wczoraj to jakiś dzień lekkiej załamki był i mnie się zdecydowanie nie podoba jadło z wczoraj, bo mi się wydaje, że jakoś dużo.. wieczorem dodam z dziś

wczoraj jadło Uuu :

Śn: 2 duże kromy mojego żytniego, 1 z almette(dużo go było), a na to miód, a 2 z masłem, wędliną i warzywami
rowery/ABT 60 minut
Ob: ponieważ była 12 i już stwierdziłam, że od razu obiad zjem : wielka micha leczo(zawierało oprócz warzywek kiełbasę) + bułka grahamka myśle, że tak koło 80 gram, ale nie ważyłam
D: 1 h po obiedzie 200 gram jogurtu naturalnego + 250 gram truskawek mrożonych - lody
P:po 1h od D - 0,5 kg czereśni
kino
K:duża kroma (na pewno 100 gram, bo ten chleb jest naprawde big) żytniego + serek wiejski 200 gram z łyżką miodu; brak warzyw tłumacze tym, że jakieś problemy jelitowe po tych czereśniach więc nie chciałam robić dodatkowych problemów brzuchowi

ocenita?
Mi się podoba twoje jadło, takie na luzie
Skąd ty masz jeszcze czereśnie- kocham je a u nas już nie ma a z wielką ochotą pochłonęła bym z kg
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 08:29   #4281
Agatka999
Raczkowanie

Sniadanie- kromka razowego z jajkiem i warzywami
II. sn: jog. nat. , brzoskwinia
Obiad- zupa rybna bez makaronu i z jogo. nat.
Podw-j.w. nasteny talerz
Kolacja- troche makreli z serkiem wiejskim i warzywami

PS. Waga w koncu sie ruszyla
Agatka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 09:10   #4282
star15
Zakorzenienie

Cytat:
chyba za mało..nie ma NNKT.....śniadanie zbyt malutkie,galareta na kolacje na R chyba nie bardzo......ale to tylko moja niesmiala sugestia
Magdaleno, są nnkt w makreli. Ale masz rację - trochę ich za mało.

Larissis - ładnie, tylko faktycznie drozuć jeszcze jakieś orzeszki,. poza tym super: ) nie wydaje mi się, by galareta miała przeszkadzać ;
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 09:14   #4283
MalaLejdi
Zadomowienie

star15 wrzucaj twoje przepyszne jadło- uwielbiam je Często ściągam od ciebie pomysły bo masz smakowite
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 10:21   #4284
paullusiiek
Raczkowanie

Majeczka993xy to masło orzechowe to chwileczkę przed obiadem było :P
paullusiiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 10:34   #4285
isabella3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaLejdi Pokaż wiadomość
Mi się podoba twoje jadło, takie na luzie
Skąd ty masz jeszcze czereśnie- kocham je a u nas już nie ma a z wielką ochotą pochłonęła bym z kg
a no niby na luzie, ale jakoś taki dziwnie mi było no nic.

czereśnie to takie wielkie, bordowe jeszcze na targu były; pewnie pryskane, ale co w tych czasach nie jest pryskane

Stephen King
Stary 2009-07-31, 11:12   #4286
Larissis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatka999 Pokaż wiadomość
Sniadanie- kromka razowego z jajkiem i warzywami
II. sn: jog. nat. , brzoskwinia
Obiad- zupa rybna bez makaronu i z jogo. nat.
Podw-j.w. nasteny talerz
Kolacja- troche makreli z serkiem wiejskim i warzywami

PS. Waga w koncu sie ruszyla
Moim zdaniem jest źle. Za małe śniadanie I i II. A ta zupa mogłaby być z odrobiną makaronu chociaż na obiad.
Larissis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 12:39   #4287
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Pokaż wiadomość

Ś: grahamka z masłem, serkiem naturalnym, miodkiem, żółtym serem i warzywami, owsianka z 2 czubatych łyżek płatków owsianych z mlekiem, połową nektarynki i grapefruitem :P

IIŚ: ponad 100 ml kefiru z łyżką ziaren słonecznika i siemienia lnianego, garścią płatków Zdrowy Błonnik, łyżką otrębów pszennych, reszta nektaryny ze śniadania, 1 duży ogór zielony, ze 3 łyżki papki z mąki żytniej (która miała być naleśnikiem, ale się rozwaliła...:/)

Ob: taalerz szczawiowej zabielanej, zagęszczanej z jajkiem, marchewką gotowaną i udkiem kurczaka,
2 biszkopciki domowego wypieku

jakiś czas potem garść chrupek i resztka odżywki- nutridrink (jakieś 50 ml)

Pod: 100 ml kefiru z jabłkiem, pomidor, ogórek, kromka ciężkiego chleba ze słonecznikiem, serem żółtym i twarożkiem, znów biszkopciki :P

Kol: duża buła razowa z masłem, pasztetem drobiowym, żółtym serem, serkiem śmietankowym i warzywami, szklanka kawy zbożowej

Po: znów chrupki, jabłłko, grapefruit (nieszczęsna resztka- pozostałą część przejęła mama:p), wafel pszeniczny i garść płatków xD

teraz piję sobie herbatkę cynamonową

i jak dzisiaj?
up!
agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 15:20   #4288
orzeszek01
Zakorzenienie

R.

Sn: dluga bagietka wieloziarnista posmarowana cienko maslem,serek wiejski lekki,pomidor,majeranek,4 plasterki wedliny z kurczaka,2lyzki paprykarzu/a (?) szczecisnkiego(wiem,ze niezbyt,ale mialam ochote )
2Sn:serek wiejski zwykly,jablko male,cynamon,4plasterki wedliny z kurczaka
O: panga w ziolach got na wodzie,fasolka zolta,3lyzki brazowego ryzu
P:piers z kurczaka w ziolach got na wodzie,garsc mieszanki orzechow
K:dwa jajka na twardo,pomidor
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

Edytowane przez orzeszek01
Czas edycji: 2009-07-31 o 15:28
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 15:59   #4289
isabella3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Pokaż wiadomość

Ś: grahamka z masłem, serkiem naturalnym, miodkiem, żółtym serem i warzywami, owsianka z 2 czubatych łyżek płatków owsianych z mlekiem, połową nektarynki i grapefruitem :Pjaka ta grahamka? b. dobrze, że z masełkiem ze wzgl. na witaminki z warzyw, owsianka z 2 łyżek tylko? to chciało Ci się w ogóle gotować? mogła być większa i z większą ilością dodatków (czyt. orzechy, bakalie)

IIŚ: ponad 100 ml kefiru z łyżką ziaren słonecznika i siemienia lnianego, garścią płatków Zdrowy Błonnik, łyżką otrębów pszennych, reszta nektaryny ze śniadania, 1 duży ogór zielony, ze 3 łyżki papki z mąki żytniej (która miała być naleśnikiem, ale się rozwaliła...:/) ja jestem na U a zjadam nawet cały kefir czyli 400 gram do posiłku. chociaż oczywiście 200 gram to taka optymalna porcja

Ob: taalerz szczawiowej zabielanej, zagęszczanej z jajkiem, marchewką gotowaną i udkiem kurczaka - gdzie węgle? oczukane to trochę?
2 biszkopciki domowego wypieku- jeżeli to ma być deser to jest marny, bo biszkopty są lekkie jak cholera

jakiś czas potem garść chrupek i resztka odżywki- nutridrink (jakieś 50 ml) - yhm. coś na kształt przekąski tak?

Pod: 100 ml kefiru z jabłkiem, pomidor, ogórek, kromka ciężkiego chleba ze słonecznikiem, serem żółtym i twarożkiem, znów biszkopciki :P ładnie ; ile tych biszkoptów tym razem??

Kol: duża buła razowa z masłem, pasztetem drobiowym, żółtym serem, serkiem śmietankowym i warzywami, szklanka kawy zbożowej- co rozumiesz przez dużą bułę? są takie i po 200 gram więc wiesz..ogólnie to chyba dobrze

Po: znów chrupki, jabłłko, grapefruit (nieszczęsna resztka- pozostałą część przejęła mama:p), wafel pszeniczny i garść płatków xD mam nadzieje, że tego łącznie sporo wyszło, możesz sobie pozwalać nawet po kolacji

teraz piję sobie herbatkę cynamonową jest pyszna

i jak dzisiaj?
jeszcze raz powtarzam, co do moich uwag, że profesjonalizm to, to na pewno nie jest w żadnym stopniu, ale mówie co myśle i jak dla mnie to trochę oszukujesz, mimo, że na P nie powinnaś. luz niby jest, ale prowizoryczny, mało szaleństwa; zobacz jadłospisy innych dziewczyn na P, a nawet niektórych na U

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

iza_wiosenna, Dekas i inni liczę na ocenę

Uuu z dzisiaj:

Śn: wieloziarsnista 90 gram, pół z serem zółtym i pomidorem(postanowienie było, że bez miesą, ale w praniu wyszło inaczej), drugie pół z masłem, a do tego jogurt naturalny 200 gram+ łyżka dżemu
body ball śmiechu na tych piłkach niemało
IIŚn: kroma słonecznikowego z wędliną i warzywami i 2 wertels'y (jak ktoś nie wie to te cukierki mleczno-karmelowo nie wiem jakie)
Ob: micha leczo(z wczoraj, no i niestesty z kiełabasą) + kroma żytniego spora
D:zaraz po obiedzie napada dzika chęć na loda, biegne do sklepu i kupuje dużego rożka, niezidentyfikowanej firmy, o smaku toffi
no i tutaj tzw zonk, gdyż nie mam na nic ochoty, może to trochę pozostałości po ED, że się karce za jakieś słodycze zjedzone zaraz po obiedzie czy nawet po śniadaniu
K: to już za niedługo będzie; to co jest w domu czyli 2 kromy (ujmę to tak, o sporym polu powierzchni, aczkolwiek cienkie ) żytniego (oczywiście domowego); obie z masłem, 1 z wędliną i warzywami, 2 z miodem i do tego serek wiejski 200 gram krasnyst.

Stephen King
Stary 2009-07-31, 17:47   #4290
Magdalena0603
Rozeznanie

utrzymanie..
  • jajko na twardo,miseczka homo z tuńczykiem,pół pomidora,kromka razowca
  • grahamka z serem topionym,sałatą,pomidorem ,ogórkiem
  • jabłko
  • 2 małe kawałki pizzy z pieczarkami i cebulą(plus keczup i sos czosnkowy)
  • będzie oscypek i 1/3 makreli wędzonej

w miarę poprawnie???prosze o ocenkę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości