|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Mój pierwszy dzień R
![]() I. Placuszki owsiane z pomidorkiem i szyneczką z indyka. 45 minut ćwiczeń II. Dwa wafle ryżowe z miodem + banan. III. Zapiekanka z makaronu i szpinaku (szpinak + jajko + śmietana). IV. Kurczak z przyprawami z grilla elektrycznego + 1/3 torebki ryżu + brokułki. V. Jajeczko na miękko + pół grahamki i pół serka wiejskiego na ciepło. Chętnie posłucham opinii;*
#4262 |
Zadomowienie
|
dzisiejsze U:
I: duża grahamka z posypką sezamową-pół z twarogiem półtłustym i miodem; pół z masłem, sałatą, polędwicą z kurczaka, papryką, ogórkiem i keczupem; duża kawa z mlekiem; nektarynka II: lody bananowo-waniliowe z bananami, bitą śmietaną i polewą advocatową III: 3 naleśniki-jeden z dżemem malinowym, pozostałe dwa ze szpinakiem, pieczarkami, cebulką i camembertem; kubek maślanki naturalnej IV: homo naturalny wymieszany z garścią mieszanki studenckiej, morelami, cynamonem i cukrem waniliowym V: omlet z 2 jaj z szynką, cebulką, pomidorem i szczypiorkiem; 2 kromki razowca z masłem + 3 ogóry małosolne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ktoś się zlituje???? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A to moje dzisiejsze P (wczorajsze nie zostało zauważone...może i lepiej ![]() Ś: grahamka z masłem, serkiem naturalnym, miodkiem, żółtym serem i warzywami, owsianka z 2 czubatych łyżek płatków owsianych z mlekiem, połową nektarynki i grapefruitem :P IIŚ: ponad 100 ml kefiru z łyżką ziaren słonecznika i siemienia lnianego, garścią płatków Zdrowy Błonnik, łyżką otrębów pszennych, reszta nektaryny ze śniadania, 1 duży ogór zielony, ze 3 łyżki papki z mąki żytniej (która miała być naleśnikiem, ale się rozwaliła...:/) Ob: taalerz szczawiowej zabielanej, zagęszczanej ![]() 2 biszkopciki domowego wypieku jakiś czas potem garść chrupek i resztka odżywki- nutridrink (jakieś 50 ml) Pod: 100 ml kefiru z jabłkiem, pomidor, ogórek, kromka ciężkiego chleba ze słonecznikiem, serem żółtym i twarożkiem, znów biszkopciki :P Kol: duża buła razowa z masłem, pasztetem drobiowym, żółtym serem, serkiem śmietankowym i warzywami, szklanka kawy zbożowej Po: znów chrupki, jabłłko, grapefruit (nieszczęsna resztka- pozostałą część przejęła mama:p), wafel pszeniczny i garść płatków xD teraz piję sobie herbatkę cynamonową ![]() i jak dzisiaj? ![]() Edytowane przez agniusia17 Czas edycji: 2009-07-30 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
A nie powinno być w każdym? Tzn. wiem, że w ostatnim nie powinno być, dlatego zjadłam tylko pół bułeczki
![]() ![]()
LadyChwila blog lifestylowy ♥ Edytowane przez lady_chwila Czas edycji: 2009-07-30 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba tylko pamiętać, aby nie stosować diety wysokobiałkowej zbyt długo i robić przerwy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, nie wiedziałam tego;*
#4269 |
Przyczajenie
|
witam! jestem tu nowa i mam pytanko...jak to jest z tymi weglowodanami po wysiłku/treningu fizycznym??? czy np. gdy trening kończę o godz. 21:00 to mogę bezkarnie zjeść np. 2 suszone daktyle+ 2 suszone morele( namoczome oczywiście)? czy niebardzo??? proszę o odpowiedź. pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w ogóle to o której chodzisz spać? bo możesz zjeść te owoce lub np banana bezpośrednio po treningu, a za godzinę np. twaróg na kolację, to chyba byłoby dobre wyjście, ale niech jeszcze jakaś wizażanka się wypowie.
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
A to moje R (na którym nie chudnę)
1. pół dużej bułki ( nie było nic innego) z pastą rybną ( trochę makreli, trochę serka wiejskiego), pomidor, kromka chlebka żytniego (22 kcal), małe ciasteczko(24 kcal) ,2 łyżeczki dżemu. 2. jogurt naturalny (150 g) z 3 łyżkami otrębów, kawał arbuza. 3. grillowany łosoś, góraa kalafiora, mnóstwo ogórków. 4. reszta kalafiora z 50 g serka wiejskiego, mały kawałek makreli w galarecie, znów ogórki ![]() Za to, ze nie było podwieczorka ( w terenie byłam) to kolacja wcześniej. A o 22.30 wypiłam jeszcze trochę mleka ![]() i jak?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba za mało..nie ma NNKT.....śniadanie zbyt malutkie,galareta na kolacje na R chyba nie bardzo......ale to tylko moja niesmiala sugestia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Raczkowanie
|
Yhh... Proszę o ocenę mojego U.... Znów wieczorny kompuls, czuję się tragicznie
![]() U: Śn: Owsianka z czterech łyżek płatków, jogurtu naturalnego, malin i nerkowców. IIśn: Kromka chleba razowego z jajkiem na twardo, pomidorem i rzodkiewką, brzoskwinia. Ob: Dwie łyżki kaszy gryczanej, góra fasolki szparagowej w pikantnym pomidorowym sosie, kilka ogórków małosolnych. P: Lód świderek, jabłko. K: Serek wiejski z pomidorem i oliwkami. I tu się zaczęło.... : paczka Lu Go, micha lodów czekoladowych z rodzynkami, orzechami i sosem toffi, knoppers, pół tabliczki czekolady... Jestem okropna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Raczkowanie
|
Anianiani za malo zjadasz na sniadanie i na obiad to sie nie dziw ze wieczorem dopada cie taki apetyt i wynagradzasz sobie niedobor kalorii z nawiazka. Przeciez jestes na U wiec powinnas jesc OBFITE sniadania i normalny, sycacy obiad. U ciebie nie ma w nim ani dostatecznej ilosci weglowodanow ani bialka.
Zmien to i glowa do gory ![]() ![]()
#4275 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() moje P: śn: kromka pszennego (byłam u cioci, innego nie miała ![]() IIśn: drożdżówka z jabłkiem; gryz rurki z kremem; 2 gałki lodów: sorbet malinowy i truskawkowy w wafelku przed obiadem: cafe banana (100ml mleka 0,5% + pół banana + łyżeczka Nescafe + kostki lodu) pyycha wyszło ![]() obiad: hamburger własnej roboty (buła hamburgerowa z jakimiś nasionami + pierś z kurczaka + plastry pomidora, ogóra zielonego + plaster sera żółtego tostowego i sałata) wszystko zapieczone w piekarniku ![]() podw: 2 gałki lodów: wiśniowo-bananowy i waniliowy w słodkim wafelku kolacja: pół wiejskiego ze szczypiorkiem i pomidorem niedawno: sok marchewkowy jednodniowy i na tym koniec na dziś ![]() a mam pytanie o której się powinno najpóźniej jeść kolację taką normalną złożoną z węgli, tłuszczy, bo wiem, że tego wieśniaka bez żadnej kromy można nawet pół h przed snem czyli, gdy spać idę o 12 to mogę go zjeść wpół do?? nie za późno na jakikolwiek posiłek??
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
No to i ja wstawię jadłospis z ostatniego dnia ...
![]() Jak na razie jeszcze U (naprawiam przemianę materii, a potem będzie R :P) Śniadanie I: jogurt naturalny, 6 łyżek płatków Nestle Fitness, mały banan, garść porzeczek i malin, siemię lniane (niezmielone) Śniadanie II: 2 kromki chleba białego, masło, 2 plasterki chudej szynki, pomidor, 50 g serka wiejskiego Obiad: smażona fasolka na maśle z bułką tartą, 40 gram białego sera, pomidor, 5 łyżek masła orzechowego, 4 ciastka (herbatniki w czekoladzie i wiórkach kokosowych) Kolacja: kilka ciastek z sezamem (poza domem ... coś zjeść musiałam, a tylko to było ![]() Wiem, że niepotrzebnie te ciastka i tyle masła orzechowego, ale od kilku dni nie jadłam słodyczy i tak mnie tchnęło na nie, a masło orzechowe nagle polubiłam. Kiedyś nienawidziłam go, aż tu nagle normalnie wytworzyła się miłość do niego :P. |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
jasne,bardzo lubie serek wiejski
![]()
#4278 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
![]() fajnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4279 |
Raczkowanie
|
wczoraj to jakiś dzień lekkiej załamki był
![]() wczoraj jadło Uuu : Śn: 2 duże kromy mojego żytniego, 1 z almette(dużo go było), a na to miód, a 2 z masłem, wędliną i warzywami rowery/ABT 60 minut Ob: ponieważ była 12 i już stwierdziłam, że od razu obiad zjem : wielka micha leczo(zawierało oprócz warzywek kiełbasę) + bułka grahamka myśle, że tak koło 80 gram, ale nie ważyłam D: 1 h po obiedzie 200 gram jogurtu naturalnego + 250 gram truskawek mrożonych - lody P:po 1h od D - 0,5 kg czereśni ![]() kino K:duża kroma (na pewno 100 gram, bo ten chleb jest naprawde big) żytniego + serek wiejski 200 gram z łyżką miodu; brak warzyw tłumacze tym, że jakieś problemy jelitowe po tych czereśniach więc nie chciałam robić dodatkowych problemów brzuchowi ocenita? ![]()
#4280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skąd ty masz jeszcze czereśnie- kocham je a u nas już nie ma a z wielką ochotą pochłonęła bym z kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Raczkowanie
|
Sniadanie- kromka razowego z jajkiem i warzywami
II. sn: jog. nat. , brzoskwinia Obiad- zupa rybna bez makaronu i z jogo. nat. Podw-j.w. nasteny talerz Kolacja- troche makreli z serkiem wiejskim i warzywami PS. Waga w koncu sie ruszyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Larissis - ładnie, tylko faktycznie drozuć jeszcze jakieś orzeszki,. poza tym super: ) nie wydaje mi się, by galareta miała przeszkadzać ;
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
star15 wrzucaj twoje przepyszne jadło- uwielbiam je
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Raczkowanie
|
Majeczka993xy to masło orzechowe to chwileczkę przed obiadem było :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czereśnie to takie wielkie, bordowe jeszcze na targu były; pewnie pryskane, ale co w tych czasach nie jest pryskane ![]()
![]() |
#4286 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jest źle. Za małe śniadanie I i II. A ta zupa mogłaby być z odrobiną makaronu chociaż na obiad.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
R.
Sn: dluga bagietka wieloziarnista posmarowana cienko maslem,serek wiejski lekki,pomidor,majeranek,4 plasterki wedliny z kurczaka,2lyzki paprykarzu/a (?) szczecisnkiego(wiem,ze niezbyt,ale mialam ochote ![]() 2Sn:serek wiejski zwykly,jablko male,cynamon,4plasterki wedliny z kurczaka O: panga w ziolach got na wodzie,fasolka zolta,3lyzki brazowego ryzu P:piers z kurczaka w ziolach got na wodzie,garsc mieszanki orzechow K:dwa jajka na twardo,pomidor
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-07-31 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- iza_wiosenna, Dekas i inni liczę na ocenę ![]() Uuu z dzisiaj: Śn: wieloziarsnista 90 gram, pół z serem zółtym i pomidorem(postanowienie było, że bez miesą, ale w praniu wyszło inaczej ![]() body ball ![]() IIŚn: kroma słonecznikowego z wędliną i warzywami i 2 wertels'y (jak ktoś nie wie to te cukierki mleczno-karmelowo nie wiem jakie) ![]() Ob: micha leczo(z wczoraj, no i niestesty z kiełabasą) + kroma żytniego spora D:zaraz po obiedzie napada dzika chęć na loda, biegne do sklepu i kupuje dużego rożka, niezidentyfikowanej firmy, o smaku toffi ![]() no i tutaj tzw zonk, gdyż nie mam na nic ochoty, może to trochę pozostałości po ED, że się karce za jakieś słodycze zjedzone zaraz po obiedzie czy nawet po śniadaniu ![]() K: to już za niedługo będzie; to co jest w domu czyli 2 kromy (ujmę to tak, o sporym polu powierzchni, aczkolwiek cienkie ![]()
![]() |
#4290 |
Rozeznanie
|
utrzymanie..
w miarę poprawnie???prosze o ocenkę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.