|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Cytat:
Eeee tam 'egoistka'! :p Pewnie zrobiłabym tak samo Tak Wam zazdroszcze,mamuśki! Wczoraj dużo rozmawiałam z partnerem i jak nigdy wcześniej oświadczył,że będziemy mocno sie starać o dzidziusia. Dotychczas uważał,że nie mamy jeszcze poukładanych wszystkich spraw( między innymi dokończenie moich studiów),ale musiał co nieco przemyśleć,bo przy wczorajszej kolacji oznajmił mi,że dziecka lepiej nie planować. Kochamy się,więc niech będzie,co ma być! Bardzo mnie podniósł tymi słowami na duchu,naprawdę!
|
|
|
|
|
#4262 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem tu nowa ale jak wiekszosc z Was mam nadzieje ze juz niedlugo test pokaze dwie kreski. W tym miesiacu podjelismy z mezem ponowne starania o dzizdziusia. Ponowne gdyz 5 miesiecy temu poronilam, byl to 7tc, przeszlam zabieg lyzeczkowania w szpitalu. Planowo @ powinna dostac w przyszla sobote, jedanak od paru dni czuje sie dziwnie. W poprzedniej ciazy juz na kilka dni przed wiedzialam ze miesiaczka nie nadejdzie, teraz czuje sie tak samo. czuje dziwne uczucie, ktorego nie moge okreslic, takie cieplo w dole brzucha, nie jest to bol, ale czuje ze cos sie dzieje. No i niemilosiernie swedza i lekko bola mnie piersi. Dzisiaj zakupilam nawet test "first response, ktory wykrywa ciaze nawet do 5 dni przed @. Nie moge sie doczekac ale poczekam z testem do srody. Pozdrawiam |
|
|
|
#4263 |
|
Raczkowanie
|
WITAM
Czarna-ja tez kiedys mialam plamienia i okazalo sie ze jestem w ciazy,czego sie nie spodziewalam.(nie tak szybko) A czytalam ze czasem po 2 tygodniach test nie pokaze ze sie jest w ciazy. Wiec "CZARNA"trzymam kciuki ![]() Ja tez robilam dzis rano test i niestety tylko 1 kreseczka ![]() Po nastepnej @ bedziemy sie dalej starac ale juz nie myslac o dziecku. POZDRAWIAM ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- AROSZKO Trzymam kciuki i daj znac jak wyszedl test Pozdrawaim
|
|
|
|
#4264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i życzę powodzenia po następnej @ - a najlepiej żeby @ nie przyszła do następnego roku.
|
|
#4265 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochaniutkie
Jak tam samopoczucie?? 87czarna wiem co to znaczy jak ma sie ograniczona liczbe wizyt u lekarza w ciąży. Dla mnie to też paranoja. My z mężem mieszkamy na Majorce i tutaj to dopiero jest nie wesoło. Całą ciąże prowadzi położna ( w moim przypadku wyjątkowo niesympatyczna ) a z ginekologiem mam kontakt tylko 3 razy podczas całej ciąży na badaniach usg, które robione są w szpitalu. HorrorTo moja pierwsza ciąza więć normalne że wszystkim się martwie. Coś mnie zakłuje czy zaboli zaraz wydaje mi się że z dzieckiem coś złego sie dzieje. W Polsce są lekarze prowadzący, do których zawsze możesz zadzwonić jak chcesz o coś zapytać. Wyobraźcie sobie że ja jestem w 11 tyg ciąży, kiedy poszlam pierwszy raz do położnej byłam w 8 tyg, ta zamiast odrazu wysłać mnie na podstawowe badania krwi i moczu to oczywiście nie bo kolejka obowiazuje. Z powodu duzej liczby oczekujacych na badania zapisała mnie po dwoch tyg wizyty u niej. Poszłam zrobiłam i co najlepsze na wyniki muszę czekać 20 dni!!! I w dupie maja ze ja w ciazy jestem i moim zdaniem powinni to jakos przyspieszyc, przeiez zaraz skonczy mi sie 3 miesiac a ja nawet podstawowych badan nie mam i niewiem czy wszystko ze mna i dzieciatkiem w pozadku. Po tym co zobaczyłam, jak to tutaj wygląda miałam ogromna ochote spakowac walizke i opuscic ta nieszczesna wyspe i znajlezc sie w Polsce Jak tylko zrobiłam test byłam u prywatnego lekarza i miałam usg, ale to byl dopiero 4 tydz, wiec nic konkretnego lekarz mi powiedziec nie mogl bo wszystko takie maleńkie. Od sąsiadki dowiedziałam się, że tutaj lekarze nie traktuja poważnie ciąży do końca 3 miesiaca. Twierdza, że w I trymestrze wszystko moze sie zdazyc, ze płód moze byc za słaby i kobieta ciąży nie donosi. Wiec prawdopodobnie zacznaja sie Toba zajmowac jak nalezy dopiero na poczatku 4 miesiaca. Jak juz tyle wytrzymałam to wytrzymam jeszcze troszke i zobacze. Wydaje mi sie ze ze mna i dzidzia wszytsko ok, brzuszek powolutku rosnie, zadnych plamien nie mam, oprocz dolegliwosci ciazowych i boli zaladka nic mi nie jest .Jezeli nie zmienia swojego postepowania wobec mnie bede chodzic prywatnie. Tak wogóle to chodziłabym tylko prywatnie bo wiadomo ze opieka lepsza itp, tylko potem becikowe nam sie nie bedzie nalezało. Wiec panstwowo musze chodzic jesli po urodzeniu chce otrzymac pieniadze dla dzidziusia, tutaj jest to 3,000 euro wiec sporo. Szkoda mi tego zostawic. Ale jak tak dalej bedzie to pieprze te pieniadze i zaczne regularnie odwiedzac lekarza prywatnie. Pysia220 trzymam żeby w nastepnym miesiacu pokazały sie dwie II Aroszko , Niezapominajek22 witajcie ![]() mlmFM filmik z usg cudowny, gratuluje
Edytowane przez dzidzia_aim Czas edycji: 2010-02-15 o 11:04 |
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia_aim ,dla mnie to też paranoja i uważam,że ciąża jest tak ważnym 'stanem' dla kobiety,że powinnyśmy być poważniej traktowane(nawet za granicą)! Nie warto się denerwować i jeśli tylko masz możliwość,to może naprawdę korzystaj z prywatnych usług...nie ma co ryzykować zdrowiem dziecka!
Jeśli chodzi o mnie,dostałam wczoraj 'walentynkowy okres',taaaaaaaakże... musimy dalej się starać! ;] Cóż,stwierdziłam,że co nieco sobie uroiłam i kolejnym razem wrzucę na luz
|
|
|
|
#4267 | |
|
Przyczajenie
|
No i moje nadzieje spełzły na niczym
Okres dostałam dziś, nawet 2 dni przed terminem. Boli-jak niewiem, no i na pewno plamienie to nie jest-tylko wulkan... Czyli jednak muszę zaczekać do września??? ![]() ![]() ![]() No cóż: jeszcze pół roku....ehhh ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Życze owocnych staranek....
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Raczkowanie
|
dzidzia_aim
Witam Cie ![]() To rzeczywiscie masz tam nie wesolo.Ale nie martw sie na zapas,skoro czujesz sie dobrze i nie masz gorszych objawow miedzy innymi plamien,powinno byc wszystko ok. Jak bylam w pierwszej ciazy i mialam ginekologa w PL bylam moze u niego z 4 razy przez cala ciaze.I 3 razy mialam USG.powiedzial mi ze skoro nic sie nie dzieje jest ok.Po badaniu z szyjka bylo wszystko ok.tez sie balam bo to 1 dziecko ale teraz wiem ze nie mialam czego.Wiec mysl tylko pozytywnie dzieki za trzymanie kciuk,postaram sie o 2 kreseczki![]() picie sokow z marchwi wplywa na skore dziecka,jest ciemniejsze!polecam 87czarna czarna głowa do gory,za pare dni bedziesz miec kolejna szanse.Trzymam kciuki. |
|
|
|
#4269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
urodziny pod koniec roku maja swoje plusy // jednym z nich jest to że przez rok jesteś młodsza - ale to się później liczy.
|
|
#4270 |
|
Raczkowanie
|
Hehehe co grudniowyc dzieci to ja mialam rodzic 28.grudnia 06r. a urodzilam 2 stycznia 07r
![]() ![]() tez mialo byc dziecko grudniowe a ze sie jej nie spieszylo jest styczniowa
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,Kochane!
Jak Wasze zdrówko? ;> Chciałam się poradzić,co do starań o dzidziusia..brać jakieś 'wspomagacze',czy zostawić to w spokoju? Jakie macie doświadczenia?
|
|
|
|
#4272 |
|
Przyczajenie
|
Witam też sie staram o dzidziusia i ginekolog powiedział mi aby zrobic parę dni przestoju i dopiero starac sie w dniu owulacji wtedy plemniki są szybkie i mają największą szansę dotrzec czyli u mnie to było w 15 dniu owulacji .A więc tak też zrobiliśmy i dwa dni po tym mocno zakuł mnie jajnik podobno jak plemnik się łączy to coś takiego się czuję.Ale nie nakręcam się za bardzo testu na razie chyba nie robię bo lekarz mi powiedział że około 6 do 12 dni po owulacji zarodek się zagnieżdża i dopiero jak się zagniezdzi to zaczyna sie ciążą i pierwsze objawy a wiec z tąd też wiem że test sie robi dopiero w dniu spodziewanej miesiączki a wiec czekam jeszcze parę dni i wtedy bedę czekac na te 2 tak wyczekiwane kreseczki.
Co do wspomagaczy to ginekolog powiedział mi że ważne jest też aby po stosunku nie wstawac z łózka np.do toalety czy też pod prysznic gdyż plemniczki mają mniejsze szanse dotrzec pozdrawiam
|
|
|
|
#4273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak do roku to zostaw... odradzam hormony bez badan i konsultacji z lekarzem...
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Mozna powiedzieć,że dopiero teraz zaczynam solidne starania
Dzisiaj mam trzeci dzień okresu i zdaje mi się,że po ostatniej akcji,gdzie wydawało mi się,że zaszłam w ciążę,może być ciężko-w końcu miałam wtedy dni płodne i nie doszło do zaplodnienia
|
|
|
|
#4275 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hmm, zastanawiam się...co ma piernik do wiatraka??? Chyba nie doczytałaś poprzednich moich postów??? Bo ja o terminie urodzenia się nie wypowiadalam nijak ...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4276 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wbrew pozorom zrobienie dzidziusia wcale nie jest takie proste coś o tym wiem z poprzednim partnerem starałam sie o dziecko 5 lat i nic zrobiłam wszystkie badania i okazało sie że jestem w 100 % zdrowa a mój partner miał za wolne plemniki i zdeformowane niby to nie przekreslało starań ale nic z tego nie wyszło chyba mieliśmy tzw konflikt tzn.podobno ja z kim innym mogę miec dzieci on z inną też ale razem nie możemy no ale to już przeszłośc, Z moim obecnym partnerem postanowilismy sie postarac o dziecko i od razu w pierwszym miesiącu starań zaszłam w ciąże jakże byłam szczęśliwa po czym okazało się że było puste jajo płodowe i poroniłam .Teraz już od trzech miesięcy się staramy i nic jak na razie wiec ciężko mają ci co chcą dzieci a czemu bozia daje tym co nie chcą to niesprawiedliwe |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaz tym co zaliczyli wpadke moze wydawac sie inaczej. Powodzenia
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczynki
Postanowiłam Was prosić o poradę ![]() My z moim tż również postanowiliśmy starać się o dzidziusia. "Działamy" od stycznia, Ostatnią @ miałam 29 grudnia, następną powinnam dostać 30, 31 stycznia (mam długie cykle) i jeszcze do dziś nie dostałam. Tydzień temu w poniedziałek zrobiłam test i wyszła jedna kreska i pomyślałam, że niebawem dostanę @ bo nie miałam żadnych objawów ciążowych, minął tydzień a @ nie mam, więc dziś zrobiłam drugi test i znowu wyszła jedna kreseczka i już nie wiem co jest. A od dziś zaczęły mnie boleć piersi i nie wiem czy to objaw ciąży czy bolą na okres i czy jeszcze zrobić kolejny test za 2, 3 dni jak nie pojawi się @ czy pójść do gina. Miała któraś z Was taką sytuację?
|
|
|
|
#4279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4280 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tak tez sie zgadzam zrób badanie krwi masz długie cykle i może test nie wykazał ciąży bo za wczesnie sama nie wiem ale z krwi wychodzi najwiarygodniej |
|
|
|
|
#4281 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za radę. zrobię ten test w czwartek lub piątek. A wiecie ile trzeba czekać na wyniki?
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach,ani nie mów! ;/ ...niesprawiedliwość przez wielkie 'N'. Już nie wiem,co robić,żeby szybko i sprawnie zajść w ciążę!? Chciałoby się,żeby każdej z nas wszystko poszło bez większych problemów... |
|
|
|
|
#4283 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazwyczaj podają dnia następnego, chociaż czytałam gdzieś że jakaś dziewczyna czekała 2h. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
co do staran: wyluzować i cieszyć się sobą podczas staranek (przynajmniej przez pierwsze pół roku) stres i napięcie niewskazane...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 |
|
Raczkowanie
|
CZESC DZIEWCZYNY
Chcialam sie poradzic. Od ponad tygodnia mam bole w dole brzucha.Dzis pojawilo sie u mnie plamienie,ale jakies dziwne ( rozowe,jakby z jakims sluzem i raz jest go bardzo malo a raz wiecej) robilam test ciazowy (-) Czy te plamienie moze oznaczac zbilzajaca @ ??? Pozdrawiam
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie kilka dni temu również pojawiło się plamienie,którego nigdy wcześniej nie zaobserwowałam w swoim organizmie i okazało się,że miesiączka nadeszła trzy dni później. Jednak powod może być inny
|
|
|
|
|
#4286 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny,
Wykonalam dzisiaj rano test, niestety z wynikiem negatywnym Moze jeszcze za szybko na test. Okres powinnam dostac sobota - poniedzialek. Poczekam wiec do przyszlego tygodnia i zobaczymy co bedzie.Co do dolegliwosci, to wciaz bola mnie piesi (bedzie juz chyba tydzie). Czuje lekki bol w dole brzucha od paru dni, badzo podobny do tego sprzed piewszej ciazy. Odezwe sie wkrotce. Trzyam kciuki za wszystkie starajace |
|
|
|
#4287 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie" niepewne"!Ja też nie wiem co się dzieje.W 14 dniu cyklu dostałam jakieś brązowe plamienia,w 16 dc z odrobiną krwi i 17dc ustąpiły,miałam przy tym kłujące bóle brzucha ,które później przeszły w dziwne skurcze,zaczęły boleć piersi.Nie miałam takich objawów z pierwszym dzieckiem,więc nie powiązałam tego z ciążą.Umówiłam się na wizytę u gin. 21dc,poinformował mnie że mam nadżerkę ale też powiększone endometrium i rozpulchnioną macicę i możliwe,że coś się dzieje.Kazał zrobić test ale mówił,że może nie wykazać jeszcze nic, więc lepiej czekać na okres czy się pojawi czy nie.Jeszcze 2-3 dni,chyba zwariuję.Dziś robiłam test ale dalej nic nie wykazał.Strasznie mnie wzdęło mam brzuch jak balon,kręci mi się w glowie,dalej mam co jakiś czas lekkie skurcze.już się strasznie nakręciłam na dzidziusia i nie chciałabym się rozczarować .Trzymajcie kciuki a ja trzymam za Was!
|
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie staraczki i zafasolkowane
![]() Ja ujrzałam wczoraj rano 2 kreseczki. To był mój 27 dc, a więc 2 dni przed @ Ale wszystkie znaki na niebie wskazywały, że 'coś' się ze mną dzieje i mimo że w 24 dc test wyszedł negatywny, to 3 dni później innz test pokazał 2 kreski
|
|
|
|
#4289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja czekam a to takie trudne. A no WIELKIE GRATULACJE-SPOKOJNEJ CIĄZY. |
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Bela, to moja któraś już z kolei ciąża, więc łatwiej mi było to rozpoznać.
Przede wszystkim w 14 i 16 dc zero zabezpieczeń, więc bardziej byłam wyczulona na obserwację mojego organizmu. W 21 dc dostałam lekkiego plamienia, ktore w 24 dniu zamieniło się w krew. Strasznie bolały mnie piersi, a piersi nigdy nie bolały mnie ani podczas owulacji, ani przed @ Każda moja ciąża zaczynała się plamieniami i bólem piersi. We wtorek gdy jeszcze plamiłam zrobiłam test, ale wyszedł negatywny. W środę chciałam pójść na solarium, ale coś mi jednak mówiło, że mam się powstrzymać jeszcze parę dni i nie poszłam. W środę już nie plamiłam, pozostał tylko okropny ból piersi, i to nie sutków, jak wszędzie piszą, ale dołu piersi. Mam też ból krzyża. Na dodatek miałam bardzo niskie ciśnienie i nawet zasnęłam w południe na kanapie, co mi się nie zdarza. W czwartek czułam sie podobnie, więc wracając do domu kupiłam czulszy test. Ten z wtorku miał 25 U i zrobiłam go w południe, a ten nowy o czułości 10 można testować przed terminem @. Zrobiłam test o 6.00 rano i wyszły dwie kreski. Aha! I dodam, że kręci mi się w głowie okropnie, a na dodatek cały czas jakby mi w głowie szumiało albo dzwoniło. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Bela, a ty który masz dc? Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-02-20 o 17:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

Wczoraj dużo rozmawiałam z partnerem i jak nigdy wcześniej oświadczył,że będziemy mocno sie starać o dzidziusia. Dotychczas uważał,że nie mamy jeszcze poukładanych wszystkich spraw( między innymi dokończenie moich studiów),ale musiał co nieco przemyśleć,bo przy wczorajszej kolacji oznajmił mi,że dziecka lepiej nie planować. Kochamy się,więc niech będzie,co ma być! 

) a z ginekologiem mam kontakt tylko 3 razy podczas całej ciąży na badaniach usg, które robione są w szpitalu. Horror
żeby w nastepnym miesiacu pokazały sie dwie II 

...