Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia? Cz.II - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 22:18   #4261
cheloni
Raczkowanie

Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?Cz.I

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Oj jak kasiorki brak to na blizne i przebarwienia po tradziku dobrze sprawdzi sie olej tamanu,wiec na niego bym postawila. Bo jednak hydrolat dasz rade zastapic innym "tonikiem" a oleju tamanu juz nie;d
Po glebszych przemysleniach, tez to stwierdzilam

Tez mnie troche zniecheca do zakupow to zamykanie sklepu i 2 tygodnie czekania na wysylke, zaczelam rozgladac sie po mazidlach i ZSK i teraz chyba zamowie wlasnie tam tamanu, bo chce miec go jak najszybciej Nastawiam sie jeszcze na olej z pestek malin i tonik z pha. A przegladajac mazidla i ZSK natrafilam na tyle fajnych rzeczy, ze chyba wszystko bym chciala miec
cheloni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 22:45   #4262
pseudofeministka
Zakorzenienie

Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?Cz.I

Cytat:
Napisane przez cheloni Pokaż wiadomość
Po glebszych przemysleniach, tez to stwierdzilam

Tez mnie troche zniecheca do zakupow to zamykanie sklepu i 2 tygodnie czekania na wysylke, zaczelam rozgladac sie po mazidlach i ZSK i teraz chyba zamowie wlasnie tam tamanu, bo chce miec go jak najszybciej Nastawiam sie jeszcze na olej z pestek malin i tonik z pha. A przegladajac mazidla i ZSK natrafilam na tyle fajnych rzeczy, ze chyba wszystko bym chciala miec
Wiadomo,ze BU ma swoje plusy. Ja np.nie znam sie na kreceniu wlasnych kremow z jednek storny z braku czasu z drugiej ze zwyklej obawy ,ze po prostu nie wyjda A dla mnie BU to jednak solidna firma i wiem,ze wszystko bedzie przygtowane tak jak powinno

Natomiast jak kupuje tylko oleje to wlasnie glownie na ZAS.Duzy wybor, sa tanie i co najwazniejsze szybka dostawa
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 23:22   #4263
biała_czekolada
Rozeznanie

Cytat:
Kurde to mnie zmartwilas troche,bo zel do najtanszych nie nalezy,ale w koncu kazdy ma inna cere i na kazdego dziala co innego,wiec i tak czy siak warto wyprobowac.
Mam nadzieje, ze u Ciebie sie sprawdzi Ja bede dalej poszukiwac

S.J.Lec

http://www.przewodnikmp.pl/img-250120080253.png
biała_czekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 06:52   #4264
grazkako
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez windbag Pokaż wiadomość
Mam pytanie do osób używających olejek myjący- czy po spłukaniu u Was też pozostawia tłustą warstwę na twarzy? Czy ja coś źle robię, czy tak ma być?
Olejkiem myjącym przed użyciem należy dobrze wstrząsnąć tak by olej się wymieszał z emulgatorem . W przeciwnym razie buzie umyjesz samym olejem i w takim wypadku może być trudno spłukać go wodą .
Stary 2011-05-09, 09:49   #4265
White Demon
Raczkowanie

Wczoraj wieczorem zrobiłam peeling enzymatyczny z bromelainą i maseczkę wulkaniczną z limonką. Moja skóra NIGDY nie była taka gładka! Nawet po profesjonalnych zabiegach u kosmetyczki! Do tego pory widocznie się obkurczyły, a pryszcze, które ostatnio mi wywaliło zbledły i się zmniejszyły Dobrze, że byłam padnięta, bo inaczej całą noc spędziłabym na głaskaniu się po twarzy

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Ponieważ pielęgnację twarzy już mam skompletowaną to zastanawiam się na preparatami do ciała i włosów. Chciałabym zamówić mleczko jedwabne do włosów i jakieś masło/olej do ciała - zależy mi głównie na intensywnym nawilżeniu. Polecicie coś?

Punkt g u kobiety znajduje się na końcu wyrazu shopping.
White Demon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:25   #4266
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biała_czekolada Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze u Ciebie sie sprawdzi Ja bede dalej poszukiwac
A moglabys mi napisac i o ile nie stanowi to tajemnicy Jakie wczesniej uzywalas zele z BU?Czy to Twoj pierwszy zel byl? Bo z tego co tez czytalam opinie innych to nie u kazdego zele sie sprawdzaja. MAja wlasnie taka cere,ze za bardzo napina i wysusza i sciaga.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez White Demon Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem zrobiłam peeling enzymatyczny z bromelainą i maseczkę wulkaniczną z limonką. Moja skóra NIGDY nie była taka gładka! Nawet po profesjonalnych zabiegach u kosmetyczki! Do tego pory widocznie się obkurczyły, a pryszcze, które ostatnio mi wywaliło zbledły i się zmniejszyły Dobrze, że byłam padnięta, bo inaczej całą noc spędziłabym na głaskaniu się po twarzy

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Ponieważ pielęgnację twarzy już mam skompletowaną to zastanawiam się na preparatami do ciała i włosów. Chciałabym zamówić mleczko jedwabne do włosów i jakieś masło/olej do ciała - zależy mi głównie na intensywnym nawilżeniu. Polecicie coś?
O to super ze peeling enzymatyczny tak dziala ,bo wlasnie go zamowilam;d NAtomiast jezeli chodzi o mleczko jedwabne to u mnie w ogole sie nie sprawdzilo. Wlosy byly mega sztywne,sianowate i napuszone. Teraz sobie lezy w lodowce i chyba bede uzywala jako odzwyke,ale w takiej postaci bedzie malo wydajne.
Intensywnie i bez uczucie tlustosci nawilza olej jojoba, ale z tego co sie orientuje to shea i tucuma. Bo sa NIBY bardzo wydaje. NIBY bo jak chcialam je kupic i czytalam opinie to tak by wychodzilo. Poza tym dobrze sie wchlaniaja. Musisz poczytac recenzje na KWC sa.

Edytowane przez pseudofeministka
Czas edycji: 2011-05-09 o 10:29
Stary 2011-05-09, 10:37   #4267
biała_czekolada
Rozeznanie

Cytat:
A moglabys mi napisac i o ile nie stanowi to tajemnicy Jakie wczesniej uzywalas zele z BU?Czy to Twoj pierwszy zel byl? Bo z tego co tez czytalam opinie innych to nie u kazdego zele sie sprawdzaja. MAja wlasnie taka cere,ze za bardzo napina i wysusza i sciaga.
To moj pierwszy, wiec ciezko powiedziec, czy to kwetsia skory, czy jego wlasciwosci

S.J.Lec

http://www.przewodnikmp.pl/img-250120080253.png
biała_czekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:18   #4268
windbag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grazkako Pokaż wiadomość
Olejkiem myjącym przed użyciem należy dobrze wstrząsnąć tak by olej się wymieszał z emulgatorem . W przeciwnym razie buzie umyjesz samym olejem i w takim wypadku może być trudno spłukać go wodą .
Wstrząsam buteleczką, kilkakrotnie, zmywam olejek ciepłą wodą. Z tym, że to uczucie, że mam tłustą warstwę jest tylko podczas zmywania, niezależnie czy zmywam kilka czy kilkanaście razy... potem po przyłozeniu recznika do buzi i wysuszenia jej jest ok, skóra jest miękka i gładka, ale juz nie tłusta, wiec moze to tylko mylne wrazenie?
windbag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:33   #4269
Evita_
Raczkowanie

Muszę pochwalić serum azelo-oliwkowe (wcześniej miałam wrażenie, że mnie wysuszał, ale teraz jest już ok) dawno nie miałam takiej ładnej cery, stała się bardziej jednolita. Rozjaśnił mi blizny potrądzikowe i nic nowego nie wyskakuje
Evita_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:54   #4270
cheloni
Raczkowanie

A przy tym serum azelo-oliwkowym nie ma wysypu? Po jakim czasie widac rozsjasnienie blizn (ze starszymi tez sobie radzi?)? Niby ma dzialac lepiej niz zwykly krem z kw. azelainowym, uzywalam kiedys acne-derm i tak srednio na mnie dzialal, tzn. niby troche wybielal ale pory nie wygladaly zbyt ladnie, poza tym trzeba bylo go spora porcje wmasowac Jak z wydajnoscia, na jak dlugo Wam starcza?

Zbankrutuje przez wizaz
Stary 2011-05-09, 14:06   #4271
Evita_
Raczkowanie

Cytat:
A przy tym serum azelo-oliwkowym nie ma wysypu? Po jakim czasie widac rozsjasnienie blizn (ze starszymi tez sobie radzi?)? Niby ma dzialac lepiej niz zwykly krem z kw. azelainowym, uzywalam kiedys acne-derm i tak srednio na mnie dzialal, tzn. niby troche wybielal ale pory nie wygladaly zbyt ladnie, poza tym trzeba bylo go spora porcje wmasowac Jak z wydajnoscia, na jak dlugo Wam starcza?

Zbankrutuje przez wizaz
Ja wysypu póki co nie mam. Poprawę zauważyłam praktycznie już po paru dniach. Dopiero zaczęłam go używać, ale już mogę powiedzieć, że jest bardzo wydajny. Pory pozostały w stanie niezmienionym ani nie pogorszył ani nie polepszył ich stanu. Mi najbardziej zależało na rozjaśnieniu blizn... i cera jest jakaś taka ładniejsza
Evita_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 15:14   #4272
sarhara17
Zadomowienie

dziewczyny czy któraś z was może używa kremu rozjaśniająco - wygładzającego
AZELO / BHA

jeśli tak, to jak wrażenie i co jest lepsze ten krem czy może serum azelo-oliwkowe
sarhara17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:15   #4273
magne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez windbag Pokaż wiadomość
Mam pytanie do osób używających olejek myjący- czy po spłukaniu u Was też pozostawia tłustą warstwę na twarzy? Czy ja coś źle robię, czy tak ma być?
Przy pierwszym użyciu nie mogłam go dokładnie zmyć(zimna woda). Teraz biorę kilka kropli na twarz zwilzoną ciepłą wodą i masuję ,a poźniej zimna woda i wacikiem kosmetycznym przecieram twarz i czuję takie oczyszczenie i jednocześnie miękkość skóry,a nie lepkość : )
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:18   #4274
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evita_ Pokaż wiadomość
Ja wysypu póki co nie mam. Poprawę zauważyłam praktycznie już po paru dniach. Dopiero zaczęłam go używać, ale już mogę powiedzieć, że jest bardzo wydajny. Pory pozostały w stanie niezmienionym ani nie pogorszył ani nie polepszył ich stanu. Mi najbardziej zależało na rozjaśnieniu blizn... i cera jest jakaś taka ładniejsza
Mogłabyś mi powiedzieć jakiej ilości serum używasz?

Ja dopiero zaczęłam (niecałe 2 tyg temu) przygodę z BU, na razie ograniczyłam się do hydrolatu oczarowego i serum Azelo. Na razie jest średnio - właśnie bolące gule, wysyp i wysuszenie. Ale wiem, że w przypadku takiego przejścia na kosmetyki naturalne - tak już jest więc czasem trzeba przeczekać... Zwłaszcza, że moja skóra od stycznia jest w kieeeepskim stanie więc kilka gul więcej aż takiej różnicy mi nie robi.
Stary 2011-05-09, 15:32   #4275
cheloni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
Mogłabyś mi powiedzieć jakiej ilości serum używasz?

Ja dopiero zaczęłam (niecałe 2 tyg temu) przygodę z BU, na razie ograniczyłam się do hydrolatu oczarowego i serum Azelo. Na razie jest średnio - właśnie bolące gule, wysyp i wysuszenie. Ale wiem, że w przypadku takiego przejścia na kosmetyki naturalne - tak już jest więc czasem trzeba przeczekać... Zwłaszcza, że moja skóra od stycznia jest w kieeeepskim stanie więc kilka gul więcej aż takiej różnicy mi nie robi.
Czyli masz wysyp po tym serum...A uzywalas juz kiedys wczesniej produktow z kwasami? Chcialam zaczac uzywac jeszcze w maju ale w czerwcu mam slub i nie chce isc z wysypem, bo jestem swiadkowa Po acne derm wysypu (chyba) nie mialam, ale skoro serum dziala mocniej to sie troche obawiam (tym bardziej, ze o dziwo obecnie cere mam w dosc dobrym stanie jak na mnie a to chyba dzieki oczarowi i serum flaco c). Czy moglby ktos jeszcze napisac czy mial/ma wysyp po serum azelo?

I czy ktos mial jakies na poczatku nieprzyjemne niespodzianki na twarzy po tamanu?

Edytowane przez cheloni
Czas edycji: 2011-05-09 o 15:33

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 15:37   #4276
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Cytat:
Napisane przez sarhara17 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z was może używa kremu rozjaśniająco - wygładzającego
AZELO / BHA

jeśli tak, to jak wrażenie i co jest lepsze ten krem czy może serum azelo-oliwkowe
Ja używam ponad 2 tyg tego kremu
I na inne nie chcę już patrzeć
Po kilku dniach widać, że działa - rozjaśnia, łagodzi. Nic po nim nie wyskakuje i mam wrażenie że moja cera jest gładsza.
Na pewno zamówię go po raz drugi.
Serum azelo nie używałam, więc nie doradzę.
Na dzień używam serum Flavo ( już drugie opakowanie) i równie sobie chwalę
I choćby BU robiło sobie nie wiem jakie przerwy i ile szła przesyłka to w życiu ich nie opuszczę
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:44   #4277
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli masz wysyp po tym serum...A uzywalas juz kiedys wczesniej produktow z kwasami? Chcialam zaczac uzywac jeszcze w maju ale w czerwcu mam slub i nie chce isc z wysypem, bo jestem swiadkowa
Czytałam wcześniej, że ktoś też miał wysyp po tym serum. Ale wydaje mi się (mam nadzieję...), że to po prostu oczyszczanie się skóry. To są moje pierwsze kosmetyki tego typu, nie używałam też niczego z kwasami - tylko 'normalnych' i mniej-normalnych czyli Lush'a

Teraz planuję zamówić jeszcze krem Azelo.
Właśnie spojrzałam na moją buzię w lustrze i powiem Wam, że nie wiem czy jestem na tyle cierpliwa by wychodzić do ludzi z taką buzią i czekać na efekty (moja koleżanka miała wysyp 2 miesiące a później nagle wszystko zniknęło jak ręką odjął i jest wierna BU )

Edytowane przez karton
Czas edycji: 2011-05-09 o 15:51
karton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:50   #4278
sarhara17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Ja używam ponad 2 tyg tego kremu
I na inne nie chcę już patrzeć
Po kilku dniach widać, że działa - rozjaśnia, łagodzi. Nic po nim nie wyskakuje i mam wrażenie że moja cera jest gładsza.
Na pewno zamówię go po raz drugi.
Serum azelo nie używałam, więc nie doradzę.
Na dzień używam serum Flavo ( już drugie opakowanie) i równie sobie chwalę
I choćby BU robiło sobie nie wiem jakie przerwy i ile szła przesyłka to w życiu ich nie opuszczę
dzięki już wiem co sobie zamówie
sarhara17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 15:56   #4279
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli masz wysyp po tym serum...A uzywalas juz kiedys wczesniej produktow z kwasami? Chcialam zaczac uzywac jeszcze w maju ale w czerwcu mam slub i nie chce isc z wysypem, bo jestem swiadkowa Po acne derm wysypu (chyba) nie mialam, ale skoro serum dziala mocniej to sie troche obawiam (tym bardziej, ze o dziwo obecnie cere mam w dosc dobrym stanie jak na mnie a to chyba dzieki oczarowi i serum flaco c). Czy moglby ktos jeszcze napisac czy mial/ma wysyp po serum azelo?

I czy ktos mial jakies na poczatku nieprzyjemne niespodzianki na twarzy po tamanu?
'

Po Azelo moga aczkolwiek nie musza wyskakiwac gule. Mi na poczatku jego stosowania wyskoczyla jedna wielka gula na brodzie, odstawilam na tydzien, wrocilam i teraz nic sie nie dzieje. Ja serum azelo oliwkowe takze uwielbiam i cos czuje,ze nie bede mogla bez niego zyc. Cera tak jak napisala moja poprzedniczka jest jendolita i ladniejsza po prostu Efekt widac juz po kilku uzyciach i mimo,ze konsystencja jest plynna to jest wydajny bo niewiele go potrzeba. Ja osobiscie polecam, na wszelkie przebarwienia i niedoskonalosci jak najbardziej Poza tym mozna go uzywac w lecie,nie sprawia ze cera jest wrazliwsza na slonce.

Odnosnie tamanu... na samym poczatku stosowania mialam z nim problem,bo rzeczywiscie mialam przejsciowe pogorszenie stanu cery,ale pozniej bylo juz lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 16:06   #4280
cheloni
Raczkowanie

Cytat:
'

Po Azelo moga aczkolwiek nie musza wyskakiwac gule. Mi na poczatku jego stosowania wyskoczyla jedna wielka gula na brodzie, odstawilam na tydzien, wrocilam i teraz nic sie nie dzieje. Ja serum azelo oliwkowe takze uwielbiam i cos czuje,ze nie bede mogla bez niego zyc. Cera tak jak napisala moja poprzedniczka jest jendolita i ladniejsza po prostu Efekt widac juz po kilku uzyciach i mimo,ze konsystencja jest plynna to jest wydajny bo niewiele go potrzeba. Ja osobiscie polecam, na wszelkie przebarwienia i niedoskonalosci jak najbardziej Poza tym mozna go uzywac w lecie,nie sprawia ze cera jest wrazliwsza na slonce.

Odnosnie tamanu... na samym poczatku stosowania mialam z nim problem,bo rzeczywiscie mialam przejsciowe pogorszenie stanu cery,ale pozniej bylo juz lepiej
No to jednak poczekam z serum i tamanu miesiac, az bede po weselu. Mimo, ze uzywalam juz roznych kwasow (i powinna moja skora byc "przyzwyczajona") to boje sie, ze bede wygladac...niekorzystnie

Zostaje wiec przy flavo c i hydrolacie oczarowym, bo bardzo mi sluza. Nie wiem jak moglam sie bez nich wczesniej obejsc? (a szczerze to nie wierzylam, ze "zwykla woda" cokolwiek moglaby dac!)
Stary 2011-05-09, 17:03   #4281
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
No to jednak poczekam z serum i tamanu miesiac, az bede po weselu. Mimo, ze uzywalam juz roznych kwasow (i powinna moja skora byc "przyzwyczajona") to boje sie, ze bede wygladac...niekorzystnie

Zostaje wiec przy flavo c i hydrolacie oczarowym, bo bardzo mi sluza. Nie wiem jak moglam sie bez nich wczesniej obejsc? (a szczerze to nie wierzylam, ze "zwykla woda" cokolwiek moglaby dac!)
Wiesz... serum azelo - oliwkowe nie jest typowym "kwasem". Nie mam po nim podraznien ani luszczenia. Ja bym go podsumowala raczej jako preparat nawilzajaco-rozjasniajacy;d Bo z redukcja zaskornikow, krost itd. to nie wiem jak sobie radzi,bo ja u siebie w tej materii nie zauwazylam jakiejs objawiajacej poprawy;d
Stary 2011-05-09, 17:16   #4282
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Cytat:
'
Pogorszenie stanu cery w sensie, że ropne wypryski, zaskórniki czy co?
Bo ja właśnie miałam kłopot z tamanem- początkowo na całą twarz smarowałam(z żelem HA) i miałam gule na policzkach i zaskórniki na czole, a kiedy zmieniłam żel HA na krem nawilżający i smarowałam same czoło, to jakoś nie zauważyłam pogorszenia ani poprawy, no może tylko to że więcej mikrozaskórników powstało. I teraz nei wiem czy to proces oczyszczania się skóry, czy po prostu mi nie służy.... A używam epiduo(na trądzik z retinoidami) i w sumie nie powinno mi cery oczyszczać.

Aaaa no i jeszcze muszę powiedzieć, że jestem w okresie dojrzewania (17lat)

Dziewczyny, co o tym sądzicie?

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."

Edytowane przez Burza_1994
Czas edycji: 2011-05-09 o 18:21
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:10   #4283
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ddiamentowaaaa Pokaż wiadomość
Hej wizazanki Zaczelam uzywac serum migdałowego. Kładlam na skóre juz 3 razy.(2razy w tygodniu stosuje). Skóra zaczęła mi się lekko łuszczyć ale blizny,przebarwienia nadal mocno widocznie W tej kwestii jakby zero reakcji, wiecie moze ile mam czekać, ile stosować aby zaczęły blednąć ?Wiem, że potrzeba czasu ale wiecie moze mniej wiecej ile ? Bylabym wdzieczna za pomoc
up up pomozecie mi ?

staram się jeść tak by nie utyć
ddiamentowaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 20:16   #4284
sylazbarc
Raczkowanie

[QUOTE=joaa12;26693338]
Cytat:
Napisane przez sylazbarc Pokaż wiadomość

A może spróbuj cos takiego na oczyszczenie ?
http://idaalia.blogspot.com/2011/04/...ani-mitti.html

Można poczytać opinie na róznych forach o maskach z miodli indyjskiej, jest też wiele innych masek w zależności od problemów.

Sama mam zamiar wypróbować tego typu specyfiki. |Ja dodatkowo mam brązowe przebarwienia - trochę sobie z nimi chyba peeling radzi. Nie mam ochoty wrócic do mojej zaskórnikowej, nierównej cery (wyglądała jak skórka pomarańczowa), powiększone pory, brak gładkiej cery i trądzik hormonalny najprawdopodobniej po którym zostaja małe bliźnienki i na pewno nie wygląda jak trądzik młodzieńczy.

Wszytkie zele do mycia twarzy nie pomagały - zwracam uwage na sls, ostatnio miałam zel do mycia z olejkiem z drzewa herbacianego i jedynie on był całkiem ok. Sam olejek herbaciany też do końca sobie nie radził. Teraz jak poprawiła mi się cera to dopiero widzę w jakim stanie kiedyś była.

Jedyne co przynosiło jako takie oczyszczenie to glinka zielona, peelingi ale to też chyba nie do końca.

Chcę kupić olejki myjące z BU, hydrolanty miałam i ok ale bez rewelacji. Pozostaje mi chyba kuracja kwasami, ale jak podczas karmienia nie mozna to i to odpada. Wdalszym ciągu szukam.
Dzięki za polecenie fajnego bloga ;-)
Ja używam olejków myjących z BU od dłuższego czasu i nie zauważyłam by jakoś zmienił się stan mojej skóry , jedno na plus to przyjemność stosowania i brak napięcia skóry (wcześniej używałam Effaclar). Hydrolat oczarowy stosuję jako bazę do toniku który robię ze spiruliną i aloesem - cuchnie ale działa lepiej.
Co do glinki to uzywam zielonej z Argiletz mieszam z olejami i to jest super, skóra się uspokaja ale to na max 2 dni a potem znów burak i czerwone malutkie krostki Ech... nie mam słów już na moją skórę

ddiamentowaaaa ja stosowałam to serum dość długo na pewno z dwa miesiące co 2 - 3 dni i przebarwienia nie zniknęły zaskórniki też nie......... jestem rozczarowana tym serum, szukam dalej.

Edytowane przez sylazbarc
Czas edycji: 2011-05-09 o 20:25
sylazbarc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:25   #4285
ddiamentowaaaa
Raczkowanie

[QUOTE=sylazbarc;26819310]
Cytat:
Napisane przez joaa12 Pokaż wiadomość

ddiamentowaaaa ja stosowałam to serum dość długo na pewno z dwa miesiące co 2 - 3 dni i przebarwienia nie zniknęły zaskórniki też nie......... jestem rozczarowana tym serum, szukam dalej.
A stosowalas filtry ochronne ?

staram się jeść tak by nie utyć
ddiamentowaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 22:54   #4286
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Burza_1994 Pokaż wiadomość
Pogorszenie stanu cery w sensie, że ropne wypryski, zaskórniki czy co?
Bo ja właśnie miałam kłopot z tamanem- początkowo na całą twarz smarowałam(z żelem HA) i miałam gule na policzkach i zaskórniki na czole, a kiedy zmieniłam żel HA na krem nawilżający i smarowałam same czoło, to jakoś nie zauważyłam pogorszenia ani poprawy, no może tylko to że więcej mikrozaskórników powstało. I teraz nei wiem czy to proces oczyszczania się skóry, czy po prostu mi nie służy.... A używam epiduo(na trądzik z retinoidami) i w sumie nie powinno mi cery oczyszczać.

Aaaa no i jeszcze muszę powiedzieć, że jestem w okresie dojrzewania (17lat)

Dziewczyny, co o tym sądzicie?
Pogorszenie stanu cery w sensie,ze wyskakiwaly mi male ,czerowonawe krostki/zaskorniki na policzkach a w tym miejscu nie mam nigdy jakichkolwiek krostek. Po drugie cera byla szara. I ogolnie jak sie na nia patrzylo to nie wygladala najkorzystniej.W skrocie "nie promieniala"

Mysle,ze okres dojrzewania moze miec wplyw nie wiem czy akurat w przypadku tamanu,ale pamietam,ze jak testowalam serum azelo to akurat bylam przed@ i to wlasnie wtedy wsykoczyly mi trzy ,mega bolace gule na brodzie. Gdy juz bylam po @ wrocilam do azelo i nic sie nie dzialo. Tak wiec na moje oko hormony maja wplyw i moga nasilic "niekorzystne"dzialan ie. Ale musisz testowac. Bo naprawde kazdy ma inna cere i bez testow nie poznasz to czego potrzebuje i co na nia dziala.

Poza tym pielegnacja kosmetykami naturalnymi no niestety,ale musi potrwac. To nie sa drogeryjne kosmeyki ktore sa napchane olejami mineralnymi dzieki ktorym cera po pierwszym uzyciu wydaje sie gladka i ladniejsza. Tu potrzeba czasu,co najmniej dwoch tygodni.
Stary 2011-05-09, 22:57   #4287
karton
Zakorzenienie

Dziewczyny, odnośnie tego co pisałam wyżej... nie wiem już sama czy nie iść jednak do dermatologa, czy czekać czy BU mi pomoże
Na razie 2 tygodnie i tendencja ku pogarszaniu się - moja cera wyglądała już lepiej
Boję się, że będę miała blizny i, że się męczę a się okaże, że poprawa nie nastąpi
Z drugiej strony - jeśli to oczyszczanie się skóry, to ma po czym się oczyszczać. U mnie stan cery w dużym stopniu jest zależny od tego co jem, od stycznia moja 'dieta' uległa duuuuużemu pogorszeniu i z nią padła i cera.

http://img713.imageshack.us/img713/8687/dsc05136rc.jpg

(przepraszam za brwi i całą resztę, tragedia wiem )

Edytowane przez karton
Czas edycji: 2011-05-09 o 22:58
karton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 23:04   #4288
evenstar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odnośnie tego co pisałam wyżej... nie wiem już sama czy nie iść jednak do dermatologa, czy czekać czy BU mi pomoże
Na razie 2 tygodnie i tendencja ku pogarszaniu się - moja cera wyglądała już lepiej
Boję się, że będę miała blizny i, że się męczę a się okaże, że poprawa nie nastąpi
Z drugiej strony - jeśli to oczyszczanie się skóry, to ma po czym się oczyszczać. U mnie stan cery w dużym stopniu jest zależny od tego co jem, od stycznia moja 'dieta' uległa duuuuużemu pogorszeniu i z nią padła i cera.

http://img713.imageshack.us/img713/8687/dsc05136rc.jpg

(przepraszam za brwi i całą resztę, tragedia wiem )
dermatolog, kosmetykami możesz leczyć drobne zmiany zapalne i blizny. wiem, bo sama miałam twarz w fatalnym stanie (dużo gorszym niż Twój teraz) swojego czasu, a teraz borykam się z kilkoma wypryskami w miesiącu
Stary 2011-05-09, 23:32   #4289
Apsik13
Zakorzenienie

Olejek myjący mnie zapchał
Mam teraz na twarzy chyba wszystko, co tylko można mieć
Zamówiłam sobie żel do mycia buźki i odstawię olejek bo jak widać - co za dużo (i za długo), to niezdrowo.
Stary 2011-05-10, 08:48   #4290
evenstar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apsik13 Pokaż wiadomość
Olejek myjący mnie zapchał
Mam teraz na twarzy chyba wszystko, co tylko można mieć
Zamówiłam sobie żel do mycia buźki i odstawię olejek bo jak widać - co za dużo (i za długo), to niezdrowo.
o, dawno Cię nie było
tylko szkoda, że z takimi złymi wiadomościami wracasz jest taki fajny żel do mycia buzi z Daxa - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mi.html&next=1, to w ogóle moja seria nr 2 po Biochemii, polecam.

ja zamówiłam sobie to serum Granat eko, które miałaś, ciekawe jak się sprawdzi

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości