|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?Cz.I
Cytat:
![]() Tez mnie troche zniecheca do zakupow to zamykanie sklepu i 2 tygodnie czekania na wysylke, zaczelam rozgladac sie po mazidlach i ZSK i teraz chyba zamowie wlasnie tam tamanu, bo chce miec go jak najszybciej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?Cz.I
Cytat:
![]() ![]() Natomiast jak kupuje tylko oleje to wlasnie glownie na ZAS.Duzy wybor, sa tanie i co najwazniejsze szybka dostawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
Olejkiem myjącym przed użyciem należy dobrze wstrząsnąć tak by olej się wymieszał z emulgatorem . W przeciwnym razie buzie umyjesz samym olejem i w takim wypadku może być trudno spłukać go wodą .
#4265 |
Raczkowanie
|
Wczoraj wieczorem zrobiłam peeling enzymatyczny z bromelainą i maseczkę wulkaniczną z limonką. Moja skóra NIGDY nie była taka gładka! Nawet po profesjonalnych zabiegach u kosmetyczki! Do tego pory widocznie się obkurczyły, a pryszcze, które ostatnio mi wywaliło zbledły i się zmniejszyły
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Ponieważ pielęgnację twarzy już mam skompletowaną to zastanawiam się na preparatami do ciała i włosów. Chciałabym zamówić mleczko jedwabne do włosów i jakieś masło/olej do ciała - zależy mi głównie na intensywnym nawilżeniu. Polecicie coś?
#4266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Intensywnie i bez uczucie tlustosci nawilza olej jojoba, ale z tego co sie orientuje to shea i tucuma. Bo sa NIBY bardzo wydaje. NIBY bo jak chcialam je kupic i czytalam opinie to tak by wychodzilo. Poza tym dobrze sie wchlaniaja. Musisz poczytac recenzje na KWC sa. Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2011-05-09 o 10:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4268 |
Wtajemniczenie
|
Wstrząsam buteleczką, kilkakrotnie, zmywam olejek ciepłą wodą. Z tym, że to uczucie, że mam tłustą warstwę jest tylko podczas zmywania, niezależnie czy zmywam kilka czy kilkanaście razy... potem po przyłozeniu recznika do buzi i wysuszenia jej jest ok, skóra jest miękka i gładka, ale juz nie tłusta, wiec moze to tylko mylne wrazenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
Muszę pochwalić serum azelo-oliwkowe (wcześniej miałam wrażenie, że mnie wysuszał, ale teraz jest już ok) dawno nie miałam takiej ładnej cery, stała się bardziej jednolita. Rozjaśnił mi blizny potrądzikowe i nic nowego nie wyskakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Raczkowanie
|
A przy tym serum azelo-oliwkowym nie ma wysypu? Po jakim czasie widac rozsjasnienie blizn (ze starszymi tez sobie radzi?)? Niby ma dzialac lepiej niz zwykly krem z kw. azelainowym, uzywalam kiedys acne-derm i tak srednio na mnie dzialal, tzn. niby troche wybielal ale pory nie wygladaly zbyt ladnie, poza tym trzeba bylo go spora porcje wmasowac
![]() Zbankrutuje przez wizaz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czy któraś z was może używa kremu rozjaśniająco - wygładzającego
AZELO / BHA jeśli tak, to jak wrażenie i co jest lepsze ten krem czy może serum azelo-oliwkowe |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zadomowienie
|
Przy pierwszym użyciu nie mogłam go dokładnie zmyć(zimna woda). Teraz biorę kilka kropli na twarz zwilzoną ciepłą wodą i masuję ,a poźniej zimna woda i wacikiem kosmetycznym przecieram twarz i czuję takie oczyszczenie i jednocześnie miękkość skóry,a nie lepkość : )
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero zaczęłam (niecałe 2 tyg temu) przygodę z BU, na razie ograniczyłam się do hydrolatu oczarowego i serum Azelo. Na razie jest średnio - właśnie bolące gule, wysyp i wysuszenie. Ale wiem, że w przypadku takiego przejścia na kosmetyki naturalne - tak już jest więc czasem trzeba przeczekać... ![]()
![]() |
#4275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I czy ktos mial jakies na poczatku nieprzyjemne niespodzianki na twarzy po tamanu? Edytowane przez cheloni Czas edycji: 2011-05-09 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I na inne nie chcę już patrzeć ![]() Po kilku dniach widać, że działa - rozjaśnia, łagodzi. Nic po nim nie wyskakuje i mam wrażenie że moja cera jest gładsza. Na pewno zamówię go po raz drugi. Serum azelo nie używałam, więc nie doradzę. Na dzień używam serum Flavo ( już drugie opakowanie) i równie sobie chwalę ![]() I choćby BU robiło sobie nie wiem jakie przerwy i ile szła przesyłka to w życiu ich nie opuszczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz planuję zamówić jeszcze krem Azelo. Właśnie spojrzałam na moją buzię w lustrze i powiem Wam, że nie wiem czy jestem na tyle cierpliwa by wychodzić do ludzi z taką buzią i czekać na efekty (moja koleżanka miała wysyp 2 miesiące a później nagle wszystko zniknęło jak ręką odjął i jest wierna BU ![]() ![]()
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2011-05-09 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po Azelo moga aczkolwiek nie musza wyskakiwac gule. Mi na poczatku jego stosowania wyskoczyla jedna wielka gula na brodzie, odstawilam na tydzien, wrocilam i teraz nic sie nie dzieje. Ja serum azelo oliwkowe takze uwielbiam i cos czuje,ze nie bede mogla bez niego zyc. Cera tak jak napisala moja poprzedniczka jest jendolita i ladniejsza po prostu ![]() ![]() Odnosnie tamanu... na samym poczatku stosowania mialam z nim problem,bo rzeczywiscie mialam przejsciowe pogorszenie stanu cery,ale pozniej bylo juz lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zostaje wiec przy flavo c i hydrolacie oczarowym, bo bardzo mi sluza. Nie wiem jak moglam sie bez nich wczesniej obejsc? (a szczerze to nie wierzylam, ze "zwykla woda" cokolwiek moglaby dac!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja właśnie miałam kłopot z tamanem- początkowo na całą twarz smarowałam(z żelem HA) i miałam gule na policzkach i zaskórniki na czole, a kiedy zmieniłam żel HA na krem nawilżający i smarowałam same czoło, to jakoś nie zauważyłam pogorszenia ani poprawy, no może tylko to że więcej mikrozaskórników powstało. I teraz nei wiem czy to proces oczyszczania się skóry, czy po prostu mi nie służy.... A używam epiduo(na trądzik z retinoidami) i w sumie nie powinno mi cery oczyszczać. Aaaa no i jeszcze muszę powiedzieć, że jestem w okresie dojrzewania ![]() Dziewczyny, co o tym sądzicie?
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." Edytowane przez Burza_1994 Czas edycji: 2011-05-09 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4284 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=joaa12;26693338]
Cytat:
Ja używam olejków myjących z BU od dłuższego czasu i nie zauważyłam by jakoś zmienił się stan mojej skóry , jedno na plus to przyjemność stosowania i brak napięcia skóry (wcześniej używałam Effaclar). Hydrolat oczarowy stosuję jako bazę do toniku który robię ze spiruliną i aloesem - cuchnie ale działa lepiej. Co do glinki to uzywam zielonej z Argiletz mieszam z olejami i to jest super, skóra się uspokaja ale to na max 2 dni a potem znów burak i czerwone malutkie krostki ![]() ![]() ddiamentowaaaa ja stosowałam to serum dość długo na pewno z dwa miesiące co 2 - 3 dni i przebarwienia nie zniknęły zaskórniki też nie......... jestem rozczarowana tym serum, szukam dalej. Edytowane przez sylazbarc Czas edycji: 2011-05-09 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=sylazbarc;26819310]A stosowalas filtry ochronne ?
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysle,ze okres dojrzewania moze miec wplyw nie wiem czy akurat w przypadku tamanu,ale pamietam,ze jak testowalam serum azelo to akurat bylam przed@ i to wlasnie wtedy wsykoczyly mi trzy ,mega bolace gule na brodzie. Gdy juz bylam po @ wrocilam do azelo i nic sie nie dzialo. Tak wiec na moje oko hormony maja wplyw i moga nasilic "niekorzystne"dzialan ie. Ale musisz testowac. Bo naprawde kazdy ma inna cere i bez testow nie poznasz to czego potrzebuje i co na nia dziala. Poza tym pielegnacja kosmetykami naturalnymi no niestety,ale musi potrwac. To nie sa drogeryjne kosmeyki ktore sa napchane olejami mineralnymi dzieki ktorym cera po pierwszym uzyciu wydaje sie gladka i ladniejsza. Tu potrzeba czasu,co najmniej dwoch tygodni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, odnośnie tego co pisałam wyżej... nie wiem już sama czy nie iść jednak do dermatologa, czy czekać czy BU mi pomoże
![]() Na razie 2 tygodnie i tendencja ku pogarszaniu się - moja cera wyglądała już lepiej ![]() Boję się, że będę miała blizny i, że się męczę a się okaże, że poprawa nie nastąpi ![]() Z drugiej strony - jeśli to oczyszczanie się skóry, to ma po czym się oczyszczać. U mnie stan cery w dużym stopniu jest zależny od tego co jem, od stycznia moja 'dieta' uległa duuuuużemu pogorszeniu i z nią padła i cera. http://img713.imageshack.us/img713/8687/dsc05136rc.jpg (przepraszam za brwi i całą resztę, tragedia wiem ![]()
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2011-05-09 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Olejek myjący mnie zapchał
![]() Mam teraz na twarzy chyba wszystko, co tylko można mieć ![]() Zamówiłam sobie żel do mycia buźki i odstawię olejek bo jak widać - co za dużo (i za długo), to niezdrowo.
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko szkoda, że z takimi złymi wiadomościami wracasz ![]() ja zamówiłam sobie to serum Granat eko, które miałaś, ciekawe jak się sprawdzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.