|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;] | |||
45 i mniej |
![]() ![]() ![]() ![]() |
129 | 28,79% |
45-55 |
223 | 49,78% |
56-66 |
76 | 16,96% |
67-77 |
12 | 2,68% |
78 i więcej |
4 | 0,89% |
nie twój interes |
4 | 0,89% |
Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II
Ja ze swojej strony mogę polecić fajne, tanie, studenckie jedzonko
![]() ![]() *Makaron z mąki durum (ja kupuję real quality za 3.50zł chyba) *Masło z jak największą ilością tłuszczu, najlepiej koło 82-85% *Ser żółty, ja uwielbiam goudę, ale może być jakikolwiek *Żeby zwiększyć kaloryczność warto dodać oliwy z oliwek albo jakiegoś innego fajnego oleju. Ja uwielbiam arachidowy, bo nie ma smaku prawie i nie dominuje nad makaronem ![]() *Ząbek czosnku Makaron gotujemy, odcedzamy, odkładamy na talerz, rozgrzewamy masło, wyciskamy czosnek, chwilkę to razem smażymy i na sam koniec kładziemy plasterek sera, żeby się ładnie rozpuścił. Takim sosem polewamy makaron, dodajemy łyżeczkę oliwy i wcinamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja się nie tuczę, ja po prostu uwielbiam duże ilości masła i sera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
co do makaronu to jak mama ugotuje rosół to ja jem same kluchy
![]() ![]() ![]()
#4265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
czemu? Przecież na P jedzenie z regłu jest przyjemnością. Można jesc wszytko bez ograniczeń
#4267 |
Rozeznanie
|
Ponieważ lubie jeść dużo, ale nie tłusto. Czasami mam już dosyć jedzenia w którym podstawą jest masło, śmietana, oleje. Wolałabym zjeść na noc jakąś lekką sałatke, a nie dodawać do tego np. mięso...
#4268 |
Zakorzenienie
|
a jakbyś usmażyła kurczaka w kawałkach na teflonie? z odrobiną oliwy?
![]() i to dodała do tej sałatki. a na noc nikt nie powinien się obżerać. co najmniej 1,5 h przed snem nie powinno się nic jeść... tym bardziej tłuste rzeczy ![]()
#4269 |
Rozeznanie
|
Mam taką propozycje, żeby każda z nas jutro napisała co zjadła, wtedy będziemy mogły porównać nasze diety i zobaczyć co powinnyśmy dodać.
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Wstawiam mój jadłospis
Śniadanie - grahamka - obie połówki z masłem, serem białym, papryką, przyprawą do sałatek Prymat, kawał kakaowego ciasta ze śliwkami i podwójną polewą czekoladową (polewa na wierzchu i na spodzie ciasta) ![]() II Śniadanie - jogurt wiśniowy zagryzany bułką pszenną, kawał tortu (dwa biszkopty, każdy przekrojony na pół i przełożony masą bananową, na wierchu poukładane na masie delicje zalane dodatkowo galaretką pomarańczową) (drugie ciasto, które upiekła moja siostra) Obiad - domowa pizza bez drożdży o średnicy 25 cm jedzona z keczupem do pizzy z Pudliszki ![]() ![]() Deser- 1/2 czekolady Malaga Podwieczorek - sałatka (serek wiejski + 3 kiwi + gruszka + jabłko + wkruszone biszkopty + sos do lodów o smaku tiramisu) Kolacja - będzie grahamka obie połówki posmarowane serkiem naturalnym, na to mnóstwo papryki i przyprawy do sałatek z Prymata W ciągu dnia gruszki, jabłka, orzechy,
#4272 |
Raczkowanie
|
jeejku teraz to się tu typowo jedzeniowy temat zaczyna.. eheh a tak odbiegając to dziewczyny ile musicie/chcecie przytyć? i ile czasu sobie dajecie, albo w jakim czasie uzbierałyście np. 1kg? tak apropo jak juz podalas jadlospis Ervisha, to jedzac mniej wiecej tak codzienie lapiesz kilo w ciagu tygodnia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4274 |
Rozeznanie
|
Bardzo fajny jadłospis, mogę się dowiedzieć jaka to przyprawa do sałatek?
Niestety ja nie mam możliwości jeść tak regularnie, ponieważ chodzę do szkoły na drugą zmianę. Śniadanie Sałatka gyros, kromka chleba ziarnistego, parówka, herbata z 2 łyżeczkami cukru. II Śniadanie Bułka kajzerka z szynką, 2 kanapki z serkiem topionym. 3 cukierki "Rafaello". Między czasie kawałek czekolady, rodzynki w czekoladzie. Obiado-kolacja Udko, ziemniaki, bigos Kolacja Kaszka dla dzieci Nestle
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4276 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam dopisać, że zjadłam jeszcze 2 duże jagodzianki.
Wiem, że przydałoby mi się jeść więcej w szkole, ale po prostu nie mam czasu. 2500kcal to w cale nie tak mało.
#4277 |
Rozeznanie
|
To moze i ja powiem co dziś zjadłam
Śniadanie I (przed wyjściem do szkoły) -3 kromki chleba z masłem osełkowym szynką serem pomidorem i majonezem -2 parówki z chlebkiem i masełkiem -1 herbata + 2 łyżeczki cukru Sniadanie II (w szkole) -3 bułki z sałatą pomidorem ogórkiem serem cebulą majonezem i ketczupem -1 jogurt 7 zbóż +bułka twarogowa -do picia woda mineralna niegazowana Obiad I (w szkolę) -zupa pomidorowa z ryzem Obiad II(w szkolę) ziemniaki z zrazami + surówka pekińska do picia kompot ze śliwek Obiad w domu -Ziemniaki z Kotletem Schabowym + surówka z buraków do picia kompot z jabłek Podwieczorek: -1 Jabłko -koktajl z malin (gdyby ktoś pytał skąd mam owoce to odpowiadam zapasy mrożone) ![]() Kolacja: 2 kanapki z twarogiem + kakao Za ciekawy on dziś nie jest...
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kanapek to ja też zawsze zabieram ze sobą trzy z ogromnej bułki grahamki ![]()
![]() |
#4279 |
Rozeznanie
|
Codziennie (5 dni w tygodniu) mam obiad w szkole z dwóch dań.
![]() Moja waga stoi już od dawna. Ale ja mam problemy z niedoczynnością tarczycy także to moze być od tego Takze kupuję zawsze bułki grahamki bo kajzerek pochłonełabym z 10 i bym była głodna ![]() 94 to mój rocznik (17-nastka)
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4281 |
Raczkowanie
|
Jeeeeeeeeeju Aneta94Eg jestem w szoku ile ty jesz!!! z całym szacunkiem, pozazdroscić i jeszcze na tym nie tyjesz! kto by nie chciał.. u mnie sprawa wygląda tak że mój żołądek jest prawdopodobnie za mały odmawia współpracy i gdybym miała jeść tak wiele to po pierwsze bym nie pomieściła a po drugie nie mam aż takiego apetytu. dajmy na to dziś na kolację zjadłam tosta: 2 kromki chleba tostowego z połową konserwy, masłem, serem topionym, keczupem do tego chciałam wypić kubek kakao ale wyszła połowa i byłam pełna.. ech nie dałam rady zmęczyć tego kakao a piłam z godzinę po toście, tak się wzdęłam że dotykając brzuch czułam "napompowany" żołądek :/ niecierpie tego uczucia a miewam bardzo czesto i w tym rzecz ze nie moge utyć :/
ja czytalam ze tycie 1 kilo tygodniowo jest ok, takze wychodzi 3 kg w miesiac Edytowane przez agakok Czas edycji: 2011-11-07 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4284 |
Rozeznanie
|
Jeśli można zapytać to ile ważysz, że tak bardzo chcesz przytyć? Bo ja tak jak w podpisie, dlatego jestem zmuszona do przytycia.
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Teraz jakieś 39 - 40 kg. a dążę do 43. Zaczynałam z o wiele niższą wagą. Ale chyba teraz przystopuje bo niewiele mi brakuje
![]() |
#4286 | |
Raczkowanie
|
Ervisha przepraszam Cie ale juz nie moge.
Nie ma szans zeby cellulit czy rozstepy Cie nie dopadły jesli bedziesz tyła w szybkim tempie.Widziałas kiedys otyła kobiete bez cellulitu?Ja nigdy ![]() Sprawa genów nie ma z tym NIC wspólnego! Ja znam osobiscie kilku mezczyzn ktorzy maja rozstepy bo nagle przytyli lub schudli a tego przeciez odziedziczyc nie mogli bo ich rodzice tego nie mieli ![]() W mojej rodzinie (mam 6-tke rodzenstwa) tylko moja siostra ma cellulit bo za szybko przytyła.Ty dziewczyno w bajki wierzysz? ![]() Twoi rodzice sa zadowolenie z tego ze tak tyjesz? choc w sumie powinnam zapytac czy sa zadowoleni z tego ze wpychasz w siebie TAKIE ilosci ciast i słodyczy?Nie wazne jak jesz byle by tyc? Chyba zaczynam rozumiec o czym pisały dziewczyny w zwiazku z Twoja obsesja. Aneta jesz naprawde o wiele lepiej niz niektore z nas. Kurcze a ja myslalam ze trafiłam na watek gdzie dziewczyny chca w normalny sposób przytyc, a nie tuczyc sie jak prosiaki-za przeproszeniem-NIE URAZAJĄC NIKOGO! Moze trzeba załozyc nowy-CHCĘ ZDROWO PRZYTYC! ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() z taka waga powinnas znalezc sie w szpitalu....a nie tyc na "forum" Co Cie doprowadziło do tak skrajnego wychudzenia?
...:::Słowa znaczą tyle, ile wart jest ten, kto je wypowiada:::... ![]() ![]() ![]() ![]() Idę jak burza!!!!! moje wymiary Edytowane przez dominikaaK Czas edycji: 2011-11-08 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4288 |
Raczkowanie
|
nie jest niewiarygodne-moja śp. mamcia strasznie chudla z powodu nadmiernego stresu
![]()
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z reguły staram odzywiać się zdrowo, ale w niedzielę siostra zapraszała do siebie na urodziny jej męża. Ja nie mogłam iść i rodzice przynieśli ciasto i nie wypadało nie zjeść ![]() ![]() No i jeszcze raz Ci dziękuję ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-11-08 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Rozeznanie
|
Tak biorę aktualnie Euthyrox 50
![]() Jest dobrze (czyli dobre samopoczucie nie mam omdleń bóli głowy) ![]() Ja tyle jem ale po mnie tego nie widać moja mama ma wagę 46 a mam 37 lat babcia tak samo 50 kg w wieku 60 takze geny też robią swoje
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.