Rocznik 86 - najbardziej fascynujące kobiety i nie tylko :P część 2 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 22:00   #4261
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon
Dot.: Rocznik 86 - najbardziej fascynujące kobiety i nie tylko :P część 2

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Lil ja bym chciała trójkę ale i u mnie i u Tż jest nas po pięcioro więc mamy predyspozycje na spłodzenie większej ilości jeśli (tak jak piszesz) kasa pozwoli to czemu nie no i pod warunkiem, że wszystkie moje porody bedą wyglądały jak ten który już przeżyłam
Twojemu Tż faktycznie moze byc przykro ale przecież najważniejsze że Wy sie dogadujecie i jesteście dla siebie najważniejsi i on to napewno rozumie skoro jesteście razem
U mnie też urodzaj potomstwa, a szczególnie bliźniąt, czego wolałabym jednak uniknąć. Oczywiście, że on pogodził się z tą sytuacją, ale to trochę niesprawiedliwe i absurdalne, że moje dzieci nie będą mieć dziadków przez to, że będą mieć inny kolor skóry. Często się zastanawiam, jak ja im to wytłumaczę...
Cytat:
Napisane przez evangeline Pokaż wiadomość
ehhh... powiem o co chodzi w telegraficznym skrócie. Znamy się już kilka lat, ale od prawie roku ta dziewczyna stara się być jakby... moją kopią nie chodzi o wygląd, ale mentalność od pewnego czasu ma identyczne poglądy jak ja, "podpisuje się" pod tym co mówię, nawet o planach, np. zawodowych od pewnego czasu obawiam się (paranoja) jej opowiadać, bo za kilka tygodni ma identyczne i jeszcze za przeproszeniem, rżnie głupa, że to jej genialny pomysł na życie...

wiem, że zdawkowo to wszystko opisałam, ale wierzcie mi dziewczyny, jestem w totalnym szoku bo nigdy nie byłam w podobnej sytuacji... na początku myślałam, że mi się wydaje, że to upodabnianie się to po prostu przypadek, że mi się coś pokiełbasiło w głowie ale po prostu za długo to trwa, zbyt wiele tych przypadków... długo by pisać, musiałabym opisać kilka (kilkanaście, kilkadziesiąt...) konkretnych sytuacji, a nie chcę tego robić...

nawet nie wiem, jak mialabym to rozegrać, więc milczę... to jest osoba o dość niskim poczuciu własnej wartości i boję się, ze jeszcze jej dołożę, kiedy to wszystko wygarnę... a z drugiej strony nie potrafilę się przyjaźnić z własnym kserem, po prostu lubię ciekawych ludzi z własnymi poglądami i pomysłami na życie... męczę się, gdy ktoś ciągle mówi tak jak ja... lubię się w pewnym sensie uczyć od innych, fascynują mnie pod względem różnorakiego reagowania w określonych sytuacjach
To musi być męczące faktycznie. Jestem osobą ekstremalnie zakompleksioną, wieć mogę w jakimś stopniu zrozumieć tą dziewczynę, choć sama bym tak nie postępowała. Myślę , że warto jej powiedzieć o tym, co Cię denerwuje w jej zachowaniu . Może naśladując Ciebie chce pokazać swoją sympatię. Osoba z niskim poczuciem własnej wartości naprawdę bardzo cierpi, bo nawet jeśli ma pomysł na siebie, boi się go urzeczywistnić. To nie fajne, jak czujesz się gorsza niż cała reszta. No ale wybór należy do Ciebie. Jeśli nudzi Cię lub irytuje jej towarzystwo, faktycznie, bez sensu...
Stary 2010-04-27, 22:18   #4262
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
U mnie też urodzaj potomstwa, a szczególnie bliźniąt, czego wolałabym jednak uniknąć. Oczywiście, że on pogodził się z tą sytuacją, ale to trochę niesprawiedliwe i absurdalne, że moje dzieci nie będą mieć dziadków przez to, że będą mieć inny kolor skóry. Często się zastanawiam, jak ja im to wytłumaczę...
kto wie, moze jak będziesz miała dzieci to zmienią zdanie? A macie zamiar mieszkać w Polsce czy gdzie? Daleko od rodziców?

Laski ja idę już do łózka bo jeszcze gazetkę chciałam przejrzeć (kupiłam sobie dziś Cosmo i jeden artykuł baardzo mnie ciekawi )

d o b r a n o c
m i l y c h
s n ó w

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 23:16   #4263
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
haj wieczorową porą

rety kotlety dwa berety jak mnie dziś Ola wymęczyła... takiego ataku płaczu dostała po południu, że ja nie wiem o co jej chodziło... łzy jak grochy płyneły po tej małej buźce aż mi serce ściskało ale na szczęście już słodko sobie śpi
ehh biedactwo... najgorsze, że nie umie powiedzieć o co chodzi...

Cytat:
Teo no coś Ty - ja akurat wtedy zapominam o bólu
no właśnie piszę, że się śmiałam, że to środek antykoncepcyjny, a mi się dalej chce bzykać i pytam... co to za antykoncepcja jest?
Ain't nothing I'd rather do
Goin' down, party time, My friends are gonna be there too
[...]"

teofano86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 12:05   #4264
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teofano86 Pokaż wiadomość
ehh biedactwo... najgorsze, że nie umie powiedzieć o co chodzi...
ano właśnie to jest najgorsze, że ja nie zawsze potrafię rozpoznać co jej dolega a ona mi przecież nie powie... przynajmniej narazie
<><><>
a w ogóle to dzień dobry no i co tu tak cicho?

Stary 2010-04-28, 12:58   #4265
antunka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Sweet śliczne tuniczki. Szczególnie druga mi się podoba. Sama na podobną poluję
Mam nadzieję, że szybko Ci się humor poprawi. Na pewno nie jesteś do dupy i nie masz żałosnego życia. Mnie też czasem takie myśli nachodzą więc Cię rozumiem. Ale mimo wszystko postaraj się dziś myśleć pozytywnie

Lil Bon Bon współczuję takiej sytuacji. Ja zawsze żartowałam, że kiedyś do domu przyprowadzę czarnoskórego bo bardzo mi się tacy mężczyźni podobają. I tata zawsze powtarzał, że mnie wydziedziczy. Ale wydaje mi się, że jak będą wnuki to mogą je zaakceptować. Czas pokaże. Najważniejsze, że Ty jesteś szczęśliwa.

Ev dziwna przyjaciółka Ja się Tobie nie dziwię, że Cię to denerwuje. Niskie poczucie własnej wartości nie usprawiedliwia kopiowania innych. A szczerze niecierpię ludzi, którzy nie mają własnego zdania i przyjmują poglądy innych. Miałam kiedyś taką koleżankę... jak powiedziałam, że nie lubię Kaśki to ona też. Jak ścinałam włosy to ona też. Jak mnie coś denerwowało to ją automatycznie też. Nie wiem czy to chęć "podlizania" się czy faktycznie całkowity zanik procesów myślowych ale szybko skończyłam tę znajomość.

A co do przyjaciółek to nie potrafię zrozumieć kobiet, które pod wpływem mężczyzny nie mają czasu dla innych. W życiu nie przestałabym robić rzeczy które lubię i spotykać się z moimi znajomymi bo mam chłopaka. Bo on woli leżeć z piwkiem na kanapie albo nie lubi Jolki. Trudno nie musisz lubić tego co ja. Nie wszystko trzeba robić razem...
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 14:07   #4266
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Cytat:
kto wie, moze jak będziesz miała dzieci to zmienią zdanie? A macie zamiar mieszkać w Polsce czy gdzie? Daleko od rodziców?
Na razie mieszkamy w Polsce w innym mieście. Wątpię, czy to się zmieni. Była już próba konfrontacji, która zakończyła się porażką...
Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Lil Bon Bon współczuję takiej sytuacji. Ja zawsze żartowałam, że kiedyś do domu przyprowadzę czarnoskórego bo bardzo mi się tacy mężczyźni podobają. I tata zawsze powtarzał, że mnie wydziedziczy. Ale wydaje mi się, że jak będą wnuki to mogą je zaakceptować. Czas pokaże. Najważniejsze, że Ty jesteś szczęśliwa.

A co do przyjaciółek to nie potrafię zrozumieć kobiet, które pod wpływem mężczyzny nie mają czasu dla innych. W życiu nie przestałabym robić rzeczy które lubię i spotykać się z moimi znajomymi bo mam chłopaka. Bo on woli leżeć z piwkiem na kanapie albo nie lubi Jolki. Trudno nie musisz lubić tego co ja. Nie wszystko trzeba robić razem...
antunko, załóżmy może klub miłośniczek ciemnoskórych meżczyzn ? A tak na poważnie, wątpię, czy cos się zmieni. Z ojcem nie ma o czym gadać. Moja mama jest wykształconą osobą i mimo to nie jest w stanie zaakceptować mojego związku. Otwarcie powiedziała mi, że wstydzi się pokazać z murzynem na ulicy. No cóż, w takim razie nie pokaże się też z córką... Niby martwi się o moją przyszłość, ale szuka dziury w całym. Czasami wydaje mi się, że bylaby bardziej zadowolona, gdybym była z jakimś polskim obszczymurem...a przecież on skończył świetne studia, ma d0bre perspektywy i naprawdę rozumiemy się bez słów. Tłumaczę jej, że inteligentna osoba nie będzie robić złośliwych kometarzy. Przepraszam, że się tak wywnetrzniam, ale naprawdę zaczynam wątpić w ludzi...
Stary 2010-04-28, 14:37   #4267
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

No to jedziemy

Cytat:
Ja wczoraj obejrzałam Życie jest piękne Benigniego. Cudowny film i wyryczałam się za wszystkie czasy. Też sobie spacerek zafunduję, bo mój Bear dzisiaj nie do użytkowania... Miłego dnia
Uwielbiam ten film Jest genialny, naprawdę pod wieloma względami

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
sama sobie muszę poradzić, wszystko jakoś poukładać... rozstałam się z TŻ... tylko, że to strasznie skomplikowane bo do lipca muszę z nim jeszcze mieszkać, ogólnie niefajnie...
Oj kochana, dopiero przeczytałam
Ale z sytuacji, które opisywałaś, to najlepsze wyjście. Nie ważne po ilu latach się rozstałaś, ważne, że robisz to w zgodzie ze sobą i dla własnego zdrowia psychicznego.
Ja rozstałam się po 5 latach związku i sobie chwalę hehe (chociaż prawdę mówiąc parę miesięcy miałam doła ogromnego, że taka niedobra i zła kobita jestem...)

Cytat:
Napisane przez Yum Yum Pokaż wiadomość
Bingo!
Dla mnie to jest takie trochę komiczne jak facet próbuje być na siłę romantyczny z myślą, że jak dziewczyna to na pewno lubi romantyzm i lata z półzwiędłymi kwiatkami albo (o zgrozo!) wypisuje np. w opisie gg coś typu: "Odmieniłaś me życie Olu", "Teraz moje życie nabrało sensu Kasiu", "Kocham Cie Basiu"
Ostatnio widziałam codziennie zmieniające się opisy u gościa na gg : jesteś moja na zaawsze, razem na całe życie, mój misiaczku itp. Myślałam, że to jakiś długi stażem związek i padłam, kiedy zobaczyłam opis: już 2 tyg razem

A ogółem to ja lubię romantyzm, niewymuszony i nieprzesadzony jak mi rano facet do uszka szepcze, że chce zawsze się tak budzić itp. A nie np " wstawaj stara rób śniadanie" lubię jak na pożegnanie mnie całuje i mówi, że jestem jego pachnącym kwiatuszkiem a nie np " nara laska".

Ale tak publicznie gołąbkować czy coś to ja też nie lubię. Emocjonalnym ekshibicjonistą nie jestem...

Cytat:

Wkurza mnie trochę tym, że wciąż mnie przeprasza albo powtarza, że w każdej sytuacji mogę na niego liczyć itp.

Ech, rozwalił mnie Twój ex tym tekstem... możesz na niego liczyć... może myśli, że żyć bez niego nie możesz? Kochana.... Możesz i to lepiej niż przedtem
Cytat:
Napisane przez aniany Pokaż wiadomość

Dzieki Ev. Staram sie nie zwracac wiekszej uwagi na negatywne komentarze, ale gdy slysze 5 takich w ciagu jednego dnia, to pozniej zastanawiam sie, moze rzeczywiscie robie cos zle...
Aaaa, bedzie dobrze Trzeba prubowac, experymentowac, itp. Jak nie teraz to kiedy. Pozatym jeszcze nie bylo tak, zeby to jakos nie bylo
Nie przejmuj się, ludzie zawsze myślą, że wiedzą, co dla innych jest dobre. Mi też zawsze mówią, że popełniam błąd, ale to mój błąd i ja bardzo chcę go popełnić

Cytat:
hej
kiedyś się śmiałam, że dwu dniowy ból głowy to tylko środek antykoncepcyjny i .... dziadek się śmiał i sam tak miał... ale jakoś ten ból głowy nie sprawia, że nie chce mi się bzykać
Haaaa, nie od dziś wiadomo, że sex uśmierza ból

Cytat:
Oj to uważaj. Znajomości z wesel nie kończą się niczym dobrym (przynajmniej u mnie) Aaa i od oczepin trzymaj się z dala
Nie cierpię oczepin, szczególnie wulgarnych, głupich zabaw, typu balonik na kolanach itp. Jeśli kiedykolwiek będę brać ślub na moim weselu takiego czegoś nie będzie, fu...

Aaaa i wesela u mnie kończą się różnie. Ostatnie na którym byłam zakończyło się obecnym związkiem

Cytat:
Moja mama jest wykształconą osobą i mimo to nie jest w stanie zaakceptować mojego związku. Otwarcie powiedziała mi, że wstydzi się pokazać z murzynem na ulicy. No cóż, w takim razie nie pokaże się też z córką... Niby martwi się o moją przyszłość, ale szuka dziury w całym.
Okrutne słowa.... Cóż, czasem trzeba iść przed siebie na przekór wszystkiemu.

A ja ciągle w UK siedzę Chyba za tydzień dopiero wrócę
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 14:56   #4268
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A nie np " wstawaj stara rób śniadanie"

o rety jaki u mnie dziś znowu wiatr wieje....

Ev gdzieś tu wyczytałam (chyba jeszcze w poprzedniej części), ze Ty włosomaniaczka jesteś. Stosowałaś kiedyś wosk z WAX na wypadające włosy? Jeśli tak to po jakim czasie widać efekty? A może któraś z Was dziewczynki coś wie na ten temat? Bo mi sie zaczynają włosy tak sypać... w sumie mnie to jakoś bardzo jeszcze nie martwi tym bardziej, że mam włosy baaardzo gęste no ale ze wzgledu na Olę to jest juz trochę męczące to ciągłe uważanie, żeby nie wciągneła jakiegoś

Stary 2010-04-28, 17:20   #4269
antunka
Zakorzenienie

Cytat:
Ev gdzieś tu wyczytałam (chyba jeszcze w poprzedniej części), ze Ty włosomaniaczka jesteś. Stosowałaś kiedyś wosk z WAX na wypadające włosy? Jeśli tak to po jakim czasie widać efekty? A może któraś z Was dziewczynki coś wie na ten temat? Bo mi sie zaczynają włosy tak sypać... w sumie mnie to jakoś bardzo jeszcze nie martwi tym bardziej, że mam włosy baaardzo gęste no ale ze wzgledu na Olę to jest juz trochę męczące to ciągłe uważanie, żeby nie wciągneła jakiegoś
Ja kiedyś stosowałam Wax ale super efektów po nim nie zauważyłam. Za to polecić mogę ampułki Radical. Trochę zabawy z nimi ale naprawdę działają

Pavlinecka nie śpiesz się z powrotem jak Ci tam dobrze
Stary 2010-04-28, 17:49   #4270
jojla
Zakorzenienie

hej

Cytat:
A tak na poważnie, wątpię, czy cos się zmieni. Z ojcem nie ma o czym gadać. Moja mama jest wykształconą osobą i mimo to nie jest w stanie zaakceptować mojego związku. Otwarcie powiedziała mi, że wstydzi się pokazać z murzynem na ulicy. No cóż, w takim razie nie pokaże się też z córką... Niby martwi się o moją przyszłość, ale szuka dziury w całym. Czasami wydaje mi się, że bylaby bardziej zadowolona, gdybym była z jakimś polskim obszczymurem...a przecież on skończył świetne studia, ma d0bre perspektywy i naprawdę rozumiemy się bez słów. Tłumaczę jej, że inteligentna osoba nie będzie robić złośliwych kometarzy. Przepraszam, że się tak wywnetrzniam, ale naprawdę zaczynam wątpić w ludzi...
przykre... nie rozumiem przecież powinno im zależeć na Twoim szczęściu. Nie dziwię się, że jest Ci z tym ciężko.
Mimo wszystko życzę, żeby rodzicie kiedyś zmądrzeli.
I choć na pewno jest to dla Was obojga przykre to najważniejsze, że się kochacie i dajecie sobie szczęście. Reszta się jakoś sama ułoży

Cytat:
Oj kochana, dopiero przeczytałam
Ale z sytuacji, które opisywałaś, to najlepsze wyjście. Nie ważne po ilu latach się rozstałaś, ważne, że robisz to w zgodzie ze sobą i dla własnego zdrowia psychicznego.
Ja rozstałam się po 5 latach związku i sobie chwalę hehe (chociaż prawdę mówiąc parę miesięcy miałam doła ogromnego, że taka niedobra i zła kobita jestem...)
z każdym dniem chyba lepiej to znoszę, idealnie byłoby gdybym mogła się wyprowadzić i zacząć zupełnie wszystko na nowo ale myślę, że te niecałe dwa miesiące jakoś wytrzymam

Buziaki

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:52   #4271
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
antunko, załóżmy może klub miłośniczek ciemnoskórych meżczyzn ? A tak na poważnie, wątpię, czy cos się zmieni. Z ojcem nie ma o czym gadać. Moja mama jest wykształconą osobą i mimo to nie jest w stanie zaakceptować mojego związku. Otwarcie powiedziała mi, że wstydzi się pokazać z murzynem na ulicy. No cóż, w takim razie nie pokaże się też z córką... Niby martwi się o moją przyszłość, ale szuka dziury w całym. Czasami wydaje mi się, że bylaby bardziej zadowolona, gdybym była z jakimś polskim obszczymurem...a przecież on skończył świetne studia, ma d0bre perspektywy i naprawdę rozumiemy się bez słów. Tłumaczę jej, że inteligentna osoba nie będzie robić złośliwych kometarzy. Przepraszam, że się tak wywnetrzniam, ale naprawdę zaczynam wątpić w ludzi...
współczuję Ci rodziców... ;/ moja mama kiedyś rozmawiała o tym ze swoją przyjaciółką i je "podsłuchiwałam" i jednak moja mam jest równa kobieta... powiedziała, że nikomu nic do tego i z resztą co to za kryterium "kolor skóry"...
Za niedługo będzie tak, że może trzeba będzie się wstydzić kogoś kto ma np zielone oczy... paranoja... zacofanie... zaścianek...

Cytat:
A ja ciągle w UK siedzę Chyba za tydzień dopiero wrócę
odpoczywaj...

ja dopiero wróciłam... mój facet mnie męczy... nie widzimy się zbyt często i ten łoś "wyślij mi jakieś zdjęcie" no dziecko Neostrady
Simpatica... czy Twoja Ola na spacery w dni bez wiatru i w upale 25 stopniowym też jeździ w grubej kurtce, polarze, przyktryta kocem w czapce i szaliku?
[...]"

Stary 2010-04-28, 21:30   #4272
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
ja dopiero wróciłam... mój facet mnie męczy... nie widzimy się zbyt często i ten łoś "wyślij mi jakieś zdjęcie" no dziecko Neostrady
ej no weź on tęskni za Tobą poprostu
Cytat:
Simpatica... czy Twoja Ola na spacery w dni bez wiatru i w upale 25 stopniowym też jeździ w grubej kurtce, polarze, przyktryta kocem w czapce i szaliku?
bez przesady głupia nie jestem co prawda jeszcze chyba tyle stopni to u mnie nie było ale ja już od jakiegoś czasu jej w ogóle kurtki nie zakładam bo przecież jak ją wkładam do wózka to tam i tak ma ciepło z resztą ma na sobie body, kaftanik, rajstopki, skarpetki i dresiki takie srednio grube to chyba starcza nie? no czapka oczywiście jest ale przerzuciłyśmy sie na taką cieńszą. Kocykiem przykrywam cieńszym a jak jest chłodniej to grubszym jak ją wyciągam z wózka to zawsze jest cieplutka ale nie zapocona wiec chyba jest jej akurat (mam nadzieję)

Stary 2010-04-29, 07:58   #4273
jojla
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
bez przesady głupia nie jestem co prawda jeszcze chyba tyle stopni to u mnie nie było ale ja już od jakiegoś czasu jej w ogóle kurtki nie zakładam bo przecież jak ją wkładam do wózka to tam i tak ma ciepło z resztą ma na sobie body, kaftanik, rajstopki, skarpetki i dresiki takie srednio grube to chyba starcza nie? no czapka oczywiście jest ale przerzuciłyśmy sie na taką cieńszą. Kocykiem przykrywam cieńszym a jak jest chłodniej to grubszym jak ją wyciągam z wózka to zawsze jest cieplutka ale nie zapocona wiec chyba jest jej akurat (mam nadzieję)

Myślę, że jak Oleńka nie jest spocona to znaczy, że jest ubrana w sam raz

Miłego dnia

Stary 2010-04-29, 09:08   #4274
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
hej

z każdym dniem chyba lepiej to znoszę, idealnie byłoby gdybym mogła się wyprowadzić i zacząć zupełnie wszystko na nowo ale myślę, że te niecałe dwa miesiące jakoś wytrzymam
Buziaki
No pewnie, że wytrzymasz! Dzielna dziewczyna

Cytat:
współczuję Ci rodziców... ;/ moja mama kiedyś rozmawiała o tym ze swoją przyjaciółką i je "podsłuchiwałam" i jednak moja mam jest równa kobieta... powiedziała, że nikomu nic do tego i z resztą co to za kryterium "kolor skóry"...
Za niedługo będzie tak, że może trzeba będzie się wstydzić kogoś kto ma np zielone oczy... paranoja... zacofanie... zaścianek...
No dokładnie... Jeśli mi się nie podobają ciemnoskórzy faceci to nie oznacza, że nie podobają się nikomu... Blondyni też nie są w moim typie, a przecież nie zacznę nagle unikać koleżanek które spotykają się z blond facetami.
Ale takie uprzedzenia do związków "międzyrasowych" że tak brzydko powiem, spotyka się chyba wszędzie. Nawet tu w Londynie, gdzie chyba przyjezdnych jest więcej niż Anglików często słychać negatywne komentarze na ten temat.
Widocznie ludziom ciężko się nauczyć, że miłość nie ma płci, koloru skóry i nie zna barier językowych.

A i paradoksalnie w małym polskim miasteczku na Podlasiu ciemnoskóre maluszki i ich tatusiowie są wręcz podrywani przez starsze panie na spacerach Ciemnoskórzy lekarze mają największe wzięcie a jeśli słyszy się negatywne komentarze to od obszczymurków po 30 bez mózgu i perspektyw.
Czyżby w małych miasteczkach było więcej tolerancji??

( to tylko pytanie retoryczne - jak to napisałam od razu moje sąsiadki, cholerne złośliwe plotkary stoją mi przed oczami....)

Cytat:
A może słyszał w radiu piosenkę :

But whenever I'm not with you
It's so hard for me to see
I need to see a picture of you
A special picture just for me

So take a dirty picture for me
Take a dirty picture

: cojest:
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 09:30   #4275
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha

Cytat:
jak ją wyciągam z wózka to zawsze jest cieplutka ale nie zapocona wiec chyba jest jej akurat (mam nadzieję)
myślę, ze jest ubrana w sam raz

muszę niedługo się wywleć z mieszkania i jechać na zajęcia, liczę, że wreszcie dzisiaj z łaski swojej zjawi się mój promotor, bo nie mogę go dorwać od zeszłego tygodnia a chce żeby mi ten cholerny ostatni rozdział zaakceptował.

piękna pogoda się dzisiaj u mnie szykuje ciekawe jak w weekend
jakie macie plany?

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 12:28   #4276
Sweetheart86
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajne ciuszki
Cytat:
świetne tuniczki
Cytat:
Bardzo ładne Szczególnie ta druga bo ja lubię takie obcinane pod biustem, ale obie świetne
Cytat:
Sweet śliczne tuniczki. Szczególnie druga mi się podoba. Sama na podobną poluję
Dzięki
Jojla ja też lubię takie odcinane pod biustem, bo przynajmniej brzucha nie trzeba wciągać

A tak w ogóle to witam się
Poleciałyście z tymi postami, że nadążyć nie można

A u mnie dzisiaj śliczna pogoda. Jak latem, a ja muszę w tym bunkrze siedzieć Wróce do domu dopiero ok. 19 i nic z tej pogody nie będę miała

Miłego dnia

Sweetheart86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 13:34   #4277
simpatica
Zakorzenienie

haaj, wpadłam na chwilkę tylko sie przywitac bo właśnie skończyłam sie ogarniac i czekam na gości

miłego dzionka laseczki

<><>

moje plany na długi weekend? zrobić 3bita i sałatke gyros

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2010-04-29 o 13:35
Stary 2010-04-29, 15:13   #4278
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
ej no weź on tęskni za Tobą poprostu
tia.. tęskni

Cytat:
ja widziałam dziecko ubrane tak, jakby zaraz miało wyjechać na syberię i to w połowie zimy a moja koleżanka do jego rodziców "dziecko też człowiek... chcecie je na parze ugotować?"

Cytat:
No dokładnie... Jeśli mi się nie podobają ciemnoskórzy faceci to nie oznacza, że nie podobają się nikomu... Blondyni też nie są w moim typie, a przecież nie zacznę nagle unikać koleżanek które spotykają się z blond facetami.
Ale takie uprzedzenia do związków "międzyrasowych" że tak brzydko powiem, spotyka się chyba wszędzie. Nawet tu w Londynie, gdzie chyba przyjezdnych jest więcej niż Anglików często słychać negatywne komentarze na ten temat.
Widocznie ludziom ciężko się nauczyć, że miłość nie ma płci, koloru skóry i nie zna barier językowych.

A i paradoksalnie w małym polskim miasteczku na Podlasiu ciemnoskóre maluszki i ich tatusiowie są wręcz podrywani przez starsze panie na spacerach Ciemnoskórzy lekarze mają największe wzięcie a jeśli słyszy się negatywne komentarze to od obszczymurków po 30 bez mózgu i perspektyw.

( to tylko pytanie retoryczne - jak to napisałam od razu moje sąsiadki, cholerne złośliwe plotkary stoją mi przed oczami....)

dokładnie.. zgadzam się z Tobą... najlepsi są Polacy, którzy widząc Polkę z czarnoskórym wyzywają ją od najgorszych... debile są wśród nas... dlatego idiotów trzeba unikać, bo z głupotą się nie wygra
Cytat:
A może słyszał w radiu piosenkę :

But whenever I'm not with you
It's so hard for me to see
I need to see a picture of you
A special picture just for me

So take a dirty picture for me
Take a dirty picture

: cojest:
bardzo śmieszne

zaproponował mi mieszkanie na zasadach konkubinatu (dokładnie tak to nazwał)
miłego dnia ewribady
[...]"

Stary 2010-04-29, 15:34   #4279
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Cytat:
hej

Buziaki
jojla naprawdę jesteś dzielną kobietą, pamiętam jak ja miałam problemy i rozstałam sie z moim S. na 2 miesiące. Bardzo ciężko to zniosłam. A tutaj proszę, tryskasz optymizmem i dobrze

Cytat:

Właściwie to od dawna zastanawiam, skąd sie biorą takie uprzedzenia. Na pewno brak edukacji do tego się przyczynia, ale spójrzcie też jak media przedstawiają Afrykę, bieda, bród, analfabetyzm i AIDS. No fakt, że są to kwestie problematyczne, ale dlaczego nie mówi się o sztuce afrykańskiej, muzyce albo kuchni?
Inną kwestią jest też, że Afrykańczycy niestety, sami trochę pracują na negatywny wizerunek. Znam niejedną dziewczynę, która skończyła ze złamanym sercem.
Hm Pavlinecka chyba to Twoje miasteczko jakieś wyjątkowe, bo jak ja zabrałam mojego S. w odwiedziny, to była sensacja na całe miasto (pochodzę z 30-tysięcznej miejscowości) i ludzie mało co z okien nie wylatywali, jak wyszliśmy na spacer.

Cytat:
haaj, wpadłam na chwilkę tylko sie przywitac bo właśnie skończyłam sie ogarniac i czekam na gości

miłego dzionka laseczki

<><>

moje plany na długi weekend? zrobić 3bita i sałatke gyros
simpatica, polecam 3 bita. Przygotowałam to ciasto na urodziny mojego S. i wszyscy jego koledzy mnie pokochali . Rewelacja

Piekielna alergia. Od rana kicham na monitor w pracy.
I rozłąka. Drugi dzień go nie ma, a ja już tęsknię.
Tak naprawdę przy życiu trzyma mnie tylko perspektywa jutrzejszych zakupów.
Stary 2010-04-29, 15:53   #4280
kamakrk
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny. Ale się rozpisałyście jak mnie nie było... Normalnie nie mogę się odnaleźć. To może po kolei.

Na początku chciałam się przywitać ze Wszystkimi Nowymi 86.

Wróciłam w piątek ale jakoś nie mogłam się ogarnąć. Później zajęci, kolokwia i tak jakoś zeszło do dzisiaj. Teraz mam troszkę więcej wolnego więc mam nadzieję nadrobię wszystkie zaległości i na uczelni i na wizażu.

Co do konferencji to było super. Ludzie mili i otwarci. Nie to co w Polsce. Moskwa świetna. Tylko nie za wiele zobaczyliśmy, bo Plac Czerwony zamknęli. Jak przejrzę zdjęcia to postaram się coś wrzucić.

Mam nadzieję, że już na bieżąco będę czytać i pisać

A mam jeszcze pytanko. Co to za ciacho ten 3bit?

[perfectaA]349201[/perfectaA]
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 16:14   #4281
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanko. Co to za ciacho ten 3bit?
Cześć Kama Możesz znaleźć przepis na wizażu. A generalnie to lepsze jest od batonika 3 bit.
Stary 2010-04-29, 17:45   #4282
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, że wytrzymasz! Dzielna dziewczyna
co najmniej połowa mojej dzielności to dzięki Wam

Cytat:
Wszędzie się znajdą i tacy co nie będą mieć problemu i tacy co psy na człowieku wieszać będą tylko dlatego, że inaczej wygląda. Generalnie nigdy nie zrozumiem ludzi którzy oceniają innych przez pryzmat uprzedzeń i zawsze mnie to irytuje.

Cytat:
muszę niedługo się wywleć z mieszkania i jechać na zajęcia, liczę, że wreszcie dzisiaj z łaski swojej zjawi się mój promotor, bo nie mogę go dorwać od zeszłego tygodnia a chce żeby mi ten cholerny ostatni rozdział zaakceptował.
mam nadzieję, że udało się złapać promotora

Cytat:
piękna pogoda się dzisiaj u mnie szykuje ciekawe jak w weekend
jakie macie plany?
ja w sobotę muszę pojechać na chwilę na wydział bo niestety moje pomiary nie wiedzą co to weekend ale później jadę do domu, dzwoniła dzisiaj moja mama i zaplanowała miłą rodzinną niedzielę

Cytat:
Napisane przez Sweetheart86 Pokaż wiadomość
Dzięki
Jojla ja też lubię takie odcinane pod biustem, bo przynajmniej brzucha nie trzeba wciągać
przejrzałaś mnie

Cytat:
ja widziałam dziecko ubrane tak, jakby zaraz miało wyjechać na syberię i to w połowie zimy a moja koleżanka do jego rodziców "dziecko też człowiek... chcecie je na parze ugotować?"
biedne dziecko... a tekst koleżanki pomimo, że śmieszny to trafiający w sedno.

Cytat:
zaproponował mi mieszkanie na zasadach konkubinatu (dokładnie tak to nazwał)
no i co Ty na to?

Cytat:
jojla naprawdę jesteś dzielną kobietą, pamiętam jak ja miałam problemy i rozstałam sie z moim S. na 2 miesiące. Bardzo ciężko to zniosłam. A tutaj proszę, tryskasz optymizmem i dobrze
Dzięki nie wiem czy taka dzielna ale się staram, nic nie poradzę na to co się stało a przecież nie mogę się zamknąć w domu i użalać nad sobą. Przyznam, że jakieś dwa lata temu pewnie bym tak zrobiła ale trochę dojrzałam i inaczej patrzę na życie. Nie powiem, że jest mi lekko, trochę łez też wylałam ale w sumie całe życie przede mną więc jeszcze na pewno wszystko się dobrze ułoży. Tak staram się myśleć i chyba przynosi to rezultaty

Cytat:
Piekielna alergia. Od rana kicham na monitor w pracy.
I rozłąka. Drugi dzień go nie ma, a ja już tęsknię.
Tak naprawdę przy życiu trzyma mnie tylko perspektywa jutrzejszych zakupów.
Nie zazdroszczę alergii trzymaj się.
Lil na pewno nawet nie zauważysz jak Ci ten czas rozłąki zleci.
Ja w ubiegłe wakacje wyjechałam na prawie dwa miesiące i też tęskniłam ale w końcu bardzo szybko ucieka czas i w efekcie nawet nie zauważyłam kiedy te dwa miesiące minęły

Cytat:
Co do konferencji to było super. Ludzie mili i otwarci. Nie to co w Polsce. Moskwa świetna. Tylko nie za wiele zobaczyliśmy, bo Plac Czerwony zamknęli. Jak przejrzę zdjęcia to postaram się coś wrzucić.
hej Kama super, że konferencja udana

Buziaki

Stary 2010-04-29, 18:21   #4283
antunka
Zakorzenienie

Hej ho
Pogoda jest zaje*ista więc wykorzystuję to i idę zaraz grillować z dziadami studentami
A weekend majowy cóż, specjalnych planów nie mam ale na pewno jakiś grill wyskoczy, może dłuższa wycieczka rowerowa a w wolnych chwilach (o ile takie będą) mgr

Miłego wieczoru

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 19:24   #4284
Sweetheart86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam taką nadzieję. Fajnie, że już jesteś I koniecznie pokaż jakieś fotki

Cytat:
ja w sobotę muszę pojechać na chwilę na wydział bo niestety moje pomiary nie wiedzą co to weekend ale później jadę do domu, dzwoniła dzisiaj moja mama i zaplanowała miłą rodzinną niedzielę
To super, że się trochę wyrwiesz i odsapniesz od tego wszystkiego Mam nadzieję, że weekend faktycznie będzie miły

Ja dopiero niedawno dotarłam do domu i jestem padnięta. Już mam dość tego tygodnia. Cieszę się strasznie z tego przedłużonego weekendu. Planów jako takich nie mam. Zamierzam po prostu zwyczajnie odpocząć

Miłego wieczorku

Stary 2010-04-29, 19:52   #4285
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam w piątek ale jakoś nie mogłam się ogarnąć. Później zajęci, kolokwia i tak jakoś zeszło do dzisiaj. Teraz mam troszkę więcej wolnego więc mam nadzieję nadrobię wszystkie zaległości i na uczelni i na wizażu.

właśnie.. ja też ostatnio poznałam wielu ludzi z Rosji, Ukrainy i uważam, że są super piękni mężczyźni... wrzuć foty z Moskwy

Cytat:
no i co Ty na to?
że pójdzie do piekła i niech sobie nie myśli, że ja z nim a tak serio, to zależy czy pracę znajdzie u mnie

Cytat:
Hej ho
Pogoda jest zaje*ista więc wykorzystuję to i idę zaraz grillować z dziadami studentami
A weekend majowy cóż, specjalnych planów nie mam ale na pewno jakiś grill wyskoczy, może dłuższa wycieczka rowerowa a w wolnych chwilach (o ile takie będą) mgr

Miłego wieczoru
.....wróciłam z opalania... jestem czerwona jak... cegła... ała moja dpa

pozdrawiam
[...]"

Stary 2010-04-29, 21:27   #4286
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
Co do konferencji to było super. Ludzie mili i otwarci. Nie to co w Polsce. Moskwa świetna. Tylko nie za wiele zobaczyliśmy, bo Plac Czerwony zamknęli. Jak przejrzę zdjęcia to postaram się coś wrzucić
takie konferencje to fajna sprawa, szczególnie za granicą czekamy na fotki

Cytat:
mam nadzieję, że udało się złapać promotora
na szczęscie był i rozdział zaakceptował także kochane, tak jakby skończyłam pracę mgr jeszcze tylko teraz kilka takich kosmetycznych poprawek i w przyszłym tygodniu drukuję jeszcze raz całą do ostatecznej akceptacji i koniec

Cytat:
w sumie całe życie przede mną więc jeszcze na pewno wszystko się dobrze ułoży. Tak staram się myśleć i chyba przynosi to rezultaty
wspaniale, że tak piszesz, tak trzymać kochana

Cytat:
.....wróciłam z opalania... jestem czerwona jak... cegła... ała moja dpa
ja już dwa razy zaliczylam wstępne opalanko w tym roku

my z TŻ i nasi znajomi jedziemy na działkę nad jeziorem na cały weekend mięcho na grilla (i ognisko) już się marynuje, piwko chłodzi w lodówce, jutro ruszamy fajnie się zapowiada, nie mogę się doczekać

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:33   #4287
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
na szczęscie był i rozdział zaakceptował także kochane, tak jakby skończyłam pracę mgr jeszcze tylko teraz kilka takich kosmetycznych poprawek i w przyszłym tygodniu drukuję jeszcze raz całą do ostatecznej akceptacji i koniec
super gratulacje
i muszę przyznać, że zżera mnie zazdrość o napisaną pracę

Cytat:
wspaniale, że tak piszesz, tak trzymać kochana
ehh chyba się pochwaliłam za wcześnie... siedzę w domu i chce mi się wyć ale chyba bardziej ze złości, że wszystko jakoś mi nie idzie. On od początku tygodnia wraca dopiero późnym wieczorem w świetnym humorze, codziennie piwko w miłym towarzystwie... a mnie to boli, wkurza i nie wiem co jeszcze... zazdrosna jestem czy co

Cytat:
my z TŻ i nasi znajomi jedziemy na działkę nad jeziorem na cały weekend mięcho na grilla (i ognisko) już się marynuje, piwko chłodzi w lodówce, jutro ruszamy fajnie się zapowiada, nie mogę się doczekać
no to rzeczywiście fajowy weekend się szykuje

Stary 2010-04-30, 07:08   #4288
Sweetheart86
Zakorzenienie

Witam się piątkowo

Ev gratuluję napisanej pracy

Jojla nie wiem co Ci powiedzieć. Po prostu swoje i tak trzeba wycierpieć niestety Trzymaj sie jakoś i oby z każdym dniem było lepiej

Miłego dnia

Stary 2010-04-30, 09:47   #4289
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Cytat:

Szacun Właśnie zmotywowałaś mnie do wzięcia dupy w troki, bo u mnie zastój w pisaniu ostatnio.

Cytat:

ehh chyba się pochwaliłam za wcześnie... siedzę w domu i chce mi się wyć ale chyba bardziej ze złości, że wszystko jakoś mi nie idzie. On od początku tygodnia wraca dopiero późnym wieczorem w świetnym humorze, codziennie piwko w miłym towarzystwie... a mnie to boli, wkurza i nie wiem co jeszcze... zazdrosna jestem czy co
Siedzenie w domu to samobójstwo w takiej sytuacji. Postaraj się też jakoś oderwać tego wszystkiego. Zrób coś kreatywnego, coś co sprawia Ci przyjemność, coś dla siebie, co dawno chciałaś już zrobić, a nie było okazji... Ja już bym Ci przeprowadziła skuteczną psychoterapię. Dobrze Cię rozumiem, bo sama przez to przechodziłam.

Ostatni dzień w pracy A wypłata była już wczoraj. Baleriny atłasowe zakupione. Hmm, ale jakoś nie mogę się przyzwyczaić do chodzenia w płaskich butach...jest mi niewygodnie. Ja praktycznie zawsze na szpilkach, oprócz biegania. No ale gdyby wymyślili jakieś obuwie biegackie z obcasem nie miałabym nic przeciwko
Miłego dnia koleżanki
Stary 2010-04-30, 09:55   #4290
kamakrk
Zadomowienie

Hej Babeczki.

Jojla jak masz ochotę spotkać się i pogadać to jestem do dyspozycji. Wiem, że jestem obca i w ogóle ale jakby coś to pisz na pw.

[perfectaA]349201[/perfectaA]
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości