|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
P.S. preejakulat Skoro dostałaś okres to w czym rzecz? Organizm to nie jest maszyna. Nie zawsze chodzi jak w zegarku. Zwykłe przeziębienie i juz cykl moze sie przesunac.
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
omg. masz 0,0000001% szansy o ile zdarzenie było przed pełnią, po pełni księżyca szansa wzrasta do 0,001% a tak na serio - do ciąży potrzebne są plemniki, wiesz..? Edytowane przez monius9 Czas edycji: 2010-05-30 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
#4264 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Rozeznanie
|
pewnie tak ale .... wystarczy poczytać troszkę na ten temat
![]()
#4266 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanko...Jeśli temp.nie jest podwyższona to nie ma ciąży??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Przyczajenie
|
Pomóżcie!!
czy po stosunku z wytryskiem w dni niepłodne pod koniec cyklu można zajść w ciążę?
powinnam zażyć tabletkę 72 po? znacie może ginekologa we wrocławiu który przyjmie od razu i przepisze bez problemu? proszę o pomoc, bo nie wiem co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie!!
to zależy po czym wnosisz, że dni były niepłodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
a skąd wiesz że to były dni niepłodne?
#4270 |
Przyczajenie
|
był to 22 dzień cyklu, który zazwyczaj wynosi ok. 28 dni, a poprzedni nawet 24.
tak więc jako że owulacja jest zazwyczaj ok 14 dni przed okresem wnioskuję iż było już sporo po niej, więc były to dni niepłodne aczkolwiek może się mylę? bedę wdzięczna za poprawkę |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak patrząc na to,że był to 22 dc to nie powinnaś byc w ciąży jednak na przyszłosc się zabezpieczaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Rozeznanie
|
Jedno z drugim ma mało wspólnego - każdy organizm jest inny i jest to indywidualna sprawa, niektóre kobiety mają podwyższoną temp., a niektóre nie... jedno nie wyklucza drugiego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Raczkowanie
|
ok dzięki za odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Przyczajenie
|
dziękuję bardzo za odpowiedź, bo na prawdę panikuję
![]() obserwowałam śluz i także dlatego stwierdzam że owulacja już była, choć nie pamiętam dokładnie dnia ;/ a jeszcze ten ostatni krótszy cykl trochę zakłócił moje obserwacje, ponieważ zazwyczaj wszystko jest bardzo regularne. mimo to uważacie że powinnam zażyć tabletki ? czy po prostu poczekać na okres? ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- proszę, powiedzcie czy mogę być w ciąży? czy test ciążowy bedzię miał teraz adekwatny wynik? nie wiem co zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Rozeznanie
|
To jest podobnie jak z mdłościami - jedna ma, druga nie ma. Więc dla 100% pewności radzę zrobić test
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
WEŹ tą tabletkę escapelle. Będziesz miała święty spokój bo na moje oko szanse są spore, z kalendarzyka wzięła się połowa moich rówieśników z końca lat 80
![]()
![]() |
#4277 |
Przyczajenie
|
tylko gdzie tu znaleść ginekologa który mnie przyjmie od zaraz ;/
pozatym może odmówić mi ich przepisania? |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
może odmówić, ale ma wtedy obowiązek poinformowania cię gdzie przyjmuje lekarz, który ci je przepisze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Wiesz mnie w spółdzielni lekarskiej przyjmują od razu ;p
![]() |
#4280 |
Raczkowanie
|
Jeśli była owulacja to nie ma możliwości abyś była w ciąży (w drugim okresie niepłodnym w ciagu cyklu). Jednak jeśli nie chcesz się zamartwiać to lepiej zrobić wszystko aby zapobiec ewentualnej niechcianej ciąży niż potem żałować
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
co to za spółdzielnia lekarska?? gdzie jest? ![]() ja bym na Twoim miejscu nie brala, szkoda mi bylo organizmu na taka dawke hormonow. Tylko że Tobie sie zdarzyla nieregularnosc cyklu to sama nie wiem, moze byc tak że się poglebi i cykl Ci sie jeszcze bardziej skorci znowu, moze wez.... ale uwazaj juz na to żeby nie brac za czesto tej tabletki
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Przyczajenie
|
dziękuję Wam wszystkim
![]() cykl nie może się skrócić gdyż jest już 23 dzień, więc myślę że wraca do normy. zdecydowałam, że lepiej będzie wziąć tabletkę niż później żałować, dlatego jutro z rana będę szukać ginekologa który mnie przyjmie i miejmy nadzieję, przepisze tabletki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Przyczajenie
|
test ciązowy- niepewny wynik- czy ktoś tez tak miał
witajcie,
W dniu planowanej miesiączki dostałam skromengo- jednodniowego plamienia. Na drugi dzień zrobiłam test ciązowy, pokazały się dwie kreseczki z tym ze ta druga- wskazująca ciązę- była słaba- jednak widoczna ![]() Czy to może być ciąza? czy któraś też tak miała? Czytałam ze sporo ciąż nie wytrzymuje dwoch tygodni i "spływa" jednak test je wykaże, boje się ze i mnie to spotkało ;/ Do lekarza idę po 15 więc bede wiedziała jaki werdykt ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
BAN stały
|
Dot.: test ciązowy- niepewny wynik- czy ktoś tez tak miał
zrob test z krwi i bedziesz wiedziala na 100%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Rozeznanie
|
Ja też miałam słabą drugą kreskę, ale kupiłam inny test i tam już była mocna druga krecha
![]() Na ulotce przeczytaj, na moim teście było napisane, że nie ważne czy kreska będzie słaba czy mocna, jeśli są dwie to ciąża ![]()
![]() |
#4286 |
Przyczajenie
|
w przypadku badania krwi, kiedy mogę otrzymac wyniki? bo ja z tych niecierpliwych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Wtajemniczenie
|
Spotkałam się z kilkoma takimi samymi przypadkami i zawsze ta druga baaardzo słaba kreseczka (czasami widoczna tylko pod światło) oznaczała ciążę
![]()
#4288 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czasem jak czytam ten wątek mam wrażenie jakbym cofnęła się do lat 16, 17 i czytała Bravo bądź Bravo Girl. Ojjj dziewczyny czy z Wami nikt nie rozmawiał o ciąży, seksie, pettingu i ich konsekwencjach?! ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Tak jak koleżanka Ci odpisała z podwyższoną temperaturą w ciąży to jak z mdłościami. Ja akurat nie mam podwyższonej temperatury i nie miałam na początku ciąży, z mdłościami mnie dopadło aczkolwiek nie wymiotowałam ani razu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Mów mi Rosia :)
|
no ale przecież!
Jest coś takiego jak ostry dyżur. Przyjmą Cię wszędzie, w każdej "spółdzielni" ![]() Tak przynajmniej jej w Wawie na Ochocie. Jak się ma do tego reszta Polski - nie mam pojęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dobrym laboratorium dostaniesz wynik tego samego dnia, w normalnym zwykle nazajutrz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.