|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18012957]ja tylko wpadłam się przywitać w ten wiosenny dzionek.
![]() i zmykam ogarnąć chatę i za ciasta się biorę- jutro wyprawiam urodzinki. ![]() Lea ![]() ![]() Bydgoś Super deal z tym wózkiem ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18015600] Goopia ![]() Moja mama ani mama męża nie miały ani kropli. I podejrzewam, że ja też nie będę miała - no jakieś takie przeczucie mam ![]() [/QUOTE] I ma lekarz rację. Ja też powoli odpuszczam, tym bardziej że tż włączył "wicie gniazda" i remontuje przedpokój - kurz jest wszędzie i musiałabym codziennie ze szmatką biegać. A co do mleka, to ja też mam pewne obawy. Dzisiaj kończę 34 tydzień i ani jedna kropla mleka mi się nie pojawiła do tej pory... Cytat:
![]()
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Anna paw bądź dobrej myśli. Już w szpitalu położne zadbają by ci się pokarm pojawił
![]() ![]() Kardashi ślicznie wyglądasz, zgrabniutka i brzuszek w sam raz. Ja to słonica przy tobie ![]() U nas kolejny dzień koropnej pogody, leje od rana :/
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-21 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
kardashi, ładnie
Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-03-21 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Konto usunięte
|
Ona, nie każda matka ma mleko i w takich sytuacjach najcudowniejsza położna nic nie zrobi
![]() Niunia, nie masz większych zmartwień? Idę prysznicować, a potem do teściów wpadamy objeść lodówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Szaja-na temat karmienia piersi jest jeszcze więcej zabobonów i ludowych wierzeń niż na temat ciąży
![]() mnie do tej pory też nie poleciała ani kropla w poprzedniej też nie,a karmiłam ciekawe jaki temat wymyśliłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Szaja możesz na mnie nakrzyczeć, ale jakoś mi się nie chce wierzyć by kobieta pokarmu nie miała. Owszem jedne mają go mniej, inne mało wartościowy, ale w ogóle ?? Na nasze mamy nie mamy co patrzeć, kiedyś były inne czasy, sztuczne mieszanki były na topie, nie namawiano kobiet do naturalnego karmienia. Moja mama też twierdzi, że pokarmu nie miała. Teściowa też nie karmila piersią- powód to właśnie brak pokarmu, niby przez cesarkę...
Po porodzie jak lezałam w szpitalu wiele kobiet się przewijało i każda jedna karmiła piersią. Oczywiście ja tam też się nie nastawiam na jakies długie karmienie, z michałem wytrzymałam 2 miesiące i to też w wielkich mękach. U mnie powodem nie był brak pokarmu, tylko plaskie brodawki i wieczne zapalenia piersi.
#4267 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a niestetety u mnie w domu nie wszystko zrobią wiec i tak czy tak chociaż połowe to zrobic musze ![]() Dzis jak wstałam patrze a mi kostki spuchły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
dokladnie mimo iz czasem wygladamy jak wielorybki lub ciezarówki albo wygladamy jak po 3 dniowej libacji ruchy w brzuszku i to ze tam jest jest nieocenione piękne i szkoda ze po 9 miesiacach tego nie bedzie kocham rano wstawać i głaskać sie po brzuszku witajac sie z moja kruszynka a ona odpowiada mi kopniaczkami lub wypięciem tyłeczka ![]() ![]() ![]() ![]() potem bedziemy je tulić juz prawdziwie i pewno pomyslimy jakie byłysmy głupie chcac by nasze malenstwa cały czas w nich były ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- [QUOTE=anna_paw;18032016]Lea ![]() ![]() A co do mleka, to ja też mam pewne obawy. Dzisiaj kończę 34 tydzień i ani jedna kropla mleka mi się nie pojawiła do tej pory... to ze tobie teraz nie leci ie znaczy ze potem nie bedziesz miała ja tez nie mam wylewów mleka poprostu czasem mam takie małe plamki no chyba 2 kropelki i to chyba po tym jak wyjde z kąpieli i za bardzo je wycieram recznikiem albo moj tż je sobie z zaskoczenia chwyci ale samo z siebie nie leci ale chaotycznie napisałam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Ja powiem szczerze ze kazda z nas zrobi jak chce i to decyzja osobista ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4268 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() mąż dzis pojechlj na ryby wiec nici z zakupow... co do fryzury to sie nie pochwale, niepodoba mi sie ..... mialy byc fajne do ramion teges szmeges a okazalo sie ze z tylu mam jakies niewycieniowane oblesne cos.. jestem podlamana... rano malo sie nie rozplakalam... teraz niewiem co mam zrobic... wogole nie o to mi chodzilo... czuje sie staro.... jutro chyba pojede do innego salonu zeby mito cos z tylu usuneli!!!!czy moze myslicie ze powinnam isc z reklamacją..? przed cieciem mialam wloski cos jak kardashi... a teraz... jakies płaskie cos co wyglada jakby wziac wlosy w garsc obciac kucyk nozyczkami i puscic... bleeeee moj maz tylko kreci glowa a ja nie moge patrzec na siebie hehehehe echhhh takie jest ciezkie kobiece zycie czasami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Rozeznanie
|
za to na Wasze prosby wklejam kilka slubnych photek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Edzia zgadzam się, każda zrobi jak chce
![]() Jamaica śliczne fotki ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-21 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Dziękuje za miłe słówka ![]() ![]() co do karmienia piersią, ja sie nie nastawiam.. Czy to czy to.. Ważne aby miało co jeść ![]() ![]() w sumie mogłabym karmić butlą, nie czułabym się gorsza od matek karmiących piersią ![]() Ja podczas porodu bede miała szpitalną.. ![]() ![]() ![]() Ja ciuszków ciążowych nie mam, więc nie bede miała problemu czy nosic pozniej czy nie.. ![]() Jedynie dres, ale to wywinę ten pas i już biodrówki ![]() Jamaica Ale ślicznie wyglądałas! Poszłabym na jakieś wesele ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i mysle tak samo, teraz jest jakas presja na karmienie piersia, chociaz oczywiscie ja tez bardzo bym chciala karmic, nic nie zastapi pokarmu matki ale nazywanie kobiet nie karmiacych gorszymi???? to jakas pomylka... i fakt... w szpitalach w roznych sytuacjach pielegniarki dokarmiaja niemowleta, potem dziecko ne chce ssac i cala wina spada na matke ze oooo ta to pewnie nie chciala.... ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Jamaica Ale ślicznie wyglądałas! Poszłabym na jakieś wesele ![]() dziekuje ci kardashi ![]() ja balam sie troche ze calego wesela nie wytrzymam, ale nawet potanczylam troche zreszta wszyscy goscie wiedzieli ze nosze dzidziusia wiec mnie oszczedzali kiedy potrzebowalam odpoczac nikt mnie nie wyciagal na sile na parkiet ![]() ja w czerwcu bede miala okazje na wesele isc.. ale pewnie mi wypadnie porodowka w tym czasie hihihihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
U nas szpitalnych koszul nie dają, a szkoda
![]() Zmykam do teściów na obiadek. Miłego popołudnia ![]()
#4274 |
Rozeznanie
|
Jamaica - ślicznie wyglądałaś!
Dziewczyny wczoraj mąż zakupił dla mnie kontynuację "W oczekiwaniu na dziecko" czyli - "Pierwszy rok życia dziecka". Rzuciłam okiem na kwestie wycieku mleka w ciąży, bo mi też nic a nic się jeszcze nie pokazało i tam znalazłam taką informację, aby absolutnie nie dusić brodawek w celu wycieku siary teraz, bo po pierwsze coś takiego może powodować skurcze macicy a po drugie jak tak na siłę się dusi i ta siara gdzieś tam z głębi wycieka to pozbawiamy dziecko najcenniejszych substancji zawartych w siarze, które po porodzie mogłoby nam z cycusiów wyssać...Także NIE DUSIĆ CYCÓW!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Jamaica-widać,że świetnie się bawiliście
![]() Co do karmienia to pewnie,że każda sobie wybierze co woli,ale widzę,że obecnie mimo wszystko jest trend na butlę.Dobre lobby widocznie ![]() A już karmienie powyżej 6 mcy trąci zboczeniem,przynajmniej tak większość ludzi pracujących(o zgrozo) w służbie zdrowia sądzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
w sumie mogłabym karmić butlą, nie czułabym się gorsza od matek karmiących piersią ![]() [/QUOTE] Otóż to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Konto usunięte
|
Mama z klasą --> temat o witaminowych wspomagaczach dla dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zadomowienie
|
annLee - mozesz napisac cos więcej o nienasączonych niczym chuteczkach, które można kupic w aptece, a które stosowałaś do przemywania pupy wodą? to jakieś specjalne chusteczki dla niemowlaków?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18041089]
A ja wszędzie widzę trend na cyca ![]() Jest trend, jest. ![]() Wszystkie znajome z małymi dziećmi mnie pytały zaskoczone po co mi butla. W obu szpitalach u mnie jest nacisk na karmienie, mają nawet na etacie speca od laktacji. Udowadniają kobietom, że mają pokarm dusząc cyce na siłe, nie chcą dokarmiać dzieci jeśli lekarz nie da kartki itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Konto usunięte
|
A ja zastanawiam się, czemu kobiety się godzą na to? Przecież to mój cyc, moje dziecko, i położna czy lekarz nie mają prawa zabraniać mi dokarmiania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18043545]A ja zastanawiam się, czemu kobiety się godzą na to? Przecież to mój cyc, moje dziecko, i położna czy lekarz nie mają prawa zabraniać mi dokarmiania.[/QUOTE]
Nie mam pojęcia. ![]() Ostatnio mi koleżanka opowiadała jak dziewczyna z nią na sali leżąca nie umiała wydusić z siebie kropli mleka i przyszła położna, rzuciła: "jak nie ma? zaraz sprawdzimy" chwyciła laskę za cyc i obryzgała mlekiem ścianę, a laska na tym łóżku padła z bólu i wyła godzinę potem... Nie dokarmili, bo położna przekazała lekarce, że pokarm już jest. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem.. Kurde przeciez to jest kobiety wybór jak chce karmić. Karmienie piersią powinno być dla kobiety przyjemnością a nie czymś do czego jest przymuszana. Skoro nie chce, to nikt nie powinien jej do tego zmuszac. Ja, jezeli będe miała pokarm, to bede karmiła góra do 3 miesiąca. I nie obchodzi mnie zdanie innych matek karmiących piersią, czy kogoś tam, że za krótko, czemu tak, że to najzdrowszy pokarm.. bo to moja decyzja. Moja mama mi kiedyś opowiadala, że jak ze mną w szpitalu leżała to było takie parcie na karmienie cycem, że zmuszali np moją mamę zeby karmiła piersią inne dziecko innej kobiety która nie mogła karmić. oczywiście się nie zgodziła.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
u mnie mega dół.
nie wdając się w szczegóły - moja córcia na pewno nie będzie Hanią. to więcej niż PEWNE. a przed chwilą poryczałam się dodatkowo na zakończeniu "Leona Zawodowca", chociaż widziałam ten film x razy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o karmienie piersią to ja pewnie pokarm będę miała, bo wczoraj to mnie po prostu zalało, musiałam się przebierać ale karmić nie zamierzam dziecka do roku bo to niby takie zdrowe. 3 miesiące i wystarczy bo chcę wrócić do pracy. ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- A ja spać nie mogę ![]()
![]() |
#4286 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
pearl4 (22.03.1983r.) wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
![]() ![]() ![]() Cześć dziewczyny ![]() Dawno się nie odzywałam, ale Was czytam ![]() Margo, tatus nie chce Hani? Kardashi super wyglądasz ![]() ![]() Widzę, że są u nas mamuśki niezastąpione sprzątaniowo ![]() ![]() ![]() Wyprawka skompletowana ![]() Aha Lea możesz zmienić imię na Marcel ![]()
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu pogadaliśmy szczerze i ustaliliśmy, że teraz wspólnie poszukamy innego imienia. zobaczym, co nam z tego wyjdzie. dobrze, że nigdy głośno nie mówiłam do brzuszka "Haniu", przynajmniej dla niej to będzie mniejszy szok niż dla mnie... pearl - 100 lat ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu awantura z teściową? Teściowa też akceptowała/chciała Hanię? ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Moje bóle przeszły w stan utajenia. Plecy, kręgosłup... wszystko to pikuś przy moich stopach. Jeszcze trochę i będą okrągłe. ![]() I nie mija po nocy... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do gina i puchnięć - powiedz koniecznie. mój też mnie o to pyta na każdej wizycie, ale ja na razie nie mam tego typu problemów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Margo a już myślałam, że płeć się zmieniła, jakaś taka pierwsza myśl. Ale uparty facet z twojego męża .Miłe, że teściowa po twojej stronie.
Wczoraj byliśmy na obiedzie u teściow, troche posiedzieliśmy a jak przyszła pora wracać to ja się nie mogłam w buty w których przyszłam wbić ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-22 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.