Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 12:04   #4261
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

czesc dziewczyny

Alguien super ze Ci sie udalo z ta szkola rodzenia

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!!
Tyle piszecie o szkole rodzenia. Powiedzcie czy maz takze musi chodzic ze mna?
Ma nienormowany czas pracy i w tym problem.
moze ale nie musi moj na wiekszosci zajec nie bedzie bo niestety pracuje za granica

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam!
u mnie dzis pogoda słaba... niespacerowa zdecydowanie! właśnie dzwoniła do mnie koleżanka, która zaczęła rodzić i ja mam jechać pilnować jej córeczki, bo mąż ma być z nią mam nadzieję, że nie będzie się zbyt długo męczyła. Trzymajcie proszę za nią kciuki!
trzymam kciuki i daj znac jak juz bedzie po

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
anoxa- tam gdzie ja robię badania nie można przynosić moczu w niczym innym oprócz pojemniczka z apteki. Ja kiedyś też zapomniałam sobie kupić ale przed pójściem kupiłam sobie w aptece i nasiusiałam w łazience w przychodni
Miłego dnia Mamuśki
tylko ze to mial byc poranny mocz a napewno bym go nie doniosla do przychodni ale teraz kupilam sobie caly zapas pojemniczkow na mocz

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jeszcze nikt nie wrzucał zdjęć więc może ja ....

body z jeżykiem, komplet, koszulka
Załącznik 2987624Załącznik 2987625Załącznik 2987626

grzechotki na rękę i łapka do mycia z pacynkami
Załącznik 2987630Załącznik 2987631

pojemnik na waciki i patyczki i zestaw do paznokci
Załącznik 2987649Załącznik 2987650
sliczne a super jest ten pojemniczek na waciki i zestaw do paznokci nie spotkalam sie z takim jeszcze

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

A mam pytanie, czy zamierzacie szczepic na pneumokoki, rotawirusy itd.
Moje chyba pojdzie do złobka wiec...zastanawiam sie na co szczepic
Albo tata moj sie zajmie, jak dostanie dalej rete
ja napewno zaszczepie na rotawirusa co prawda nie jest tania ta szczepionka bo okolo 650zl ale mysle ze warto to wydac bo moja siostrzenica jak miala niecale 3 miesiace zlapala i strasznie to przechodzila

bylam dziewczyny na badaniach i na glukozie mialam 75g i bylo to straszne oczywiscie mnie cofalo w trakcie picia ale staralam sie powstrzymac bo nie chciala bym jeszcze raz przez to przechodzic blech.... jeszcze godzine bym jakos wytrzymala ale dwie to juz byla masakra a jak by tego bylo malo to Hubcio mnie kopal po brzuszku zeby nie bylo zbyt latwo a mdli mnie do tej pory i ide sie chyba zdrzemnac bo strasznie mi sie spac chce a musze zaczac wszystko pakowac bo jutro przeprowadzka
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:06   #4262
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Witajcie kobietki

Gratuluję dziewuszek i chłopczyków
Jeszcze tylko parę dni i święta Bardzo bardzo lubię przygotowania do świąt- pieczenie, gotowanie... Nie cierpię sprzątać, ale w tym roku chociaż ominie mnie mycie okien i wieszanie firan ;D

Dziś odebrałam wyniki glukozy i na czczo mam 67, a norma od 75, czy powinnam się niepokoić?? Po podaniu glukozy 76, a więc na dolnej granicy. Czy któraś miała podobnie? Wizyta dopiero 8 kwietnia.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:32   #4263
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Karolcia sama musi sie wypowiedziec mi tam pasuje rano czyli moze jakas 11? zeby sie wyspac troche a gdzie... to zzalezy co chcemy robic, czy usiasc gdzies na kawe czy lazic po sklepach dla dzieci
No pszczolka pyta gdzie ewentualnie te sklepy, bo jej wsio ryba .
Ja się nie znam, więc się nie udzielam. Zresztą i tak jak już, to się dowiem generalnie gdzie te sklepy i połażę z Wami, bo my planujemy z Ł. razem raczej wszystko możliwie kupować.
A 11 czwartek pasuje.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki

Gratuluję dziewuszek i chłopczyków
Jeszcze tylko parę dni i święta Bardzo bardzo lubię przygotowania do świąt- pieczenie, gotowanie... Nie cierpię sprzątać, ale w tym roku chociaż ominie mnie mycie okien i wieszanie firan ;D

Dziś odebrałam wyniki glukozy i na czczo mam 67, a norma od 75, czy powinnam się niepokoić?? Po podaniu glukozy 76, a więc na dolnej granicy. Czy któraś miała podobnie? Wizyta dopiero 8 kwietnia.
Masz niski cukier. (znam to)
Zasadniczo dziecko pobiera cukru tyle, ile potrzebuje. Nie są to tragiczne wyniki, a raczej zbliżone do norm. Być może gin wyśle Cię do diabetologa, ale myślę, że niekoniecznie.
Nie martw się

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:37   #4264
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No pszczolka pyta gdzie ewentualnie te sklepy, bo jej wsio ryba .
Ja się nie znam, więc się nie udzielam. Zresztą i tak jak już, to się dowiem generalnie gdzie te sklepy i połażę z Wami, bo my planujemy z Ł. razem raczej wszystko możliwie kupować.
A 11 czwartek pasuje.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Masz niski cukier. (znam to)
Zasadniczo dziecko pobiera cukru tyle, ile potrzebuje. Nie są to tragiczne wyniki, a raczej zbliżone do norm. Być może gin wyśle Cię do diabetologa, ale myślę, że niekoniecznie.
Nie martw się
Ja z reguły mam niski cukier, ale to dobrze, bo moj tata ma cukrzyce wiec lepiej ze mam niski ale nie pilam jeszcze glukozy, a w w ktorym tygodniu to pijecie, bo mi cos gin mowila o 28
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:48   #4265
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cześć Mamuśki
U mnie dzisiaj piekna pogoda tylko trochę wieje, ale jest ciepło i słonecznie. Wróciłam z jogi i moje barki są w tragicznym stanie wogóle bez kondycji.
siala za dwz tyg mam dzonić do położnej i umówić się na szkołę rodzenia. Gin mówił, że bardzo dużo uwagi przywiązują tam opiece nad dzieckim i mówił, żeby nikogo nie słuchać bo ile osób przy tobie tyle mądrości a my sami mamy się nauczyć jak najlepiej opiekować się bobaskiem i tego właśnie tam uczą.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:53   #4266
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Ja z reguły mam niski cukier, ale to dobrze, bo moj tata ma cukrzyce wiec lepiej ze mam niski ale nie pilam jeszcze glukozy, a w w ktorym tygodniu to pijecie, bo mi cos gin mowila o 28
JA robiłam w sobotę czyli początek 24 tc. Nie mam pojęcia czy sa jakieś normy kiedy sie powinno robić. Co mi sie obiło, że ok 20.

Zjem sobie ziemniaczki z mizerią i kefirkiem a dla męża mam ryz z jabłkami. JA jakoś nie przepadam za obiadami na słodko.
Stary 2010-03-29, 12:53   #4267
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Bajka, my w smsach uzgodniłyśmy, że można by na prawobrzeżu pokręcić się po hurtowniach maluszkowych. Ja zabiorę pszczolkę i przyjedziemy na Twoją stronę. Musimy teraz MY uzgodnić gdzie dokładnie się spotkamy i o której. Jak starczy czasu to pszczolka proponuje jeszcze jakiś wyskok na sałatkę .

. Witaj Kochanie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 12:58   #4268
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
ja mam mieć za miesiąc wypisane badanie na glukozę, więc być może też cos koło tego, podobno ohyda.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 12:58   #4269
hd2005
Zakorzenienie

Cały dzień przed kompem ...
M powinien mi nakopać

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 13:00   #4270
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
gratulacje! baby górą

oo no to świetnie!! ja do mojej szkoły rodzenia zapisywalam sie jakiś miesiąc temu i będę zaczynać na koniec kwietnia albo początek maja - będą dzwonić do mnie jeszcze

kashha gratulacje!! chłopaki też niech sie duuużo rodzą, żeby nasze dziewuszki miały w czym przebierać

katia_ gratulacje! dbaj o siebie

dzien dobry śpiochy!

dziewczyny mam pytanie - czy to prawda, że w ciąży przysługuje jeden dzień wolny na badania?? jutro jade na USG połówkowe i musialabym się zwolnić z pracy juz o 9 i do niej nie wrócić, bo daleko mam bardzo
i zapytalam Kadrowej jak to rozwiązać, bo wiem, ze mają obowiązek mnie zwolnić na badania ale tu będzie praktycznie cały dzień - a ona powiedziała, ze mam wcale do pracy nie przychodzić tylko przynieść zaświadczenie, że byłam na badaniach...
nie wiem czy sie jej ciążowe z okresowymi nie pomyliły? ale pytałam ją o to dwa razy... w necie szukam i nic podobnego nie piszą
Pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Za czas nieobecności w pracy z tego powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia.

Nie jest powiedziane ile razy A słowo "zwolnień" sugeruje, że jest to większa liczba a nie jedno

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 13:02   #4271
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Zjem sobie ziemniaczki z mizerią i kefirkiem a dla męża mam ryz z jabłkami. JA jakoś nie przepadam za obiadami na słodko.
Ja zaraz ogórkową zrobię..

i też mam jeszcze pół ogórka to zrobię sobie mizerię.... mniam.. kocham ogórki i pomidorki

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
M powinien mi nakopać
ja wykresy robię do mgr ale mozolnie mi to idzie, a tekstu ile musze napisać
17 kw mam oddać już pracę aaaaa
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 13:02   #4272
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
JA robiłam w sobotę czyli początek 24 tc. Nie mam pojęcia czy sa jakieś normy kiedy sie powinno robić. Co mi sie obiło, że ok 20.

Nio moja twierdzila ze mam czas jeszcze...dowiem sie pewnie 8.04 na wizycie, co do badan no i szkoly rodzenia

Dzis jakas jestem...zjadlam obiad zostalo z wczoraj a tz przyjdzie sobie zrobi frytki
Dzis ogladalm sukienusie do chrztu...z nudow juz nie wiem co robic...

Stary 2010-03-29, 13:05   #4273
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
U mnie dzisiaj piekna pogoda tylko trochę wieje, ale jest ciepło i słonecznie. Wróciłam z jogi i moje barki są w tragicznym stanie wogóle bez kondycji.
siala za dwz tyg mam dzonić do położnej i umówić się na szkołę rodzenia. Gin mówił, że bardzo dużo uwagi przywiązują tam opiece nad dzieckim i mówił, żeby nikogo nie słuchać bo ile osób przy tobie tyle mądrości a my sami mamy się nauczyć jak najlepiej opiekować się bobaskiem i tego właśnie tam uczą.
To ja już muszę się sama kopnąć w duszę by wreszcie umówić się z Kozą!
Jestem wściekła na siebie, ze tak to odkładam i przeciągam :[
Jutro mam wizytę u Jackiewicza i w zależności na kiedy się umówię z Kozą to albo to będzie ostatnia wizyta albo przedostatnia.
Muszę się zmusić
No i chyba po wizycie u Kozy się umówię do szkoły rodzenia.
Tylko dalej nie wiem czy na Łubinową (300zł za 4 spotkania) czy do Polikliniki (450zł za 11 spotkań)
Bo nie wiem czy mój M będzie mógł być na wszystkich spotkaniach.. a samej nie wiem czy wolno być i czy jest sens :/

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 13:07   #4274
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka, my w smsach uzgodniłyśmy, że można by na prawobrzeżu pokręcić się po hurtowniach maluszkowych. Ja zabiorę pszczolkę i przyjedziemy na Twoją stronę. Musimy teraz MY uzgodnić gdzie dokładnie się spotkamy i o której. Jak starczy czasu to pszczolka proponuje jeszcze jakiś wyskok na sałatkę .
okej jestem za a co do hurtowni to ja wiem tylko gdzie jest boboland hehe ale moze spotkamy sie pod centrum handlowym sloneczne o tej 11 ?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 13:10   #4275
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Zuziunia? To już tylko kilka dni do ślubu?
Sukienka już dopasowana dokładnie? Wszystko dopięte na ostatni guzik?

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
okej jestem za a co do hurtowni to ja wiem tylko gdzie jest boboland hehe ale moze spotkamy sie pod centrum handlowym sloneczne o tej 11 ?
No i wreszcie mądra decyzja . I nawet wiem jak jechać. Pszczolka mówi, że jest więcej hurtowni, więc będzie nas prowadzić . To tak się umawiamy.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-03-29, 13:13   #4276
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
M powinien mi nakopać
JA oczywiście jeszcze nie wzięłam się za porządki w szafie. Najpierw komp, potem drzemka, teraz obiad i jedziemy do sklepu i po wyniki. Co za leń ze mnie. Ale muszę to zrobić dzisiaj i basta!!
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Ja zaraz ogórkową zrobię..

i też mam jeszcze pół ogórka to zrobię sobie mizerię.... mniam.. kocham ogórki i pomidorki

Ja uwielbiam pomidorki koktajlowe z LIdla I do tego mozarell z bazylią.
Stary 2010-03-29, 13:15   #4277
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Zuziunia? To już tylko kilka dni do ślubu?
Sukienka już dopasowana dokładnie? Wszystko dopięte na ostatni guzik?

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

No i wreszcie mądra decyzja . I nawet wiem jak jechać. Pszczolka mówi, że jest więcej hurtowni, więc będzie nas prowadzić . To tak się umawiamy.
Wiecej jest na Mieszka I i Cukrowej...no i ceny sa rozne....
My brakuje tylko kosmetykow i butelek
A moze wybierzecie sie na spacer nad morze

Stary 2010-03-29, 13:18   #4278
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
JA oczywiście jeszcze nie wzięłam się za porządki w szafie. Najpierw komp, potem drzemka, teraz obiad i jedziemy do sklepu i po wyniki. Co za leń ze mnie. Ale muszę to zrobić dzisiaj i basta!!
ja dzisiaj od rana
  • siedziałam nad umową (prośba z firmy o pomoc w analizie),
  • potem wystawiałam rzeczy na allegro (robienie zdjęć, opisów itd),
  • a w między czasie czytanie wizażu.
A moja praca mag. czeka

Muszę też wyskoczyć po czarną nitkę bo obiecałam podłożyć spodnie M i się zorientowałam, że nie mam czarnych nici... Masakra
Nie chce mi się wychodzić ...

Stary 2010-03-29, 13:23   #4279
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
ja dzisiaj od rana
  • siedziałam nad umową (prośba z firmy o pomoc w analizie),
  • potem wystawiałam rzeczy na allegro (robienie zdjęć, opisów itd),
  • a w między czasie czytanie wizażu.
A moja praca mag. czeka

..
JA musiałam napisac pracę magisterska w 2 tygodnie. PO 2 latach bezsensownego łażenia na seminarium i obijania sie, nagle we wrześniu okazało sie, ze mój promotor idzie na urlop naukowy na rok! Więc miałam 2 wyjścia- zmiana promotora lub pisanie. Siedziałam codziennie po 8 godzin przed kompem i pisałam. Udało sie
Stary 2010-03-29, 13:28   #4280
entertete
Rozeznanie

Cytat:
z tego, co czytałam o badaniach w ciąży to właśnie między 24 a 28 tygodniem.

podczytuję wątek stale, ale nie mam czasu za bardzo, żeby się na bieżąco udzielać, pozdrówki
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 13:29   #4281
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się zrobi cieplej to na pewno

. Witaj Kochanie

Stary 2010-03-29, 13:30   #4282
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
JA musiałam napisac pracę magisterska w 2 tygodnie. PO 2 latach bezsensownego łażenia na seminarium i obijania sie, nagle we wrześniu okazało sie, ze mój promotor idzie na urlop naukowy na rok! Więc miałam 2 wyjścia- zmiana promotora lub pisanie. Siedziałam codziennie po 8 godzin przed kompem i pisałam. Udało sie
cały czas sobie powtarzam, że muszę napisać jak najszybciej bo nie wiem co się bedzie działo później. Na razie dobrze się czuję i powinnam to wykorzystać
Zamiast tego siedzę na wizażu

Stary 2010-03-29, 13:34   #4283
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

hurtownie z mieszka przeniesli wlasnie na cukrowa i jest tylko jedna hurtownia z tego co mi wiadomo bo ostatnio tam jezdzilam i szukalam. jak dla mnie na cukrowej jest wielkie G, multum wozkow a reszta nieciekawa i ceny rozne. zreszta ja i tak zakupow robic nie bede kase narazie wtykam w remont mieszkania a i tak do kupienia zostaly mi tylko rzeczy do pielegnacji a to sobie zostawiam na pozniej

a co do morza teraz jestem nad morzem i przyznam szczerze ze przez cale zycie mi obrzydlo

dzidzia to plan ustalony

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
cały czas sobie powtarzam, że muszę napisać jak najszybciej bo nie wiem co się bedzie działo później. Na razie dobrze się czuję i powinnam to wykorzystać
skad ja to znam taka sama sytuacje mam tylko ze z licencjatem do biblioteki po ksiazki jakos mi nie po drodze, plan pracy musze skrocic ale czasu brak... a to dziwne bo mam go az nad to ale obiecalam sobie ze od kwietnia sie za to zabieram bo mam zamiar obronic sie przed porodem, ciekawe co mi z tego wyjdzie jak nie wyjdzie to mnie chyba rodzice razem z mężem zywcem pozra
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-03-29, 13:35   #4284
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
ja zaszczepie na wszystko co sie da bo teraz dzieciaki lapia wszystko bardzo latwo.
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Na temat szczepień warto porozmawiać z pediatrą jak juz maleństwo się urodzi bo każdy lekarz inaczej do tego podchodzi, mi lekarka odradzała przesadzania ze szczepieniami.Chyba tylko 2 dodatkowe szczepienia nadobowiązkowe wykupywałam dla małej.Odradzała mi np szczepienie dziecka przeciw grypie bo powiedziała że jak zaszczepię jednego roku to już co jesień powinnam bo organizm juz bez szczepienia nie będzie umiał sie sam przed grypą obronić.To działa na zasadzie szczepionka chroni owszem ale jak przestanie działać to organizm sobie sam nie poradzi.Tylko każdy lekarz ma inne zdanie na ten temat.
dziewczyny poczytajcie sobie odnosnie szczepien zanim zaczniecie szczepic na 'wszystko co mozliwe'
po pierwsze poczytajcie sobie o rtęci w szczepionkach..
dwa - poczytajcie po tych szczepionkach 3w1, za ktore się dopłaca słone pieniądze... a kumulacja nie koniecznie jest zdrowa dla maluszkow
poczytajcie o konsekwencjach szczepien w postaci Autyzmu u dzieci
i nie zamierzam tu nikogo straszyc bo zdania są podzielone na ten temat - jak poczytacie to same sobie wyrobicie zdanie
ja wiem tylko, ze mam wsrod znajomych fajnego 3latka, ktory do 2 lat byl okazem zdrowia a po szczepieniu.... autyzm
wiec ja na 100% 3 razy sie zastanowie zanim zaszczepie dziecko i raczej ze szczepionek typu 3w1 zrezygnuję....
ale to kazda mama musi podjac decyzje sama

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Za czas nieobecności w pracy z tego powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia.

Nie jest powiedziane ile razy A słowo "zwolnień" sugeruje, że jest to większa liczba a nie jedno
no to nie wiem co z ta moja kadrowa...
no i kazala mi przyniesc zaswiadczenie ze bylam na badaniach a tez nie widze nigdzie tego zeby bylo napisane ze musze...
no ale tak czy siak jutro spie dluzej i nie musze do pracy wstawac
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 13:38   #4285
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
hurtownie z mieszka przeniesli wlasnie na cukrowa i jest tylko jedna hurtownia z tego co mi wiadomo bo ostatnio tam jezdzilam i szukalam. jak dla mnie na cukrowej jest wielkie G, multum wozkow a reszta nieciekawa i ceny rozne. zreszta ja i tak zakupow robic nie bede kase narazie wtykam w remont mieszkania a i tak do kupienia zostaly mi tylko rzeczy do pielegnacji a to sobie zostawiam na pozniej

a co do morza teraz jestem nad morzem i przyznam szczerze ze przez cale zycie mi obrzydlo

dzidzia to plan ustalony

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

skad ja to znam taka sama sytuacje mam tylko ze z licencjatem do biblioteki po ksiazki jakos mi nie po drodze, plan pracy musze skrocic ale czasu brak... a to dziwne bo mam go az nad to ale obiecalam sobie ze od kwietnia sie za to zabieram bo mam zamiar obronic sie przed porodem, ciekawe co mi z tego wyjdzie jak nie wyjdzie to mnie chyba rodzice razem z mężem zywcem pozra
Mi tez zostaly detale do kupienia ale to podkoniec, teraz kupie torbe do wozka i folie przeicw deszczowa, a po tem butelki itd.
Ja tez mam dosyc morza i wierze ci...nawet nie wiem kiedy bylam na plazy, jak urodzi sie dzidzia to bede spacerowac...
A teraz to ja sie chyba za nudze...jeszcze 1h30 minut i TZ wroci dobrze bo zwarjuje chyba....mala szaleje

Stary 2010-03-29, 13:43   #4286
itakasia
Zakorzenienie

witam sloneczka
gratuluje wizyt, milo sie czyta takie wiesci

jesli chodzi o szczepienia to ja jestem na nie, z tego samego powodu o ktorym pisala pilotka, ja tez znam takie dziecko po szczepieniu. ale lekarze raczej pomijaja ten temat. to jest niestety biznes farmaceutyczny. moja maz kiedys w tym pracowal.

ja po wizycie dzisiaj. gin poetwierdzil ze wyniki dobre. Zosia ladnie sie rozwija. wszystko w porzadku. wazy juz 510gr. jestem bardzo szczesliwa
Stary 2010-03-29, 13:43   #4287
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Bo wizaż to zło
Mam nadzieje, że pieniążki doszły.

itakasia ciesze sie, że wszystko dobrze.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-03-29 o 13:44
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 13:46   #4288
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam sloneczka
gratuluje wizyt, milo sie czyta takie wiesci

jesli chodzi o szczepienia to ja jestem na nie, z tego samego powodu o ktorym pisala pilotka, ja tez znam takie dziecko po szczepieniu. ale lekarze raczej pomijaja ten temat. to jest niestety biznes farmaceutyczny. moja maz kiedys w tym pracowal.

ja po wizycie dzisiaj. gin poetwierdzil ze wyniki dobre. Zosia ladnie sie rozwija. wszystko w porzadku. wazy juz 510gr. jestem bardzo szczesliwa
Too super ze wszytsko oki

Wiadomo obowiazkowe to bede chodzic, a dodatkowe to tylko mysle nad pneumokokami lub rotawirus....nie bede placic za skumulowane 3w1 maja byc takie jakie sa i tyle, nadgorliwosc gorsza od faszyzmu

Ja jestem ciekawa ile teraz wazy Anastazja, w 20tygodniu 350

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-03-29 o 13:48
Stary 2010-03-29, 13:51   #4289
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
dziewczyny poczytajcie sobie odnosnie szczepien zanim zaczniecie szczepic na 'wszystko co mozliwe'
po pierwsze poczytajcie sobie o rtęci w szczepionkach..
dwa - poczytajcie po tych szczepionkach 3w1, za ktore się dopłaca słone pieniądze... a kumulacja nie koniecznie jest zdrowa dla maluszkow
poczytajcie o konsekwencjach szczepien w postaci Autyzmu u dzieci
i nie zamierzam tu nikogo straszyc bo zdania są podzielone na ten temat - jak poczytacie to same sobie wyrobicie zdanie
ja wiem tylko, ze mam wsrod znajomych fajnego 3latka, ktory do 2 lat byl okazem zdrowia a po szczepieniu.... autyzm
wiec ja na 100% 3 razy sie zastanowie zanim zaszczepie dziecko i raczej ze szczepionek typu 3w1 zrezygnuję....
ale to kazda mama musi podjac decyzje sama
powaznie takie moga byc skutki ? :O faktycznie... lepiej sie nad tym zastanowic, a o tych szczepionkach 3 w 1 tez cos tam mi sie o uszy obilo. najlepiej jak powiedziala jusdan poradzic sie pediatry.

karolcia ja na szczescie rzeczy typu torba do wozka, folie i moskitiery mam z glowy bo byly dolaczone do wozeczka butelki mam dwie, smoczki tez dwa... ale ich na poczatku uzywac raczej nie bede bo mam zamiar karmic piersia. musze kupic przewijak, flanelki i tetry, wyrko i posciel z kosmetykami mam zamiar sie ograniczyc to oliatum do kapieli i parafiny do smarowania cialka a no i jeszcze wanienka ale jak dla mnie to wydatki na pozniej

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

o kurcze to moja Blanka maly pączuś chyba bedzie hehe bo jak bylam w 21 tc we wtorek to niby wazyla jakies 414 g a na drugi dzien jak poszlam to wazyla juz 461 g wiadomo bledy pomiaru ale fakt faktem wazy ponad 400 g... a z nóżkami ma 24 cm
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-03-29, 13:52   #4290
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
powaznie takie moga byc skutki ? :O faktycznie... lepiej sie nad tym zastanowic, a o tych szczepionkach 3 w 1 tez cos tam mi sie o uszy obilo. najlepiej jak powiedziala jusdan poradzic sie pediatry.

karolcia ja na szczescie rzeczy typu torba do wozka, folie i moskitiery mam z glowy bo byly dolaczone do wozeczka butelki mam dwie, smoczki tez dwa... ale ich na poczatku uzywac raczej nie bede bo mam zamiar karmic piersia. musze kupic przewijak, flanelki i tetry, wyrko i posciel z kosmetykami mam zamiar sie ograniczyc to oliatum do kapieli i parafiny do smarowania cialka a no i jeszcze wanienka ale jak dla mnie to wydatki na pozniej
Ja mam moskiterie na komary, parasolke, ale torby i foli nie bylo, co do kosmetykow, stawiam na NIVEA, SUDOKREM, I SPIRYTUS do pepka, kupie zel do kapieli i szampon 2w1, aksamitny balskam i krem na wyjscia oraz no i na sloneczko
Papersy papmers na spacerki i na noc, na codzien mam zamiar kupic jeszcze 1 taki co mi kolezanka polecila na wyprubowania, a butelki musze kupic bo nie wiem jak to z moim karmieniem bedzie, no i pieluszki tetrowe, smoczek i chusteczki nawilzone, paleczki do uszu, i obcinaczki do paznokci itp.
Reszte mam nawet podwojnie

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-03-29 o 13:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości