|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
AdelajdaG ja zaczynalam z taka waga jak ty imi sie udalo, wiec tobie tez zycze wytrwalosci powodzenia
![]() ja chce schudnac z tych moich 61 do 55 albo i mniej, zobaczymy ile sie uda, ale wystarczy 55, jak sie uda wiecej to super, jak nie to bede juz zadowolona. no i bede musiala trzymac tylko wage ![]()
#4262 |
Rozeznanie
|
Co tu tak cicho?? No wiem, że upał to pewnie wszyscy na dworzu
![]()
#4263 |
Zadomowienie
|
Adelajda troche za malo jadasz. powinno byc 5 posilkow no i jakies wieksze a nie jogurt i 2 jajka.
#4264 |
Rozeznanie
|
A ja własnie po kolacji, zmiksowałam sobie czarne jagódki z mlekiem mmm pychotka
![]()
![]() |
#4265 |
Rozeznanie
|
skład tego to:
pije sie to z mlekiem oczywicie takim 0,5% samo to tłuszczu nie ma w porcji tylko: białko 0,84g weglowodany przyswajalne 27,5g witaminy jakies, tiamina,niacyna, biotyna, inulina inozytol oligofruktozaa syrop glukozowy substancja słodzaca: acesulfam-K
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Raczkowanie
|
_Anusia_, ja też tak mam i mnie tez to wkurza. Teraz jestem na III fazie i zupełnie nie wiem co jeść jem nadal jak w II fazie. I martwi mnie to, że już nie ubywa na wadze, a co gorsza obawiam się, że przybędzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może najlepiej jak spróbujez wypić, jak nie będziesz miała po tym wilczego apetytu i napadów głodu to pewnie pić co jakiś czas jak najbardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja juz 4ty dzien wytzymuje. co prawda codzien mam jakis drobny grzeszek, dzis np kawalek ciasta bo jedna nasza kolezanka w pracy miala imieniny i czestowala. nie ze wzielam ale mialam juz postawiony na stole kawalek wiec glupio mi bylo wyrzucac, rozumiecie. w zasadzie teraz sobie pomyslslm ze moglam wziac do domu dla mamy. no tudno. caly pozniejszy dzien staralam sie trzymac diete juz i raczej nie zgrzeszylam. glodna nie jestem , tzn zjadlabym cos ale bardziej dlatego ze sie mi nudzi niz zejestem glodna
![]() |
#4269 |
Rozeznanie
|
Ale dzis nie mialam nic ciekawego w lodowce i dlatego tak malo, no i jeszcze potem zjadlam deser, ale nie moglam sie opanowac
#4270 |
Rozeznanie
|
ok dzieki wam bardzo... chyba faktycznie od czasu do czasu wypije no i bede obserwowac co sie dzieje.....
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
dziewczyny nie wiem czy juz o tym tu pisałam ale napisze jeszcze raz bo nie wiem co jest..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
Dociekliwa, z tego co wyczytałam to nowe produkty powinno się wprowadzać stopniowo, np kromka chleba (i inne produkty zbożowe) co 2- 3 dni. Może za szybko i za często?
![]() Sama jestem jeszcze na I fazie przez 2 dni więc nie wiem jak dokładnie będzie wyglądało zachowanie wagi w II fazie. Do tej pory moje wyniki mogłyby być o niebo lepsze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Rozeznanie
|
Dociekliwa, a ja mysle, ze skoro juz tyle udalo Ci sie zrzucic i dieta przynosila efekty, to za jakis czas tez odnotujesz spadek wagi, tyle, ze byc moze bedzie on rozlozony w dluzszym czasie i nastapi po rowniez dluzszym okresie.
Badz cierpliwa, bo z tego co widze, to nie warto byloby sie teraz poddawac, skoro z taka rzetelnoscia stosowalas te diete ![]() Ja nie wiem co mam myslec, dzis 6 dzien diety a ja stracilam tylko 1 kg. Wprawdzie praktycznie codziennie popelnialam grzechy (grzechy-nie grzeszki) typu owoce, raz zjadlam maly kawalek pizzy-na cienkim spodzie ![]() Jeszcze sie nie poddaje, ale mam coraz mniej motywacji, bo do tego dochodza bole glowy, oslabienie itp. Ech... Trzymajcie sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Rozeznanie
|
Upsss, Dociekliwa,zle spojrzalam na ilosc kg w Twoim podpisie-myslalam, ze juz schudlas z 76 na 67 dlatego stwierdzilam w poprzednim poscie, ze duzo kg udalo Ci sie stracic i ze skoro tak, to musialas bardzo skrupulatnie przestrzegac diety - to jak wlasciwie jest w Twoim przypadku, bo zacelam wertowac Twoje wczesniejsze posty i natknelam sie ze przerwalas diete, potem od razu faza 2.....pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Przyczajenie
|
Witajcie Plażowiczki ! Od poniedziałku jestem na diecie SB i dobrze mi idzie, jak dotąd nie miałam ochoty na grzeszenie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Wtajemniczenie
|
Ja powiem tak, ja mam stara ksiazke i tam o ile dobrze pamietam, jogurt nie jest az tak zalecany wiec kupowalam serek ricotta. Potem porowanalam co ile ma i yogurt naturalny wypadl na plus, bo mial 0% tuszczu i 3g cukru a ricotta miala duzo wiecej. Tak wiec ja jem jogurt kazdego dnia, mieszam z orzechami i mam deser.
Dociekliwa a z jakiej wagi schodzisz? Moze nie masz az tyle do stracenia? Jesli waga stoi ja proponuje cwieczenia. Autor sam zaleca chociaz 30 minut kazdego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Wtajemniczenie
|
co do fety, to ja czasami jem light a czasami normalna, nie mozna dac sie zwariowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Rozeznanie
|
Ja jem jogurty naturalne od początku diety a i tak schudłam
![]() ![]()
![]() |
#4279 |
Zadomowienie
|
Anusia, gratuluje efektów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Raczkowanie
|
nusia1976 wedle nowych "przepisów" jogurt naturalny można pić podobnie jak mleko niskotłuszczowe. Ja cały czas jem fete light.
dociekliwa w drugiej fazie musisz obserwować co się dzieje z twoim organizmem tzn jeżeli wprowadziłaś te produktu i waga nie idzie w dół to może poprostu jedz je rzadziej a zacznij od wprowadzania owoców. Albo poczekaj jeszcze troche na efekty, ćwiczenia też nie zaszkodzą |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Wtajemniczenie
|
a moze po prostu polaczyc SB z MZ i juz. Zreszta wydaje mi sie, ze 2 faza pozwala juz na bardzo duzo wiec juz nie ma znaczenia czy jestes na SB czy MZ. Przeciez w kazdych dietach zalecaja unikanie bialego pieczywa, makaronu itp. Musze Wam powiedziec, ze pewnie jak sie przechodzi na 2 faze to trzeba zaczac patrzyc na porcje. A jak tak czlowiek poczyta rozne ksiazki albo obejrzy rozne programy albo gazetki z dietami gwiazd, to okazuje sie, ze porcja np ciemnego chleba to tylko jedna mala kromka i tylko ta jedna a nie piec. Ze mieso powinno miec wielkosc dloni bez palcy, ze makaronu to taka mala kupeczka. Wczoraj ogladalam Oprah i po 12 tygodniach zjawili sie ludzie, ktorzy zglosili do programu aby schudnac i pokazali jak trener uczyl ich o rozmiarach porcji i co moga jesc. Wszyscy chudli 1, 2 funty na tydzien, cwiczac intensywanie a jedna babka schudla tylko 6 futnow czyli ok 3kg po 12 tygodniach. I Oprah wytlumaczyla to, ze ludzie jak zaczynaja jesc zdrowe rzeczy to mysla, ze moga tego jesc bardzo duzo a tak niestety nie jest, ze najwazniejsza jest konktrola porcji bo bez tego nie da sie schudnac. Oczywiscie nie mowie, ze Ty jeszcz za duzo ale tak zrobialam dygresje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
ja jestem wkurzona bo juz 5ty tydzien i w sumie prawie nic nie ruszylo, tzn nie prawie tylko w ogole nic.
#4284 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zadomowienie
|
elfee chyba 5 dzień
![]() może po prostu musisz poczekać, każdy chudnie w swoim tempie, poza tym czytałam gdzieś, że jeśli zaczyna się I fazę SB po raz kolejny to organizm wolniej reaguje i wolniej chudnie.. cierpliwości, a będzie ok ![]() ![]() PS.ja też mam przestój, ale to pewnie przez okres-zważę się po i już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4287 |
Przyczajenie
|
dziękuję Wam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
Witajcie, dzisiaj ostatni dzień 1 fazy SB a ja musiałam niestety zrobić duuże odstępstwo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
magi może poprstu ci mięśni przybyło chyba najważniejsze żeby schudnąć wizualnie
![]() Ja się muszę zmieścić w spodnie, które kupiłam w zeszłym roku wtedy myślałam że schudnę do nich, bo faktycznie wcześniej trochę zrzuciłam ale później przytyłam i wogóle się nie zapinają ![]() ![]() dociekliwa nie martw się może jakoś pójdzie ja też mam mały przestój, ale to chyba z powodu tego że jak sobie pozwoliłam na początku 2 fazy na mały grzeszek to tak już zostało codziennie, muszę chyba wrócić na 1 fazę na tydzień |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zadomowienie
|
koorak, masz rację
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.