Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 17:24   #4261
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
nie weim ile musiałabym miec kasy w portfelu żeby dac 500 zł za telefon albo tysiąc ja raczej wybieram te z niższej półki. ważne żeby można było pisac sms-y i rozmawiac

a mówiłaś że to nie takie proste a jednak

samo sie znalazlo, bo proste to nie bylo
teraz mamy dylemat jak to z Polusia zrobimy mam nadzieje, ze jakos to sie ulozy

a co do telefonu to ja sobie kuplam 1,5 roku temu w Angli za 100 funtow i jak dla mnie i tak drogi ale pewnie posluzy mi kilka lat

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 17:28   #4262
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
jeny ja mam to samo!
tym bardziej, ze jestesmy juz po cywilnym, malzenstwem jestesmy...

a najbardziej mnie stresuje co z Polą?nosz kurde, zeby tak ciezko bylo znaleźc kogos, ktos sie nie zajmie te 3 godzinki
Ja tez chce byc po..juz schudlam waze 49 kg a wazylam 52 i bylo okej
Jeszcze jak pomysle, ze bede musiala sie ubierac u rodzicow, potem wielka szopka i Tz przyjezdza z kwiatami...a najlepsze to blogoslawienstwo sztuczne i klekanie przed tesciami...no ludzie ja tak nie chce, tosz to zniewaga dla mnie
wes mi nie mow bo i ja zaczne miec koszmary po nocach.. ja nie chce tego slubu;(

Cytat:
nie weim ile musiałabym miec kasy w portfelu żeby dac 500 zł za telefon albo tysiąc ja raczej wybieram te z niższej półki. ważne żeby można było pisac sms-y i rozmawiac
no ale pewnie masz aparat cyfropwy;>

ja kupuje telefon taki ktory ma dobry aparat bo cyfrowki nie mamy i gps tez musi miec bo nie mamy osobnego stad tyle kasy gdybym miala osobno cyfrowke i gps to bym miala telefon zwykly najzwyklejszy

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 18:39   #4263
martaN23
Zadomowienie

o jakie macie super plany dnia moj nie wyglada tak dobrze
6pobudka
czasem sie pobawi albo jeszcze przyśnie do max 8
8 śniadanko 200ml
koło 10-10.30 herbatkai drzemka 15 min
12 obiadek taki swoj robiony i do tego musi być mleko bo inaczej nie da rady
koło 12-13 spacerek i tam śpi z 40 min
15.30 200mljedzonko
17deserek czasem usnie na 15 min
19-19.30 250mlkolacyjka i spanie
śpi czasem cala noc a czesem budzi sie do jedzenia nawet 2-3 razy i je normalnie po 200ml

A byliśmy na szczepieniu wczoraj bylo oki Oliwia waży 6675 a długa jak nie wiem
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 19:44   #4264
zebra666
Zakorzenienie

Kolanosia najwarzniejsze, że wychodzicie na prostą A mała zaraz nadgoni rówieśników.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:21   #4265
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

Dobry wieczór dziewczęta

mam nadzieję,że jeszcze o mnie nie zapomniałyście?
nie wiem kiedy ja was ponadrabiam, nic nie jestem w tematach...

ale teraz mam sesje na uczelni do połowy czerwca mam duzo roboty i jestem zmeczona i zła

nic mi sie nie chcę i nie wyrabiam się z niczym, ptańsko mi zarosło cały dom a ja i tak nie widzę efektów swojej pracy

a najgorsze,że teraz robię cześć sesji a reszta czeka na mnie we wrześniu, mam ochotę się pochlastać i nie potrafię pogodzić pracy artstycznej z opieką nad dzieckiem sztuka jest wymagająca a Milenka też

pocieszcie mnie choć odrobinę plissssss

i jeszcze jak pisałąm wcześniej, sytuacja rodzinna jest smutna i drażniąca zarazem

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

trochę was podczytałam, wszystkiego i tak nie dam rady.

jeju ale ja jestem marudna i wszystkim w domu dokuczam.

czytam ,że wasze maluchy to już z zębami i siedzące. Milenka nie ma ani jednego zeba ale marudzi. nadal nie siedzi i jest niezbyt stabilna, kołysze się na wszystkie boki. no ale jak wiecie ciągle rehabilitacja i może coś się zmieni.

ja chyba od zaprzestania karmienia cycem taka się zrobiłam zołzowata
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:35   #4266
konspiracja
Zakorzenienie

Hej hej!
My dziś poł roczku skonczyliśmy, był u nas moj brat, chrzestny Stasia i spedzilismy fajny dzien.
Dziękujemy pięknie za wszystkie zyczenia

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Zdrówka dla

Zosi
Kinguni
Stasia

Michasia
Ciotka Ditu zawsze pamięta

Cytat:
napewno raniutko nakarmie, a potem bedzie karmiona sztucznym mlekiem...
Laktator tak czy siak bede miala, bo popoludniu juz napewno zaczelabym przeciekac
Domi, a Ty przyzwyczailas Polę do sztucznego?

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Olu mój Wiki też chodzi szybko spać. 20.00 to jest tak najpóźniej i wynika tylko z mojego przedłużenia kąpania. A wy może ją troche pomęczcie pod wieczór, potem wykąpcie to może Wam sama "padnie".
A i spróbuj ją przemęczyć żeby od tej 17 nie spała wogóle. Mój Wiktor mi spi zawsze między 9.30 a 12.00 i potem między 14.00-16.00 no i potem już jak zaśnie to do rana. Tj do 6.30
Kate, a Wiki n a spacerze Ci nie spi? Bo u nas wyglada to podobnie, tylko ja bym bardzo chciala jeszcze po spacerze jedną drzemke krotka wprowadzic. czasem sie uda czasem nie, a jak nie to malemu trudno jest dotrwac do kapieli o 19.30 i najczesciej pada na nosek przy jedzeniu

Cytat:
Napisane przez agnessja Pokaż wiadomość
czy są tu mamusie na wychowawczym?
jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Milo milo jak kolezanki sa mile...bo zauwazylam, ze sa takie 2 dwie, ktore a kazdym razem jak przychodza to tylko szukaja u mnie oznak zalamania nerwowego/przemeczenia/depresji albo chociaz kurzu na szafkach, zeby zobaczyc , ze nie mam czasu i sobie nie radze itp.... i sa totalnie zawidzione, ja nic takiego nie znajduja...

Ola nasz plan:
OOO rany, ja bym takich nie zapraszała...

Karenina czy ja dobrze policzyłam, ze macie tylko 4 posilki?

Ja wprowadziłam juz deserek i musze na nowo jakiś sensowny plan ulozyc i rozłożyc te posilki, bo jeszcze bym gdzies jeden z mleczka sztucznego chciala wcisnąc
W ogole to nie wiem ile tych sloiczkow dawać.
Bobovita ma male słoiczki i dajecie cały? A babydream i hipp duze - to o pól? czy mam dawac az maly nie będze chciał?
W ogole to na wszystkich mlekach są miarki ile mleka dziennie dziecku podawać, to dlaczego nie ma ile pozostałych pokarmow? Czy mam tez polegac po prostu na malym,az on bedzie mial dość? I ile wody lub herbatki powinien wyic po takim jedzonku? Prosze o pomoc.

Tz poszedł do dentysty, a ja nadrabiam zaleglości

Laski jest w Rossmanie nowa książeczka babydreama - świetna jest z lusterkiem i futrzanym ogonkiem pieska - polecam, bo oczywiście się skusiłam

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:37   #4267
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
hej Domi!!!

Ogólnie laski to dopiero teraz zaczynam się cieszyć macierzyństwem. Lena jest spokojniejsza i okazuje się, że jest bardzo pogodnym i uśmiechniętym dzieckiem. Do tej pory to tylko nerwy i ciągłe, wręcz nieustanne jęczenie. Lekarze mówlili że to przez to, że jest bardzo żywa ale asymetria była na tyle poważna w połączeniu z tym napięciem mięśniowym, że nie pozwalały na jakieś konkretne ruchy. Leżała tylko całymi dniami na plecach i tłukła piętami w podłogę. Naprawde obraz nędzy i rozpaczy bo oczywiście szybko jej sie nudziło i nie wiedziała co ze sobą ma zrobić. Do tego mieliśmy kategoryczny zakaz noszenia małej na rękach i kładzenia w foteliku więc niby co mogła by jeszcze robić???

Ogólnie teraz jest dużo lepiej.....lepiej śpi, lepiej je i chętnie się bawi nawet sama, a ja w końcu mogę spokojnie wyjść z pokoju
Zaczęła obracać się w końcu na boki i choć idzie jej to bardzo nieporadnie to juz przynajmniej walczy a i leżenie na brzuszku jest coraz dłuższe. Do tego moja mała zdolniacha nauczyła się mówić tata!!!i w ogóle nie przeszkadza nam, że to najczęściej na mnie tak mówi
Dziewczyny w końcu jestem dobrej myśli....minęło prawie 6 miesięcy a my dopiero wychodzimy z czarnej ....!!!
No to cieszymy się, że jest lepiej A co Lenka lubi jeść najbardziej?

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczęta

ale teraz mam sesje na uczelni do połowy czerwca mam duzo roboty i jestem zmeczona i zła

nic mi sie nie chcę i nie wyrabiam się z niczym, ptańsko mi zarosło cały dom a ja i tak nie widzę efektów swojej pracy

a najgorsze,że teraz robię cześć sesji a reszta czeka na mnie we wrześniu, mam ochotę się pochlastać i nie potrafię pogodzić pracy artstycznej z opieką nad dzieckiem sztuka jest wymagająca a Milenka też

i jeszcze jak pisałąm wcześniej, sytuacja rodzinna jest smutna i drażniąca zarazem

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

trochę was podczytałam, wszystkiego i tak nie dam rady.

jeju ale ja jestem marudna i wszystkim w domu dokuczam.

czytam ,że wasze maluchy to już z zębami i siedzące. Milenka nie ma ani jednego zeba ale marudzi. nadal nie siedzi i jest niezbyt stabilna, kołysze się na wszystkie boki. no ale jak wiecie ciągle rehabilitacja i może coś się zmieni.

ja chyba od zaprzestania karmienia cycem taka się zrobiłam zołzowata
Ale pisałaś, że zostaliście wypisani z poradni rehabilitacyjnej? Nie rozumiem... Dalej jest rehabilitowana?

My jutro mamy rehabilitację i aż się boję... Rehabilitacje mamy raz w tygodniu, pani rehabilitantka zleca nam ćwiczenia do robienia w domu jak najwięcej, ale... niestety nie jest tak jak bym chciała... Chodzi o to, że jak karmię mojego brzdąca, to zajmuje mi to godzinę (godzinę je 1 słoiczek np.) , jest jeszcze w ciągu dnia spacerek i spanko 3x i już nie pozostaje za dużo czasu na ćwiczenia . Do tego jeszcze dziadek, babcia, tata - wszyscy chcą z nią pobawić się i na ćwiczenia zostaje mało czasu . Pani zapyta pewnie co nowego u nas a ja co jej powiem? Nic :-(
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 20:42   #4268
domi7ks
Zakorzenienie

pinky wbijaj do klubu
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Domi, a Ty przyzwyczailas Polę do sztucznego?
jeszcze jej nie dawalam...a myslisz, ze moze jej nie podejść?
bo ja własnie mialam pytac jakie mleczko moge kupic...chodzi mi tylko o ten jeden dzien
w poniedzialek jakies kupie i jej zrobie, zobaczymy, czy posmakuje

Cytat:
Bobovita ma male słoiczki i dajecie cały? A babydream i hipp duze - to o pól? czy mam dawac az maly nie będze chciał?
W ogole to na wszystkich mlekach są miarki ile mleka dziennie dziecku podawać, to dlaczego nie ma ile pozostałych pokarmow? Czy mam tez polegac po prostu na malym,az on bedzie mial dość? I ile wody lub herbatki powinien wyic po takim jedzonku? Prosze o pomoc.
kurcze, dla mnie to czarna magia...nic z tego nie wiem też

Cytat:
Laski jest w Rossmanie nowa książeczka babydreama - świetna jest z lusterkiem i futrzanym ogonkiem pieska - polecam, bo oczywiście się skusiłam

oo super pewnie tez sie skusze, bo ta pierwsza ksiażeczke Polusia uwielbia

Stary 2010-05-27, 20:44   #4269
zebra666
Zakorzenienie

Konspiracja też mam tą książeczkęi mały bardzo ją lubi. Jest kolorowsza i te strony co szeleszczą- szeleszczą bardziej niż w tej poprzedniej.

Ja daje małemu tyle ile chce... zjada mały cały. Popija sokiem rozcieńczonym z wodą pół na pół- i też ile chce. Raz wypija 30 ml, innym razem sporo więcej.

Suonko a czemu tak długo je

Stary 2010-05-27, 20:47   #4270
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
A byliśmy na szczepieniu wczoraj bylo oki Oliwia waży 6675 a długa jak nie wiem
przytylo sie Olivce a jak dluga?

Zebra ja przeczytalam 300 ml

Stary 2010-05-27, 20:50   #4271
elalank
Zadomowienie

heloł

przeleciałam co tam bazgrałyście no i żadna się za mną nie stęskniła

spóźnione dla wszystkich Mamuś z okazji wczorajszego święta
i dla Małych solenizantów

u nas wszystko git, tylko czasu brakuje!!!!!!!!!!!!! po pracy, chcę jak najwięcej pobyć z Olcią, potem trochę odpocznę, kąpiel, i generalnie jestem gotowa do spania! wystarczy, że głowę położę na poduszce i już śpię

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Aaa i mam dla Was do polecenia suuuuuuper meeeega hiper sprzęt na katar nazywa się to "katarek", wygląda jak Frida, ale podłącza się do odkurzacza...
yyyyyy mnie trochę to odstraszyło!!! serio czy ściema???????????
ja lubię fridę, Olka ma właśnie katar od 3 dni i dobrze się sprawdza

Cytat:

Ola nasz plan:

7.00 mleczko i spanko dalej (w swoim lozeczku)
8.30- 9.00 pobudka
10.45 drzemka przed obiadkiem 45 min,
11.30 obiadek
miedzy 14-15 drzemka tez 45 min
15.30 deserek
miedzy 16-17 drzemka 40 min.
18.10 kapiel
18.25 kolacja
18.40-19.00 do lozeczka i spanko

...dodam tylko, ze André spi zawsze w swoim lozeczku, ostatnio musialam zastosowac PP kilka razy, bo byly problemy ze snem, ale teraz - ODPUKAC !! - zasypia ladnie

dużo śpi Andre Olka 1 góra 2 drzemki 45 min w dzień.
I teraz np jeszcze nie śpi choć już był czas kiedy zasypiała o 20!
ale jesteś nowoczesna mama! siedzi w kawiarni i pisze na forum

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
klawiatura qwerta to taka jak w kompie;p popatrz na pierwsze literki klawiatury w kompie ukladaja sie w slowo qwerty i stad ta nazwa;p juz wiem co to za nokia marzy mi sie;p
Agusia masz męskie gadżeciarskie zapędy
to zapytam się specjalistki: ja dostałam teraz służbową nokie E52, to fakaś fajna? bo jak dla mnie to po prostu telefon

Cytat:
Jeszcze jak pomysle, ze bede musiala sie ubierac u rodzicow, potem wielka szopka i Tz przyjezdza z kwiatami...a najlepsze to blogoslawienstwo sztuczne i klekanie przed tesciami...no ludzie ja tak nie chce, tosz to zniewaga dla mnie
my nie klękaliśmy po prostu całus w polika i uściskaliśmy się

Cytat:
ja biorę zawsze za 1,22 zł w życiu bym nie kupiła tel po normalnej cenie

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 20:55   #4272
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
pinky wbijaj do klubu

bo ja własnie mialam pytac jakie mleczko moge kupic...chodzi mi tylko o ten jeden dzien
oj może, może nie podejść... slyszalam że cyckowe dzieci to się potem wybredne w mleku robia
ja kupiłam Nana wzogaconego w żelazo.

Domi miałam o to juz nie raz pytac jak sie robi tak, żeby zacytowac jedna osobę, ale w kilku cytatach?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2010-05-27, 20:59   #4273
zebra666
Zakorzenienie

Domichyba by pękł!

Stary 2010-05-27, 21:04   #4274
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

przeleciałam co tam bazgrałyście no i żadna się za mną nie stęskniła

spóźnione dla wszystkich Mamuś z okazji wczorajszego święta
i dla Małych solenizantów

u nas wszystko git, tylko czasu brakuje!!!!!!!!!!!!! po pracy, chcę jak najwięcej pobyć z Olcią, potem trochę odpocznę, kąpiel, i generalnie jestem gotowa do spania! wystarczy, że głowę położę na poduszce i już śpię

ktoś TY?
Cytat:
oj może, może nie podejść... slyszalam że cyckowe dzieci to się potem wybredne w mleku robia

Domi miałam o to juz nie raz pytac jak sie robi tak, żeby zacytowac jedna osobę, ale w kilku cytatach?

kurcze mam nadzieje, ze jakieś mleczko jednak podejdzie

z tym cytowaniem jednej osoby to robie tak, ze mam jakis fragment tekstu i przed tym tekstem musze pisac [ quote] a po tekscie [/ quote]
oczywiscie wszytsko bez spacji...
czyli:
[ quote] Mamusie są fajne [ /quote]

Cytat:
Mamusie są fajne
Mam nadzieje, ze w miare jasno to wyjasnilam
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Domichyba by pękł!
małe sumo

Stary 2010-05-27, 21:18   #4275
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Konspiracja też mam tą książeczkęi mały bardzo ją lubi. Jest kolorowsza i te strony co szeleszczą- szeleszczą bardziej niż w tej poprzedniej.

Ja daje małemu tyle ile chce... zjada mały cały. Popija sokiem rozcieńczonym z wodą pół na pół- i też ile chce. Raz wypija 30 ml, innym razem sporo więcej.

Suonko a czemu tak długo je
No tak długo jej schodzi, ona generalnie niejadek jest i na początku je a po paru łyżeczkach jej się znudzi i już nie chce i trzeba ją zabawiać. Tym sposobem mija godzina zanim uda mi się ją nakarmić...
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 21:54   #4276
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
ktoś TY?
A nie masz możliwości ściągnięcia i zamrożenia?
Paulina to nie dość, że po próbach mleczkowych dostała uczulenia, to jeszcze z butelki jeść nie chce...
Stary 2010-05-27, 21:59   #4277
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

W ogole to nie wiem ile tych sloiczkow dawać.
ja dziennie daje tak:
*10:00 rano na sniadanie mleczko . 210ml wody + 7 miarek mleka.
*miedzyczasie mala butelke picia mu daje wypija tyle ile chce jak juz nie chce to wypluwa po prostu albo odpycha reka
14:00 mały słoiczek obiadku albo zupki
potem picie
16:00 jakis deserek (owol albo jogurcik)
po 18:00 180 ml wody + 7 miarek kaszki mleczno malinowej
po 21 :00 210 ml wody + 7 miarek mleka
4:00 210 ml wody + 7 miarek mleka

czyli w ciagu dnia 3 razy mleczko 210ml wody + 7 miarek mleka, obiadek albo zupke (maly sloiczek), 180 ml wody + 7 miarek kaszki mleczno jakiejs tam i okolo 2 buteleczek malych (100ml) picia

Na opakowaniu jest zawsze napisane ile dziecko w danym wieku powinno pic mleka. My dajemy na dobe 3x210 ml wody + 7 miarek mleka do kazdej butli.

Cytat:

no to dziwucho sprubuj wczesniej dac modyfikowane bo filip jak byl cycowy to jak poczul modyfikowane to plul dalej niz widzial.. musialam mu na sile dawac.. a ile krzyku bylo.. az w koncu o cycu zapomnial i bylo modyfikowane

Cytat:
Agusia masz męskie gadżeciarskie zapędy
to zapytam się specjalistki: ja dostałam teraz służbową nokie E52, to fakaś fajna? bo jak dla mnie to po prostu telefon
wyglad fajny cenowo patrzac raczej ta polka wyzej od sredniej ale nie ta gorna. cienki ladny ma wszytsko to co potrzeba telefonowi. tylko maly aparat bo 3.2 mpx gdybym potrzebowala tel do dzwonienia pisania byl by idealny

Cytat:
ja biorę zawsze za 1,22 zł w życiu bym nie kupiła tel po normalnej cenie
ja tez a potem sprzedaje dokladam troche kasy i kupuje lepsiejszy tzn z lepszym aparatkiem:P

Cytat:
Ja tez kupilam nana wzbogaconego w zelazo ale filip nie mogl po nim kupy zrobic i zmienilam na bebilon..

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Paulina to nie dość, że po próbach mleczkowych dostała uczulenia, to jeszcze z butelki jeść nie chce...
a prubowalas dawac mleko z innej butli? jaka masz? filip tez nie chcial poczatkowo butli aventa i okazalo sie ze nie umial zlapac smoczka. kupilam najzwyklejsza najtansza butelke z tym takim zoltym smoczkiem i zlapal i pil potem z czasem jak nauczyl sie pic z butli zmienilam na butle aventa

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2010-05-27, 22:02   #4278
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze..jakos tak sie nastawilam na to modyfikowane ze niby latwiej komus bedzie Polusi zrobic...

a moze faktycznie poodciagam..wtdy tylko by sie podgrzalo

jeny sama nie wiem...
a Wy jak mysliscie?

Stary 2010-05-27, 22:05   #4279
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
a prubowalas dawac mleko z innej butli? jaka masz? filip tez nie chcial poczatkowo butli aventa i okazalo sie ze nie umial zlapac smoczka. kupilam najzwyklejsza najtansza butelke z tym takim zoltym smoczkiem i zlapal i pil potem z czasem jak nauczyl sie pic z butli zmienilam na butle aventa
Mam butle TT i ona już z nich kiedyś piła jak jej podawałam Acidolac, więc potrafi, tylko jak poczuje butle w buzi, to smoczek wypycha językiem na bok... I się drze... Z kubkiem niekapkiem jest to samo... Ze sztuczności to tylko łyżeczkę akceptuje...

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
kurcze..jakos tak sie nastawilam na to modyfikowane ze niby latwiej komus bedzie Polusi zrobic...

jeny sama nie wiem...
a Wy jak mysliscie?
No i też pomyśl o tolerancji takiego mleczka... Paulina po Bebilonie HA dostała krost na buzi... Ja bym raczej pomyślała o odciągnięciu...
Stary 2010-05-27, 22:09   #4280
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

jeny sama nie wiem...
a Wy jak mysliscie?
Jak masz mozliwosc odciagniecia tyle mleka to lepiej odciagnij. Polusia nie bedzie w dodatkowym stresie ze dosc ze mamy nie ma ani taty ani nikogo znanego w jej otoczenoiu to jescze zamiast piersi z pysznym mleczkiem dostaje butle z czyms czego w ogole nie zna i jej nie smakuje..

Fifi

Stary 2010-05-27, 22:14   #4281
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz zobaczymy

Cytat:
mam jakis fragment tekstu i przed tym tekstem musze pisać
czy się uda

Cytat:
ale co masz zamiar karmić dwa lata czy jak?

dzięks Domi udalo sie!

jakby Ci sie udalo ja przyzwyczaic to by nieźle było... podobno niektore mamy mieszają jedna trzecia mleczka modyfikowanego ze swoim, zeby powoli dziecko na inny smak przestawić

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2010-05-27 o 22:19
Stary 2010-05-27, 22:15   #4282
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Chce ktos zostac trendsseterka Maybelline? jak tak to pisac do mnie adres @ wysle wam zaproszenie

Fifi

Stary 2010-05-27, 22:17   #4283
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

No i też pomyśl o tolerancji takiego mleczka... Paulina po Bebilonie HA dostała krost na buzi... Ja bym raczej pomyślała o odciągnięciu...
Cytat:
Jak masz mozliwosc odciagniecia tyle mleka to lepiej odciagnij. Polusia nie bedzie w dodatkowym stresie ze dosc ze mamy nie ma ani taty ani nikogo znanego w jej otoczenoiu to jescze zamiast piersi z pysznym mleczkiem dostaje butle z czyms czego w ogole nie zna i jej nie smakuje..
tylko musialabym odciagnac po nocy

matko juz dawno odciagalam

konspi widze, ze juz oki

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-05-27 o 22:19
Stary 2010-05-27, 22:27   #4284
konspiracja
Zakorzenienie

Ja wlaśnie dlatego postanowilam wprowadzić jeden posilek z modyfikowanego, zeby powoli Stasia do butli przyzwyczaić i do samego takiego mleka równiez. To jest teraz dobry czas moim zdaniem, wprowadzamy nowe pokarmy i można to potraktowac jako jeszcze jeden posiłek inny niz pierś mamy.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:

konspi widze, ze juz oki
no oki
tylko ten sposob to taki normalny, myślałam że jest jeszcze jakiś szybszy.

Spadam spaćku, dobranoc
Tż po dentyście w dziwnie dobrym homorze
Chyba się cieszy że ma to już za sobą

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2010-05-28, 07:31   #4285
zebra666
Zakorzenienie

Moja bestia od kolacji o 19 wstała o 24.30 i spała do prawie 6... u nas to postęp ogromny, bo wstawał mi ok 23 i 3 i 6, potem ok 24-1 , 4.30 na herbate albo usmoka i ok 6-7.

Stary 2010-05-28, 07:46   #4286
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Hej laseczki!

pamiętacie mnie jeszcze????/

Nie wiem czy wypada mi po takim czasie pisać.....ale naprawdę nie umiałam tego wszystkiego pogodzić.
U nas mogę w końcu powiedzieć, że jest coraz lepiej. Lenka właśnie kończy pierwsza turę rehabilitacji i widać jej efekty. co prawda jeszcze odstaje od rówieśników ale mam nadzieję, że wkrótce się wszystko wyrówna.
Przez ostatni miesiąc Lena wstawała o 3.30 lub 4.30 i nie spała już do 8 lub 9 rano. Byłam wykończona i naprawdę chodziłam na rzęsach. może nie jestem zbyt błyskotliwa, ale okazało się żeby wymienić w sypialni załony na takie zupełnie zaciemniające i dziecku w końcu się odmieniło
do tego morfologia nam się poprawiła i Lena w końcu zaczęła nabierać masy. To chyba zasługa zupek które w miarę chętnie je, za to deserków i ogólnie piciu mówi zdecydowane nie!!!!
poczytam teraz co tam u Was, pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuśki i ich skarby!!!!!

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Kareninko ty zaczepo jedna

oj dawno mnie nie było......

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Kareninko ty zaczepo jedna

oj dawno mnie nie było......

Dobrze, ze juz jestes
I wspaniale, ze sa efekty rehabilitacji
Lenka bedzie teraz codziennie cie zaskakiwala nowymi umiejetnosciami

Cytat:
To Ty na detergentach moze pooszczedzac
Mysle o tym...

Cytat:
Ogólnie teraz jest dużo lepiej.....lepiej śpi, lepiej je i chętnie się bawi nawet sama, a ja w końcu mogę spokojnie wyjść z pokoju
Zaczęła obracać się w końcu na boki i choć idzie jej to bardzo nieporadnie to juz przynajmniej walczy a i leżenie na brzuszku jest coraz dłuższe. Do tego moja mała zdolniacha nauczyła się mówić tata!!!i w ogóle nie przeszkadza nam, że to najczęściej na mnie tak mówi

Cytat:
a najbardziej mnie stresuje co z Polą?nosz kurde, zeby tak ciezko bylo znaleźc kogos, ktos sie nie zajmie te 3 godzinki
Ja tez chce byc po..juz schudlam waze 49 kg a wazylam 52 i bylo okej

Eeee? A trzeba tak? No bez przesady....XXI wiek mamy w koncu...po buziaku w polika i do domu...

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczęta

Pinky, trzymaj sie....nie mam pomysly jak cie pocieszyc, ale bedzie dobrze no...

Cytat:
OOO rany, ja bym takich nie zapraszała...

A ja wlasnie zapraszam, bo mam radoche jak wiedze te zawiedzone miny, ze u mnie wszystko jest super i nie narzekam i sie nie zale...

Cytat:
Karenina czy ja dobrze policzyłam, ze macie tylko 4 posilki?
Zle Posilkow jest ok. 6...gdyby bylo ich 4 to maly prawdopodobnie nie wazylby 8500....

Cytat:
dużo śpi Andre Olka 1 góra 2 drzemki 45 min w dzień.
I teraz np jeszcze nie śpi choć już był czas kiedy zasypiała o 20!
ale jesteś nowoczesna mama! siedzi w kawiarni i pisze na forum

Kiedys spal wiecej... ale nie narzekam....

Dzien doberek

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-05-28 o 07:53
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 07:49   #4287
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

co tu takie pustki???

wstawac spiochy leniwe!!!

ilez mozna spac.. ja prawie w ogole w nocy nie spalam bo mlody sie zucal po calym lozku (pelnia byla):/ i nie moglam przez niego oka zmruzyc .. a rano obudzil sie o 7:30 wiec jestem przerzuta przemielona i wypluta

Fifi

Stary 2010-05-28, 07:54   #4288
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
co tu takie pustki???

wstawac spiochy leniwe!!!

ilez mozna spac.. ja prawie w ogole w nocy nie spalam bo mlody sie zucal po calym lozku (pelnia byla):/ i nie moglam przez niego oka zmruzyc .. a rano obudzil sie o 7:30 wiec jestem przerzuta przemielona i wypluta

Ja jestem...

A ty spisz z Filipikiem? Ja bym nie mogla z malym spac....

Stary 2010-05-28, 08:03   #4289
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

Ja jestem...

A ty spisz z Filipikiem? Ja bym nie mogla z malym spac....
Broń Cie Panie boze ja z filipem nie spie nigdy tylkow wyjatkowych sytuacjach tak ja ta wczorajsza.. bo jak sie zuca po lozeczku to zanim ja do niego dobiegne to sie tak rozedrze ze nie moge go uspokoic (zaklinuje sie w poprzeg lozeczka) wiec jak sie tak zuca co na szczescie zdarza sie zadko to spi ze mna.. szybciej sie uspokaja jak go glaszcze..

Fifi

Stary 2010-05-28, 08:10   #4290
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Broń Cie Panie boze ja z filipem nie spie nigdy tylkow wyjatkowych sytuacjach tak ja ta wczorajsza.. bo jak sie zuca po lozeczku to zanim ja do niego dobiegne to sie tak rozedrze ze nie moge go uspokoic (zaklinuje sie w poprzeg lozeczka) wiec jak sie tak zuca co na szczescie zdarza sie zadko to spi ze mna.. szybciej sie uspokaja jak go glaszcze..

Hehehe...moj tez sie zaklinuje czasami, ale juz nauczyl sie sobie radzic w wiekszosci samemu....teraz ma tylko cale lozeczko w ochraniaczach i karuzela zostala juz zdjeta, bo przestala pelnic funkcje zamierzone przez producenta a stala sie gryzaczkiem i maly sciagal ja na siebie caly czas, obejmowal nozkami i si cieszyl...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości