|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
samo sie znalazlo, bo proste to nie bylo ![]() teraz mamy dylemat jak to z Polusia zrobimy ![]() ![]() a co do telefonu to ja sobie kuplam 1,5 roku temu w Angli za 100 funtow i jak dla mnie i tak drogi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Cytat:
ja kupuje telefon taki ktory ma dobry aparat bo cyfrowki nie mamy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4263 |
Zadomowienie
|
o jakie macie super plany dnia moj nie wyglada tak dobrze
6pobudka czasem sie pobawi albo jeszcze przyśnie do max 8 8 śniadanko 200ml koło 10-10.30 herbatkai drzemka 15 min 12 obiadek taki swoj robiony i do tego musi być mleko bo inaczej nie da rady koło 12-13 spacerek i tam śpi z 40 min 15.30 200mljedzonko 17deserek czasem usnie na 15 min 19-19.30 250mlkolacyjka i spanie śpi czasem cala noc a czesem budzi sie do jedzenia nawet 2-3 razy ![]() A byliśmy na szczepieniu wczoraj bylo oki ![]() ![]()
#4264 |
Zakorzenienie
|
Kolanosia najwarzniejsze, że wychodzicie na prostą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczęta
![]() mam nadzieję,że jeszcze o mnie nie zapomniałyście? nie wiem kiedy ja was ponadrabiam, nic nie jestem w tematach... ![]() ale teraz mam sesje na uczelni do połowy czerwca ![]() nic mi sie nie chcę i nie wyrabiam się z niczym, ptańsko mi zarosło cały dom a ja i tak nie widzę efektów swojej pracy ![]() a najgorsze,że teraz robię cześć sesji a reszta czeka na mnie we wrześniu, mam ochotę się pochlastać i nie potrafię pogodzić pracy artstycznej z opieką nad dzieckiem ![]() pocieszcie mnie choć odrobinę plissssss i jeszcze jak pisałąm wcześniej, sytuacja rodzinna jest smutna i drażniąca zarazem ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- trochę was podczytałam, wszystkiego i tak nie dam rady. jeju ale ja jestem marudna i wszystkim w domu dokuczam. czytam ,że wasze maluchy to już z zębami i siedzące. Milenka nie ma ani jednego zeba ![]() ja chyba od zaprzestania karmienia cycem taka się zrobiłam zołzowata |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |||
Zakorzenienie
|
Hej hej!
![]() My dziś poł roczku skonczyliśmy, był u nas moj brat, chrzestny Stasia i spedzilismy fajny dzien. Dziękujemy pięknie za wszystkie zyczenia ![]() Ciotka Ditu zawsze pamięta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze nie ![]() Cytat:
![]() Karenina czy ja dobrze policzyłam, ze macie tylko 4 posilki? Ja wprowadziłam juz deserek i musze na nowo jakiś sensowny plan ulozyc i rozłożyc te posilki, bo jeszcze bym gdzies jeden z mleczka sztucznego chciala wcisnąc ![]() W ogole to nie wiem ile tych sloiczkow dawać. ![]() Bobovita ma male słoiczki i dajecie cały? A babydream i hipp duze - to o pól? czy mam dawac az maly nie będze chciał? W ogole to na wszystkich mlekach są miarki ile mleka dziennie dziecku podawać, to dlaczego nie ma ile pozostałych pokarmow? Czy mam tez polegac po prostu na malym,az on bedzie mial dość? I ile wody lub herbatki powinien wyic po takim jedzonku? Prosze o pomoc. ![]() Tz poszedł do dentysty, a ja nadrabiam zaleglości ![]() Laski jest w Rossmanie nowa książeczka babydreama - świetna jest z lusterkiem i futrzanym ogonkiem pieska - polecam, bo oczywiście się skusiłam ![]()
![]() |
#4267 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My jutro mamy rehabilitację i aż się boję... Rehabilitacje mamy raz w tygodniu, pani rehabilitantka zleca nam ćwiczenia do robienia w domu jak najwięcej, ale... niestety nie jest tak jak bym chciała... Chodzi o to, że jak karmię mojego brzdąca, to zajmuje mi to godzinę (godzinę je 1 słoiczek np.) , jest jeszcze w ciągu dnia spacerek i spanko 3x i już nie pozostaje za dużo czasu na ćwiczenia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 | ||
Zakorzenienie
|
pinky wbijaj do klubu
![]() jeszcze jej nie dawalam...a myslisz, ze moze jej nie podejść? bo ja własnie mialam pytac jakie mleczko moge kupic...chodzi mi tylko o ten jeden dzien ![]() w poniedzialek jakies kupie i jej zrobie, zobaczymy, czy posmakuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oo super ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Konspiracja też mam tą książeczkę
![]() Ja daje małemu tyle ile chce... zjada mały cały. Popija sokiem rozcieńczonym z wodą pół na pół- i też ile chce. Raz wypija 30 ml, innym razem sporo więcej. Suonko a czemu tak długo je ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zebra ja przeczytalam 300 ml ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() przeleciałam co tam bazgrałyście no i żadna się za mną nie stęskniła ![]() spóźnione ![]() ![]() ![]() i ![]() ![]() u nas wszystko git, tylko czasu brakuje!!!!!!!!!!!!! po pracy, chcę jak najwięcej pobyć z Olcią, potem trochę odpocznę, kąpiel, i generalnie jestem gotowa do spania! wystarczy, że głowę położę na poduszce i już śpię ![]() Cytat:
ja lubię fridę, Olka ma właśnie katar od 3 dni i dobrze się sprawdza ![]() Cytat:
![]() I teraz np jeszcze nie śpi ![]() ale jesteś nowoczesna mama! siedzi w kawiarni i pisze na forum ![]() Cytat:
![]() to zapytam się specjalistki: ja dostałam teraz służbową nokie E52, to fakaś fajna? bo jak dla mnie to po prostu telefon ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam Nana wzogaconego w żelazo. Domi miałam o to juz nie raz pytac jak sie robi tak, żeby zacytowac jedna osobę, ale w kilku cytatach?
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Domi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoś TY? ![]() Cytat:
kurcze mam nadzieje, ze jakieś mleczko jednak podejdzie ![]() z tym cytowaniem jednej osoby to robie tak, ze mam jakis fragment tekstu i przed tym tekstem musze pisac [ quote] a po tekscie [/ quote] oczywiscie wszytsko bez spacji... czyli: [ quote] Mamusie są fajne [ /quote] Cytat:
![]() małe sumo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
A nie masz możliwości ściągnięcia i zamrożenia?
Paulina to nie dość, że po próbach mleczkowych dostała uczulenia, to jeszcze z butelki jeść nie chce...
#4277 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
*10:00 rano na sniadanie mleczko . 210ml wody + 7 miarek mleka. *miedzyczasie mala butelke picia mu daje wypija tyle ile chce jak juz nie chce to wypluwa po prostu albo odpycha reka ![]() 14:00 mały słoiczek obiadku albo zupki potem picie 16:00 jakis deserek (owol albo jogurcik) po 18:00 180 ml wody + 7 miarek kaszki mleczno malinowej po 21 :00 210 ml wody + 7 miarek mleka 4:00 210 ml wody + 7 miarek mleka czyli w ciagu dnia 3 razy mleczko 210ml wody + 7 miarek mleka, obiadek albo zupke (maly sloiczek), 180 ml wody + 7 miarek kaszki mleczno jakiejs tam i okolo 2 buteleczek malych (100ml) picia ![]() Na opakowaniu jest zawsze napisane ile dziecko w danym wieku powinno pic mleka. My dajemy na dobe 3x210 ml wody + 7 miarek mleka do kazdej butli. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moze faktycznie poodciagam..wtdy tylko by sie podgrzalo ![]() jeny sama nie wiem... a Wy jak mysliscie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- No i też pomyśl o tolerancji takiego mleczka... Paulina po Bebilonie HA dostała krost na buzi... Ja bym raczej pomyślała o odciągnięciu...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 |
Zadomowienie
|
Jak masz mozliwosc odciagniecia tyle mleka to lepiej odciagnij. Polusia nie bedzie w dodatkowym stresie ze dosc ze mamy nie ma ani taty ani nikogo znanego w jej otoczenoiu to jescze zamiast piersi z pysznym mleczkiem dostaje butle z czyms czego w ogole nie zna i jej nie smakuje..
#4281 | ||
Zakorzenienie
|
zaraz zobaczymy
Cytat:
Cytat:
![]() dzięks Domi ![]() jakby Ci sie udalo ja przyzwyczaic to by nieźle było... podobno niektore mamy mieszają jedna trzecia mleczka modyfikowanego ze swoim, zeby powoli dziecko na inny smak przestawić
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-05-27 o 22:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zadomowienie
|
Chce ktos zostac trendsseterka Maybelline?
![]() ![]()
#4283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() matko juz dawno odciagalam ![]() konspi widze, ze juz oki ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-05-27 o 22:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Ja wlaśnie dlatego postanowilam wprowadzić jeden posilek z modyfikowanego, zeby powoli Stasia do butli przyzwyczaić i do samego takiego mleka równiez. To jest teraz dobry czas moim zdaniem, wprowadzamy nowe pokarmy i można to potraktowac jako jeszcze jeden posiłek inny niz pierś mamy.
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- no oki ![]() tylko ten sposob to taki normalny, myślałam że jest jeszcze jakiś szybszy. Spadam spaćku, dobranoc Tż po dentyście w dziwnie dobrym homorze ![]() Chyba się cieszy że ma to już za sobą ![]()
#4285 |
Zakorzenienie
|
Moja bestia od kolacji o 19 wstała o 24.30 i spała do prawie 6... u nas to postęp ogromny, bo wstawał mi ok 23 i 3 i 6, potem ok 24-1 , 4.30 na herbate albo usmoka i ok 6-7.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze juz jestes ![]() I wspaniale, ze sa efekty rehabilitacji ![]() Lenka bedzie teraz codziennie cie zaskakiwala nowymi umiejetnosciami ![]() Mysle o tym... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Eeee? A trzeba tak? No bez przesady....XXI wiek mamy w koncu...po buziaku w polika i do domu... ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja wlasnie zapraszam, bo mam radoche jak wiedze te zawiedzone miny, ze u mnie wszystko jest super i nie narzekam i sie nie zale... ![]() Zle ![]() ![]() Cytat:
Kiedys spal wiecej... ![]() ![]() Dzien doberek ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-28 o 07:53 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
co tu takie pustki???
wstawac spiochy leniwe!!! ilez mozna spac.. ja prawie w ogole w nocy nie spalam bo mlody sie zucal po calym lozku (pelnia byla):/ i nie moglam przez niego oka zmruzyc .. a rano obudzil sie o 7:30 wiec jestem przerzuta przemielona i wypluta ![]()
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem... ![]() A ty spisz z Filipikiem? Ja bym nie mogla z malym spac.... ![]()
![]() |
#4289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe...moj tez sie zaklinuje czasami, ale juz nauczyl sie sobie radzic w wiekszosci samemu....teraz ma tylko cale lozeczko w ochraniaczach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.