|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
Tak - robimy safari w bloku, hehe. Właśnie przed chwilką dowieziono mi dywanik - żyrafkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Magdaka13 dziekuje, skorzstam z twojej rady, nie zaszkodzi.
![]() |
#4263 |
BAN stały
|
Ja się z Wami żegnam na parę dni, bo wyjeżdżam do dziadków. Śmieję się że TŻ trochę od zołzy odpocznie i się w końcu z kolegami spotka
![]() ![]() A ja od dziadków zawsze wracam z wieeeeeeelkimi zakupami, bo tam jest strasznie tanio ![]() Trzymam za Was wszystkie kciuki i za Wasze wizyty, powinnam pojawić się w poniedziałek! Buziaki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
justyn i mysiopez super że wszystko ok. Duphastonem się nie martw ja też odstawiłam, ale pojawiło się znowu małe plamienie to znowu miałam brać ale tylko przez krótki czas i potem już było ok. Już nie biorę ponad miesiąc i wszystko jest ok. Na pewno będzie dobrze twój organizm juz sma produkuje hormony, nie masz się co stresować. Mysiopez a pytałaś o to badanie z tym kolorowym doplerem (kurcze nie mogę znaleźć tego wątku a sama chciałabym zobaczyć żeby powiediec o tym w czasie dzisiejszego usg - bo mają taki sprzęt)
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- ZNALAZŁAM - to się nazywa VASA PREVIA i można poczytać o tym tutaj http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...dziecka-19582/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie tyle ile babki nie chciały mnie zarejestrować, bo powiedziały, że po przeniesieniu i zadeklarowaniu, że od teraz będę do nich chodzić normalnie mnie zapiszą... tyle, że poszłam za późno... i zamknęły rejestrację, bo lekarz niby tylko dziś do 13:30 był... :/ Jutro idę do lekarki do Jawora (tam nigdy nie miałam problemu z "spóźnieniem" bo babeczka siedzi aż do 16:00) ![]() Ale lekarza rodzinnego i tak będę musiała zmienić na Chojnowskiego, bo nie dam już rady tak jeździć... A jakie dokumenty musze mieć przy sobie by dokonać zapisu w nowej placówce?? ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Chyba nie pozostaje mi nic innego jak zapłacić za prywatne usg albo błagać ją na kolanach ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj... jak ja bym też tak chciała już wiedzieć... Dziewczyny jeszcze pytanko... czy 2 września na wizycie (będę wtedy już w 21tc) mogę ginke pytać bez obaw o płeć dziecka???
![]() ![]() "Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..." Edytowane przez insomnia_00 Czas edycji: 2010-08-19 o 14:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Rozeznanie
|
tak juz powinno byc widać - o ile dziecko zechce sie okazać z płcią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, nie ma znaczenia czy wizyta jest prywatna czy tez nie - lekarz nie ma prawa wyprosić waszych Tż z USg. Nie musicie błagać o to macie to prawnie zapewnione
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- http://parenting.pl/adwokat/10271-ob...akarskiej.html - tutaj możecie o tym poczytać , aha i zwróćcie uwage na opis tej kobiety - najlepiej od razu zacytować ustawę o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta z dnia 6 listopada 2008 r. (Dz.U. 2009 Nr 52, poz. 417) (jeżeli lekarz będzie dalej odmawiał obecności Tż i poprosić o wpis do karty i wykonanie z niej ksera dla siebie. Mam nadzieję jednak że nie traficie na takiego lekarza, w większości lekarze są w porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Raczkowanie
|
Oby chciało...
![]() Ostatnio były problemy nawet z dobrym ujęciem... bo maluch ciągle pokazywał stópki... ![]() A przydałoby mi się już wiedzieć, bo zakupy dla dzidzi są znikome... Jak będzie znana płeć to jakoś to ruszy do przodu... ![]()
#4269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednorazowo pacjent ma prawo wyboru tylko jednego lekarza czy pielęgniarki świadczących usługi z zakresu POZ. W przypadku wyboru świadczeniobiorcy POZ nie obowiązuje rejonizacja. Oznacza to, że pacjent nie musi wybierać lekarza np. w przychodni, która znajduje się najbliżej miejsca zamieszkania. Nie ma także obowiązku zapisywania całej rodziny do tego samego lekarza. Lekarz nie może odmówić żadnemu pacjentowi zapisania się na listę podopiecznych bez względu na wiek, płeć czy stan zdrowia chorego. Jedyne dopuszczalne ograniczenia mogą być wynikiem zbyt dużej liczby osób ubezpieczonych zapisanych do konkretnego lekarza (tzw. lista aktywna). Zmiana lekarza/pielęgniarki/ położnej POZ Z usług lekarza, pielęgniarki lub położnej POZ można zrezygnować i wybrać inną osobę udzielającą świadczeń (w tej samej lub innej przychodni). Jednak zmian takich, może pacjent dokonywać nie częściej niż dwa razy w ciągu roku kalendarzowego. W przypadku każdej kolejnej zmiany pacjent jest zobowiązany do uiszczenia opłaty w wysokości 80 zł. Opłaty nie obowiązują ubezpieczonych w przypadku gdy: - zmienili miejsce zamieszkania, - lekarz, pielęgniarka lub położna POZ zaprzestali swojej działalności, - zmiana wymuszona jest innymi czynnikami niezależnymi od ubezpieczonego. Każdy, kto zdecyduje się na wybór nowego lekarza, pielęgniarki lub położnej POZ, powinien czytelnie wypełnić deklarację i złożyć ją u nowowybranego świadczeniodawcy. Zarządzenie Nr 50/2004 Prezesa NFZ z dnia 27 grudnia 2004 roku obowiązujące od dnia 1 stycznia 2005 roku unieważniło uchwałę Nr 205/2003 z dnia 11 września 2003 roku Zarządu NFZ w sprawie przyjęcia do stosowania w NFZ m.in. wzoru rezygnacji z wyboru lekarz/pielęgniarki/położnej POZ. W związku z powyższym od dnia 1 stycznia 2005 roku nie trzeba wypełniać druku rezygnacji z wyboru lekarza/ pielęgniarki/ położnej POZ. Podstawą zmiany lekarza/ pielęgniarki/ położnej jest złożona kolejna deklaracja u nowego świadczeniodawcy." Myślę że płeć powinno już widać o ile dzidzia się nie uprze i nie pokaże tylko ino plecków ![]() Ja chcę już usg, idę chyba zrobić sobie prywatnie morfologię i mocz bo lekarz mi nic nie kazał robić a dla mnie to trochę dziwne bo w sumie miałam tylko robione w w ....czerwcu a już mamy sierpień. W środę chyba się do niego przejdę - czy sobie w gumki leci czy co ![]() Chciałabym kupić coś już maluchowi takiego bardziej technicznego typu wanienka ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-08-19 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiedząc jak mu zależy na zobaczeniu malucha byłabym zła i sfrustrowana, że lekarka tylko ze swojego widzi misie nie pozwoliła mu wejść... ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() A z tżetem... to jakbym zupełnie mojego słyszała... Wszystko kupi się później, później... ja tak gadam co miesiąc i on co miesiąc do mnie z tą samą śpiewką... ![]() Nie wiem... może chłop ma racje... może to ja za bardzo jestem przewrazliwiona i wszystko chciałbym mieć już na teraz.... ![]()
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
nie pytajcie się tyko wchodźcie ze swoimi tż - jak chcecie to nawet na badanie ginekologiczne może wejść a jak się zacznie pultać to dopiero zwróćcie uwagę że macie do tego prawo. W większości przypadków lekarz nie zwróci na to uwagi, że wchodzicie razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ginka nawet jakby chciała zaprotestować to niestety będzie już po fakcie bo tż wejdzie ze mną... i co najwyżej będzie mogła sobie pod nosem pomarudzić... ![]()
![]() |
#4273 |
Rozeznanie
|
ja zawsze włażę z TŻtem i o nic się nie pytam na badania "dowcipne" to nie bo sama się trochę krępuję ale na USG to nikogo o nic nie pytam - może mnie cmoknąc jak mu sie coś nie podoba - pamiętajcie dziewczyny ciężarnym się nie odmawia bo myszy wszystko zjedzą heheeh tak zabobonem jadąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zadomowienie
|
mój mąż był na usg dowcipnym dwa razy - ja się go nie krępuję, bardziej lekarza niż męża. W końcu to mąż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na USG mój tez był - chodzi mi o badanie bardziej niż USG ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zadomowienie
|
ja wyprosiłam raz męża na samo badanie ginekologiczne i teraz żałuję, bo chciałabym żeby był teraz obecny na każdym badaniu a on nie chce bo mówi że pewnie go wyproszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zadomowienie
|
No nie wiem...ja bylam na USG ostatnio w szpitalu na NFZ i nawet nie bralam TŻa bo sie nasluchalam i naczytalam ze nie wpuszczaja...przede mna byla babka z mezem i wchodza razem...a po doslownie 5sek jej maz wychodzi wkurzony i mowi ze mu nie pozwolili...wiec juz nie wiem o co chodzi....i w ogole kazda babka tam sama czekala...
JeSuis dziwne ze Ci nie dali skierowania na morfologie...ja mialam na poczatku lipca morfo i teraz bylam u gina (nfz) i ona mowi ze musze jak najszybciej te badania zrobic bo to juz ponad miesiac mija od ostatnich... Nie musisz robic prywatnie, idz do zwyklego rodzinnego lekarza to jak powiesz ze jestes w ciazy to Ci da skierowanie, a jak nie to powiedz ze sie strasznie zle czujesz, mdlejesz, itd.-wtedy musi dac ![]()
#4279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wera bo jak jest jakiś wredny lekarz to tak robi ale trzeba walczyć o swoje prawa - przeczytaj sobie to co jest w linku który podałam tam wypowiadał się adwokat i kobieta która była w takiej sytuacji - jak się postawiła i powiedziała że prosi o wpisanie faktu odmowy obecności tż podczas usg do karty i o kserokopię tej karty to lekarz poprosił jej męża. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4280 |
Zadomowienie
|
Ma pisiora!!!!!!!!!!!!!!!! Byłąm własnie na USG prywatnie.. i ma pisora!!!!!!!!!!!!!!!!! i fajnie mu serduszko bije, ale lekarz był dość obcesowy i zdjecia mam brzydkie i wogole.. Ale ma pisiora!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Rozeznanie
|
ja byłam ostatnio u lekarza... chodzę na nfz i poszłam z mężem bo myslałam że zrobi mi usg... Przy drzwiach mąż zapytał czy możemy wejść razem ... Odpowiedziała że nie bardzo są warunki i że po badaniu go poprosi. I faktycznie zbadała mnie jak się ubrałam to powiedziała że mogę zawołac męża... Niestety usg nie zrobiła ale obiecała że za dwa tyg zrobi... Więc za dwa tyg wybieramy się razem na usg...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobra, ktos prowadzi statystyki ile jest i kto ma przewage? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() weszłam dzis do h&m i kupiłam takie malutenkie skarpeteczki 2 pary za 14zł z napisem I love mum i I love dad i przy kasie spotkałą mnie miła niespodzianka - do każdego zakupu dziecięcego dostaje się kartę o wartości 20zł na dziecięce ciuszki do wykorzystania do 1.09.10 więc pójde chyba jutro po bodziaki bo też fajne widziałam i w sumie za darmo będą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hmmm czy mi się wydaje czy faktycznie jak na razie chłopaki górą? ![]() agape, skarpetuszki wymiatają!!! Są świetne!!! ![]() Mam nadzieję, że jutro się dowiem co Maluch ma między nóżkami, bo TŻ mi obiecał, że jak tylko się dowiemy pozwolimy sobie ma małe zakupki ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-08-19 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | ||
BAN stały
|
Cytat:
oj szybko leci....ty tez zraz bedziesz na polmetku Cytat:
![]() ale mnie glowa boli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
Ja dalej jestem w szoku.. i CO ja zrobie z tą ilością sukienek i rózowych ubranek?? a z tej tabelki co kiedyś pokazywałyście, to wyszła mi córeczka.. zobaczymy co we wrześniu się okaze. Ale ten lekarz powiedział, że to już na 100 % chłopiec
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no to gratuluję - może któraś z dziewczyn stąd zechce odkupić od ciebie sukienki albo się jakos powymieniacie?? u mnie też chłopak, ale tak na 10000% to będę wiedziała 9.09 bo mam wtedy USG ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
jak chłopiec to na pewno na 100 proc. U dziewczynki- to po prostu czasem nie widać, albo jajka z opóźnieniem wyskoczą. A tak.. nic się nie wklęśnie;-)
Jak będę mieć dziewuchę to się powymieniamy ciuchami;-) Zreszta w ogóle jak ktoś ma coś zbędnego możemy się wzajemnie pozbyć ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.