INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 16:16   #4261
loszcz
Raczkowanie

Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

Cześć kobietki
Dziś 2 fit test i powiem wam,że nie wiem po jaką cholere go zrobiłam
Tak bardzo chciałam poprawić wyniki 1 testu,że zamiast skupić się na jakości ćwiczeń to poszłam na ilość i co z tego,że wyniki są dużo lepsze skoro nawet nie powinnam porównywać ilości powtórzeń (bo jak porównać ćwiczenia zrobione byle jak byle by było )
Stwierdziłam,że fit test jest nie dla mnie i już nie zrobie go więcej bo jestem niestaranna kiedy się spieszę.W Insanity nie chodzi przecież o to by podwoić ilość powtórzeń,a o to by poprawić wydolność,kondycję i zamienić tłuszczyk w mięśnie .Widzę,że moja kondycja się poprawia bo mogę ćwiczyć przez 40 min bez wyplucia płuc,a na początku po 20 min było mi słabo jestem bardziej rozciągnięta,cotraz niżej schodzę podczas pompek (choć jeszcze daleko mi do ideału ) a moje wymiary bardzo wolno ale spadają.To mi wystarczy jako dowód,że te ćwiczenia przynoszą efekty,więc na razie fit test dla mnie jest out

Paulianko szkoda,że odchodzisz bo bardzo mnie wspierałaś i będzie mi Ciebie brakowało.Powodzenia

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Mam jeszcze pytanko do was kochane,ile uderzeń serca na minutę powinnam mieć w czasie ćwiczeń?
Shoun T powtarza aby sprawdzić puls,czy jest bezpieczny tylko nie mówi ile on ma wynosić
Nic z tego nie rozumiem

Edytowane przez loszcz
Czas edycji: 2013-02-05 o 16:10
loszcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 16:59   #4262
Anielllka
Wtajemniczenie

u mnie dziś max interval plyo - miałam dziś załamanie podczas ćwiczeń, pomyślałam że nie dam rady, że to nie dla mnie ale przypomniałam sobie jak zaczynałam insanity i też na początku nie dawałam rady, robiłam częściej przerwy itp. a już pod koniec szło gładko więc spięłam tyłek i dokończyłam. Tutaj dużo przysiadów więc pupa się cieszy z każdym dniem będzie lepiej!!

loszcz
- ja dlatego jak robię fit test to nie patrze na wcześniejsze wyniki tylko staram się robić swoim tempem, dokładnie
masz racje że nie fit test tutaj najważniejszy
Stary 2013-02-05, 17:14   #4263
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez loszcz Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko do was kochane,ile uderzeń serca na minutę powinnam mieć w czasie ćwiczeń?
Shoun T powtarza aby sprawdzić puls,czy jest bezpieczny tylko nie mówi ile on ma wynosić
Nic z tego nie rozumiem
Tętno maksymalne to 220 minus wiek (czyli, jeśli masz np. 25 lat to od 220 odejmujemy 25 i wychodzi nam 195 )
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 17:26   #4264
loszcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Tętno maksymalne to 220 minus wiek (czyli, jeśli masz np. 25 lat to od 220 odejmujemy 25 i wychodzi nam 195 )
Dzięki wielkie
Stary 2013-02-05, 17:53   #4265
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loszcz Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
Dziś 2 fit test i powiem wam,że nie wiem po jaką cholere go zrobiłam
Tak bardzo chciałam poprawić wyniki 1 testu,że zamiast skupić się na jakości ćwiczeń to poszłam na ilość i co z tego,że wyniki są dużo lepsze skoro nawet nie powinnam porównywać ilości powtórzeń (bo jak porównać ćwiczenia zrobione byle jak byle by było )
Stwierdziłam,że fit test jest nie dla mnie i już nie zrobie go więcej bo jestem niestaranna kiedy się spieszę.W Insanity nie chodzi przecież o to by podwoić ilość powtórzeń,a o to by poprawić wydolność,kondycję i zamienić tłuszczyk w mięśnie .Widzę,że moja kondycja się poprawia bo mogę ćwiczyć przez 40 min bez wyplucia płuc,a na początku po 20 min było mi słabo jestem bardziej rozciągnięta,cotraz niżej schodzę podczas pompek (choć jeszcze daleko mi do ideału ) a moje wymiary bardzo wolno ale spadają.To mi wystarczy jako dowód,że te ćwiczenia przynoszą efekty,więc na razie fit test dla mnie jest out

Paulianko szkoda,że odchodzisz bo bardzo mnie wspierałaś i będzie mi Ciebie brakowało.Powodzenia

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Nic z tego nie rozumiem
Z tego co wiem rolniczych to tak 220 minus swój wiek uchyla razy 60% u mnie to jest ok150-160 na maxa ale wiem ze mam wiecej bo na bieżni ostatnio sprawdziłam i było prawie 170 ale sprawdze to dokładnie i wyraźnie czego skoryguje ;-)
Stary 2013-02-05, 17:55   #4266
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizeee Pokaż wiadomość
Z tego co wiem rolniczych to tak 220 minus swój wiek uchyla razy 60% u mnie to jest ok150-160 na maxa ale wiem ze mam wiecej bo na bieżni ostatnio sprawdziłam i było prawie 170 ale sprawdze to dokładnie i wyraźnie czego skoryguje ;-)
No tak widzę ze dziewczyny już napisały a ja chyba pomieszsłam coś hehe
Stary 2013-02-05, 17:57   #4267
charlizeee
Zakorzenienie

Tętno podczas ćwiczeń

Łukasz Grabowski
specjalista trener

Ćwiczenia aerobowe wykonywane są w dużej części przypadków w celu zrzucenia zbędnych kilogramów i wymodelowania struktury mięśniowej. Powyższe cele zawsze powinny wiązać się z dwoma rzeczami, a mianowicie z bezpieczeństwem oraz skutecznością. Aby osiągnąć bezpieczną efektywność podczas wysiłku wytrzymałościowego należy pogłębić wiedzę na temat tętna, a dokładniej pisząc na temat pojęć: maksymalne tętno (max HR) oraz optymalny przedział tętna, który rzutuje na dobre rezultaty potreningowe.
Tętno (inaczej puls lub szybkość pracy serca) to cykliczne rozciąganie i kurczenie się ścian naczyń krwionośnych spowodowane przepływem krwi. Ze sportowego punktu widzenia to istotny parametr, który odpowiednio zwiększany wpływa m.in. na wzrost zapotrzebowania energetycznego człowieka, a co za tym idzie na zmianę relacji pomiędzy tkanką tłuszczową, a tkanką mięśniową.

Prawda ta tyczy się zarówno ćwiczeń aerobowych, jak i anaerobowych, czyli jednym słowem każdej formy aktywności ruchowej. Im więcej ruchu, tym albo więcej mięśni, albo mniej tłuszczu, albo jedno i drugie. Ponad wszelką wątpliwość występuje znaczna różnica w skutkach oddziaływania ćwiczeń cardio i ćwiczeń siłowych na organizm. Wykonywanie tych pierwszych jest idealnym sposobem na pozbycie się zbędnego tłuszczyku, który stał się w ostatnich latach wrogiem każdego dbającego o własne ciało człowieka. Skuteczność ćwiczeń aerobowych można podnieść kontrolując własne tętno, które zmienia się w zależności od czasu trwania ćwiczenia, jak i jego intensywności.

Jak obliczyć optymalne tętno dla organizmu podczas ćwiczeń cardio?

W celu wyznaczenia odpowiedniego pulsu należy obliczyć maksymalne tętno (max HR), czyli granicę bezpieczeństwa, której nie wolno przekraczać podczas wykonywania ćwiczeń aerobowych.
Wzór:
max HR = 220 - wiek
Kolejnym krokiem jest pomnożenie uzyskanego wyniku (max HR) przez dwie wartości w zależności od stopnia wytrenowania:
Dla początkujących
0,5 lub 50 procent
0,6 lub 60 procent
Dla średnio zaawansowanych i zaawansowanych
0,65 lub 65 procent
0,75 – 0,8 lub 75 procent – 80 procent
Pomnożenie powoduje uzyskanie dwóch wartości, które stają się przedziałem liczbowym, pomiędzy którym należy utrzymywać tętno podczas ćwiczeń wydolnościowych. Osoby, które zaczynają przygodę z aktywnością ruchową początkowo mają inny przedział niż osoby z większym stażem. Przedział od 50 % do 60 % maksymalnego tętna nie jest optymalnym tętnem służącym do spalania tkanki tłuszczowej, tylko przedziałem do bezpiecznego wzmocnienia układu krążenia.

Utrzymywanie tętna podczas wysiłku aerobowego w widełkach od 65 % do 75 % najskuteczniej spala tkankę tłuszczową. Przekroczenie górnej wartości w wyżej podanym zbiorze wpływa na:
wzrost wydolności,
spadek skuteczności spalania tłuszczu.
Organizm w czasie ćwiczeń cardio wykorzystuje albo węglowodany jako źródło energetyczne albo tłuszcz. W przedziale tętna od 65 % do 75 % ciało czerpie jako paliwo tłuszcz (wykorzystywanie tłuszczu na poziomie 80 procent w porównaniu do węglowodanów).

Kontrola tętna jest czynnością, z przyczyn oczywistych, uciążliwą, czasami nawet trudną. Przecież nie każdy posiada: odpowiedni sprzęt do mierzenia pulsu, odpowiednie umiejętności do wyznaczania tętna za pomocą palców przyłożonych do tętnicy szyjnej, ochotę do ciągłego mierzenia tętna. Aby jakość ćwiczeń cardio była wysoka bez potrzeby mierzenia tętna należy zastąpić wyznaczanie pulsu odczytywaniem dwóch sygnałów wysyłanych przez ciało:
pocenie się,
szybkość oddechu.
Ćwiczenie aerobowe należy zacząć od tempa, które po upływie od 5 do 15 minut nie spowodują wystąpienia pocenia się. Po okresie 5 – 15 minut pocenie ma występować. W tym momencie zaczyna się badać drugi wymieniony sygnał, czyli oddech, który nie może przerodzić się potocznie pisząc w sapanie lub zadyszkę. Oddech ma być szybszy niż normalny, aczkolwiek równy.

Powyższy sposób wykazuje mniejszą skuteczność od kontrolowania tętna i wyliczonych przedziałów. Dlatego, jeżeli ma się do wyboru: mierzynie tętna, czy badanie oddechu i potu, wybierzcie to pierwsze.
Stary 2013-02-05, 18:04   #4268
aaaassss
Raczkowanie

Mogłabym się przyłączyć? Moja przygoda z insanity dopiero się zaczęła-dzisiaj był drugi dzień-ale ćwiczenia bardzo mi się podobają
aaaassss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 18:27   #4269
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaassss Pokaż wiadomość
Mogłabym się przyłączyć? Moja przygoda z insanity dopiero się zaczęła-dzisiaj był drugi dzień-ale ćwiczenia bardzo mi się podobają
Witaj
Stary 2013-02-05, 18:53   #4270
plina
Zadomowienie

Cytat:
Witaj
Wygląda na to, że będziemy szły równo (też dziś miałam 2 dzień) .
plina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:39   #4271
loszcz
Raczkowanie

Cytat:
Cześć
Fajnie,że kolejna osoba zdecydowała się na Insanity
Powiedz coś więcej o sobie,ćwiczyłaś wcześniej?Jesteś wysportowana czy utuczona jak ja (już nie długo się to zmieni)???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 19:51   #4272
Anielllka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej aaaassss fajnie ze jestes.
Stary 2013-02-05, 19:51   #4273
plina
Zadomowienie

Tak swoją drogą, to też myślałam o nie robieniu fit testów, tylko jakiegoś innego treningu zamiast. Zrobiłam fit test na początku i ostatniego dnia zrobię, teraz właściwie nie potrzebuję, bo mnie to będzie tylko stresowało .
plina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 19:53   #4274
loszcz
Raczkowanie

charlizeee dzięki za wytłumaczenie co jak i w ogóle
Tylko nie jestem pewna jak mam to tętno mierzyć hmmm...
Próbowałam liczyć uderzenia serca ale przerwy w Insanity są na to zbyt krótkie,a poza tym nie mam do tego głowy.Muszę kupić to urządzenie na nadgarstek tylko to chyba drogie jest
Nie mogę patrzeć na oddech i pocenie bo to mi zbyt mało mówi.Już po rozgrzewce mój oddech przemienia się w duszenie a z potem też ostatnio mam problem (nie pocę się ,w sensie jestem czerwona jak burak,gorąco mi jak nie wiem a potu na mnie to tylko kilka kropli myślałam że może za mało sie przykładam ale raz po ćwiczeniach kręciło mi się w głowie tak bardzo,że myślałam ze zemdleje...)
Stary 2013-02-05, 20:22   #4275
aaaassss
Raczkowanie

Mój fit test wyglądał tak:
1. 120
2. 48
3. 97
4. 36
5. 9
6. 17
7. 18
8. 50
Ogólnie to ważę 56 kg przy 159cm i chcę zrzucić 6 kg Kondycji wydaję mi się, że nie mam najgorszej. Od 3 tygodni się odchudzam i przez ten czas ćwiczyłam w domu różne ćwiczenia. Kiedyś też robiłam Ewkę i biegałam także wydaję mi się, że kondycje jakąś mam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 20:50   #4276
trix85
Raczkowanie

loszcz jemu chodzi o sprawdzenie tetna na pulsometrze, widac u niektorych na piersiach taki czarny pasek i zegarek na rece. to takie sprytne urzadzenie ktore monituruje twoje tetno w trakcie kazdego trningu, pokazuje ile kalorii spaliles i ile procent to byl tluszcz, twoje srednie tetno,min i max w trakcie treningu itd. polecam firme polar, ja mam z tej firmy co prawda model juz kupiony ze 4 lata temu ale jest super.
Anielllka ja tez dzisiaj max interval ply ale nawet dobrze mi sie cwiczylo, co prawda ciegle niemoge zrobic serii 16 pompek pod rzad w tym treningu ale do 10 dojezdzam
za to wczoraj mialam dokladnie tak jak ty ma interval circut i jakos nie dalam rady, dzieci mnie rozpraszaly co chwile, a to tel i tak na odwal sie robilam az w koncu stanelam i stwierdzilam ze juz nie mam sily dalej robic;/ no ale ciesze sie ze dzisiaj znow wzrost formy a jutro mam recovery ale chyba znow zrobie ply , strasznie nie lubie tych recovery;p

cel 1 - 22.11 - 72,5kg

cel 2 - 22.12 - 70 kg

META => 60 kg
trix85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:12   #4277
palmer
Raczkowanie

aaaasssss witaj i powodzenia na drodze insanitowskiej

coraz więcej nas, coraz więcej
Stary 2013-02-05, 21:26   #4278
wiciana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez plina Pokaż wiadomość
Tak swoją drogą, to też myślałam o nie robieniu fit testów, tylko jakiegoś innego treningu zamiast. Zrobiłam fit test na początku i ostatniego dnia zrobię, teraz właściwie nie potrzebuję, bo mnie to będzie tylko stresowało .
chyba tez tak zrobie nie lubie switch kicks

a ja czuje ze tyje masakra ale po @ juz zero slodyczy :P nie no ja musze zjesc slodkie podczas to okropne nawet sie juz nie waże, tylko cm, co by sie nie dołować

pure cardio & cardio abs - zrobione
moje ulubione

nienawidze cwiczyc seriami - to takie nudne
Stary 2013-02-05, 21:31   #4279
mija_n
Rozeznanie

witamy nowe osóbki, fajnie jak forum się rozrasta ja melduje dziś playo..chciałąm robić napółgwizdka, bo zmęczona byłam, ale oczywiscie jak się rozgrzałam to dawałam równo choć myślę, że czasem mogę zrobić więcej, jednak potem się stopuje bo jakby dawała na 120% to po 20 min bym padła i nie wstała:P

Skalpel: 24

Killer: 5
Turbo: 24
TzG: 5

Insanity od 18.01.2013r.:
Workout day: 62

"Co mnie nie zabije to mnie wzmocni"
mija_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 21:48   #4280
palmer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiciana Pokaż wiadomość
a ja czuje ze tyje masakra ale po @ juz zero slodyczy :P nie no ja musze zjesc slodkie podczas to okropne nawet sie juz nie waże, tylko cm, co by sie nie dołować
to ja mam podobnie teraz... normalnie nie moge przeżyć bez słodkości w czasie @... dziś zrobiłam sobie tłusty...wtorek - pączki i rogaliki francuskie trafiły do mojego brzuszka

umowiłam się jutro na pomiar składu ciała jutro będe wiedziała jaki procent mojego ciałka zajmuje tłuszczyk... zobaczymy jakie będą efekty po skończonym treningu
Stary 2013-02-05, 21:53   #4281
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palmer Pokaż wiadomość
to ja mam podobnie teraz... normalnie nie moge przeżyć bez słodkości w czasie @... dziś zrobiłam sobie tłusty...wtorek - pączki i rogaliki francuskie trafiły do mojego brzuszka

umowiłam się jutro na pomiar składu ciała jutro będe wiedziała jaki procent mojego ciałka zajmuje tłuszczyk... zobaczymy jakie będą efekty po skończonym treningu
Ja byłam na takim pomiarze i wyszło mi że nadprogramowo mam 1kg tłuszczu ale 4,5 wody wody się już pozbyłam biorę tabletki a tłuszcz zabije
Stary 2013-02-05, 22:09   #4282
Anielllka
Wtajemniczenie

Cytat:

gdzie idziesz na ten pomiar? ja sie wlasnie zastanawiam czy nie isc do naturehouste - tam chyba tez mierzą

trix85
noo maxy to faktycznie ciężki, pompek tez nie daje rady, za to dużo przysiadów i już się cieszę jak pupa będzie wyglądać
Stary 2013-02-05, 22:29   #4283
palmer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anielllka Pokaż wiadomość
gdzie idziesz na ten pomiar? ja sie wlasnie zastanawiam czy nie isc do naturehouste - tam chyba tez mierzą

trix85
noo maxy to faktycznie ciężki, pompek tez nie daje rady, za to dużo przysiadów i już się cieszę jak pupa będzie wyglądać
Anielllka tak jutro właśnie idę do naturehouse jestem umowiona na konsultacje, z tego co mi wiadomo jest bezpłatna, mam nadzieję że sie nie zdziwię jak tam pójdę

charlizeee jakie tabletki brałaś na utratę wody??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 00:02   #4284
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Anielllka tak jutro właśnie idę do naturehouse jestem umowiona na konsultacje, z tego co mi wiadomo jest bezpłatna, mam nadzieję że sie nie zdziwię jak tam pójdę

charlizeee jakie tabletki brałaś na utratę wody??
Aqua femin mi babka w aptece poleciła i kupiłam kosztują ok 45 zł jest 60 tabl bierzesz 1-2 dziennie po posiłku i u mnie działają
Stary 2013-02-06, 08:05   #4285
mija_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charlizeee Pokaż wiadomość
Ja byłam na takim pomiarze i wyszło mi że nadprogramowo mam 1kg tłuszczu ale 4,5 wody wody się już pozbyłam biorę tabletki a tłuszcz zabije
Najsmieszniejsze jest to że u dietetyka w zeszlym roku wyszło mi że mam niedobor tkanki tłuszczowej hehe moj przedzial to ok 21%a ja miałam 18,5&. W sumiie walcze z buchem nosze rozmiar 38 i nie wygladam na beak tk.tłuszczowej haha

Skalpel: 24

Killer: 5
Turbo: 24
TzG: 5

Insanity od 18.01.2013r.:
Workout day: 62

"Co mnie nie zabije to mnie wzmocni"
mija_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:15   #4286
vadi
*sportaddict*

Na utratę wody doskonałe są też herbatki z pokrzywy, które przy okazji świetnie robią włosom i skórze

A widziałyście, że jest też c.d. Insanity - Insanity the Asylum?
Wolę sobie chyba tego nie wyobrażać
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 08:53   #4287
Mała!
Zakorzenienie

Witam w kolejnym dniu!

ZA 10 min zaczynamy Piure cardio & cardio Abs ...masakra mam mało siły! ta choroba trwa w nieskończoność!

Cytat:
Mój fit test wyglądał tak:
1. 120
2. 48
3. 97
4. 36
5. 9
6. 17
7. 18
8. 50
Ogólnie to ważę 56 kg przy 159cm i chcę zrzucić 6 kg Kondycji wydaję mi się, że nie mam najgorszej. Od 3 tygodni się odchudzam i przez ten czas ćwiczyłam w domu różne ćwiczenia. Kiedyś też robiłam Ewkę i biegałam także wydaję mi się, że kondycje jakąś mam
Witaj aaaassss widzę, że mamy podobny wzrost i wagę, z tym, że kondycję masz dużo lepszą...mój fit test nie był taki dobry! Powodzenia z Insanity! i też chciałabym pozbyć się kg! a najbardziej cm z ud!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 09:06   #4288
Anielllka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Na utratę wody doskonałe są też herbatki z pokrzywy, które przy okazji świetnie robią włosom i skórze

A widziałyście, że jest też c.d. Insanity - Insanity the Asylum?
Wolę sobie chyba tego nie wyobrażać

ale tam przystojniaki
szkoda ze trzeba sprzęty ale zmęczyłam się od samego oglądania

Palmer
daj znać co Ci powiedzieli na pomiarach

zaczynam poważnie zastanawiać się po bedę robniła po Insanity - może doradzicie, szukam programu bardziej siłowego niż cardio, najlepiej żeby trwał około miesiąc to bym go skończyła w połowie kwietnia a pozniej może sie porwała na p90x - na ale najpierw muszę Insanity skończyć
muszę [przekopać programy które trwają około miesiąca
Stary 2013-02-06, 09:49   #4289
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anielllka Pokaż wiadomość
ale tam przystojniaki
szkoda ze trzeba sprzęty ale zmęczyłam się od samego oglądania

Palmer
daj znać co Ci powiedzieli na pomiarach

zaczynam poważnie zastanawiać się po bedę robniła po Insanity - może doradzicie, szukam programu bardziej siłowego niż cardio, najlepiej żeby trwał około miesiąc to bym go skończyła w połowie kwietnia a pozniej może sie porwała na p90x - na ale najpierw muszę Insanity skończyć
muszę [przekopać programy które trwają około miesiąca
Ja myślę że po
Insanity będe robić Zuzkę ZCUT to co wyszło na płytach a tak na poważnie myśle o P90X

Teraz mam zapalenie oskrzeli i insanity mi nie idzie więc robię coś lzejszego może dzisiaj zrobię fit test zobaczę jak nie pójdzie najgorzej to od jutra powtarzam maxy a jak wyjdzie fatalnie to jeszcze poczekam aż wyzdrowieje
Stary 2013-02-06, 10:15   #4290
aaaassss
Raczkowanie

3 dzień insanity za mną
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości