|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() Mam jeszcze taki http://allegro.pl/sliczna-ewa-biusto...213243356.html, nosze go na codzien i jest ok ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Jaszczka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=350351
zrzucilam na tym watku 7 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hmmm... mi by się przydało jeszcze z 5-7 zrzucić, bo masy mięśniowej już prawie nie ma tam, gdzie kiedyś była, a waga ta sama -> znaczy tłuszczu więcej niż potrzeba ![]()
![]() |
#4264 | |||
Zakorzenienie
|
puk! puk! pamieta mnie tu ktos?
witajcie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajnie ze malej schodzi zoltaczka ![]() Cytat:
co do podgrzewania to tez tak robilam. teraz gotujemy wode ale tez podgrzewamy w mikrofali. czytalam ze to nie jest szkodliwe (chyba w jezyku niemowlat) jedyny minus to ze nie podgrzewa rownomiernie ale przeciez i tak potem sie mleczko miesza wiec jest ok. a to nierozpuszczone to tak myslalam ze to za chlodna woda ale ja kurde nie wiem jaka ona powinna byc ![]() malutka cudowna ![]() ![]() Siala moze wyprobuje ten sposob bo po tym bebilonie HR misiek przestal ulewac a nawet przez smoczek "3" nie chcialo leciec za bardzo jaszczka super ciuszki kupilas Patrykowi ![]() ![]() niezawsze super ze juz ok z bioderkami ![]() ola_k11 moj tez tak sika ze w dzien co 1,5 h musze go przewijac za to w nocy po 8 godzinach pielucha suchutka ![]() ![]() wogole to misiek czesto ma zasikane plecy a pielucha sucha ![]() papi ciesze sie ze chrzciny sie udaly i obylo sie bez placzu ![]() violisia GRATULACJE!!!!! karolcia ja tez ostatnio mam problemy z zoladkiem i bole glowy. ale z brzuchem to ja tak mam zawsze jak jesien sie zbliza ![]() tez jestem za tym zebys prowadzila dalej watek ![]() basienkaw sliczne fotki Basia84 szybko wrocilas do pracy. mam nadzieje ze jednak bedziesz do nas zagladac vette fajnie ze nocka udana ![]() a myslalam ze na 1 fotce to Heidi ![]() ![]() itakasia fajnie ze i u was chrzciny udane ![]() ![]() Xaw na lyso???!!! Matko Boska! u nas byli rodzice i zapanowal totalny chaos! juz sie nie moglam doczekac kiedy pojada ![]() ![]() w miedzyczasie bylismy u pediatry. kazala odstawic debridat bo nie pomagal na refluks. wogole to powiedziala ze gdyby kazdemu dziecku w wieku miska podlaczyc sonde to prwie wszystkie by mialy refluks. no i Nutramigen tez kazala odstawic bo niby te krosty nie od mleka. odstawilismy a misiek caly zsypany ![]() dzisiaj dzien straszny. marudzi boli go brzuszek, prawie nic nie zjadl a co zjadl to wyrzygal ![]() fajnie do was wrocic ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- aaa i kupilam pieluchy z lidla i sa nawet ok. fajniejsze niz dady bo lepiej wyprofilowane. jedyny minus to ze jak maly nasika to strasznie ciezkie sie robia |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
ania - wspolczuje tych wszystkich problemow, ale napewno bedzie oki
![]() ja tez uzywam z lidla w domku bo szkoda mi pampersow ![]() zrobilam miejsce w szafie na nowe ciuszki, wlasnie znajomi z irlandi przyjezdzaja za 3tyg i pytali co kupic ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Rozeznanie
|
vette ile razy trzeba skakać na skakance żeby było widać efekty? I na jakie partie ciała to jest. Tylko ja skakanki nie mam, ale jak będę skakać bez to chyba też może być
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Przeraża mnie pakowanie małego. Chyba najlepiej było by zabrac całą szafe plus wózek, bujaczek, karuzele.
Zapomniałam sie pochwalić, że bez problemu weszłam w swoje spodnie sprzed ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Rozeznanie
|
aniu tutaj kobieta wraca po 6 tygodniach od porodu do pracy, ja i tak sobie troszke przedluzylam az o 2 tygodnie!
a pytalas sie o zageszczanie mleka kaszka? Oscar stanowczo mniej po tym ulewa albo wogole. u nas mozna zageszczac jak dziecko skonczy 2 miesiace i to jest kaszka ryzowa taka bez smaku 1-3lyzeczek na butelke. ja daje na 180ml 3 lyzeczki ciesze sie ze znalazla sie osoba chetna do poprowadzenia kolejnej czesci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi tez jest milo ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Raczkowanie
|
vette - ponieważ jak ma się kompletnego lenia to nie trzeba układać tylko związać lub spiąć i gotowe a takie krótkie jak Mołek to trzeba układać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zacznij, a zobaczysz ze to nie takie proste, zaczyna sie od 2/3 minut ![]() no i zachecam do interwalow,ktore przynosza lepsze rezultaty niz zwykle skakanie zastanawialam sie dzis gdzie jestes ![]() Ja Ci dam heidi ![]() Cytat:
![]() Po pierwsze biodra, po drugie uda ... ;/ minie jeszcze ze 2 miesiace zanim wroce do dawnych wymiarow ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
hej mamuski
my bylismy u kardiologa i jest ok powiedzial ze nie chce zapeszac ani zebym sie nastawiala ale jest szansa ze dziurka do grudnia sama zarosnie ![]() aniaa witam spowrotem choc tez mnie nie bylo ![]() i trzymam kciuki za echo serca i neurologa
#4273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jem fryty na kolacje i ide na m jak milosc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zadomowienie
|
Aniaa - fajnie że już jesteś spowrotem!
![]() Marta - wiem co przeżywasz z pakowaniem, my za tydzień lecimy do Polski i jestem okrutnie przerażona i pakowaniem i podróżą ![]() ![]() u nas po szczepieniu jest koszmar ![]() ![]() dałam mu ten czopek Viburcol, ale nie widzę żeby to coś wogóle dało ![]()
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzieki za link do kremu wyprobuje ![]() w sumie to on na refluks mial debridat tylko ktory tak naprawde nie jest lekiem na refluks ale jakies tam ma dzialanie uboczne wspomagajace leczenie refluksu. wg mnie przez 4 tygodnie nic sie nie zmienilo. nie chce bez potrzeby faszerowac mlodego specyfikami. mam nadzieje ze my tez znajdziemy przyczyne tej wysypki mamy podejsc do niej z miskiem jak mu wiecej krostek wyskoczy zeby obejzala dokladnie bo jak bylismy to mu akurat troche zeszly ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- ![]() mam nadzieje ze jednak czopek zadziala ![]() co do pakowania to jak bylismy u rodzicow to zabralam prawie wszystkie ubranka malego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
dobra, zasnął....
tylko ciekawe na jak długo ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Anoxa - super, że jest ok ![]() Aniaa - zapomniałam napisać: ![]() ![]()
#4277 |
Zakorzenienie
|
dzieki za kciuki dziewczyny
![]() moj misiek dzisiaj nie mogl zasnac. strasznie chcial ssac paluszki wiec smoczka wypluwal a raczka sobie jeszcze nie trafia za bardzo i sie zloscil. no ale na szczescie odlecial jakies pol godziny temu |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu chciałam zapytać Ciebie jako eksperta w tych sprawach bo może wiesz a mnie to ciekawi ![]() Cytat:
![]() ![]() Racja.. z krótkimi więcej ceregieli.. miałam i krótkie i teraz mam długie i wiążę kitę i jest git majonez ![]() A jak to Twoje te zdjęcia to suuuuuuper ci w takich włosach ![]() Cytat:
![]() Więcej szkody niż pożytku.. owszem przy kąpieli lekko zsuwam żeby mu grzybka wodą opluskać ale nic dalej nie ciągnę bo jak się napletek naderwie to powstaje blizna i dziecko boli jeszcze bardziej.. napletek powinien wraz z wiekiem sam się odklejać naturalnie. Ja po wizycie u gina - złoty człowiek ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, że tutaj mieliśmy "tyłozgięte" baby, więc.. dołączam do Was ![]() Aaaa a to co opisywałam co nie wiedziałam czy to podrażnienie czy opryszczka narządów płciowych... opisałam lekarzowi, spojrzał mi tam.. i mówi że to faktycznie bardzo prawdopodobne że to była opryszczka bo są jakieś malutkie blizny i jemu to na to wygląda. Ale skąd to się u mnie wzięło to nie mam pojęcia ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
probowalas tych niemieckich kropli lefax? na kolki? czytalam opinie ze niby maja taka sama dawke leku jak jakies polskie ale duzo lepiej dzialaja takie opinie czytalam na necie moze warto sprobowac?
![]() |
#4280 |
Zadomowienie
|
tak sprawdzam czy wszystkie falbanki pomiędzy nogami sa dobrze ulożone. zresztą moja siostra ktora 3 dzieci w pampersach wychowała sprawdzała i to samo.
za małe raczej nie bo kupiłam 2 i są dość wysokie, mały waży 4,5kg a one do 6 niby. Albo tak dużo sika i nie trzymają ale wczoraj pielucha była sucha a mały i tak zalany albo coś się skiepściły... wcześniej 1premium care a teraz kupiłam 2 new baby i jest to samo :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
jaszczka oby zasnal juz nocnym snem
![]() aniaa moj mlody tez pcha piastki do buzi i cale paluszki wklada i zeby bylo smiesznie to celowo smoka wypluwa pcha paluch i sie cieszy i trafia prosto do buzki nie ma z tym problemow a jak Michcio z usmieszkami? jest ich wiecej? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- ola moj maly tez jako nosil dwojki niby wagowo sie zgadzaly ale szybko je przesiurkiwal i zaczelam mu zakladac wieksze a kierujesz sisiorka na dol? ja malemu mimo ze niby lezy jeszcze tak na dol go kieruje bo czasem zdarzylo mu sie siurknac bokiem mimo ze niby bylo ok a pocieszyla mnie siostra ze sa dzieci co przesikuja wszystkie pieluszki i nic na to sie nie poradzi bo miala dwie cory z jedna bylo ok a z druga wszystkie mozliwe pieluch probowala i wszystkie przesiurkiwala
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tych wszystkich trzech to Lefax ma najmniejsze stężenie, więc jest "najsłabszy". 1ml kropli zawiera tyle a tyle mg simeticonu: Lefax - 41,20 mg SabSimplex - 69,19 mg Bobotic - 66,66 mg
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Mala zjadla i spi
![]() ![]() Jutro caly dzien same bo TZ dzis sie zwolnil wczesniej wiec jutro do 20 ![]() ![]() Ide sie polozyc do juterka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
siala i vette wetne wam sie w dyskusje i musze sie z siala tu zgodzic bo na mnie przy odchudzaniu najlepiej dziala drastycznie okrojenie menu i ilosci jedzenai bywalo ze jadlam 3 kromki chleba razowego na dzien np z maslem i szynka i jedynie taka dieta pomagala mi schudnac bo moglam cwiczyc ograniczac inne produkty itp i bardzo ciezko bylo mi schudnac a glodowka przynosila swietne efekty oczywiscie wiem ze to nie zdrowe
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wogole to lezy czasem w lozeczku i sie chichra do karuzeli jak glupi. czasem przy jedzeniu ciagnie mleczko i nagle usmiech od ucha do ucha ![]() ![]() a tu mis. oczywiscie tam gdzie usmiech to rozmazane ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-09-13 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
karolcia niestety wiem co znaczy siedziec samemu
![]() uciekam spac mamuski dobranoc ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- aniaa to bardzo sie ciesze ze sie doczekalas i nici z naszego Michcia mysliciela ![]()
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze mu sie jeszcze odmieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anoxa;22047700
ja tez jak jechalam an kilka dni do siostry bylam mega zaladowana jedyna rzecza jakiej nie bralam byla wanienka kapalam malego w normalnej wannie duzej i nie bylo zadnego problemu [/QUOTE] Wanienki tez nie biore, ale cały pozostały majdan zajmie pewnie cały bagaznik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | ||
Zadomowienie
|
dawno mnie nie było, troszkę nadrobiłam, troszkę opuściłam
Cytat:
![]() ja też oglądam USTA USTA, też uwielbiam ja mam, wypadają i mam takie małe placki czerwonej skóry; a fryzjerka mi powiedziała, że nie ma tragedii Cytat:
![]() ja byłam w czwartek, miała mi zrobić po prostu blond, a wyszłam ![]() ![]() w sobotę mieliśmy Chrzest i chrzciny, pogoda nam się udała ![]() ubrania sobie nie kupiłam, bo w 40 wyglądam jak parówka, a 42 kupować nie będę; najgorzej w biuście, nie mogę nic dopiąć; muszę się wziąć za siebie a dzisiaj byliśmy u neurologa, powiedziała, że Kuba pięknie gada (on sobie ciągle coś mówił i pośpiewywał), poza tym wszystko dobrze, TYLKO jak leżąc na brzuszku podnosi głowę to ręce ma mieć zgięte w łokciach, a on je prostuje no i kazała mi, żebym mu je zginała (doopa, nie umiem, on je prostuje i nie pogadasz) no i mam mu zmieniać strony w łóżeczku, żeby nie patrzył tylko w 1 stronę ; kontrola za miesiąc waży 6850 ![]() a no i zaleciła USG główki, tak kontrolnie, ale nie wiem czy robić, robiła któraś ? od czwartku Kuba się do nas śmieje, tak świadomie ![]() no i cały czas gada, buzia mu się prawie nie zamyka, on normalnie jakby chciał coś powiedzieć, czasem sobie śpiewa albo coś wykrzykuje, piszczy i robi bąbelki ze śliny, albo pcha rączkę do buzi i cmoka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.