Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 15:50   #4261
caprica6
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

Kupowalyscie moze biustonosze do karmienia na allegro!?

Mysle o takim: (MA KTORAS z was TAKI? jestem ciekawa jak wyglada z przodu-jak sie uklada)
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...226368045.html

zeby nie mial po odpieciu miseczki na obkolo materialu jak ten:

http://allegro.pl/do-karmienia-antyb...224377852.html

bo one mi przeszkadzaja i mnie draznia, drapia... Tylko by mial po boku tylko..

Nie wiem jaki wziac rozmiar.. mam 80 pod i 96 w biuscie (razem z wkladka laktacyjna mierzylam).

Wogole myslalam o lekko usztywnianym bym mogla w nim wyjsc poza dom,ale sa dwa razy drozsze a nie wiem czy beda dobrze lezec :/

Moze wyscie jakies kupowalu i polecicie?!
Mam ten stanik i tylko w nim spie, jest wygodny ale obwod troche sie rozciagnal... No ale za taka cene polecam :0 Dla Ciebie to mysle ze 75E
Mam jeszcze taki http://allegro.pl/sliczna-ewa-biusto...213243356.html, nosze go na codzien i jest ok Mozna w nim wyjsc z domu
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradzcie ide do fryzjera w pazdzierniku i korci mnie zeby sie dosc radykalnie jak dla mnie obciac ...
Jak myslicie krotko jak heidi czy jeszcze krocej jak molek?
Na pierwszym zdjeciu ja
Slicznotka Ja bym nie scinala, chociaz wiem jak to jest gdy tak kusi, sama 2 lata temu scielam z dlugich do polowy plecy na krociutkie za ucho Ale juz mam dlugie znowu i takie najbardziej lubie
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Caprica a ty ile po porodzie?

Doczytałam. EE kochana ty masz jeszcze czas!!! ja sie rozpakowalam miesiąc przed toba i daaaaalej...
Juz ponad miesiac po porodzie, a dzis to znowu mam zywa czerwona krew

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 16:02   #4262
vette
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Jaszczka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=350351
zrzucilam na tym watku 7 kg
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 16:14   #4263
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Jaszczka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=350351
zrzucilam na tym watku 7 kg
dzięki Złotko zaraz będę czytać!
hmmm... mi by się przydało jeszcze z 5-7 zrzucić, bo masy mięśniowej już prawie nie ma tam, gdzie kiedyś była, a waga ta sama -> znaczy tłuszczu więcej niż potrzeba
Stary 2010-09-13, 16:39   #4264
aniaa22
Zakorzenienie

puk! puk! pamieta mnie tu ktos?

witajcie wreszcie do was wracam. przeporaszam ale nie dam rady na wszystko odpisac ale nadrabiam caly czas wszystkie dzieciaczki cudowne

Cytat:
Napisane przez katkab Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
w jaki sposób usypiacie swoje maluchy? Załóżmy, że scenariusz jest taki: kąpiel,karmienie i co później? Zasypiają przy piersi i buch, do łózeczka, czy same w łózeczku, a może lulacie w jakiś cudowny, usypiający sposób? Nela jak zje to ani myśli spać. Pytam więc, bo znowu się wydziera, pokrzykuje, teraz leży w leżaku,ssie ręce i co chwilę umila mi czas swoim "eeeeeeeeiiiiiiii" jeść nie chce, przy piersi krzyczy jeszcze głośniej, a smoczek jest beee. A ja mam przed sobą znowu wizję zarwanego i rozkrzyczanego wieczoru i nocy. Szlag..
ja kapie po jedzeniu. czekam tak godzinke, kapanie i maly jak go po kapieli ubiore i otule kocykiem to zaraz ziewa i oczka mu sie zamykaja. odkladam go do lozeczka i zasypia sam. czasem trzeba dac smoka ale przewaznie nie potrzebuje.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja powiem Ci nie wierzę do końca w tą książkę. Tam odnośnie spania maluchów jest o ziewaniu i nieodkładaniu dziecka na śpiącego itd... Jak się zastosowałam, to moja mała podziękowała za łóżeczko. A jak zastosowałam własne metody, to śpi na całego .
to chyba zalezy od dziecka. u nas sie to sprawdzilo
fajnie ze malej schodzi zoltaczka

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

siala mam pytanko, ty uzywasz bebilonu comfort? kupilam to mleko, ale jak je wybeltam to mam wrazenie ze nie rozpuszcza sie calkowicie, ma takie farfocle ktore zapychaja smoczek i mloda nie moze tego mleka sciagnac :/ tez masz cos takiego ? i w sumie to mleko stoi a kupilam nan i jakos je wciaga. problemow z kupka nie ma, tylko jest gesciejsza niz na moim mleku.
ja mialam ten sam problem z tym mlekiem. tak samo z bebilonem AR
co do podgrzewania to tez tak robilam. teraz gotujemy wode ale tez podgrzewamy w mikrofali. czytalam ze to nie jest szkodliwe (chyba w jezyku niemowlat) jedyny minus to ze nie podgrzewa rownomiernie ale przeciez i tak potem sie mleczko miesza wiec jest ok. a to nierozpuszczone to tak myslalam ze to za chlodna woda ale ja kurde nie wiem jaka ona powinna byc
malutka cudowna

Siala moze wyprobuje ten sposob bo po tym bebilonie HR misiek przestal ulewac a nawet przez smoczek "3" nie chcialo leciec za bardzo

jaszczka super ciuszki kupilas Patrykowi no i sliczny smieszek
niezawsze super ze juz ok z bioderkami
ola_k11 moj tez tak sika ze w dzien co 1,5 h musze go przewijac za to w nocy po 8 godzinach pielucha suchutka krolewicz superowy
wogole to misiek czesto ma zasikane plecy a pielucha sucha
papi ciesze sie ze chrzciny sie udaly i obylo sie bez placzu
violisia GRATULACJE!!!!!
karolcia ja tez ostatnio mam problemy z zoladkiem i bole glowy. ale z brzuchem to ja tak mam zawsze jak jesien sie zbliza
tez jestem za tym zebys prowadzila dalej watek
basienkaw sliczne fotki
Basia84 szybko wrocilas do pracy. mam nadzieje ze jednak bedziesz do nas zagladac
vette fajnie ze nocka udana
a myslalam ze na 1 fotce to Heidi mi sie podobaja takie dluzsze. molek
itakasia fajnie ze i u was chrzciny udane fajna hustawka i Zosia
Xaw na lyso???!!! Matko Boska!

u nas byli rodzice i zapanowal totalny chaos! juz sie nie moglam doczekac kiedy pojada mlody non stop na raczkach. nie mogl steknac bo moj tata zaraz mu smoka wkladal albo chcial przepajac albo ze on juz glodny. no masakra. fakt ze moglam odpoczac od lulania i noszenia ale juz chyba wole to

w miedzyczasie bylismy u pediatry. kazala odstawic debridat bo nie pomagal na refluks. wogole to powiedziala ze gdyby kazdemu dziecku w wieku miska podlaczyc sonde to prwie wszystkie by mialy refluks. no i Nutramigen tez kazala odstawic bo niby te krosty nie od mleka. odstawilismy a misiek caly zsypany dostalismy krople bo ropieja mu oczka. stwierdzila ze misio ma obnizone napiecie miesniowe z lewej strony i mamy skierowanie do neurologa. no i ma jakis delikatny szmer na sercu wiec idziemy tez zrobic echo serduszka. mam nie dodawac plynu do plukania przy praniu. myc tylko w emolientach i zobaczymy czy to pomoze na krostki. mam nadzieje bo nutramigenu maly za bardzo nie chcial pic. kazala tez mu dawac mleko AR zeby nie ulewal tylko ze jak pisalam zatykalo nam smoczki wiec maly dostaje Bebiko zwykle.
dzisiaj dzien straszny. marudzi boli go brzuszek, prawie nic nie zjadl a co zjadl to wyrzygal o 15 tak sie rozdarl ze nie szlo go uspokoic az wlozylismy go do fotelika samochodowego. troche pobujalismy i spi do teraz. mam nadzieje ze obudzi sie w lepszym nastroju.
fajnie do was wrocic

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

aaa i kupilam pieluchy z lidla i sa nawet ok. fajniejsze niz dady bo lepiej wyprofilowane. jedyny minus to ze jak maly nasika to strasznie ciezkie sie robia
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 17:08   #4265
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

ania - wspolczuje tych wszystkich problemow, ale napewno bedzie oki
ja tez uzywam z lidla w domku bo szkoda mi pampersow
zrobilam miejsce w szafie na nowe ciuszki, wlasnie znajomi z irlandi przyjezdzaja za 3tyg i pytali co kupic
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:01   #4266
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

vette ile razy trzeba skakać na skakance żeby było widać efekty? I na jakie partie ciała to jest. Tylko ja skakanki nie mam, ale jak będę skakać bez to chyba też może być
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:08   #4267
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Przeraża mnie pakowanie małego. Chyba najlepiej było by zabrac całą szafe plus wózek, bujaczek, karuzele.

Zapomniałam sie pochwalić, że bez problemu weszłam w swoje spodnie sprzed ciąży
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-13, 18:21   #4268
Basia84
Rozeznanie

aniu tutaj kobieta wraca po 6 tygodniach od porodu do pracy, ja i tak sobie troszke przedluzylam az o 2 tygodnie!
a pytalas sie o zageszczanie mleka kaszka? Oscar stanowczo mniej po tym ulewa albo wogole. u nas mozna zageszczac jak dziecko skonczy 2 miesiace i to jest kaszka ryzowa taka bez smaku 1-3lyzeczek na butelke. ja daje na 180ml 3 lyzeczki

ciesze sie ze znalazla sie osoba chetna do poprowadzenia kolejnej czesci
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:24   #4269
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
aniu tutaj kobieta wraca po 6 tygodniach od porodu do pracy, ja i tak sobie troszke przedluzylam az o 2 tygodnie!
a pytalas sie o zageszczanie mleka kaszka? Oscar stanowczo mniej po tym ulewa albo wogole. u nas mozna zageszczac jak dziecko skonczy 2 miesiace i to jest kaszka ryzowa taka bez smaku 1-3lyzeczek na butelke. ja daje na 180ml 3 lyzeczki

ciesze sie ze znalazla sie osoba chetna do poprowadzenia kolejnej czesci
U nas jakby 100 lat za muzynami...co kraj to obyczaj szybko kaza wracac do pracy widzialm na MTV o nastoletnich ciazach ze szybko wracaja do szkoly itd.

Mi tez jest milo

Stary 2010-09-13, 18:26   #4270
glooria
Raczkowanie

vette - ponieważ jak ma się kompletnego lenia to nie trzeba układać tylko związać lub spiąć i gotowe a takie krótkie jak Mołek to trzeba układać a ona ślicznie wygląda i też mi się podoba ale jej ktoś układa te włosy
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 19:11   #4271
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
vette ile razy trzeba skakać na skakance żeby było widać efekty? I na jakie partie ciała to jest. Tylko ja skakanki nie mam, ale jak będę skakać bez to chyba też może być
hehe ile razy? przynajmiej miesiac wtedy cos rusza ..

zacznij, a zobaczysz ze to nie takie proste, zaczyna sie od 2/3 minut
no i zachecam do interwalow,ktore przynosza lepsze rezultaty niz zwykle skakanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
puk! puk! pamieta mnie tu ktos?
zastanawialam sie dzis gdzie jestes

Ja Ci dam heidi

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Zapomniałam sie pochwalić, że bez problemu weszłam w swoje spodnie sprzed ciąży
Ja na pewno sie jeszcze nie mieszcze nie ma tak latwo

Po pierwsze biodra, po drugie uda ... ;/
minie jeszcze ze 2 miesiace zanim wroce do dawnych wymiarow
vette jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-13, 19:47   #4272
anoxa
Zakorzenienie

hej mamuski

my bylismy u kardiologa i jest ok powiedzial ze nie chce zapeszac ani zebym sie nastawiala ale jest szansa ze dziurka do grudnia sama zarosnie

aniaa witam spowrotem choc tez mnie nie bylo moze jednak podawaj mu te leki na refluks co dostalas? moze ten pediatra sie mylil? jesli chodzi o wysypke to mojemu mlodemu pomoglo to ze odstawilam plyn do plukania a buzke smaruje mu takim kremikiem atoperal tez lagodzi potowki i krostki jak wychodza taki http://atoperal.pl/index.php?mnu=45
i trzymam kciuki za echo serca i neurologa
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 19:49   #4273
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
pytalam. oczywiscie niby jest za maly mozna zageszczac nutracostam ale powiedziala ze to jest kaloryczne a misiek i tak za dobrze przybiera wiec lepiej nie no i jeszcze zebysmy poszukali maki swietojanskiej i ze tym mozna. tylko podobno ciezko dostac. matko to od razu po pologu do pracy....

Cytat:
hehe ile razy? przynajmiej miesiac wtedy cos rusza ..

zacznij, a zobaczysz ze to nie takie proste, zaczyna sie od 2/3 minut
no i zachecam do interwalow,ktore przynosza lepsze rezultaty niz zwykle skakanie
moze ja bym o skakance pomyslala. do cwiczen jakos sie zmobilizowac nie moge a ze skakanka moze by lepiej poszlo

jem fryty na kolacje i ide na m jak milosc
Stary 2010-09-13, 19:51   #4274
jaszczka
Zadomowienie

Aniaa - fajnie że już jesteś spowrotem!

Marta - wiem co przeżywasz z pakowaniem, my za tydzień lecimy do Polski i jestem okrutnie przerażona i pakowaniem i podróżą nie wyobrażam sobie jak to będzie wyglądało

u nas po szczepieniu jest koszmar on wogóle nie chce spać! tylko ryk cały czas niby zasypia i po 5 minutach zaczyna przez sen płakać i się budzi, i jest wściekły, że nie może spać i tak w kółko...
dałam mu ten czopek Viburcol, ale nie widzę żeby to coś wogóle dało ile trzeba czekać aż zacznie działać?? wie ktoś? dałam ok 17.30, a jest prawie 8 i dalej się bujamy...
Stary 2010-09-13, 19:56   #4275
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
hej mamuski

my bylismy u kardiologa i jest ok powiedzial ze nie chce zapeszac ani zebym sie nastawiala ale jest szansa ze dziurka do grudnia sama zarosnie

aniaa witam spowrotem choc tez mnie nie bylo moze jednak podawaj mu te leki na refluks co dostalas? moze ten pediatra sie mylil? jesli chodzi o wysypke to mojemu mlodemu pomoglo to ze odstawilam plyn do plukania a buzke smaruje mu takim kremikiem atoperal tez lagodzi potowki i krostki jak wychodza taki http://atoperal.pl/index.php?mnu=45
i trzymam kciuki za echo serca i neurologa
super ze dobre wiesci no i bede trzymac kciuki zeby bylo tak jak mowi
dzieki za link do kremu wyprobuje
w sumie to on na refluks mial debridat tylko ktory tak naprawde nie jest lekiem na refluks ale jakies tam ma dzialanie uboczne wspomagajace leczenie refluksu. wg mnie przez 4 tygodnie nic sie nie zmienilo. nie chce bez potrzeby faszerowac mlodego specyfikami.
mam nadzieje ze my tez znajdziemy przyczyne tej wysypki
mamy podejsc do niej z miskiem jak mu wiecej krostek wyskoczy zeby obejzala dokladnie bo jak bylismy to mu akurat troche zeszly

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Aniaa - fajnie że już jesteś spowrotem!

mam nadzieje ze jednak czopek zadziala u nas tez po nim nie bylo widac efektu. moze przez jakies 5 minut byl spokoj.

co do pakowania to jak bylismy u rodzicow to zabralam prawie wszystkie ubranka malego
Stary 2010-09-13, 20:01   #4276
jaszczka
Zadomowienie

dobra, zasnął....
tylko ciekawe na jak długo

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Anoxa - super, że jest ok

Aniaa - zapomniałam napisać: za neurologa i kardiologa
Stary 2010-09-13, 20:17   #4277
aniaa22
Zakorzenienie

dzieki za kciuki dziewczyny mam nadzieje ze bedzie w porzadku.

moj misiek dzisiaj nie mogl zasnac. strasznie chcial ssac paluszki wiec smoczka wypluwal a raczka sobie jeszcze nie trafia za bardzo i sie zloscil. no ale na szczescie odlecial jakies pol godziny temu
Stary 2010-09-13, 20:21   #4278
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala uwielbiam Cie ale takich dyskusji nie znosze
to Twoj wybor, nie bede Cie ani linczowac ani krytykowac
Vette ja nie chcę wprowadzać nerwowej atmosfery ani się naprzykrzać swoimi chorymi teoriami bo wiem , że to co robię nie jest mądre dlatego nie będę o tym pisać.
Po prostu chciałam zapytać Ciebie jako eksperta w tych sprawach bo może wiesz a mnie to ciekawi Kiedy organizm zaczyna spalać rezerwy zgromadzone jak nie ma dostarczanego tego co potrzebuje.

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
ja w 8 klasie ogolilam glowe na lyso.........odrosly--smialo vette idziesz w molek
Hardcore Szacun dla Ciebie babo.. zrobiłaś coś co ja zawsze chciałam zrobić ale byłam za bardzo "boi dupa" i nie zrobiłam
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
Vette, przerabialam ten temat
Racja.. z krótkimi więcej ceregieli.. miałam i krótkie i teraz mam długie i wiążę kitę i jest git majonez
A jak to Twoje te zdjęcia to suuuuuuper ci w takich włosach
Cytat:

a pro po obciagania ...
slyszalam ze chlopcu sie naciaga napletek, chcialam poczytac o tym na necie ale tam jest duzo sprzecznych informacji, i co robic?? mojej kuzynki syn jak mial 6 lat poskarzyl sie ze jak sika to go boli, poszla do chirurga a on brutalnie pociagnal, polala sie krew, potem byl obrzek no i malego bolalo, wolalabym tego uniknac
Ja czytałam, pytałam i zdecydowałam: nie obciągam!
Więcej szkody niż pożytku.. owszem przy kąpieli lekko zsuwam żeby mu grzybka wodą opluskać ale nic dalej nie ciągnę bo jak się napletek naderwie to powstaje blizna i dziecko boli jeszcze bardziej.. napletek powinien wraz z wiekiem sam się odklejać naturalnie.

Ja po wizycie u gina - złoty człowiek - zagoiłam się okej ale teraz mam tyłozgięcie macicy nie choroba i się nie leczy ale mogą być jakieś problemy z kolejną ciążą.. ale żeby się nie martwić na zapas bo może mi się jeszcze wyprostuje a przed porodem maciczka była bez tyłozgięć jakichś
Wiem, że tutaj mieliśmy "tyłozgięte" baby, więc.. dołączam do Was

Aaaa a to co opisywałam co nie wiedziałam czy to podrażnienie czy opryszczka narządów płciowych... opisałam lekarzowi, spojrzał mi tam.. i mówi że to faktycznie bardzo prawdopodobne że to była opryszczka bo są jakieś malutkie blizny i jemu to na to wygląda.
Ale skąd to się u mnie wzięło to nie mam pojęcia

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 20:48   #4279
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
o super, moj tz byl w sklepie firmowym medeli to naciagaja widocznie tam

butla jest swietna z MAM i ten smoczek ah...szkoda, ze nie kupilam calego zestawu z MAM a butle mam 2 a nie 1 bo zalezalo mi na smoczku 2 by byl przeplyw do bebilonu comfort, ale e butle 1 sa ladniejsze. Maja moze w kolysce spala ze 3 razy od razu sie budzi jak ja wkladam do niej
a masz ta butle z odkrecanym dnem? ja znowu nie widzialam butelek ze smoczkiem w rozmiarze 2 ale widzialam smoczki mozna dokupic dwojki wiec najwyzej smoczki dokupie ale one chyba po 6 mc dopiero sa wiec mam czas jedynie na zmiane jedynki dokupie puki co smoka tego tez moj maly najbardziej lubi mam z nuka z canpola ale tylko z mam ciumka

probowalas tych niemieckich kropli lefax? na kolki? czytalam opinie ze niby maja taka sama dawke leku jak jakies polskie ale duzo lepiej dzialaja takie opinie czytalam na necie moze warto sprobowac?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-13, 20:50   #4280
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Ola a nie sa za male? dobrze obciagasz gumki?
tak sprawdzam czy wszystkie falbanki pomiędzy nogami sa dobrze ulożone. zresztą moja siostra ktora 3 dzieci w pampersach wychowała sprawdzała i to samo.
za małe raczej nie bo kupiłam 2 i są dość wysokie, mały waży 4,5kg a one do 6 niby. Albo tak dużo sika i nie trzymają ale wczoraj pielucha była sucha a mały i tak zalany albo coś się skiepściły...

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
ola, a jaki masz rozmiar?
wcześniej 1premium care a teraz kupiłam 2 new baby i jest to samo :/
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 20:56   #4281
anoxa
Zakorzenienie

jaszczka oby zasnal juz nocnym snem

aniaa
moj mlody tez pcha piastki do buzi i cale paluszki wklada i zeby bylo smiesznie to celowo smoka wypluwa pcha paluch i sie cieszy i trafia prosto do buzki nie ma z tym problemow a jak Michcio z usmieszkami? jest ich wiecej?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

ola moj maly tez jako nosil dwojki niby wagowo sie zgadzaly ale szybko je przesiurkiwal i zaczelam mu zakladac wieksze a kierujesz sisiorka na dol? ja malemu mimo ze niby lezy jeszcze tak na dol go kieruje bo czasem zdarzylo mu sie siurknac bokiem mimo ze niby bylo ok a pocieszyla mnie siostra ze sa dzieci co przesikuja wszystkie pieluszki i nic na to sie nie poradzi bo miala dwie cory z jedna bylo ok a z druga wszystkie mozliwe pieluch probowala i wszystkie przesiurkiwala
Stary 2010-09-13, 21:02   #4282
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
a masz ta butle z odkrecanym dnem? ja znowu nie widzialam butelek ze smoczkiem w rozmiarze 2 ale widzialam smoczki mozna dokupic dwojki wiec najwyzej smoczki dokupie ale one chyba po 6 mc dopiero sa wiec mam czas jedynie na zmiane jedynki dokupie puki co smoka tego tez moj maly najbardziej lubi mam z nuka z canpola ale tylko z mam ciumka

probowalas tych niemieckich kropli lefax? na kolki? czytalam opinie ze niby maja taka sama dawke leku jak jakies polskie ale duzo lepiej dzialaja takie opinie czytalam na necie moze warto sprobowac?
Lefax zawiera simeticon - tak jak Sab Simplex i polski Bobotic.
Z tych wszystkich trzech to Lefax ma najmniejsze stężenie, więc jest "najsłabszy".
1ml kropli zawiera tyle a tyle mg simeticonu:
Lefax - 41,20 mg
SabSimplex - 69,19 mg
Bobotic - 66,66 mg

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 21:04   #4283
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Marta - wiem co przeżywasz z pakowaniem, my za tydzień lecimy do Polski i jestem okrutnie przerażona i pakowaniem i podróżą nie wyobrażam sobie jak to będzie wyglądało
..
Oj to masz zdecydowanie gorzej, bo trzyma Cię limit wagowy. Juz prawie jestem spakowana. Jak nas tam zobaczą to pomyślą, że na kilka miesięcy przyjechaliśmy
Stary 2010-09-13, 21:15   #4284
karolcia228
Zakorzenienie

Mala zjadla i spi ja pojezdzilam na rowerku, obejzalam NA WSPOLNEJ I MA JAK MILOSC, troche szymona majewskiego

Jutro caly dzien same bo TZ dzis sie zwolnil wczesniej wiec jutro do 20 zobaczymy jaka pogoda bedzie
Ide sie polozyc do juterka

Stary 2010-09-13, 21:20   #4285
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Lefax zawiera simeticon - tak jak Sab Simplex i polski Bobotic.
Z tych wszystkich trzech to Lefax ma najmniejsze stężenie, więc jest "najsłabszy".
1ml kropli zawiera tyle a tyle mg simeticonu:
Lefax - 41,20 mg
SabSimplex - 69,19 mg
Bobotic - 66,66 mg
pisze to co wyczytalam w necie dziewczyny ktore stosowaly polski srodek z simeticonem pisaly ze nie pomogl a lefax pomogl wiec tym sie sugeruje naszczescie wlasnych doswiadczen nie mam poza tym znajoma rowniez mi mowila ze jej syn mial kolki dawala mu jakies polskie krople i nic a lefax pomogl

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Oj to masz zdecydowanie gorzej, bo trzyma Cię limit wagowy. Juz prawie jestem spakowana. Jak nas tam zobaczą to pomyślą, że na kilka miesięcy przyjechaliśmy
ja tez jak jechalam an kilka dni do siostry bylam mega zaladowana jedyna rzecza jakiej nie bralam byla wanienka kapalam malego w normalnej wannie duzej i nie bylo zadnego problemu

siala i vette wetne wam sie w dyskusje i musze sie z siala tu zgodzic bo na mnie przy odchudzaniu najlepiej dziala drastycznie okrojenie menu i ilosci jedzenai bywalo ze jadlam 3 kromki chleba razowego na dzien np z maslem i szynka i jedynie taka dieta pomagala mi schudnac bo moglam cwiczyc ograniczac inne produkty itp i bardzo ciezko bylo mi schudnac a glodowka przynosila swietne efekty oczywiscie wiem ze to nie zdrowe
Stary 2010-09-13, 21:20   #4286
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

aniaa
moj mlody tez pcha piastki do buzi i cale paluszki wklada i zeby bylo smiesznie to celowo smoka wypluwa pcha paluch i sie cieszy i trafia prosto do buzki nie ma z tym problemow a jak Michcio z usmieszkami? jest ich wiecej?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

ola moj maly tez jako nosil dwojki niby wagowo sie zgadzaly ale szybko je przesiurkiwal i zaczelam mu zakladac wieksze a kierujesz sisiorka na dol? ja malemu mimo ze niby lezy jeszcze tak na dol go kieruje bo czasem zdarzylo mu sie siurknac bokiem mimo ze niby bylo ok a pocieszyla mnie siostra ze sa dzieci co przesikuja wszystkie pieluszki i nic na to sie nie poradzi bo miala dwie cory z jedna bylo ok a z druga wszystkie mozliwe pieluch probowala i wszystkie przesiurkiwala
noo usmiechow to juz mamy mnostwo a jak rodzice byli to juz wogole najbardziej malemu sie podobalo jak dziadek walil sie grzechotka po glowie
wogole to lezy czasem w lozeczku i sie chichra do karuzeli jak glupi. czasem przy jedzeniu ciagnie mleczko i nagle usmiech od ucha do ucha rano jak w dobrym humorku sie obudzi to tez sie cieszy i gada jak najety

a tu mis. oczywiscie tam gdzie usmiech to rozmazane

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-09-13 o 21:33
Stary 2010-09-13, 21:31   #4287
anoxa
Zakorzenienie

karolcia niestety wiem co znaczy siedziec samemu jeszcze ja na wiosce to nawet na porzadny spacer nie moge isc ani nie mam tu za wielu znajomych

uciekam spac mamuski dobranoc

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

aniaa to bardzo sie ciesze ze sie doczekalas i nici z naszego Michcia mysliciela
Stary 2010-09-13, 21:34   #4288
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

aniaa to bardzo sie ciesze ze sie doczekalas i nici z naszego Michcia mysliciela

moze mu sie jeszcze odmieni
Stary 2010-09-13, 21:36   #4289
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

[QUOTE=anoxa;22047700

ja tez jak jechalam an kilka dni do siostry bylam mega zaladowana jedyna rzecza jakiej nie bralam byla wanienka kapalam malego w normalnej wannie duzej i nie bylo zadnego problemu
[/QUOTE]
Wanienki tez nie biore, ale cały pozostały majdan zajmie pewnie cały bagaznik
Stary 2010-09-13, 21:38   #4290
olakola
Zadomowienie

dawno mnie nie było, troszkę nadrobiłam, troszkę opuściłam

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a ja dzis znalazlam rewelacyjny fragment w "jezyku niemowlat" ze organizm karmiacej utrzymuje nadwage 5kg zeby wykarmic dziecko, i tej teorii bede sie trzymac
dobrze wiedzieć , ale jak to potem zgubić ? samo spadnie ?

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
ogladalam USTA USTA, uwielbiam ten serial
ja też oglądam USTA USTA, też uwielbiam

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
Ponawiam swoje pytanie czy wy tez macie problemy z wlosami?
ja mam, wypadają i mam takie małe placki czerwonej skóry; a fryzjerka mi powiedziała, że nie ma tragedii

Cytat:
Dziewczyny doradzcie ide do fryzjera w pazdzierniku i korci mnie zeby sie dosc radykalnie jak dla mnie obciac ...
Jak myslicie krotko jak heidi czy jeszcze krocej jak molek?
heidi, a jak się nie odnajdziesz w niej, to zawsze można przyciąć

ja byłam w czwartek, miała mi zrobić po prostu blond, a wyszłam ruda, ona że to po kilku myciach rozjaśnieje, może i tak, ale jestem ruda

w sobotę mieliśmy Chrzest i chrzciny, pogoda nam się udała
ubrania sobie nie kupiłam, bo w 40 wyglądam jak parówka, a 42 kupować nie będę; najgorzej w biuście, nie mogę nic dopiąć; muszę się wziąć za siebie

a dzisiaj byliśmy u neurologa, powiedziała, że Kuba pięknie gada (on sobie ciągle coś mówił i pośpiewywał), poza tym wszystko dobrze, TYLKO jak leżąc na brzuszku podnosi głowę to ręce ma mieć zgięte w łokciach, a on je prostuje no i kazała mi, żebym mu je zginała (doopa, nie umiem, on je prostuje i nie pogadasz) no i mam mu zmieniać strony w łóżeczku, żeby nie patrzył tylko w 1 stronę ; kontrola za miesiąc
waży 6850 moja kluseczka (tylko na cycu); powiedziała jeszcze, żeby nie dawać mleka modyfikowanego, tylko jakby nie dojadał to zupki, ale za 2 tyg najwcześniej, jak skończy 3 miesiące (ale on się najada z 1 cycka, więc luzik)
a no i zaleciła USG główki, tak kontrolnie, ale nie wiem czy robić, robiła któraś ?

od czwartku Kuba się do nas śmieje, tak świadomie
no i cały czas gada, buzia mu się prawie nie zamyka, on normalnie jakby chciał coś powiedzieć, czasem sobie śpiewa albo coś wykrzykuje, piszczy i robi bąbelki ze śliny, albo pcha rączkę do buzi i cmoka
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości