|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Midiana tabletki antykoncepcyjne
Cytat:
![]() Po 8h spokojnie możesz sobie ulżyć. Mimo to jeśli to będzie za długo trwało najlepiej idź do ginekologa na zmianę tabletek.
![]() |
#4262 |
Raczkowanie
|
Dziekuje frutti, jestes moim zbawieniem
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Bardzo chce brac tabletki, bo to najlepsza dla mnie metoda. Mam nadzieje,ze w koncu trafie na wlasciwe ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Mam jeszcze jedno pytanie. Jesli moje objawy nie ustapia i nie bede miala juz sily, to kiedy moge odstawic tabletki ? Musze ciagnac do konca opakowania? |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bądź dzielna, przetrzymaj ten miesiąc. Ja przy pierwszym opakowaniu też miałam mdłości, teraz czasami się zdarzy, ale w przerwie. Chyba zmienię, zobaczymy ;>
![]() |
#4264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zauwazylam,ze zatrzymuja mi jednak one wode w organizmie, jem mniej a jestem nabrzmiala , wygladam jak balonik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4266 |
Raczkowanie
|
Poczekam jeszcze,jesli nic sie nie poprawi na plus to odstawie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Przyczajenie
|
Ja też muszę zmienić... od pierwszego opakowania zaczęła swędzieć mnie skóra teraz jestem przy trzecim i nadal się to utrzymuje... mam tylko nadzieję, że to nie osłabia działania tabletek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Czy to normalne, że mam okres w różnych dniach przerwy? Całe życie zmagam się z nieregularnym okresem i myślałam,że chociaż teraz się to unormuje, a przy 1wszym opakowaniu miałam 5 dnia przerwy, przy 2gim 4 dnia, a teraz przy 3cim 3 dnia przerwy.
+ czy jeśli będę chciała odstawić tabletki po czwartym opakowaniu to muszę iść do ginekologa, czy po prostu mam przestać brać? |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz odstawić sama, po ostatniej tabletce z blistra. Tylko i wyłącznie wtedy, kiedy nie masz zamiaru stosować po tym żadnych innych tabletek ![]()
![]() |
#4270 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczyny. Jestem po pierwszym opakowaniu midiany i muszę napisac że znosze je dobrze choc jakieś plamienia były...Wczoraj zakończyłam opakowanie i dzis boli mnie dość mocno brzuch ale uważam że to jest na zblizające się krwawienie więc nie martwię się jakos specjalnie.Ale dzisiaj nasiliły sie bóle nóg a dokladniej łydek czy to jest normalne czy moze jest to niepokojące? Przy innych tabl tego nie miałam tylko np.straszne bóle głowy. Prosze o pomoc i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaaamy ![]()
![]() |
#4272 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziekuję za odpowiedz. Witam również wszystkich i cieszę się że tutaj trafiłam ale znowu mam pytanko.... Czy wystapiły u któreś z Was bardzo obfite wydzieliny śluzu u mnie zaczęło sie to juz na przy 20 tabletce, czy to jest normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Każdy organizm jest inny, więc to normalne, nie powinnas sie niczym martwic.
#4274 |
Zakorzenienie
|
Ja w sobotę kończę pierwsze opakowanie.
Wczoraj pojawił się ból łydek, nie mogłam aż zasnąć tak bolały. Dziś już nie bolą. Trochę się zmartwiłam,. Czy to może być reakcja uboczna na konkretne tabletki czy po sygnał, że antykoncepcja nie jest dla mnie?
#4275 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich biorę już jakiś tabletki Midiana i jak dotąd jestem bardzo zadowolona a to są moje pierwsze tabletki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Przyczajenie
|
którego dnia po zakończeniu 1 opakowania zaczął Wam się okres?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
#4280 |
Marudziara
|
Ja po 3 opakowaniach dostawałam okres 4 dnia, a przy 4 i 5 opakowaniu dostałam 5 dnia po odstawieniu.
#4281 |
Przyczajenie
|
Witam,
Mam taki problem, stosuje tabletki Midiana juz od jakiegos czasu i zdazylo mi sie to dpiero pierwszy raz. Chodzi o to ze po 7 dniowej przerwie powinnam rozpocząc nowe opakowanie, wczesniej lekarz przepisal mi 2 , ale nie moglam sobie pozwolic zeby kupic obydwa naraz, wiec aptekarka dala mi odpis na drugie , i jak zawsze wszystko robie na ostatnią chwile tak i dzisiaj kiedy jest 8 dzien przerwy i powinnam zjesc 1 tabsa z nowego blistra, dopiero teraz lecialam do apteki, ale okazalo sie ze maja brak i na jutro mi zamówią. Pytanie moje jest takie, czy moze to spowodowac jakies komplikacje i czym to grozi jezeli moja przerwa bedzie miala 8 dni? Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Przyczajenie
|
Witam,
Mam taki problem, stosuje tabletki Midiana juz od jakiegos czasu i zdazylo mi sie to dpiero pierwszy raz. Chodzi o to ze po 7 dniowej przerwie powinnam rozpocząc nowe opakowanie, wczesniej lekarz przepisal mi 2 , ale nie moglam sobie pozwolic zeby kupic obydwa naraz, wiec aptekarka dala mi odpis na drugie , i jak zawsze wszystko robie na ostatnią chwile tak i dzisiaj kiedy jest 8 dzien przerwy i powinnam zjesc 1 tabsa z nowego blistra, dopiero teraz lecialam do apteki, ale okazalo sie ze maja brak i na jutro mi zamówią. Pytanie moje jest takie, czy moze to spowodowac jakies komplikacje i czym to grozi jezeli moja przerwa bedzie miala 8 dni? Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Raczkowanie
|
Ehhh, a ja dalej nie wiem co z tymi nerkami/pęcherzem. Ciągle chce mi się siusiu, a już nie mogę nic wydalić.
Do lekarza nie ma kiedy, poza tym mam stracha. Ale to dość niewygodne, bo praktycznie biegam cały czas, a nie piję tak dużo. edit: tak sobie myślę, że to typowe objawy zapalenia i jednak będę musiała wybrać się do lekarza. A tak odbiegając od tematu to wybieram 5 tabletkę 3 opakowania i wszystko jest cacy ![]() ![]()
blog kobiety-kota ![]() Edytowane przez tarantoga Czas edycji: 2012-02-22 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie to spokojna głowa, mimo to powinnaś się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni ![]()
![]() |
#4286 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi proszę jak wygląda zmiana tabletek? Czy jest możliwość, że będę mogła w środku blistra zażyć nowo przepisane tabletki czy będę musiała męczyć się do końca blistra i po 7 dniowej przerwie zastąpić tabletki? Dopiero w poniedzialek idę do lekarza prosić o zmianę i chciałabym zapytać jak to wygląda...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4288 |
Raczkowanie
|
Kochana frutti mam takie pytanie
![]() Wyczytalam na jakiejs stronce odnosnie biegunki cos takiego: Dziewczyna dostała biegunki ok 10 h po zazyciu tabletki, pozniej zazyla druga o normalnej porze i znowu nastepnego dnia ok10 h miała biegunke. Pani dr napisala jej,ze powinna zabezpieczac sie przez 7 dni dodatkowo. Ja zylam w przekonaniu,ze jesli dostaniemy biegunki po takim dlugim czasie od przyjecia tabletki to nie musimy tego robic. Ja ze stresu dostałam "biegunki" ok 17 h po zazyciu tabletki , byl to jednorazowy luzny stolec. Czy mam go traktowac jako biegunke? Pozdrawiam ![]() Ps. Moje mdlosci ustapily i bardzo dobrze mi teraz na midianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4290 |
Raczkowanie
|
Zdziwilam sie, ze Pani dr moze pisac takie bzdury !
![]() Dziekuje Kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.