Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 20:07   #4261
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: Midiana tabletki antykoncepcyjne

Cytat:
Napisane przez laperla Pokaż wiadomość
Hej dzis znowu mam mdlosci, co zjadlam to chce mi sie wymiotowac. Powstrzymuje sie bo boje sie,ze tabletka sie nie wchlonie. Czy jezeli minelo ok 8 godz od zazycia tabletki moge sie nie katowac i wymiotowac? Juz nie daje rady.. :/ Mdli mnie caly dzien. Na dodatek mam jakby opuchniete piersi i czuje sie nabrzmiala.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Ps. Zaczelam sie nawet martwic,ze moze te mdlosci to ciaza bo 7 lutego pekla nam prezerwatywa, nie bylo wytrysku,ale bałam sie preejakulatu. Jednak 13 lutego w terminie dostałam miesiaczke, byla obfita, taka jak zawsze skonczyla sie 18 lutego. Z tego wzgledu od 13 lutego biore tabletki zeby takich sytuacji uniknac. Jednak mysle,ze to niemozliwe by 9-11 dni od stosunku miec mdłosci.
Myslicie,ze to przez tabletki?
Bardzo prawdopodobne, że od tabletek masz mdłości. Ciąża na pewno nie, szanse na zapłodnienie preejakulatem są na prawdę maleńkie
Po 8h spokojnie możesz sobie ulżyć. Mimo to jeśli to będzie za długo trwało najlepiej idź do ginekologa na zmianę tabletek.
Stary 2012-02-18, 20:17   #4262
laperla
Raczkowanie

Dziekuje frutti, jestes moim zbawieniem Byc moze mam zle dobrane tabletki skoro od razu po 3 dniu zaczelam miec te mdlosci i kreci mi sie w glowie Chce byc dzielna , bo zdaje sobie sprawe ,ze byc moze wszystko musi sie ustabilizowac ,ale to nic przyjemnego

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Bardzo chce brac tabletki, bo to najlepsza dla mnie metoda. Mam nadzieje,ze w koncu trafie na wlasciwe

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Mam jeszcze jedno pytanie. Jesli moje objawy nie ustapia i nie bede miala juz sily, to kiedy moge odstawic tabletki ? Musze ciagnac do konca opakowania?
laperla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 20:18   #4263
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje frutti, jestes moim zbawieniem Byc moze mam zle dobrane tabletki skoro od razu po 3 dniu zaczelam miec te mdlosci i kreci mi sie w glowie Chce byc dzielna , bo zdaje sobie sprawe ,ze byc moze wszystko musi sie ustabilizowac ,ale to nic przyjemnego

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Bardzo chce brac tabletki, bo to najlepsza dla mnie metoda. Mam nadzieje,ze w koncu trafie na wlasciwe
Doskonale Cię rozumiem, po odkryciu magii tabletek nie wyobrażam już sobie innej metody, ale wiadomo że za długo ich brać też nie wolno
Bądź dzielna, przetrzymaj ten miesiąc. Ja przy pierwszym opakowaniu też miałam mdłości, teraz czasami się zdarzy, ale w przerwie. Chyba zmienię, zobaczymy ;>
Stary 2012-02-18, 20:31   #4264
laperla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem, po odkryciu magii tabletek nie wyobrażam już sobie innej metody, ale wiadomo że za długo ich brać też nie wolno
Bądź dzielna, przetrzymaj ten miesiąc. Ja przy pierwszym opakowaniu też miałam mdłości, teraz czasami się zdarzy, ale w przerwie. Chyba zmienię, zobaczymy ;>
Moj tz mowi,ze mam sie nie meczyc i odstawic,ale ja nie chce odpuscic tak łatwo. Zawezme sie i dociagne do konca opakowania.
Zauwazylam,ze zatrzymuja mi jednak one wode w organizmie, jem mniej a jestem nabrzmiala , wygladam jak balonik
Stary 2012-02-18, 20:34   #4265
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tz mowi,ze mam sie nie meczyc i odstawic,ale ja nie chce odpuscic tak łatwo. Zawezme sie i dociagne do konca opakowania.
Zauwazylam,ze zatrzymuja mi jednak one wode w organizmie, jem mniej a jestem nabrzmiala , wygladam jak balonik
No to chyba najkorzystniej będzie Ci zmienić Panu tż wytłumacz, że to bardzo niezdrowo odstawiać kiedy się chce
Stary 2012-02-18, 20:37   #4266
laperla
Raczkowanie

Poczekam jeszcze,jesli nic sie nie poprawi na plus to odstawie Moze te wariacje sa tylko chwilowe. To samo mu mowie
Stary 2012-02-19, 20:14   #4267
fiorello
Przyczajenie

Ja też muszę zmienić... od pierwszego opakowania zaczęła swędzieć mnie skóra teraz jestem przy trzecim i nadal się to utrzymuje... mam tylko nadzieję, że to nie osłabia działania tabletek (wiem schizuje) :P tak czy inaczej wybieram się po zmianę tabletek
fiorello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 17:05   #4268
Dzag
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Czy to normalne, że mam okres w różnych dniach przerwy? Całe życie zmagam się z nieregularnym okresem i myślałam,że chociaż teraz się to unormuje, a przy 1wszym opakowaniu miałam 5 dnia przerwy, przy 2gim 4 dnia, a teraz przy 3cim 3 dnia przerwy.
+ czy jeśli będę chciała odstawić tabletki po czwartym opakowaniu to muszę iść do ginekologa, czy po prostu mam przestać brać?
Dzag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 17:08   #4269
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzag Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Czy to normalne, że mam okres w różnych dniach przerwy? Całe życie zmagam się z nieregularnym okresem i myślałam,że chociaż teraz się to unormuje, a przy 1wszym opakowaniu miałam 5 dnia przerwy, przy 2gim 4 dnia, a teraz przy 3cim 3 dnia przerwy.
+ czy jeśli będę chciała odstawić tabletki po czwartym opakowaniu to muszę iść do ginekologa, czy po prostu mam przestać brać?
Na początku to normalne. A poza tym dniowe spóźnienie, to chyba nie taka tragedia
Możesz odstawić sama, po ostatniej tabletce z blistra. Tylko i wyłącznie wtedy, kiedy nie masz zamiaru stosować po tym żadnych innych tabletek
Stary 2012-02-20, 19:56   #4270
martunia1978
Przyczajenie

Witam wszystkie dziewczyny. Jestem po pierwszym opakowaniu midiany i muszę napisac że znosze je dobrze choc jakieś plamienia były...Wczoraj zakończyłam opakowanie i dzis boli mnie dość mocno brzuch ale uważam że to jest na zblizające się krwawienie więc nie martwię się jakos specjalnie.Ale dzisiaj nasiliły sie bóle nóg a dokladniej łydek czy to jest normalne czy moze jest to niepokojące? Przy innych tabl tego nie miałam tylko np.straszne bóle głowy. Prosze o pomoc i pozdrawiam
martunia1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:59   #4271
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia1978 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny. Jestem po pierwszym opakowaniu midiany i muszę napisac że znosze je dobrze choc jakieś plamienia były...Wczoraj zakończyłam opakowanie i dzis boli mnie dość mocno brzuch ale uważam że to jest na zblizające się krwawienie więc nie martwię się jakos specjalnie.Ale dzisiaj nasiliły sie bóle nóg a dokladniej łydek czy to jest normalne czy moze jest to niepokojące? Przy innych tabl tego nie miałam tylko np.straszne bóle głowy. Prosze o pomoc i pozdrawiam
Jeśli ból nóg pojawi się przy kolejnym opakowaniu lepiej je zmienić.
Witaaamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 06:59   #4272
martunia1978
Przyczajenie

Question Dot.: Midiana tabletki antykoncepcyjne

Dziekuję za odpowiedz. Witam również wszystkich i cieszę się że tutaj trafiłam ale znowu mam pytanko.... Czy wystapiły u któreś z Was bardzo obfite wydzieliny śluzu u mnie zaczęło sie to juz na przy 20 tabletce, czy to jest normalne?
martunia1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 08:18   #4273
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia1978 Pokaż wiadomość
Dziekuję za odpowiedz. Witam również wszystkich i cieszę się że tutaj trafiłam ale znowu mam pytanko.... Czy wystapiły u któreś z Was bardzo obfite wydzieliny śluzu u mnie zaczęło sie to juz na przy 20 tabletce, czy to jest normalne?
Każdy organizm jest inny, więc to normalne, nie powinnas sie niczym martwic.
Stary 2012-02-21, 08:21   #4274
estre
Zakorzenienie

Ja w sobotę kończę pierwsze opakowanie.
Wczoraj pojawił się ból łydek, nie mogłam aż zasnąć tak bolały.
Dziś już nie bolą.
Trochę się zmartwiłam,. Czy to może być reakcja uboczna na konkretne tabletki czy po sygnał, że antykoncepcja nie jest dla mnie?
Stary 2012-02-21, 14:36   #4275
bozenad86
Przyczajenie

witam wszystkich biorę już jakiś tabletki Midiana i jak dotąd jestem bardzo zadowolona a to są moje pierwsze tabletki Ale mam pytani dotyczące wpływu suplementów na odchudzanie na tabletki?Możecie mi doradzić?
bozenad86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:21   #4276
minaj13
Przyczajenie

którego dnia po zakończeniu 1 opakowania zaczął Wam się okres? mi mija dziś 3 dzień i ani widu ani słychu
minaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 19:32   #4277
Dzag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minaj13 Pokaż wiadomość
którego dnia po zakończeniu 1 opakowania zaczął Wam się okres? mi mija dziś 3 dzień i ani widu ani słychu
Ja dostałam 5 dnia, więc nie masz się co martwić
Dzag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 19:37   #4278
minaj13
Przyczajenie

Cytat:
no to fantastycznie! już zaczęłam się martwić, że coś jest ze mną nie tak
minaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:27   #4279
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 20:31   #4280
mandragona
Marudziara

Ja po 3 opakowaniach dostawałam okres 4 dnia, a przy 4 i 5 opakowaniu dostałam 5 dnia po odstawieniu.

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 14:40   #4281
Lenka44
Przyczajenie

Witam,
Mam taki problem, stosuje tabletki Midiana juz od jakiegos czasu i zdazylo mi sie to dpiero pierwszy raz. Chodzi o to ze po 7 dniowej przerwie powinnam rozpocząc nowe opakowanie, wczesniej lekarz przepisal mi 2 , ale nie moglam sobie pozwolic zeby kupic obydwa naraz, wiec aptekarka dala mi odpis na drugie , i jak zawsze wszystko robie na ostatnią chwile tak i dzisiaj kiedy jest 8 dzien przerwy i powinnam zjesc 1 tabsa z nowego blistra, dopiero teraz lecialam do apteki, ale okazalo sie ze maja brak i na jutro mi zamówią. Pytanie moje jest takie, czy moze to spowodowac jakies komplikacje i czym to grozi jezeli moja przerwa bedzie miala 8 dni?
Z góry dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
Lenka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 14:49   #4282
Lenka44
Przyczajenie

Witam,
Mam taki problem, stosuje tabletki Midiana juz od jakiegos czasu i zdazylo mi sie to dpiero pierwszy raz. Chodzi o to ze po 7 dniowej przerwie powinnam rozpocząc nowe opakowanie, wczesniej lekarz przepisal mi 2 , ale nie moglam sobie pozwolic zeby kupic obydwa naraz, wiec aptekarka dala mi odpis na drugie , i jak zawsze wszystko robie na ostatnią chwile tak i dzisiaj kiedy jest 8 dzien przerwy i powinnam zjesc 1 tabsa z nowego blistra, dopiero teraz lecialam do apteki, ale okazalo sie ze maja brak i na jutro mi zamówią. Pytanie moje jest takie, czy moze to spowodowac jakies komplikacje i czym to grozi jezeli moja przerwa bedzie miala 8 dni?
Z góry dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
Lenka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-22, 17:48   #4283
tarantoga
Raczkowanie

Ehhh, a ja dalej nie wiem co z tymi nerkami/pęcherzem. Ciągle chce mi się siusiu, a już nie mogę nic wydalić.
Do lekarza nie ma kiedy, poza tym mam stracha. Ale to dość niewygodne, bo praktycznie biegam cały czas, a nie piję tak dużo.
edit: tak sobie myślę, że to typowe objawy zapalenia i jednak będę musiała wybrać się do lekarza.

A tak odbiegając od tematu to wybieram 5 tabletkę 3 opakowania i wszystko jest cacy Ostatnio pozwoliliśmy sobie z tż pójść na całość i oczywiście do kolejnego krwawienia żyję w stresie, ale no. Ja się wszystkim stresuję więc

Edytowane przez tarantoga
Czas edycji: 2012-02-22 o 21:00
tarantoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 11:38   #4284
iziczek88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka44 Pokaż wiadomość
Witam,
Z góry dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
myślę, że powinnaś się zabezpieczać dodatkowo w tym pierwszym tygodniu brania.najlepiej spytaj się ginekologa
iziczek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 14:30   #4285
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka44 Pokaż wiadomość
Witam,
Z góry dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
Jeśli współżyłaś w trakcie przerwy to kiepsko, bo możesz nawet zajść w ciąże.
Jeśli nie to spokojna głowa, mimo to powinnaś się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni
Stary 2012-02-23, 17:52   #4286
fiorello
Przyczajenie

Dziewczyny a powiedzcie mi proszę jak wygląda zmiana tabletek? Czy jest możliwość, że będę mogła w środku blistra zażyć nowo przepisane tabletki czy będę musiała męczyć się do końca blistra i po 7 dniowej przerwie zastąpić tabletki? Dopiero w poniedzialek idę do lekarza prosić o zmianę i chciałabym zapytać jak to wygląda...
fiorello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 17:55   #4287
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorello Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi proszę jak wygląda zmiana tabletek? Czy jest możliwość, że będę mogła w środku blistra zażyć nowo przepisane tabletki czy będę musiała męczyć się do końca blistra i po 7 dniowej przerwie zastąpić tabletki? Dopiero w poniedzialek idę do lekarza prosić o zmianę i chciałabym zapytać jak to wygląda...
Tylko i wyłącznie po skończeniu blistra
Stary 2012-02-25, 13:18   #4288
laperla
Raczkowanie

Kochana frutti mam takie pytanie Na pewno jest tak,ze jesli wymioty po przyjeciu tabletki nastapily np 10 h po jej zazyciu a kolejna tabletke biore o prawidlowej porze to jestem zabezpieczona?
Wyczytalam na jakiejs stronce odnosnie biegunki cos takiego:
Dziewczyna dostała biegunki ok 10 h po zazyciu tabletki, pozniej zazyla druga o normalnej porze i znowu nastepnego dnia ok10 h miała biegunke.
Pani dr napisala jej,ze powinna zabezpieczac sie przez 7 dni dodatkowo.
Ja zylam w przekonaniu,ze jesli dostaniemy biegunki po takim dlugim czasie od przyjecia tabletki to nie musimy tego robic.

Ja ze stresu dostałam "biegunki" ok 17 h po zazyciu tabletki , byl to jednorazowy luzny stolec. Czy mam go traktowac jako biegunke?

Pozdrawiam
Ps. Moje mdlosci ustapily i bardzo dobrze mi teraz na midianie
Stary 2012-02-25, 21:35   #4289
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana frutti mam takie pytanie Na pewno jest tak,ze jesli wymioty po przyjeciu tabletki nastapily np 10 h po jej zazyciu a kolejna tabletke biore o prawidlowej porze to jestem zabezpieczona?
Wyczytalam na jakiejs stronce odnosnie biegunki cos takiego:
Dziewczyna dostała biegunki ok 10 h po zazyciu tabletki, pozniej zazyla druga o normalnej porze i znowu nastepnego dnia ok10 h miała biegunke.
Pani dr napisala jej,ze powinna zabezpieczac sie przez 7 dni dodatkowo.
Ja zylam w przekonaniu,ze jesli dostaniemy biegunki po takim dlugim czasie od przyjecia tabletki to nie musimy tego robic.

Ja ze stresu dostałam "biegunki" ok 17 h po zazyciu tabletki , byl to jednorazowy luzny stolec. Czy mam go traktowac jako biegunke?

Pozdrawiam
Ps. Moje mdlosci ustapily i bardzo dobrze mi teraz na midianie
Tabletka zdążyłaby się w tym czasie wchłonąć 13 razy. Bez obaw
Stary 2012-02-26, 12:37   #4290
laperla
Raczkowanie

Zdziwilam sie, ze Pani dr moze pisac takie bzdury !
Dziekuje Kochana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości