|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() Słodki Króliczek ![]() Cytat:
Twoja tunika Zakupy Oli też fajne Widzę ze w Smyku lubią te podeszwy...Zu ma jesiennie butki bardzo podobne tylko nie tak mocno ocieplane i różowe![]() Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki...niech się w końcu wyjaśni...W weekend widziałam się z przyjaciółką i jej Mały od 8 września ma biegunki a lekarz nie wie od czego ![]() Kurcze już nie wiem co Ci poradzić Cytat:
a widziałyscieTE?Cytat:
Zu miała 6 misięcy jak poszła do przedszkola więc ciężko mi się wypowiedzieć, ale mojej przyjaciółki Synek(2 latka( niedawno pierwszy rac poszedł i po tygodniu było ok...Zu po urlopie miesięcznym prawie jak wróciła i od razu ze zmianą grupy to Pani stwierdziła że Mała jakby znowu od początku zaczynała i że adaptacja z tydzień może potrwać...
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-09-27 o 08:43 |
|||||
|
|
|
#4262 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
hej
![]() nie mam mocy
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:jestem dumna a na ożywienie buźki polecam odrobinkę brązera i róż, a jak masz cienie pod oczami to korektor i jesteś świeża i wypoczęta a skóra odwdzięczy za kilka lat nie wiem jaką masz cerę, ale solarium wysusza bardzo skórę (a przy minerałach wszystko widać ), więc dobrze byłoby odżywić ją trochę - ja teraz używam maski Ziaja Pro uspokajająca i powiem, ze jest świetna - na początku szczypała mnie w oczy i myślałam, ze pójdzie na szyję i pięty, ale dałam jej jeszcze jedną szansę i używam jej co drugi dzień cieniutko jako krem na noc i już od dawna nie czułam ściągniętej skóry teraz na zimę planuję kupić Ziają Pro z retinolem - jak któraś będzie zainteresowana to napiszę jak się sprawuje
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-09-27 o 08:47 |
|
|
|
|
#4264 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() zapisze sobie ta maske i sprobuje no wlasnie Olencja polecala mi kupic korektor i zielony na moje naczynka ale wlasnie ma kilka rzeczy, ktorych nie uzywa bo juz kupila sobie duze, korektory i podklady itp i jak bedzie w szczecinie to ma mi dac zebym sobie sprobowala no i ma ocenic moja cere jak juz zbledne ![]() jeszcze zamierzam kupic na poczatek to: http://www.biochemiaurody.com/sklep/tonikpha6.html http://www.biochemiaurody.com/sklep/...icgelnutr.html http://www.biochemiaurody.com/sklep/serum-eye.html
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
A co to się stało że ja dzisiaj pierwsza?
Gdzie jesteście????Ahhh jaki wczoraj miałyśmy fajny dzień...Zu miała mini urodzinki (15 miesięcy ) najpierw byłyśmy w kościółku...Zu furorę robiła...biegała, krzyczała, śpiewała, obracała się w kółko, tańczyła później pojechałyśmy na działke, Mała wybiegała się za wszystkie czasy i dziadkowi pomagała myć autko A wieczorkiem na basen Super było...nie chciała wyjść w dżakuzi siedziałyśmy, pływałyśmy (Zu na brzuszku)...radziła sobie świetnie![]() I jeszcze powiem Wam jaki jest ulubiony obiadek Zu...ryż z filetem z kurczaka (gotowanym z warzywkami) i sosikiem białym (delikatny zrobiony na bazie wody z gotowania kurczaka)...do tego miała surówkę, ale tylko dzióbnęła jakby nie chciała tracić miejsca w żołądku Cały obiadek jadła tak, że porcja w buźce a ona już paluszkiem pokazywała że chce jeszcze...baaaardzo dużo zjadła
|
#4266 |
|
BAN stały
|
hej mamusie witam sie z kawka
u nas weekend ok, rodzinny i spokojny. od wczoraj mam okres - cykl trwal 52 dni no ale jest i po bedziemy mogli z mezem troche porozrabiac juz nie moge sie doczekac ![]() Kasiu a jak ty sie czujesz??wizyte masz w tym tyg tak?? |
|
|
|
#4267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za fatygę
![]() Cytat:
Wiesz co zajrzałam jeszcze raz na stronę HM i nie widze czarnych Czy ja sobie wymyśliłam te czarne??![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez jestem z Ciebie dumna ![]() Dzień dobry, weekend taki sobie. Zośka marudna, chyba jakies zęby się szykują, bo jak dałam nurofen to poprawiało się zdecydowanie. Wczoraj byliśmy na długim spacerze, moja córka juz chce decydować gdzie mamy iść (przeszła prawie całe miasto na własnych nogach , nieduże bo nieduże, ale jednak ), uparła się, że idziemy na plażę, bo tam jest jej ulubiony plac zabaw, pokazuje palcem, że tam i nie ma to tamto A na huśtawce mogłaby zamieszkać, ryk był niesamowity jak ją wzięłam z niej![]() No i ma pieluszkowe zapalenie skóry Wczoraj się zorientowałam, wcześniej było parę krostek i je trochę zbagatelizowałam , niczym nie smarowałam, bo nie chciałam pogorszyć, a teraz jest coraz gorzej. Dopiero wczoraj zaczęłam czytać o tym. Na razie chyba jej nie boli, bo sie tam nie dotyka i nie reaguje przy zmianie pieluszki, ale trzeba zacząć działać, bo jak dojdzie do jakichś wysięków to dopiero będzie jazda![]() Czeko Werka rzeczywiście czysty małż. Witaj w klubie ![]() Syla dzisiaj chyba macie wyniki, co? Trzymam kciuki ![]() Wczoraj zwróciłam uwagę jak Zosia spacerowała i ma baaardzo krzywe nóżki, może trafniejszym określeniem będzie "szeroko rozstawione". Ale wydaje mi się, że na tym etapie tak ma być... Więcej nie pamiętam. Aaaaa! Zaczęły się Mistrzostwa Świata w siatkówce!! Która kibicuje? ![]() APELUJę O TRZYMANIE KCIUKóW ZA CHłOPAKóW, BO JA JESTEM WIELKą FANKą ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem zła, wkurzona i wściekła Wszystko nie tak. Wyników nie mamy, bo pani w lab powiedziała, że coś hodują Dzisiaj ponoć mają być. Chciałam zapisać MAćka do lekarza, a 8.10 już nie było numerków. Eh..
|
|
#4269 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() uuu ale masz dobrze - u mnie by to nie przeszlo bo jak tylko puszczam Marcela na nogi to leci pedem przed siebie, prewaznie na ulice albo gdzies w krzaki, na schody......a o chodzeniu za raczke moge pomarzyc ![]() wspolczuje zapalenia
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toniku i serum pod oczy nie próbowałam, ale kwa hialuronowy wyrzuciłam kilka dni temu bo się przeterminował - nie słuzył mi - nie wchłaniał się, a po drugie nie czułam żadnego nawilżenia po nim ale większość chwali, więc nie sugeruj się mną...
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Zoska nie lubi ryżu W ogole ostatnio, jak to mówi moja babcia, zrobiła się garda, czyli z jedzeniem trzeba się nakombinować niestety. Nie lubi warzyw, jak nie dam jej takich rozdrobnionych to nie wcisnę inaczej. Pomidor jest ble, ogórek tym bardziej, ser nie, twarożek nie, dżem nie.... Ehh. Za to rybę mogłaby jeść codziennie A i wczoraj zjadła z dużym smakiem z nami karkówke na obiad
|
|
#4272 | ||||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Bomba Cytat:
Cytat:
![]() Ja tę lubię, ale rzadko chodzę ![]() Daj znać, jak cos ciekawego się dowiesz ![]() Cytat:
dla Kubaska.Zaglądaj do nas częściej ![]() Cytat:
Planuję też zakup drugiego na zmianę, ale jeszcze nie wiem jaki ![]() Cytat:
Jak wypróbujesz BU daj znać, jak działa. Cytat:
![]() A jakie pyszne danie , co się dziwić, że Zu smoakowało.Cytat:
To długi eten cykl. A Wy, że tak spytam tylko do końca i tylko w dni pewne (no w miarę)? Dzień dobry ![]() U nas dzisiaj leje od rana, szaro i buro. NIc się nie chce, ale ja się sprzeciwiłam i pranie jedo już wisi, drugie się pierze i zaraz za odkurzanie się biorę... Miłego ps. Jak do tej pory jedyny tutuł angy sie pojawił i jak dla mnie super. Jakie Wasze zdanie, wymyslacie cos dalej czy następny wątek będzie miał wspomniany tytuł?
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z kanapką
![]() Kawa zaraz będzie Pospałyśmy do 8:30, to już ktoryś dzien spiocha przy spaniu ok 19:30 Jest mi to baaardzo na rękę Mleko w łóżku, chwila bajek i dopiero wstałyśmy Skierko Ja czuję się rewelacyjnie, właściwie nic mi nie dolega. Cera zaczyna się psuć i mam problem z "dwójeczką" na vc tak samo jak z Laura. Jutro doktorek na 14Cass dzięki za gratki Zaraz jak się wyszykujemy jedziemy do Lidla zobaczyć za bucikami-od dziś powinny być. Inh super fajny, mały zgrabny, ale mógłby być odrobinę cichszy.Przetestowaliśmy z mężem ![]() Ale w kartonie miałam tylko instrukcje i gwarancje a myślałam że może jeszcze jakiś poradnik będzie co mogę używac do dziecka oprócz soli fizjolog i jak często Macie coś żeby mnie odesłać do linka?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez recepty możesz tylko sól i jakieś ziołowe olejki, a inne krople są na receptę - z tym, ze jak raz kupisz to potem starczą Ci na wiele kuracji - będziesz mieć inny na kaszel inny na katar a póki co jest podobno sporo olejków
|
|
|
#4276 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
u nas tez teraz zaczelo padac i ciemno sie zrobilo... my po okresie teraz po ciazy jakis tydzien poltorej (teraz jak wiem ze mam cykl juz w miare to i wiem ze moge) a po owu to nie bardzo bo nie potrafie za bardzo teraz wyczaic - temp wysoka pozno (teraz by wychodzilo ze skok byl niewiele ponad tydzien przed okresem) sluz tez dziwnie bywa a o szyjce nie wspomne bo nie moge teraz po porodzie na nia liczyc no ale z czasem dojde do wprawy sprzed ciazy...Cytat:
ale ja musze poczekac do odstawienia smokaCytat:
ja siatki nie lubie ![]() a czym sie takie pieluszkowe zapalenie objawia? ja Amelce raz dosc pozno pieluszke zmienilam - niedawno jakos cos robilam a ona kupe walnela i nie czulam. najpierw zaczerwienione mocno ale grubo krem i po 2 dniach takie krostki bialawe zostaly ale juz dzis ok |
|||
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
czy jest jakiś stolik edukacyjny, który można zmienić w blat do zabawy/rysowania albo blat z gotowymi zabawkami?
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
p4w no z koopa mam problem
![]() rozumiem, ze ty póki co ratowałaś Tomasza tylko sola fizj i to pomagało tak? Skierko, ja nie moge zrozumieć twojej metody antykoncepcji, dla mnie sama metoda jak i skutecznosc to jak wrozenie z fusów Albo sie uda albo nie No i mając na myśli możłiwości z jakich możemy korzystac Koleżanka aktulnie w 4mc jak była na usg to lekarz stwierdził "musiało udac sie pani zajść zaraz @" ze względu na wielkość zarodka. A oni akurat starali sie b.intensywnie zaraz po poronienieniu No i w bliskim towarzystwie tez mam chłopca z dni niepłodnych ![]() Wymieniać możnaby dłuuuugo Oczywiście każdy ma prawo stosować metodą jaką uważa za najlepsza, to tylko moje zdanie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uuuu a to na pewno zapalenie? Nam na takie awarie pomaga najlepiej Alantan, w domu mam maść na zapalenie skóry, dostałam jak ostatnio Zu się tak mocno odparzyła, ale raz użyłam tylko bo jakoś opis tego leku mnie przeraził...a Alantan w dwa dni wyprowadził Zu Koleżanka bardzo poleca Tormentiol, u niej najlepiej działa, kupiłam ale nie miałam okazji sprawdzić... Cytat:
co za dzień Mam nadzieję, że jeśli już coś wyhodują to nic poważnego...Cytat:
![]() Cytat:
U Nas też ![]() Mamy jeszcze troszkę czasu, ale pomyślę i może coś wymyślę
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4280 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jak bede gdzies latac w poblizu to wpadnea jaka duza ta maska i po ile? no wiadomo trzeba wszystkiego samemu sprobowac [QUOTE=UnholyOne;22324477]Też mam problem z naczynkami i ostatnio z podkrążonymi oczami. Jak wypróbujesz BU daj znać, jak działa. QUOTE] dam dam
|
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w dupę chcesz? ![]() ![]() Najpierw jest silne zaczerwienienie, potem mogą pojawić się krostki, które pękają i się z nich sączy. Podobno bolesne. No właśnie ja niczym nie smarowałam. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() Oglądałam zdjęcia w internecie i wygląda to książkowo niestety... Tym bardziej, że tak jak pisze może się przenieść na narządy płciowe (co u nas już nastąpiło ) i na pachwiny, może być tez w okolicach odbytu i w dolnej częsci brzuszka. No i było napisane, że może występować w czasie ząbkowania, co by się zgadzało.Własnie jak będę wracała z pracy to kupię Tormentiol, w domu mam jakiś z nivea na odpażenia i troche bepanthenu. Na klatce schodowej?? Ło matko, to żeś mnie pocieszyła
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-09-27 o 09:55 |
||
|
|
|
#4282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale na razie używamy tego co Tomek dostał jak miał ataki duszności - wtedy kupiliśmy inhalator - mamy Berodual na kaszel, a na katar sól używałam, bo wodnisty mamy i pomaga Cytat:
http://allegro.pl/ziaja-pro-maska-us...230779817.html ale jest spory wybór maseczek mamy też żel do mycia i peeling niedługo będę zamawiać jeszcze jeden peeling bo kończy się nam i taką maskę http://allegro.pl/ziaja-pro-maska-re...230779768.html używam co drugi dzień i żel do mycia i peeling nam się kończy a maski nawet 1/10 nie ubyło
|
|
|
#4283 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czeko i Angy znalazlam nowy srodek na przebarwienia. Pigmanorm- jest tylko jeden problem, niedostepny w Pl Zdaje sie ze jest w skandynawii wiec spytam lekarza na jakiejs najblizszej wizycie moze przpisze![]() Cytat:
Jedynie czasami mniejsz, czasami wiekszy![]() Sami zaobserwowaliscie pietke? Nie moge sobie wyobrazic jak "leci " lekko do tylu ![]() Cytat:
![]() Napewno mu z czasem przejdzie, musisz uzbroic sie w cierpliwosc ![]() Cytat:
![]() Kurcze a moze Mala ma biegunke bo zabkuje Wychodza jej trzonowe, w sumie nie ma zadnej innej reakcji wiec moze to jet to![]() Kolejnne buty fuj ![]() Cytat:
Wczoraj nie dala sie wycierac chusteczkami, musielisy za kadzym razem myc pupcie Smarujemy caly czas sudokremem, linomagiem a pupa i tak czerwona![]() Pocieszylas mnie nozkami ![]() Wyniki niestety dopiero jutro ![]() Slyszalas cos o Pigmanorm'ie???
|
|
#4284 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
KAsiu rozumiem Twoje podejscie i wiele osob tak uwaza niestety. ja stosuje NPR od 9 lat - 5 na sucho bez wspolzycia i 4 w malzenstwie. to nasz wybor jako malzemstwa i ze tak powiem wybor ze wzgl na religie. tak wybralismy takie zycie prowadzimy i dobrze nam z tym - tzn czesto ciezko jak nie mozemy ale coz na tym to polega... Amelka byla zaplanowana i wiedzialam ze akurat wtedy zostanie poczeta i zostala. przed ciaza bylam pewna na 100% cyklu i fazy w jakiej jestem. odpowiada mi taka metoda - kocham=nie sie kiedy wiem ze mozemy i jesli odkladamy poczecie dziecka to nie kochanie sie kiedy takie poczecie jest mozliwe. odpowiada mi ze okazujemy sobie milosc zawsze a kiedy nie mozemy sie kochac w inny sposo - przez przytulenie, spedzenie czasu na rozmowie. a kiedy juz po czekaniu mozemy sie kochac..... to wtedy jest tak inaczej.czekanie a potem mam swiadomsc ze gdybysmy stosowali antykoncepcje to sex nie bylby juz dla nas tym czym jest terazto sie napisalam a wpadki zdarzaja sie nie powiem ze nie. ja teraz po ciazy nie moge za bardzo dojsc do ladu z organizmem, ale wiem ze jak wszystko sie unormuje to znow bede pewna kiedy mozemy sie kochac na 100% |
|
|
|
|
#4285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() musisz mieć chyba bardzo uregulowany tryb życia i musisz być zdrowa, bo bez tego się nie da ja mam ostatnio problemy z sexem, nie jestem pewna, ale pewnie to psychiczne, bo niby innych problemów nie mam, ale nie za bardzo mi się to podoba
|
|
|
#4286 |
|
BAN stały
|
a NPR wymagaja dyscypliny, ale ja mialam cykle przed ciaza od 40 paru dni do nawet ok 90 i zawsze potrafilam okreslic faze cyklu. poza tamp szyjka i bylo ok. a mierzylam temp kiedy wstalam a roznie to bywalo, szyjke badalam w ciagu dnia tak samo sluz. ta metoda wymaga wyrzeczen ale jest mozliwa i skuteczna jesli kobieta pozna swoj organizm
|
|
|
|
#4287 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
1. mamy za maluchami ciagle biegaja, lecz na wizaz czas zawsze maja
2. tu mam nosek, tu mam oczko - mamie mojej pokazuje rączką 3. czas tak szybko leci, juz takie madre sa te nasze dzieci 4. roczki juz dawno za nami, mamy nasze zaskakujemy ciaglymi zmianami 5. tyle umiejetnosci juz posiadamy, ze az pekaja z dumy te nasze mamy 6. od niemowlaka az do roczniaka, teraz kolejny etap - maly rozrabiaka!!! 7. lato mija, jesien idzie a nasze dzieci to juz wcale nie dzidzie 8. mamy sie usmiechaja gdy pociechy ich na nozkach dreptaja 9. zabkow coraz wiecej mamy i obiadki pieknie zjadamy 10. dzieci nasze juz nie takie male, rezolutne oraz smiale
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4288 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tak napisalam ze na sucho, bo to byla sama obserwacja i prowadzenie kart z wykresami. na poczatku latwo nie bylo ale wystarczy zaczac i potem jakos samo to idzie wplata sie w rytm dnia - teraz sie budze i odruchowo wyjmuje termometr. nie mam jakiegos nie wiadomo jak uregulowanego trybu zycia - zdarzalo sie pojsc roznie spac, roznie wstawac, pic alkohol, brac leki no roznie. ale zawsze zaznaczalam, bralam pod uwage i jesli mialoby to wplyw na cykl (np widac bylo ze temp inna ze wzgl na chorobe) to po prostu nie kochalismy sie dla pewnosci... no nie wiem dla mnie to naturalne i oczywiste i nie zmienie tej metody na inna |
|
|
|
|
#4289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby co to ja jestem chętna, weź receptę od razu na 2 opakowania![]() Biegunka może być przy ząbkowaniu My bardzo rzadko mamy problem z pupą, największy był przy rozwolnieniu, ale to jest wytłumaczalne. Pieluch tych samych używamy od urodzenia, przebieramy tez w taką sama częstotliwością (+ - oczywiście), osobiście stawiam na ząbki. Wstawię fotki ze spaceru to ocenisz jeszcze sama. To w takim razie trzymam do jutra ![]() Cytat:
Cytat:
, zwłaszcza pogrubionego. Ale żeby nie było-nie musisz sie tłumaczyć.
|
|
#4290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
)2 dni i pupka znowu byla piekna a teraz niczym nie smaruje , tylko na noc bepanthenem i jest ok ![]() Cytat:
miesozerna ta moja coramoglaby ciagle miesko jesc i szyneczke ![]() Cytat:
Cytat:
ale teraz chce kupic jakis samoopalacz i raz w tyg sie maziac mysle o xen tanie bo nigdzie mojego st. tropez nie moge kupic![]() poczytam zaraz o tym srodku
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

wrocilismy po 2.00 zdazylam sie umyc i ledwo wlazlam do lozka to mala juz wolala ale wzielam ja do lozka i zasnela, pogoda dopisala, nie padalo a ciepla nocka byla-kurtka nie potrzebna
umre chyba z żalu, tak mi sie podoba, poczekam na jakies promocje, chociaz wątpie zeby doczekał.
tylko nie tak mocno ocieplane i różowe
Wczoraj robila kupki ze sluzem
Wznowilam leczenie moze cos pomoze
i chcial ja wsadzic w aparat. Nie zgodzila sie bo byla u polskiego specjalisty w Otwocku i powiedzial jej ze wszystko jest okej. Nie wiadomo komu wierzyc wiec leci jeszcze raz do Pl na ponowna konsultecje
Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki...niech się w końcu wyjaśni...
a widziałyscie
NIE LUBIĘ TROLLI
no powiedz, powiedz, ze jestes 

klask i:

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

, co się dziwić, że Zu smoakowało.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
co za dzień