Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 08:41   #4261
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wczorajsza impreza bardzo udana wrocilismy po 2.00 zdazylam sie umyc i ledwo wlazlam do lozka to mala juz wolala ale wzielam ja do lozka i zasnela, pogoda dopisala, nie padalo a ciepla nocka byla-kurtka nie potrzebna

a tu przed impreza sesja Werki czyt. Kroliczek Playboya
Świtnie że się wybawiłaś...widziałam zdjęcia jak szalejesz z obcymi mężami

Słodki Króliczek

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
byłam w promod wczoraj, kupiłam jedną bluzkę nie ma jej na stronie, moze fotke zrobie poźniej, ale wiesz co
zakochałam sie w tym sweterku http://www.promod.eu/knitwear/tunic-...220099702.html poszłam do przymierzalni, przymierzyłam, super leżał na mnie, no i ide do kasy i tak spojrzałam dopiero na cene 179zł!! matko jedyna myslałam ze zawału dostane, gdzież tyle za zwykły sweterek. Myslałam ze sie popłacze tam. Odłożyłam go na półke umre chyba z żalu, tak mi sie podoba, poczekam na jakies promocje, chociaz wątpie zeby doczekał.

kupilismy Oliwce buciki skórzane i szlafroczek w Smyku. zaraz cykne fotke. jak wrócilismy do domu to dostałam migreny i o 20 już byłam w łóżku. Dzisiaj już sie dobrze czuje na szczescie.
Super ten sweterek
Twoja tunika

Zakupy Oli też fajne
Widzę ze w Smyku lubią te podeszwy...Zu ma jesiennie butki bardzo podobne tylko nie tak mocno ocieplane i różowe

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Pocieszylas mnie
Biegunka niestety wrocila Wczoraj robila kupki ze sluzem Wznowilam leczenie moze cos pomoze

Mozemy isc gdzie indziej jesli nasz lekarz jest niedostepny. W sumie ogladalo ja dwoch lekarzy bo jeden zawolal drugiego na konsultacje, ale ja i tak ich nie kupuje
Ostatnio kolezance dwoch powiedzialo ze jej corcia ma w normie bioderka a trzeci znowu ze jest odchylka od normy na 33% i chcial ja wsadzic w aparat. Nie zgodzila sie bo byla u polskiego specjalisty w Otwocku i powiedzial jej ze wszystko jest okej. Nie wiadomo komu wierzyc wiec leci jeszcze raz do Pl na ponowna konsultecje
No kurcze o co chodzi z tą biegunka? Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki...niech się w końcu wyjaśni...
W weekend widziałam się z przyjaciółką i jej Mały od 8 września ma biegunki a lekarz nie wie od czego

Kurcze już nie wiem co Ci poradzić Może trzeci niezależny lekarz?

Cytat:
widziałyscie kiedys takie buty?
O ja Cię...ale obleśne a widziałyscieTE?

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny , sorki ,ze sie nie odzywam , ale z czasem to u mnie kiepsko .

Daniel od poltora tygodnia chodzi do zlobka na pare godzin . Za kazdym razem jak Go tam zostawiam to strasznie placze , co mnie dziwi bo zawsze to maly cyganek byl a teraz . Ile Wasze dzieci sie przyzwyczajaly do zlobka ?

Zu miała 6 misięcy jak poszła do przedszkola więc ciężko mi się wypowiedzieć, ale mojej przyjaciółki Synek(2 latka( niedawno pierwszy rac poszedł i po tygodniu było ok...Zu po urlopie miesięcznym prawie jak wróciła i od razu ze zmianą grupy to Pani stwierdziła że Mała jakby znowu od początku zaczynała i że adaptacja z tydzień może potrwać...

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-09-27 o 08:43
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:45   #4262
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

hej

nie mam mocy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:45   #4263
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
mam nowe postanowienie

od dzis koncze z solarium!
i zaczynam uzywac mineralow
jeszcze nie wiem do konca co i jak ale Olencja z forum mnie wprowadza
no i czekam az bede miec kase i jak Olencja bedzie robic zamowienie to bede kupowac i probowac

p4w jestes ze mnie dumna? no powiedz, powiedz, ze jestes

nie wiem jak ja przezyje moja bladosc no ale coz
od zawsze bylam opalona
klask i:

jestem dumna

a na ożywienie buźki polecam odrobinkę brązera i róż, a jak masz cienie pod oczami to korektor i jesteś świeża i wypoczęta

a skóra odwdzięczy za kilka lat

nie wiem jaką masz cerę, ale solarium wysusza bardzo skórę (a przy minerałach wszystko widać ), więc dobrze byłoby odżywić ją trochę - ja teraz używam maski Ziaja Pro uspokajająca i powiem, ze jest świetna - na początku szczypała mnie w oczy i myślałam, ze pójdzie na szyję i pięty, ale dałam jej jeszcze jedną szansę i używam jej co drugi dzień cieniutko jako krem na noc i już od dawna nie czułam ściągniętej skóry

teraz na zimę planuję kupić Ziają Pro z retinolem - jak któraś będzie zainteresowana to napiszę jak się sprawuje

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-09-27 o 08:47
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:52   #4264
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
klask i:

jestem dumna

a na ożywienie buźki polecam odrobinkę brązera i róż, a jak masz cienie pod oczami to korektor i jesteś świeża i wypoczęta

a skóra odwdzięczy za kilka lat

nie wiem jaką masz cerę, ale solarium wysusza bardzo skórę (a przy minerałach wszystko widać ), więc dobrze byłoby odżywić ją trochę - ja teraz używam maski Ziaja Pro uspokajająca i powiem, ze jest świetna - na początku szczypała mnie w oczy i myślałam, ze pójdzie na szyję i pięty, ale dałam jej jeszcze jedną szansę i używam jej co drugi dzień cieniutko jako krem na noc i już od dawna nie czułam ściągniętej skóry

teraz na zimę planuję kupić Ziają Pro z retinolem - jak któraś będzie zainteresowana to napiszę jak się sprawuje

zapisze sobie ta maske i sprobuje

no wlasnie Olencja polecala mi kupic korektor i zielony na moje naczynka
ale wlasnie ma kilka rzeczy, ktorych nie uzywa bo juz kupila sobie duze, korektory i podklady itp i jak bedzie w szczecinie to ma mi dac zebym sobie sprobowala
no i ma ocenic moja cere jak juz zbledne

jeszcze zamierzam kupic na poczatek to:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/tonikpha6.html
http://www.biochemiaurody.com/sklep/...icgelnutr.html
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serum-eye.html
Stary 2010-09-27, 08:53   #4265
Karolinak82
Zakorzenienie

A co to się stało że ja dzisiaj pierwsza? Gdzie jesteście????

Ahhh jaki wczoraj miałyśmy fajny dzień...Zu miała mini urodzinki (15 miesięcy) najpierw byłyśmy w kościółku...Zu furorę robiła...biegała, krzyczała, śpiewała, obracała się w kółko, tańczyła później pojechałyśmy na działke, Mała wybiegała się za wszystkie czasy i dziadkowi pomagała myć autko A wieczorkiem na basen Super było...nie chciała wyjść w dżakuzi siedziałyśmy, pływałyśmy (Zu na brzuszku)...radziła sobie świetnie

I jeszcze powiem Wam jaki jest ulubiony obiadek Zu...ryż z filetem z kurczaka (gotowanym z warzywkami) i sosikiem białym (delikatny zrobiony na bazie wody z gotowania kurczaka)...do tego miała surówkę, ale tylko dzióbnęła jakby nie chciała tracić miejsca w żołądku Cały obiadek jadła tak, że porcja w buźce a ona już paluszkiem pokazywała że chce jeszcze...baaaardzo dużo zjadła
Stary 2010-09-27, 08:56   #4266
skierka1981
BAN stały

hej mamusie witam sie z kawka
u nas weekend ok, rodzinny i spokojny. od wczoraj mam okres - cykl trwal 52 dni no ale jest i po bedziemy mogli z mezem troche porozrabiac juz nie moge sie doczekac

Kasiu a jak ty sie czujesz??wizyte masz w tym tyg tak??
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:14   #4267
angy
Zakorzenienie

Cytat:

angy szukalam sweterkow ale nie znalazlam - widzialam tylko zielone
Dziękuje za fatygę Wszędzie są tylko zielone

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Żadna fatyga W tym tygodniu będę na pewno i siebie w domku, niedaleko mam inny hm...jak mi starczy czasu to wlece

Wiesz co ja Sierota zrobiłam??? Zapisałam Twój numer ale zamiast 33 wpisałam 333, czyli Twój numer jest oryginalny i ma 10 cyfr Zrzucę moją głupotę na stres ale wiesz co jest najlepsze że miałam raport że dostarczono wiadomość

Wiesz co zajrzałam jeszcze raz na stronę HM i nie widze czarnych Czy ja sobie wymyśliłam te czarne??

Cytat:
mam nowe postanowienie

no i czekam az bede miec kase i jak Olencja bedzie robic zamowienie to bede kupowac i probowac

p4w jestes ze mnie dumna? no powiedz, powiedz, ze jestes

nie wiem jak ja przezyje moja bladosc no ale coz
od zawsze bylam opalona

Ja tez jestem z Ciebie dumna

Dzień dobry,
weekend taki sobie. Zośka marudna, chyba jakies zęby się szykują, bo jak dałam nurofen to poprawiało się zdecydowanie. Wczoraj byliśmy na długim spacerze, moja córka juz chce decydować gdzie mamy iść (przeszła prawie całe miasto na własnych nogach, nieduże bo nieduże, ale jednak), uparła się, że idziemy na plażę, bo tam jest jej ulubiony plac zabaw, pokazuje palcem, że tam i nie ma to tamto A na huśtawce mogłaby zamieszkać, ryk był niesamowity jak ją wzięłam z niej

No i ma pieluszkowe zapalenie skóry Wczoraj się zorientowałam, wcześniej było parę krostek i je trochę zbagatelizowałam, niczym nie smarowałam, bo nie chciałam pogorszyć, a teraz jest coraz gorzej. Dopiero wczoraj zaczęłam czytać o tym. Na razie chyba jej nie boli, bo sie tam nie dotyka i nie reaguje przy zmianie pieluszki, ale trzeba zacząć działać, bo jak dojdzie do jakichś wysięków to dopiero będzie jazda

Czeko Werka rzeczywiście czysty małż. Witaj w klubie

Syla dzisiaj chyba macie wyniki, co? Trzymam kciuki
Wczoraj zwróciłam uwagę jak Zosia spacerowała i ma baaardzo krzywe nóżki, może trafniejszym określeniem będzie "szeroko rozstawione". Ale wydaje mi się, że na tym etapie tak ma być...

Więcej nie pamiętam.

Aaaaa!
Zaczęły się Mistrzostwa Świata w siatkówce!! Która kibicuje?
APELUJę O TRZYMANIE KCIUKóW ZA CHłOPAKóW, BO JA JESTEM WIELKą FANKą

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:16   #4268
magi77
Wtajemniczenie

Jestem zła, wkurzona i wściekła O!
Wszystko nie tak. Wyników nie mamy, bo pani w lab powiedziała, że coś hodują Dzisiaj ponoć mają być. Chciałam zapisać MAćka do lekarza, a 8.10 już nie było numerków. Eh..

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:18   #4269
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Ja tez jestem z Ciebie dumna

Dzień dobry,
weekend taki sobie. Zośka marudna, chyba jakies zęby się szykują, bo jak dałam nurofen to poprawiało się zdecydowanie. Wczoraj byliśmy na długim spacerze, moja córka juz chce decydować gdzie mamy iść (przeszła prawie całe miasto na własnych nogach, nieduże bo nieduże, ale jednak), uparła się, że idziemy na plażę, bo tam jest jej ulubiony plac zabaw, pokazuje palcem, że tam i nie ma to tamto A na huśtawce mogłaby zamieszkać, ryk był niesamowity jak ją wzięłam z niej

No i ma pieluszkowe zapalenie skóry Wczoraj się zorientowałam, wcześniej było parę krostek i je trochę zbagatelizowałam, niczym nie smarowałam, bo nie chciałam pogorszyć, a teraz jest coraz gorzej. Dopiero wczoraj zaczęłam czytać o tym. Na razie chyba jej nie boli, bo sie tam nie dotyka i nie reaguje przy zmianie pieluszki, ale trzeba zacząć działać, bo jak dojdzie do jakichś wysięków to dopiero będzie jazda

uuu ale masz dobrze - u mnie by to nie przeszlo bo jak tylko puszczam Marcela na nogi to leci pedem przed siebie, prewaznie na ulice albo gdzies w krzaki, na schody......a o chodzeniu za raczke moge pomarzyc

wspolczuje zapalenia
Stary 2010-09-27, 09:19   #4270
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

ale wlasnie ma kilka rzeczy, ktorych nie uzywa bo juz kupila sobie duze, korektory i podklady itp i jak bedzie w szczecinie to ma mi dac zebym sobie sprobowala

jak będziesz chciała spróbować sobie tej maski to wpadaj - dam Ci do słoiczka

toniku i serum pod oczy nie próbowałam, ale kwa hialuronowy wyrzuciłam kilka dni temu bo się przeterminował - nie słuzył mi - nie wchłaniał się, a po drugie nie czułam żadnego nawilżenia po nim
ale większość chwali, więc nie sugeruj się mną...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-27, 09:20   #4271
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Ahhh jaki wczoraj miałyśmy fajny dzień...Zu miała mini urodzinki (15 miesięcy) najpierw byłyśmy w kościółku...Zu furorę robiła...biegała, krzyczała, śpiewała, obracała się w kółko, tańczyła później pojechałyśmy na działke, Mała wybiegała się za wszystkie czasy i dziadkowi pomagała myć autko A wieczorkiem na basen Super było...nie chciała wyjść w dżakuzi siedziałyśmy, pływałyśmy (Zu na brzuszku)...radziła sobie świetnie

I jeszcze powiem Wam jaki jest ulubiony obiadek Zu...ryż z filetem z kurczaka (gotowanym z warzywkami) i sosikiem białym (delikatny zrobiony na bazie wody z gotowania kurczaka)...do tego miała surówkę, ale tylko dzióbnęła jakby nie chciała tracić miejsca w żołądku Cały obiadek jadła tak, że porcja w buźce a ona już paluszkiem pokazywała że chce jeszcze...baaaardzo dużo zjadła
Fajny dzień

A Zoska nie lubi ryżu W ogole ostatnio, jak to mówi moja babcia, zrobiła się garda, czyli z jedzeniem trzeba się nakombinować niestety. Nie lubi warzyw, jak nie dam jej takich rozdrobnionych to nie wcisnę inaczej. Pomidor jest ble, ogórek tym bardziej, ser nie, twarożek nie, dżem nie.... Ehh. Za to rybę mogłaby jeść codziennie A i wczoraj zjadła z dużym smakiem z nami karkówke na obiad

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-09-27, 09:22   #4272
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

P.S. Co do płaszczyka to mi się podoba ten...http://moto.allegro.pl/pc-plaszczyk-...3.html#gallery
ale już jesienny kupiłam czerwony i teraz zimowy Ten sprzedawca jeszcze niedawno miał dużo fajnych modeli, teraz skromniutko, ale moze coś Ci się spodoba
Dzięki za link , bardzo fajny płaszczyk

Cytat:
czesc

a tu przed impreza sesja Werki czyt. Kroliczek Playboya
Bomba

Cytat:
no wlaśnie, nie mogę tego przeboleć, bedzie śnił mi sie po nocach

w załączniku bluzka, na dole ma sznureczek do ściągania, kieszonki, tylko jakoś akurat dziwnie się ułożyła. Ale ja chce sweterek

buciki Oliwki i szlafroczek
Super zakupki, sweterek tez extra, ale cena....

Cytat:
mam nowe postanowienie

Ja tę lubię, ale rzadko chodzę
Daj znać, jak cos ciekawego się dowiesz

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

U nas wszystko dobrze. Mały jest z dnia na dzien bardziej kumaty coraz wjecej mowi, nasladuje głosy roznych zwierzatek i wymysla rozne wyrazy, wczoraj np. ulubiony, słowkiem była pipa ale co to znaczy to nie wiem
Juz mozna sie z nim "dogadac". Powie kiedy chce jesc, pic, spac, kiedy ma mokra pieluszke, kiedy zrobi kupke.
Uwielbia siedziec w samochodzie, musi miec kluczyki w raczce i cos tak sobie majstruje. Dziecka nie ma przez conajmniej godzine.
Ostatnio zrobił sie z niego taki pieszczoszek, duzo sie do mnie tuli i robi moja mama i daje duzo buziaków.
Lubi słuchac piosenek i oczywiscie coraz lepiej tanczy. Do tej pory tylko kołysał sie na boki albo podstakiwał a teraz w ruch poszły tez ręce Przekomicznie to wyglada bo zaczyna nasladowac kazdego i czasami jest uwaw po pachy.
dla Kubaska.

Zaglądaj do nas częściej

Cytat:
Macie juz kombinezony na zime da dzieci?
My wczoraj zamowilismy na All TAKI, mam nadzieje ze bedzie ciepły
Jeszcze musze tylko kupic jakies fajne kozaczki i komplecik- czapke, szalik i rekawiczki. Sanki juz mamy

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

My mamy jeden kombinezon po Bartusiu, tylko suwak w kurtce muszą nowy wszyć.
Planuję też zakup drugiego na zmianę, ale jeszcze nie wiem jaki

Cytat:

Też mam problem z naczynkami i ostatnio z podkrążonymi oczami.
Jak wypróbujesz BU daj znać, jak działa.

Cytat:

Super dzień
A jakie pyszne danie , co się dziwić, że Zu smoakowało.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie witam sie z kawka
u nas weekend ok, rodzinny i spokojny. od wczoraj mam okres - cykl trwal 52 dni no ale jest i po bedziemy mogli z mezem troche porozrabiac juz nie moge sie doczekac

Kasiu a jak ty sie czujesz??wizyte masz w tym tyg tak??
Ja witam się z drugą.

To długi eten cykl.
A Wy, że tak spytam tylko do końca i tylko w dni pewne (no w miarę)?

Dzień dobry

U nas dzisiaj leje od rana, szaro i buro. NIc się nie chce, ale ja się sprzeciwiłam i pranie jedo już wisi, drugie się pierze i zaraz za odkurzanie się biorę...

Miłego

ps. Jak do tej pory jedyny tutuł angy sie pojawił i jak dla mnie super. Jakie Wasze zdanie, wymyslacie cos dalej czy następny wątek będzie miał wspomniany tytuł?
Stary 2010-09-27, 09:24   #4273
katarzynka00
Zakorzenienie

witam się z kanapką
Kawa zaraz będzie

Pospałyśmy do 8:30, to już ktoryś dzien spiocha przy spaniu ok 19:30
Jest mi to baaardzo na rękę
Mleko w łóżku, chwila bajek i dopiero wstałyśmy

Skierko
Ja czuję się rewelacyjnie, właściwie nic mi nie dolega.
Cera zaczyna się psuć i mam problem z "dwójeczką" na vc tak samo jak z Laura. Jutro doktorek na 14

Cass dzięki za gratki

Zaraz jak się wyszykujemy jedziemy do Lidla zobaczyć za bucikami-od dziś powinny być.

Inh super fajny, mały zgrabny, ale mógłby być odrobinę cichszy.Przetestowaliśmy z mężem
Ale w kartonie miałam tylko instrukcje i gwarancje a myślałam że może jeszcze jakiś poradnik będzie co mogę używac do dziecka oprócz soli fizjolog i jak często
Macie coś żeby mnie odesłać do linka?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:24   #4274
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Wszystko nie tak. Wyników nie mamy, bo pani w lab powiedziała, że coś hodują Dzisiaj ponoć mają być. Chciałam zapisać MAćka do lekarza, a 8.10 już nie było numerków. Eh..

Cytat:

uuu ale masz dobrze - u mnie by to nie przeszlo bo jak tylko puszczam Marcela na nogi to leci pedem przed siebie, prewaznie na ulice albo gdzies w krzaki, na schody......a o chodzeniu za raczke moge pomarzyc

wspolczuje zapalenia
Wiesz dla mnie to jeszcze nowość, nie mogę sie jeszcze przyzyczaić, że zaczęła juz tak śmigać. I tak mnie rozczula ten widok, taki malutki człowieczek, dopiero od ziemi troszkę odrosła, a już na właśnych nóżkach, moja mała kobietka

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-09-27, 09:32   #4275
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
witam się z kanapką
Kawa zaraz będzie

Skierko
Cera zaczyna się psuć i mam problem z "dwójeczką" na vc tak samo jak z Laura. Jutro doktorek na 14

Cass dzięki za gratki

Zaraz jak się wyszykujemy jedziemy do Lidla zobaczyć za bucikami-od dziś powinny być.

Inh super fajny, mały zgrabny, ale mógłby być odrobinę cichszy.Przetestowaliśmy z mężem
Ale w kartonie miałam tylko instrukcje i gwarancje a myślałam że może jeszcze jakiś poradnik będzie co mogę używac do dziecka oprócz soli fizjolog i jak często
nie rozumiem

bez recepty możesz tylko sól i jakieś ziołowe olejki, a inne krople są na receptę - z tym, ze jak raz kupisz to potem starczą Ci na wiele kuracji - będziesz mieć inny na kaszel inny na katar

a póki co jest podobno sporo olejków

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-27, 09:33   #4276
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Ja witam się z drugą.

To długi eten cykl.
A Wy, że tak spytam tylko do końca i tylko w dni pewne (no w miarę)?

Dzień dobry

U nas dzisiaj leje od rana, szaro i buro. NIc się nie chce, ale ja się sprzeciwiłam i pranie jedo już wisi, drugie się pierze i zaraz za odkurzanie się biorę...

Miłego

ps. Jak do tej pory jedyny tutuł angy sie pojawił i jak dla mnie super. Jakie Wasze zdanie, wymyslacie cos dalej czy następny wątek będzie miał wspomniany tytuł?

u nas tez teraz zaczelo padac i ciemno sie zrobilo...
my po okresie teraz po ciazy jakis tydzien poltorej (teraz jak wiem ze mam cykl juz w miare to i wiem ze moge) a po owu to nie bardzo bo nie potrafie za bardzo teraz wyczaic - temp wysoka pozno (teraz by wychodzilo ze skok byl niewiele ponad tydzien przed okresem) sluz tez dziwnie bywa a o szyjce nie wspomne bo nie moge teraz po porodzie na nia liczyc dla mnie caly czas tak samo no ale z czasem dojde do wprawy sprzed ciazy...

Cytat:
witam się z kanapką
Kawa zaraz będzie

Skierko

Cass dzięki za gratki

to super - zazdroszcze ci ale ja musze poczekac do odstawienia smoka

Cytat:

Dzień dobry,

Aaaaa!

ja siatki nie lubie

a czym sie takie pieluszkowe zapalenie objawia? ja Amelce raz dosc pozno pieluszke zmienilam - niedawno jakos cos robilam a ona kupe walnela i nie czulam. najpierw zaczerwienione mocno ale grubo krem i po 2 dniach takie krostki bialawe zostaly ale juz dzis ok
Stary 2010-09-27, 09:34   #4277
p4w
Zakorzenienie

czy jest jakiś stolik edukacyjny, który można zmienić w blat do zabawy/rysowania albo blat z gotowymi zabawkami?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-27, 09:41   #4278
katarzynka00
Zakorzenienie

p4w no z koopa mam problem
rozumiem, ze ty póki co ratowałaś Tomasza tylko sola fizj i to pomagało tak?

Skierko, ja nie moge zrozumieć twojej metody antykoncepcji, dla mnie sama metoda jak i skutecznosc to jak wrozenie z fusów
Albo sie uda albo nie
No i mając na myśli możłiwości z jakich możemy korzystac

Koleżanka aktulnie w 4mc jak była na usg to lekarz stwierdził "musiało udac sie pani zajść zaraz @" ze względu na wielkość zarodka.
A oni akurat starali sie b.intensywnie zaraz po poronienieniu
No i w bliskim towarzystwie tez mam chłopca z dni niepłodnych
Wymieniać możnaby dłuuuugo
Oczywiście każdy ma prawo stosować metodą jaką uważa za najlepsza, to tylko moje zdanie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:42   #4279
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co zajrzałam jeszcze raz na stronę HM i nie widze czarnych Czy ja sobie wymyśliłam te czarne??

hahahahaha boska jesteś moze rzeczywiście są tylko zielone

uuuu a to na pewno zapalenie? Nam na takie awarie pomaga najlepiej Alantan, w domu mam maść na zapalenie skóry, dostałam jak ostatnio Zu się tak mocno odparzyła, ale raz użyłam tylko bo jakoś opis tego leku mnie przeraził...a Alantan w dwa dni wyprowadził Zu
Koleżanka bardzo poleca Tormentiol, u niej najlepiej działa, kupiłam ale nie miałam okazji sprawdzić...

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Nosz kurka co za dzień Mam nadzieję, że jeśli już coś wyhodują to nic poważnego...

Cytat:
A Zoska nie lubi ryżu W ogole ostatnio, jak to mówi moja babcia, zrobiła się garda, czyli z jedzeniem trzeba się nakombinować niestety. Nie lubi warzyw, jak nie dam jej takich rozdrobnionych to nie wcisnę inaczej. Pomidor jest ble, ogórek tym bardziej, ser nie, twarożek nie, dżem nie.... Ehh. Za to rybę mogłaby jeść codziennie A i wczoraj zjadła z dużym smakiem z nami karkówke na obiad
ooooooo nie lubi ryżu? szkoda bo sporo na szybko można zrobic z ryzem Ja Zu nie chce chwalić za bardzo...bo koleżanka z pracy też tak miała że jej Mała wszystko jadła i z dnia na dzień przestała...teraz tak się gimnastykują z jedzeniem że szok...ostatnio jak dzwoniłam to na klatce schodowej jadła obiad bo tylko tam dała się nakarmić

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Super dzień
A jakie pyszne danie , co się dziwić, że Zu smoakowało.

U nas dzisiaj leje od rana, szaro i buro.

Tak mi się to danie przypomniało...my w przedszkolu często jedliśmy i to był strzał w dziesiątkę:

U Nas też

Mamy jeszcze troszkę czasu, ale pomyślę i może coś wymyślę
Stary 2010-09-27, 09:42   #4280
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
jak będziesz chciała spróbować sobie tej maski to wpadaj - dam Ci do słoiczka

toniku i serum pod oczy nie próbowałam, ale kwa hialuronowy wyrzuciłam kilka dni temu bo się przeterminował - nie słuzył mi - nie wchłaniał się, a po drugie nie czułam żadnego nawilżenia po nim
ale większość chwali, więc nie sugeruj się mną...
skorzystam jak bede gdzies latac w poblizu to wpadne
a jaka duza ta maska i po ile?

no wiadomo trzeba wszystkiego samemu sprobowac
[QUOTE=UnholyOne;22324477]Też mam problem z naczynkami i ostatnio z podkrążonymi oczami.
Jak wypróbujesz BU daj znać, jak działa.

QUOTE]
dam dam
Stary 2010-09-27, 09:49   #4281
angy
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez teraz zaczelo padac i ciemno sie zrobilo...
my po okresie teraz po ciazy jakis tydzien poltorej (teraz jak wiem ze mam cykl juz w miare to i wiem ze moge) a po owu to nie bardzo bo nie potrafie za bardzo teraz wyczaic - temp wysoka pozno (teraz by wychodzilo ze skok byl niewiele ponad tydzien przed okresem) sluz tez dziwnie bywa a o szyjce nie wspomne bo nie moge teraz po porodzie na nia liczyc dla mnie caly czas tak samo no ale z czasem dojde do wprawy sprzed ciazy...

...

ja siatki nie lubie

...
a czym sie takie pieluszkowe zapalenie objawia? ja Amelce raz dosc pozno pieluszke zmienilam - niedawno jakos cos robilam a ona kupe walnela i nie czulam. najpierw zaczerwienione mocno ale grubo krem i po 2 dniach takie krostki bialawe zostaly ale juz dzis ok
No ja nie ukrywam, że dla mnie naturalne metody antykoncepcji to żadne metody, ale podziwiam osoby, które je stosują, bo to zanczy, że maja mocną psychikę

A w dupę chcesz?

Najpierw jest silne zaczerwienienie, potem mogą pojawić się krostki, które pękają i się z nich sączy. Podobno bolesne. No właśnie ja niczym nie smarowałam.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
hahahahaha boska jesteś moze rzeczywiście są tylko zielone

uuuu a to na pewno zapalenie? Nam na takie awarie pomaga najlepiej Alantan, w domu mam maść na zapalenie skóry, dostałam jak ostatnio Zu się tak mocno odparzyła, ale raz użyłam tylko bo jakoś opis tego leku mnie przeraził...a Alantan w dwa dni wyprowadził Zu
Koleżanka bardzo poleca Tormentiol, u niej najlepiej działa, kupiłam ale nie miałam okazji sprawdzić...

....

ooooooo nie lubi ryżu? szkoda bo sporo na szybko można zrobic z ryzem Ja Zu nie chce chwalić za bardzo...bo koleżanka z pracy też tak miała że jej Mała wszystko jadła i z dnia na dzień przestała...teraz tak się gimnastykują z jedzeniem że szok...ostatnio jak dzwoniłam to na klatce schodowej jadła obiad bo tylko tam dała się nakarmić

Oglądałam zdjęcia w internecie i wygląda to książkowo niestety... Tym bardziej, że tak jak pisze może się przenieść na narządy płciowe (co u nas już nastąpiło) i na pachwiny, może być tez w okolicach odbytu i w dolnej częsci brzuszka. No i było napisane, że może występować w czasie ząbkowania, co by się zgadzało.
Własnie jak będę wracała z pracy to kupię Tormentiol, w domu mam jakiś z nivea na odpażenia i troche bepanthenu.

Na klatce schodowej?? Ło matko, to żeś mnie pocieszyła

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-09-27 o 09:55
Stary 2010-09-27, 09:49   #4282
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja mogę wypisać sobie receptę
ale na razie używamy tego co Tomek dostał jak miał ataki duszności - wtedy kupiliśmy inhalator - mamy Berodual na kaszel, a na katar sól używałam, bo wodnisty mamy i pomaga

Cytat:
skorzystam jak bede gdzies latac w poblizu to wpadne
a jaka duza ta maska i po ile?
ja kupowałam tu
http://allegro.pl/ziaja-pro-maska-us...230779817.html

ale jest spory wybór maseczek
mamy też żel do mycia i peeling

niedługo będę zamawiać jeszcze jeden peeling bo kończy się nam i taką maskę
http://allegro.pl/ziaja-pro-maska-re...230779768.html

używam co drugi dzień i żel do mycia i peeling nam się kończy a maski nawet 1/10 nie ubyło

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-27, 09:50   #4283
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Svi ja z solarium korzystalam moze pare razy w zyciu ale za to jak bylam nastolatka to bezkarnie opalalam sie godzinami bralam tabsy i efekt mam wyryty w postaci przebarwien z ktorymi walcze juz ze 3 lata a po ciazy sa bardziej widoczne, moje zmarchy pod oczami to tez po czesci wina opalania znaczy mojej glupoty

a teraz oczywiscie opalam sie ale z umiarem i zawsze z filtrem dzieki temu moje przebarwienia nie ciemnieja
a jakos blada nie jestem-brazerek i balsam brazujacy daja naturalny efekt

dasz rade
Jakiego uzywasz balsamu brazujacego? Interesuje mnie taki ktory nie bedzie brudzil bielizny

Czeko i Angy znalazlam nowy srodek na przebarwienia. Pigmanorm- jest tylko jeden problem, niedostepny w Pl Zdaje sie ze jest w skandynawii wiec spytam lekarza na jakiejs najblizszej wizycie moze przpisze

Cytat:
Aha, przypomniało mi sie.
Syla, pytałas sie ostatnio o nozki i brzuszki
Kuba ma proste nogi, takie zgrabniutkie ale mamy problem z piętka bo "leci" lekko do tyłu. U lekarza jeszcze nie bylismy ale sie na dniach wybieramy Znajomej coreczka ma bardzo krzywe nozki ale lekarka tez nie widzi problemu, mowi ze jest ok.

Kubus ma duzy brzuszek jak porzadnie zje Wtedy jest taki fajny, okrąglutki. Ale jak jest głodny to ma płaski.
Lena na okraglo ma okragly Jedynie czasami mniejsz, czasami wiekszy

Sami zaobserwowaliscie pietke? Nie moge sobie wyobrazic jak "leci " lekko do tylu

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny , sorki ,ze sie nie odzywam , ale z czasem to u mnie kiepsko .

Daniel od poltora tygodnia chodzi do zlobka na pare godzin . Za kazdym razem jak Go tam zostawiam to strasznie placze , co mnie dziwi bo zawsze to maly cyganek byl a teraz . Ile Wasze dzieci sie przyzwyczajaly do zlobka ?

W collegu super , uczymy sie nawych zabiegow epilation, body electrics , no i najfajniejszy full body massage .

Spokojnej nocki zycze !! Pa pa
Nie pomoge bo u nas przedszkole to byla milosc od pierwszego wejrzenia Moja placze jak ja stamtad zabieram
Napewno mu z czasem przejdzie, musisz uzbroic sie w cierpliwosc

Cytat:

No kurcze o co chodzi z tą biegunka? Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki...niech się w końcu wyjaśni...
W weekend widziałam się z przyjaciółką i jej Mały od 8 września ma biegunki a lekarz nie wie od czego

Kurcze już nie wiem co Ci poradzić Może trzeci niezależny lekarz?

O ja Cię...ale obleśne a widziałyscieTE?
Wyniki beda jednak jutro wiec zobaczymy co powiedza. Jak nadal bede nieusatysfakcjonowana to zapisze sie do Polskiego lekarza. Moze on cos poradzi

Kurcze a moze Mala ma biegunke bo zabkuje Wychodza jej trzonowe, w sumie nie ma zadnej innej reakcji wiec moze to jet to

Kolejnne buty fuj

Cytat:

Syla dzisiaj chyba macie wyniki, co? Trzymam kciuki
Wczoraj zwróciłam uwagę jak Zosia spacerowała i ma baaardzo krzywe nóżki, może trafniejszym określeniem będzie "szeroko rozstawione". Ale wydaje mi się, że na tym etapie tak ma być...

U nas pupa tez w oplakanym stanie Wczoraj nie dala sie wycierac chusteczkami, musielisy za kadzym razem myc pupcie Smarujemy caly czas sudokremem, linomagiem a pupa i tak czerwona

Pocieszylas mnie nozkami Jeszcze beda z naszych coreczek modelki, wszystko w swoim czasie

Wyniki niestety dopiero jutro

Slyszalas cos o Pigmanorm'ie???

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:50   #4284
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Skierko, ja nie moge zrozumieć twojej metody antykoncepcji, dla mnie sama metoda jak i skutecznosc to jak wrozenie z fusów
Albo sie uda albo nie
No i mając na myśli możłiwości z jakich możemy korzystac

Koleżanka aktulnie w 4mc jak była na usg to lekarz stwierdził "musiało udac sie pani zajść zaraz @" ze względu na wielkość zarodka.
A oni akurat starali sie b.intensywnie zaraz po poronienieniu
No i w bliskim towarzystwie tez mam chłopca z dni niepłodnych
Wymieniać możnaby dłuuuugo
Oczywiście każdy ma prawo stosować metodą jaką uważa za najlepsza, to tylko moje zdanie

KAsiu rozumiem Twoje podejscie i wiele osob tak uwaza niestety. ja stosuje NPR od 9 lat - 5 na sucho bez wspolzycia i 4 w malzenstwie. to nasz wybor jako malzemstwa i ze tak powiem wybor ze wzgl na religie. tak wybralismy takie zycie prowadzimy i dobrze nam z tym - tzn czesto ciezko jak nie mozemy ale coz na tym to polega...
Amelka byla zaplanowana i wiedzialam ze akurat wtedy zostanie poczeta i zostala. przed ciaza bylam pewna na 100% cyklu i fazy w jakiej jestem. odpowiada mi taka metoda - kocham=nie sie kiedy wiem ze mozemy i jesli odkladamy poczecie dziecka to nie kochanie sie kiedy takie poczecie jest mozliwe. odpowiada mi ze okazujemy sobie milosc zawsze a kiedy nie mozemy sie kochac w inny sposo - przez przytulenie, spedzenie czasu na rozmowie. a kiedy juz po czekaniu mozemy sie kochac..... to wtedy jest tak inaczej.czekanie a potem mam swiadomsc ze gdybysmy stosowali antykoncepcje to sex nie bylby juz dla nas tym czym jest teraz

to sie napisalam ale takie zycie wybralismy i dobrze nam z tym

a wpadki zdarzaja sie nie powiem ze nie. ja teraz po ciazy nie moge za bardzo dojsc do ladu z organizmem, ale wiem ze jak wszystko sie unormuje to znow bede pewna kiedy mozemy sie kochac na 100%
Stary 2010-09-27, 09:56   #4285
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Własnie jak będę wracała z pracy to kupię Tormentiol, w domu mam jakiś z nivea na odpażenia i troche bepanthenu.

Na klatce schodowej?? Ło matko, to żeś mnie pocieszyła
pieluszkowe zapalenie skóry to grzybami jest spowodowane, więc Clitrimazol jest na to zalecany

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
KAsiu rozumiem Twoje podejscie i wiele osob tak uwaza niestety. ja stosuje NPR od 9 lat - 5 na sucho bez wspolzycia i 4 w malzenstwie. to nasz wybor jako malzemstwa i ze tak powiem wybor ze wzgl na religie. tak wybralismy takie zycie prowadzimy i dobrze nam z tym - tzn czesto ciezko jak nie mozemy ale coz na tym to polega...
Amelka byla zaplanowana i wiedzialam ze akurat wtedy zostanie poczeta i zostala. przed ciaza bylam pewna na 100% cyklu i fazy w jakiej jestem. odpowiada mi taka metoda - kocham=nie sie kiedy wiem ze mozemy i jesli odkladamy poczecie dziecka to nie kochanie sie kiedy takie poczecie jest mozliwe. odpowiada mi ze okazujemy sobie milosc zawsze a kiedy nie mozemy sie kochac w inny sposo - przez przytulenie, spedzenie czasu na rozmowie. a kiedy juz po czekaniu mozemy sie kochac..... to wtedy jest tak inaczej.czekanie a potem mam swiadomsc ze gdybysmy stosowali antykoncepcje to sex nie bylby juz dla nas tym czym jest teraz

a wpadki zdarzaja sie nie powiem ze nie. ja teraz po ciazy nie moge za bardzo dojsc do ladu z organizmem, ale wiem ze jak wszystko sie unormuje to znow bede pewna kiedy mozemy sie kochac na 100%
czyli obserwowałaś siebie tak, bo nie rozumiem oceny skuteczności "na sucho"

musisz mieć chyba bardzo uregulowany tryb życia i musisz być zdrowa, bo bez tego się nie da

ja mam ostatnio problemy z sexem, nie jestem pewna, ale pewnie to psychiczne, bo niby innych problemów nie mam, ale nie za bardzo mi się to podoba

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-27, 09:56   #4286
skierka1981
BAN stały

a NPR wymagaja dyscypliny, ale ja mialam cykle przed ciaza od 40 paru dni do nawet ok 90 i zawsze potrafilam okreslic faze cyklu. poza tamp szyjka i bylo ok. a mierzylam temp kiedy wstalam a roznie to bywalo, szyjke badalam w ciagu dnia tak samo sluz. ta metoda wymaga wyrzeczen ale jest mozliwa i skuteczna jesli kobieta pozna swoj organizm
Stary 2010-09-27, 09:57   #4287
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

1. mamy za maluchami ciagle biegaja, lecz na wizaz czas zawsze maja
2. tu mam nosek, tu mam oczko - mamie mojej pokazuje rączką
3. czas tak szybko leci, juz takie madre sa te nasze dzieci
4. roczki juz dawno za nami, mamy nasze zaskakujemy ciaglymi zmianami
5. tyle umiejetnosci juz posiadamy, ze az pekaja z dumy te nasze mamy
6. od niemowlaka az do roczniaka, teraz kolejny etap - maly rozrabiaka!!!
7. lato mija, jesien idzie a nasze dzieci to juz wcale nie dzidzie
8. mamy sie usmiechaja gdy pociechy ich na nozkach dreptaja
9. zabkow coraz wiecej mamy i obiadki pieknie zjadamy
10. dzieci nasze juz nie takie male, rezolutne oraz smiale

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-27, 10:03   #4288
skierka1981
BAN stały

Cytat:
pieluszkowe zapalenie skóry to grzybami jest spowodowane, więc Clitrimazol jest na to zalecany

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

czyli obserwowałaś siebie tak, bo nie rozumiem oceny skuteczności "na sucho"

musisz mieć chyba bardzo uregulowany tryb życia i musisz być zdrowa, bo bez tego się nie da

ja mam ostatnio problemy z sexem, nie jestem pewna, ale pewnie to psychiczne, bo niby innych problemów nie mam, ale nie za bardzo mi się to podoba

tak napisalam ze na sucho, bo to byla sama obserwacja i prowadzenie kart z wykresami. na poczatku latwo nie bylo ale wystarczy zaczac i potem jakos samo to idzie wplata sie w rytm dnia - teraz sie budze i odruchowo wyjmuje termometr.
nie mam jakiegos nie wiadomo jak uregulowanego trybu zycia - zdarzalo sie pojsc roznie spac, roznie wstawac, pic alkohol, brac leki no roznie. ale zawsze zaznaczalam, bralam pod uwage i jesli mialoby to wplyw na cykl (np widac bylo ze temp inna ze wzgl na chorobe) to po prostu nie kochalismy sie dla pewnosci...

no nie wiem dla mnie to naturalne i oczywiste i nie zmienie tej metody na inna
Stary 2010-09-27, 10:11   #4289
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Czeko i Angy znalazlam nowy srodek na przebarwienia. Pigmanorm- jest tylko jeden problem, niedostepny w Pl Zdaje sie ze jest w skandynawii wiec spytam lekarza na jakiejs najblizszej wizycie moze przpisze

U nas pupa tez w oplakanym stanie Wczoraj nie dala sie wycierac chusteczkami, musielisy za kadzym razem myc pupcie Smarujemy caly czas sudokremem, linomagiem a pupa i tak czerwona

Pocieszylas mnie nozkami Jeszcze beda z naszych coreczek modelki, wszystko w swoim czasie

Wyniki niestety dopiero jutro
Słyszałam o nim, generalnie ma dobre opinie, ale odpuściłam go właśnie ze względu na niedostępność w PL. Ale zapomniałam, że mam przeciez koleżanki w świecie Jakby co to ja jestem chętna, weź receptę od razu na 2 opakowania

Biegunka może być przy ząbkowaniu, tylko nie wiem, czy az tak długo.

My bardzo rzadko mamy problem z pupą, największy był przy rozwolnieniu, ale to jest wytłumaczalne. Pieluch tych samych używamy od urodzenia, przebieramy tez w taką sama częstotliwością (+ - oczywiście), osobiście stawiam na ząbki.

Wstawię fotki ze spaceru to ocenisz jeszcze sama.

To w takim razie trzymam do jutra

Cytat:

Wszędzie piszą o maściach z cynkiem, żeby wysuszać... A ten Clitrimazol jest na receptę?

Cytat:

To drażliwy i "śliski" temat. Najważniejsze, że Wam to odpowiada. Osobiście-głęboko nie rozumiem, zwłaszcza pogrubionego. Ale żeby nie było-nie musisz sie tłumaczyć.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-09-27, 10:14   #4290
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

Cytat:

.
Werka miala raz i u nas pomogl krem Clotrimazolum, dodatkowo wietrzenie pupy i przemywalam jej pupcie roztworem tym rozowym(nie pamietam jak sie nazywaja te rozowe granulki)
2 dni i pupka znowu byla piekna
a teraz niczym nie smaruje , tylko na noc bepanthenem i jest ok

Cytat:
Pomidor jest ble, ogórek tym bardziej, ser nie, twarożek nie, dżem nie.... Ehh. Za to rybę mogłaby jeść codziennie A i wczoraj zjadła z dużym smakiem z nami karkówke na obiad
u nas tez warzywka narazie out miesozerna ta moja cora
moglaby ciagle miesko jesc i szyneczke
Cytat:
czy jest jakiś stolik edukacyjny, który można zmienić w blat do zabawy/rysowania albo blat z gotowymi zabawkami?
ja mam chicco i na drugiej stronie blatu sie uklada klocki

Cytat:
Jakiego uzywasz balsamu brazujacego? Interesuje mnie taki ktory nie bedzie brudzil bielizny

a roznie raz nivea raz dove ale teraz chce kupic jakis samoopalacz i raz w tyg sie maziac mysle o xen tanie bo nigdzie mojego st. tropez nie moge kupic

poczytam zaraz o tym srodku

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości