|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Cytat:
![]() Bede musiala gardło płukać jak wróce do domu heh mąż chce znowu tuńczykową zapiekankę ![]()
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() I kolejny pracowity dzień przedemną. Smutno mi trochę, bo pozostaję na uboczu mocno. W pracy nie mam czasu z Wami powiedzieć, w domu zawsze coś do zrobienia, albo załatwienia po pracy i tak dni uciekają. Może dzisiaj! Chociaż znajomi ciągną nas do siebie, bo dawno się nie widzieliśmy i musimy obgadać sprawę ich zdjęć ślubnych - obrabiam je dla nich. Szczerze, póki co nie chce mi się kompletnie, bo wiem jak to się skończy. Późny powrót do domu i nic nie zrobione. Ech! ![]() Spać mi się dzisiaj chce nie możliwie. Tzn. teraz już ciut lepiej, ale w drodze do pracy przysypiałam na maksa. ![]() Jakoś dziwnie działam. ![]()
![]() |
#4264 |
Konto usunięte
|
Ijaa ja się za Tobą już stęskniłam
![]() ![]() ![]() edit: Aluuuu a Ty gdzie się podziewasz? ![]() Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-09-21 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale każdy bedzie miał swoje indywidualne i wyjątkowe przeżycia więc nie martw się ![]()
![]() |
#4266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marudzę, wiem ![]()
![]() |
#4267 |
Wtajemniczenie
|
witam, czuję się strasznie, spanie w szalu nie pomogło. Moge już ruszać szczęką, ale boli mnie migdał
![]() Muszę się wziąć za sprzątanie bo o 12 maja do mnie wlecieć dwie kumpele z LO. Największe kujonki, siedziałam przed nimi w ławce i ściągałam od nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet w pracy nie mogę nadrobić ![]() ![]() O spotkaniu oczywiście pamiętam. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam płukanie gardła septosanem, to są takie ziola do zaparzenia w aptece. Kosztuje ok 5zł
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
aha Kashmirka ja mam na myśli tą biedronkowa colę nie tą orginalną
![]() ![]()
#4271 |
Wtajemniczenie
|
dobry
![]() widzę że nie tylko ja będę sprzątać - wczoraj pranie i prasowanie i spanie ![]() ![]() ![]() odnośnie pomocy rodziców - pomagają obie strony jak mogą. ale denerwuje mnie jedna sprawa, podejście teściów do tego. jak to stwierdziła teściowa - twoim rodzice są bogaci to mogą Wam tyle pieniędzy dawać (dali nam 1/3 kasy na auto). nie pomyślała tylko, że moi pracują bo muszą, nie mają możliwości przejścia na wcześniejszą emeryturę (teść od 15 lat jest juz emerytem, od 50-go roku życia, teściowa od jakichś 7-8 lat), prowadzą własną szkółkę, bo z uprawy samej ziemi nie dało się utrzymać 7-osobowej rodziny (dziadkowie też). pracują po 20 godzin dziennie latem, ojciec 22 h. może ciężko jest Wam to sobie wyobrazić, ale ja nie przesadzam, troszkę lżej mają jesienią, mogą dłużej odpocząć, ale też dopiero od listopada do początku marca a potem znów kierat. i nie mogą sobie pozwolić (jak teściowie) na jakikolwiek odpoczynek czy olanie swojej pracy, bo sie nie da. mają pieniądze (mój Boże co z tego jak w zeszłym roku po raz pierwszy od kilkunastu lat! byli na 4 dni na "wakacjach" i to tylko dlatego że ja z P. tam wtedy mieszkaliśmy i mogliśmy się wszystkim zająć, zresztą jakie pieniądze, co odłożą to coś się wali, ktoś coś psuje, kradnie, zawsze jakieś przeciwności a na zimę ledwie ledwie wyliczone), ale i mają taką pracę. ale oczywiście wszyscy widza tylko te straszne pieniądze jakie niby zarabiają (bo przeciez krzaki same kurde rosną, same się sadzą, ziemia się przygotowuje sama, opryski, nawożenie, podlewanie, pielęgnacja, sprzedaż i masa!!! innych rzeczy się sama robi, pomijam juz potworne koszty, bo tylko my wiemy ile trzeba wydać, żeby cokolwiek można było potem zrobić). do tego emerytura rolnicza przysługuje im dopiero za jakieś 13 (ojciec) i 16 (matka) lat. ale przeciez mają pieniądze !!! wybaczcie mi, ale denerwuje mnie potwornie podejście teściów do tego tematu, dla nich posiadanie ogródka wręcz działkowego, koszenie trawy i pielenie 10 m kw, warzywniaka to jest tak ciężka praca, że 4 osoby to muszą robić, ale nie potrafią ogarnąć ile jest pracy i kosztów przede wszystkim przy utrzymaniu półhektarowej szkółki, poza normalnym ogródkiem i domem. widzą tylko pieniądze, i to jeszcze z takim tonem mi to wypominają, jakby moi rodzice robili coś gorszego, byli gorsi od nich bo pracują i mają jakiś grosz. teściowie też dają pieniądze P. 300-400 zł miesięcznie (teść ma emeryturę górniczą), ale on to dostaje na osobne konto, z tego płaci na mamy komórkę, na kom, wujka, robi jakieś prezenty, zakupy czasem, i nadprogramową benzynę, bo zawsze wyjeździ więcej niż jest założone. mamy pomoc dużą, i z jednej i z drugiej strony, nie mogę na to narzekać (choć staramy się już nie wydawać więcej niż P zarabia i odkładać te dodatkowe pieniążki, nie zawsze się udaje ale starania są ![]() ![]() a nieważne. idę do farbowania bo znów się zasiedziałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
idę do Biedro teraz i za godzinę wlecę i nadrobię (na sam post golden_eye potrzebuję jakieś 7 minut
![]() Małej mleko się skończyło, a w Biedro jest o 2 zł tańsze więc lecę, bo przy okazji zobaczę czy nie ma czegoś w promocji ![]()
![]() |
#4273 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ijaa dobrze, ze mówisz tak przy wszystkich to się na pewno nie wykręcisz do tego meetingu ![]() ![]() Ktoś ma pomysł gdzie może się podziewać Ala? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
golden_eye - niestety niektórzy widzą tylko pieniądze. wiem coś o tym, bo o mojej mamie też niektórzy mówią ile to ona pieniędzy nie zarabia i jak przyjeżdża na urlop to bez wstydu padają pytania- "a ile Ty tam zarabiasz w tych Niemczech??". Ludzie naprawdę wstydu nie mają! Nikt nie pomyśli ile mama się tam musi napracować, żeby zarobić, ani jakie są powody tego, że tyle lat mama z daleka od rodziny jest. Każdy by tylko do portfela zaglądał. Denerwuje mnie coś takiego strasznie.
#4275 |
Zakorzenienie
|
U mnie wszystko dobrze.
Czytam Was cały czas, a nie piszę , ponieważ czuję się z lekka odosobniona, odnoszę wrażenie, że moje posty są ostatnio omijane szerokim łukiem (może to tylko wrażenie), że jakoś nie mam siły przebicia i nawet moje prośby o poradę zostały ominięte, więc stwierdziłam że co się będę spalać. Milczę. Zaraz będą głosy, że jest nas dużo itd ale co ja poradzę, że tak czuję, może wymyślam kurde nie wiem, zaraz będzie multum odpowiedzi na moją wypowiedź, ale to nie o to chodzi, chodzi o to, że zaczynam się tu czuć obco. Ot i tyle moich żali. A zresztą jak widać tylko Ty kashmirko o mnie pamiętasz.
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że sobie niechcący nogę złamię, ale akurat tego weekendu będę MUSIAŁA być koniecznie w pracy. ![]() BTW: ile osób szykuje się na spotkanie. ![]() ![]() ![]() Alu, a może po prostu większość z Nas nie ma czasu na pamiętanie czy odpisywanie na wszystko. Niekiedy starcza chwili by w ogóle coś samemu napisać, a co dopiero przeczytać wszystko i na wszystko odpowiedzieć. ![]() Wracam do pracy ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2010-09-21 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Być może jest tak jak mówicie, tak zdecydowanie macie rację
Kurde drukarkę mi naprawili znów czas pracować ![]()
#4279 |
Zakorzenienie
|
Kaszmirka ma pamięć niesamowitą
![]() ![]() Alu ja tez nie na wszystko odpisuję, nawet czasami wszystkiego nie czytam np po weekendzie ![]() Gdyby kazda z nas odpisywala na wszystko wątek miałby juz Xczęść, ale rozumiem ze czujesz sie olewana, bo sama tak mam, ze jak o cos proszę,a nikt nie odpowiada to jest troche przykro. jak widzisz tu Cie jednak pamiętamy i tęsknimy ![]()
#4280 |
Wtajemniczenie
|
że nie wspomnę o sobie bo jak każda (prawie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam farbę na głowie, obym nie żałowała (chociaż już myślę, że jednak będę) że kupiłam tańszą a nie droższą... patrzeć na siebie nie mogę, 27 lat a siwizna jakbym z 15 więcej miała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Konto usunięte
|
przede mną się nic i nikt nie ukryje więc wiecie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1) PRZEPISY NA POMIDOROWĄ 2) OPINIE O FILTRZE WODY DAFI Dziękuje ![]() edit: Effie, jeszcze Effie!!! ![]() Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-09-21 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak Ty sie sama farbujesz, ja nie moge nawet szamponu koloryzującego sama nałożyc hehe.
Pisz długie posty jak Tobie ma ulżyc, to własnie to jest to. Ja kiedy sprowadzilam bloga hehe ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
o kurcze ![]() ![]() ![]() informuje ze jakby co to 9-10 pazdziernik ze mną odpada, jak i wszystkie niedziele, bo TZ ma mecze o filtrze nic nie wiem, pomidorową mama zawsze robi z rosołu (sok, plus zupa z torebki)
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() ![]() 30 września jest dzień faceta... kupujecie coś swoim TŻ?? ![]()
#4284 |
Zakorzenienie
|
ja cos małego np jakies dobre piwo które lubi
![]()
#4285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
mi septosan bardzo wiele razy pomógł, tabletki na gardło na mnie az tak nie działają, ale płukanie go tymi ziołami tak (ziola są w saszetkach)
#4287 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Motylek w co gra Twój mąż? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
#4289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() też prowadziłam bloga, prawie 2 lata, na studiach jeszcze, ale odkąd brat wyczaił i rozpaplał po rodzinie co ja tam piszę, to przestałam. a na pamiętniki mam kupione kilka pięknych zeszytów (podstawa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pomidorową robie albo na rosołku + przecier sklepowy lub przecier domowy (zmiksowane pomidory, papryka i cebulka i trochę soli, maminy przepis, weki) albo rozprażone pomidory z cebulką zalewam wodą i gotuję z rosołkiem. do każdej śmietana i obowiązkowo nitki. nie lubię pomidorowej z ryżem. jak mam wielkiego lenia i P ma chcicę (na pomidorową ![]() ![]() któraś pisała o lodówce co się ciapie - mam taką właśnie i nie bardzo się ciapie mimo wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
podziwiam, ja sama na sobie mało rzeczy umiem zrobic, ledwo maske dobrze połoze hehe
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.