Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy więcej! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 10:14   #4261
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
To widzę, że takie plany jak i u nas
Tylko u nas to ja się bronię w czerwcu, TŻ już parę lat obroniony No i wynajmujemy jakieś mieszkanie w wakacje My mieszkamy w jednym mieście, ale każde ze swoimi rodzicami. No i mamy do siebie 13km, bo po drugiej stronie miasta mieszkamy. A zaręczyny, hmmm.. chyba też się coś szykuje
No my niestety mieszkamy te nieszczęsne 200km od siebie, ale mamy tak ogromne szczęście, że moi Rodzice (i trochę pewnie rodzice Lubego też się dołożą) fundują nam wykończenie poddasza w moim domu rodzinnym. Wszystko oddzielone od dołu, osobne liczniki itp, tyle że ja z Lubym na górze, Rodzice na dole. A to poddasze to ma taką powierzchnię jak mój rodzinny dom plus jeszcze powierzchnia dwóch garaży i taras :P Aż mi się nie chce wierzyć w takie szczęście, zacząć dorosłe życie na swoim, ale bez kredytu na trzydzieści lat...

Ja dopiero co wstałam, ale ćwiczenia już za mną - 5 rodzajów ćwiczeń na brzuch każde po 20 powtórzeń plus seria na ramiona A zaraz śniadanie... pewnie znów wafelki ryżowe i jogurt
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:47   #4262
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w

Fajnych macie rodziców
Choć ja i tak bym się nie zdecydowała na mieszkanie z rodzicami/teściami w jednym domu. Nawet mimo osobnych liczników, wejsć itd. Za dużo znam przypadków, kiedy nie kończyło się to dobrze..

U mnie waga bez zmian, nawet o gram
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:01   #4263
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde, obudziłam się o 5tej, poszłam siusiu, zaraz TŻ też i nie mogliśmy zasnąc. Poprzytulaliśmy się, pogadaliśmy, no ale coś nie mogliśmy dalej zasnąć, to stwierdziliśmy, że wstaniemy.
Słoneczko świeci od rana

Dzisiaj z ruchu w planach mycie i odkurzanie auta (jakieś 1,5h) i pewnie spacer.
Jutro skakanka i może hula, wtorek i środa nic (uczelnia od rana do 19.30), czwartek zumba, piątek squash, sobota basen, ndz wolne
Tez wstalam o 5 tylko, ze ja z okropnym bolem glowy, poszlam zrobic febrisan i znow spac

o i nawet obie mieszkacie w krk

Anesthesia faktycznie, swietnie wam sie ulozylo teraz zaczac zycie bez kredytu to naprawde wielkie szczescie, pozniej mozna myslec na spokojnie o dzieciach itp

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:45   #4264
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnych macie rodziców
Choć ja i tak bym się nie zdecydowała na mieszkanie z rodzicami/teściami w jednym domu. Nawet mimo osobnych liczników, wejsć itd. Za dużo znam przypadków, kiedy nie kończyło się to dobrze..

U mnie waga bez zmian, nawet o gram
No wiem, że mieszkanie pod jednym dachem z rodzicami jest dość ryzykowne, ale jednak plusy przewyższają minusy. Poza tym moi Rodzice są naprawdę cudowni i pewnie konflikty będą, bo to jest nieuniknione, ale jednak mam do nich ogromne zaufanie i wiem, że nie będą raczej wtykać nosa w nie swoje sprawy. To przede wszystkim oni naciskali na osobne liczniki i nawet osobne wejścia tak, aby góra nie była połączona z dołem w żaden sposób. Jednak w końcu wspólnie doszliśmy do wniosku, że schodzy wewnątrz by się przydały, ale będzie zamykana na klucz klatka schodowa wtedy. Dla wygody, szczególnie, jak pojawią się dzieci/wnuki - zarówno moi Rodzice, jak i ja i Luby jesteśmy raczej prorodzinni i nie lubimy się jakoś za bardzo izolować
No bo ryzykujemy konfliktami, ale jednak ten dom jest kilkanaście minut drogi samochodem od centrum Krakowa, ale już na wsi, mamy ogromny ogród, ciszę i prywatność. Obydwoje z Lubym wychowalśmy się w domach z dużym ogrodem i z dala od zgiełku, więc możemy przymknąć oko na Rodziców, byleby zachować ogród i tą własną przestrzeń. W końcu taki dom to zupełnie co innego niż dwa albo trzy razy mniejsze mieszkanie w bloku, z upierdliwymi sąsiadami i brakiem możliwości spędzenia całych wakacji na leżaku we własnym ogrodzie

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2012-02-26 o 11:46
Stary 2012-02-26, 11:53   #4265
Dotka90
Zakorzenienie

Nie no, wiadomo gdybym miała taką mozliwość to pewnie też bym się na to zdecydowała.
Co innego dać powiedzmy 50tys za remont, a co innego dać 350tys za 3pokojowe mieszkanie, bo takie mamy ceny w Krakowie..
Już tu pisałam kiedyś na ten temat, że jak tak czasem myślę o przyszłości i właśnie o tym, że musimy kupić mieszkanie na kredyt prawie do końca życia, to normalnie się człowiekowi wszystkiego odechciewa..
Stary 2012-02-26, 12:03   #4266
Anesthesia
Wtajemniczenie

No niestety kredyt to nie jest wesoła opcja... Moja koleżanka się zaręczyła i jej narzeczony ma kredyt na 40 lat... Czyli będzie spłacał do siedemdziesiątki. Masakra...
U nas budżet na remont wynosi ok. 250 tys. ale to nie jest remont tylko właściwie zrobienie całej góry. Trzeba wszystko zrobić od zera, łącznie z oknami, bo tam po prostu na razie jest strych...
Stary 2012-02-26, 12:16   #4267
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
No niestety kredyt to nie jest wesoła opcja... Moja koleżanka się zaręczyła i jej narzeczony ma kredyt na 40 lat... Czyli będzie spłacał do siedemdziesiątki. Masakra...
U nas budżet na remont wynosi ok. 250 tys. ale to nie jest remont tylko właściwie zrobienie całej góry. Trzeba wszystko zrobić od zera, łącznie z oknami, bo tam po prostu na razie jest strych...
Kurcze, 250 tys to sporo zwazywszy na to ze juz za 400 tys mozna wybudowac caly dom;> no ale wiadomo wszystko zalezy od materialow i tego co dam do srodka dajecie i chcecie

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-26, 12:23   #4268
Dotka90
Zakorzenienie

Dom można wybudować nawet sporo taniej niż 400tys
Koleżanki rodzice wybudowali dom (łącznie z kupnem działki) za 500tys, ale dom jest naprawdę ogromny.
Ja bym aż tak dużego nie chciała i nie piętrowy, tylko parter+ poddasze na sypialnie.
Mi jest potrzebna na dole kuchnia, łazienka, salon, garderoba, gabinet. I na górze 4 sypialnie + łazienka.
Działkę mam, niedaleko Krakowa. Więc hmm, zastanawiamy się z TZtem, że chyba lepiej byłoby się wybudować niż 350tys wkładać w mieszkanie.
Stary 2012-02-26, 12:28   #4269
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mischievous Pokaż wiadomość
Kurcze, 250 tys to sporo zwazywszy na to ze juz za 400 tys mozna wybudowac caly dom;> no ale wiadomo wszystko zalezy od materialow i tego co dam do srodka dajecie i chcecie
Cóż, może wyjdzie taniej i wtedy będzie tylko lepiej Wiem, że po prostu Rodzice dają nam te 250 tys na wykończenie tej góry, jak zostanie z tego kasa to kupimy za to sprzęty AGD, meble itp. Ja niestety w ogóle się nie orientuję, ile kosztują te wszystkie materiały, no ale trzeba jednak trochę liczyć - same okna to dość drogi wydatek, bo chcemy jednak kupować jak najlepsze, musimy też zrobić ze dwie jaskółki, poza tym wszelkie rury, ogrzewanie, ocieplanie, podłogi, sufit, ściany... No i koszty robocizny i ewentualnego architekta wnętrz.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Koleżanki rodzice wybudowali dom (łącznie z kupnem działki) za 500tys, ale dom jest naprawdę ogromny.
Ja bym aż tak dużego nie chciała i nie piętrowy, tylko parter+ poddasze na sypialnie.
Mi jest potrzebna na dole kuchnia, łazienka, salon, garderoba, gabinet. I na górze 4 sypialnie + łazienka.
Działkę mam, niedaleko Krakowa. Więc hmm, zastanawiamy się z TZtem, że chyba lepiej byłoby się wybudować niż 350tys wkładać w mieszkanie.
Z tego, co piszesz, to wcale nie tak mały ten dom by wyszedł, skoro aż 4 sypialnie Ja planuję kuchnię, jadalnię, garderobę, sypialnię, średniej wielkości łazienkę (nie lubię bardzo małych), duży salon w połączeniu być może z gabinetem, no i ze dwa pokoje gościnne/dziecięce. Plus taras. Ale co wyjdzie w praniu i w czasie dyskusji z Lubym, to się zobaczy
Stary 2012-02-26, 12:31   #4270
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zastanawialabym sie nawet nad tym budowalabym od razu dom! Dzialka to teraz tez jest wydatek, zalezy gdzie bo mozna kupic za 30 000, a mozna za 150 000 (to ceny w moich okolicach, wiadomo ze wawa i inne wieksze miasta maja duzo wieksze ceny). No ale wszystko przed nami

Najpierw praca. Mysle jeszcze nad podyplomowka z wyceny nieruchomosci albo audytu, cos bedzie trzeba zrobic zeby przynosilo dodatkowy dochod.

Stary 2012-02-26, 12:43   #4271
Dotka90
Zakorzenienie

No muszą być 4 sypialnie, bo my jedną, dwie dla dzieci i jedna dla gości.

Mischi, to wszystko jest do przemyślenia jeszcze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-26, 13:01   #4272
Anesthesia
Wtajemniczenie

No w sumie tak, ja liczyłam dwie dla dzieci, które dopóki nie będzie dzieci, będą sypialniami dla gości Ale chyba jedną małą sypialnię trzeba będzie specjalnie dla gości zrobić, no bo my jednak mamy rodziny z dwóch różnych miast i jak będzie przyjeżdżał ktoś od strony Lubego to na 99% na noc.
Stary 2012-02-26, 13:13   #4273
gohs
Zakorzenienie

o rety, zostawić was na kilka godzin to naprodukowały tyle, że nie nadążam

Ja się niedawno wyprowadziłam z domu jednorodzinnego i jakoś specjalnie mi tego nie brakuje póki co, cieszę się miastowym życiem i własnym mieszkankiem. Wiadomo, miejsca mogłoby być trochę więcej, ale i tak jest ok

A w ogóle to poszliśmy wczoraj do brata TŻ i myślałam, że koło 22 wrócimy, a do 3 graliśmy w pokera Niestety wzrost na wadze dzisiaj Bo owszem, zapiekanek nie ruszyłam, ale były drinki i garść chipsów Za to dzisiaj max 4 posiłki, wody zdążyłam już 1,5l wypić i właśnie studzi mi się wielki kubek czerwonej herbaty
Stary 2012-02-26, 13:26   #4274
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ja w międzyczasie nakręciłam 15min hula-hop i aż mi głowa pulsuje :P Chwilka przerwy i zaraz drugie 15min. Co prawda trochę kiepsko, bo nie odczekałam nawet 30min po obiedzie, ale stwierdziłam, że skoro mam ochotę teraz to muszę to wykorzystać :P
I też mi się studzi czerwona herbatka A jak Wy dziewczyny ją pijecie? Bo ja się tyle naczytałam i mam mętlik w głowie... W końcu zdecydowałam, że piję do 30min po każdym posiłku (3-4 kubki dziennie), bo tak gdzieś wyczytałam, że czerwona herbata to jedyny napój do picia zaraz po jedzeniu... A inni uważają, że tak jak z każdym napojem, trzeba odczekać...

A drinkami Gohs się nie przejmuj, czasem trzeba sobie pozwolić Jak nas odwiedziła siostra Lubego kilka dni temu to też się skusiłam na 2 małe piwka i trochę bake rollsów
Stary 2012-02-26, 13:33   #4275
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w międzyczasie nakręciłam 15min hula-hop i aż mi głowa pulsuje :P Chwilka przerwy i zaraz drugie 15min. Co prawda trochę kiepsko, bo nie odczekałam nawet 30min po obiedzie, ale stwierdziłam, że skoro mam ochotę teraz to muszę to wykorzystać :P
I też mi się studzi czerwona herbatka A jak Wy dziewczyny ją pijecie? Bo ja się tyle naczytałam i mam mętlik w głowie... W końcu zdecydowałam, że piję do 30min po każdym posiłku (3-4 kubki dziennie), bo tak gdzieś wyczytałam, że czerwona herbata to jedyny napój do picia zaraz po jedzeniu... A inni uważają, że tak jak z każdym napojem, trzeba odczekać...

A drinkami Gohs się nie przejmuj, czasem trzeba sobie pozwolić Jak nas odwiedziła siostra Lubego kilka dni temu to też się skusiłam na 2 małe piwka i trochę bake rollsów
Ja szczerze mówiąc, piję (wodę, herbatę, cokolwiek) wtedy kiedy mam chęć Bo jakbym miała pilnować, że 30minut przed czy po jedzeniu i nie w trakcie to chyba bym szału dostała
Stary 2012-02-26, 13:44   #4276
Anesthesia
Wtajemniczenie

Heh, no tak Ja jestem ogólnie strasznie "wodopijna" i cały dzień muszę coś podpijać. Przeważnie wodę, bo herbatę chce mi się robić tylko przy okazji posiłków (za daleko do kuchni z pokoju ), więc przeważnie piję czerwoną herbatę właśnie po posiłkach

Ufff, 30 min intensywnego hula za mną, cała jestem mokra, aż się Luby z małą obawą w oczach patrzy :P Zaraz trzeba będzie pod prysznic wskoczyć...
Stary 2012-02-26, 13:49   #4277
Dotka90
Zakorzenienie

Ja piję czerwoną sypaną ze sklepu Czas na herbatę. Teraz akurat mam Pu erh Fitness, bardzo przyjemna. Najlepsza jak do tej pory to Pu Erh Letni Bukiet.
Piję 30 minut po posiłku. Piję 4-5kubków dziennie - staram się po każdym posiłku, ale wiadomo, jeżeli jestem np. cały dzień na uczelni, to tylko 2 dziennie mi wychodzą, bo nie ma kiedy wypić.
Stary 2012-02-26, 13:51   #4278
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja piję czerwoną sypaną ze sklepu Czas na herbatę. Teraz akurat mam Pu erh Fitness, bardzo przyjemna. Najlepsza jak do tej pory to Pu Erh Letni Bukiet.
Piję 30 minut po posiłku. Piję 4-5kubków dziennie - staram się po każdym posiłku, ale wiadomo, jeżeli jestem np. cały dzień na uczelni, to tylko 2 dziennie mi wychodzą, bo nie ma kiedy wypić.
Czyli dość podobnie jak ja, choć ja czasami w 15, 20min po posiłku. Jak jestem u Lubego to piję torebkową Pu-erh BioActive o smaku cytrynowym, w domu mam tej samej firmy, tylko sypaną. Ale obok uczelni mam małą herbaciarnię to może tam się zacznę zaopatrywać w sypańce...
Stary 2012-02-27, 09:57   #4279
Dotka90
Zakorzenienie

Ja wczoraj:
I. jajecznica, mozarella, grahamka
II. Tortilla (jak w sb)
III. Mały kawalek ciasta fasolowego
IV. Serek homo

Spaceru nie było, bo pół dnia lało, a wieczorem byliśmy na spocie.
Waga dzisiaj mniejsza o 0,2, czyli 76,4.

Dziewczyny, a Wy jak tam?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-27, 16:21   #4280
syynia
Raczkowanie

Dziewczynki u mnie kolejny spadek -1,1kg w tydzień
dziś mija 2 miesiąc mojej diety schudłam ---> 13kg !<jupi> dietetyczka mnie pochwaliła i powiedziała ,że bardzo ładnie sobie radzę
Hm jeśli mam 165cm wzrostu ,to ile powinnam ważyć ? koło 58-60kg?

do zrzucenia mam jeszcze 12,5 kg żeby ważyć 60kg mam nadzieję ,że w 2,5 miesiąca to zrealizuję
syynia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 16:45   #4281
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syynia Pokaż wiadomość
dziś mija 2 miesiąc mojej diety schudłam ---> 13kg !<jupi> dietetyczka mnie pochwaliła i powiedziała ,że bardzo ładnie sobie radzę

do zrzucenia mam jeszcze 12,5 kg żeby ważyć 60kg mam nadzieję ,że w 2,5 miesiąca to zrealizuję
Wow, gratuluję, ja odchudzam się dwa miesiące, ale spadek wagi u mnie jest o wiele mniejszy, bo 0,5kg tygodniowo.
Przy 165cm wzrostu powinnaś ważyć ok. 60-65kg. Norma BMI dla Ciebie zaczyna się już od ok. 68kg (ja mam 164cm i dla mnie BMI na granicy normy jest przy 67kg).
Powodzenia w dalszym odchudzaniu Ja też mam przed sobą jeszcze jakieś 13kg do zrzucenia, ale z moim tempem może mi jeszcze dłuuuugo zejść :P

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2012-02-27 o 16:46
Stary 2012-02-27, 16:49   #4282
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syynia Pokaż wiadomość

Brawo, idziesz jak burza

U mnie dzisiaj waga wczorajsza, a szkoda Aktualnie jest 73, jednak te sobotnie drinki mi bokiem wyszły

Dzisiaj od rana wzorowo, była siłownia - rowerek, potem 0,5h siłowego z duuużym obciążeniem i na koniec jeszcze 4,5km biegu
Generalnie to chyba od marca już nie dam rady na siłownię chodzić No ale cieplej się robi, więc przymierzam się do powrotu do biegania No i chciałabym sobie kupić hantle ze zmiennym obciążeniem, żeby w domu ćwiczyć (może TŻ też się skusi ) no ale 180zł kosztują
Stary 2012-02-27, 19:54   #4283
Anesthesia
Wtajemniczenie

U mnie wczoraj bardzo podobnie jak w sobotę, Teściowa zrobiła pyszne tortille (właściwie same warzywka + odrobina ketchupu, kurczaka no i sam placek tortilli, a taaaaaakie dobre! )

A dzisiaj już niestety wróciłam do domu i tak się stresowałam rozłąką z Lubym i uczelnią, że w ogóle nie miałam apetytu (i nadal nie mam)... Ale z rozsądku cośtam jadłam :P
- 3 wafle ryżowe z dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym
- batonik muesli (106 kcal)
- pieczone podudzie z kurczaka z surówką
- jogurt brzoskwioniowy z 1 i 1/2 garści płatków JustFit
Z "grzechów" to wypiłam trochę ponad pół Kubusia Play (130kcal / 250ml), bo Teściowa mi dała na drogę zamiast mineralnej. Poza tym czerwona herbata, niestety prawie zero wody...
Z ćwiczeń to poranna porcja na brzuch plus 30min hula-hop.
Ale im dłużej patrzę na mój rozkład zajęć, tym bardziej wątpię w to, czy znajdę w tym semestrze czas na jogging lub jakiekolwiek ćwiczenia zajmujące dłużej niż 20min...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-27, 20:03   #4284
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wczoraj bardzo podobnie jak w sobotę, Teściowa zrobiła pyszne tortille (właściwie same warzywka + odrobina ketchupu, kurczaka no i sam placek tortilli, a taaaaaakie dobre! )

A dzisiaj już niestety wróciłam do domu i tak się stresowałam rozłąką z Lubym i uczelnią, że w ogóle nie miałam apetytu (i nadal nie mam)... Ale z rozsądku cośtam jadłam :P
- 3 wafle ryżowe z dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym
- batonik muesli (106 kcal)
- pieczone podudzie z kurczaka z surówką
- jogurt brzoskwioniowy z 1 i 1/2 garści płatków JustFit
Z "grzechów" to wypiłam trochę ponad pół Kubusia Play (130kcal / 250ml), bo Teściowa mi dała na drogę zamiast mineralnej. Poza tym czerwona herbata, niestety prawie zero wody...
Z ćwiczeń to poranna porcja na brzuch plus 30min hula-hop.
Ale im dłużej patrzę na mój rozkład zajęć, tym bardziej wątpię w to, czy znajdę w tym semestrze czas na jogging lub jakiekolwiek ćwiczenia zajmujące dłużej niż 20min...
Lepsze 20minut niż nic Każda forma ruchu daje efekty, a jak masz mało czasu to warto pomyśleć o treningu interwałowym - zajmuje mniej czasu a daje kopa naszemu metabolizmowi jeszcze na sporo godzin po ćwiczeniach

Moje menu dzisiejsze:
1. wasy z pasztetem borowikowym i ketchupem (smak dzieciństwa normalnie )
2. pieczony dorsz, warzywa na parze
3. serek homo, gruszka
4. żurek z jajkiem
5. wasy z pasztetem
Stary 2012-02-27, 21:11   #4285
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Lepsze 20minut niż nic Każda forma ruchu daje efekty, a jak masz mało czasu to warto pomyśleć o treningu interwałowym - zajmuje mniej czasu a daje kopa naszemu metabolizmowi jeszcze na sporo godzin po ćwiczeniach

Moje menu dzisiejsze:
1. wasy z pasztetem borowikowym i ketchupem (smak dzieciństwa normalnie )
2. pieczony dorsz, warzywa na parze
3. serek homo, gruszka
4. żurek z jajkiem
5. wasy z pasztetem
No tak, zawsze lepiej COŚ niż totalnie nic Poza tym z porannej porcji ćwiczeń na pewno nie zrezygnuję, choćbym miała się nie wysypiać. Ale chciałabym najlepiej codziennie albo chociaż co dwa dni zrobić coś poza tym - tak jak teraz robię 30min hula-hop, czy na wiosnę może zacząć biegać... Ze dwa, trzy razy w tygodniu miałabym może czas biegać wieczorem, pytanie tylko czy po całym dniu na uczelni będę miała jeszcze na to siłę :/

A jadłospisik całkiem ładny Napisałaś o dorszu i zamarzyła mi się ryba... Kilka dni temu jadłam takiego pysznego dorsza wędzonego... A w mojej okolicy nie wiem, gdzie mogę takiego dostać...
Stary 2012-02-27, 21:15   #4286
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, zawsze lepiej COŚ niż totalnie nic Poza tym z porannej porcji ćwiczeń na pewno nie zrezygnuję, choćbym miała się nie wysypiać. Ale chciałabym najlepiej codziennie albo chociaż co dwa dni zrobić coś poza tym - tak jak teraz robię 30min hula-hop, czy na wiosnę może zacząć biegać... Ze dwa, trzy razy w tygodniu miałabym może czas biegać wieczorem, pytanie tylko czy po całym dniu na uczelni będę miała jeszcze na to siłę :/

A jadłospisik całkiem ładny Napisałaś o dorszu i zamarzyła mi się ryba... Kilka dni temu jadłam takiego pysznego dorsza wędzonego... A w mojej okolicy nie wiem, gdzie mogę takiego dostać...
Jak już kilka razy się zmobilizujesz do biegania to potem naprawdę dużo łatwiej to przychodzi - kwestia przyzwyczajenia
Stary 2012-02-27, 21:29   #4287
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Jak już kilka razy się zmobilizujesz do biegania to potem naprawdę dużo łatwiej to przychodzi - kwestia przyzwyczajenia
Mam nadzieję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-28, 08:22   #4288
gohs
Zakorzenienie

Heloł Wam, melduje się grubas Wczorajszy cały dzień był ładny, ale wieczorem dopadł mnie głód i tym samym koło 22 zjadłam gruszkę i sporą garść musli Efektem na wadze 73,6 Dostałam @, może teraz już będzie lepiej... Ale no dzisiaj od rana też głód - przed 8 jadłam śniadanie a najchętniej już bym wszamała to co mam zaplanowane na 11

W ogóle to moja sezonowa przygoda z siłownią została zakończona. Mogłabym jeszcze dzisiaj iść, ale stwierdziłam, że chyba wreszcie wyruszę biegać w teren i chcę wykorzystać zapał póki nie zgaśnie No i kuszą mnie te hantle bardzo, tylko skąd ja kasę wezmę
Stary 2012-02-28, 10:36   #4289
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ja dziś się ważyłam pierwszy raz na mojej wadze od czasu walentynek... No i pokazała 74,1kg. Mogłoby być lepiej, no bo wychodzi na to, że w 2 tygodnie schudłam 0,9kg, wkurza mnie to, mogłoby mi trochę przyśpieszyć, bo to tempo 0,5kg/tydz jest troszkę mało satysfakcjonujące :P

Na śniadanie jogurt z muesli, poranne brzuszki i ćwiczenia na ramiona "odrobione". A za 15 min trzeba się wybrać na uczelnię... :/

Poza tym się pomierzyłam, ale jakoś nie ufam swoim pomiarom - chyba nie mierzę się dokładnie w tych samych miejscach, co poprzednio, bo wychodzi na to, że z piersi i talii by mi sporo spadło (w piersiach 4cm, w talii też 4-5cm), za to w udach i biodrach przybyło i to sporo (ok. 3cm)... :/ A po spodniach jakoś nie widzę, żebym przytyła. Chyba po prostu nie mogę trafić w to samo miejsce, bo też np. mierząc biceps w różnych miejscach odległych od siebie o 2-3cm mam różnicę obwodu nawet do 4cm Chyba pozostanę przy wagowych zmianach i przestanę się mierzyć :P
Stary 2012-02-28, 10:58   #4290
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś się ważyłam pierwszy raz na mojej wadze od czasu walentynek... No i pokazała 74,1kg. Mogłoby być lepiej, no bo wychodzi na to, że w 2 tygodnie schudłam 0,9kg, wkurza mnie to, mogłoby mi trochę przyśpieszyć, bo to tempo 0,5kg/tydz jest troszkę mało satysfakcjonujące :P

Na śniadanie jogurt z muesli, poranne brzuszki i ćwiczenia na ramiona "odrobione". A za 15 min trzeba się wybrać na uczelnię... :/

Poza tym się pomierzyłam, ale jakoś nie ufam swoim pomiarom - chyba nie mierzę się dokładnie w tych samych miejscach, co poprzednio, bo wychodzi na to, że z piersi i talii by mi sporo spadło (w piersiach 4cm, w talii też 4-5cm), za to w udach i biodrach przybyło i to sporo (ok. 3cm)... :/ A po spodniach jakoś nie widzę, żebym przytyła. Chyba po prostu nie mogę trafić w to samo miejsce, bo też np. mierząc biceps w różnych miejscach odległych od siebie o 2-3cm mam różnicę obwodu nawet do 4cm Chyba pozostanę przy wagowych zmianach i przestanę się mierzyć :P
No z centymetrem faktycznie ciężko jest się ogarnąć, ale wystarczy ustalić sobie jedną metodę pomiaru i powinno być ok

Ufff, dotrwałam do 10:30 z II śniadaniem Placki z serka wiejskiego Lepsze są na ciepło, ale zimne też ok
Jestem dzisiaj ostatni dzień w starej pracy i niedługo się stąd ewakuuję Jadę do galerii z mamą na kawę i coś zjeść - chyba wezmę sobie torcik warzywny z GreenWaya - smaczny, sycący i rozgrzewający, bo właśnie czegoś takiego mi trzeba. Śnieg sypie i znowu jest biało A miałam iść biegać dzisiaj, no zobaczymy

W ogóle to jutro i czwartek mam tylko od 8 do 10 na uczelni a potem już nie muszę jechać do pracy, więc mam wolne A piątek w ogóle bezkarnie mogę zostać w domu, normalnie wypas

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości