|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
wow, tak szybko??? Jestem w totalnym szoku
Gratulacje Marika ![]() ![]() ![]() jejku, dotarło teraz do mnie, że to może się zdarzyć każdej z nas i w każdej chwili.... We Wrocławiu biało ![]()
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Dzeń Dobry weekendowo!
Próbuje właśnie namówić mojego męża na wyjście na rynek bo jabłka. Idzie mi to średnio;0 Dziś dalszy ciąg prania - prasowania. Więc dzień szybko minie. Wczoraj patrzyłam na zdjęcie Sary i nie mogłam uwerzyć, że to już. Że ona już urodziła. i, że ja też mam takiego maluszka w brzuchu. Siedzałam jak zahipnotyzowana i się zastanawiam kiedy będzie moja godzina "P"! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Rozeznanie
|
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
w Toruniu nic nie widać. Przynajmniej z mojego okna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a działa jak się wytworzy ![]() ![]() u mnie zaczęło sypać z godz temu...
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
w Katowicach sypie
![]() ale mamy ciszę tutaj jak makiem zasiał................... .............. Ładnie Marika zahipnotyzowała nas ![]() Każda teraz myśli, co by tu zrobić, żeby zdążyć hehe a ja postanowiłam za przykładem Stokrotki pościskać nogi hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
|
Marika, gratuluje
![]() jak wczoraj przeczytałam, pomyślałam, już???? chyba zaczynam się bać. u mnie biało od wczoraj, drogi były zablokowane, wracałam ze Szczecina, do połowy drogi czysto, zero śniegu, a później- masakra. dziś też jadę, muszę mam seminarium, tż się krzywi, bo mówi co to za its jak musisz jeździć. niestety, na pierwszym muszę być... Miłego Dnia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Raczkowanie
|
gosiaczek ja Mateuszkowi robie syrop tak:
cebula średnia, ok 3-5 zabków czosnku, duzo miodu i sok z całej cytryny. Jesli dasz na grzejnik znacznie szybciej pusci sok. Z tym miodem i cytryna jeszcze lepiej smakuje i ma wieksze własciwosci ![]() ![]() odpoczywaj duzo, moze zaproś rodziców lub tesciów to bedziesz miec troche wolnego od małej... Ja tez troche lezaca, Mati to tez 3 latek i kurcze wiem jak choc chwile ciezko z dzieckiem polezec.. trzymaj sie ![]()
#4269 |
Zakorzenienie
|
madziu dziekuję. hania w marcu konczy 3. No ale chore dziecko to najgorsza masakra. Maruda na calego.
czytalam w necie zeby wlasnie nie dawac miodu bo podraznia gardlo, zamisat miodku dac cukier. Zrobie na noc i na jutro bede miec. u mnie juz nie pada. za to ziiiimno i szaaro ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
ja znowu miałam sen z porodem. Najlepsze, że zawsze to SN...dziwne;-)
Kopy w żebra stały się od wczoraj bolesne, jak uderzenie w kolanko, kiedy aż robi się ciemno przed oczami.... Muszę spakować torbę z ciuszkami, moja już jest potrzebuję wrzucić zestaw do lewatywy i ręczniki;-) nienawidzę zimy i śniegu, a tu cały czas sypie
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
gosiaczek ja duzo daje miodu, ale mamy 100% naturalny z bliskiej nam pasieki i mały na 100% nie ma uczulenia...
u nas troche lepiej wiekowo, bo Mati w czerwcu bedzie miec 4... juz bardzo samodzielny, ale pomysły na zarabiste: sikanie w WC na stojaco po scianach i podłodze, wlewanie soku z marchwi do kwatków, no i ogolnie duzo packania w wodzie w łazience.. najgorsze ze idzie sam i robi co chce a ja musze potem interweniowac i krzyczec ![]() Ogólnie to jest str zywy i wesoły tylko ja teraz nie w formie do jego wyskoków. teraz poszli z TZ na snieg to moze sie tak umeczy ze spac pojdzie ![]()
#4272 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a sikanie na stojąco też przerabiamy.... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie ok, plamien nie ma. czyli taka jednorazwoa akcja. ![]() poszlam posortowac malego rzecy do prania. wyszly mi 3 miski... do tego 5 kombinezonow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zadomowienie
|
ja już jestem w trakcie prania ciuszków dla małej, wczoraj wyprasowałam pierwszą partię i pościel
![]() Niby jeszcze trochę, ale zaczynam panikować strasznie ![]() ![]() U nas nie pada ale jest brzydko, szaro i ponuro... brrrr ![]() Miłej soboty!! ![]()
#4275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale u nas biało się zrobiło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
Widzę , że Marika zmobilizowała nas wszystkie
![]() ![]() U mnie też szaro, buro i ponuro. Na osłodę wcinam mandarynki i jabłuszka kupione rano na bazarku. Miłego dnia Brzusie i Mamusie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() W ogóle siedzę teraz jak królowa, teściowa myje okno balkonowe po remoncie, a teść z mężem uszczelniają. No w końcu nie będzie mi wiało w kuchni. ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-11-27 o 12:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak waszę samopoczucie dzisiaj??Byliśmy dziś w mieście na zakupach ale nie dla dzidzi, po buty dla męza.Teraz mężus szykuje swoje debiutanckie spaghetti potem idziemy do znajomych na ostatki. Fajnie ciesze się.Daruje sobie dzis porzadki..mimo ze jest sobota ale nie będe na wariata szalała, wstawiłam tylko pranie...w poniedziałek mężuś ma wolne idziemy razem do lekarza na wizyte( ale raczej bez usg) potem posprzatamy ![]() ![]() Mam juz maloox na zgage, po wczorajszej meczarni pamiętałam by kupic. Anka_bzzz faktycznie bez recepty jest. Miłego weekendu życzę.
![]() |
#4279 |
Zadomowienie
|
Mariko gratuluję!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Pierwsza Mama rozpakowana...wiecie co, dziś rano myślałam o Marice czy czasami Świąt nie powita już z Sarką na rękach...szok, normalnie puls mi podskoczył chyba do 100!! Cieszę się, a jednocześnie jestem trochę przerażona...równie dobrze wychodzi na to, że mój Karol może sobie zażyczyć przyjścia na świat w Sylwestra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
A ja wczoraj zrobilam cos dla siebie i fajnie sie czuje. Była u mnie przyjacióleczka poplotkowałyśmy, kupiłam farbe tzn szamon koloryzujacy bez amoniaku i pofarbowała mi włoski potem zrobiłam sobie henne i jeste czarnula....miałam isc dzis podciąć włoski do fryzjera ale maż mnie uświadomił , że dzisostatki i pewnie nie ma szans znależć jakiegos wolnego fryzjera co by z miejsca obciął , więc w poniedziałek pójde...ale fajnie.
Nasze marzenie się spełniło ![]() ![]() ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki ![]() Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-11-27 o 13:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zadomowienie
|
ja właśnie skończyłam prasować. Kolejna porcja ubrań będzie jutro do prasowania. Narazie na bierząco będę to robić.
Mały dziś jest jakiś wredny... rusza się i kopie mocno.. aż mnie boli brzuch jak przywali. Na obiad kluski śląskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |||
Zakorzenienie
|
Przedewszystkim GRATUALCJE DLA MARIKI!!!!
Fakt szybko ale poweim wam ze nie przestarszylo mnie to, mi czas leci jak szalony. Takze juz od jakiegos czasu zdaje sobie sprawe ze to juz tak blisko ale ja dalej nie przygotowana ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj spędziliśmy bardzo miły wieczór ze znajomymi...oczywiście temat numer jeden - Mały ![]() ![]() A dziś mam mega śpiący dzień - Mały za to od 7 rano aktywny...a ja przysypiam...zrobiłam mężowi pranie koszul, posprzątałam chałupkę, spakowałam babcię, bo jedzie do Syna do Szczecina jutro...i się nudzę okropnie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
teściowa pojechała, teściu robi okna nadal, a ja się panoszę, bo nie mam nic do roboty
co lepsze, teściowa chciała nakarmić synka u siebie, on, że nie będzie jadł, a tu zonk ![]() ![]() o zakupy proszę się od 3 dni..................... oczywiście nie wielkie, bo w portfelu 12 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Rozeznanie
|
Ja mam dzisiaj lenia... nic mi sie nie chce... łazikuje tylko i szukam czegos do jedzenia... ehhh łakomstwo.
Tż pojechał na imprezę firmową a ja siedzę sama ![]() Na poprawę humoru dostałam wiadomośc że siostra Tż przywiezie jutro mi ubranka po swojej córci, będę mogła zacząć prać i prasowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
mozecie mi powiedzieć co mała Sara ma koło twarzy? Smoczek? Termometr? co to?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sarka ma paznokietki jak pomalowane - nie mogę się napatrzeć na nią!! No i waga Małej jak najbardziej odpowiednia - moja przyjaciółka urodziła córeczkę w 40tc, ważyła 2,900, także Sarka w terminie pewno ze 4.000kg by ważyła! Trzeba się zastanowić rzeczywiście nad nową częścią wątku...nie wiem, po ilu to postach?? No i może niech go prowadzi tym razem dziewczyna, która rodzi jakoś pod koniec lutego ![]() No i trzeba by było zaznaczyć na naszej liście, że Mamy już pierwsze dzieciątko na świecie!! ![]() Buziaki dla wszystkich Mam, ja zmykam robić obiadek powolutku! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
chyba dawka z mlekiem?
![]() ![]() Ja dzisiaj byłam zamówić łóżeczko - w ciągu tygodnia powinno być ![]() ![]() wszyscy dookoła mi polecają te lateksowe, dodatkowo że skoro to łóżeczko ma służyć do 6 roku życia...to już lepiej wydać te 250-300zł i mieć spokój niż wymieniać co roku, może i faktycznie racja; ps. do TŻ już zapowiedziałam że nasza córcia (która jest w planach) jak będzie się rodzić to musimy mieć dla niej osobny pokoik i zrobię tak boski pokój że aż ACH... dziś po raz 1 przekroczyła moja noga hurtownię dziecięcą... JAKIE TAM SĄ RZECZY!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaa.....oooooc h! ale i tak bardziej opłaca mi się brać z allegro bo to droga hurtownia ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-11-27 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
ja urodziłam się dokładnie miesiąc przed terminem i ważyłam ponad 3kg - także kobyłka spora!
![]() ![]() już torby mam wyciągnięte i tylko muszę popakować rzeczy do nich...aaa!
#4290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam zamiar naszykowac najpotrzebniejsze rzeczy do świąt... prać będę od poniedziałku... powoli prasować. Zaplanowałam że do szpitala spakuje się przed świętami bo jakoś mam obawy co to będzie... a bardzo nie chciałabym rodzić w świeta. To wypadnie miesiąc przed terminem więc nigdy nic nie wiadomo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.