Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-27, 09:27   #4261
hawea
Rozeznanie

GG do hawea
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

wow, tak szybko??? Jestem w totalnym szoku

Gratulacje Marika Sarunia jest śliczna.

jejku, dotarło teraz do mnie, że to może się zdarzyć każdej z nas i w każdej chwili....

We Wrocławiu biało

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 09:50   #4262
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Dzeń Dobry weekendowo!

Próbuje właśnie namówić mojego męża na wyjście na rynek bo jabłka. Idzie mi to średnio;0
Dziś dalszy ciąg prania - prasowania. Więc dzień szybko minie.

Wczoraj patrzyłam na zdjęcie Sary i nie mogłam uwerzyć, że to już. Że ona już urodziła. i, że ja też mam takiego maluszka w brzuchu. Siedzałam jak zahipnotyzowana i się zastanawiam kiedy będzie moja godzina "P"!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 09:53   #4263
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
We Wrocławiu biało
Zielona Góra też zasypana
Stary 2010-11-27, 09:59   #4264
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Zielona Góra też zasypana
w Toruniu nic nie widać. Przynajmniej z mojego okna.

Stary 2010-11-27, 10:08   #4265
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a takie moze głupie pytanie ale czy migowy jest językiem "międzynarodowym" tzn. czy znak np. "tata" zawsze wygląda tAK samo bez względu na to czy mówi Niemiec czy Polak??
podobno nie :/ tak kiedyś slyszalam

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
dziewczyny pamiwetacie jak sie robi syrop z cebuli? chodzi mi o to ile cukru na 1 normalnej wielkosci cebule i czy naprawde dziala on dopiero po odstaniu 8 godxin? cos wiecie o tym??
ja nie robie wg jakiegoś przepisu, warstwa cebuli w plastrach, zasypuję cukrem, tak zeby przykryło choc trochę i tak w kółki
a działa jak się wytworzy więc to kilka godzin trwa, ale nie slyszlaam nic że musi odstac

u mnie zaczęło sypać z godz temu...

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 10:16   #4266
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

w Katowicach sypie
ale mamy ciszę tutaj jak makiem zasiał................... ..............
Ładnie Marika zahipnotyzowała nas
Każda teraz myśli, co by tu zrobić, żeby zdążyć hehe
a ja postanowiłam za przykładem Stokrotki pościskać nogi hehe
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 10:26   #4267
madelinem
Zadomowienie

Marika, gratuluje

jak wczoraj przeczytałam, pomyślałam, już???? chyba zaczynam się bać.

u mnie biało od wczoraj, drogi były zablokowane, wracałam ze Szczecina, do połowy drogi czysto, zero śniegu, a później- masakra. dziś też jadę, muszę mam seminarium, tż się krzywi, bo mówi co to za its jak musisz jeździć. niestety, na pierwszym muszę być...

Miłego Dnia
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 10:34   #4268
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))

gosiaczek ja Mateuszkowi robie syrop tak:
cebula średnia, ok 3-5 zabków czosnku, duzo miodu i sok z całej cytryny. Jesli dasz na grzejnik znacznie szybciej pusci sok. Z tym miodem i cytryna jeszcze lepiej smakuje i ma wieksze własciwosci. Do tego pulmex baby na plecki i stopki, olbas kilka kropel na poduszke na spanko, masc majerankowa na nos i cos do psikania do nosa... u nas pomaga
odpoczywaj duzo, moze zaproś rodziców lub tesciów to bedziesz miec troche wolnego od małej...
Ja tez troche lezaca, Mati to tez 3 latek i kurcze wiem jak choc chwile ciezko z dzieckiem polezec.. trzymaj sie
Stary 2010-11-27, 10:49   #4269
gosiaczek071
Zakorzenienie

madziu dziekuję. hania w marcu konczy 3. No ale chore dziecko to najgorsza masakra. Maruda na calego.

czytalam w necie zeby wlasnie nie dawac miodu bo podraznia gardlo, zamisat miodku dac cukier. Zrobie na noc i na jutro bede miec.

u mnie juz nie pada. za to ziiiimno i szaaro a ja nadal na letnich auto mam :/ dzis wstawiam pierwsze pranie, za tydzien bede miec szafę
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 10:59   #4270
muron
Zakorzenienie

ja znowu miałam sen z porodem. Najlepsze, że zawsze to SN...dziwne;-)

Kopy w żebra stały się od wczoraj bolesne, jak uderzenie w kolanko, kiedy aż robi się ciemno przed oczami....

Muszę spakować torbę z ciuszkami, moja już jest potrzebuję wrzucić zestaw do lewatywy i ręczniki;-)

nienawidzę zimy i śniegu, a tu cały czas sypie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 11:00   #4271
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))

gosiaczek ja duzo daje miodu, ale mamy 100% naturalny z bliskiej nam pasieki i mały na 100% nie ma uczulenia...

u nas troche lepiej wiekowo, bo Mati w czerwcu bedzie miec 4... juz bardzo samodzielny, ale pomysły na zarabiste: sikanie w WC na stojaco po scianach i podłodze, wlewanie soku z marchwi do kwatków, no i ogolnie duzo packania w wodzie w łazience..
najgorsze ze idzie sam i robi co chce a ja musze potem interweniowac i krzyczec
Ogólnie to jest str zywy i wesoły tylko ja teraz nie w formie do jego wyskoków.
teraz poszli z TZ na snieg to moze sie tak umeczy ze spac pojdzie ogolnie to wstajac i sie kładąc dziekuje ze do przedszkola chodzi...
Stary 2010-11-27, 11:41   #4272
dewi
Rozeznanie

Cytat:
madziu dziekuję. hania w marcu konczy 3. No ale chore dziecko to najgorsza masakra. Maruda na calego.

czytalam w necie zeby wlasnie nie dawac miodu bo podraznia gardlo, zamisat miodku dac cukier. Zrobie na noc i na jutro bede miec.

u mnie juz nie pada. za to ziiiimno i szaaro a ja nadal na letnich auto mam :/ dzis wstawiam pierwsze pranie, za tydzien bede miec szafę
jakbyś zrobiła ten syropek teraz to wieczorem mogłabyś już podać... ja robie z samej cebuli... Kroje w plastry i zasypuje cukrem... średnio ok 2 łyżeczki na jedną cebulę. Ważne by na górze było mocniej posypane.

Cytat:
Napisane przez Madzia:)) Pokaż wiadomość
gosiaczek ja duzo daje miodu, ale mamy 100% naturalny z bliskiej nam pasieki i mały na 100% nie ma uczulenia...

u nas troche lepiej wiekowo, bo Mati w czerwcu bedzie miec 4... juz bardzo samodzielny, ale pomysły na zarabiste: sikanie w WC na stojaco po scianach i podłodze, wlewanie soku z marchwi do kwatków, no i ogolnie duzo packania w wodzie w łazience..
najgorsze ze idzie sam i robi co chce a ja musze potem interweniowac i krzyczec
Ogólnie to jest str zywy i wesoły tylko ja teraz nie w formie do jego wyskoków.
teraz poszli z TZ na snieg to moze sie tak umeczy ze spac pojdzie ogolnie to wstajac i sie kładąc dziekuje ze do przedszkola chodzi...
Michas w sierpniu będzie miał 4 latka... też jest bardzo samodzielny... pomysłów mu nie brakuje...
a sikanie na stojąco też przerabiamy.... na dodatek czyszczenie kibelka po sikaniu... ehhh łazienka pływa. Czasem nawet nie wiem kiedy on broi w łazience
Stary 2010-11-27, 11:46   #4273
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

Kopy w żebra stały się od wczoraj bolesne, jak uderzenie w kolanko, kiedy aż robi się ciemno przed oczami....

Muszę spakować torbę z ciuszkami, moja już jest potrzebuję wrzucić zestaw do lewatywy i ręczniki;-)

muron a ty pytalas w szpitalu czy masz miec swoją lewatywkę czy tak profilaktycznie bierzesz? moze porusze temat w srode na wizycie... wiem, ze mojej siostrze to robili (w tym samym szpitalu) ale ona nie miala swojej, to wtedy oni uzywają takiej wielorazowej? czy jak...? ze potem innym wsadzaja to w d...albo ktos przede mna (ewentualnie) by jej uzywal? czy to jest jednorazowe...? ja nie mialam nigdy robionej, jakos przeraza mnie to, ciekawe czy boli i jakie to uczucie, ktos wie?

u mnie ok, plamien nie ma. czyli taka jednorazwoa akcja.
poszlam posortowac malego rzecy do prania. wyszly mi 3 miski... do tego 5 kombinezonow 5 kompl poscieli, jedna posciel do kosza wiklinowego, 5 kocyków.... musze dokupic skrpetki, zimowa czapke i szalik (bedzie potrzebny prawda??) ze 2 pary niedrapkow, kilka bodziakow i chyba tyle.. NAjwiecej mam pajacykow i spioszkow.... no i chyba to najwygodniejsze ciuchy dla maluszka.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 11:51   #4274
olbka
Zadomowienie

ja już jestem w trakcie prania ciuszków dla małej, wczoraj wyprasowałam pierwszą partię i pościel
Niby jeszcze trochę, ale zaczynam panikować strasznie
U nas nie pada ale jest brzydko, szaro i ponuro... brrrr a zaraz jedziemy na zakupki...

Miłej soboty!!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 11:52   #4275
dewi
Rozeznanie

Cytat:
muron a ty pytalas w szpitalu czy masz miec swoją lewatywkę czy tak profilaktycznie bierzesz? moze porusze temat w srode na wizycie... wiem, ze mojej siostrze to robili (w tym samym szpitalu) ale ona nie miala swojej, to wtedy oni uzywają takiej wielorazowej? czy jak...? ze potem innym wsadzaja to w d...albo ktos przede mna (ewentualnie) by jej uzywal? czy to jest jednorazowe...? ja nie mialam nigdy robionej, jakos przeraza mnie to, ciekawe czy boli i jakie to uczucie, ktos wie?

poszlam posortowac malego rzecy do prania. wyszly mi 3 miski... do tego 5 kombinezonow 5 kompl poscieli, jedna posciel do kosza wiklinowego, 5 kocyków.... musze dokupic skrpetki, zimowa czapke i szalik (bedzie potrzebny prawda??) ze 2 pary niedrapkow, kilka bodziakow i chyba tyle.. NAjwiecej mam pajacykow i spioszkow.... no i chyba to najwygodniejsze ciuchy dla maluszka.
lewatywę miałam robioną swoją kupioną była ona jednorazowa. To nic nie boli, dziwię się nawet że taki popłoch panuje wśród opinii o lewatywie

ale u nas biało się zrobiło
Stary 2010-11-27, 12:02   #4276
dizi
Zadomowienie

Widzę , że Marika zmobilizowała nas wszystkie Ja wczoraj po tej wiadomości jeszcze raz sprawdziłam torby do szpitala Mam termin 10 dni po niej, więc się przeraziłam...

U mnie też szaro, buro i ponuro. Na osłodę wcinam mandarynki i jabłuszka kupione rano na bazarku.

Miłego dnia Brzusie i Mamusie!
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 12:11   #4277
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:

ja miałam robioną lewatywę w szpitalu dwukrotnie. Zestawy jednorazowe szpitalne, nie musiałam mieć swoich. Jedyną krępującą rzeczą było dla mnie rozebrać się przed pielęgniarką i wypiąć się, no a że kilka dziewczyn miało to się śmiałyśmy, że nie zdążymy do kibelka dojść ( przy czym jedną miałam robioną na stojąco w kibelku). Uczucie w miarę przyjemne, to tylko ciepła woda z mydlinami. Druga lewatywa to jak bułka z masłem hehehe

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Widzę , że Marika zmobilizowała nas wszystkie Ja wczoraj po tej wiadomości jeszcze raz sprawdziłam torby do szpitala Mam termin 10 dni po niej, więc się przeraziłam...

U mnie też szaro, buro i ponuro. Na osłodę wcinam mandarynki i jabłuszka kupione rano na bazarku.

Miłego dnia Brzusie i Mamusie!
też wcinam mandarynki i jabłuszka , teściowa mi przywiozła

W ogóle siedzę teraz jak królowa, teściowa myje okno balkonowe po remoncie, a teść z mężem uszczelniają. No w końcu nie będzie mi wiało w kuchni.

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-11-27 o 12:16
Stary 2010-11-27, 12:55   #4278
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
......cały czas myślę o Marice.........

Sara urodziła się z bardzo dobrą wagą ,niektóre dzieci w terminie tyle przecież ważą

mój Tż urodził się z początkiem 7 miesiąca miał zaledwie 1200 g i 10 % na przeżycie mu wtedy dawali, wyrósł na zdrowego ,wysokiego i przystojnego faceta.
Hej dziewczyny. ja tez cały czas myśle o Marice. nawet mi się dzisiaj śniła. Jestem ciekawa jak Sara się czuje, faktycznie wagę ma prawidłową ale urodziła się w 8 miesiącu...albo termin błednie policzony skoro akcja porodowa sama z siebie sie zaczęła.

Jak waszę samopoczucie dzisiaj??Byliśmy dziś w mieście na zakupach ale nie dla dzidzi, po buty dla męza.Teraz mężus szykuje swoje debiutanckie spaghetti potem idziemy do znajomych na ostatki. Fajnie ciesze się.Daruje sobie dzis porzadki..mimo ze jest sobota ale nie będe na wariata szalała, wstawiłam tylko pranie...w poniedziałek mężuś ma wolne idziemy razem do lekarza na wizyte( ale raczej bez usg) potem posprzatamyrazem zawsze to lżej

Mam juz maloox na zgage, po wczorajszej meczarni pamiętałam by kupic. Anka_bzzz faktycznie bez recepty jest.
Miłego weekendu życzę.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 12:57   #4279
cytrynka3002
Zadomowienie

Mariko gratuluję!!!!k laski: Życzę zdrówka Tobie i ślicznej Sarze!!

Pierwsza Mama rozpakowana...wiecie co, dziś rano myślałam o Marice czy czasami Świąt nie powita już z Sarką na rękach...szok, normalnie puls mi podskoczył chyba do 100!! Cieszę się, a jednocześnie jestem trochę przerażona...równie dobrze wychodzi na to, że mój Karol może sobie zażyczyć przyjścia na świat w Sylwestra. Chyba jednak pampersy kupię w grudniu jeszcze.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-27, 13:08   #4280
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
mąż zrobił mi niespodziankę i kupił kocyk z LIDLA z Kubusiem Puchatkiem i Prosiaczkiem Cóż za gest z jego strony. Spytałam się czy były sarenki, powiedział, że tak i pewnie, że chciałam sarenkę. A ja na to tak ale Kubuś też mi się spodobał bardzo Brawo dla mojego męża
klask i:tak jest brawa dla męza..a dla Ciebie klapsy w du***, że jeszcze narzekasz ze nie z sarenkamioj jestes niesamowita.:haha ha:

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez esia8 Pokaż wiadomość
Eh, widzisz JeSuis, myślałam, że będę szybsza od was Ja dopiero ok. 12 się dowiedziałam, kiedy to moja mamusia witając mnie (bo przyszłam ze szkoły akurat) dała mi miano Ciotki Isi.
Całą historię opowie wam osobiście Marika, nie będę się wtryniać
Załączam małą Sarę. Jak ona słodziuuuchna, nie wierzycie. A mniejsza od niejednej lalki
Buziaki,
Ciotka Isia

P.S. Chantelle, wszystkiego dooobrego I szczęścia z dzieci
To to jest Sarunia Mariki????Slicznaklaski :klas ki:

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
dziewczyny przyznaje sie bez bicia, nic nie czytalam od str 131.

dostalam dzis plamien. wiem, ze niektore z was mialy. u mnie to wygladalo tak,. ze na wkladce byla struzka krwi. Umylam sie, zalozylam nowa wkladke, nic nie mam poki co. Dzwonilam do ginka, kazal wziac nospe i lezec. jak sie powtorzy przyjechac do szpitala jak nie to wizyta w srode.

prawdopodobnie ze stresow to ale czy musi to zonaczac cos bardzo zlego?? poratujcie, bo w 1 ciazy nie mialam

dodatkowo od kilku dni mam zawroty glowy, bardzo mi sie napina brzuch, mlody sie wierci jak szalony.

nie wiem co myslec o tym
Tez miałam plamienia ale w oczatowej ciazy. Nie koniecznie musi to znaczyć cos złego.Poleż, dużó odpoczywaj to napewno nie zaszkodzi a może pomóc. Ja dwa razy plamiłam i za każdym razem ginka kazała leżec i brac duphaston.Tylko naprawde lez wstawaj tylko do toalety. I bądź dobrej myśłi 3mam kciuki by wszystko było ok.

A ja wczoraj zrobilam cos dla siebie i fajnie sie czuje. Była u mnie przyjacióleczka poplotkowałyśmy, kupiłam farbe tzn szamon koloryzujacy bez amoniaku i pofarbowała mi włoski potem zrobiłam sobie henne i jeste czarnula....miałam isc dzis podciąć włoski do fryzjera ale maż mnie uświadomił , że dzisostatki i pewnie nie ma szans znależć jakiegos wolnego fryzjera co by z miejsca obciął , więc w poniedziałek pójde...ale fajnie.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2010-11-27 o 13:23
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 13:17   #4281
mysiopez
Zadomowienie

ja właśnie skończyłam prasować. Kolejna porcja ubrań będzie jutro do prasowania. Narazie na bierząco będę to robić.

Mały dziś jest jakiś wredny... rusza się i kopie mocno.. aż mnie boli brzuch jak przywali.

Na obiad kluski śląskie i szpyreczki.. mniam..

Stary 2010-11-27, 13:20   #4282
OYE
Zakorzenienie

Przedewszystkim GRATUALCJE DLA MARIKI!!!!

Fakt szybko ale poweim wam ze nie przestarszylo mnie to, mi czas leci jak szalony. Takze juz od jakiegos czasu zdaje sobie sprawe ze to juz tak blisko ale ja dalej nie przygotowana Coz wiele na poczatek nie potrzebne. Wybiore sie na jedna zakupy i wszystko bedzie. Juz kosmetyki mam upatrzone tylko nie chce zeby mi w domu lezaly, kupie w styczniu, moze poczatkiem lutego. Pieluchy tez wczesniej uzywalam pampersa ale teraz upatrzylam naturalne takze sadze ze chodz przez pierwszy miesaic bede je uzywac, pozniej moze znow pampersy. I troszke ciuszkow i na poczatek wystarczy.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Jak waszę samopoczucie dzisiaj??Byliśmy dziś w mieście na zakupach ale nie dla dzidzi, po buty dla męza.Teraz mężus szykuje swoje debiutanckie spaghetti potem idziemy do znajomych na ostatki. Fajnie ciesze się.Daruje sobie dzis porzadki..mimo ze jest sobota ale nie będe na wariata szalała, wstawiłam tylko pranie...w poniedziałek mężuś ma wolne idziemy razem do lekarza na wizyte( ale raczej bez usg) potem posprzatamyrazem zawsze to lżej
I susznie ja tez juz dawno przestalam robic porzadki w sobote weekend jest od tego by odpoczywac

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

Lewatywa przy cc?

Cytat:
Napisane przez agape;23472842[COLOR=Silver
[/COLOR]
a takie moze głupie pytanie ale czy migowy jest językiem "międzynarodowym" tzn. czy znak np. "tata" zawsze wygląda tAK samo bez względu na to czy mówi Niemiec czy Polak??
nie jest miedzynarodowy, nawet Brytyjski sie rozni od Amerykanskiego

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 13:24   #4283
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ja właśnie skończyłam prasować. Kolejna porcja ubrań będzie jutro do prasowania. Narazie na bierząco będę to robić.

Mały dziś jest jakiś wredny... rusza się i kopie mocno.. aż mnie boli brzuch jak przywali.

Na obiad kluski śląskie i szpyreczki.. mniam..
Ja dziś czekam z obiadem na męża, aż wróci ze szkolenia...mam nadzieję, że tam się za bardzo nie naje. Ja w tygodniu biorę się za pranie pieluszek, ręczniczków, kocyków...znowu pewnie wyjdą ze 3 pralki...

Wczoraj spędziliśmy bardzo miły wieczór ze znajomymi...oczywiście temat numer jeden - Mały. Kopał cały wieczór, także "ciotka" poczuła sama, jaką siłę ma jego nóżka. Dostałam też spóźniony prezent na imieniny - bluzkę do karmienia z H&Ma, podoba mi się.

A dziś mam mega śpiący dzień - Mały za to od 7 rano aktywny...a ja przysypiam...zrobiłam mężowi pranie koszul, posprzątałam chałupkę, spakowałam babcię, bo jedzie do Syna do Szczecina jutro...i się nudzę okropnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-27, 13:40   #4284
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

teściowa pojechała, teściu robi okna nadal, a ja się panoszę, bo nie mam nic do roboty
co lepsze, teściowa chciała nakarmić synka u siebie, on, że nie będzie jadł, a tu zonk ja powiedziałam, że w lodówce są pustki i nie ma co jeść........w związku z tym nie ma obiadu
o zakupy proszę się od 3 dni..................... oczywiście nie wielkie, bo w portfelu 12 zł
Stary 2010-11-27, 14:02   #4285
dewi
Rozeznanie

Ja mam dzisiaj lenia... nic mi sie nie chce... łazikuje tylko i szukam czegos do jedzenia... ehhh łakomstwo.

Tż pojechał na imprezę firmową a ja siedzę sama w związku z tym humor mam raczej kiepski...

Na poprawę humoru dostałam wiadomośc że siostra Tż przywiezie jutro mi ubranka po swojej córci, będę mogła zacząć prać i prasowac Już nie mogę sie doczekać
Stary 2010-11-27, 14:18   #4286
mysiopez
Zadomowienie

mozecie mi powiedzieć co mała Sara ma koło twarzy? Smoczek? Termometr? co to?

Stary 2010-11-27, 14:47   #4287
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
mozecie mi powiedzieć co mała Sara ma koło twarzy? Smoczek? Termometr? co to?
Ciężko mi powiedzieć...może to ten termometr w smoczku, o którym mówiła Marika??

Sarka ma paznokietki jak pomalowane - nie mogę się napatrzeć na nią!! No i waga Małej jak najbardziej odpowiednia - moja przyjaciółka urodziła córeczkę w 40tc, ważyła 2,900, także Sarka w terminie pewno ze 4.000kg by ważyła!

Trzeba się zastanowić rzeczywiście nad nową częścią wątku...nie wiem, po ilu to postach?? No i może niech go prowadzi tym razem dziewczyna, która rodzi jakoś pod koniec lutego?? Warto też powymieniać się numerami komórek...
No i trzeba by było zaznaczyć na naszej liście, że Mamy już pierwsze dzieciątko na świecie!!

Buziaki dla wszystkich Mam, ja zmykam robić obiadek powolutku!

Stary 2010-11-27, 14:50   #4288
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

chyba dawka z mlekiem?

Ja dzisiaj byłam zamówić łóżeczko - w ciągu tygodnia powinno być do odbioru. Jest piękne, stabilne, mocne...nie to co inne które oglądałam i były jak dla mnie takie jakieś "byle deski posklejane" ... fakt cenowo też "STABILNE" do tego Pani mi pokazywała materacyki ale już sama zbłądziłam jaki

wszyscy dookoła mi polecają te lateksowe, dodatkowo że skoro to łóżeczko ma służyć do 6 roku życia...to już lepiej wydać te 250-300zł i mieć spokój niż wymieniać co roku, może i faktycznie racja;

ps. do TŻ już zapowiedziałam że nasza córcia (która jest w planach) jak będzie się rodzić to musimy mieć dla niej osobny pokoik i zrobię tak boski pokój że aż ACH... dziś po raz 1 przekroczyła moja noga hurtownię dziecięcą... JAKIE TAM SĄ RZECZY!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaa.....oooooc h! ale i tak bardziej opłaca mi się brać z allegro bo to droga hurtownia
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-11-27 o 14:55
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 14:54   #4289
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja urodziłam się dokładnie miesiąc przed terminem i ważyłam ponad 3kg - także kobyłka spora! i tak się obawiam ile nasz syn będzie ważył

już torby mam wyciągnięte i tylko muszę popakować rzeczy do nich...aaa!
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 15:04   #4290
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja urodziłam się dokładnie miesiąc przed terminem i ważyłam ponad 3kg - także kobyłka spora! i tak się obawiam ile nasz syn będzie ważył

już torby mam wyciągnięte i tylko muszę popakować rzeczy do nich...aaa!

ja mam zamiar naszykowac najpotrzebniejsze rzeczy do świąt... prać będę od poniedziałku... powoli prasować. Zaplanowałam że do szpitala spakuje się przed świętami bo jakoś mam obawy co to będzie... a bardzo nie chciałabym rodzić w świeta. To wypadnie miesiąc przed terminem więc nigdy nic nie wiadomo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości