|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
Cycusia
![]() Macie jakies pomysly na przestawienie godzin snu?? PS. Kapiel nie pomaga
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od paru dni Franek już spi o 20tej na razie robie tak że po kąpieli karmie przy nocnej lampce i kłade sie z nim do łóżka(mojego ![]() ![]() jak juz sie nauczy zasypiać sam po kąpieli bez mojej obecności to wtedy bede kładła go od razu do łóżeczka wczśniej normalnie spał w łóżeczku ale właśnie tak jak u Ciebie koło 22-23 ![]() plus jest tego taki że o 20tej mam już czas dla siebie minus niestety taki że nie zasypia u siebie tylko u nas w łóżku, ale z czasem naucze go i tego ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-01-21 o 22:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
HEJKA
![]() ja juz pośniadanku,mężulek do pracy odprawiony a ja zaraz zmykam na zakupki ![]() ![]() Ale sie wczoraj najadłąm,zrobiliśmy rajd po babciach a tam faworki,ciasta,sałatki:lo ve: byłam w swoim żywiole,ale zanim wzięłam coś do ust to sobie przypominałam tą nieszczęsną piżame ![]() ![]() ogólnie to czuję się tak średnio,brzuch w nocy znów bolał ![]() KARLA a jak u ciebie z brzuszkiem,troche lepiej??
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam!Nie było mnie 2 dni,a tu tyle czytania-i super! Tylko juz nie pamietam co mialam komu napisac ![]() Ja nie miałam weny i wszystko mnie drażniło,ale juz oki, tzn.nie przestałam się martwic,ale myslę optymistyczniej. Lui witaj kochana ![]() Dorcia super,ze wszystko w porzadku ![]() Madzik my mielismy tę piosenke na początek http://www.youtube.com/watch?v=eKRE_0u--9E a tę na koniec http://www.youtube.com/watch?v=v1az2ki0LCU Tak pisałyście ostatnio o pizzy i mnie naszła wielka ochota, i dzis w nocy ide po cos do kuchni,a tam lezy połowa olbrzymiej pizzy ![]() ![]() ![]() Bolą mnie od rana jajniki! Tak jak przed okresem. Może mnie podwiało wczoraj i dlatego ![]() I wczoraj przywieźliśmy łóżeczko i nosidełko ![]() ![]()
![]() |
#4265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja bratowa robiła podobnie,zaraz po kąpieli przenosiła Małego do jego pokoiku ,tam było juz przygaszone światło,szybko go ubierała,siadała w fotelu ,wyciągała cycusia,okrywała go kocykiem i Mały po 15-20 minutach spał ![]() ![]() i nawet jak ja go później kąpałąm i dawałam butle to było to samo ![]() ale wiadomo,że może jej się akurat tak udało ![]() ale dla tych co mają dzieciaczki jeszcze w brzuszkach ,myślę,żę jest to dobra propozycja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
MOKRA bidulko,nie martw się ![]() ja to dalej się martwie tą małą ilością ruchów u Zuzi,wczoraj wieczorem to nic się nie ruszała,ale w nocy ne spałam to ją czułam ![]() dziś rano tez kopnęłą może 3 razy i koniec ![]() ja nie wiem czy ti jest normalne ,czy nie??? pytałam lekarza,on powiedział,żę według nowych standardów powinnam czuć 6 ruchów pomięzy 18 a 23 ![]() super,że masz juz prawie wszystkie rezczy,a pościel zamawiaj,ale moim zdaniem 1 to i tak za mało ![]() weź sobie zamów więcej prześcieradeł ![]()
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Narazie namówie 1 komplet poscieli, bo nie mamy kasy az tyle. A z tego linka co podałam która Ci sie najbardziej podoba? I czy wziąć 90/120 czy 100/135? Łożeczko jest 120/60.
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() oglądałyscię wczoraj wiadomości? Chłopiec urodził się z waga 6.400kg w Polsce. A w Tajlandii podobnież chłopiec miał aż 9kg masy urodzeniowej.
#4268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i znowu cycki mnie zaczęły boleć... ![]()
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
FRIDKA spróbuj może sposobu mojej bratowej ![]() ![]() ale ja wiem ,że u każdego może być inaczej ![]() a piersi od ilości pokarmu Cie bola??
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
piersi mnie bolą od ssania...mimo że dokładnie go przystawiam... mam sutki nie przyzwyczajon do tej czynności ![]() ![]()
![]() |
#4271 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie jak się położe to jest nawet więcej niż 6 ruchów,ale musi byś psokój i cisza ![]() ![]() a dziś tak na nią rano do Was ponarzekałam to jak mi prezywaliła parę kopsiurów... ![]() jeżeli chodzi o pościel to ja bym wzięła paseczki fioletowe i tylko ochraniacz i kołderke,bo to razem wszystko to za pasiaste jest ![]() ja sie przyznam,że najbardziej lubie białą pościel i tez taką będe kupować Zuzi ![]() cos takiego jak ta http://www.gluck.com.pl/pol/posciel,...ve-150-bl.html ale to jeszcze nie jest to o co do konca mi chodzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() moja bratową też bolały,aż ryczała z tego bólu. Smarujesz czymś te brodawki?? Fridka u nich od godz 18-19 było juz wyciszenie w domku,rozbierali Małego,żeby troche koca obsikał i przewietrzył sisiaka,juz był klimacik wieczoru,czyli mniej świateł,włączali te kołysanki czy jakieś pioseneczki dla dzieci ![]() i ta samą metodę przy 2 dzieci powtórzyli i ona sprawdziała się w 100% Chłopaki do tej pory ,jeden ma 7 lat ,drugi 3 lata ,nawet jak jest u nich impreza o godz 20 do kąpieli ,każdemu buziaka na dobranoc i mój brat musi obowiązkowo trochę ksiązki poczytać i śpią jak aniołki ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Ale czy to napewno u nas?? bo ja słyszałam ,że za granicą ![]() która chce pobić ten rekord??? ![]()
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() My też już po śniadanku i zaraz mykamy do sklepu z dziecięcymi rzeczami pościel looknąć i inne rzeczy ![]() Wczoraj tż był w hurtowni i zakupił materacyk do łóżeczka i fotelik do samochodu, także coraz już mniej na liście rzeczy do kupienia ![]() MOKRA ja kupuję pościel większą czyli 100/135 ![]() LULKA no z brzuszkiem raz lepiej raz gorzej, wczoraj trochę pochodziłam i pobolewał ale tak bardziej po bokach, dziś to samo. I znów mam wrażenia jakby wzgórek łonowy mnie bolał przy dotyku. LULKA fajna metoda ![]() ![]()
![]() ![]() Nasze Małe Szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Wam fajnie z tymi zakupami ![]() ![]() czyli możesz juz się szykować na porodówke ![]() ja jeszcze nie mogę,bo za duzo rzeczy do kupienia niestety ![]() Wy to juz nawet wózek macie ![]() super ![]() a co do metody to gorąco polecam ![]() miłych zakupów ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Śpicie jeszcze laski???????? ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Rozeznanie
|
Ale cisza
![]() Ja wstałam przed 10, zdążyłam zrobić placek, troszkę posprzątać i siebie ogarnąć. Co do ruchów, to mi moja położna cały czas powtarza, że mam je liczyć i ważne żeby do południa było min, 10 i po południu 10. Także każdy lekarz ma inne podejście. Lecę na obiadek. Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
cześć laseczki
U mnie dzień nie za ciekawy, kolejny dzień męczy mnie niedosłuch na lewe ucho ![]() Kupiłam nawet kropelki i sól fizjol ale jak na razie bez rezultatów, jak nie przejdzie do pn to czeka mnie wizyta u laryngologa ![]() Całą ciąże obyło się bez żadnych choróbsk a na koniec ucho zaszalało ![]() Domek sobie ogarnęłam tylko później mamcia pozmywa mi podłogi ![]() A o 17 mamy mieć gości, znajomi przyjeżdżają z córeczką 2 letnią także jeszcze muszę wyciągnąć mężulka na małe zakupki ![]()
#4276 |
Zadomowienie
|
Faktycznie tu dzisiaj cisza...
A my zaraz mamy obiadek szaszłyki i fryteczki mniam mniam ![]() Byliśmy na małych zakupkach i kupiliśmy parę drobiazgów dla Kubusia ![]() No Lulcia my już coraz mniej rzeczy mamy do kupienia, cieszę się bo będę mogła już czekać na ten dzień ze spokojną głową ![]() Lulka a ten sterylizator mikrofalowy to jakiej firmy masz?? Sorki, że po raz kolejny się pytam ![]() Co do ruchów to mój gin powiedział, żeby po 30 tc zacząć liczyć - 10 ruchów na cały dzień ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Nasze Małe Szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Wtajemniczenie
|
ech gdyby to bylo takie proste, ja robie tak samo. Klade sie z nim w naszym lozku, swiatlo zgaszone, szumy, smoczek i jak uda mu sie zasnac to za 15 min sie budzi i znow to samo: klade sie, szumy, cycus/smoczek i tak walczymy do 23-24. Spi po 15-30 min, a jak zaczyna plakac to niestety musze go wziac na rece i lulam az zasnie (siedze i opieram go o swoje kolana, bo nie daje rady z kregoslupem).
Dziewczynki a kiedy zmieniacie pieluche? O 20 a pozniej rano?? Fridka, piersi przestaja bolec po okolo 2 tyg, a jak masz suche lub popekane brodawki to polecam purelan (medela), w szkole rodzenia polozna mowila ze najlepszym sposobem na nawal pokarmu jest maz ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png Edytowane przez starapanna Czas edycji: 2011-01-22 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja dzis byłam na cmentarzu u dziadzia zapalic znicze i u tesciowej na herbatce- dała mi kase na połowe wózka, bo mówi, ze narazie nie ma wiecej, ale ja powiem mojej mamie, zeby dała na druga połowe i powinno byc git. No juz chyba za m-c pozwoli mi kupic ![]() Poza tym mam znów duzo prania, bo męża siostra przywiozła nam ubranka po swoich córkach. Nawet sukienke z czapusią od chrztu chyba i dużo fajnych sukienuś ![]()
![]() |
#4279 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
a ja z do was pewnie z troche banalnym pytaniem......no ale sie niepokoje troche. Jutro zaczynam 6tc i od kilku dni juz nie pobolewa podbrzusze ani w pachwinach........w pierwszej ciazy tez objawy sie skonczyly no i wiadomo co bylo potem....... Spiaca juz tez nie jestem jak na poczatku ciazy.......jedyne co to piersi mnie bola i to wszystko.....zadnych mdlosci, wrazliwosci na zapachy....nic Jak bylo u was z tymi objawami we wczesnej ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko jest w porządku! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje... ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png Edytowane przez mokra6 Czas edycji: 2011-01-22 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Mokra to wujek duży był
![]()
#4282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do pieluch, ja zmieniam mu napóźniej o 24, a potem około 6 rano, czasem nawet później jak zaśpimy, nie chcę w nocy wybudzać go przewijaniem... ale nie wiem czy nie przeginam pały... ![]()
![]() |
#4283 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
slodka ta 2 piosenka ![]() fajnie ze juz troszke rzeczy macie a co do poscieli to moze wez faktycznie jakies dodatkowe elementy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj tez Michal szaleje ostatnio,az go niepoznaje Cytat:
![]() dobrze ci z tymi ciuszkami,ja nie mam po od kogo dostawac ![]() Cytat:
ja nie mialam zadnych objawow.z reszta do tej pory nie mam ![]() Lulka co do ruchow to dziecko zazwyczaj spi jak ty chodzi,pobudzone jest jak ty kladziesz sie spac albo lezysz.Ruchy powinny byc liczone na lezaco i najlepiej gdybys na lewym boku sie kladla i sprawdzala jak juz tak koniecznie chcesz.A no i nie zapominaj ze niektore dzieci sa leniwe i nie zawsze maja ochote na figle ![]() a u mnie dzien do d...y,nawet mi sie pisac nie chce ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
za każdym razem gdy karmię Franka
---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- a co w końcu z tym waszym mieszkankiem, znalezliscie coś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Wtajemniczenie
|
moja kolezanka (Polka) urodzila coreczke 6,8
![]() Ma zdjecie malej na wadze po urodzeniu, a zdjecie na NK ![]() http://nk.pl/#profile/222973/gallery/98 ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
po kapieli zasypia, ale budzi sie i teraz tez walczymy, co 15-20 min otwiera oczy, a jest juz 1:18. Wczoraj walczylam do 2:30 ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- widze ze mamuski beda sie spotykaly na forum noca ![]()
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
HEJ,
Wy siedzicie po nocach,a ja od rana buszuje ![]() ![]() LUII nic się nie przejmuj,mnie w tej drugiej ciąży brzuch bolał tylko do dnia spodziewanej miesiączki,później zupełnie nic.Nie miałam żadnych ,ale to żadnych objawów,nawet piersi nie bolały... Objawy tzn.ból piersi i wymioty zaczęły mi sie ok 11-12 tc ![]() a pisałaś o senność,w tej ciąży wogóle nie była senna,w tamtej spałam jak zabita!! Myśl pozytywnie, bo już musi być dobrze ![]() KARLA myślałam,że już Ci pisałam kiedyś,że anulowałam to zamówienie ze strerylizatorem i podgrzewaczem..... Zastanowiłam się i generalnie ,na początku będe karmić piersiąm a jak zacznę używać butelek to sie zastanowie,ale znając mnie to i tak wyparze je w gorącej wodzie i smoczki też w niej pomocze,bo ja to nakupuje tych sprzętów a nie będe ich używac ![]() Podgrzewacz ponoć dość długo podgrzewa pokarm,a gdy przełożysz do garnuszka np.częśc słoiczka to masz pół minutki i gotowe ![]() a mleczko i tak zalewasz ciepłą woda ![]() narazie się wycofałam,bo kilka moich koleżanek to kupiło i leży jeszcze nierozpakowane ![]() MADZIK nie przejmuj się ![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
chwile mnie nie byłyło, a tu tyle czytania
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- LUII jak to mówią każda ciaża jest inna, mnie w pierwszej strasznie bolały piersi od samego początku, a w drugiej praktycznie w ogóle nie. W pierwszej czułam się w miare dobrze a teraz wymiotowałam jak kot i to do 6 miesiąca!!!! także bądź dobrej myśli i nie zamartwiaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Postaram sie w ogóle nie myslec, co ma być to będzie przeciez i tak nie mam wpływu na to co się ma wydarzyć..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.