|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() mnie też leci siara albo normalnie woda przezroczysta........śpie w staniku sportowym bo w nocy miałam mokra koszulkę a teraz wkładka i jest ok ![]()
![]() |
#4262 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
jeden komplet uszyje mi kumpelka a potem jeszcze domówię |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Rozeznanie
|
lilijko nie szkodzi ja jak mnie o to zapytal to nie wiedzialam czy mam sie smiac czy plakac, bo w sumie to nie wiem kiedy pozwole mu dotknac moich piersi, chyba jak skoncze karmic, za jakis rok....
a wkladek kurcze nadal nie kupilam, ja chyba zle szukam w tych sklepach bo nigdzie ich nie widze, a jak zacznie porzadnie leciec to bede miec klopot ![]() ![]() Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-29 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Rozeznanie
|
lilijko a może dzidziuś nogi lub główke upycha pod żebra dlatego tak ci na górze twardnieje?? mi tak twardnieje jak ludzik nogi wypycha po okolicach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko w instrukcji jest trochę niejasno opisane/narysowane składanie szuflady ![]() ![]() a co do pościeli to ja u innego sprzedawcy zamawiałam, zaraz wstawię link http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...389130928.html (zamówiłam nr 26 plus osobno taki sam rożek, a na zmianę 2x dwuelementową nr 51 i 92) a co do twoich dylematów to podoba mi się 1 lub 2 (3 strasznie droga swoją drogą) Wogóle co u Ciebie słychać, bo daaaaaawno się nie odzywałaś ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-29 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Wtajemniczenie
|
Jelly - trzymam za was kciuki...
#4267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja codziennie was podczytuje ale w takim tempie piszecie że nie nadążam ![]() Siedzę na L4 , poszłam tydzień przed świętami, dyrka sama mnie wyganiała już bo te mrozy i ślisko a ja dojeżdżałam, a jak żegnałam się z moim dzieciakami beczałam jak bóbr bo mi się przykleiły do brzuszka ![]() ![]() nie ma linka do Twojej pościeli.............popr osze ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2010-12-29 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeee mój to kiedyś stwierdził: "muszę się teraz nacieszyć, bo potem to będą należeć do dzidziusia i będę mieć psinco, no chyba, że dzidziuś będzie chciał się ze mną podzielić" ![]() gabishing pewnie tak jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
jest, jest ale dla ciebie powtórzę
![]() http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...389130928.html (zamówiłam nr 26 plus osobno taki sam rożek, a na zmianę 2x dwuelementową nr 51 i 92) co do twoich dylematów to podoba mi się 1 lub 2 (3 strasznie droga swoją drogą) Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-29 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...ply&p=24056705
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4272 | |
Rozeznanie
|
a mój się jakoś od razu obrócił głową w dół, wcześniej to leżał w poprzek i dopiero jak akrobacje robił to była przygoda bo z różnych stron wypychał rózne swoje częsci ciała, teraz to wali w żebra i po bokach wystawia ale nie wiem czy nogi czy ręce, i głową na pęcherze uciska no ale ten ból to znacie bez względu czy to głowa czy pupa dzieckowa
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
a mi się też tak pokazało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...389130928.html (zamówiłam nr 26 plus osobno taki sam rożek, a na zmianę 2x dwuelementową nr 51 i 92) ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- idę po śledzie, bo taką chętkę dostałam, a mąż przywiózł od teściowej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajne tylko ja chce od razu 100x135 ja to problemowa jestem ![]() ![]() Ok uciekam na wyrko bo mężulek krzyka że nasza dzidzia ma dość na dzisiaj komputera ![]() Miłych snów ![]()
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
u tego sprzedawcy jest też w twoim rozmiarze i nawet zastanawiałam się nad nią, tylko stwierdziliśmy, że za wielka będzie do łóżeczka
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
hej,melduje sie troszke,bo dziewczyny sie naswietlaja w inkubatorze.
pokarmu mam coraz wiecej,dla dziewczynek wspaniale, ale dla mnie... Jak te piersi wygladają, nigdy nie byly piękne,bo sutki płaskie,teraz sie zrobiłyu piersi wielkie,szpiczaste,opadaj ące w doł i do tego sutki nadal ściete na płasko. Jakie one sa okropne, do tego musze się podłączac pod laktator co 3 h, jest ze mną maz prawie cale dnie...Nie komentuje tego jaki maja wyglad, popiera proby karmienia jak najbardziej,ale widze ze ten widok go tez nie cieszy...Teraz to okropny widok,a co zostanie z moich piersi po zakonczeniu karmienia? ehhhh...Staniki ktore kupilam do karmienia sa za male, utknelam na miesiac w szpitalu z mlodymi, musze cos z tym zrobic, bo "cycki wiszą jak u afrykankiej kobiety" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- do tego małe podczas naswietlania strasznie sie wiercą, ten bandaz z okularkami przez to ciagle im sie za nisko zsuwa. efekt jest taki ze lezy na nosie i utrudnia oddychanie oraz oczka nie sa chronione. chyba dzis nie zasne,bo bede ciagle biegac im poprawiac...efekt jest na jakies 10 minut...a ciasniej zapiac tego bandaza nie mozna na takiej delikatnej glowce...
#4277 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, ja tak tylko na szybko chcialam sie Was poradzic...
Bo od kilku dni mam co jakis czas twardnienie brzucha...az TŻ zauwazyl roznice jak jest twardy a jak 'miekki'. Lekarz generalnie to bagatelizowal, a badania tez nie wykazywaly zadnej rozwierajacej sie szyjki etc. No i od 3 dni mam kaszel...troche mi ten brzuch naskacze w ciagu takiego dnia z kaszlem...a jakies 3h mnie tak strasznie dol brzucha boli...troche jakbym miala nadwyrezone miesnie...ale to mi az promieniuje do plecow... I czuje tez takie bole miesiaczkowe, ale sa one tak troche 'przycmione' niby odczuwalne ale jakos tak dziwnie... Jeszcze TŻ mnie nastraszyl, bo dzis troche sie poprzytulalismy i on mi powiedzial ze palcem czuje jakas glowe tam u mnie w srodku ![]() Wzielam NO SPE, na razie nie pomogla, pojde wziac cieply prysznic i zobaczymy... A co Wy o tym sadzicie?
#4278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
lilijkaa śliczne łózeczko, podziwiam ze sama tez skladalas... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4280 |
BAN stały
|
La'Mbria ja rozmawiałam ze swoją położną (jestem umówiona z osobistą położna którą opłacę) pod koniec listopada i nic takiego nie mówiła, a wie że chcę rodzić w wodzie... U nas jest osobna sala do porodów w wodzie i tam nie ma w ogóle łóżka porodowego. Będę do niej dzwonić jeszcze w poniedziałek wieczorem lub we wtorek więc zapytam i mogę dać Ci znać, co mi powiedziała na ten temat.
Może ta była jakaś niedoinformowana albo źle zrozumiała o co chodzi? Czasami też bywa tak, że nie bardzo chcą odbierac takie porody z tego względu, że teoretycznie powinna być przy tym osobna położna, bo taką kobietę i dziecko trzeba bardziej kontrolować i nie można jej zostawić samej sobie i pójść do innej rodzącej... Zresztą położna ze szkoły rodzenia też nic na ten temat nie mówiła, a rozmawialiśmy o porodach w wodzie i jeszcze podpowiedziała że u nas na klinikach też teraz już można rodzić w ten sposób bo też kupili wannę. Jelly trzymam kciuki! wera nie nakręcaj się. Zrób tak jak pisze mysiopez. To mogą być skurcze przepowiadające, więc jeśli nie są regularne i nie wzmacniają się (po jakimś czasie powinny osłabnąć) to po 1-2h góra powinno przejść zupełnie. A co do TŻ - nie jest w stanie wyczuć główki ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-29 o 23:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zadomowienie
|
Dzieki za szybka, mimo ze tak pozno napisalam, odpowiedz
![]() To chyba faktycznie byly skurcze...trwalo to jakies 2h i w sumie bylo coraz bardziej nieprzyjemne i bolesne ;/ Ale no spa i kapiel pomogly ![]() ![]() Tak sobie mysle, ze chyba sama sie troche do tych skurczy przyczynilam ;/ bo raz ze kaszel...poza tym kochalam sie z TŻem do konca a niby sperma tez nie jest tam za bardzo w tym okresie wskazana no i dzis w sumie pierwszy raz postanowilam mu pozwolic troche zajac sie moimi piersiami (bo pisalam Wam kiedys ze ja nigdy nie pozwolalam dotykac swoich sutkow bo dla mnie to bylo nieprzyjemne i az dzialalo na mnie aseksualnie ![]() ![]() ![]() Jelly trzymaj sie ![]() Marika Sara od poczatku byla piekna...ale teraz to normalnie cudo ![]() Mi sie ostatnio moja Oliwka przysnila, ze juz urodzilam ![]() ![]()
#4282 |
BAN stały
|
Wera nie powinno się tak stymulować piersi w ciąży. To faktycznie mogło wywołać skurcze. Pod koniec ciąży można pozwolić sobie na więcej. No ale jeśli kąpiel i no-spa pomogły to nie ma się czym już martwić
![]() Dobranoc! Spróbuję zasnąć... |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
wydaje mi się, że główka może być nisko, ja np. wyczuwam ją bardzo dobrze palcem. Wera, a w którym tyg jesteś? Bo w ciągu ostatnich 6 tygodni przed terminem seks raczej nie bardzo jest wskazany...
dobrze, że skurcze przeszły ![]() ja poszłam spać po północy. Starałam się przechytrzyć mój organizm, że niby jak będę zmęczona to może prześpię całą noc... I guzik ![]() ![]() ![]()
#4284 |
Zakorzenienie
|
Witam się po nieprzespanej nocy
![]() dewi nie ma co podziwiać, bo to żadna filozofia składać z gotowych części. Oczywiście mąż miał najcięższą robotę ![]() ![]() ![]() weraa te bóle to mogą być też od kaszlu ![]() Spróbuję się jeszcze położyć, bo coś czuję, że będzie mi się dłużył ten dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Rozeznanie
|
Witam sie z ranca! Ja to chetnie bym pospala ale mezus obudzil i kazal sie uczyc ;( Terro w domku mam, no i zdazylam sie juz dwa razy poparzyc dzis.... Mowilam juz mu ze ten dzien powinnam spedzic w lozku nie ruszajac sie zeby czegos gorszego nie zrobic...
Milego dzionka ![]() Ciekawe jak tam Jelly? |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak jak pisały Ci dziewczyny to pewno od kaszlu i mogą być to skurcze przepowiadające, mnie się tak napina brzuch jak dużo chodzę, stoję albo coś długo robię, dół brzucha jak na @ bolał mnie dwa razy ale poleżenie i oddychanie pomogło, co do "badań" Twego TŻ to nie wiem, nie wypowiadam się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |||||
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, witam Was czwartkowo
![]() Wczoraj miałam chyba najfajniejsze zajęcia na sr - było o kąpieli i pielęgnacji noworodka, położna wszystko pokazywała na lalce - bobasie ![]() ![]() Po sr okazało się, ze mamy już auto do odebrania u mechanika - poszła nam pompa paliwowa, a co za tym idzie 200zł w plecy, żeby było nam przyjemniej wejść w Nowy Rok ![]() ![]() Także dziś siedzę w domu, postaram się poodpoczywać trochę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję Kochana ![]() Śliczny Twój Bączek, widzę, że masz dzielnego pomocnika w przewijaniu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo fajne łóżeczko ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Rozeznanie
|
witam
![]() U nas wszystko ok. Michas w przedszkolu a ja lezakuje po sniadanku ![]() lilijko chciałam Cie prosic zebys zmienila imie corci na liscie na Blanka... dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry babeczki,
ja też dziś totalnie niewyspana, wymęczona, tak tylko troszkę przysypiałam ![]() ![]() Dziś jedziemy kupić synkowi jakieś dresiki fajne, bo mama (ja! :P) się uparła i oglądać RAZ JESZCZE wózki do hurtowni bo tata się uparł. Ostatnio jak byliśmy, facet nagadał mężowi, że z tym wózkiem, na który jestem nastawiona od samego początku (Bolder ecoline) są same problemy, że są często reklamacje, że firma nie jest już taka dobra jak kiedyś. No i przyznam szczerze, że jakoś super dobrze mi się tego wózka nie prowadziło. Co nie zmienia faktu, że dla mnie te wózki sa najładniejsze na świecie, no tak mi się podobają. Mąż sobie upatrzył Bebetto Holland, bardzo dobrze mi się go prowadziło, cena też fajna, no ale te kolory, ta tapicerka, mi się wydaje tandetna, ale może ja jestem negatywnie nastawiona... No dziś jeszcze sobie pooglądamy, trzeba w końcu jakąś decyzję podjąć. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- aaaaaa ja w nocy też miałam skurcze dziś, bez żadnego powodu, takie bardzo delikatne, z pół godzinki może trwały, chyba macica sobie ćwiczyła ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- muron mogłaby smsa skrobnąć jak się czuje i kiedy wraca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Raczkowanie
|
Witam !
![]() Co do prania to mogę się dołączyć bo mam jeszcze 2 pralki a co najgorsze komode jedną... i to już pełną ![]() Naprawdę nie wiem kiedy ja w to wszytsko małą ubiorę ![]() lilijka3 łóżeczko śliczne!! ![]() Weera Ja pamiętam, że nawet w 26tyg jak byłam chora to też przez kaszel strasznie mnie brzuch bolał. To chyba od napinania mięśni. Mam nadzieję, że szybciutko dojdziesz do siebie ![]() Cytrynka coś wiem o awariach w samochodzie... Nasz zrobił nam prezent na święta... Naprawe w warsztacie wycenili nam na 1200zł ![]() ![]() Ale to też niemiła niespodzianka przed świętami ![]() Chantalle trzymam kciuki za laktację ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.