|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy
dla mnie ten kolor jest zbyt intensywny i za bardzo soczewkowaty. takie troche freshlook dimensions tylko ze bez dziury
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4262 |
Raczkowanie
|
No i mam nowe w kolorze evergreen. Zielone z all vue to jest zieleń. Specjalnie wzięłam zielone z Acuvue i porównywałam. Bliżej miały do morskiego niż zielonego. Przechodzę jeszcze tydzień w tych, które mam na oczach i zamieniam na zielony i wstawiam fotki. Jestem pozytywnie nakręcona i w ogóle nie wydaje mi się że będą miały jak to wspomniałyście "soczewkowaty" kolor
![]() Wydają się być bardzo jasne w opakowaniu, ale na oczach może wyglądać to ciekawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4263 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny kupiłam te nowe słynne all vue soft w kolorze royal blue,są po prostu cudowne!!! Podobne do focusów tylko ciut naturalniejsze. W focusach w royal blue moje szaroniebieskie oczy były w granatowym kolorze,a w tych są ładnie ciemnoniebieskie-cudo.Zakochałam się w tych soczewkach.Komfort noszenia rewelacja.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4264 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny po rozmowie z panią doktor dowiedziałam się że mam uszkodzone oko przez tą nową parę all vue. Podobno wierz oka mam wręcz przecięty, muszę czekać i zakraplać oko aż się zgoi, żadnych soczewek do tego czasu. Czyli wracam do okularów i mojego mdłego koloru oczu
![]() W sklepie powiedzieli mi że nawet nie mogę ich reklamować ![]() Wracam do sprawdzonej firmy, mimo że trochę kosztują ale przynajmniej nie zdarza się im takie coś a reklamacje jak z sensem to dość łatwo uznają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4265 |
Raczkowanie
|
Acha fotka...
Sorry za jakość zdjęcia.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4266 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się,że w każdych soczewkach może trafić się wada,trzeba by było nie używać żadnych soczewek.Dziwi mnie,że nie przyjęli reklamacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
Ktoś coś więcej o All Vue Colors Soft?
Szczególnie chodzi mi o kolor AQUA. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Raczkowanie
|
kolor aqua z all vue jest identyczny jak zieleń z acuvue 2 colours enhancers. Specjalnie z ciekawości w salonie porównywałam.
Miałam zrobić fotkę z zielonymi all vue soft ale miałam przygodę i w trakcie ściągania spadła mi jedna na podłogę i ją podeptałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
czyli aqua = zieleń?
niedobrze, raczej liczyłam na jakiś turkusowy, w każdym razie coś bardziej wpadającego w niebieski niż zielony... royal blue trochę za ciemny z kolei. no to mam zagwozdkę teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4270 |
Raczkowanie
|
Te nowe soczewki produkują tylko z mocą do -5.o ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
Na to wygląda...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Rozeznanie
|
kupiłam circle lens, w kolorze hazel z maxue vision - niestety nie miałam wcześniej styczności z tym wątkiem, więc kupiłam jak popadnie. wspomnę, że wade mam nieduzą, bo -0,5.
na moich granatowych oczach wyglądają nieco dziwnie, tj. kolor prześwituje - zobaczycie same na zdjęciach. pewnie w następnej kolejności polecą niebieskie. ;c
I) włosy za talie II) włosomaniaczka od lutego 2012 III) wegetarianka od 2005 http://ochdearme.tumblr.com http://www.bonjourdisko.blogspot.com - założyłam! http://instagram.com/lilyhatesroses 29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4273 |
Raczkowanie
|
bonjourdisko A ty jaki chcesz kolor mieć? ja swoje zmieniam na brązowe i jestem zadowolona. Oczywiście nie korzystam z circle lens chociaż myślałam żeby dać je do przeróbki do laboratorium ale nie chciałam aż tak eksperymentować chociaż efekt mógł by być super. :-]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie przy tych circle lens mi widać kolor co dziwnie wygląda. jeśli chodzi o kolor, to sama nie wiem, eksperymentuje póki co:P
I) włosy za talie II) włosomaniaczka od lutego 2012 III) wegetarianka od 2005 http://ochdearme.tumblr.com http://www.bonjourdisko.blogspot.com - założyłam! http://instagram.com/lilyhatesroses 29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
Zdecydowałam się na te aqua - ciemny turkus, ładny.
I bardzo naturalny efekt. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4277 |
Raczkowanie
|
bonjourdisko: Ja korzystam z laboratorium oni tam mimo że nie są tani i długo się czeka to i tak warto. Ja przynajmniej jestem zadowolona.
Na pewno nic cię nie kosztuje zadać im pytania przynajmniej to robią za darmo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4278 |
Raczkowanie
|
A możecie polecić firmę która sprzedaje kolorowe soczewki i zwykle i toryczne? Marza mi sie takie soczewki, ale na jedno oko musze miec toryczne... Bardzo proszę o pomoc ;-)
![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jestem totalnym laikiem jezeli chodzi o soczewki
![]() strasznie chcialabym zobaczyc jak bede wygaldala w niebieskich i piwnych co byscie mi polecily? chcialabym zeby oczy wygladaly najnaturalniej jak sie da |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4281 |
Naczelny Hipster
|
Dziewczyny i jak te allvue colors soft? Szczególnie o Evergreen mi chodzi, bo takie Focusy zawsze nosiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4282 |
Przyczajenie
|
![]()
Kolory mają podobne do acuvue enhancers,ładnie i naturalnie wyglądają na oku. Ale coś nie tak z soczewkami,miałam po nich stan zapalny,mnie strasznie podrażniały,non stop czerwone oczy i po jakimś czasie ból i pieczenie oczu.W żadnych innych mi się to nie zdarzyło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4283 |
Raczkowanie
|
Kolorki mają jak focusy. Jest taki zielony, ale nie aż tak soczysty jak w focusach. Troszeczkę mniej intensywny, ale ładnie zmienia kolor. Co do noszenia nie zauważyłam zmiany w porównaniu do focusów. Dwa razy zdarzyło mi się w nich niestety zasnąć, ale wszystko było w porządku. Moje oczy mają tendencję do wysychania. Nie mam zespołu suchego oka, ale z regularnym nawilżaniem kropelkami jest wszystko w porządku. Kup i przekonaj się sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4284 | ||
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Z focusami nigdy mi się to nie zdarzyło. Cytat:
Właśnie po crazy colors się boję kupować czegokolwiek all vue ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4285 |
Przyczajenie
|
Tak,te focusy były super,nigdy nie podrażniały.Zresztą używałam większość dostępnych na rynku kolorowych soczewek i zawsze było ok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4286 |
Przyczajenie
|
ja mam tak w tych all vue, że widzę w nich jakby wszędzie był dym... taka mgła...
pierwszy raz mi się to zdarzyło a noszę soczewki ponad 10 lat !!! była nadzieja na zastępce focusów a tutaj takie rozczarowanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, kupilam swqoje pierwsze soczewki, kolorowe- zerowki i w koncu udalo mi sie je wlozyc ale mam uczucie dyskomfortu i do tego czasem jak mrugne to widze jakby za mgla przez kilka sekund
od czego to>? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny coto za cisza tutaj?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
I znowu ja pospamuje- czy sa soczewki kt daja taki efekt? #katosu Załącznik 5472809
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez sylwoha Czas edycji: 2014-06-01 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4290 |
Naczelny Hipster
|
Matulu, a po co tu jakiś hashtag?
![]() ![]() Jeśli masz w miarę jasne oczy to się da. Z ciemnych albo o zupełnie innym kolorze takich nie uzyskasz tak, żeby naturalnie wyglądało. Co do soczewek. Może nie jesteś przyzwyczajona. A może źle parametry masz dobrane i soczewka Ci się przesuwa czy coś. Na przyszłość polecam opcję edytowania posta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.