|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4262 |
Wtajemniczenie
|
kochane;
nadia nampisala na mamusiowym wczoraj jedna wiadomosc ze juz sa w domku i wsio ok,mali sa slodcy chociaz drobni ale rosna i wszystko wporzadku z nimi,jak odpocznie to napenwo sie i do was odezwie...wogole na mamusiowym teraz cisza kazda sie przygotowuje do porodu lub odpoczywa po nim... scio sie jeszcze nie odezwala.. paulinaizabela trzymam kciuki bardzo bardzo zeby to bylo plamienie tylko i niedlugo tescik ![]() irmusia ciesze sie raze z Toba ![]() moja kolez nie moze zajsac w ciaze i poszla na badania po 2 latach i jej wyszly wysoka prolaktyna i testosteron co to oznacza dziewuszki???
#4263 |
Raczkowanie
|
megaza, a czy na clo i pregnylu miałaś kontrolne USG? Sprawdzali czy rzeczywiście pęcherzyk rośnie, i czy pękł?
A co z wynikami męża (o ile się nie mylę, są w normie,tak?) ? Czy robił badania nasienia ogólne, czy też to szczegółowe?
#4264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Napisz mi czym różni się badanie szczegółowe od ogólnego a ja napiszę Ci jakie miał - bo szczerze mówiąc to nie wiem co wchodzi w skład szczegółowego a co w skład ogólnego.
![]() |
#4265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczegółowe masz określone ile jest milionów w ml, ile jest typu A, B, C, jaki mają ruch - ile jest % ruchu szybkiego,wolnego i bez ruchu, ile martwych, ile żywych, ile odsetek prawidłowych ( i nie pamiętam co jeszcze ![]() A ogólne masz ogólne -tylko np. jaka lepkość, ile prawidłowych ile nie - nie ma tak wyszczególnione jak powyżej.
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
To ma zrobione szczegółowe
![]()
#4267 |
Raczkowanie
|
Więc skoro są dobre, to nie rozumiem tej natury
![]() Wystraszyło mnie to, bo ja też jestem w podobnej sytuacji do twojej, z tym, że mojego męża wyniki nie są za dobre - więc skoro ty próbujesz i próbujesz, to tobie zapewne szybciej się uda ![]() A tak swoją drogą - czy któraś z was brała duphaston? Jeśli tak, to jak się po nim czułyście? Chodzi mi dokładnie z taki dziwny ból jajników i w macicy.
Jak na razie nadal pozostaje nadzieja... Edytowane przez roksiakb Czas edycji: 2011-06-21 o 21:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Wtajemniczenie
|
Paulinaizabela a propos tych plamień na początku i na końcu @ to to podobno świadczy o niskim poziomie progesteronu w poprzednim cyklu
![]() Irmusia na pewno laparo zrobi Ci więcej pożytku niż szkody i trzymam kciuki, żebyś już niedługo poszła do tego szpitala rodzić ![]() Mezaga po dołku zawsze jest górka, więc głowa do góry ![]() Czytam Wam dziewczyny codziennie, ale nie zawsze mam coś do powiedzenia, jestem jeszcze trochę zielona w tych sprawach... Ale trzymam za Was (za nas ![]() Edytowane przez rinco Czas edycji: 2011-06-21 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy czego nowego dowiem się 7 lipca. Cytat:
![]() |
#4270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nowe siły przyjdą z nowymi wizytami!!! Na pewno! Jakieś konkrety, działanie. Życzę powodzonka!!! ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Po wizycie wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I.... poproszę o pokolorowanie na... różowo ![]() ![]() ![]() Dla WAS wszystkich od mojej dziewczynki ![]()
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny.moim marzeniem od zawsze było,że chce miec córeczke.za pierwszym razem sie nie udalo-ale mamy ślicznego ,pociesznego synka.nie poddaje sie i właśnie staramy sie z mężem o córcie,wedlug zaleceń lekarza i przepisów ''na córke''.podchoddze do tego sceptycznie no ale w glębi serca mam nadzieje ze sie uda,a jak nie to trudno-ważne zeby było zdrowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
o to fajnie,ze nadia już w domku z chłopcami
![]() malinka ty jeszcze troche i utulisz córcie i nie wywyołuj wilka z lasu,bo tu już chcesz urodzic i ci sie jeszcze wydłuża,spokojnie skurcze możesz dostać w każdym momencie
#4273 |
Zakorzenienie
|
Tincia gratuluję córeczki
![]() ![]()
#4274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Irmusia- nie mamy typów, tzn. mi bardzo się podoba od dawna Liliana, ale Tż krzywi się na to imię, więc pewnie jak zrobi nam się troszkę luźniej (praca, szkoła...) to zasiądziemy i będziemy wybierać ![]() Aaaa jeszcze Martyna mi się podoba.
![]() |
#4275 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Kurczę ta@ to mnie już od kilku cykli w konia robi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oj jakoś nie wydaje mi się ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oczywiście porywam fluidka ![]() ![]() Martynka bardzo ładnie ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki, żeby się Wam dziewczynka udała ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech letni dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 18 staraczek paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone Tacca (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Atila (Natalia, 25 lat, Sandomierz) cykl 3, last @ 21,01 Kobra913 (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 18,last @ 22,01 Ewakol (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 17, last @ 13,02 Becik_4 (Beata, 28 lat, Kielce)cykl 7, last @ 13,02 Agawaaa (Agnieszka, 28 lat, lubelskie)cykl 11, last @ 22,02 ![]() Malami82 Agnieszka, 29 lat, Lubuskie) cykl 21, last @ 15,03 Nina_k ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 28, last @ 16,04 Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 27, last @ 27,04 Sas (Monika, 27 lat, świętokrzyskie)cykl 2, last @ 22,05 Alexa83 (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 13, last @ 24,05 Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 31, last @ 24,05 Zafrine (Dorota, 25 lata, pomorskie) cykl 37, last @ 03,06 Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 27, last @ 4,06 Roksiakb (Roksana, 24 lata, Śląsk) cykl 42, last @ 5,06 Karolca (Karolina, 25 lata, kuj - pom) cykl 7, last @ 6,06 Rinco Karolina, 31 lat, Małopolska cykl 2, last @ 13,06 Pacierp (Marta, 28 lat, Wrocław) cykl 27, last @ 18,06 Mezaga (Agnieszka, 29 lat, Małopolska) cykl 44, last @ 18,06 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 9 zafasolkowanych: Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy!dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011) Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 29 czerwca 2011) DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011) xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011) Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011) Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011) Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011) Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011) Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*] NPerelka1987 - Aniołek [*] nayhde - Aniołek[*] ola_k11 - Aniołek [*] karolcia228 - Aniołek [*] sylfiaaa - Aniołek [*] DAnia - Aniołek [*] serduszkowata - Aniołek [*] Pamela86 - Aniołek [*] bella7 - Aniołek [*] evelina.00 - Aniołek[*] Daget -Aniołek[*] alexa83 - Aniołek[*] Atila, Kobra 913, Ewakol, Becik_4, Malami82, Nina_k Dziewczyny odezwijcie się, napiszcie co tam u Was słychać ![]() Ciekawe jak tam Edzia termin ma na jutro ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tincia - SUPER!! GRATULACJE z córeczki ![]() Kadia83 - życzę powodzenia w "walce" o córcie ![]() Ale najważniejsze, że macie już jedno dziecko, nie ważne czy syn,czy córka - ważne, że JEST i jest zdrowe ![]() ![]()
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko Ty już zrobiłaś konkretny krok. A ja cały czas tkwię w tym samym punkcie. Dlatego to wszystko tak denerwuje. Dobra nie smęcę, bo jeszcze się na mnie wkurzycie o to ciągłe narzekanie. Może po wizycie mi się humor poprawi - albo zepsuje już kompletnie.
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wierzę, że trafisz na dobrych specjalistów, którzy zrobią odpowiednie badania i będą mogli Wam pomóc najlepiej jak się da. I tak masz sobie powtarzać! ![]()
![]() |
#4279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się na Ciebie nie wkurzę na pewno - mniej więcej wiem, co czujesz... Trzymam kciuki, żeby po wizycie humorek się poprawił ![]() Mnie się za niedługo pogorszy (jakaś depresja mnie w końcu złapie), bo jestem pewna, że się nie udała IUI ![]()
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogadamy za tydzień ![]() Roksia a możesz napisać ile płaciłaś za inseminację?
![]() |
#4281 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie było mnie tu trochę i widzę że w tak zwanym międzyczasie powitałyśmy na świecie chłopców Nadii Nadia - olbrzymie, wielkie gratulacje ![]() ![]() Boże, kiedy to zleciało? Ale, z drugiej strony mi też wydaje się dopiero co nie wierzyliśmy własnym oczom na widok dwóch kreseczek i czekaliśmy z duszą na ramieniu na wyniki kolejnych pomiarów bety a już stuknął nam 25-ty tydzień i niedługo kończymy 2-gi trymestr. Właśnie to że uświadomiliśmy sobie że wcale nie mamy już aż tak dużo czasu zmobilizowało nas w ostatnich tygodniach do działania bo oprócz przygotowań na przybycie maluchów (nawet nie miałam pojęcia ile to wszystko kosztuje a to dopiero początek ![]() ![]() A tak w ogóle to czuję się nieźle pomijając takie drobne dolegliwości jak zgaga czy uczucie ociężałości. Martwi mnie tylko trochę to że zupełnie nie mam apetytu i jem praktycznie na siłę i raczej niedużo. Chyba też dlatego brzuch i piersi mi rosną a reszta wydaje się chudnąć co, tak naprawdę, akurat nie jest najgorsze bo zawsze się bałam że będę jedną z tych kobiet które mocno przybierają na wadze zwłaszcza że moja mama bardzo dużo przytyła w obu ciążach. Na dzisiaj to tyle - do usłyszenia wkrótce ![]()
#4282 |
Zakorzenienie
|
egwene, pamiętam jak wszystkie czekałyśmy na wynik testu
![]() ![]() ![]() Apetyt swoją drogą, najważniejsze, aby dzieci rosły ![]()
#4283 |
Zakorzenienie
|
egwene czas leci leci,mojemu syn kkwi leci 10miesiąc już,a ja nad czuję jakbym to wczoraj robiła test i wpatrywała się w niedowierzenie w te 2 krechy
jedz kochana jedz,abyś miała siły,bo teraz to zabiegana widze jestes.
#4284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a ty jak sie starałas o dzidzie to liczylas sobie dni płodne czy w ślepo i sie udala dziewczynka?? a co do imienia liliana to śliczne tez moj faworyt dla przyszles córki, inne ppropozycje martyna, milena ,maja, amelka ![]() JESZCZE JEDNO ,CZY KTOS WIE ILE DNI PO OKRESIE JEST BEZPŁODNYCH?? Edytowane przez kadia83 Czas edycji: 2011-06-23 o 08:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- USG w 1, 10, 12 dniu cyklu + sprawdzenie po iui czy pęcherzyk pękł - (za każde usg 70zł), - 280.00zł - lametta - 80 zł - ovitrelle - 100.00zł - sam zabieg - 700.00zł. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Z tego co słyszałam, to nie ma na to reguły. Nawet kilka dni po @ może się zdarzyć, że zajdzie się w ciąże...
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
U każdego jest inaczej. Musiałabyś prowadzić dokładne obserwacje śluzu i temperatury i na podstawie tych obserwacji z co najmniej 3 a najlepiej 6 miesięcy można dokładnie określić fazę względnej płodności - tej przed owulacją.
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- No to u mnie odpada część USG - bo będę miała robione u siebie w mieście za darmo, Pregnyl mam kupiony więc zostają jakieś dragi i zabieg. Ciekawe ile kosztuje u tego lekarza w Oswięcimiu. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Ale u niektórych składa się kilka rzeczy na to, że plemniki wytrzymują dłużej niż u innych, owulacja jest wcześniej niż się wyliczy (jak ktoś wylicza z kalkulatorów) i dlatego czasem dziewczyny mówią, że zaszły w ciążę wcześniej. U niektórych osób dni płodne pojawiają się już pod koniec okresu,więc nie ma ogólnej zasady.
![]() |
#4287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A bezpłodne to przecież zależą od długości cyklu, u mnie to od końca @ to może z 2 były... ale w nie tez warto się starać, nigdy nie wiadomo,czy jakiś długowieczny damski plemniczek się nie zakręci ![]()
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-06-23 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.