Walczymy o nasze marzenia! cz.3 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 15:53   #4261
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
No właśnie z dietą też klapa. Ostatnio strasznie mi ciężko ze wszystkim, wszystko mam w nosie, na wszystko jestem zła, mam dość i do wszystkiego podchodzę pesymistycznie. Najchętniej to bym tylko spała.
tak już czasem jest, że się ma wszystkiego dość i nic nie ma sensu Mam nadzieję, że lipcowa wizyta wleje Ci w serducho nową nadzieję i optymizm A co do diety i dbania o siebie, to u mnie też niestety klapa Nie mam motywacji, a na smutki i stresy wiadomo co... czekolada. W ogóle nie ćwiczę od kilku tygodni (przepraszam, gram z mężem w badbingtona). Nie chce mi się i już. Coś czuję, że znów przytyję parę kilo, bo po laparo też będzie wymówka, żeby nie ćwiczyć
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 16:50   #4262
malinka123108
Wtajemniczenie

kochane;
nadia nampisala na mamusiowym wczoraj jedna wiadomosc ze juz sa w domku i wsio ok,mali sa slodcy chociaz drobni ale rosna i wszystko wporzadku z nimi,jak odpocznie to napenwo sie i do was odezwie...wogole na mamusiowym teraz cisza kazda sie przygotowuje do porodu lub odpoczywa po nim...
scio sie jeszcze nie odezwala..
paulinaizabela trzymam kciuki bardzo bardzo zeby to bylo plamienie tylko i niedlugo tescik
irmusia ciesze sie raze z Toba

moja kolez nie moze zajsac w ciaze i poszla na badania po 2 latach i jej wyszly wysoka prolaktyna i testosteron co to oznacza dziewuszki???
Stary 2011-06-21, 17:10   #4263
roksiakb
Raczkowanie

megaza, a czy na clo i pregnylu miałaś kontrolne USG? Sprawdzali czy rzeczywiście pęcherzyk rośnie, i czy pękł?
A co z wynikami męża (o ile się nie mylę, są w normie,tak?) ? Czy robił badania nasienia ogólne, czy też to szczegółowe?
Stary 2011-06-21, 18:38   #4264
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
kochane;
nadia nampisala na mamusiowym wczoraj jedna wiadomosc ze juz sa w domku i wsio ok,mali sa slodcy chociaz drobni ale rosna i wszystko wporzadku z nimi,jak odpocznie to napenwo sie i do was odezwie...wogole na mamusiowym teraz cisza kazda sie przygotowuje do porodu lub odpoczywa po nim...
paulinaizabela trzymam kciuki bardzo bardzo zeby to bylo plamienie tylko i niedlugo tescik
irmusia ciesze sie raze z Toba

moja kolez nie moze zajsac w ciaze i poszla na badania po 2 latach i jej wyszly wysoka prolaktyna i testosteron co to oznacza dziewuszki???
Jak ma za wysoki testosteron to może być PCO ale to trzeba zrobić jeszcze inne badania hormonalne i USG dowcipne.

Cytat:
Napisane przez roksiakb Pokaż wiadomość
megaza, a czy na clo i pregnylu miałaś kontrolne USG? Sprawdzali czy rzeczywiście pęcherzyk rośnie, i czy pękł?
A co z wynikami męża (o ile się nie mylę, są w normie,tak?) ? Czy robił badania nasienia ogólne, czy też to szczegółowe?
Miałam robiony monitoing przy lekach. Wszystko było idealnie - rosły dwa czasem trzy pęcherzyki i wszystkie pękały. Moja lekarka powiedziała, że nie powinno się brać tych leków bez monitorowania.
Napisz mi czym różni się badanie szczegółowe od ogólnego a ja napiszę Ci jakie miał - bo szczerze mówiąc to nie wiem co wchodzi w skład szczegółowego a co w skład ogólnego.
Stary 2011-06-21, 19:21   #4265
roksiakb
Raczkowanie

Cytat:
Miałam robiony monitoing przy lekach. Wszystko było idealnie - rosły dwa czasem trzy pęcherzyki i wszystkie pękały. Moja lekarka powiedziała, że nie powinno się brać tych leków bez monitorowania.
Napisz mi czym różni się badanie szczegółowe od ogólnego a ja napiszę Ci jakie miał - bo szczerze mówiąc to nie wiem co wchodzi w skład szczegółowego a co w skład ogólnego.
Tak swoimi słowami :
Szczegółowe masz określone ile jest milionów w ml, ile jest typu A, B, C, jaki mają ruch - ile jest % ruchu szybkiego,wolnego i bez ruchu, ile martwych, ile żywych, ile odsetek prawidłowych ( i nie pamiętam co jeszcze )

A ogólne masz ogólne -tylko np. jaka lepkość, ile prawidłowych ile nie - nie ma tak wyszczególnione jak powyżej.
Stary 2011-06-21, 20:15   #4266
mezaga
Zakorzenienie

To ma zrobione szczegółowe
Stary 2011-06-21, 20:30   #4267
roksiakb
Raczkowanie

Cytat:
To ma zrobione szczegółowe
Więc skoro są dobre, to nie rozumiem tej natury
Wystraszyło mnie to, bo ja też jestem w podobnej sytuacji do twojej, z tym, że mojego męża wyniki nie są za dobre - więc skoro ty próbujesz i próbujesz, to tobie zapewne szybciej się uda

A tak swoją drogą - czy któraś z was brała duphaston? Jeśli tak, to jak się po nim czułyście?
Chodzi mi dokładnie z taki dziwny ból jajników i w macicy.

Edytowane przez roksiakb
Czas edycji: 2011-06-21 o 21:11
roksiakb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:46   #4268
rinco
Wtajemniczenie

Paulinaizabela a propos tych plamień na początku i na końcu @ to to podobno świadczy o niskim poziomie progesteronu w poprzednim cyklu

Irmusia na pewno laparo zrobi Ci więcej pożytku niż szkody i trzymam kciuki, żebyś już niedługo poszła do tego szpitala rodzić

Mezaga po dołku zawsze jest górka, więc głowa do góry

Czytam Wam dziewczyny codziennie, ale nie zawsze mam coś do powiedzenia, jestem jeszcze trochę zielona w tych sprawach... Ale trzymam za Was (za nas ) kciuki.

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2011-06-21 o 20:48
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:46   #4269
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Więc skoro są dobre, to nie rozumiem tej natury
Wystraszyło mnie to, bo ja też jestem w podobnej sytuacji do twojej, z tym, że mojego męża wyniki nie są za dobre - więc skoro ty próbujesz i próbujesz, to tobie zapewne szybciej się uda

A tak swoją drogą - czy któraś z was brała duphaston? Jeśli tak, to jak się po nim czułyście?
Chodzi mi dokładnie z taki dziwny ból jajników i w macicy.
Tylko, że ja tak próbuję już od 44 cykli i nic
Zobaczymy czego nowego dowiem się 7 lipca.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Paulinaizabela a propos tych plamień na początku i na końcu @ to to podobno świadczy o niskim poziomie progesteronu w poprzednim cyklu

Irmusia na pewno laparo zrobi Ci więcej pożytku niż szkody i trzymam kciuki, żebyś już niedługo poszła do tego szpitala rodzić

Mezaga po dołku zawsze jest górka, więc głowa do góry

Czytam Wam dziewczyny codziennie, ale nie zawsze mam coś do powiedzenia, jestem jeszcze trochę zielona w tych sprawach... Ale trzymam za Was (za nas ) kciuki.
Rinco mam ogromną nadzieję, że przyjdzie górka bo już się strasznie ze sobą źle czuję. Właśnie się odstresowujemy (jest w ogóle takie słowo?) z małżem przy projektowaniu kuchni. Śmiechu jest co nie miara, bo się ciągle okazuje, że coś nam nie pasuje.
Stary 2011-06-21, 23:17   #4270
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam pierwszy raz coś takiego. Zawsze ale to ZAWSZE byłam pozytywnie do wszystkiego nastawiona a teraz - teraz to mi się wszystkiego odechciewa.
Słabsze dni się zdarzają.
Nowe siły przyjdą z nowymi wizytami!!! Na pewno! Jakieś konkrety, działanie. Życzę powodzonka!!!

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Tincia daj znać jak po wizycie czekamy na płeć maleństwa
Po wizycie wszystko dobrze Połówkowe pomiary bardzo dobrze Dłuuugo nas pani dr badała, oglądała, mierzyła Dostaliśmy płytkę nagraną Fajnie było
I.... poproszę o pokolorowanie na... różowo Będziemy mieli córeczkę

Dla WAS wszystkich od mojej dziewczynki x20

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 09:14   #4271
kadia83
Raczkowanie

witam dziewczyny.moim marzeniem od zawsze było,że chce miec córeczke.za pierwszym razem sie nie udalo-ale mamy ślicznego ,pociesznego synka.nie poddaje sie i właśnie staramy sie z mężem o córcie,wedlug zaleceń lekarza i przepisów ''na córke''.podchoddze do tego sceptycznie no ale w glębi serca mam nadzieje ze sie uda,a jak nie to trudno-ważne zeby było zdrowe.
kadia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 13:11   #4272
dra
Zakorzenienie

o to fajnie,ze nadia już w domku z chłopcami odezwie się na pewno,ja pamiętam początki u siebie i o was myślałam,ale musiałam swoje odpoczać,aby włączyć kompa i wejść tu.
malinka ty jeszcze troche i utulisz córcie i nie wywyołuj wilka z lasu,bo tu już chcesz urodzic i ci sie jeszcze wydłuża,spokojnie skurcze możesz dostać w każdym momencie
Stary 2011-06-22, 14:59   #4273
Irmusia81
Zakorzenienie

Tincia gratuluję córeczki:jupi : Macie jakieś typy co do imienia dla Malutkiej?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:23   #4274
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kadia83 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny.moim marzeniem od zawsze było,że chce miec córeczke.za pierwszym razem sie nie udalo-ale mamy ślicznego ,pociesznego synka.nie poddaje sie i właśnie staramy sie z mężem o córcie,wedlug zaleceń lekarza i przepisów ''na córke''.podchoddze do tego sceptycznie no ale w glębi serca mam nadzieje ze sie uda,a jak nie to trudno-ważne zeby było zdrowe.
Próbujcie próbujcie Moja mama na mnie próbowała i się udało i my też próbowaliśmy wg wytycznych na dziewczynkę Też podchodziłam z dystanesem, ale jak widac- udało się

Irmusia- nie mamy typów, tzn. mi bardzo się podoba od dawna Liliana, ale Tż krzywi się na to imię, więc pewnie jak zrobi nam się troszkę luźniej (praca, szkoła...) to zasiądziemy i będziemy wybierać
Aaaa jeszcze Martyna mi się podoba.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-06-22, 17:53   #4275
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Kurczę ta@ to mnie już od kilku cykli w konia robi poplamiłam trochę, nawet trochę krwi było i spokój...pewnie za 2-3 dni się rozkręci...drażni mnie to...

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
kochane;
O to fajnie, że już w domku są niech zdrowo rosną chłopaki a mamusia niech szybko wraca do formy
oj jakoś nie wydaje mi się ale dzięki za kciuki bardziej na nowy cykl się przydadzą

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Po wizycie wszystko dobrze Połówkowe pomiary bardzo dobrze Dłuuugo nas pani dr badała, oglądała, mierzyła Dostaliśmy płytkę nagraną Fajnie było
I.... poproszę o pokolorowanie na... różowo Będziemy mieli córeczkę

Dla WAS wszystkich od mojej dziewczynki x20
super Kochana Gratuluję córci i cieszę się razem z Wami
oczywiście porywam fluidka z radością Cię pokoloruję
Martynka bardzo ładnie

Cytat:
Witaj
trzymam kciuki, żeby się Wam dziewczynka udała

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek
Pozdrawiam Paulinaizabela.

Niech letni dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 18 staraczek

paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone
Tacca (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone
KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone
LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone

Atila (Natalia, 25 lat, Sandomierz) cykl 3, last @ 21,01
Kobra913 (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 18,last @ 22,01
Ewakol (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 17, last @ 13,02
Becik_4 (Beata, 28 lat, Kielce)cykl 7, last @ 13,02
Agawaaa (Agnieszka, 28 lat, lubelskie)cykl 11, last @ 22,02
Malami82 Agnieszka, 29 lat, Lubuskie) cykl 21, last @ 15,03
Nina_k ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 28, last @ 16,04
Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 27, last @ 27,04
Sas (Monika, 27 lat, świętokrzyskie)cykl 2, last @ 22,05
Alexa83 (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 13, last @ 24,05
Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 31, last @ 24,05
Zafrine (Dorota, 25 lata, pomorskie) cykl 37, last @ 03,06
Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 27, last @ 4,06
Roksiakb (Roksana, 24 lata, Śląsk) cykl 42, last @ 5,06
Karolca (Karolina, 25 lata, kuj - pom) cykl 7, last @ 6,06
Rinco Karolina, 31 lat, Małopolska cykl 2, last @ 13,06
Pacierp (Marta, 28 lat, Wrocław) cykl 27, last @ 18,06
Mezaga (Agnieszka, 29 lat, Małopolska) cykl 44, last @ 18,06

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)

Mamy 9 zafasolkowanych:

Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy!dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011)
Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 29 czerwca 2011)
DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011)
xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011)
Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011)
Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011)
Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011)
Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011)
Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011)

Na liście występuje kolor biały:

dra - Aniołek[*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
celka2000 - Aniołek [*]
ankamb - Aniołek [*]
pomarnczka - Aniołek [*]
NPerelka1987 - Aniołek [*]
nayhde - Aniołek[*]
ola_k11 - Aniołek [*]
karolcia228 - Aniołek [*]
sylfiaaa - Aniołek [*]
DAnia - Aniołek [*]
serduszkowata - Aniołek [*]
Pamela86 - Aniołek [*]
bella7 - Aniołek [*]
evelina.00 - Aniołek[*]
Daget -Aniołek[*]

alexa83 - Aniołek[*]

Atila, Kobra 913, Ewakol, Becik_4, Malami82, Nina_k Dziewczyny odezwijcie się, napiszcie co tam u Was słychać

Ciekawe jak tam Edzia termin ma na jutro Trzymam kciuki!!!
Stary 2011-06-22, 18:41   #4276
roksiakb
Raczkowanie

Cytat:
Tylko, że ja tak próbuję już od 44 cykli i nic
Zobaczymy czego nowego dowiem się 7 lipca.
A ja od 42

Tincia
- SUPER!! GRATULACJE z córeczki

Kadia83 - życzę powodzenia w "walce" o córcie
Ale najważniejsze, że macie już jedno dziecko, nie ważne czy syn,czy córka - ważne, że JEST i jest zdrowe I na pewno jest przekochany.
Stary 2011-06-22, 20:56   #4277
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka
Kurczę ta@ to mnie już od kilku cykli w konia robi poplamiłam trochę, nawet trochę krwi było i spokój...pewnie za 2-3 dni się rozkręci...drażni mnie to...
Paulinko a robiłaś test?

Cytat:
A ja od 42
Tylko Ty już zrobiłaś konkretny krok. A ja cały czas tkwię w tym samym punkcie.

Dlatego to wszystko tak denerwuje.
Dobra nie smęcę, bo jeszcze się na mnie wkurzycie o to ciągłe narzekanie. Może po wizycie mi się humor poprawi - albo zepsuje już kompletnie.
Stary 2011-06-22, 21:05   #4278
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra nie smęcę, bo jeszcze się na mnie wkurzycie o to ciągłe narzekanie. Może po wizycie mi się humor poprawi - albo zepsuje już kompletnie.

wierzę, że trafisz na dobrych specjalistów, którzy zrobią odpowiednie badania i będą mogli Wam pomóc najlepiej jak się da. I tak masz sobie powtarzać!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 21:21   #4279
roksiakb
Raczkowanie

Cytat:
Tylko Ty już zrobiłaś konkretny krok. A ja cały czas tkwię w tym samym punkcie.

Dlatego to wszystko tak denerwuje.
Krok krokiem, ale efektów brak...

Ja się na Ciebie nie wkurzę na pewno - mniej więcej wiem, co czujesz... Trzymam kciuki, żeby po wizycie humorek się poprawił

Mnie się za niedługo pogorszy (jakaś depresja mnie w końcu złapie), bo jestem pewna, że się nie udała IUI
Stary 2011-06-22, 21:29   #4280
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Krok krokiem, ale efektów brak...

Ja się na Ciebie nie wkurzę na pewno - mniej więcej wiem, co czujesz... Trzymam kciuki, żeby po wizycie humorek się poprawił

Mnie się za niedługo pogorszy (jakaś depresja mnie w końcu złapie), bo jestem pewna, że się nie udała IUI
Nie kracz, nie kracz
Pogadamy za tydzień

Roksia a możesz napisać ile płaciłaś za inseminację?
Stary 2011-06-22, 22:04   #4281
egwene6
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Nie było mnie tu trochę i widzę że w tak zwanym międzyczasie powitałyśmy na świecie chłopców Nadii

Nadia - olbrzymie, wielkie gratulacje

Boże, kiedy to zleciało? Ale, z drugiej strony mi też wydaje się dopiero co nie wierzyliśmy własnym oczom na widok dwóch kreseczek i czekaliśmy z duszą na ramieniu na wyniki kolejnych pomiarów bety a już stuknął nam 25-ty tydzień i niedługo kończymy 2-gi trymestr.
Właśnie to że uświadomiliśmy sobie że wcale nie mamy już aż tak dużo czasu zmobilizowało nas w ostatnich tygodniach do działania bo oprócz przygotowań na przybycie maluchów (nawet nie miałam pojęcia ile to wszystko kosztuje a to dopiero początek ) mamy jeszcze sporo spraw urzędowych i "okołourzędowych" których mąż z racji swojej słabej znajomości języka sam raczej nie załatwi a niektóre z nich niestety nie mogą czekać do czasu gdy znowu stanę się mobilna po porodzie więc działamy teraz. Prawdziwa droga przez mękę Zwłaszcza że nawet po 2, 3 godzinach "na mieście" wracam do domu wykończona i padam na pysk więc wszystko musi rozkładać na "mini-ratki"

A tak w ogóle to czuję się nieźle pomijając takie drobne dolegliwości jak zgaga czy uczucie ociężałości. Martwi mnie tylko trochę to że zupełnie nie mam apetytu i jem praktycznie na siłę i raczej niedużo. Chyba też dlatego brzuch i piersi mi rosną a reszta wydaje się chudnąć co, tak naprawdę, akurat nie jest najgorsze bo zawsze się bałam że będę jedną z tych kobiet które mocno przybierają na wadze zwłaszcza że moja mama bardzo dużo przytyła w obu ciążach.

Na dzisiaj to tyle - do usłyszenia wkrótce

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:20   #4282
karolca
Zakorzenienie

egwene, pamiętam jak wszystkie czekałyśmy na wynik testu i jak czułyśmy dwójeczkę To było tak niedawno!! Niesamowicie szybko czas leci. I najważniejsze, że z dolegliwości tylko to Cię trzyma
Apetyt swoją drogą, najważniejsze, aby dzieci rosły

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 22:46   #4283
dra
Zakorzenienie

egwene czas leci leci,mojemu syn kkwi leci 10miesiąc już,a ja nad czuję jakbym to wczoraj robiła test i wpatrywała się w niedowierzenie w te 2 krechy
jedz kochana jedz,abyś miała siły,bo teraz to zabiegana widze jestes.
Stary 2011-06-23, 08:08   #4284
kadia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Próbujcie próbujcie Moja mama na mnie próbowała i się udało i my też próbowaliśmy wg wytycznych na dziewczynkę Też podchodziłam z dystanesem, ale jak widac- udało się

Irmusia- nie mamy typów, tzn. mi bardzo się podoba od dawna Liliana, ale Tż krzywi się na to imię, więc pewnie jak zrobi nam się troszkę luźniej (praca, szkoła...) to zasiądziemy i będziemy wybierać
Aaaa jeszcze Martyna mi się podoba.
wiesz z dnia na dzien trace nadzieje ze sie udalo @ mialam 11-16czerwca,a ostatnie przytulanko bylo 20-21czerwca a ja dalej mam sucho w majtkach(chodzi mi o dni plodne,bo jak mam wilgotno tzn ze zaczely mi sie dni plodne)no i testy owulacyjne negatywne hmm sama juz nie wiem czy za wczesnie zaczelismy czy co. na chkopca bylo by mi łatwiej.
a ty jak sie starałas o dzidzie to liczylas sobie dni płodne czy w ślepo i sie udala dziewczynka??

a co do imienia liliana to śliczne tez moj faworyt dla przyszles córki, inne ppropozycje martyna, milena ,maja, amelka

JESZCZE JEDNO ,CZY KTOS WIE ILE DNI PO OKRESIE JEST BEZPŁODNYCH??

Edytowane przez kadia83
Czas edycji: 2011-06-23 o 08:37
Stary 2011-06-23, 08:47   #4285
roksiakb
Raczkowanie

Cytat:
Nie kracz, nie kracz
Pogadamy za tydzień

Roksia a możesz napisać ile płaciłaś za inseminację?
Tak - napiszę Ci w sumie ile mnie to wyszło. Więc:
- USG w 1, 10, 12 dniu cyklu + sprawdzenie po iui czy pęcherzyk pękł - (za każde usg 70zł), - 280.00zł
- lametta - 80 zł
- ovitrelle - 100.00zł
- sam zabieg - 700.00zł.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Z tego co słyszałam, to nie ma na to reguły. Nawet kilka dni po @ może się zdarzyć, że zajdzie się w ciąże...
Stary 2011-06-23, 08:56   #4286
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:

U każdego jest inaczej. Musiałabyś prowadzić dokładne obserwacje śluzu i temperatury i na podstawie tych obserwacji z co najmniej 3 a najlepiej 6 miesięcy można dokładnie określić fazę względnej płodności - tej przed owulacją.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

No to u mnie odpada część USG - bo będę miała robione u siebie w mieście za darmo, Pregnyl mam kupiony więc zostają jakieś dragi i zabieg. Ciekawe ile kosztuje u tego lekarza w Oswięcimiu.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:

Z tego co słyszałam, to nie ma na to reguły. Nawet kilka dni po @ może się zdarzyć, że zajdzie się w ciąże...
W ciążę zajść można tylko przy owulacji, tylko kwestia tego kiedy ta owulacja się zdarzy. Nie ma możliwości zapłodnienia zanim przyjdzie owulacja.
Ale u niektórych składa się kilka rzeczy na to, że plemniki wytrzymują dłużej niż u innych, owulacja jest wcześniej niż się wyliczy (jak ktoś wylicza z kalkulatorów) i dlatego czasem dziewczyny mówią, że zaszły w ciążę wcześniej.
U niektórych osób dni płodne pojawiają się już pod koniec okresu,więc nie ma ogólnej zasady.
Stary 2011-06-23, 08:56   #4287
kadia83
Raczkowanie

Cytat:
U każdego jest inaczej. Musiałabyś prowadzić dokładne obserwacje śluzu i temperatury i na podstawie tych obserwacji z co najmniej 3 a najlepiej 6 miesięcy można dokładnie określić fazę względnej płodności - tej przed owulacją.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

No to u mnie odpada część USG - bo będę miała robione u siebie w mieście za darmo, Pregnyl mam kupiony więc zostają jakieś dragi i zabieg. Ciekawe ile kosztuje u tego lekarza w Oswięcimiu.
no w zeszlym miesiacu staralam sie w 7-9 dniu cyklu czyli 1-3 dni po okresie i sie nie udało. w tym miesiący staralismy sie 10-11 dniu cyklu czyli 4-5 dni po okresie. juz sie nie moge doczekac kiedy bede mogla zrobic test ciażowy-ale cos w glębi serca czuje ze sie nie udalo. no niestety ale musze cierpliwie czekac. a te ''kalkulatory dni plodnych'' to tylko namąciły mi w glowie,bo kazdy pokazuje cos innego.
Stary 2011-06-23, 08:58   #4288
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
no w zeszlym miesiacu staralam sie w 7-9 dniu cyklu czyli 1-3 dni po okresie i sie nie udało. w tym miesiący staralismy sie 10-11 dniu cyklu czyli 4-5 dni po okresie. juz sie nie moge doczekac kiedy bede mogla zrobic test ciażowy-ale cos w glębi serca czuje ze sie nie udalo. no niestety ale musze cierpliwie czekac. a te ''kalkulatory dni plodnych'' to tylko namąciły mi w glowie,bo kazdy pokazuje cos innego.
Z kalkulatora nie obliczysz dni płodnych.
Stary 2011-06-23, 09:01   #4289
kadia83
Raczkowanie

Cytat:
Z kalkulatora nie obliczysz dni płodnych.
wiesz chce tylko tak mniej wiecej zobaczyc.
dodam ze synek jest z przytulanka w 13-14 dniu cyklu.
Stary 2011-06-23, 09:14   #4290
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
a ty jak sie starałas o dzidzie to liczylas sobie dni płodne czy w ślepo i sie udala dziewczynka??

a co do imienia liliana to śliczne tez moj faworyt dla przyszles córki, inne ppropozycje martyna, milena ,maja, amelka

Liczyłam Wszystko liczylam, dni na dziewczynkę i stop- chociaż wydawalo mi się że jeden dzień za dużo przeciągnełam i może na chłopca wskoczyć Do tego morele, orzechy, czerwone winko :P Moje pysznosci pozycja odpowiednia hehe... smiesznie bylo jak sobie przypomne.

A bezpłodne to przecież zależą od długości cyklu, u mnie to od końca @ to może z 2 były... ale w nie tez warto się starać, nigdy nie wiadomo,czy jakiś długowieczny damski plemniczek się nie zakręci

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-06-23 o 09:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości