|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy
Hey ! Nie wiem czy w dobrym wątku pisze ale skoro antyschizowy to chyba dobry
![]() Otóż stosowałam kiedys ze swoim pierwszym chłopakiem tabletki potem gdy sie rozstalismy z nowym z którym jestem do teraz stoduje prezerwatywy, zawsze dostawałam okres w terminie 27-29 dni dzisiaj 33 dzien i nic :/ zrobiłam dwa testy wczoraj koło godziny 13 (pre test) i dzisiaj koło godziny 16 (bobo test) obydwa negatywne :/ nie wiem czy mam robić jutro z rana kolejny czy dać sobie na wstrzymanie...? z rok temu miałam takie cykle pokręcone ( wydłuzone) ale wtedy nie współzyłam to sie nie martwiłam ![]() Martwie sie dlatego ze czasami zanim założymy prezerwatywe chwile kochamy się bez ... ale nigdy dwa razy pod rząd czyli raczej nie ma możliwości zapłodnienia plemnikami z poprzedniego wytrysku :/ Sama nie wiem co myslicie robic ten test? Ost jestem zdenerwowana same egzaminy i nauka moze to dlatego . teraz to juz jestem kłębek nerwów myslałam nawet o badaniach krwi bo do gina musze czekac z 2 tyg... bo w tym rzeszowie to szybciej nie da się isc :/ nawet prywatnie
|
#4262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moi są w przedziale hmmm 18-28. i to w większości te młodsze ode mnie mają juz dzieci. i to one najczęściej bombardują wszystkich tymi zdjęciami. w kilku przypadkach zaznaczyłam opcję "nie obserwuj postów użytkownika XX" czy jakoś tak
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak doda jakies normalne zdjecie, to tez nie zobaczysz. I obejdzie Cie przyjemnsc zobaczenia, jak owa kolezanka utyla po ciazy
|
|
#4264 |
|
Raczkowanie
|
U mnie tak samo inwazja dzieci na facebooku :P w pewnych momentach to rzeczywiście już taka przesada i wyścig, kto wstawi więcej fotek dziecka ;/
u mnie 28 dzień i na razie Wujka brak....może Escapelle coś przestawiła, ale piersi mnie bolą tak mi sie wydaje;p
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą mi się okres zawsze zaczyna śluzem z domieszką różu, dopiero na drugi dzień się rozkręca ![]() Zaczyna pobolewać mnie brzuch. Piersi milczą.
|
|
#4266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą- zazdrośnik Cleopatraaa1822 - nie mam doświadczenia w robieniu testów, ale z tego co wiem to test jest najbardziej wiarygodny z pierwszego siusiu. Także ten z 13 może być przekłamany. Ale to jeszcze nic nie znaczy. Może rzeczywiście stres i te egzaminy, o których pisałaś robią swoje. Także spokojnie. Niestety zabawy bez gumy są dość ryzykowne, ale nie będę teraz cwaniakować, bo sama nie raz tak działałam, a martwiłam się po fakcie Dziewczyny, a co tych zdjęć, o których pisałyście. U mnie jest to samo. Dzieci, dzieci, dzieci - w milionie póz i sytuacji. Śluby i miłość do nooo bo etap dzióbków do lustra już chyba nie jest na topie. No i najważniejsze- jeżeli nie mam zdjęcia ze swoim TŻ-etem i nie mam zmienionego statusu związku to znaczy, że TŻ nie istniejeA tak odbiegając od tematu- jak u was z umiejętnością gotowania?
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umiem zrobic zupke z torebki
|
|
#4268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do badania znamion dzisiaj byłam i miła pani mnie wcześniej przebadała i dwa znamiona mam obserwować i dała mi próbki. W sumie polecam Na szczęście moich znajomych mających dzieci moge na palcach jednej ręki policzyć. Ale żenujące sa zdjcia dziecka w kazdej z pozycji i co gorsza gołego dziecka... A gotować umiem i robię to dość dobrze, ale jestem leń i mi się nie chce :P A TŻ-et prosi czasami to ugotuje. Edytowane przez Akcila Czas edycji: 2012-05-15 o 19:07 |
|
|
|
|
#4270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale sprawia mi to przyjemność nie powiem, lubię znaleźć jakiś przepis i coś przygotować, szczególnie dla Tż lub znajomych i często później dzielę się przepisami, jak coś dobrego mi wyszło :Pedit. WUJCIO przybył
Pielęgnacja włosów Fitness I’ve loved and I’ve lost . Edytowane przez KamilaEwa Czas edycji: 2012-05-15 o 20:56 |
|
|
|
|
#4271 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4272 |
|
Raczkowanie
|
O kuuurcze... Niedobrze... A co Ci gin dokładnie powiedział? Będą Ci to jakoś leczyć ? Przepraszam, że tak pytam, ale u mnie też kiedyś podejrzewali takie rzeczy. ;/ I wiem, że to nic fajnego.
A wogóle to mój Wujek też sie dzisiaj pojawił. 36 dzień. Trezba do gina po tabletki. Nie ma co.
|
#4273 |
|
Raczkowanie
|
Ailee17 troche mnie uspokoiłas ja jutro 33 dzień... :/ Też stosowałam tabsy i wtedy był relaks i jak tylko dostane okres wracam do nich :/ jak nie biore tabsów mam pomieszany cykl wydłużony itp. ale ostatnio było ok ... :/ 29-30 dni a dzis juz 33 i taka panika ze cyrk nawet beczałam ... i juz wkrętka kolejna płaczliwość...
|
#4274 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny! temat idealny dla mnie-praktycznie co miesiąc panikuję,że jestem w ciąży
Używam prezerwatyw juz od 1,5 roku i praktycznie zawsze historia sie powtarza. A niestety wynika to z faktu,ze mam potwornie nieregularne miesiączki-najprawdopodobniej przez stres...Najgorzej bylo kiedy zaczelam studia-nie mialam okresu pol roku(!), nastepnie samoistnie powrocil w jednym miesiacu i myslalam,ze teraz pojawi sie juz kolejny,ale wciaz go nie ma jestem przed sesja,wiec przeżywam podwójne stresy. Caly czas mam obolale piersi, czasem pobolewa mnie podbrzusze. Niby zadnych innych zjawisk typu zachcianki, wymiotowanie(czasem jest mi niedobrze,ale mam tak chyba od stresu-jednak wcale mnie ten argument nie przekonuje:P), czy przybieranie na wadze. Uprawiam seks rzadko,doslownie raz na miesiac,wiec mam nadzieje,ze to nie moze byc ciaza...JEdnak ciagle bola mnie te piersi i to sprawia,ze nie mogę wybić sobie tej schizy z glowy |
|
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
Znam to mam tak samo co miesiąc... ja nawet schizowałam jak brałam tabletki ech... :/ Stres moze przesuwać kazdy mi tak też powtarza i sama tez sobie z tego zdaje sprawę ale i tak nie można się przestać denerwować :/ Zrob sobie test chociaz w moim przypadku to nie pomogło bo dalej panikuje. W czwartek ide na test z krwi podobno 99% pewnosci...
A ile ci sie spoznia?
|
|
#4276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli uprawiasz seks z zabezpieczeniem, to myślę, że nie masz się o co martwic Jesli bardzo się boisz ciąży, to po prostu zrób test na mocz albo krew i będzie jasne Jeden stres z głowy
|
|
#4277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam dni,ze juz czuje ból podbrzusza i jestem pewna,że przyjdzie i nic...No wlasnie problem tkwi w tym,ze moim najwiekszym strachem jest zrobienie tego testu. Gdy robilam go w trakcie tych 6 miesiecy braku @,to do teraz pamiętam,że cala sie trzęsłam. Kurcze,od kiedy mialam ostatni @,współżyłam ok 2 razy,chlopak zawsze konczy poza mna,mimo prezerwatywy.Niby zadnego pękniecia,niczego nie było,ale jednak coś mi się w tej głowie ubzduralo jak zwykle
|
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja umiem gotować i lubię
z czego Tż chętnie korzysta ![]() julink tak może to być przez stres, ale niestety i przez poważniejsze rzeczy. Pół roku to bardzo długo! Powinnaś pójść do lekarza i z nim to skonsultować, on na pewno wszystko Ci powie od czego takie zaniki @. Wróciłam od Tż. Niby było 2x a ja ciągle niewyżyta. Tż już padł i powiedział "wykończysz mnie kobieto" nie wiem, co się ze mną dzieje.Cytat:
więc tym bardziej wybrałabym się do lekarza, bo takie zaniki to nic dobrego nie sugerują
Żonka 6.08.2016 Wegetarianka 1.02.2017 6cs Edytowane przez Arya90 Czas edycji: 2012-05-15 o 23:07 |
|
|
|
|
#4279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Okres przyszedł dzień później. Wiesz ja bym na Twoim miejscu tak nie czekała na niego, tylko się wybrała do lekarza i sprawdziła, czy jest wszystko dobrze.
|
|
#4280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do gotowania to gotuję od 12 roku życia (mama wyjechała a ja zostałam z 3 facetami) ale nadal tego nie lubię. będę miała o tyle dobrze, że mój Tż zje wszystko o ile jest to martwe i ciepłe
|
|
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
A ja strasznie lubię gotować. Sama dla siebie i w ogóle dekorować potrawy etc. Ale chyba najbardziej to uwielbiam piec.
Tż z tego korzysta, a ja lubię jak komplementuje więc sprawia mi to podwójną przyjemność. Ja tam się dorwałam do gotowania metodą prób i błędów. I często kończyło się suchym przypalonym makaronem, a wszystko dlatego, że kuchnia mamy wydawała się nudna
|
|
|
|
#4282 |
|
Raczkowanie
|
ja nie lubię z tego względu, że strasznie się denerwuje gdy coś nie wychodzi. wtedy lepiej nie podchodź
mama mnie tylko czasem pociesza, że gdy wyszła za mąż w wieku 18 lat i musiała być prawdziwą panią domu to były święta, że żadnego ciasta nie było wszystkie wylądowały w koszu więc jej początki również były trudne
|
|
#4283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jaka u was pogoda u mnie burza z piorunami :P Co prawde 3 razy zagrzmiało i błysnęło, ale alarmy w samochodzie sie uruchomiły. http://e.asset.soup.io/asset/2964/8206_a1d7.jpeg No taki napis powinny mieć prezerwatywy
Edytowane przez Akcila Czas edycji: 2012-05-16 o 08:19 |
|
|
|
|
#4284 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam okres
34 dzień... od nastepnego miesiaca ide bo tabsy ... przez ten miesiac i tak zyje w celibacie ![]() A co do gotowania bo widze ze piszecie Polecam tarte z brokułów !!! mniaaaam i mało kaloriii :P Ja sobie wmawiam ze to pizza
|
#4285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przepis pliiiz! Kocham brokuły.
|
|
#4286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie miałam dzisiaj badania hormonalne, jutro znów do niego uderzam. Powiedział, że musi mi najpierw włączyć okres, zrobić wewnętrzne usg żeby wiedział co to dokładnie jest. Pewnie się zdecyduje na tabsy coś mi się wydaje.. |
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, wspolczuje. Ja bym bardzo nie chciala wracac do hormonow, ale widac czasem trzeba.
|
|
#4288 |
|
Wtajemniczenie
|
Boogini no to trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok! Wiesz, nie wszystkie guzki od razu muszą być groźne... będzie dobrze
A mnie dopadły jakieś schizy ciązowe, ale to przez to że dzisiaj (10 dni przed okresem) straszliwie zaczął mnie boleć jajnik i wyczytałam w necie, że to objaw zagnieżdzającego się jajeczka. Ejj....
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
wontrubka przestań! żadna ciąża!
ja to dzisiaj myślałam, że padnę. jadę tramwajem i jedzie taka pani z dzieckiem i obok siedziała babka w ciąży. a ta dziewczynka: -pani ma dzidzię (na kobietę w ciąży), a ty mamo masz dzidzię? -nie -i ta pani (pokazuje na mnie) ma dzidzię! masakra. jakiś znak czy co?? normalnie się zdenerwowałam, ze jakieś fatum idzie ;//
|
#4290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no dzieci ponoć "widzą więcej" niż dorośli czyli mój bolący jajnik to nie dzidzia tylko... bolący jajnik, tak?
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

przecież po to są gumy... po to one są :P
nooo bo etap dzióbków do lustra już chyba nie jest na topie. No i najważniejsze- jeżeli nie mam zdjęcia ze swoim TŻ-etem i nie mam zmienionego statusu związku to znaczy, że TŻ nie istnieje

Używam prezerwatyw juz od 1,5 roku i praktycznie zawsze historia sie powtarza. A niestety wynika to z faktu,ze mam potwornie nieregularne miesiączki-najprawdopodobniej przez stres...Najgorzej bylo kiedy zaczelam studia-nie mialam okresu pol roku(!), nastepnie samoistnie powrocil w jednym miesiacu i myslalam,ze teraz pojawi sie juz kolejny,ale wciaz go nie ma