|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
A po jakim czasie zauwazylas poprawe? Ja przemywam wodą przegotowaną i może dziś tym krochmalem zrobię. Cytat:
![]() az zaluje ze tylko jedna paczke wzielismy - jak bedziemy i bedzie jeszcze promocja to kupimy jeszcze. Tylko chyba juz 2... wy uzywacie 1 czy 2? Franek ma juz 4100 wiec od spadkowej przytyl praktycznie kilogram a dzis mamy 3 tygodnie ![]() Cytat:
Castia cieszę się że chrzciny udane ![]() Ja to lubie jak jest tak 21 stopni ![]() Eirene z ust mi wyjelas to wszystko o macierzynstwie. ![]() Diatoma mam nadzieje, ze z przepuchlinka się wszystko uspokoi Cytat:
![]() Dziewczyny ile u Was trwał ten skok rozwojowy? U nas dzis niby lepiej - ale to jeszcze nie to... ![]() ![]() Bylusmy dzis w marsupim u meza w pracy, a ze ja pracuje na przeciwko to zadzwonilam po dwie osoby z firmy ![]() Tyle ze ja z marsupim na piechte niby to 15 minut od domu ale balam sie ze maly sie obudzi i bedzie placz - bo mamy trudne dni ostatnio ![]() A ja druga noc z rzedu spalam tylko 4 godziny - normalnie sobie dosypiam od 7 do 9:30 a dzis o 7 mloty pneumatyczne u sasiada - kuja sciany i to juz drugi dzien - taki halas jakby u mnie w sypialni pracowali Teraz maja przerwe a od poniedzialku znowu - ale ilez mozna kup w mieszkaniu ze stanem surowym ![]() JUtro przyjezdza moja mama i przywiezie zawieszki lamaze ![]() ![]() I dzis przyszedl lezaczek z fisher price - jutro zrobimy przymiarke |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() teraz już odstawiłam po zużyciu chyba 4 opakowań i kolek narazie nie ma Cytat:
dzieci lubią ten garnuszek, moja siostrzenica i siostrzeniec go mają, Nikoś ma 6 miesięcy i już go lubi, na razie siostra wrzuca mu klocki go garnuszka a on wyrzuca klocki z niego ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
chyba bardziej niż Idalce ![]() kurcze ... gąsienica jest fajna ... ty kusicielko ![]()
![]() |
#4263 |
Zadomowienie
|
iiza też odnoszę wrażenie, że ja się bardziej zachwycam tymi zabawkami niż córeczka
![]() ![]() a jak tam katarek Idalki?? jakaś poprawa?? nie krzywiła sie po tej maści majerankowej??
#4264 | ||
Zakorzenienie
|
no i jestem po wizycie. generalnie wszystko ok, tylko w środku zrobiła mi się ziarnina
![]() ![]() ![]() ![]() ale ślicznie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
dziekuje za slowa otuchy...przy kapieli zauwazylam z mamą ze w okol plastra skora jest zaczerwieniona bardzo, zreszta troche nam sie zalal ten plaster. mam podwadzila a tam wszystko bardzo czerwone i postanowilysmy zerwac ten plaster...mam troche wyrzutow sumienia,ale z drugiej strony caly brzuszek by sie odparzyl.i badz tu madry czlowieku
![]() Eirene z tym powiedzeniem jest trafione,ale ja to inaczej troche zinterprtowalam odnosnie do mojej sytuacji w rodzinie, ze dziecko przynosi duzo milosci w kazde j rodzinie,a z nia poojawia sie tez wielka nienawisc, ale nie do dzieck a od rodzica ale od rodziny. ja dzis jak patrzylam na Tymka to mi lzy polecialy czemu jemu sie to przytrafilo ![]() ![]() ahtaga glowa do góry. straszne jak naszym dzieciaczkom cos dolega,one sa takie male i niewinne... w co byly szczepione wasze pociechy ![]() bosti ja choruje na tą gosiennicce, i na wszytskie zawieeszki ktore maja wibracje!
#4266 |
BAN stały
|
marsylia poprawa z krosteczkami jest od paru dni/no tygodnia max pojawiaja sie ale poradycznie.
Ja musze papki 3kupic bo 2 juz mega male sa a tu jeszcze cala paczka zostala ;-/ Moj mały przeszedł dzis ludzkie pojecie od 14 do 21 nie spał/sic! on ma 3,5tyg!!/ I co go odkladalam to wył cyca dudnił a spac nie chciał-dzis było apogeum... az sie poryczalam na domiar zlego moj maz wrocil dzis o 20.30/MA NIELIMITOWANY CZAS PRACY IDZIE NA KTORA CHCE I WYCHODZI O KTOREJ CHCE/ a ze lubi sobie pospac/spimy w 2 osobnych pokojach bo maly ze mna w lozku/ to wstaje sobie o 10 i idzie do pracy na 11-12 caly dzien go nie ma. Tyle razy prosilam,zeby chodzil max na 9 ale nie bo on pospac musi... A ja cale dnie sama z 2dzieci umyc glowy nie mam czasu. Przyszedl teraz i pod prysznic a we mnie cos peklo tak sie poplakalam bo stoje w tych tlustych wlosach z opaska na glowie bez makijazu w starych legginasach i wielkiej podkodszulce bo maly mnie dzis 2razy obzygal a jego cale dnie nie ma... I jeszcze w sobote wychodzi znow z kolegami/2tyg temu wrocil z imprezki o 5rano/ teraz tez tak bedzie na dyskoteke sobie z 2kolegow pojdzie a w nastepnym tyg ognisko ma z pracy wszyscy z parami tylko on sam bo ja nie mam z kim dzieci zostawic. Rycze i mam dosc czuje ze to nie fair. Jak z nim rozmawiam,ze to nie fair to mowi ze on wychodzi z kolegami i dlaczego mam mu zabraniac a do pracy na taka godzine chodzi bo ma prace umyslowa i inaczej nie bedzie wydajny... Tyle razy mi obiecywał ze bedzie wracal wczesniej ale w to nie wierze.... Zle mi jak cholera.... Ja nawet jak bym chciala to nie mam z kim wyjsc bo nie mam tu znajomych nigdy nie szukalam i nie potrzebowalam a teraz tak face to face odzywam sie tylko do dzieci... |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basia raczej na razie średnio zareagowała. Wrażenie moje- niezła. Tylko wielkośc namiotu jest dla raczkującego dziecka, nie dla chodzącego. Kaśka dziś miała tym zabawę. ![]() Co do garnuszka. Będę miała w spadku, wiem jedno - po dłuższym czasie grania garnuszka ma się ochotę otworzyć okno i ............. cisza. ![]() Idę spać - padam, pa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() mały śpi i mam w końcu czas dla siebie jest strasznie ciekawy świata, o ile w leżaczku leży spokojnie bo coś widzi to na kanapie nie chce już w ogóle leżeć, muszę mu wszystko pokazywać, opowiadać nawet podczas spacery budę na dół spuszczam i on wszystko podziwia ![]() i mnie to cieszy, ale i trochę męczy ![]() w ogóle postanowiłam z moją przyjaciółką że uczcimy moje i jej urodziny i wyjdziemy gdzieś na 4-5 h do klubu potańczyć, pogadać z jednej strony się cieszę ![]() a z drugiej mam ochotę odmówić, już mi się nie chce, myślę,że mogłabym sobie pospać ( ![]() i radość i niechęć, normalne to? ![]() ![]() Ja zaraz muszę zamówić soczewki na Allegro i też poluję na jakieś zabaweczki, widzę ,że moja ulubiona firma Lamaze robi furorę ![]() ![]() i oto fotki z dzisiejszego spaceru fontannę też musiałam pokazywać ![]() ![]()
#4269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze poczekam aż coś jej kupię z zabawek, bo w sumie to ona i tak na razie się nie bardzo bawi ![]() ale dzisiaj jak mój 6 miesięczny siostrzeniec zobaczył Ptaszka z Lamaze to oszalał na jego punkcie, i chciał zabrać Idalce, a jak siostra mu nie pozwoliła to była histeria ![]() kurcze ... a katar na razie .. bez zmian ... ![]() mam nadzieję, że jutro będzie lepiej ![]() rano jedziemy na od śluzowanie do przychodni a ponoć katar u malutkich dzieci może się długo utrzymywać ![]() Cytat:
![]() i dlatego nie zdecyduje się chyba na seks bez wizyty ![]()
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Eirenne musisz poczytać na necie co to ta ziarnina, mnie tez badał czy mam ale na szczęście nie
![]() ![]()
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo normalne, mam tak samo ![]() niby chce się wyjść do ludzi, a z drugiej strony i tak się myśli o dziecku ![]() ostatnio moja siostra zostawiła małego u mojej mamy bo szła na imprezę, i ja sobie wtedy pomyślałam, że też bym musiała Idalię mamie podrzucić i iść ... do łózka ![]() super fotki, ciekawe kiedy moja będzie taka ciekawska ![]()
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
eh
![]() ![]()
#4273 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() idę spać, bo mały już śpi od godziny, a ja zamiast korzystać to oglądam tv |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() idź kochaana i baw sie dobrze ![]() ja to marzę o takim wyjściu, muszę o tym pomyśleć ![]() ja też mam takie skrajne uczucia, czasami jak jestem bardzo zmęczona a mała płacze to wstyd się przyznać ale mam jej dość. okropna jestem wiem ale cóż i tak bywa. dobrze że mi to zaraz przechodzi, utulimy się i śpimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
ego ego no kawał chłopa z niego już!
![]() Castia oj ja też czasem mam dość ![]() ![]() ![]() a tak zapytam bo Ty może będziesz wiedziala ![]() ![]()
#4276 |
Zadomowienie
|
Montii jaka dziewczyneczka z ciebie
![]() ![]() ego ego pochwal się zawieszkami ![]() diatomko kurcze to nieciekawie z tymi plastrami ![]() ![]() ![]() Krusiak boroczku no nie masz łatwo ![]() ![]()
#4277 |
Zakorzenienie
|
bosti Fabian uwielbia sowę
![]() ![]()
#4278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.mirmar-czapki.pl/index.ph...id=14&Itemid=6 ale ty masz mamuśka figurę ![]() ![]() też kupię te sowę, a cemu ma moje dziecko nie mieć jak takie super ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-17 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zadomowienie
|
już się nie mogę doczekać paczki
![]()
#4280 | |
Wtajemniczenie
|
mnie się z Lamaze najbardziej podoba motyl Emanuel, zakochałam się po prostu
![]() ![]() diatoma, Krzysiek też miał taki wystający pępek i nam pediatra powiedziała, że kiedyś się owszem zaklejało plastrem, ale nie było to przyjemne ani dla małego, ani dla rodziców i teraz się tego nie praktykuje, tylko trzeba czekać, aż samo zejdzie... no bo jeśli pod plastrem taka czerwona skóra była to może nie ma sensu dziecka męczyć? Krusiak, Twojemu facetowi należy się kop w dupsko, niech siedzi na tyłku w domu, a nie sam będzie latał, kurczę choć raz mógłby zostać on z dzieciakami a Ty byś sobie gdzieś wyszła, no co to ma być?! ![]() ![]() Montii, super zdjęcia, niezła lasencja z Ciebie ![]() ![]() ja małego pierwszy raz zostawiam z tatą w czwartek i już się boję, ale cóż - tylko że ja lecę na zaliczenie ![]() Cytat:
![]() pewnie zaraz się obudzi, zjemy i spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie boisz sie wychodzic z nim bez czapeczki ?? ja nawet za miesiac bede sie bala z nia wyjsc bez czapki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hhihi mało mnie kochana widać zza tych brylek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- aguś a dlaczego miałby mieć czapkę? ![]() ![]() a od słoneczka oczywiście zakładam mu kapelusik z daszkiem żeby w główkę centralnie nie grzało, albo jak mam go w nosidle a jest chłodniej to przed wiatrem wiadomo. Ale jak jest ciepło to leży bez czapki w wózeczku. W czerwcu jak będzie malutka leżała w 30stopniowym upale to założysz jej czapeczkę do wózka? ![]() wgl w niedzielę ma być 30 stopni, coś planujecie dziewczyny? edit: na południu ![]() prunelle Emanuel też boski, chcę zamowic ale poczekam i zrobie większe zamówienie, ehh Allegro ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2011-05-17 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Rozeznanie
|
izabela biedna Twoja Idalka z tym katarem, umęczy się biedactwo
![]() Trzymam kciuki żeby katarek minął ![]() Monti ale laska z Ciebie ![]() ![]() Castia zazdroszczę Ci, że Ty już po chrzcinach ![]() ![]() U nas dzień bez żadnych rewolucji, jedynie wieczorem Alanek miał ból brzucha i płakał trochę ale wydaje mi się, że jest lepiej niż było. Chyba moja dieta mu pomaga (jem same lekko strawne rzeczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
patrycja i kto to mówi? Nasza chudzinka
![]() ![]() ![]() biedny Alanek ![]() u nas chrzciny niebawem ![]()
#4286 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ile wasze pociechy najdluzej spaly w ciagu dnia?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jeszcze jak bede ja ubierac w upaly poki co u nas bylo 27 stopni o n dworze miala body na krotki, pajaca i kocykiem przykyta, czapeczke of course i nie byla spocona bylo jej w sam raz no ale ona miala wtedy 3 tygodnie dopiero wiec musi miec ciepelko poki co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
tylko pamiętaj,że jak dziecko się przegrzeje to mogą być różne skutki
![]() no ale skoro przy 27 C tak jej było dobrze to ok ![]() mama wie najlepiej w co ubrać ![]()
#4290 | |
Zadomowienie
|
montii dowiedzialas sie od czego tak cie porzegonilo??? Jak tak to daj cynka,bo mam w planach zrzucenie paru kilo
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.