|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Kochane |
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
![]() Agga jeśli zaś chodzi o Chłapowo, to wg mnie bardziej dla ludzi pływających na deskach, choć to raczej w zatoce. Poza tym to "dziura" ale jeśli o to komuś chodzi to ok. Patrząc na naszą polską pogodę nigdy nie ma się pewności, że będzie pięknie słonecznie. Jeśli by padał deszcz to tam nawet nie ma dokąd wyjść. W Jastarni może komuś przeszkadzać, że przejście do morza prowadzi przez tory. To w sumie tyle, reszta raczej jak wszędzie ![]() Idę szykować się na spacer Miłego dnia
|
|
|
|
|
#4263 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Dzisiaj znowu piękna pogoda.
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zanotowałam sobie w głowie![]() łeeee a ja nie doczytałam wcześniej (mam jakieś 4 strony nienadrobione ). .. ale fajnie zazwyczaj jest odwrotnie![]() Dzień dobry Zu ma dziś w przedszkolu przedstawienie...Ciocie kazały ładnie ubrać bo zdjęcia będą a jutro u Nas na Starym Rynku wielkie puszczanie baniek
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
hej
młoda z mężem jeszcze śpi.Ja już wstałam i przyszłam do was.Pogoda elegancka, znów się umordujemy.Tak myślę, że bez drzemki dziś będzie jak śpi do tej godziny. paaaaa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
karolinko, nie za bardzo idzie mu to pedałowanie... ale przy pedałach z przodu jest ciężko, bo te rowerki raczej mają duże opory dla bezpieczeństwa, więc na razie się nie martwię
pedałuje szybko, ale jak przednie koło jest w powietrzu (małż takie sztuki z nim wyprawia - jazda na przednim albo na tylnych kołach )jeśli chodzi o miny moja chyba najbardziej wyrazista - chudy bladzioch z językiem na wierzchu
|
|
#4267 |
|
BAN stały
|
hej, ale pustki dziś znów. my po spacerku, po Amelki drzemce jeszcze rowerem pojeździmy.
i mam problem - dziś dostałam zaproszenie od siostry na jej ślub cywilny 16 lipca. i pierwszy w co ja się ubiore |
|
|
|
#4268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
skąd ja to znam. Ja mam za 2 tyg wesele, i już miałam plan że pójde do krawcowej, ale tak mi schodzi że już mi pewnie nie uszyje w takim tempie... A dziś zamówiłam na all sukienke, którą mi kiedyś Unholly podesłała. i czekam Mam nadzieję że będzie ok![]() Ny dziś nadal siedzimy w domu na pięknej pogodzie.... B rano wstał i super, tem nie ma, bawi się ladnie, aż tu o 10 cos zaczoł marudzić, mierze mu tem a on juz 38,5. Wiec znowu nurofen. Ale z drugiej strony na niego działa już bardzo mała dawka... Dzwoniłam do pediatry czy przychodzic z nim. i mi mówi że jak bardzo chcę to moge, ale szkoda żeby cos złapał więcej od chorych dzieci. Mam go obserwować i najwyżej w poniedziałek przyjść. Czyli potwierdziła to co sama planowałam... I niestety z naszego weekendu z Zakopcu znowu nic przez choróbska
|
||
|
|
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
My juz po spacerze. Jest taki skwar, ze nawet dziecku biegać się nie chcialo.
|
|
|
|
#4270 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz bardzo dziękujemy za wszystkie komentarze do albumu
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My teraz też w domku a ja zadowalam się zupą koperkową i pierogami ze śliwami no i czekam aż starszak wróci do domu dzisiaj piątek,to nie musi nosa w książki wkładać .U mnie termometr pokazuje 28 stopni w cieniu ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Iwonka ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- angy I jak Zosia,robiłaś badania? |
|||
|
|
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Uff jak gorąco. Kobiecie to niedogodzi Czekałam na taką piekną pogodę a teraz narzekam, ze mi za gorąco.Wyszlismy ok 10 na podwórko ale skwar niesamowity z małego sie lało, włosy pod czapka całe mokre. Nie chciał schwac sie w cien bo pomagał tacie i dziadkowi wozic piach (nakładał swoja łopatka piach do taczki) W koncu jakos udało mi sie zabrac go do domu, zjadł tylko serek i w mgnieniu oka usnał na dywanie przed telewizorem ![]() Cytat:
![]() Nie doczytałam o Twoim śnie. A miewasz sny prorocze? Bo przyznam, ze bardzo chciałabym miec dziewczynkę My mamy jeszcze kremy z zeszłego roku, juz weszły do użytku Cytat:
Lece oglądać fotki. Super
|
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raz jeszcze zdrówka ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje że w tym przypadku to był sen proroczy ![]() *** tak Was zapytam... Jest jakieś ograniczenie w dawaniu dzieciom mleka? bo mój je rano i wieczorem kaszkę, przed południem wypija mleko niedawno zjadł 1,5 chochli zupy i przed chwilą przyleciał wołając mleko, mleko, mleko... musiałam mu dać bo widziałam po nim że strasznie chce pić to mleko ![]() Daję mu nestle junior... Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-05-20 o 14:31 |
||
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
na wstępie Karolinko dziękuję za polecenie książki, dzisiaj kurier przywiózł i jestem bardzo zadowolona. A teraz prośba o poradę, dzisiaj Oli latała bez pieluchy, w majteczkach. Nasikała i wcale jej nie przeszkadzało ze mokro w dupkę, potem kupke w majtki zrobiła i też nic jej to nie przeszkadzało. To chyba znaczy ze nie jest jeszcze gotowa na nocnik? jak pytam jej gdzie ma mnie zaprowadzic jak bedzie chciała siusiu i kupe to zaprowadza mnie do nocniczka, ale jak widać nic sobie z tego nie robi. Pytanie drugie, takie zioła w doniczkach sprzedawane w supermarketach można wysadzic do większej donicy i będą sobie długo rosły czy one raczej takie "jednorazowe" są. sylko lecę do albumu ![]() aga będę trzymała kciuki za Ciebie ![]() Texasik widziałam ze wpadłas, ale umkneło mi zeby się przywitać. Fajnie ze wszystko się układa. Ja bym chciała jakies nowe zdjęcia narzeczonego Oliwki
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
wpadłam pochwalić mojego syna ![]() ja sobie siedzę na sofie i jem obiad, mały biega i się bawi po czym nagle przylatuje do mnie, trzyma się za pieluchę i woła kupa kupa... to fryk szybko lecimy do łazienki, nakładka na sedes i dawaj... Między pośladkami miał kupkę więc tylko ona odpadła bo nic więcej nie zrobił ale tak mi się zdaje, że zrobił siku ![]() chyba coś rusza |
|
|
|
#4275 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jeśli mogę się wypowiedzieć to ja bym pytała czy chce siku i zaprowadzała na nocnik co jakis czas. nawet jak mowi ze nie chce to zaprowadz - tylko nic na sile. . no i prała dalej. albo odpuścisz albo weźmiesz się konkretnie. spróbuj. ja się przemęczyłam z praniem i teraz Amelka tylko na nocniczek albo nakładke robi |
|
|
|
|
#4276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może połóż kawałek papieru i zachęć, żeby papierek zmoczyła, albo posadźcie lalkę czy misia i ukradkiem wlej ciut wody, może to Ją zachęci. Jeśli kilka dni będzie to samo to nałóż pieluszkę ale zachęcaj dalej, niech wysadza wszystkie lale. U nas było tak, że na początku nie przeszkadzało, później zaczęło a potem znów nie. Ja dokupiłam też nakładkę i tam sadzałam czasem. Na drugie pyt nie odpowiem bo nie wiem ![]() Cytat:
![]() Jeśli chcesz mieć pewność, że zrobił siusiu to połóż papier i będzie widać ![]() Zuzia chciała i nadal chce oglądać kupkę więc to tylko na nocnik bo w kibelku tonie ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- EDIT: I tak jak Skierka napisała, pytaj co jakiś czas czy chce albo siadajcie razem, Ty na kibelek a Oliwka na nocnik. |
||
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a pochwale się kupiłam Oli TAKĄ klepsydrę co odmierza czas mycia ząbków, bo niechętnie u nas z myciem ostatnio. Bardzo jej się spodobała. Wiadomo, 3 minut nie da sobie myć, ale na pewno dłużej niż bez klepsydry ![]() Sama myłam zęby przed chwilą 3 minuty, matko jak to długo się wydaje jak się tak czeka aż czas upłynie
|
||
|
|
|
#4278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przemek zaraz po tym, jak zszedł z kibelka walnął kupkę w pieluchę ![]() wyszliśmy na podwórko to założyłam mu majteczki... zesikał się do piaskownicy ![]() to chyba naprawdę bardzo delikatne początki są ![]() no, nic będę tłumaczyć dalej ![]() ale Wasze rady nieco mi rozjaśniły sprawę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny za komentarze
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie właśnie przeszła burza nawet gradem troszkę rzuciło .Bartosiowi nie przeszkadza .Idziemy coś przekąsić
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4280 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Udanego weekendu My jedziemy na działeczke. Do zobaczenia w niedzielę ![]()
|
#4281 |
|
BAN stały
|
ale dzis gorąco było... potem grzmiało ale burzy nie było. złapał nas deszcz jak wracałyśmy, ale juz pod domem. zrobiłam dzis około 10 km
. czekam na męża bo jeszcze go nie ma |
|
|
|
#4282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też w kółko pytam ![]() na razie bez efektu
|
||
|
|
|
#4284 |
|
Zadomowienie
|
ucieło mi cytaty
ada, nie słyszałam żeby była jakas górna granica... ja bym się nie przejmowała. i Gratulacje ![]() Wojtusiu u mnie był dokładnie tak samo. Teraz widzę że zaczynamy kolejny etap, B troszkę usika i krzyczy że chce, biegniemy na nocnik i sika. Pieluszka już mokra ale dobrze że choć potrafi się powstrzymać. Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2011-05-20 o 21:39 |
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
idę pod prysznic i spać
![]() tak więc mówię dobranoc wszystkim mamusiom ![]() jutro ciężki dzień... akcja sprzątanie miesięczne już mi się nie chce ![]() paaaa |
|
|
|
#4286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale bezruch tu dzisiaj panuje Chyba raz pójdę wcześniej spać ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Dobranoc |
||
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Aktywnie spedzilysmy dzien, przeszla nawet burza i Werka podekscytowana patrzyla w niebo ![]() Wojtusia u nas ten sam problem z sikaniem Werka latala w majteczkach, co chwile ja sadzam na nocnik po 15 minut siedzi i nic az w koncu zesikala sie w majtki i powiedziala"zrobilam siusiu na tapczan"![]() ale wiadomo ze poczatki sa trudne wiec badzmy cierpliwe Ada ty masz etat sprzataczki? bo jakos tak wpadly mi twoje posty ze ciagle o sprzataniu a odnosnie mleka to chyba nie ma ograniczen, Werka pije tylko przed spaniem 150ml
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-05-20 o 23:11 |
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domową sprzątaczką jestem ![]() miłego dnia życzę ![]() to leceee |
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i zmykam...napiszcie mi Dziewczyny jeszcze raz jakie macie foteliki na rower![]() Miłej soboty
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-05-21 o 08:39 |
|
|
|
#4290 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja myslę że nie musi, fajnie byłoby mieć ale to jednak kasa... ja kupiłam taki za 100 pare zł i tez jest ok http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-b...617687814.html także ja polecam witam ię z kawką i też zaraz się biorę za sprzątanie. ale burza u nas była w nocy, trzaskało że hej Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-05-21 o 08:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

W sobotę,będę mieć męża w domu,to pojadę do niej do szpitala.Mam nadzieję,że wszystko dobrze się skończy

zanotowałam sobie w głowie
). .. ale fajnie
NIE LUBIĘ TROLLI![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)