Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-17, 19:22   #4261
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
w koncu porz±dne P podoba mi sie zazdroszcze bo obecnie jestem chora na zapalenie oskrzeli i z mojego P nici masz apetyt gdzie to miescisz ; O
Ha, dziêki
Sama siê zastanawiam, sk±d u mnie taka pojemno¶æ ¿o³±dka
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:54   #4262
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Dziewczyny ponawiam pytanko Co sadzicie o filecie z mintaja na R?Tyle tylko,ze smazonego na oliwie z oliwek w panierce,ale panierke po usmazeniu odrzucam i zjadam same miesko z ryby,czy taka "opcja" moze byc?
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:57   #4263
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny ponawiam pytanko Co sadzicie o filecie z mintaja na R?Tyle tylko,ze smazonego na oliwie z oliwek w panierce,ale panierke po usmazeniu odrzucam i zjadam same miesko z ryby,czy taka "opcja" moze byc?

??
a czemu nie w panierce???
ja na R jad³am zawsze mintaja, pangê,dorsza w panierce i nie uty³am od tego..
podobnie jak od kurczaka z ro¿na)

Jezu, bez przesady...
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:58   #4264
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
U:

1¶niadanie: placuszki owsiane (nieca³e 10 sztuk) z wsadem cynamonowo-jab³kowym, posmarowane gruubo mas³em orzechowym
2¶niadanie: trzy kromki ciê¿kiego razowca z ziarnami;
z mas³em, wêdlin± z indyka i pomidorem,
z mas³em, serem w³oskim i d¿emem jagodowym,
z mas³em orzechowym; miseczka czere¶ni
obiad: makaron pe³noziarnisty z sosem boloñskim, cebulk±, tuñczykiem wsw i startym parmezanem
podwieczorek: miseczka truskawek z twaro¿kiem pó³t³ustym i miodem; pasek gorzkiej czekolady
kolacja: dwie kromki razowca;
z mas³em, tuñczykiem, pomidorem, bazyli± i przyprawami,
z mas³em, wêdlin± z indyka i pomidorem
mniam! bardzo mi siê podoba kocham, uwielbiam placuszki owsiane

przy okazji moje Utrzymanie:

¶niadanie: kasza jaglana z dodatkiem domowego musu truskawkowego, z serkiem homogenizowanym naturalnym, migda³ami, daktylami i truskawkami & kawa z mlekiem

ii ¶niadanie: omlet z dwóch jaj z bak³a¿anem, pomidorkami cherry, szczypiorem, polêdwic± drobiow± i czosnkiem; miseczka malin

obiad: porcja kaszy jêczmiennej z sosem pieczarkowo-cebulowym; porcja morszczuka z oliw± z oliwek & du¿a porcja surówki z selera, jogurtu i rodzynek

podwieczorek: bu³eczka orkiszowa z rodzynkami, z mas³em, serkiem wiejskim i domow± konfitur± truskawkow±; brzoskwinia & kubek herbaty miêtowej

kolacja: sa³atka z ¶wie¿ego szpinaku, papryki czerwonej, pomidora, cebuli, ogórków kiszonych, szynki parmeñskiej, oliwy z oliwek i domowych grzanek razowych

+ 2 l wody; d³ugi spacer i joga
Stary 2011-06-17, 20:09   #4265
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
??
a czemu nie w panierce???
ja na R jad³am zawsze mintaja, pangê,dorsza w panierce i nie uty³am od tego..
podobnie jak od kurczaka z ro¿na)

Jezu, bez przesady...
kurczaka z rozna jesz chyba bez skorki,czyli samo miesko
a bez panierki bo myslalam,ze ona wchlania tluszczyk z patelni...
Stary 2011-06-17, 20:26   #4266
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Cytat:
a bez panierki bo myslalam,ze ona wchlania tluszczyk z patelni...

karola- kuraka zawsze ze skórk±, wszak najlepsza!!!!
ale na R jad³am takie przysmaki 3-4 razy na miesi±c...
je¶li chodzi o panierkê- zawija³am potem w papierow± chusteczkê lub rêcznik kuchenny- to pomaga ods±czyæ t³uszcz....
aczkolwiek bez t³uszczu z kolei nie ma opcji schudniêcia, wiesz o tym??
ja ty³am najbardziej przez ha..!- pyzy i nale¶niki...
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:29   #4267
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

No to U.
1¶n
- 5/6 placków owsianych ( p³atki owsiane, orkiszowe, jajka, jogurt, pestki dyni, s³onecznika, siemiê lniane, sezam ) z nutell±, powid³ami ¶liwkowymi i twaro¿kiem z jogurtem.
10 km biegu
2¶n - miseczka zupy krem szpinakowej z jajkiej, porcja pe³noziarnistego spaghetti z sosem boloñskim z kurczakiem, przyprawami, pomidorami i parmezanem.
3¶n - micha twarogu z powid³ami ¶liwkowym.
obiad - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, kie³baska drobiowa z musztard± i ketchupem, dwa ogórki konserwowe.
kolacja - jogurt zmiksowany z twarogiem i duuu¿o migda³ów i orzechów laskowych.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-06-17, 20:43   #4268
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 572

i moje u

1. wiesniak z borówkami amerykanskimi i platkami migda³owymi
2. sa³atka - szpinak, truskawki (spuch³am jak balon, ale warto by³o), mozzarella, p³atki migda³owe, sos z octu balsamicznego, miodu, kakao naturalnego, zmiksowanych truskawek i pieprzu -> modyfikacja moja przepisu w kwestiasmaku.pl
3. zupka kalafiorowa
4. kawa³ ciasta desernik kokosowy (kwestiasmaku.pl ) kruchy spód 100 % pe³noziarnisty + masa z twarogu mielonego, mleka kokosowego, fruktozy, na góre truskawki:lov e:
5. micha fasolki szparagowej z 2 jajami w koszulkach

teraz podbieram tacie bób i pistacje

i jak?

dziewczyny na P, kurde no, juz na www.kwestiasmaku.pl i do kuchni MARSZ!!!

Edytowane przez wizjaa
Czas edycji: 2011-06-17 o 20:44
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:44   #4269
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Peee ...

¦. jêczmiannka (4 ³y¿ki jêczmiennych, 1/2 szklanki mleka, banan, garsc slonecznika) + herbata zielona

II¦. a) paluch wieloziarnisty z maslem, sa³at±, serem zó³tym i pomidorem + sok pomaranczowy100% tymbark (250ml)
b) kinder mleczna czekolada + zielone jablko

O. "gzika" (czyli twaro¿ek wymieszany z przyprawami, ¶mietana i szczypiorkiem) + 2 du¿e ziemniaki z mase³kiem

2 szklanki soku wieloowocowego jakiego¶

P. serek wiejski z garscia slonecznika i truskawkami

K. 3 kromki chleba z ziarnami
wszystkie z maslem,salata, pomidorem i ob³o¿one 2 jajkami na miêkko + herbata zielona + tabletka mulsujaca z magnezem

Stary 2011-06-17, 20:45   #4270
ironique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

w drodze do dobrego U

I ¿ytnianka : 5 ³y¿ek p³atków ¿ytnich, ³y¿ka siemienia lnianego, pó³ szklanki koktajlu truskawkowego [ma¶lanka, truskawki, cukier], ³y¿eczka ciemnego kakao; kawa z mlekiem i s³odzikiem
II 5 knedli z truskawkami polanych jogurtem naturalnym z ³y¿eczk± cukru
kilkaaa kostek czekolady schogetten z nadzieniem cappuccino
III pier¶ z kurczaka duszona z kalarep±, ogórkiem i ciecierzyc±; kawa z mlekiem i s³odzikiem
IV grahamka na pó³ z jajkiem na twardo, ogórkiem i pieprzem oraz z rozgniecion± ciecierzyc±, pomidorem i pieprzem

po wpad³o duuu¿o mas³a orzechowego

i jak? dodam, ¿e w³a¶nie mam okres, dlatego jeszcze bardziej 's³odko' ni¿ zwykle :P
ironique jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:46   #4271
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
No to U.
1¶n
- 5/6 placków owsianych ( p³atki owsiane, orkiszowe, jajka, jogurt, pestki dyni, s³onecznika, siemiê lniane, sezam ) z nutell±, powid³ami ¶liwkowymi i twaro¿kiem z jogurtem.
10 km biegu
2¶n - miseczka zupy krem szpinakowej z jajkiej, porcja pe³noziarnistego spaghetti z sosem boloñskim z kurczakiem, przyprawami, pomidorami i parmezanem.
obiad - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, kie³baska drobiowa z musztard± i ketchupem, dwa ogórki konserwowe.
ktory¶ tam z kolei jad³ospis i zawsze twaróg...!
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-17, 20:49   #4272
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 340

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Peee ...

¦. jêczmiannka (4 ³y¿ki jêczmiennych, 1/2 szklanki mleka, banan, garsc slonecznika) + herbata zielona

II¦. a) paluch wieloziarnisty z maslem, sa³at±, serem zó³tym i pomidorem + sok pomaranczowy100% tymbark (250ml)
b) kinder mleczna czekolada + zielone jablko

O. "gzika" (czyli twaro¿ek wymieszany z przyprawami, ¶mietana i szczypiorkiem) + 2 du¿e ziemniaki z mase³kiem

2 szklanki soku wieloowocowego jakiego¶

P. serek wiejski z garscia slonecznika i truskawkami

K. 3 kromki chleba z ziarnami
wszystkie z maslem,salata, pomidorem i ob³o¿one 2 jajkami na miêkko + herbata zielona + tabletka mulsujaca z magnezem

ci±gle jesz to samo:/ wywal serek wiejski na deser zrób sobie budyn kefri z owoców kisiel z owocami. cos INNEGO. na kolacje co dzien tez jesz tylko kromki chleba obtocz je w jajku i usmaz na oliwe na patelni, albo wsadz do piekarnika z serem pomidorem szynk± zrob zapiekanki. pewnie jutro itak wkleisz to samo, mimo iz ktos ci radzi cos w koncu zmienic.
Stary 2011-06-17, 20:51   #4273
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ

dziewczyny na P, kurde no, juz na www.kwestiasmaku.pl i do kuchni MARSZ!!!
hehe to samo chcia³am nie raz napisaæ

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
No to U.
1¶n
10 km biegu
2¶n - miseczka zupy krem szpinakowej z jajkiej, porcja pe³noziarnistego spaghetti z sosem boloñskim z kurczakiem, przyprawami, pomidorami i parmezanem. uwielbiam spaghetti w jakiejkolwiek kombinacji
obiad - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, kie³baska drobiowa z musztard± i ketchupem, dwa ogórki konserwowe. + jaka¶ kromeczka
widzê, ¿e u nas dzisiaj bardzo podobnie, bo i placuszki i spaghetti i twaro¿ek moim zdaniem jest fajnie, tak mi siê nawet wydaje, ¿e jest nieco wiêcej ni¿ zwykle, ale to dobrze, bardzo dobrze

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 21:03   #4274
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
ktory¶ tam z kolei jad³ospis i zawsze twaróg...!
kupujemy w domu jaki¶ mega dobry ekologiczny twaróg i zawsze mam go w domu na tony, powa¿nie no!

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
hehe to samo chcia³am nie raz napisaæ

widzê, ¿e u nas dzisiaj bardzo podobnie, bo i placuszki i spaghetti i twaro¿ek moim zdaniem jest fajnie, tak mi siê nawet wydaje, ¿e jest nieco wiêcej ni¿ zwykle, ale to dobrze, bardzo dobrze
o, dziêki za zerkniêcie.
no tak wysz³o, dzi¶ mia³am g³oda.
i skoñczy³o mi siê mas³o orzechowe, jutro bêdê robiæ, ale dzi¶ siê w domu wieczorem pojawi³o jakie¶ kokosowe z kawa³kami orzechów, to te¿ wytestujê.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-06-17 o 21:05
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 21:22   #4275
Annie1441
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 579

Cytat:
A bez panierki bo myslalam,ze ona wchlania tluszczyk z patelni...
aaaaaaaaaaaaa
Annie1441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 21:40   #4276
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Poka¿ wiadomo¶æ
aaaaaaaaaaaaa
aaaa kotki dwa ! ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 21:59   #4277
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

P do oceny. SN. Owsianka: 25g platkow, jogo naturalny 180g, banan wkrojony, lyzka otrebow zytnich). 2SN. twarozek domowy Piatnicy 150g + 2 kromeczki razowca z maslem. OB. zupa jarzynowa rzadka, kilka brokul gotowanych, niestety tylko ok 80g pieczonego dorsza(boje sie,ze sie zatrulam-byl miesisty i smierdzial,inaczej niz zawsze, moze dlatego, ze po kupieniu ryby jeszcze 1,5h chodzilam po zakupy, a ryba w torbie byla,a powinna w lodowie..moglam na koncu kupicboje sie..), porcja eko. makaronu razowego zytniego z maki typu 2000-50g przed ugotowaniem. PODW. Activia naturalna ta 210g z lycha otrebow + kilkanascie laskowych orzechow. KOL. ok 100g grilowanej piersi kurczaka, troche pomidora i lodowej salaty z lyzeczka oliwy z oliwek + 3 dosc male kromki prawdziwego razowca na zakwasie zytnim. NIEDAWNO: serek wiejski 200g z polowa pomidora, a zaraz siemie lniane. GRAMY podaje, zebyscie wiedzialy ile, dla kazdego "porcja" czy "garsc" to nie tyle samo. SANTOS, zalezy mi na Twojej ocenie. Teraz musze +1,8 kg w 2,5tyg. wiem, ze potrafie, bo przeciez duzo tylam
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 22:05   #4278
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

U;
I.jajecznica z 3jaj na ma¶le, ze szczypiorkiem i twarogiem, dwie kromki prawdziwego ciê¿kiego razowca z pestkami s³onecznika z mas³em, papryk±(po³owa) /i jajecznic±, inka pó³ na pó³ z mlekiem
II.filet z pstr±ga grilowany, polany olejem z pestek i zio³ami, grilowany bak³a¿an te¿ w marynacie,zawijany serem ¿ó³tym; kilka ziemniaczków te¿ z grila;p
pomiêdzy du¿o jagód, pó³ 3bita, i mieszanka orzeszków i bakalii 90g (w lesie by³am no) i kilka ³yków Kubusia od kole¿anki
III.dwa nale¶niory z mas³em orzechowym, ca³ym wiejskim i fur± jagód, szkl. spienionego zimnego mleka
IV.(b.pó¼na kolacja) pó³ wêdzonej makreli, sa³atka (z ma³ej kalarepki,jab³ka,soku z cytryny, 3³ychy ¶mietany,troche soli,cukru, gar¶æ orzechów w³oskich)

do tego du¿o ruchu i ze 4litry wodyy i paczka gum truskawkowych

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 22:05   #4279
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
P do oceny. SN. Owsianka: 25g platkow, jogo naturalny 180g, banan wkrojony, lyzka otrebow zytnich). 2SN. twarozek domowy Piatnicy 150g + 2 kromeczki razowca z maslem. OB. zupa jarzynowa rzadka, kilka brokul gotowanych, niestety tylko ok 80g pieczonego dorsza(boje sie,ze sie zatrulam-byl miesisty i smierdzial,inaczej niz zawsze, moze dlatego, ze po kupieniu ryby jeszcze 1,5h chodzilam po zakupy, a ryba w torbie byla,a powinna w lodowie..moglam na koncu kupicboje sie..), porcja eko. makaronu razowego zytniego z maki typu 2000-50g przed ugotowaniem. PODW. Activia naturalna ta 210g z lycha otrebow + kilkanascie laskowych orzechow. KOL. ok 100g grilowanej piersi kurczaka, troche pomidora i lodowej salaty z lyzeczka oliwy z oliwek + 3 dosc male kromki prawdziwego razowca na zakwasie zytnim. NIEDAWNO: serek wiejski 200g z polowa pomidora, a zaraz siemie lniane. GRAMY podaje, zebyscie wiedzialy ile, dla kazdego "porcja" czy "garsc" to nie tyle samo. SANTOS, zalezy mi na Twojej ocenie. Teraz musze +1,8 kg w 2,5tyg. wiem, ze potrafie, bo przeciez duzo tylam
do dupy
wiesz czemu
Stary 2011-06-17, 22:08   #4280
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
mêczy mnie czytanie Twoich jad³ospisów, i to nie dlatego, ¿e ci±gle s± takie same: starannie wyliczone, skromne i redukcyjne (to oczywi¶cie te¿), ale przez to, w jaki sposób je opisujesz. Nie mo¿esz u¿ywaæ entera, tylko tak jednym ci±giem? dostajê oczopl±su od tego, ale mo¿e to ja jestem jaka¶ dziwna .

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki
Co prawda nie wpycham w siebie jedzenia, ale zastanawiam siê nad nutridrinkami. Jak one smakuj±?
S± pyszne, mi szczególnie posmakowa³y truskawkowe . Polecam, serio, w smaku s± ¶wietne. Ale tak jak mówi Phynn - póki masz apetyt to jedz, a jak przyjd± upa³y to wtedy my¶l o nutridrinkach .

Tymczasem moje dzisiejsze U:
1. owsianka z serkiem homo naturalnym, domowym mas³em orzechowym, granol± rodzynkowo-orzechow± i miodem.
2. ciemna bu³ka wieloziarnista z mas³em, polêdwic± ³ososiow± i ogórkiem kiszonym.
3. miseczka pestek s³onecznika w ³upinkach, domowa pe³noziarnista muffinka czekoladowa.
4. pó³ woreczka kaszy gryczanej, w±tróbka drobiowa z cebul± i sosem w³asnym.
w miêdzyczasie wpad³a miska truskawek (jak 3 na zupê ) i muffinka jw.
25 minut jogi
5. 2 kromki pumpernikla: z mas³em i serem ¿ó³tym/z serkiem topionym paprykowym (nie lubiê warzyw z serem ).
po: 3 marchewki, herbata owocowa.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-06-17 o 22:09
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 22:23   #4281
skomplikowana_18
BAN sta³y

morphine, pisalam juz kiedys- korzystam z internetu w telefonie i cos sie widocznie popsulo, bo wlasnie nie moge zrobic odstepow.. Co do mojego jadla, to troche nie rozumiem, bo jem wiecej niz niektore osoby z tego forum, ale oczywiscie u innych wsio ok, a ja zawsze ZLE. Pewnie jakbym zjadla konia z kopytami to tez byloby zle i redukcyjnie. Licze, bo nie umiem jesc w ciemno- wtedy jem za malo. A tak to wiem ile i mam cel- przytyc znowu. +1,8kg w 2,5 tyg. zdrowo to? Choc juz tylam podobnie i duuuzo, ale i tak zawsze jest zle, zawsze krytyka. Nie lubicie mnie chyba. Bo za choroba jestem JA- zwykla dziewczyna, tego nikt nie dostrzegl.. sory za OT.
Stary 2011-06-17, 22:31   #4282
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
morphine, pisalam juz kiedys- korzystam z internetu w telefonie i cos sie widocznie popsulo, bo wlasnie nie moge zrobic odstepow.. Co do mojego jadla, to troche nie rozumiem, bo jem wiecej niz niektore osoby z tego forum, ale oczywiscie u innych wsio ok, a ja zawsze ZLE. Pewnie jakbym zjadla konia z kopytami to tez byloby zle i redukcyjnie. Licze, bo nie umiem jesc w ciemno- wtedy jem za malo. A tak to wiem ile i mam cel- przytyc znowu. +1,8kg w 2,5 tyg. zdrowo to? Choc juz tylam podobnie i duuuzo, ale i tak zawsze jest zle, zawsze krytyka. Nie lubicie mnie chyba. Bo za choroba jestem JA- zwykla dziewczyna, tego nikt nie dostrzegl.. sory za OT.
jesz tutaj najmniej i juz mowilysmy ci kilkakrotnie - bedziesz wkleja³a wyliczone co do grama rzeczy - nikt nie bedzie tego ocenia³ !! doprowadzasz mnie do sza³y zachowujesz siê jak 12latka. paranoja jakas.
Stary 2011-06-17, 22:34   #4283
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
masakra, ty nic nie kumasz
popatrz ile je emelie która nie umiera z wyniszczenia!
nawet ja jem wiêcej od Ciebie, na U!
i "jem w ciemno" i ¿yjê w b³ogiej nie¶wiadomo¶ci ile maj± moje kromki chleba, jaja, ile jagód, czy nale¶niki na ma¶le czy na smalcu.
a Ty rób se co chcesz, ale nie gadaj ¿e jesz du¿o i chcesz przytyæ bo taka rozkmina czy 1,8kg w 17 i pó³ dnia jest zdrowe, to paranoja czysta!
przepraszam wszystkich ¿e zareagowa³am no ale ju¿ nie mogê!
ten w±tek mi taaak bardzo pomóg³, "pozna³am" tu tyle osób, ale jak widzê takie co¶, to wysiadam!

skomplikowana do Ciebie tylko jedno-

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-06-17 o 22:35
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-17, 22:40   #4284
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
masakra, ty nic nie kumasz
popatrz ile je emelie która nie umiera z wyniszczenia!
nawet ja jem wiêcej od Ciebie, na U!
i "jem w ciemno" i ¿yjê w b³ogiej nie¶wiadomo¶ci ile maj± moje kromki chleba, jaja, ile jagód, czy nale¶niki na ma¶le czy na smalcu.
a Ty rób se co chcesz, ale nie gadaj ¿e jesz du¿o i chcesz przytyæ bo taka rozkmina czy 1,8kg w 17 i pó³ dnia jest zdrowe, to paranoja czysta!
przepraszam wszystkich ¿e zareagowa³am no ale ju¿ nie mogê!
ten w±tek mi taaak bardzo pomóg³, "pozna³am" tu tyle osób, ale jak widzê takie co¶, to wysiadam!

skomplikowana do Ciebie tylko jedno-
moglas nawet tego nie psiacv. mi sie wydaje ze ona tego nei czyta i jutro znow wklei policzone gramy po prostu to jest juz smiech na sali
Stary 2011-06-17, 23:19   #4285
skomplikowana_18
BAN sta³y

Lightbulb Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

bylam w zlym stanie 7kg temu. choc jakos nic mi nie bylo. teraz jakos chodze, zyje, jem, wszystko w normie. jem duzo, 6 posilkow.. kanapki, jogurty, twarogi.. zwiekszam,przeciez dzis jest lepiej. 3kromy, mieso na kolacje itd.. i te 1,8kg przytyje. potrafilam wtedy, wiec teraz tez! moze koniec OT? IDE pod prysznic i spac dobrej nocy!

/ten post generalnie nadaje siê do edycji. nie mam pojêcia, jak Ci pomóc i jak wymusiæ na Tobie pisanie mniej "objawowe". nie wiem nawet, czy Ty w ogóle masz ¶wiadomo¶æ tego, jak bardzo chore prezentujesz przekonania. Przykre to.
powstrzymaj siê chocia¿ od wypisywania tak szkodliwych tre¶ci, jak te, które pogrubi³am. Wierzê, ¿e mimo g³êbokich zaburzeñ, potrafisz my¶leæ, choæby z odrobin± empatii. ech.

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2011-06-17 o 23:39
Stary 2011-06-18, 07:23   #4286
Paprykowa89
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 75

Pyyy:

A. 2 kromki razowego pieczywa z mas³em, twarogiem t³ustym (wiejskim) wymieszanym ze ¶mietan±, szczypiorkiem i rzodkiewk±, pó³ wêdzonej makreli.

B. P±czek z budyniem w bia³ej czekoladzie, mullermilk pistacjowy

C. Domowe frytki z udkiem z kurczaka panierowanym, mizeria z ogórków z koperkiem i ¶mietan± + bia³y Lion

D. Lód kuku³kowo-ajerkoniakowy - ten taki du¿y ro¿ek; miseczka wi¶ni

E. (wypad na miasto) ma³y kebab w bu³ce ( wiem ¿e by³o 70g miêca i chyba 80g warzyw) z sosem majonezowym, Redd's Sun

pó¼niej mieszanka studencka (ok 100g), kakao na mleku 3,2% i 2 brzoskwinie

proszê o ocene
pozdrawiam
Paprykowa89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 08:46   #4287
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
mniam! bardzo mi siê podoba kocham, uwielbiam placuszki owsiane

przy okazji moje Utrzymanie:

¶niadanie: kasza jaglana z dodatkiem domowego musu truskawkowego, z serkiem homogenizowanym naturalnym, migda³ami, daktylami i truskawkami & kawa z mlekiem

ii ¶niadanie: omlet z dwóch jaj z bak³a¿anem, pomidorkami cherry, szczypiorem, polêdwic± drobiow± i czosnkiem; miseczka malin

obiad: porcja kaszy jêczmiennej z sosem pieczarkowo-cebulowym; porcja morszczuka z oliw± z oliwek & du¿a porcja surówki z selera, jogurtu i rodzynek

podwieczorek: bu³eczka orkiszowa z rodzynkami, z mas³em, serkiem wiejskim i domow± konfitur± truskawkow±; brzoskwinia & kubek herbaty miêtowej

kolacja: sa³atka z ¶wie¿ego szpinaku, papryki czerwonej, pomidora, cebuli, ogórków kiszonych, szynki parmeñskiej, oliwy z oliwek i domowych grzanek razowych

+ 2 l wody; d³ugi spacer i joga
super! uwielbiam twoje jadlospisy, bardzo mi sie podobaja. urozmaicone i zdrowe

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 11:03   #4288
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
karola- kuraka zawsze ze skórk±, wszak najlepsza!!!!
ale na R jad³am takie przysmaki 3-4 razy na miesi±c...
je¶li chodzi o panierkê- zawija³am potem w papierow± chusteczkê lub rêcznik kuchenny- to pomaga ods±czyæ t³uszcz....
aczkolwiek bez t³uszczu z kolei nie ma opcji schudniêcia, wiesz o tym??
ja ty³am najbardziej przez ha..!- pyzy i nale¶niki...
uwielbiam nalesniki ale zadko je jadam bedac na R ale jak juz robie to na jakiejs mace pelnoziarnistej z otrebami a ostatnio zaopatrzylam moja spizarnie w make orkiszowa razowa
kurczaka jadam bez skorki chociaz jest pycha pare dni temu mialam te przyjemnosc
a odsaczanie tluszczy przez reczniki papierowe opanowalam juz do perfekcji
Wiem,wiem,bez tluszczu sie nie schudnie wiec dostarczam go sobie w postaci orzechow

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Poka¿ wiadomo¶æ
aaaaaaaaaaaaa
a Tobie o co chodzi?

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

i moje dzisiejsze RRRR:

Sniadanie:
cale opakowanie wiesniaka,daktyle suszone,sliwki suszone,rodzynki,otreby o smaku pozeczkowym,platki bran flakes,pol sloiczka gerbera (mus z jablek,bananow -a pol bo mi tyle zostalo),kiwi,len mielony

IISniadanie:
omlet z 2 jaj ze starta cukinia dodana do masy jajecznej,na to pomidorki i szynka drobiowa,szpinak

Obiad:
Filet z mintaja,warzywa gotowane

Podwieczorek:
Serek homo,jablko z cynamonem

Kolacja:
Jogurt naturalny,orzechy nerkowca,jajo gotowane,marchewki surowe

I teraz pytanie:
mam 160 cm wzrostu i osiagnelam na R wage 49 kg,szczuple ramiona i talia jak ta lala ale caly czas masywne uda (chociaz od sportu umiesnione),taka mam budowe ciala.Czuje sie dobrze,nic mi nie jest.Czy pozostac jeszcze na R jeszcze troche czy lepiej juz przejsc na delikatne U?Jezeli tak to o ile zwiekszacie porcje/kalorie przechoszac z R na U?
Pozniej moze wstawie fotki i same zobaczycie jak to wyglada
Stary 2011-06-18, 11:22   #4289
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
u
I teraz pytanie:
mam 160 cm wzrostu i osiagnelam na R wage 49 kg,szczuple ramiona i talia jak ta lala ale caly czas masywne uda (chociaz od sportu umiesnione),taka mam budowe ciala.Czuje sie dobrze,nic mi nie jest.Czy pozostac jeszcze na R jeszcze troche czy lepiej juz przejsc na delikatne U?Jezeli tak to o ile zwiekszacie porcje/kalorie przechoszac z R na U?
Pozniej moze wstawie fotki i same zobaczycie jak to wyglada
Musze zobaczyc jak wygladasz bo mam tyle samo wzrostu i waga mi skacze 47-49 i ja siê ci±gle tuczê nie cche tyle warzyc
Stary 2011-06-18, 11:28   #4290
blueberry5
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

wrzucam moje P z pro¶b± o ocenê, ostatnie odbi³y sie bez echa

Sniadanie: owsianka( 5 ³ych owsianych, szkanka mleka 2%, gar¶æ truskawek, kilka czere¶ni, cynamon) kawa z mlekiem

2 ¶niadanie: 2 p±czki z budyniem, herbata gorzka( zas³odzi³am sie na maksa)

Obiad: zupa kalafiorowa, 3 domowe kotlety sojowe, sma¿one, 3 ziemniaki z koperkiem, sa³atka,szklanka soku

Podwieczorek:wie¶niak z 4 ma³ymi morelamim p³atkami migda³owymi i ³y¿ka dzemu, domowa latte( uda³o mi sie spieniæ mleczko bez spieniacza)

Kolacja: 3 kromki razowca z mas³em, dwie z serkiem naturalnym i pomidorem, 1 z wêdzonym ³ososiem i sa³at±
grejfrut

po wpadnie na pewno troche chipsów od siostru, przy filmie

OCEÑCIE
blueberry5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.