|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4261 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Dziewczyny ponawiam pytanko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
?? a czemu nie w panierce??? ![]() ja na R jad³am zawsze mintaja, pangê,dorsza w panierce i nie uty³am od tego.. podobnie jak od kurczaka z ro¿na ![]() Jezu, bez przesady... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]() ![]() przy okazji moje Utrzymanie: ¶niadanie: kasza jaglana z dodatkiem domowego musu truskawkowego, z serkiem homogenizowanym naturalnym, migda³ami, daktylami i truskawkami & kawa z mlekiem ii ¶niadanie: omlet z dwóch jaj z bak³a¿anem, pomidorkami cherry, szczypiorem, polêdwic± drobiow± i czosnkiem; miseczka malin obiad: porcja kaszy jêczmiennej z sosem pieczarkowo-cebulowym; porcja morszczuka z oliw± z oliwek & du¿a porcja surówki z selera, jogurtu i rodzynek podwieczorek: bu³eczka orkiszowa z rodzynkami, z mas³em, serkiem wiejskim i domow± konfitur± truskawkow±; brzoskwinia & kubek herbaty miêtowej kolacja: sa³atka z ¶wie¿ego szpinaku, papryki czerwonej, pomidora, cebuli, ogórków kiszonych, szynki parmeñskiej, oliwy z oliwek i domowych grzanek razowych + 2 l wody; d³ugi spacer i joga
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a bez panierki bo myslalam,ze ona wchlania tluszczyk z patelni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
karola- kuraka zawsze ze skórk±, wszak najlepsza!!!! ale na R jad³am takie przysmaki 3-4 razy na miesi±c... je¶li chodzi o panierkê- zawija³am potem w papierow± chusteczkê lub rêcznik kuchenny- to pomaga ods±czyæ t³uszcz.... aczkolwiek bez t³uszczu z kolei nie ma opcji schudniêcia, wiesz o tym?? ![]() ja ty³am najbardziej przez ha..!- pyzy i nale¶niki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
No to U.
1¶n - 5/6 placków owsianych ( p³atki owsiane, orkiszowe, jajka, jogurt, pestki dyni, s³onecznika, siemiê lniane, sezam ) z nutell±, powid³ami ¶liwkowymi i twaro¿kiem z jogurtem. 10 km biegu 2¶n - miseczka zupy krem szpinakowej z jajkiej, porcja pe³noziarnistego spaghetti z sosem boloñskim z kurczakiem, przyprawami, pomidorami i parmezanem. 3¶n - micha twarogu z powid³ami ¶liwkowym. obiad - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, kie³baska drobiowa z musztard± i ketchupem, dwa ogórki konserwowe. kolacja - jogurt zmiksowany z twarogiem i duuu¿o migda³ów i orzechów laskowych.
#4268 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 572
|
i moje u
1. wiesniak z borówkami amerykanskimi i platkami migda³owymi 2. sa³atka - szpinak, truskawki (spuch³am jak balon, ale warto by³o ![]() ![]() ![]() ![]() 3. zupka kalafiorowa 4. kawa³ ciasta desernik kokosowy (kwestiasmaku.pl ![]() ![]() ![]() ![]() 5. micha fasolki szparagowej z 2 jajami w koszulkach teraz podbieram tacie bób i pistacje ![]() i jak? dziewczyny na P, kurde no, juz na www.kwestiasmaku.pl i do kuchni MARSZ!!! Edytowane przez wizjaa Czas edycji: 2011-06-17 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Peee ...
¦. jêczmiannka (4 ³y¿ki jêczmiennych, 1/2 szklanki mleka, banan, garsc slonecznika) + herbata zielona II¦. a) paluch wieloziarnisty z maslem, sa³at±, serem zó³tym i pomidorem + sok pomaranczowy100% tymbark (250ml) b) kinder mleczna czekolada + zielone jablko O. "gzika" (czyli twaro¿ek wymieszany z przyprawami, ¶mietana i szczypiorkiem) + 2 du¿e ziemniaki z mase³kiem 2 szklanki soku wieloowocowego jakiego¶ P. serek wiejski z garscia slonecznika i truskawkami K. 3 kromki chleba z ziarnami wszystkie z maslem,salata, pomidorem i ob³o¿one 2 jajkami na miêkko + herbata zielona + tabletka mulsujaca z magnezem
#4270 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
w drodze do dobrego U
![]() I ¿ytnianka ![]() II 5 knedli z truskawkami polanych jogurtem naturalnym z ³y¿eczk± cukru kilkaaa ![]() ![]() III pier¶ z kurczaka duszona z kalarep±, ogórkiem i ciecierzyc±; kawa z mlekiem i s³odzikiem IV grahamka na pó³ z jajkiem na twardo, ogórkiem i pieprzem oraz z rozgniecion± ciecierzyc±, pomidorem i pieprzem po wpad³o duuu¿o mas³a orzechowego ![]() i jak? dodam, ¿e w³a¶nie mam okres, dlatego jeszcze bardziej 's³odko' ni¿ zwykle :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 340
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4273 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4274 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
kupujemy w domu jaki¶ mega dobry ekologiczny twaróg i zawsze mam go w domu na tony, powa¿nie no!
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() no tak wysz³o, dzi¶ mia³am g³oda. ![]() i skoñczy³o mi siê mas³o orzechowe, jutro bêdê robiæ, ale dzi¶ siê w domu wieczorem pojawi³o jakie¶ kokosowe z kawa³kami orzechów, to te¿ wytestujê. ![]()
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-06-17 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 579
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Wtajemniczenie
|
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 359
|
P do oceny. SN. Owsianka: 25g platkow, jogo naturalny 180g, banan wkrojony, lyzka otrebow zytnich). 2SN. twarozek domowy Piatnicy 150g + 2 kromeczki razowca z maslem. OB. zupa jarzynowa rzadka, kilka brokul gotowanych, niestety tylko ok 80g pieczonego dorsza(boje sie,ze sie zatrulam-byl miesisty i smierdzial,inaczej niz zawsze, moze dlatego, ze po kupieniu ryby jeszcze 1,5h chodzilam po zakupy, a ryba w torbie byla,a powinna w lodowie..moglam na koncu kupic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
U;
I.jajecznica z 3jaj na ma¶le, ze szczypiorkiem i twarogiem, dwie kromki prawdziwego ciê¿kiego razowca z pestkami s³onecznika z mas³em, papryk±(po³owa) /i jajecznic± ![]() II.filet z pstr±ga grilowany, polany olejem z pestek i zio³ami, grilowany bak³a¿an te¿ w marynacie,zawijany serem ¿ó³tym; kilka ziemniaczków te¿ z grila;p pomiêdzy du¿o jagód, pó³ 3bita, i mieszanka orzeszków i bakalii 90g (w lesie by³am no ![]() III.dwa nale¶niory z mas³em orzechowym, ca³ym wiejskim i fur± jagód, szkl. spienionego zimnego mleka IV.(b.pó¼na kolacja) pó³ wêdzonej makreli, sa³atka (z ma³ej kalarepki,jab³ka,soku z cytryny, 3³ychy ¶mietany,troche soli,cukru, gar¶æ orzechów w³oskich ![]() do tego du¿o ruchu ![]()
#4279 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
Cytat:
wiesz czemu
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4280 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tymczasem moje dzisiejsze U: 1. owsianka z serkiem homo naturalnym, domowym mas³em orzechowym, granol± rodzynkowo-orzechow± i miodem. 2. ciemna bu³ka wieloziarnista z mas³em, polêdwic± ³ososiow± i ogórkiem kiszonym. 3. miseczka pestek s³onecznika w ³upinkach, domowa pe³noziarnista muffinka czekoladowa. 4. pó³ woreczka kaszy gryczanej, w±tróbka drobiowa z cebul± i sosem w³asnym. w miêdzyczasie wpad³a miska truskawek (jak 3 na zupê ![]() 25 minut jogi 5. 2 kromki pumpernikla: z mas³em i serem ¿ó³tym/z serkiem topionym paprykowym (nie lubiê warzyw z serem ![]() po: 3 marchewki, herbata owocowa.
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-06-17 o 22:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
BAN sta³y
|
morphine, pisalam juz kiedys- korzystam z internetu w telefonie i cos sie widocznie popsulo, bo wlasnie nie moge zrobic odstepow.. Co do mojego jadla, to troche nie rozumiem, bo jem wiecej niz niektore osoby z tego forum, ale oczywiscie u innych wsio ok, a ja zawsze ZLE. Pewnie jakbym zjadla konia z kopytami to tez byloby zle i redukcyjnie. Licze, bo nie umiem jesc w ciemno- wtedy jem za malo. A tak to wiem ile i mam cel- przytyc znowu. +1,8kg w 2,5 tyg. zdrowo to? Choc juz tylam podobnie i duuuzo, ale i tak zawsze jest zle, zawsze krytyka. Nie lubicie mnie chyba. Bo za choroba jestem JA- zwykla dziewczyna, tego nikt nie dostrzegl.. sory za OT.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4283 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
![]() popatrz ile je emelie która nie umiera z wyniszczenia! nawet ja jem wiêcej od Ciebie, na U! i "jem w ciemno" i ¿yjê w b³ogiej nie¶wiadomo¶ci ile maj± moje kromki chleba, jaja, ile jagód, czy nale¶niki na ma¶le czy na smalcu. a Ty rób se co chcesz, ale nie gadaj ¿e jesz du¿o i chcesz przytyæ bo taka rozkmina czy 1,8kg w 17 i pó³ dnia jest zdrowe, to paranoja czysta! przepraszam wszystkich ¿e zareagowa³am no ale ju¿ nie mogê! ten w±tek mi taaak bardzo pomóg³, "pozna³am" tu tyle osób, ale jak widzê takie co¶, to wysiadam! skomplikowana do Ciebie tylko jedno- ![]()
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 ![]() mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 ![]() nied³ugo ¿ona ![]() nied³ugo matura ![]() wygra³am swoje ¿ycie ! ![]() Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-06-17 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4285 |
BAN sta³y
|
![]()
bylam w zlym stanie 7kg temu. choc jakos nic mi nie bylo. teraz jakos chodze, zyje, jem, wszystko w normie. jem duzo, 6 posilkow.. kanapki, jogurty, twarogi.. zwiekszam,przeciez dzis jest lepiej. 3kromy, mieso na kolacje itd.. i te 1,8kg przytyje. potrafilam wtedy, wiec teraz tez! moze koniec OT? IDE pod prysznic i spac
![]() /ten post generalnie nadaje siê do edycji. nie mam pojêcia, jak Ci pomóc i jak wymusiæ na Tobie pisanie mniej "objawowe". nie wiem nawet, czy Ty w ogóle masz ¶wiadomo¶æ tego, jak bardzo chore prezentujesz przekonania. Przykre to. powstrzymaj siê chocia¿ od wypisywania tak szkodliwych tre¶ci, jak te, które pogrubi³am. Wierzê, ¿e mimo g³êbokich zaburzeñ, potrafisz my¶leæ, choæby z odrobin± empatii. ech. Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2011-06-17 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
Pyyy:
A. 2 kromki razowego pieczywa z mas³em, twarogiem t³ustym (wiejskim) wymieszanym ze ¶mietan±, szczypiorkiem i rzodkiewk±, pó³ wêdzonej makreli. B. P±czek z budyniem w bia³ej czekoladzie, mullermilk pistacjowy C. Domowe frytki z udkiem z kurczaka panierowanym, mizeria z ogórków z koperkiem i ¶mietan± + bia³y Lion D. Lód kuku³kowo-ajerkoniakowy - ten taki du¿y ro¿ek; miseczka wi¶ni E. (wypad na miasto) ma³y kebab w bu³ce ( wiem ¿e by³o 70g miêca i chyba 80g warzyw) z sosem majonezowym, Redd's Sun pó¼niej mieszanka studencka (ok 100g), kakao na mleku 3,2% i 2 brzoskwinie proszê o ocene pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurczaka jadam bez skorki chociaz jest pycha ![]() ![]() a odsaczanie tluszczy przez reczniki papierowe opanowalam juz do perfekcji ![]() Wiem,wiem,bez tluszczu sie nie schudnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- a Tobie o co chodzi? ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- i moje dzisiejsze RRRR: Sniadanie: cale opakowanie wiesniaka,daktyle suszone,sliwki suszone,rodzynki,otreby o smaku pozeczkowym,platki bran flakes,pol sloiczka gerbera (mus z jablek,bananow -a pol bo mi tyle zostalo),kiwi,len mielony IISniadanie: omlet z 2 jaj ze starta cukinia dodana do masy jajecznej,na to pomidorki i szynka drobiowa,szpinak Obiad: Filet z mintaja,warzywa gotowane Podwieczorek: Serek homo,jablko z cynamonem Kolacja: Jogurt naturalny,orzechy nerkowca,jajo gotowane,marchewki surowe I teraz pytanie: mam 160 cm wzrostu i osiagnelam na R wage 49 kg,szczuple ramiona i talia jak ta lala ![]() Pozniej moze wstawie fotki i same zobaczycie jak to wyglada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4290 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
wrzucam moje P z pro¶b± o ocenê, ostatnie odbi³y sie bez echa
![]() Sniadanie: owsianka( 5 ³ych owsianych, szkanka mleka 2%, gar¶æ truskawek, kilka czere¶ni, cynamon) kawa z mlekiem 2 ¶niadanie: 2 p±czki z budyniem, herbata gorzka( zas³odzi³am sie na maksa) Obiad: zupa kalafiorowa, 3 domowe kotlety sojowe, sma¿one, 3 ziemniaki z koperkiem, sa³atka,szklanka soku Podwieczorek:wie¶niak z 4 ma³ymi morelamim p³atkami migda³owymi i ³y¿ka dzemu ![]() ![]() Kolacja: 3 kromki razowca z mas³em, dwie z serkiem naturalnym i pomidorem, 1 z wêdzonym ³ososiem i sa³at± grejfrut po wpadnie na pewno troche chipsów od siostru, przy filmie ![]() OCEÑCIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.