|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
amarcia, ale mnie olsnilas!! przeciez ja tez moge zabrac ze sobą, boze co za zbudynienie!!!!
![]() Jak tak sie mierzycie to i ja sie zmierzylam i nie wiem jak to robie, bo brzuch mi rosnie a cm jakos malo przybywa!!Chyba z miesiąc temu mialam cos okolo 108, a teraz 110. |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Mimbi
nie doluj sie kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zadomowienie
|
the sania brzuszek też piłeczkowy ładniutki
U mnie jest tak że jak opieram rękę na brzuchu również w tym miejscu to zawsze lub zazwyczaj dostaje kopniaka. Za to mam blisko pępka po lewej stronie jedno takie jakby zgrubienie i jak tam dotykam to boli. mimbi spokojnie jeszcze zdążysz, wiem że to mega przyjemność kupować dla dzidzi ale nie martw się tym jeszcze się tym mocno nacieszysz.
#4264 |
Wtajemniczenie
|
Ależ bysmy świetnie wyglądały wszystkie w jednym miejscu... Biada temu lokalowi i klientom w nim jedzącym!!! Oj biada!!! Który z nich wytrzymałby teksty w stylu:
ooooooo jaki duzy brzuszek! a ja mam tutaj rozstęp- taki wielki i czerwony, pokazać wam? I juz się nawet ogolić nie moge... i mały mnie po brońci kopie! A mnie czop odchodzi - taka galareta i tak sie ciąąąąągnieeeeeeeeee razem z tą krwią... A wiecie ile się rodzi łożysko? KTÓRY KLIENT BY TO WYTRZYMAŁ?/? CAŁY LOKAL NASZ ![]()
#4265 |
Zakorzenienie
|
the_sania też mam taki tępy punkt. Gniotłam tam ostatnio i zastanawiałam się dlaczego tak jest.
Mimbi ![]() !! a Pan brokuł jest the best !! |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatecek napisałłłłłłłłłł
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytuję: "Jeszcze nie przytulam, 4 cm rozwarcia, mówią że sie zaczęło, czyli idzie do przodu a ja zaczynam mieć stracha ![]()
#4267 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatecku odezwij sie!!! Jest dzidziuś???
Ja się pytam gdzie jest to słońce o którym mówili?? Pogoda popsuła nam wszystkie plany ![]() Jestem po koszmarnej nocy, ok. 3 w nicy zaczął mnie tak straszliwie bolec brzuch jak na @, do tego nudności - minęło chyba dopiero po 2 godzinach. A teraz dalej mnie muli blee ![]() ![]()
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
o kurcze no to nieźle może do końca dnia pierwsze dzieciątko się pojawi, a co z Agus nie odzywa się czyżby też już coś się ruszyło???
#4269 |
Rozeznanie
|
O kurcze Kwiatecek trzymaj sie i aby szybko poszlo!!
![]() ![]() Znalazlam mój pomiar z 28 lutego i tez bylo 110 ( a nie 108, jak wczesniej pisalam) Chyba narysuje sobie linie na okolo brzucha zeby w tym samym miejscu sie mierzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Wtajemniczenie
|
mimbi, nie martw się
![]() ![]() ![]() A myśmy dzisiaj pospali do 9. W nocy wstawałam tylko raz, bo pełnia i księżyc świecił mi w oczy ( musiałam ściągnąć rolety ). Mówię TŻ, że to jeden z ostatnich takich leniwych weekendów ![]() Za tydzień święta, więc będziemy na pewno na śniadaniu wielkanocnym u rodzinki, a potem różnie się może zacząć dziać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Kwiatecku kciuki w dalszym ciągu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dajcie namiar na jakiś krem lub maśc, która powoduje jasnienie rozstepow i ich spłycanie, im wiecej czytam od wczoraj tym mniej wiem
![]() Wychodzi słoneczko ![]()
![]() |
#4274 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale dorzucę do sondy ![]() Bardzo ładny ![]() Cytat:
![]() To co myślicie, że to już kwestia godzin - dnia? ![]() No bo w sumie to czy Alan pojawi się na świecie w tej części wpłynie na wybór tytułu do kolejnej. Może poczekam z otwarciem sondy do jutra rana ![]()
![]() |
#4275 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka polecany tutaj był bardzo Tocoreduct z Pharmaceris podajrze...
Zaraz przekażę kolejne wiesci od Kwiatecka ![]()
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
juz jestem, staram się powoli nadrabiac
![]() Kwiatecek ![]() Eve - a pamiętasz jak mnie okrzyczałaś że tak bardzo boję się cc? tłukłaś mi do głowy, że kobiety dobrze przechodza cc itp.... a tu nagle sn ![]() narazie 37tc i 3400 - mam jeszcze max 2 tyg. tp z usg pokazało 26.04 - bo mały ma wymiary na 39tc. ![]() saniuś - własnie wcinam milke z nadzieniem karmelowym ![]() listopadowa ![]() Aga.M - widzisz? ominęlo Cie tyle ![]() ![]() własnie z powodu kręgosłupa musze pilnie znaleść neurochirurga który mi oceni kark - mówiłam o tym Ś, a on powiedział, że są różne pozycje do porodu - niekoniecznie trzeba przeć z głową przy klatce (bo to dla mnie chyba najgorsze), natomiast spróbuję sie do jaiegoś pilnie dostać. więc chyba nici z tego, że CI opowiem jak bylo ![]() a pokój jednoosobowy - za caly pobyt liczą: 500zł, ale powiedziała mi położna że w pierwszej dobie (czyli doba 0) po cc i tak jest się na sali obserwacyjnej i dopiero na drugi dzień (czyli ich dzien I) mogą przenieść. narazie nie wiem czy sie cieszyć czy nie. jeszcze nie mogę się przestawić. w razie czego poprosze o znieczulenie i tyle. boje się bardziej o małego teraz, przy sn niż przy cc. przy cc bałam się bardziej o siebie. ych. anula - cieszę się że sa niedaleko ![]() mój mały jakiś niemrawy.... czyżby się szykowal? ![]() i wiecie co - niedobrze mi po czekoladzi ![]() ![]() i zimno mi jakbym miała gorączkę. mamaoptymistka :ładny brzusio ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-17 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
kwiatecek mi napisala po 9 rano, ze ma 4 cm rozwarcia idzie porod, a w miedzyczasie beda jej robic masaz szyjki i bardzo prosi o kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zadomowienie
|
o ja Cieeeeeeeee!.
Kwiatecek ![]() ![]() ![]() agus - a u Ciebie co tam?. |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gusiagatko bardzo dziękuję za info
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-17 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatecka esemesik cytuję, za jej pozwoleniem
![]() "Latam ciągle do kibelka, brzuch boli jak na @, mam nadzieję, że nie bedę długo czekać na małego. Czekam na męża, muszę sie opić coli bo strasznie mi sie chce. Zaczyna mnie przerażać wizja porodu. Wczoraj dziewczyna rodziła i strasznie krzyczała" "Dziekuje bardzo za Wasze wsparcie, to naprawde pomaga. Naprawdę sie bardzo boję, bo nie wiem co mnie czeka. Karmię na dwie piersi, nie wiem czemu tak bardzo leci, pewnie mały jest głodny" I sie wzruszyłam na maxa...
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
u mnie lipa
![]() wstalam po 11 jakies pojedyncze skurcze mam ale jak poszlam do toalety to na majtkach taka wielgaaachna meduza bialo-przezroczysta, bez jakichkolwiek kolorowych exkscesow' ![]() musialam majtki zmienic mala miala czkawke czulam ja bardzo gleboko, w miednicy gdzies kobie mnie w okolicach pepka Saniu tez tego obszaru na brzuszku nie czuję strasznie boli mnie krocze, kosci wszystkie tamtejsze jak tak dalej pojdzie to ja sie bardziej wymecze przed porodem jak w jego trakcie... jestem wymieta, zrezygnowana i nie mam humoru O! jak mąż wróci z kościoła to jedziemy gdzies na obiad,m wyciagne go na spacer |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
Kwiatecek
![]() Agus współczuję może za to sam poród będzie króciutki , oby ![]() A ja układam puzzle mapa świata i zostały takie elementy że tylko po kształcie można łączyć - maskara ![]()
#4285 |
Wtajemniczenie
|
agus87 jeszcze troszkę... Powinno się rozkręcić zanim sie obejrzysz. Może jeszcze dzis... I bedzie forumowa pierworodna parka
![]()
#4286 |
Zakorzenienie
|
TZ pojechal do apteki po jakis zel chlodzacy na nogi, na razie od kilku dni ratuje sie butelka wody z lodowki, ktora trzymam pod stopami.
O rozstepach na KWC jest tutaj https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=234 A co do Kwiatecka - chce sie mylic, ale ze mna na oddziale lezala dziewczyna, ktora rozwarcie 4 cm miala prawie 3 tygodnie... Wiec trzymamy kciuki za Kwiatecka, zeby sie szybko udalo!!! Nie mam popcornu, ale mam Smiejzelki, chetnie sie podziele [ciocia z Niemiec zapomniala kupic mi oryginalne Haribo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co? d.pa nastraszyl gin, ze to juz i tak chodze jak na szpilkach eh tam oo mada faka jakiego mam skurcza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
Hej, trzymam kciuki za Kwiatecka. Myślałam że już urodziła w sumie;p
Ja dziś czuję się fatalnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam Śmiej żelki kwaśne - tonami jadłam przed ciążą. Mniam mniam.
Teraz niestety słodycze są bleeeeeeee
#4290 | ||
Rozeznanie
|
Przesliczny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nastepna bedzie dziwuszka czyli Agus ![]() ![]() [QUOTE=agus87;26416424]u mnie lipa ![]() strasznie boli mnie krocze, kosci wszystkie tamtejsze jak tak dalej pojdzie to ja sie bardziej wymecze przed porodem jak w jego trakcie... QUOTE] Nie łam sie ,u mnie tyż! A krocze to po wczorajszym zapie>>>przu boli,ja tez ledwo chodze. Moze choc Kawiatecek urodzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.