|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część III
Moja jest wporzo. Ale jej druga synowa jest lepsza, fajniejsza itp. ode mnie, ja jestem czarna owca i zawsze robię jakieś problemy. Wiecie, to jest naprawdę przykre, że mówi coś do mnie: Kasia to to, Kasia totamto a ja jakbym nic nie umiała zrobić i była totalnie niepotrzebna.
Na początku TŻ myślał, że może coś sobie ubzdurałam ale sam teraz widzi, że tak jest. Jej mamę zaprosili do siebie na święta a o moich to nic nie pomyśleli. Ehhh...
|
|
#4262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Tobie też na pewno się w końcu uda coś znaleźć. Ja też długo szukałam pracy a teraz wszystko się ułożyło i jest ok. Zarówno ja jak i mój mąż zmieniliśmy ostatnio pracę i też uważam że mieliśmy dużo szczęścia że nam się to udało bo wszyscy wiedzą jak jest teraz na rynku pracy... Ale trzeba wierzyć i próbować i na pewno nie ma rzeczy niemożliwych
|
|
|
|
|
#4263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami aż szkoda nerwów, ale jak słyszę te wszystkie historie, to jest mi po prostu przykro, bo z rzeczy, jakie ona opowiada nic nie jest prawdą ![]() Zazdrośnicą też jest potworną, najbardziej o to, że nie może rządzić syneczkiem ![]() My jak się zaręczaliśmy, to moja teściowa się obraziła, bo małżon jej o swoim zamiarze nic nie powiedział i nie mogła latać z tą wiadomością po rodzinie, a poza tym nie ona wybierała dla mnie pierścionek Jakby ona mi miała wybrać, to pewnie dostałabym jakiś ukulany ze sreberka po czekoladzie Cytat:
Badziu, ja też jestem zdaniem mojej teściowej tą gorszą synową. Zawsze słyszę, że druga synowa to, czy tamto, a jej rodzice jacy są cudowni!!! Ich do siebie zaprasza, choć mieszkają 400 km od teściów, ale mojej mamy w życiu nie zaprosiła. Ach, przepraszam, powiedziała mamie, że jak ma ochotę to ma do nich wpadać, ale kto normalny pójdzie bez zaproszenia do kogoś, kogo zaledwie widział trzy razy w życiu Na weselu naszym teściowa z mamą słowa nie zamieniła, teść nie zatańczył z nią ani kawałka, choć moja mama była na naszym weselu sama. Teść podszedł tylko do mojej mamy i powiedział, że przeprasza, ale nie zdążył, zatańczy z nią przy innej okazji Za to na weselu u szwagra mamę panny młodej nieźle obtańcowywał ![]() Mi się trafili straszni teściowie, nikomu takich nie życzę ![]() Jest w tym wszystkim jeden pozytyw. Małżon już mi nie mówi, że wymyślam i jestem nastawiona anty do jego rodziców, bo sam widzi, co oni wyprawiają. ja bym o nich książkę napisać mogła i jestem pewna, że byście nie uwierzyły, że takie rzeczy się dzieją naprawdę
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem Edytowane przez Forget_me Czas edycji: 2012-01-20 o 19:51 |
||
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja myslalam ze mam pecha ale widze ze nie tylko ja...ja jedynie mam do moich zal o to ze nie traktuja rowno wnuczek, tak jakby Alba byla jakas trendowata nie wspominajac ze mieszkaja w TZ´a domu a to my wszystko oplacamy, grunty, ubezpieczenia itp a my wynajmujemy mieszkanie za 400 euro majac dom... ![]()
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY ale się tu dobrałysmy nie ma co
nie tylko śluby czerwcowe nas łaczą, ale teściowe też
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale tu faktycznie nie przemyśleli sprawy chyba ![]() gregia - my dawaliśmy rodzicom zaproszenia, tak samo mojej siostrze co była świadkową Co do obrączek to ja na początku chciałam z cyrkonią dla siebie ale potem zrezygnowałam....mamy cyrkonie rubina w środku i wystarczy zaproszenia podobaja mi się te złote ale kwestia spójności ja brałam bordowo kremowe bo w takiej tonacji miałam sale i dodatki ![]() Kurcze dziewczyny wspłczuję Wam teściowych-mateczek......ja mam fajną i nie przypuszczałam, że tak bardzo będzie za mna. Teściu troszkę styarał się na początku pokazać ile ma do powiedzenia ale ja już go troszke utemperowałam i powiem szczerze, nie narzekam.....Nawet moja mamcia kiedyś mi mówiła, że gdy będę miała teściową to dopiero poznam smak małżeństwa ale jak kiedyś poznała rodziców mojego mężusia przed ślubem to sama stwierdziła, że dobrze trafiłam...może Teść lubi być górą, ale ma takie wychowanie i już sie powoli uczy gdzie się wtrącać a gdzie nie...Bo ja sobie nie dam w kaszke dmuchac :P:P Ja to dopiero zakapior jestem :P Zresztą oboje mnie uwielbiają bo w końcu jestem zona ich synka, bo corka ma dziecko ale nie wiadomo z kim i nie planuje miec meza czy partnera wiec coz...
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najw ażniejsze, że mąż udany się szykuje tak myślę, że może też te złote zaproszenia wybiorę, jeszcze zapytam tż jakie on wybiera![]() Pau znajomy coś ten twój avatar
|
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja to współczuję Forget bo nie wiem czy jej teściową może któraś przebić
A powiem wam z ciekawostek, że dzisiaj podarowaliśmy mojej babci (87 l.) telefon . Babcia mieszka sama na wsi i będzie z nią wreszcie jakiś cywilizowany kontakt. Jest bardziej kumata niż moja mama- już odebrała nasz tel. z Warszawy !!!. Fakt, że bardziej słychać było ryczący telewizor - ale to jest normalnie wydarzenie jak lądowanie człowieka na księżycu. My swoim Rodzicom daliśmy zaproszenia....na końcu. Tak trochę dla żartu - " tak...no...w sumie zapraszamy was, żeby nie było" ![]() Pau- powiem Ci, że ja się tego też boję jak będą wnuczki. Od początku jesteśmy jakoś nierówno traktowani. Ostatnia sytuacja z Sylwestra- zostało jedzenie z impry. I teściowa mówi, żebyśmy sobie wzięli. No to ja myślę (i bardzo się wstydzę, że muszę to sama zrobić), że podzielę tak :w domu zostanie 1/3, dla nas 1/3 i bratowej 1/3- To się okazało, że wzięłam powiedzmy 1/4 a cała reszta dla brata i bratowej TŻ-ta !!!!. No taaak. Bo my mieszkamy u moich rodziców i nam jedzenia nie brakuje. Mi nawet o te żarcie nie chodzi tylko o równe traktowanie. Tamci mają własne M (rodzice TŻ-ta dużo im dołożyli w ramach pożyczki). Oczywiście dla nas już nie ma pieniędzy żeby tak samo pożyczyć i zanim tamci oddadzą część rodzicom to ja mogę się nie doczekać. A jak będą wnuczki (pewnie nadal będziemy mieszkać u moich rodziców)- to po co nam pomagać skoro my mamy tu na miejscu pomoc w postaci moich rodziców. Nie wiem. Może się wydawać, że jestem jakaś zazdrośnica ale u mnie w domu nas z bratem naprawdę równo się traktuje. Jednemu się coś daje to i drugiemu. A TŻ to takie ciele czasem jest; on właśnie by wszystko też bratu oddał bo my sobie jakoś poradzimy. Tylko ciekawe czyim kosztem.
|
|
#4270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę Pau, że Ty też masz ciekawie. Nie rozumiem, dlaczego nie dorzucają się do czynszu W końcu mają dach nad głową, a za to trzeba płacić. A te pokoje, to już w ogóle nie wiem, o co chodzi ![]() Cytat:
Tam nie odpisałam, żeby mi ktoś nie zarzucił, że wątek zaśmiecam Piszę tutaj Więc do teścia mówiłam tato, bo niby sobie tego życzył. Do teściowej zwracałam się bezosobowo, chyba, że się tak ułożyła rozmowa, że musiałam cosik powiedzieć, wtedy z trudem "mamo" Jednak po ostatnim Dniu Dziecka, gdzie do małżona zadzwonili, a mi życzeń nie złożyli, bo ja "ich dzieckiem nie jestem" stwierdziłam, że oni moimi rodzicami też nie i byle komu "mamo" i "tato" mówić nie będę Wróciłam do formy sprzed ślubu, czyli "pan", "pani" Inaczej mówić nie zamierzam Zresztą moja teściowa w ogóle mi matki nie przypomina w niczym i twierdzę, że na takie słowo nie zasługuje ![]() Cytat:
Jak zresztą wielu rzeczy na tym weselu, ale to pominąwszy Ale tak to jest, jak ktoś się spina bo musiało być przecież lepiej niż u nas ![]() Zazdroszczę, że masz normalną teściową. Ja sobie tłumaczę (moja mama też mi to powtarza), że wszystko nie mogło być idealnie, jeśli mam fajnego męża, to cosik musiało mi się trafić złego. No i trafiła się teściowa ![]() Ja sobie też w kaszę dmuchać nie pozwalam, przez co wiecznie są między nami starcia. Jak starć nie ma to się do siebie nie odzywamy Na szczęście małżon pewne rzeczy juz zauważa i teraz jak pojedziemy tam raz na miesiąc na kawę, to jest max. Ja oczywiście przed każdą wizytą muszę brać tabletkę na uspokojenie, bo jak się słucha tych głupot gadanych przez teściów, to nóż w kieszeni się otwiera ![]() Cytat:
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
oj Forget mogłybyśmy książke napisac nie
dobrze że chociaż małżon poznał sie na swojej matce, bo mój to swoją cały czas broni kwestia jego dopracowania
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
hahahahahahah
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Ja zawsze jestem ta gorsza ale powiem Ci szczerze ze wszyscy partnerzy rodzenstwa TZ jestemy be... Cytat:
Wracajac do mieszkania...to mieszkanie wynajmowali moi tesciowie ale byl moment gdzie mozna je bylo kupic wiec TZ wzial kredyt i je kupil...ale oni ani sie nie wyprowadzaja...ja se nawet nie wyobrazam jak my tam kiedys pojdziemy mieszkac...od ponad 10 lat maja 4 psy co sraja i szczaja w domu...teraz dowiedzialam sie od mojego szwagra(TZ siostry mojego TZ) ze tesciu ma zamiar wywalic TZ biblioteke i zrobic tam pokoj dla najmniejszego czarnego... Mi cycki juz opadly...obijaja mi sie o kolana bo nigdy w ciagu zwiazku z moim TZ nie uslyszal Synu jak dobrze robisz, utrzymujesz rodzine itp on tylko potrafi rozkazywac i rozkazywac...mnie nienawidzi a dzieki mnie jego syn sie nie stoczyl i wyszedl z alkoholizmu...
|
|
#4273 |
|
Raczkowanie
|
Najważniejsze, że są dobrzy mężowie, w końcu to my same sobie ich wybieramy Ja naprawdę nie narzekam...czasem teściu tylko swoje mądrości zapoda, ale teściowa mówi, że on taki zawsze i by nie zwracać uwagi więc same widzicie...nie mam tak źle ale Tobie forget bardzo współczuję....dobrze, że mężuś kumaty ![]() To najważniejsze mieć oparcie mimo złych chwil ![]() Pau - a ja nie zgodzę się, że dzieci córki będą bliżej matki zawsze, bo ja widzę ze w naszym przypadku bardziej czekają na dziecko mojego męża niż jego siostry i mimo iż maja już wnusie to ciągle tylko my słyszymy ze jak najszybciej dzidzie i dzidzie hehe Więc ja mam inne zdanie bo uważam, że to jest zmienne Z kolei moja mama ma mnie i moje dwie siostry wiec tu jak przyjdą dzieci to dopiero będzie szał :PZresztą, każda matka czy teściowa będzie się cieszyć z wnuczki czy wnuka, ( o ile jest ona normalna, bez jakiś dziwnych uprzedzeń jak wiadomo....niestety na człowieka nie ma rady jak już taki jest). A co do sytuacji u Ciebie z teściami, to co Twój mąż na to? Bo...czytając co piszesz, czasem mam wrażenie, że teściowie albo własnym synem się nie interesują albo każdy coś gdzieś czegoś nie rozumie i wyjdzie z tego własnie niezrozumiana sytuacja....Pierwsze co nie rozumiem, to jak mogli wsiąść na wychowanie kogoś co ma mieszkanie i rodziców?? Jakos może źle coś doczytałam.....więc nie gniewaj się ale nie do końca załapałam
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie sama pytam jak oni moga tak ciagnac z tesciow a tesciowie ze glupi bo sie daja. Wzieli ich bo tamci nie mieli czasu na wychowanie wiec od 16 lat wychowuja najwieksza, a pozniej cala reszte jest ich 4. Nie oni sie TZ nie interesuja. Oni interesuja sie tylko jak cos z banku przyjdzie bo im sie dupa pali albo jakies inne pismo na adres tamtego mieszkania bo tesciu se otwiera korespondencje...
|
|
#4275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ba, nawet twierdził, że jestem do jego rodziców uprzedzona i cokolwiek nie zrobią, to się czegoś złego dopatruję Jednak jak zamieszkał u mnie po ślubie i zaczął patrzeć na poczynania swoich rodziców z innej perspektywy, to zmieniło się też jego podejście.Czasami ma jeszcze przebłyski, że jego mama jest ta dobra. Jak się pokłócili np. po ślubie szwagra małżon z teściami, to teściowa oczywiście zaczęła płakać (za to powinna dostać Oskara ). Małżonowi się żal jej zrobiło, a kiedy teściowie wyszli, żeby nas jeszcze pożegnać jak wyjeżdżaliśmy do domu i teściowa walnęła do mnie, że "jestem jej córką", to małżon stwierdził, że teraz już na bank musi być dobrze między nami. Kiedy po jakimś czasie doszło między mną a teściową do kolejnej kłótni, to małżon stwierdził, że się czepiam, bo jego matka się zmieniła, w końcu nazwała mnie "córką" Po kilku ostatnich wizytach u teściów małżon już wie, że jeśli teraz się nie odezwie i nie weźmie mojej strony, jak teściowie będą znowu pieprzyć farmazony, to koniec, już moja noga u nich w domu więcej nie postanie. Ale też i ich noga w naszym domu nie postanie Przynajmniej, kiedy będę w domu ![]() Cytat:
To Wy mieszkacie z teściami, czy dopiero macie się przeprowadzić do tego domu, który kupił Twój Teżet i z nimi zamieszkać ![]() I przepraszam, że to napiszę, ale to określenie "czarni", "czarne dzieci" zalatuje mi rasistowskim podejściem
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten dom kiedys wynajal tesc a ze byla okazja zeby kupic to TZ go kupil, wzial kredyt ktory placimy ale oni sie nie chca wyprowadzic...twierdza ze maja tam prawo mieszkac...jakie k.... prawo?? Takie ze my placimy 400 euro za mieszkanie i za drugie placimy ponad 600?? Takie k...prawo. Tak zalatuje rasizmem wiem, ale jak ty bys sie czula jakby Twoje dziecko nie mialo nic do jedzenia a dziadkowie nawet centa by nie dali no bo przeciez czarne dzieci sa wazniejsze, musza miec nowe telefony kamery i ciuchy...bez komentarza. Mam nadzieje ze zrozumialas
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co Pau, wydaje mi się, że tutaj to chyba Twój Teżet powinien zabrać głos i pogadać z rodzicami, żeby zaczęli się łaskawie dorzucać do czynszu. Jeśli on nic nie powie, to oni sami z siebie raczej tego nie zmienią ![]() Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie. Przecież jakby wynajmowali mieszkanie, to też by musieli za nie płacić, jakby mieli swoje, też by płacili, więc nie rozumiem, dlatego teraz nie poczuwają się do odpowiedzialności, żeby się dorzucić do czynszu ![]() Rozumiem, że jesteś wkurzona za to, jak traktują teściowie Twoją córkę, ale to nie jest wina tych małych dzieci, którymi się opiekują tylko ich samych. Dzieci tutaj nie są niczemu winne
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz Forget, ja swojemu kilka razy udowodniłam, że musiała cos gadac po sąsiadach bo z jedną z córek sąsiadów ja sie kumpluje i dużo rzeczy mi powtórzyła
coś co rzeczywiście miało miejsce w naszym życiu, więc nie mogła tego zgadnąc czy zmyslic myslicie , że tz coś matce powiedział? nic tylko zamilkł, może był w szoku, bo mu w końcu udowodniłam, że jego matka sra we własne gniazdo i rozgaduje na boki o naszym życiu. Niestety ja nie byłam taka już dyskretna i zrobiłam małe piekło w chacie uświadamiając teściówkę, że wszystkie jej plotki doszły do mnie spowrotem. Wybawieniem dla mnie okazał sie wyjazd do Holandii, widzimy się co 3-4 miesiące na tydzień czasu i tak jest najlepiej już nie wie o nas wszystkiego, więc nie ma o czym plotkowac
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy ja mowie ze masz ich wyrzucic?? Wystarczyloby zeby placili chociaz co 3 miesiace za grunt, ubezpieczenia i cos tam jeszcze co nie jest malo bo to az 600 euro(dokladnie nie umiem powiedziec bo co 3 miesiace kwoty inne przychodza) Moj tesciu tego nie rozumie, oni maja przeciez drugi mieszkanie, apartament maly ale jest, i wiesz co jak moj TZ zarabial 900 euro i zabierali mu polowe za kredyt i 400 za mieszkanie to nawet nam nie chcieli pomoc w sensie ze skoro mieszkaja na jego mieszkaniu to niech nam zostawia klucze od drugiego bo nie bylismy w stanie placic za osobne mieszkanie. Nie, nie dali nam klucza bo najstarsza z czarnych sie nie zgodzila...a co ona ma do cholery do powiedzenia????? Byla tez sytuacja co ciagle mi mowil, kiedy oddacie samochod do warsztatu?? I ja mu mowie otwarcie a skad mam pieniadze wziasc to on do mnie wczesniej za 1000 euro zyliscie ale no tak teraz to ty musisz miec co najlepsze a wcale nie jest taka prawda. TZ pracowal kolo domu w hotelu wiec odpadalo nam za benzyne, jadl tam zalezy na jakim turnie a teraz wiecej zarabia i nie masz. No bez przesady...jestem osoba rozrzutna ale z glowa, jesli nie moge czegos miec tego nie mam, nie stac mnie na suknie za 3 tys kupilam za 100 euro nie mam na slub na 500 osob i nie chce miec takiego slubu, teraz tez dostalam sie na akademie i co?? Musze odpusic bo nie ma kasy...oni tego nie rozumieja. A niech sie udlawia tymi 8 tysiacami na miesiac a mnie zostawia w spokoju. 3 dni temu dzwoni do mnie tesciowa zeby mi powiedziec ze jest chora i nie je no wezie prosze a o wnuczke nawet nie spytala Nie myslcie sobie ze ja jakas egoistka jestem zachlanna czy ze chce od niego kase, ale jak ja bylam dzieckiem to powtarzala sie ta sama sytuacja: Moj brat blizniak byl najlepszy a ja najgorsza...i dopiero teraz jak moja babcia zauwazyla ze potrafie utrzymac moja rodzine nawet idzac sprzatac gowna dopiero teraz zauwazyla ze nie jestem zla... 31 dni i stuknie mi 21 lat ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci Gregia, że Twoja teściowa baaaaardzo przypomina mi moją Moja też rozpowiada po rodzinie i znajomych takie historie, że głowa mała!!! Przed ślubem jak się dowiedziałam, że teściowa wypytuje o moją rodzinę moich sąsiadów powiedziałam o tym małżonowi. O dziwo pogadał z teściową, ale oczywiście to bezczelne babsko stwierdziło, że "ona nic nie mówiła, a ja ją oczerniam". Małżon (wtedy jeszcze nie małżon ) przyjechał do mnie i z ryjem wyskoczył, że jego mama nic nie wypytywała, a ja się na tę biedulkę uwzięłam Zabolało potwornie, że mi nie uwierzył, ale nie musiałam długo czekać, bo po ślubie teściowa zaczęła opowiadać po rodzinie kolejne bzdury na nasz temat, więc pojechaliśmy sprawę wyjaśnić. Oczywiście małżon siedział cicho, a między mną a teściową doszło do ostrej wymiany zdań. Jak usłyszałam po raz kolejny "ja nic nie mówiłam", to powiedziałam jej, że zapewne tak samo, jak nie wypytywała o moją rodzinę i wtedy teściowa się zapomniała i powiedziała, że tak, pytała o moją rodzinę, bo sama powinnam przyjśc do niej i opowiedzieć, dlaczego moi rodzice nie są razem Później miały miejsce jeszcze inne chamskie rzeczy typu, odmówienie nam zaproszenia na imprezkę absolutoryjną. Teściowa pytała, czy dostaliśmy zaproszenie, małżon powiedział, że tak, teściowa się obruszyła, że jak to, dlaczego, jakim prawem bo jej drugi syn nie dostał i nagle następnego dnia kuzynka, która nas zaprosiła napisała mi esemesa, że mamy nie przyjeżdżać, bo rodzina gada Okazało się, że teściowa zadzwoniła do matki kuzynki i ją wyzwała, że nas zaproszono i musieli nam zaproszenie odwołać ![]() Tak samo latem, moja mama wróciła z pracy i pyta, czy teściowie nam jakiegoś kurczaka dawali, bo u niej w pracy już trąbią, że teściowa nam musi jedzenie kupować, bo inaczej byśmy sobie nie poradzili Powiedziałam, że nie, ale jak małżon wrócił z pracy, to go zapytałam, czy matka mu jakiegoś kurczaka dawała, a on wielkie oczy na mnie i mówi, że właśnie dzisiaj do niego w tej sprawie dzwoniła i skąd ja o tym wiem. Powiedziałam, że jego matka tak trąbi po mieście o tym, że nas dokarmia, że dotarło to do mojej mamy do pracy ![]() Małżon się odzywa jak jest jakaś większa afera, ale kiedy np. teściowie mnie obrażają przy stole, to nie reaguje, bo twierdzi, że on podczas wizyty u nich się wyłącza i nawet nie słucha, co oni opowiadają. Dziwnie to brzmi, że można się wyłączyć podczas wizyty, ale my jak jedziemy do teściów, to dziękujemy Bogu, że mają włączony telewizor, bo przynajmniej jest na co popatrzeć
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwoni do mnie kiedys TZ i pyta sie Jak smiesz obgadywac moja matke w pracy?? Ja????? Przeciez wiem ze ja wszyscy znaja i bym ja obgadywala no wiesz co?? No bo do niej dzwonili z prywatnego ona do mnie zaplakana ze Pau na nia zle mowi. Kochanie nie pamietasz co mi mowiles kiedys?? 95 % z tego co mowi twoja mama to se wymysla. Nawet jej kolezanki z ktorymi pracowalam stanely za mna ze ja o niej nic nie mowilam
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Macie dziewczynki na poprawe humoru
![]() Tutaj spedzilismy pol dnia wczoraj
|
#4283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa wie, że mimo wszystko małżon mocno za mną stoi. Oczywiście słyszę, że jego postępowanie po ślubie, to moja wina, ale ja sobie nic do zarzucenia nie mam. Teściowa stara się wpłynąć jeszcze na synusia, dzwoniąc do niego np. w czasie pracy, broń Boże żebym ja była podczas ich rozmowy ![]() Cytat:
Ależ pięknie My wczorajsze popołudnie spędziliśmy najpierw na zakupach, bo małżon spodni szukał, a później w kinie na nowym filmie Polańskiego
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Pau nie dobijaj ludzi zdjęciami
ile stopni macie obecnie w Hiszpanii?Forget mogłybyśmy tak pisac i pisac nie? A myśleliście, żeby się wyprowadzić do innego miasta, żeby się od niej odciąc, chyba, że w obecnym miejscu Was trzyma rodzina, praca czy cos. Ja mogłam sobie pozwolic na wyjazd za granicę, bo pracy i tak długo nie mogłam znalezc, córa jeszcze do przedszkola nie chodziła.
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaproponowałam kiedyś małżonowi wyprowadzkę gdzieś, gdzie to babsko nas nie znajdzie, ale stwierdził, że to nie jest najlepszy pomysł. On ma tutaj firmę, a ja nie ukrywam, że ciężkie by było dla mnie rozstanie z rodziną i przyjaciółmi Musimy się więc męczyć z tym babsztylem dalej Niemniej jest już jakiś progres, bo małżon już nie chce odwiedzać teściów tak często, jak na początku. Żeby nie powiedzieć, że w ogóle nie chce ich odwiedzać ![]() Te wyssane z palca historie moja teściowa by i tak opowiadała, gdziekolwiek byśmy nie mieszkali.
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny spodobała mi sie czarna koronka na żelach, ale gdzie ja na ślub je zrobię, będę wyglądała jak z rodziny Adamsów ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.php...3&d=1172 350955 na pewno je kiedyś zrobię i jeszcze te https://wizaz.pl/forum/attachment.php...6&d=1172 350615 https://wizaz.pl/forum/attachment.php...0&d=1172 341891 https://wizaz.pl/forum/attachment.php...6&d=1172 341891 ślubne też znalazłam: https://wizaz.pl/forum/attachment.php...2&d=1182 418520 https://wizaz.pl/forum/attachment.php...3&d=1182 418663 https://wizaz.pl/forum/attachment.php...5&d=1182 418763 https://wizaz.pl/forum/attachment.php...6&d=1182 418806 https://wizaz.pl/forum/attachment.php...5&d=1182 419127 jak dla mnie 1 i 4 cudowne
|
|
#4287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic wiecej...nie chodze do nich na obiady ogolnie to i tak tesciowa nie umie gotowac...nie wiem jak mozna zrobic ryz na twardo...ja tez nie jestem Maklowicz no ale bez przesady wole glodowac niz do nich isc.---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jeszcze jedno na poprawe humoru
![]() WIEM WIEM GRAM NA NERWACH
|
#4289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten wzór z koronką naprawdę fajnie wygląda ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() Z obiadami problemu nie mamy, bo moja teściowa nas nie zaprasza Zwróciliśmy jej na początku na to uwagę, ale stwierdziła, że "ona jest matką i zapraszać nas nie będzie. Jeśli mamy ochotę u nich zjeść, to mamy do nich zadzwonić i powiedzieć, że chcemy zjeść u nich, to wtedy obiad dla nas przygotuje"
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() specjalnie je na ślub strzelam ![]() Forget czy kupowałaś bukiet dla świadkowej na ślub?
POMÓŻ NAKARMIC ZWIERZAKI ![]() www.psiklik.pl www.kociklik.pl www.zbiorkanaburka.pl www.karmiepsiaki.pl www.pustamiska.pl Edytowane przez gregia Czas edycji: 2012-01-23 o 12:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

19.02.2016 r.

- do tych branżowych i 1 z poza. Normalnie nad tym jednym to chyba z godzinę stękałam...
.
A Tobie też na pewno się w końcu uda coś znaleźć. Ja też długo szukałam pracy a teraz wszystko się ułożyło i jest ok. Zarówno ja jak i mój mąż zmieniliśmy ostatnio pracę i też uważam że mieliśmy dużo szczęścia że nam się to udało bo wszyscy wiedzą jak jest teraz na rynku pracy... Ale trzeba wierzyć i próbować i na pewno nie ma rzeczy niemożliwych
może sie nie wpieprza nam w życie, ale jest fałszywa do granic możliwości. Przed wszystkimi udaje super teściową, a tak naprawdę dupe mi tak zrąbała pare razy , że szok

Wróciłam do formy sprzed ślubu, czyli "pan", "pani" 

myslicie , że tz coś matce powiedział? nic tylko zamilkł, może był w szoku, bo mu w końcu udowodniłam, że jego matka sra we własne gniazdo i rozgaduje na boki o naszym życiu. Niestety ja nie byłam taka już dyskretna i zrobiłam małe piekło w chacie