|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
![]() nie no przesadziłam ![]() Lulka a jak tam Twoja dieta?stosujesz cos?jak z waga ?zleciała troche w dół? ja mam od 3 dni gorsze dni, mogłabym jesc tylko gorzką czekoladę z nadzieniem z Alpen Gold ;(
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2011-07-01 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Lulka ja mam 27 dniowe czyli tak jak przed ciążą, tylko raz mi się coś porobiło i sie spóźnił tydzien a tak to jets oki a co do boleści to mam wieksze niż przed ciążą a mówili że bedą mniejsze
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
LASKI spadam ,TŻ wrócił
![]()
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po niedzieli ide do ginki niech cos da na wyregulowanie wrrrrrr No zjechałam z wami a szczególnie z moich okropnych grubych ud i pośladków..ciesze sie bardzo , ale musze uwazac na to co jem chociaz tak jak pisze, czasem sa dni ze tylko słodkie wchodziw gre a pozniej dzien głodówki ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- spadaj i rob bracszka Zuzi ![]() Enis........ojj tak jak zaoszczedzisz schudniesz ![]() ![]() ![]() ja popijam Desperadoska (ile to kalorii;( ) i uciekam zaraz na wyrko bo mój Tz juz dawno chrapie Natala tez spi ;-)
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2011-07-01 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
to na zdrówko
![]() ![]() dokładnie tak jak piszesz, przewrażliwiona mamuska , współczuc niani tylko ![]() ![]() a własnie Lulka ile u was Niania za godz bierze kaski ?
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z przerazeniem mysle o powrocie do pracy...Jesli nie bedzie to konieczne to zostaje z mloda,ale moze byc tak,ze po macierzynskim trzeba bedzie wrocic... I nie widzę zupełnie tego,ze Olę z kimś zostawię. Wychodziłam juz na godzinę-dwie sama odkąd się urodziła,ale wtedy zostawała z TZ i byłam spokojna. Babcie nie nadają sie na stałe opiekunki,bo "wiedzą lepiej" i wychowywałyby mi dziecko po swojemu,o dobrą nianię ciężko jak diabli...Moja bratowa by się nadawała,ale pracuje ![]()
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
ENIA o jaką diete pytasz???czy ja się kieyś odchudzałam??
![]() co do niani to zrobiłam rozeznanie na osiedlu i ceny były przerażąjąće bo od 10-12 zł za godzinę ![]() a ja się ugadałam z kobitka za 7 zł za godzine,ale płace jej jeszcze dojazdy,leczenie zębów ma gratis i jeszcze zawsze jej sypnę coś dodatkowo!! ja potzrebujue jej ,jak wróce do pracy od 7-16 minimum więc kaska robi się konkretna przy 7 zł,aa co dopiero przy 12??? jakbym miała zapłacić komuś 10 albo 12 to nie wracałabym do pracy ![]() a tak mam zaufana babkę (jeszcze ją będę obczajać ![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | ||
Zadomowienie
|
Moja Natala dzis o 2.30 postanowila robic kupke przez 20 min
![]() ![]() ![]() teraz śpi, a mamusia pije kawke, później zostawiam ją z dziadkiem a ja uciekam do miasta opłacić auto i moze cos kupić ![]() Cytat:
![]() ale ja tak jak mokra............na 4,5-5 godzinek i do domku więc nie jest źle;-) Co do opiekunki, jak moja bratówka nie dostanie umowy od wrzesnia co bardzo mozliwe choć chciałabym aby jednak jej się udało, to co drugi tydzien będzie zostawała z małą;-) - tez widze w niej dobrą opiekunke ![]() oj planów ja na razie mam duzo, ciekawe co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
![]() 7 zł..........to tak jak u nas- 10-12 to gruba przesada ![]() Lulka jest niesamowita z tym obczajaniem ;-) zobaczcie jaka super aukcja!! bez ceny minimalnej ![]() http://allegro.pl/coca-cola-na-biurko-i1684854957.html
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2011-07-02 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja w sobotę będę miała w końcu zdjęcia z wesela na którym byłam jeszcze w ciąży ![]() ![]() Dziewczyny ja na same pampersy miesięcznie muszę wydać na razie jakieś 300-400zł, dobrze że karmię sama, bo jakby doszło mleko, a kiedyś pewnie dojdzie to w ogóle zbankrutujemy, zwłaszcza że przecież wykańczamy nasz domek... ja już nawet nie liczę ile my wydajemy na jedzenie...po ciąży z Julką, jak już miała pół roku zaczęłam oszczędzać na jedzeniu, swoim, żadnych słodyczy, zachcianek i szybko schudłam ![]() ![]() Lulka i inne dziewczyny po cc, nie wiecie po jakim czasie od cc można zakładać pas obciskający? bo zapomniałam gina zapytać...
![]() |
#4273 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Choć najbardziej podpasił mi ostatnio na SR worek sako ale gdzie ja go w tym mieszkaniu wcisnę No Asiago wy to chyba dodatkowy kubeł na te pampersy macie. Ile dziennie pieluch schodzi ci łącznie???
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku ![]() ![]() Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-07-02 o 09:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga dzisiaj nie spie...od 3:30 oczywiscie przez te moje drętwienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny właśnie wróciłam z Tesco Na dziale odzieżowym w tym również dziecięcym są wyprzedaże do 70%. Kupiłam np 2 pary body z F&F za 12 zł a wcześniej kosztowały ok 30. A teraz siedzę i myślę czy auto zamknęłam ![]()
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
ASIAGO dopiero po 6 tygodniach,ja kupiłam pas a jak się nim ściągne to i tak adalej bardzo boli
![]() moja koleżanka za wczesne ściąganie po cc była 3 razy na stole operacyjnym,bo takie sobie szkody narobiłą ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zalozylam pas to oddychac nie mogłam a majteczki...........najpi erw luźniejsze później coraz bardziej opiete i tak dalej, miałam 4 pary w roznych rozmiarach. Pas rozleniwia mięśnie a majtki opinają ale mięśnie pracują, oddych brzusiek także polecam!!rezultaty było widać z tygodnia na tydzień!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Laski, które mają córeczki i chciałyby odkupic ode mnie super spodenki jeansowe nexta i sweterek Gap szary......zapraszam na prv, kupiłam na allegro ale na moja już za małe a takie cudo ![]() ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2011-07-02 o 13:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | ||
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę się pochwalić, że wczoraj wieczorem wyprasowałam całą suszarkę ciuszków, pieluch itp, kolejną wyprałam, przejrzałam i posegregowałam też wszystkie ciuszki. I wyszło mi, że takich malutkich na 56 wcale nie mam dużo ![]() ![]() Jutro moi teściowie wyjeżdżają na urlop, z czego akurat się cieszę, ale zostawiają nam na głowie dom i psa... Oni wyobrażają sobie, że my na te 2 tygodnie się do nich przeprowadzimy, mimo, że mówiłam już dawno, że mi to nie pasuje. Dla mnie to generalnie absurdalny pomysł - mamy u nich mieszkać i pilnować domu, a nasze mieszkanie zostawić puste ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy bardzo za komplementy
![]() wogole to zmykam juz na lotnisko i wieczorkiem juz bedziemy w domku ![]() ![]() oj dopadne ja dzisiaj tego mojego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wróciła nasz MADZIK ![]() ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
hej babeczki
![]() my po obiadku i pijemy kawke, Franek sobie drzemie w łóżeczku a my odpoczywamy ale dzisiaj paskudny dzień, do tego głowa mnie boli, ta pogoda mnie chyba keidyś wykonczy a bardzo odczuwam takie drastyczne zmiany co do przecen to chyba teraz są wszedzie, ludu w tych galeriach, nie ma jak przejść, zachaczyłam o sklep w rynku i kupiłam sobie fajną sukienke, wybiore się w niej na poprawiny weselne, bo nie mam w sumie nic ciekawego w szafie oprocz jednej fajnej kiecki ktorą miałam na poprawinach swojego weslela ale za mała mi jest w biuście, nie wiem co teraz z nią zrobić, bo naprawde fajowa a lezy i się kurzy Lulka nie droga ta twoja niania ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-02 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() drzemłam sie trochę w ciagu dnia i jest troche lepiej-do tego stopnia, że wstawiłam moje pierwsze ciuszkowe pranie ![]() Wszytskie kolorowe ciuszki weszły mi na raz i teraz nie wiem czy mam wieli bęben czy tak mało ciuszków ![]() Moja Martyna ma najwiecej śpiochów, pólśpiochów i różnych takich bieliźnianych rzeczy. No i ma tez może ze 2-3 sukienki a reszta to jeansy i sztruksy. Bedzie jak mamusia-chłopczycą ![]() Cytat:
Co do rak to tez staram sie wstawać i chodzić. Wracam do łóżka 30 minut i twraca. Normalnie pół nocy jakos potrafie przespać bez budzenia a nad ranem w kazdej jednej pozycji drętwieją. Przynajmniej bede miała przygotowanie do niespanych nocy. A moze potem bede miał to wynagrodzone i bede miała tak grzeczna córeczkę jak ty ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Enia a jaki rozmiar tych ciuszków i może wyślesz jakies foteczki? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
poczytajcie;-)
Dla planujących dzieci!!! _________________________ _______________ Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż się załatwi. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
#4284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
dobre
![]() ja już teraz polewam wodą lub sokiem smoczek, nie wygotowuje ![]() ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-02 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
ENIA dobre
![]() ENIS to chyba tez zależy od wieku. Im dalej w las, im dziecko starsze tym łatwiej A ja przespałam się teraz chwilkę. Mieszkanko mam wysprzątane (darowaliśmy sobie okna i pranie firan bo deszcz leje, ale tż chce wziąć w tygodniu dwa dni urlopu i obiecał , że umyje, wypastuje podłogi i zamówi pranie narożnika i dywanu ![]()
#4287 |
Zadomowienie
|
Muszę się przejechać do tesco, dzięki za namiary.
![]() a ja mam albo jelitówkę albo mój organizm się oczyszcza przed porodem. Jednym słowem od 12 czuję się fatalnie. Najpierw mnie brzuch bolał - wnętrze brzucha, a teraz mam biegunkę i ochotę wymiotować. Nie mam też apetytu. A jutro mamy chrzciny - jak się tak będę rano czuła to będę musiała odpuścić... Dziewczyny, którym puchną nogi - mam sól do stóp z aparta i kupiłam sobie wczoraj z serii perfecta mama krem na opuchnięte stopy. Zrobiłam rano jak wstałam kąpiel, potem nałożyłam krem - wrażenie rewelacyjne. Uczucie chłodu i jakby mi odjęli kg ze stóp. ![]()
![]() |
#4288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzieki za namiary w sprawie spuchniętych nóg ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- dziewczyny czy wy macie jakieś buciki dla maluszków? Bo ja nie mam, ale wydaja mi sie zbedne, zreszta chyba niewygodnie maluszkowi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Za to mam wyprane i wyprasowane wszystko co na razie mam ![]() Cytat:
Aaa, pisałam przedtem, że mam mało ubranek tych na początek, na 56 i 62, a od znajomej, która mi obiecała takie już dostałam całą paczkę - tyle że większych... Okazało się, że przegapiła u siebie w szafie jeszcze 3 siatki i czeka na mnie solidny pakiet malutkich ciuszków. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
ENIA to było świetne
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Co do ciuszków,to ja byłam teraz w galerii i kupiłam jak zwykle Zuźce rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.