|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
|
#4262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie do poprawki. Sporo nabiału w drugiej części dnia, prawie białka pełnowartościowego nie ma. I ilość kalorii to tutaj chyba jest znikoma - śniadanie powinno być duże i pożywne. Poczytaj redukcyjne jadłospisy innych Dziewczyn, Kalla ma bardzo fajne jadłospisy na przykład. ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Erka. 1śn - jajecznica z dwóch jaj na maśle i szynce, pół mozzarelli light z oliwą z oliwek, suszonymi pomidorami i bazylią. 1h siłownia po - malutki batonik (30g ) z bananów, płatków owsianych, daktyli i jabłek. obiad - porcja pełnoziarnistego spaghetti z sosem z pomidorów, tuńczyka i zielonego groszku. podwieczorek - filet z wędzonej makreli, sałata, pomidory, czerwona fasolka, ogórek, przyprawy. kolacja - koktajl białkowy pół na pół mleko/woda albo twarożek z jogurtem i orzechami.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-11-21 o 17:42 |
|
|
|
|
#4263 |
|
Raczkowanie
|
dzsiejsza Rka z prośba o ocenę
![]() sniadanie-bułka pełnoziarnista podpieczona w piekarniku,jedna polowka z plastrem mozarelli i pomidorem,druga z tunczykiem wsw i plastrem pomidora.kawa z mlekiem 1,5 procentowym. obiad-mieszanka indonezyjska-ryż basmati, kawałki kurczaka,marchewki,groszk u, bambusa.-okolo 4 lyzek(niestety z paczki) podwieczorek-spore jabłko,kilka orzechow kolacja-sałatka-sałata,pomidor,papryka,og orki kiszone,tunczyk,posypana jajkiem na twardo+sos z oliwy z oliwek i cytryny. |
|
|
|
#4264 |
|
Przyczajenie
|
Utrzymanie
śniadanie: płatki mox zbóż z mlekiem 2% 2 kromki razowego z szynką z indyka i serkiem Turek paprykowym pół pomidora, 1/4 papryki, kawałek ogórka, rzodkiewka kiwi II śniadanie serek wiejski ze szczypiorkiem i melonem jabłko obiad zupa ogórkowa 1/3 woreczka kaszy pęczak, kotlet mielony, porcja buraczków, sałata marchewka, mandarynka, kiwi podwieczorek dwa paski czekolady mlecznej z orzechami kolacja 2 kromki razowego z szynką z indyka, paprykarzem tatarskim pół wędzonej makreli warzywa (jak na śniadanie) plus ogórek kiszony i miska kapusty kwaszonej pomarancza, jabłko, kiwi, ananas Czy nie za duzo tego jak na U? |
|
|
|
#4265 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuje za opinie
|
|
|
|
|
#4266 |
|
Przyczajenie
|
Wiem ze nie na temat , ale nie moge znalesc owego wątku na ten temat.
Jak z keczupem , musztarda , gumami bez cukru , lekami?normalnie jak sie jest na Rce? |
|
|
|
#4267 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#4268 |
|
Rozeznanie
|
Moje ( mam nadzieję
) U :Śniadanie : pełna miseczka płatków Just fit z owocami tropikalnymi, mleko 2 %, małe jabłko Szkoła: I : średnie jabłko II : 2 kromki chleba razowego posmarowane serkiem naturalnym do kanapek III : mała gruszka Obiad ( późno - ok. 17 ) : 1,5 talerza zupy ogórkowej, kromka chleba razowego grubo posmarowana masłem Deser: 2 kostki gorzkiej czekolady i 2 kostki białej czekolady ![]() Teraz piję sobie cappucino ![]() Na kolację może wpadnie serek wiejski z warzywami, albo same warzywa I jak ?? Proszę o ocenkę Ok, ilościowo i składnikowo? UWAGA : dzisiaj pierwszy raz od początku mojej choroby ( jakieś 2 lata) nie liczyłam kalorii ) - musiałam się pochwalić
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2011-11-21 o 18:19 |
|
|
|
#4269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Twój jadłospis też bardzo mi się podoba (nawet ta drożdżóweczka nie zaszkodzi raz na jakiś czas ) i zazdroszczę wytrzymałości w ćwiczeniach. A kotek na pewno dojdzie do siebie.
|
|
#4271 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eh sałatka ok ale z kromką chleba po kanapce może jabłko pól jabłka i kabanos to przekąska nie posiłek pizza ok ogólnie mało, jałowo, mało warzyw, owoców, białka, odpowiednich węgli czyli wszystkiego co najważniejsze ale po co ja to pisze ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
jestem uzależniona od ćwiczeń ![]() temat kota zostawię bez komentarza bo już nie mam siły do niego
|
|
#4272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie beznadzieja, nie ma to nic wspólnego z Pe, ja osobiście strasznie bym się męczyła jedząc tak jak Ty, to wygląda trochę jak próba przekonania samej siebie, że jedzenie jest fuj.
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Reeeedukcja!
I kluseczki lane na mleku (jedno jajko, łyżka mąki, mleko, łyżeczka miodu) II grahamka z domowym pasztetem, sałatą, papryką; duże jabłko III serek homo waniliowy, garść orzeszków IV porcja zapiekanki (makaron durum, sos warzywny, mięso mielone indycze, przyprawy, troszeńkę sera); V dwa jajka na miękko, jakaś sałatka warzywna proszę o ocenę
|
|
#4274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1 sniadanie powoduje u mnie odruch wymiotny ...wybacz![]() pasztet, serek waniliowy RACZEJ na erke nie bardzo....podobnie jak mięso mielone..takie małe grzeszki ...ale 3 w ciagu 1 dnia...no bywa, bywa....![]() kolacja fajna...sałatka warzywna?ale jaka?mam nadzieję bez majonezu i sera? ![]() ogólnie fajnie, tylko chyba ciut za luźno....ale nie znam Cię, jeśli na tym chudniesz- pogratulować!!!!! |
|
|
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
cześć
leci moje U.1. bułka biała na pół, zapieczona z masłem, szynką wieprzową i serem, filiżanka kawy o aromacie karmelu i wanilii z mlekiem i łyżeczką cukru. pomiędzy: puszka Green Up'a 2. rosół domowy z makaronem - duża micha pomiędzy wpadła miętówka czekoladowa 3. kawał karkówki pieczonej w majeranku 4. (będzie) dwa jajka po wiedeńsku, bułka jak na śniadanie, herbata z sokiem malinowym. i potem może wpadnie coś słodkiego, bo będziemy z chłopem film oglądali ![]() wiem, że zero warzyw i owoców, ale jestem na takich lekach, że dużo produktów mam zabronionych i dopiero uczę się na nowo układać jadłospisy. oprócz tego, obleci?
|
#4276 |
|
Rozeznanie
|
Moje... dzisiaj chyba U wyszło.
I. Bułka grahamka: - pół z polędwicą wędzoną z indyka i paprykarzem warzywnym; - drugie pół z twarożkiem, rzodkiewką i papryką; kawa z mlekiem. II. Serek homogenizowany straciatella z bananem, migdałami i orzechami laskowymi; kawa z mlekiem. III. Mintaj smażony na oliwie, surówka z kapusty kiszonej i marchewki. IV. Kubek kakao na mleku z miodem, gruszka. V. Kromka chleba żytniego z masłem, serek wiejski 200g z pomidorem i bazylią; dwie marchewki, zielona herbata.
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do śniadania - mam nadzieję, że taki odruch powodują tylko Twoje indywidualne preferencje a, mąka była pełnoziarnista pasztet jest domowy - pieczony przez babcię, raczej warzywno-mięsny, używała mięsa drobiowego, więc chyba aż tak zły nie jest serek waniliowy wrzucę w 10 % odstępstw - po prostu zapomniałam o dodatkowych zajęciach, jakie dziś miałam, byłam głodna, a było to najmniejsze zło, jakie oferował bufet a co do mięsa mielonego to powiem szczerze, że mnie zaskoczyłaś - indyk jest przecież polecany na redukcji dodam, że mięso sama mieliłam, nie kupiłam gotowego świństwa pełnego MOMu sałatka bez majonezu - nie lubię sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, kiszony, papryka i rzodkiewki z łyżeczką oliwy i przyprawami ![]() i tak, jak na razie chudnę na tym, choć miałam niespodziewaną zwyżkę i dwutygodniowy zastój mam nadzieję, że moje odpowiedzi troszkę rozjaśniły moje menu
|
|
|
#4278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mięsko z indyka!!!!o ja, ciemna masa, w ogóle nie doczytałam ![]() sorki. jak już mówiłam wyżej - dla mnie bardzo fajnie, wszystko rozjaśniłaś, gratuluję smaku i luzu, bomba!
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4282 |
|
Rozeznanie
|
Uuuuu
PLEASE...jak to wygląda? |
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twojego jadłospisu to troche moim zdaniem to za mało jak na U. Twoje drugie śniadanie jest za małe jak na tyle godzin w szkole, gdzie ciężko pracujesz umysłowo. Potrzebujesz paliwa i więcej jedzenia. Takie 2 kromki chleba z serkiem Ci jej na długo nie dadzą, zwłaszcza po śniadaniu składającym sie z płatków. Płatki nie sycą na długo. Sam serek wiejski z warzywami lub same warzywa jedzą osoby które się odchudzają. Taki posiłek widziałam w jadłospisach u dziewczyn będących na R
|
|
#4284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obiad byl dosyc mały,moze ciut wiecej niz te 4lyzki które podałam,ale jakos tak apetyt mam dzisiaj niewielki. Owoce na Rce mi nie szkodzą,wiec raz na jakis czas wcinam je popołudniu dziekuje za ocenę!
|
|
|
|
|
#4285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
postaram się ,żeby jutro było lepiej Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2011-11-21 o 20:54 |
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ciasteczka i wafel przy śniadaniu wpadły ot tak, bo je lubię. Zwłaszcza te ciasteczka są u mnie nowością, bo wcześniej zupełnie mnie słodkie nie ciągnęło (w przeciwieństwie do słonego), a ostatnio sięgałam nawet po takie zwykłe słodkie płatki śniadaniowe. A kolacja taka, bo robiłam z ludźmi z roku pewien projekt i to było tak na szybko w przerwie. Dodam dzisiejsze - znowu w zamierzeniu P: ŚNIADANIE 9:30 Bułka z dynią (50g) z paprykarzem warzywnym, plaster polędwicy drobiowej, plaster polędwicy z indyka z warzywami, pół zielonej papryki, sałata II ŚNIADANIE 12:00 jakoś byłam ciągle najedzona po śniadaniu Pieczone jabłko (ale dość duże) z cynamonem, sucharek z rodzynkami OBIAD 14:30 gotowiec na szybko, niestety Kurczak po meksykańsku (kurczak, biały ryż, warzywa: groszek, kukurydza, czerwona fasola, papryka, cebula; 300g) PODWIECZOREK 17:00 Jogurt truskawkowy (250g) z otrębami KOLACJA 19:30 Kasza manna (tak z trzech łyżek) z płatkami kukurydzianymi (jakoś mi się zachciało i sypnęłam małą garść) i kalafior - większość gotowana na parze, ale kilka różyczek zjadłam na surowo ![]() I niecałą godzinkę temu zjadłam sobie mandarynkę. (w sumie nie byłam głodna, ale chciało mi się czegoś kwaśnego) Proszę o komentarze i ponawiam pytanie o metabolizm - czy zwiększanie porcji faktycznie ma na niego wpływ? I to zwiększanie stopniowe czy może być gwałtowne? |
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze U [mega zabiegane] I wiejski 200g zapieczony do tego pomidor i ogórek zjedzone z ostatnim pierożkiem [a raczej MEGAPIEROGIEM hah ] z oliwkami [przepisem zarzuce jutro GreenBalance ]w szkole: -II kanapka składana z ciężkiego razowca żytniego z folii z 2 plastrami polędwicy z indyka i ogórkiem - III giga jabłko, sporo nerkowców na poprawę myslenia , IV pełna micha rosołu z furą makaronu i natką - późny obiad bo w poniedziałki wracam do domu o 18 -.- V jogobella z ziarnami śliwka cos tam i kilka ogórków konserwowych potem [nie mialam ochoty na nic] do picia: woda, dużo herbaty i świeży sok marchewkowy Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2011-11-21 o 21:47 |
|
|
|
|
#4290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

bardzo Cię przepraszam, że tak napiszę, ale na myśl o jogurcie naturalnym o % z dodatkiem wody ze słodzikiem robi mi się niedobrze w sekundę
nie ma białka i w ogóle dziwne to śniadanie. 

) U :

brzmi apetycznie