|
|
#4261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki cz. II
u nas też
nawet to opiliśmy w związku z tym ze znajomymi Mam na wyświetlaczu telefonu apkę odliczającą dni i tak pięknie wygląda ta 100
|
|
#4262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyslano z aplikacji mobilnej
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to coś Ci źle pokazuje ![]() bo do 6 września zostało 78 dni
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny gdzie kupilyscie wodke,zastanawiam sie czy w marketach typu,biedronka,netto moge kupic wieksza ilosc wodki czy jest limit?
|
|
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj jesteśmy umówieni na 19 do proboszcza na spisanie protokołu. Już się stresuje
.A nam zostało 92 dni
|
#4266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wódkę kupowalismy w hurtowni w zeszłym roku, gdy butelka kosztowala jeszcze 16,72 krupnika ![]() wyslano z aplikacji mobilnej
|
|
|
#4267 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Raczkowanie
|
snil wam sie juz slub?mi niedawno snilo sie ze wszyscy przyszli na wesele a ja nie gotowa,sukienka za dluga,butow nie mialam makijaz nie zrobiony,a co najwazniejsze pana mlodego nie bylo,spoznial sie, wszyscy juz tanczyli,boze jaka bylam wsciekla w snie masakraa
a dzisiaj snilo mi sie ze poszlam po suknie slubna a kobita dala mi calkiem inna i wmawiala mi ze wlasnie taka zamawialam,pomijam fakt ze sukienka byla do lydek i przeciwienstwo mojej
|
|
|
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już spisaliśmy protokół .A jeszcze koszty u księdza - proboszcz powiedział nam, że oni cennika nie mają i daje się na ofiarę Osobno tylko musimy poprosić organistę aby nam zagrał. Zapowiedzi są już w cenie ofiary dla kościoła za mszę.
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2014-06-20 o 20:28 |
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kawowym tortom mowimy nie! Ryzykowny smak
|
|
#4271 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie czego się dowiedziałam, ostatnio u nas był pogrzeb i gość poszedł do księdza zapłacić, ksiądz zajrzał w koperte a tam 300 zl i powiedział "no niestety za malo", gość zapytał to w takim razie ile ma dopłacić a ksiądz "150 zl" ... jestem rozczarowana, zawsze uchodzil za takiego, ktory nie patrzy na pieniadze. Kiedy się w ogóle daje księdzu koperte, zaraz gdy goście wyjdą z kościoła a para młoda jeszcze na chwile zostaje?
wyslano z aplikacji mobilnej ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Ps. Mnie też dzis męczył sen, że przymierzalam swoją kiecke i to była jakas szmata a nie moja wymarzona :-/ wyslano z aplikacji mobilnej
|
|
#4272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. U nas na osiedlu też chodziły pogłoski o proboszczu, że jest pazerny na kasę ale wczoraj jak byliśmy u niego to zmieniliśmy zdanie. Po prostu ludzie są zawistni i myślą, że kasą załatwią wszystko a potem takie rzeczy gadają.Wczoraj proboszcz powiedział nam, że możemy przyjść tydzień przed z pieniążkami albo już po ślubie ![]() My dziś kupiliśmy buty ślubne dla męża. I mam info widziałam, że w Vistuli są przecenione garnitury i smokingi. Są świetne
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2014-06-21 o 18:28 |
|
|
|
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
Też mi sie podobają te vistulowe, zwłaszcza niebieskie.
Co do snów, to mi od dawna, dawna (kiedyś to nawet jeszcze zanim mieliśmy konkretne plany ślubne, tylko ogólne; a po zaklepaniu terminu regularnie wraca) pojawia się sen, w którym jest dzień mojego ślubu i ja sobie nagle o nim przypominam, jestem kompletnie niegotowa i wszystko robię na szybko i byle jak i to mnie przeraża, bo mam dość szeroko zaplanowane co zrobić przed ślubem, zwłaszcza w kwestiach wyglądowych ![]() Byliśmy wczoraj w parafii, w której chcemy wziąć ślub (ja z niej pochodzę, byłam chrzczona, ale od lat mieszkam w innej) i ksiądz kazał nam załatwić sobie pozwolenie na ślub w naszej parafii aktualnego zamieszkania. I mój P tam pojechał i okazało się, że samo pozwolenie to 100 zł za osobę. I teraz mamy zagwozdkę. Wybraliśmy kościół, który wybraliśmy również dlatego, że ten nasz obecny, parafialny jest znany z wysokich cen- sam ślub to 600 zł, plus trzeba opłacić siostry, kościelnego, organistę oraz strojenie (i nie ma opcji strojenia na własną rękę); tymczasem w parafii, w której chcemy brać ślub, ksiądz powiedział nam "co łaska", strojenie jest na własną rękę (i to chyba moglibyśmy miec zrobione przez firmę, co stroi nam salę), nie ma sióstr w ogóle (mała parafia), można przyprowadzić kogoś z zewnątrz do śpiewania... No i w dodatku kościółek jest nieduży i ładny, tymczasem największym minusem naszej macierzystej parafii jest fakt, że kościół jest wielki, nowoczesny i po prostu brzydki. Tyle, że sama nie wiem jak to kosztowo wyjdzie teraz i czy nei warto machnąć ręką i jestem w kropce.
Edytowane przez nisiaq Czas edycji: 2014-06-22 o 13:24 |
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4275 | |
|
Raczkowanie
|
Ja jako wrześniówka z 2012 roku też moge wam trochę dziewczyny podpowiedzieć
Cytat:
![]() A co do pogody to nie ma co się stresować bo wrzesień przeważnie jest słoneczny i jeszcze ciepły ![]() Pozdrawiam Was i powodzenia
|
|
|
|
|
#4276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mimo że jestem z początku września, to też mam bolerko z rękawem, długości 3/4. Powiedzcie mi dziewczyny, czy też jesteście chwilami zmęczone tymi wszystkimi przygotowaniami, załatwianiem? Bo ja mam dość, po dzisiejszym dniu...
|
|
#4277 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam kryzys pezez ostatnie 2 tygodnie ale po tym jak wczoraj zalatwilismy wszystko w USC i u księdza to znowu odzyskalam radość z przygotowań
A tak w ogóle zapomniałam się pochwalić, że mamy już obrączki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4278 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!Nas kryzys omija i wszystko leci do przodu . W niedzielę kupiliśmy właśnie w vistuli garnitur dla Tżeta, czarny klasyczny ![]() Ja za 20 dni zobaczę swoją suknię . Jejku już lipiec za pasem...pamiętam jak zaraz po nowym roku podjęliśmy decyzję o ślubie, że jak nie teraz to nigdy i wtedy tyle czasu jeszcze było. Każdy nam mówił, że po co tak wcześnie za wszystkim się rozglądamy a tu wyszło że jesteśmy w idealnym miejscu i czasie .
|
|
#4280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kryzys mam straszny. Wszystko musze załatwiać sama, moja świadkowa mi jedynie pomaga. W tym roku oprócz naszego wesela z TŻ mamy 5 innych. Na każdym modle się tylko, żeby młoda nie miała takiej sukni jak moja. Ta wizja mnie prześladuje. Do tego ostatnio dowiedziałam się, że matka TŻ nie chce podziękowań, akurat jak wybraliśmy już prezenty
|
|
#4281 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, które mają ślub pod koniec września - z jakich kwiatów będziecie miały bukiet?
|
|
|
|
#4282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wkleję listę kwiatów dostępnych we wrześniu, którą kiedyś sobie zapisałam:wrzesień akacja, akonitum, agapantus, alstromeria, anturium, astry gałązkowe, astilbe, banksia, bouvardia, astry, celozja, margerytka, kosmos, kraspedia, krokosmia, cymbidium, dalia, ostróżka, goździk, jeżówka, eustoma, wilczomlecz, gerbera, gloriosa, gipsówka, helikonia, hortensja, lilia, limonium, dzwonki irlandzkie, ornitogallum, phalaenopsis, floks, róża, rudbekia, sterlicja, vanda, zantedeskia, frezja, słonecznik, hipeastrum, irys, nerine, mak, jaskier |
|
|
|
|
#4283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już wiem, że czego mogę wybierać
|
|
|
|
|
#4284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
połączonych z frezjami i białymi różami.
|
|
#4285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego chce bukiet z tych kwiatów w jakimś ciemniejszym kolorze, np. bordo? Żeby był chociaż zbliżony do koloru przewodniego ale nie wiem czy takie goździki są i rozjaśnione jakąś gipsówką.
Edytowane przez glantineola Czas edycji: 2014-06-25 o 15:04 |
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jakos nie odczuwam tych przygotowan
Wszystko gladko idzie. Obecnie jestem na etapie obklejania wódki
|
#4287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym ja tam była nie puściłabym tego płazem. Jak mi narzeczony powiedział jak wyglądała ta rozmowa to najpierw się popłakałam, a potem chciałam skargę na tego księdza składać Nic mnie tak nie wkurza jak głupota(delikatnie rzecz ujmując), niestety zdarza się i u księży...Przez to nic mnie nie cieszy, nie ma we mnie radości.
|
|
#4288 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem na etapie szykowania winietek i wyboru makijażu ślubnego
poki co tez jestem spokojna, mam juz kiecke na poprawiny buciki na zmiane pod suknię, ponczoszki, majty, brakuje stanika i pasa do pończoch, musze pożyczyć niebieska podwiazke to załatwię kwestie czegoś niebieskiego i pożyczonego, tylko co z czymś starym? ;-) wierzycie w przesądy? wyslano z aplikacji mobilnej
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4290 |
|
Raczkowanie
|
jakiego koloru ponczochy zakladacie biale czy opalone,zakladaacie pas do ponczoch,ja nigdy nie nosilam ponczoch i boje sie ze mi "zjada"
![]() My zamiast kwiatow chcemy zeby goscie wrzucili pieniadze do skrzyneczki i pozniej wplacimy je na moje subkonto,poniewaz jestem chora na stwardnienie rozsiane,wszyscy wiedza o mojej chorobie,wymyslilam taki wierszyk " Na weselu gdzies na sali,bedzie blyszczec skrzynka w oddali,zamiast kwiatow mili goscie wrzuccie grosik na szczytny cel radosnie.Zebrane pieniadze zostana przekazane na subkonto panny mlodej" co o nim myslicie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

nawet to opiliśmy w związku z tym ze znajomymi 

.

. U nas na osiedlu też chodziły pogłoski o proboszczu, że jest pazerny na kasę ale wczoraj jak byliśmy u niego to zmieniliśmy zdanie. Po prostu ludzie są zawistni i myślą, że kasą załatwią wszystko a potem takie rzeczy gadają.
Gdybym ja tam była nie puściłabym tego płazem. Jak mi narzeczony powiedział jak wyglądała ta rozmowa to najpierw się popłakałam, a potem chciałam skargę na tego księdza składać