Wrześniówki cz. II - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-19, 23:16   #4261
nisiaq
Zadomowienie

GG do nisiaq Send a message via Skype™ to nisiaq
Dot.: Wrześniówki cz. II

Cytat:
Napisane przez glantineola Pokaż wiadomość
A dzisiaj 100 dniówka
u nas też nawet to opiliśmy w związku z tym ze znajomymi
Mam na wyświetlaczu telefonu apkę odliczającą dni i tak pięknie wygląda ta 100

nisiaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 07:57   #4262
ilouvromance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nisiaq Pokaż wiadomość
u nas też nawet to opiliśmy w związku z tym ze znajomymi
Mam na wyświetlaczu telefonu apkę odliczającą dni i tak pięknie wygląda ta 100
Heheh ja tez mam tą apke, 77 dni ;p

wyslano z aplikacji mobilnej
Stary 2014-06-20, 08:48   #4263
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
My bylismy wczoraj u ksiedza spisac protokol a wiec ze wszystkimi dokumentami, a ksiadz do nas, ze jeszcze tyle czasu do slubu i z protokolem sie nie spieszy i zebysmy przyszli w lipcu
my ostatnio byliśmy i spisaliśmy
Cytat:
Napisane przez ilouvromance Pokaż wiadomość
Heheh ja tez mam tą apke, 77 dni ;p

to coś Ci źle pokazuje
bo do 6 września zostało 78 dni
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:45   #4264
moskit30
Raczkowanie

dziewczyny gdzie kupilyscie wodke,zastanawiam sie czy w marketach typu,biedronka,netto moge kupic wieksza ilosc wodki czy jest limit?
moskit30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 11:01   #4265
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

My dzisiaj jesteśmy umówieni na 19 do proboszcza na spisanie protokołu. Już się stresuje .

A nam zostało 92 dni

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 11:51   #4266
ilouvromance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

to coś Ci źle pokazuje
No tak, zle spojrzalam wódkę kupowalismy w hurtowni w zeszłym roku, gdy butelka kosztowala jeszcze 16,72 krupnika

Stary 2014-06-20, 12:35   #4267
esica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moskit30 Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzie kupilyscie wodke,zastanawiam sie czy w marketach typu,biedronka,netto moge kupic wieksza ilosc wodki czy jest limit?
My w tamtym roku kupiliśmy w Auchanie i nie było żadnych limitów

Już tylko 99 dni
esica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 15:51   #4268
moskit30
Raczkowanie

snil wam sie juz slub?mi niedawno snilo sie ze wszyscy przyszli na wesele a ja nie gotowa,sukienka za dluga,butow nie mialam makijaz nie zrobiony,a co najwazniejsze pana mlodego nie bylo,spoznial sie, wszyscy juz tanczyli,boze jaka bylam wsciekla w snie masakraa a dzisiaj snilo mi sie ze poszlam po suknie slubna a kobita dala mi calkiem inna i wmawiala mi ze wlasnie taka zamawialam,pomijam fakt ze sukienka byla do lydek i przeciwienstwo mojej
Stary 2014-06-20, 20:26   #4269
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moskit30 Pokaż wiadomość
snil wam sie juz slub?mi niedawno snilo sie ze wszyscy przyszli na wesele a ja nie gotowa,sukienka za dluga,butow nie mialam makijaz nie zrobiony,a co najwazniejsze pana mlodego nie bylo,spoznial sie, wszyscy juz tanczyli,boze jaka bylam wsciekla w snie masakraa a dzisiaj snilo mi sie ze poszlam po suknie slubna a kobita dala mi calkiem inna i wmawiala mi ze wlasnie taka zamawialam,pomijam fakt ze sukienka byla do lydek i przeciwienstwo mojej
O jej to ja jeszcze aż tak nie mam ale śni mi się często, że nie mieszczę się w moją suknię

Już spisaliśmy protokół Nie taki diabeł straszny jak go malują A teraz coś o tym dyplomie z liceum. Wcześniej pisałam, że pani w kancelarii jak do niej dzwoniłam powiedziała że dyplom z katechizacji musi być koniecznie z liceum. A u księdza okazało się, że wystarczył mój dyplom z gimnazjum... A tyle się stresu i nerwów na jadłam .

A jeszcze koszty u księdza - proboszcz powiedział nam, że oni cennika nie mają i daje się na ofiarę Osobno tylko musimy poprosić organistę aby nam zagrał. Zapowiedzi są już w cenie ofiary dla kościoła za mszę.

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2014-06-20 o 20:28
Stary 2014-06-20, 20:57   #4270
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

to coś Ci źle pokazuje
Tez mam taka aplikacje i tez mi pokazuje 77 a nie 78 a to dlatego, ze juz minela godzina slubu i pokazuje jeden dzien mniej

Kawowym tortom mowimy nie! Ryzykowny smak

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 14:25   #4271
ilouvromance
Raczkowanie

Wiecie czego się dowiedziałam, ostatnio u nas był pogrzeb i gość poszedł do księdza zapłacić, ksiądz zajrzał w koperte a tam 300 zl i powiedział "no niestety za malo", gość zapytał to w takim razie ile ma dopłacić a ksiądz "150 zl" ... jestem rozczarowana, zawsze uchodzil za takiego, ktory nie patrzy na pieniadze. Kiedy się w ogóle daje księdzu koperte, zaraz gdy goście wyjdą z kościoła a para młoda jeszcze na chwile zostaje?

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Ps. Mnie też dzis męczył sen, że przymierzalam swoją kiecke i to była jakas szmata a nie moja wymarzona :-/

Stary 2014-06-21, 18:27   #4272
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilouvromance Pokaż wiadomość
Wiecie czego się dowiedziałam, ostatnio u nas był pogrzeb i gość poszedł do księdza zapłacić, ksiądz zajrzał w koperte a tam 300 zl i powiedział "no niestety za malo", gość zapytał to w takim razie ile ma dopłacić a ksiądz "150 zl" ... jestem rozczarowana, zawsze uchodzil za takiego, ktory nie patrzy na pieniadze. Kiedy się w ogóle daje księdzu koperte, zaraz gdy goście wyjdą z kościoła a para młoda jeszcze na chwile zostaje?

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Ps. Mnie też dzis męczył sen, że przymierzalam swoją kiecke i to była jakas szmata a nie moja wymarzona :-/

Okropne zachowanie . U nas na osiedlu też chodziły pogłoski o proboszczu, że jest pazerny na kasę ale wczoraj jak byliśmy u niego to zmieniliśmy zdanie. Po prostu ludzie są zawistni i myślą, że kasą załatwią wszystko a potem takie rzeczy gadają.

Wczoraj proboszcz powiedział nam, że możemy przyjść tydzień przed z pieniążkami albo już po ślubie

My dziś kupiliśmy buty ślubne dla męża. I mam info widziałam, że w Vistuli są przecenione garnitury i smokingi. Są świetne http://vistula.pl/garnitury

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2014-06-21 o 18:28
Stary 2014-06-22, 13:20   #4273
nisiaq
Zadomowienie

GG do nisiaq Send a message via Skype™ to nisiaq

Też mi sie podobają te vistulowe, zwłaszcza niebieskie.

Co do snów, to mi od dawna, dawna (kiedyś to nawet jeszcze zanim mieliśmy konkretne plany ślubne, tylko ogólne; a po zaklepaniu terminu regularnie wraca) pojawia się sen, w którym jest dzień mojego ślubu i ja sobie nagle o nim przypominam, jestem kompletnie niegotowa i wszystko robię na szybko i byle jak i to mnie przeraża, bo mam dość szeroko zaplanowane co zrobić przed ślubem, zwłaszcza w kwestiach wyglądowych

Byliśmy wczoraj w parafii, w której chcemy wziąć ślub (ja z niej pochodzę, byłam chrzczona, ale od lat mieszkam w innej) i ksiądz kazał nam załatwić sobie pozwolenie na ślub w naszej parafii aktualnego zamieszkania. I mój P tam pojechał i okazało się, że samo pozwolenie to 100 zł za osobę. I teraz mamy zagwozdkę. Wybraliśmy kościół, który wybraliśmy również dlatego, że ten nasz obecny, parafialny jest znany z wysokich cen- sam ślub to 600 zł, plus trzeba opłacić siostry, kościelnego, organistę oraz strojenie (i nie ma opcji strojenia na własną rękę); tymczasem w parafii, w której chcemy brać ślub, ksiądz powiedział nam "co łaska", strojenie jest na własną rękę (i to chyba moglibyśmy miec zrobione przez firmę, co stroi nam salę), nie ma sióstr w ogóle (mała parafia), można przyprowadzić kogoś z zewnątrz do śpiewania... No i w dodatku kościółek jest nieduży i ładny, tymczasem największym minusem naszej macierzystej parafii jest fakt, że kościół jest wielki, nowoczesny i po prostu brzydki. Tyle, że sama nie wiem jak to kosztowo wyjdzie teraz i czy nei warto machnąć ręką i jestem w kropce.

Edytowane przez nisiaq
Czas edycji: 2014-06-22 o 13:24
nisiaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:09   #4274
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anioleczek2112 Pokaż wiadomość
U nas jest tylko jeden slub w tym dniu - Nasz Z jednej strony sie cieszę, a zdrugiej może koszty dekorowania Kościoła byłyby mniejsze. Chociaz tak jak wspominasz Izulka4 nie wiadomo jakby było z tym dogadaniem się co do koloru i wyglądu dekoracji. U nas dekorować bedzie kwiaciarnia, u której zamawiam bukiet
ja właśnie mam pewne obawy związane z dekoracja Kościoła, na tę chwilę jest tylko nasz, ale to się pewnie może zmienić jak rozmawialiśmy z księdzem jak to wyglada to mówił, że zazwyczaj pary się dogadują i dzielą się kosztami, no ale gusta są różne i tego się boję
zmotywowanaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:55   #4275
malaMiduzaMi
Raczkowanie

Ja jako wrześniówka z 2012 roku też moge wam trochę dziewczyny podpowiedzieć
Cytat:
Napisane przez glantineola Pokaż wiadomość
Ja będę miała koronkowe bolerko i nie chce za bardzo czegoś cieplejszego... a że to już będzie końcówka września to mam wątpliwości trochę, ale to zobaczę tydzień/2 tygodnie przed jaka będzie się szykować pogoda i wtedy zdecyduje.
zauważyłam w podpisie że ostatnia sobota września to twój ślub, mój też był w ostatnia i sobotę i wybrałam sobie bolerko z rękawem do łokcia. Stwierdziłam że to takie uniwersalna długość rękawa, pani która mi szyła suknię i bolerko trochę się opierała co do długości rękawa ale na końcu przyznała mi racje że był to dobry wybór

A co do pogody to nie ma co się stresować bo wrzesień przeważnie jest słoneczny i jeszcze ciepły

Pozdrawiam Was i powodzenia
malaMiduzaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:08   #4276
baelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMiduzaMi Pokaż wiadomość

zauważyłam w podpisie że ostatnia sobota września to twój ślub, mój też był w ostatnia i sobotę i wybrałam sobie bolerko z rękawem do łokcia. Stwierdziłam że to takie uniwersalna długość rękawa, pani która mi szyła suknię i bolerko trochę się opierała co do długości rękawa ale na końcu przyznała mi racje że był to dobry wybór

A co do pogody to nie ma co się stresować bo wrzesień przeważnie jest słoneczny i jeszcze ciepły

Powodzenie się przyda, dziękuję Mimo że jestem z początku września, to też mam bolerko z rękawem, długości 3/4.
Powiedzcie mi dziewczyny, czy też jesteście chwilami zmęczone tymi wszystkimi przygotowaniami, załatwianiem? Bo ja mam dość, po dzisiejszym dniu...
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:12   #4277
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Ja miałam kryzys pezez ostatnie 2 tygodnie ale po tym jak wczoraj zalatwilismy wszystko w USC i u księdza to znowu odzyskalam radość z przygotowań

A tak w ogóle zapomniałam się pochwalić, że mamy już obrączki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403637121671.jpg (43,4 KB, 28 załadowań)
Stary 2014-06-24, 22:50   #4278
glantineola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaMiduzaMi Pokaż wiadomość

Dzięki za radę, chyba też zdecyduje się na 3/4 rękaw

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dziewczyny, czy też jesteście chwilami zmęczone tymi wszystkimi przygotowaniami, załatwianiem? Bo ja mam dość, po dzisiejszym dniu...
W tym miesiącu miałam kryzys, bo dużo miałam na głowie, sesja, praca dyplomowa i jeszcze miałam sporo pracy w pracy.... ale teraz już egzaminy zdane, praca dyplomowa oddana do dziekanatu, czekam tylko na obronę i mogę poświecić czas na przygotowania i już mi kryzys przeszedł
glantineola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:13   #4279
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Ja miałam kryzys pezez ostatnie 2 tygodnie ale po tym jak wczoraj zalatwilismy wszystko w USC i u księdza to znowu odzyskalam radość z przygotowań

A tak w ogóle zapomniałam się pochwalić, że mamy już obrączki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bardzo ładne !

Nas kryzys omija i wszystko leci do przodu .
W niedzielę kupiliśmy właśnie w vistuli garnitur dla Tżeta, czarny klasyczny . Dokupiliśmy też buty i muszkę. Brakuje mu jeszcze koszuli, paska, poszetki i spinek do mankietów ale to wszystko na dniach się załatwi

Ja za 20 dni zobaczę swoją suknię mam nadzieję, że tutaj kryzys mnie nie złapie. A potem jeszcze welon, bolerko. Muszę jeszcze poszukać fryzjerki bo absolutnie nie mam pojęcia co z tymi włosami zrobić .

Jejku już lipiec za pasem...pamiętam jak zaraz po nowym roku podjęliśmy decyzję o ślubie, że jak nie teraz to nigdy i wtedy tyle czasu jeszcze było. Każdy nam mówił, że po co tak wcześnie za wszystkim się rozglądamy a tu wyszło że jesteśmy w idealnym miejscu i czasie .

Zuzia już na świecie

Stary 2014-06-25, 08:44   #4280
Figa634
Rozeznanie

Cytat:
To nie jestem samotna.
Kryzys mam straszny. Wszystko musze załatwiać sama, moja świadkowa mi jedynie pomaga.
W tym roku oprócz naszego wesela z TŻ mamy 5 innych. Na każdym modle się tylko, żeby młoda nie miała takiej sukni jak moja. Ta wizja mnie prześladuje.
Do tego ostatnio dowiedziałam się, że matka TŻ nie chce podziękowań, akurat jak wybraliśmy już prezenty

03.09.2012
Figa634 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:40   #4281
marmoladowa
Raczkowanie

Dziewczyny, które mają ślub pod koniec września - z jakich kwiatów będziecie miały bukiet?
marmoladowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 13:02   #4282
esica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marmoladowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają ślub pod koniec września - z jakich kwiatów będziecie miały bukiet?
Ja myślę o goździkach Wkleję listę kwiatów dostępnych we wrześniu, którą kiedyś sobie zapisałam:
wrzesień
akacja, akonitum, agapantus, alstromeria, anturium, astry gałązkowe, astilbe, banksia, bouvardia, astry, celozja, margerytka, kosmos, kraspedia, krokosmia, cymbidium, dalia, ostróżka, goździk, jeżówka, eustoma, wilczomlecz, gerbera, gloriosa, gipsówka, helikonia, hortensja, lilia, limonium, dzwonki irlandzkie, ornitogallum, phalaenopsis, floks, róża, rudbekia, sterlicja, vanda, zantedeskia, frezja, słonecznik, hipeastrum, irys, nerine, mak, jaskier
esica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 13:20   #4283
marmoladowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esica Pokaż wiadomość
Ja myślę o goździkach Wkleję listę kwiatów dostępnych we wrześniu, którą kiedyś sobie zapisałam:

wrzesień

akacja, akonitum, agapantus, alstromeria, anturium, astry gałązkowe, astilbe, banksia, bouvardia, astry, celozja, margerytka, kosmos, kraspedia, krokosmia, cymbidium, dalia, ostróżka, goździk, jeżówka, eustoma, wilczomlecz, gerbera, gloriosa, gipsówka, helikonia, hortensja, lilia, limonium, dzwonki irlandzkie, ornitogallum, phalaenopsis, floks, róża, rudbekia, sterlicja, vanda, zantedeskia, frezja, słonecznik, hipeastrum, irys, nerine, mak, jaskier

Dziękuję Ci bardzo już wiem, że czego mogę wybierać
marmoladowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 13:25   #4284
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esica Pokaż wiadomość
Ja myślę o goździkach
Cytat:
Ja również myślę o goździkach białych połączonych z frezjami i białymi różami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg frezje, róże, goździki.jpg (27,7 KB, 17 załadowań)

Zuzia już na świecie

Stary 2014-06-25, 15:03   #4285
glantineola
Raczkowanie

Cytat:
Ja też myślę o goździkach, na absolutoriom dostałam bukiet z goździków i był bardzo trwały, ładnie się prezentował i mnie urzekł.
Dlatego chce bukiet z tych kwiatów w jakimś ciemniejszym kolorze, np. bordo? Żeby był chociaż zbliżony do koloru przewodniego ale nie wiem czy takie goździki są i rozjaśnione jakąś gipsówką.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czerwone-goździki-bukiet-ślubny.jpg (29,4 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez glantineola
Czas edycji: 2014-06-25 o 15:04
glantineola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:07   #4286
aluniaaaaa
Zakorzenienie

A ja jakos nie odczuwam tych przygotowan Wszystko gladko idzie. Obecnie jestem na etapie obklejania wódki

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:17   #4287
baelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
A ja jakos nie odczuwam tych przygotowan Wszystko gladko idzie. Obecnie jestem na etapie obklejania wódki
To zazdroszczę. Powiem Wam że najgorsze jest załatwianie spraw z duchownymi. Wysłuchaliśmy przykrych słów, to znaczy TŻ wysłuchał przy odbieraniu aktu chrztu... Gdybym ja tam była nie puściłabym tego płazem. Jak mi narzeczony powiedział jak wyglądała ta rozmowa to najpierw się popłakałam, a potem chciałam skargę na tego księdza składaćNic mnie tak nie wkurza jak głupota(delikatnie rzecz ujmując), niestety zdarza się i u księży...Przez to nic mnie nie cieszy, nie ma we mnie radości.
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:39   #4288
ilouvromance
Raczkowanie

Ja jestem na etapie szykowania winietek i wyboru makijażu ślubnego poki co tez jestem spokojna, mam juz kiecke na poprawiny buciki na zmiane pod suknię, ponczoszki, majty, brakuje stanika i pasa do pończoch, musze pożyczyć niebieska podwiazke to załatwię kwestie czegoś niebieskiego i pożyczonego, tylko co z czymś starym? ;-) wierzycie w przesądy?

Stary 2014-06-26, 23:49   #4289
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
To zazdroszczę. Powiem Wam że najgorsze jest załatwianie spraw z duchownymi. Wysłuchaliśmy przykrych słów, to znaczy TŻ wysłuchał przy odbieraniu aktu chrztu... Gdybym ja tam była nie puściłabym tego płazem. Jak mi narzeczony powiedział jak wyglądała ta rozmowa to najpierw się popłakałam, a potem chciałam skargę na tego księdza składaćNic mnie tak nie wkurza jak głupota(delikatnie rzecz ujmując), niestety zdarza się i u księży...Przez to nic mnie nie cieszy, nie ma we mnie radości.
a co takiego się stało jeśli mogę wiedzieć? Niestety powiem Ci, że skarga nic nie da, bo tam jeden drugiego kryje i nawet konsekwencji nie poniosą
Stary 2014-06-27, 08:34   #4290
moskit30
Raczkowanie

jakiego koloru ponczochy zakladacie biale czy opalone,zakladaacie pas do ponczoch,ja nigdy nie nosilam ponczoch i boje sie ze mi "zjada"
My zamiast kwiatow chcemy zeby goscie wrzucili pieniadze do skrzyneczki i pozniej wplacimy je na moje subkonto,poniewaz jestem chora na stwardnienie rozsiane,wszyscy wiedza o mojej chorobie,wymyslilam taki wierszyk " Na weselu gdzies na sali,bedzie blyszczec skrzynka w oddali,zamiast kwiatow mili goscie wrzuccie grosik na szczytny cel radosnie.Zebrane pieniadze zostana przekazane na subkonto panny mlodej" co o nim myslicie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości