Pogaduchy pierwszorocznych licealistek. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 14:18   #4261
Elsay
Zakorzenienie

Dot.: Pogaduchy pierwszorocznych licealistek.

Raz zimą jak było -25 stopni stałam ponad godzinę na peronie, bo się spóźniał. Wróciłam do domu strasznie odmrożona. Bo jakby napisali, że opóźniony 1godzine. To spoko wracam się do galerii (bo jest obok peronu) i tam czekam, a oni cały czas 10min opóźnienia, potem kolejne 10 potem już nic nie napiszą więc nie wiadomo czy jak sobie pójdziesz to czy nagle nie przyjedzie.

Elsay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:25   #4262
Vagabunda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Euuphorie Pokaż wiadomość
chodzi Ci o tablice? jeśli tak, to polecałam to wcześniej, jest świetne, mam biologie i chemię i przeglądając, to wszystko, co potrzebne w tym jest.[COLOR="Silver"]
Nie, to chyba nie są te tablice. Nie było innych przedmiotów niż polski, matma i angielski, tylko te były na reklamie. Żadnych tablic nie widziałam, a szkoda, bo właśnie z biologii i chemii by się przydało.

Ja też od paru lat nie czuję świąt U mnie w domu wkurza mnie to, że jak jest gotowanie i te wszystkie przygotowania, to wszyscy strasznie spinają, są wiecznie wkurzeni, że jeszcze to i to trzeba zrobić, zamiast po prostu bawić się w tej kuchni. Ja lubię gotować, ale nie jeśli mi babcia ciągle wydaje polecenia, krzyczy na wszystkich że mało czasu, blablablabla. Zero radości gotowania :/ No i jak kiedyś czekałam na prezenty, które były niespodzianką, to teraz wszyscy z rodziny się mnie pytają co chcę dostać, albo jakieś umowy, że mi po świętach kupią. To się mija z celem:/ Nie chodzi o to, żeby prezent był superpraktyczny i trafiony, lepiej kupować jakieś drobne rzeczy które będą miłą niespodzianką. Jakoś się nie cieszę z kolejnej kurtki na narty, którą wolałabym sobie kupić sama, a poza tym już wcześniej wiedziałam że ją dostanę. Jak byłam mała to święta były pełne fajnych rytuałów typu wspólne ubieranie choinki, wspólne oglądanie świątecznych filmów, a teraz to wygląda tak, że "idź ubierz tą choinkę, bo ktoś musi". Nie podoba mi się to wszystko, wręcz nie lubię świąt.

Ja tam wolałabym mieć na jakieś późniejsze godziny zajęcia, bo i tak jestem wiecznie nie wyspana, a poza tym wstawaanie zimą, jak jest jeszcze całkiem ciemno nie jest przyjemne
Vagabunda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:26   #4263
19minut
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość

też tego nie rozumiem i też mam nadzieję
i jest tam wszystko w tych vademecach? i jak oceniasz to z Operonu?
Dużo osób z mojej szkoły uczy się tylko z vademecum z bio, bo jest wszystko w 'pigułce' do połknięcia ,np. jeden dział z podręcznika mający ok. 20 kartek zajmuje tam 1 lub 2 kartki.
A z chemii? Plus, że można wszystko (wzory, prawa itp.) szybko znaleźć.

Cytat:
Napisane przez Elsay Pokaż wiadomość

Ja też mam nadzieję, ale że idę do drugiej klasy to będę pewnie miała częściej na popołudnie. Więc mam nadzieje, ze rozkład PKP będzie normalny i nie będę musiała godzinę po lekcjach czekać.
Też idę do 2
Ale i tak liczę, że ktoś kto układa plan mnie nie zawiedzie
19minut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:31   #4264
Elsay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19minut
Też idę do 2
hehe wiem tak mi się dziwnie napisało. Chodzi mi o to, że mimo iż nie ma zmian u mnie w szkole to drugie klasy mają częściej na późniejsze godziny.

Stary 2012-08-26, 14:53   #4265
Paula_95
Wtajemniczenie

Mi się jakoś tak zgrał plan z rozkładem, że nie czekam na pociąg dłużej jak 15-20 min góra. Moja koleżanka z klasy ma przesrane, czeka na pks trzy godziny po szkole...

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 15:02   #4266
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Raz zimą jak było -25 stopni stałam ponad godzinę na peronie, bo się spóźniał. Wróciłam do domu strasznie odmrożona. Bo jakby napisali, że opóźniony 1godzine. To spoko wracam się do galerii (bo jest obok peronu) i tam czekam, a oni cały czas 10min opóźnienia, potem kolejne 10 potem już nic nie napiszą więc nie wiadomo czy jak sobie pójdziesz to czy nagle nie przyjedzie.
ja na szczęście wsiadam na śródmieściu, więc jest w miarę (zawsze to w budynku (pod ziemią no ) więc nie wieje ani nic), raz czekałam w zimę godzinę z moim obecnym TŻtem (wtedy jeszcze przyjacielem ) to herbatkę na kartki dostaliśmy (jak za PRLu normalnie no ). Pamiętam jak się wtedy martwił, specjalnie poszliśmy do przodu, bo bezpieczniej (co z tego że potem muszę przejść pół peronu u mnie i wiedział o tym ), ahh, to były czasy

Cytat:
Napisane przez Vagabunda Pokaż wiadomość
Nie, to chyba nie są te tablice. Nie było innych przedmiotów niż polski, matma i angielski, tylko te były na reklamie. Żadnych tablic nie widziałam, a szkoda, bo właśnie z biologii i chemii by się przydało.

Ja też od paru lat nie czuję świąt U mnie w domu wkurza mnie to, że jak jest gotowanie i te wszystkie przygotowania, to wszyscy strasznie spinają, są wiecznie wkurzeni, że jeszcze to i to trzeba zrobić, zamiast po prostu bawić się w tej kuchni. Ja lubię gotować, ale nie jeśli mi babcia ciągle wydaje polecenia, krzyczy na wszystkich że mało czasu, blablablabla. Zero radości gotowania :/ No i jak kiedyś czekałam na prezenty, które były niespodzianką, to teraz wszyscy z rodziny się mnie pytają co chcę dostać, albo jakieś umowy, że mi po świętach kupią. To się mija z celem:/ Nie chodzi o to, żeby prezent był superpraktyczny i trafiony, lepiej kupować jakieś drobne rzeczy które będą miłą niespodzianką. Jakoś się nie cieszę z kolejnej kurtki na narty, którą wolałabym sobie kupić sama, a poza tym już wcześniej wiedziałam że ją dostanę. Jak byłam mała to święta były pełne fajnych rytuałów typu wspólne ubieranie choinki, wspólne oglądanie świątecznych filmów, a teraz to wygląda tak, że "idź ubierz tą choinkę, bo ktoś musi". Nie podoba mi się to wszystko, wręcz nie lubię świąt.

Ja tam wolałabym mieć na jakieś późniejsze godziny zajęcia, bo i tak jestem wiecznie nie wyspana, a poza tym wstawaanie zimą, jak jest jeszcze całkiem ciemno nie jest przyjemne
tak, tylko mata, pol i ang jest i jeszcze jest repetytorium z gimn i podst chyba

u mnie jest podobnie... albo na prezent - kasa. w sumie wolę dostać kasę niż udawać że się cieszę z prezentu.
co do wytłuszczonego - tĘ chonikĘ taka mania z lekcji polskiego

Cytat:
Napisane przez 19minut Pokaż wiadomość
Dużo osób z mojej szkoły uczy się tylko z vademecum z bio, bo jest wszystko w 'pigułce' do połknięcia ,np. jeden dział z podręcznika mający ok. 20 kartek zajmuje tam 1 lub 2 kartki.
A z chemii? Plus, że można wszystko (wzory, prawa itp.) szybko znaleźć.

Też idę do 2
Ale i tak liczę, że ktoś kto układa plan mnie nie zawiedzie
chyba kupię z chem i bio operonu lub PWNu bo sie przyda, a wszyscy chwalą. poza tym w tym roku kupuję tylko książkę od chemii

ja liczę że ta osoba będzie mądra i nie będzie tak że jednego dnia mnóóóstwo rzeczy do noszenia, a kolejnego 2 książki na krzyż, albo jednego mnóóóstwo stresu, odp ustnych itp a drugiego nic
ale liczę że każdy wf będzie przed polskim - może wreszcie powie nam żebyśmy poszli się umyć i stracimy lekcję

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 15:16   #4267
Paula_95
Wtajemniczenie

Albo wigilia w szkole...jacy wszyscy są mili dla siebie przez jeden dzień...

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 15:48   #4268
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
Albo wigilia w szkole...jacy wszyscy są mili dla siebie przez jeden dzień...
Wigilię klasową akurat lubię, ale tylko w mojej klasie - w poprzedniej to właśnie też było takie mega sztuczne. W tej - składam życzenia osobom którym chcę złożyć, a że jest nas 32 (od września będzie 33) to ciężko ogarnąć, czy ktoś tam składał Ci życzenia Na ostatniej Wigilii byłam jedną z trzech Mikołajowych, z resztą i mam fajne zdjęcia z tego

Stary 2012-08-26, 16:09   #4269
19minut
Rozeznanie

Cytat:
hehe wiem tak mi się dziwnie napisało. Chodzi mi o to, że mimo iż nie ma zmian u mnie w szkole to drugie klasy mają częściej na późniejsze godziny.
Właśnie tak dziwnie, więc napisałam sprostowanie U mnie 3 klasy zawsze mają na 3 albo na 2 lekcję

Cytat:

co do wytłuszczonego - tĘ chonikĘ taka mania z lekcji polskiego
A ostatnio zastanawiałam się od czego to zależy
Stary 2012-08-26, 16:47   #4270
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez 19minut Pokaż wiadomość
Właśnie tak dziwnie, więc napisałam sprostowanie U mnie 3 klasy zawsze mają na 3 albo na 2 lekcję

A ostatnio zastanawiałam się od czego to zależy
u mnie to nie jest zależne od klasy, ot jak ktoś ustali plan lekcji i na 2/3 lekcję to raczej jak są zastępstwa to sie ma, rzadko która klasa ma regularnie na późniejszą

od ostatniej literki już mam taką fobię na tym punkcie, że jak ktoś coś mówi do mnie to potrafię analizować, czy powinno być 'tą' czy 'tę', a nie skupiać się na tym, co ktoś chce mi przekazać

Stary 2012-08-26, 17:55   #4271
Elsay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina18021995
u mnie to nie jest zależne od klasy, ot jak ktoś ustali plan lekcji i na 2/3 lekcję to raczej jak są zastępstwa to sie ma, rzadko która klasa ma regularnie na późniejszą
U mnie pierwsze klasy maja różnie, ale z przewagą na rano, drugie też mają też różnie ale z przewagą na popołudnie, a trzecie mają zawsze na rano, a popołudniami fakultety (na które trzeba czasem czekać).

Cytat:
od ostatniej literki już mam taką fobię na tym punkcie, że jak ktoś coś mówi do mnie to potrafię analizować, czy powinno być 'tą' czy 'tę', a nie skupiać się na tym, co ktoś chce mi przekazać
A przy mnie można wszystkie najgorsze błędy powiedzieć i nie zauważę, ale jak ktoś powie pisze to zawsze poprawie, że jest napisane.

Stary 2012-08-26, 18:05   #4272
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
U mnie pierwsze klasy maja różnie, ale z przewagą na rano, drugie też mają też różnie ale z przewagą na popołudnie, a trzecie mają zawsze na rano, a popołudniami fakultety (na które trzeba czasem czekać).

A przy mnie można wszystkie najgorsze błędy powiedzieć i nie zauważę, ale jak ktoś powie pisze to zawsze poprawie, że jest napisane.
głupie że trza czekać...

u mnie do pewnego momentu można było, ale odkąd jestem w Stasiu i uczy mnie moja polonistka, która do wszystkiego się czepia to ja też zaczęłam się czepiać i wzajemnie w klasie się poprawiamy, nawet na innej lekcji

Stary 2012-08-26, 18:31   #4273
Elsay
Zakorzenienie

Cytat:
głupie że trza czekać...
Czasem się trafi, że są tuż po lekcjach, ale skoro mają ułożyć pod wszystkie klasy, aby każdy mógł chodzić na to na co chce, to tak wypada. Głupio, ale co zrobić.

Edytowane przez Elsay
Czas edycji: 2012-08-26 o 18:32
Stary 2012-08-26, 19:06   #4274
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Czasem się trafi, że są tuż po lekcjach, ale skoro mają ułożyć pod wszystkie klasy, aby każdy mógł chodzić na to na co chce, to tak wypada. Głupio, ale co zrobić.
a no, chyba że
jej, spojrzałam na plan klasy o tym samym profilu, w mojej szkole tylko już nieaktualnego, z klasy 2 - codziennie kończyli 14:50, raz 15:45 bo WDŻWR mieli 35h tygodniowo + 1h WDŻWR (a babka od WDŻWRu jest świetna więc większość chodzi) , my mieliśmy w tym roku 34h + 1h WDŻWR ale nasz plan był bardziej zróżnicowany

Stary 2012-08-26, 19:25   #4275
Elsay
Zakorzenienie

Cytat:
jej, spojrzałam na plan klasy o tym samym profilu, w mojej szkole tylko już nieaktualnego, z klasy 2 - codziennie kończyli 14:50, raz 15:45 bo WDŻWR mieli 35h tygodniowo + 1h WDŻWR (a babka od WDŻWRu jest świetna więc większość chodzi) , my mieliśmy w tym roku 34h + 1h WDŻWR ale nasz plan był bardziej zróżnicowany
Nie ma co się sugerować planem z poprzedniego roku, bo zawsze jest inny.
U mnie babka od WDŻWR jest okropna. Na większości lekcji mówi tylko o AIDS. Wszyscy się z jej rozmyślań nabijają i się z nią kłócą. Raz napisali jej na tablicy "Seks zabija". Jak się WDŻWR trafi jako ostatnia lekcja to większość osób znika.

Stary 2012-08-26, 19:46   #4276
19minut
Rozeznanie

Cytat:
a no, chyba że
U mnie praktycznie nikt nie chodzi na WDŻWR. Nie mamy obowiązkowego. Na początku roku dostaliśmy kartki dla rodziców czy chcemy chodzić czy nie żeby się zdecydować i już
Stary 2012-08-26, 19:55   #4277
old cookie
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, byłam wczoraj i dzisiaj u babci, ładnie tutaj naspamowałyście nadrobiłam was, ale przewinęło się tyle tematów, że nie będę na każdy odpisywać muszę wyprać plecak ; o

8.07.2010r. <3
old cookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:59   #4278
Elsay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez old cookie
muszę wyprać plecak ; o
muszę znaleźć plecak

Edytowane przez Elsay
Czas edycji: 2012-08-26 o 20:06
Stary 2012-08-26, 20:03   #4279
Euuphorie
Raczkowanie

ja noszę torebkę, chociaż mało wygodnie

23.08 - odstawiona prostownica
24.08- zmiana diety, regeneruję i dbam o włosy, wzmacniam paznokcie.

zaczynamy!

"If you must say yes, say it with an open heart. If you must say no, say it without fear"- P. Coelho
Euuphorie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:05   #4280
old cookie
Zakorzenienie

ja muszę go rozpakować jeszcze mój olew na szkołę w te wakacje mnie przeraża
ja torbę noszę jak mam mało lekcji, bo na co dzień mój kręgosłup by tego nie wytrzymał...

8.07.2010r. <3

Edytowane przez old cookie
Czas edycji: 2012-08-26 o 20:07
Stary 2012-08-26, 20:41   #4281
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Nie ma co się sugerować planem z poprzedniego roku, bo zawsze jest inny.
U mnie babka od WDŻWR jest okropna. Na większości lekcji mówi tylko o AIDS. Wszyscy się z jej rozmyślań nabijają i się z nią kłócą. Raz napisali jej na tablicy "Seks zabija". Jak się WDŻWR trafi jako ostatnia lekcja to większość osób znika.
wiem, wiem
; o nie, to nasza na luzie do tego podchodzi i omówiła z nami każdą antykoncepcję, najpopularniejsze typy mężczyzn i kobiet, wyrzucaliśmy sobie wady nawzajem (mężczyzn i kobiet)... dużo fajnych zajęć i daje nam też praktyczne rady (typu: chłopcy, nie pokazujcie swojego skarbu dziewczynom przed bo mogą zwiać że taki duży ) ogółem świetna jest ma takie praktyczne podejście i widać że chce nam jak najwięcej przekazać

Cytat:
Napisane przez old cookie Pokaż wiadomość
ja muszę go rozpakować jeszcze mój olew na szkołę w te wakacje mnie przeraża
ja torbę noszę jak mam mało lekcji, bo na co dzień mój kręgosłup by tego nie wytrzymał...
ja też plecak jakbym miała tyle rzeczy w torbie nosić to chyba już dawno poszłaby w szwach

Stary 2012-08-26, 20:48   #4282
Elsay
Zakorzenienie

Ja chodzę w plecaku, bo mam krzywy kręgosłup (lekarze zawsze mi na tych badaniach do szkoły zaznaczają, że nie ale nawet nie popatrzą na mnie). Chociaż chcę sobie kupić torbę na dni kiedy będę musiała wziąć mało rzeczy.

Stary 2012-08-26, 21:09   #4283
old cookie
Zakorzenienie

Ja też wiem, że mam i coraz częściej mnie boli niestety

8.07.2010r. <3
Stary 2012-08-26, 21:51   #4284
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

mnie bardzo często ostatnio kark boli, od krzywego kręgosłupa i wypadków po których zawsze chodziłam w gorsecie na odcinku szyjnym

Stary 2012-08-26, 22:21   #4285
Vagabunda
Raczkowanie

Ja zawsze torbę noszę z plecakiem dziwnie się czuję: muszę go zdjąć żeby coś wyjąć, a tak to np. jadę tramwajem i jest mi wygodniej bilet wyciągnąć. Nie jest to zbyt zdrowe, szczególnie, że też mam krzywy kręgosłup :<
Właśnie mam zamiar zacząć robić jakieś ćwiczenia z kijem, bo się ciągle garbię Mam TŻta dosyć niskiego, więc przy nim też często się zapominam i się garbię, bo chcę być niższa od niego
Stary 2012-08-26, 22:25   #4286
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Ja zawsze torbę noszę z plecakiem dziwnie się czuję: muszę go zdjąć żeby coś wyjąć, a tak to np. jadę tramwajem i jest mi wygodniej bilet wyciągnąć. Nie jest to zbyt zdrowe, szczególnie, że też mam krzywy kręgosłup :<
Właśnie mam zamiar zacząć robić jakieś ćwiczenia z kijem, bo się ciągle garbię Mam TŻta dosyć niskiego, więc przy nim też często się zapominam i się garbię, bo chcę być niższa od niego
ja plecak w tramwaju zawsze trzymam między nogami
mój jest wyższy i często jak się przytulamy, albo stoimy na peronie słyszę 'masz bardzo ładne czoło, ale wolałbym widzieć Twoje oczy'

Stary 2012-08-26, 22:32   #4287
Vagabunda
Raczkowanie

Cytat:
ja plecak w tramwaju zawsze trzymam między nogami
mój jest wyższy i często jak się przytulamy, albo stoimy na peronie słyszę 'masz bardzo ładne czoło, ale wolałbym widzieć Twoje oczy'
hahaha, nie pomyślałam o tym zawsze chciałam mieć wyższego chłopaka, wydawało mi się, że jakoś tak wygodniej się przytulać i wogóle, ale widać, że gdy jest tego samego wzrostu to też ma swoje plusy
Stary 2012-08-26, 22:39   #4288
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
hahaha, nie pomyślałam o tym zawsze chciałam mieć wyższego chłopaka, wydawało mi się, że jakoś tak wygodniej się przytulać i wogóle, ale widać, że gdy jest tego samego wzrostu to też ma swoje plusy
wiesz, mi się to podoba, bez problemu chowam twarz w Jego klacie, nawet w klasie (na przerwie/luźnej lekcji), jak się zaczerwienię, albo chce mi się płakać On nie jest zbyt zadowolony chyba, szczególnie jak chce się wtedy dowiedzieć co się stało, albo mnie pocałować a ja nie mam głowy do góry i wkurza się jak staję na palcach, co robię wręcz automatycznie
za to mamy cudowne zdjęcie jak mnie całuje w czoło

taki tam spam dzięki któremu mam banana na twarzy

Stary 2012-08-26, 22:56   #4289
Vagabunda
Raczkowanie

Cytat:
wiesz, mi się to podoba, bez problemu chowam twarz w Jego klacie, nawet w klasie (na przerwie/luźnej lekcji), jak się zaczerwienię, albo chce mi się płakać On nie jest zbyt zadowolony chyba, szczególnie jak chce się wtedy dowiedzieć co się stało, albo mnie pocałować a ja nie mam głowy do góry i wkurza się jak staję na palcach, co robię wręcz automatycznie
za to mamy cudowne zdjęcie jak mnie całuje w czoło

taki tam spam dzięki któremu mam banana na twarzy
To mój czasami specjalnie wygina się do tyłu, żebym musiała go dosięgać na palcach i się wtedy śmieje, że jest taki wysoki On tam jest zadowolony, że nie jestem niższa, ale ja żałuję za każdym razem jak założę wyższe buty
Stary 2012-08-26, 23:05   #4290
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
To mój czasami specjalnie wygina się do tyłu, żebym musiała go dosięgać na palcach i się wtedy śmieje, że jest taki wysoki On tam jest zadowolony, że nie jestem niższa, ale ja żałuję za każdym razem jak założę wyższe buty

ja spokojnie zakładam 10cm szpilki (tylko na okazje typu Wigilia klasowa, zakończenie/rozpoczęcie roku, bale itp) i On jest wyższy a ile masz cm wzrostu?
mnie nieraz kolana bolą, bo potrafimy na peronie stać dobre pół godziny w jednym miejscu, to potem jak się ruszęęę...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości