|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
dobry wieczór
my dzisiaj cały dzień poza domem zrobiliśmy sobie wycieczkę do Częstochowy ![]() mały właśnie usnął i bardzo bym chciała żeby pospał dłuuugggooooo ![]() bo jestem padnięta niestety poprzednia nocka nie zalicza się do najlepszych a dzisiaj już chciałabym się chociaż troszeczkę wyspać ![]() na Franciszka zagłosowałam teraz idę oddać głosy na Piotrusia i Sebka miłego wieczorku życzę ![]()
#4262 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Był dziś test dania Ali troszke jabłuszka.. Troche się krzywiła i pluła ![]() Głosy oddane ![]() i my też prosimy o głosiki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-10-02 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Wtajemniczenie
|
ania zagłosowane na Alunię
![]()
#4264 |
Wtajemniczenie
|
#4265 | ||
Zakorzenienie
|
HOLLE jaglaną
czy śpi dłużej ??? jeszcze testuję ![]() daję jej od paru dni, raz zadziałało, wczoraj np NIE ![]() ale widzę, że wieczorem spokojniej zasypia taka najedzona ... nie rzuca się tak ... Cytat:
więc na razie poprzestanę na słoiczkach, jak jej się trochę brzuszek przyzwyczai i wtedy przerzucę się na gotowane, jadła zupkę jarzynową z Gerbera i Hippa - obie bardzo jej smakują ![]() Cytat:
dziś zjadła zrobioną z 60ml wody+2miarki mleka+3miarki kaszki (takie od mleka) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dzis sie troszke lepiej czulam. Na 12:30 poszlam do kosciola, a mialam kawalek i byl mega upal znowu, ale dalam rade. Chrzestny i chrzestna dupy nie dali i w kosciele sie pojawili ![]() ![]() Potem zakupki i do domku na piechotke. Jak wrocilam to myslalam, ze z kanapy nie wstane. Antos dal rade mimo, ze w kosciele nie spal. Przechodzil z raczek na raczki, a chrzestny tylko mi szeptal z nadzieja jak Antos zakwilil: ''jak chcesz to ja z nim wyjde'' ![]() ![]() Mary kochana cokolwiek zalozysz bedziesz mega zaje.bista dupa ![]() Hania dokazuje jeszcze czy daje troche odsapnac? ![]() Andziot to jest bardzo niezrozumiale... ja juz naprawde dlugo nie karmie, a jak przegladalam dzis album i zobaczylam cycusia i mniejsza glowke Antosia przyklejona to az zatesknilam za tamtymi czasami mimo wciaz pamietnego bolu, ktory temu towarzyszyl ![]() Jakas inna milosc plynie z tym mlekiem, ktorej nie chce sie stracic. Caly dzien poza domem dzis? Zytus ![]() Matall ciesze sie, ze zadowoleni z autka jestescie. Oby Wam sluzylo ![]() Oczywiscie porcje glosow zostawilam. Dzis wyjatkowo wieczorem, bo rano nie dalam rady.
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
Dzięki za głosy dziewczyny.
Też na wszystkich kliknęłam a na Sebę jeszcze ok.22 ej z jednego kompa Chłopcy śpią Mam jutro gości i jestem bardzo ich przyjazdem podekscytowana, Jaś zresztą też. Później Wam napiszę jak było może nawet jakaś fotka wpadnie ![]() Dziś mieliśmy kolejny piękny dzień, bardzo słoneczny. Wracając do tematu karmienia to mimo iż wszystkie już to wiecie, jeszcze raz podkreślę UWIELBIAM KARMIĆ ![]() I JESZCZE UWIELBIAM całować szyjkę mojego maluszka a jak on się wtedy rozkosznie śmieje ![]() Często myślę o tym jaką, gdzie i za ile dostanę pracę i jestem pełna obaw mimo iż jeszcze mam trochę czasu to i tak drżę ![]() Paulizia czyli chrzciny udane, świetnie ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-02 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |||
Zakorzenienie
|
hej kochane
u nas pogoda caly dzien do kitu niestety ale zaliczylismy i spacerek i blogie lenistwo w domku Zoska od 16 stej nie spala i po kapieli wciagnela kaszke i UU wlasciwie wcale nie chciala i padla a teraz sie rozbudzila i wierci sie mega, zasnela na chwile ze smoczkiem ale jak jej wyciagnelam to po 5 minutach znowu wierty! a zawsze zasypia wieczorem bez smoka!!!!!!!!!!!! ![]() ja sie tak nie bawie... o juz cisza..moze zasnela a chcialam ja jeszcze po 22.giej na spiocha nakarmic.......... Paulizia dobrze, ze czujesz sie juz duzo lepiej kochana ![]() Cytat:
a o drzemki pytalam bo Zoska najczesciej ma 3-4 wtym jedna czasem nawet 2 godzinna... a za sloiczki dziekuje, zdecydowalismy ze z TZ pojedziemy w sobote na zakupy do Szwecji bo nie bedzie mala dwoch rodzajow marchewki tylko jadla codziennie na zmiane ![]() Cytat:
andziotku no tak smutno bylo jak cie dzisiaj nie bylo ![]() Zoska tez padla i nie ssala za bardzo po kaszce dzisiejszej i dokladnie czulam to samo, w ogole dzisiaj prawie UU nie chciala, cos tam pociumkala, ale chyba nowe smaki zbyt wczesnie jej sie spodobaly i poczulam doslownie to co ty , zrobilo mi si emega smutno, ale balam sie przyznac nawet sama przed soba, bo z jednej strony mam dosc i czuje sie mega uwiazana a z drugiej to smutno mi ze woli inne jedzenie od moich UU.... a jakie kupki robi? bo moja pierwszy tydzien na sloiczkach jak jadla troszke po kilka lyzeczek robila piekne kupki 2-3 dziennie pomaranczowe takie, a teraz odkaad je kaszke robi takie zwarte jak plastelina dokladniem ze wypadaja prawie z pieluszki.. dzisiaj rano takie bobki zrobila tylko, ale po sliwkach i jablku zrobila dwie kupki jeszcze, ale tez takie plastelinowe, w sensie zwarte bardzo...czy to zatwardzenie? ja w ogole dzisiaj dostalam macierzynskiej paniki,ze niepotrzebnie tak wczesnie te sloiczki i kaszki mala tak duzo je wieczorami, ze przeciez jak sie karmi piersia to sie powinno dopiero po 6 miesiacu dawac, a Zocha juz cale sloiczki potrafi wciagac,... ze jestem niekonsekwentna i niezorientowana matka i wszystko tak intuicyjnie na tzn pale jej daje, zamiast sie zaglebic, poczytac, glupek ze mnie.... ![]() Cytat:
![]() ide zaraz spac, ale sie zaczytalam w glupie dzieciowe gazety i co doczytam cos to od razu sie stresuje. ja to jednak jestem nienormalna, oszaleje w tym domu, a tu jesien idzie, depresja mnie dogoni i tyle z tego bedzie dobrego...grrr Zoska spi! hurraaa chyba sie tak dla zasady powiercila po prostu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Wtajemniczenie
|
ohooooooooooooooooooooooo oo...
mamaoptymistka ma jutro "wizażową" wizyytęęęęęęę
#4272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
nikt z was nie pamiętał o moich urodzinach
![]() ![]() impreza sie udala ide sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Wtajemniczenie
|
a nie wiem!
tak pomyślałam po słowach mamy "podekscytowana" i "jakaś fota wpadnie" ![]()
#4275 |
Wtajemniczenie
|
A ja się chyba domyślam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Wtajemniczenie
|
najlepszego agus
daty takowej nie ma w podpisie, ale za to o urodzinach Oli zawsze bedziemy pamiętać ![]() ale wiesz - już niedługo... ja np już wolę, żeby nikt nie pamiętał i nie liczył ile mam lat ![]() ty młodziutka jeszcze, aczkolwiek... ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- anulinka no co ty ![]()
#4277 |
Wtajemniczenie
|
amarcia, sprawdź pocztę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Wtajemniczenie
|
anulinka ty sprytna bestyjko
![]() zobaczymy ![]() dedukujesz nieźle Szerloku ![]()
#4280 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego Najlepszego Aguś.Spełnienia wszystkich Marzeń. ![]() ![]() ![]()
#4281 |
Zakorzenienie
|
nowa fotka olenki w albumie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Rozeznanie
|
asiak1981 super zdjęcie Wojtusia
![]() spóźnione życzenia z okazji rocznicy ![]() bassienka ![]() JanuszAgnieszka spóźnione życzenia dla Darii no brawo za nową umiejętność ![]() Violisia spóźnione życzonka dla Olenki ![]() Kiara spóźnione życzonka dla Lenki ![]() Dla Zuzi, Martynki, Olusia i Antolka spóźnione życzonka z okazji ukonczenia 4 miesiecy ![]() sandrunia1511 spóźnione życzonka dla Maji ![]() MoniaK współczuję twoich nocek ![]() mamaoptymistka widzę że Franio ma zabawkowy raj w łóżeczku ![]() Zosiaa współczuję wczorajszej nocki ![]() mary poziomkowa oj bidulko ![]() ![]() amarcia hehe ![]() ![]() anula głowa do góry ![]() daisy ja piorę w Lovela raz wypłukałam w płynie Lenor sensitive i mały dostał uczulenia więc na razie nie próbuje Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów Poli, Kubusia i Piotrusia ![]() Ewesko ![]() Zytus ![]() Matall super że wyjazd się udał ![]() Paulizia super że chrzciny się udały ![]() ![]() zagłosowałam na wszystkie dzieciaczki ![]() Cytat:
![]() spóźnione życzenia ![]() ![]() Dobry wieczór ![]() Wczoraj super pogoda i wycieczka się udała zrobilismy jakieś 15 km na nożkach, pojechalismy niedaleko około 20 km od domu ale za to mieliśmy widoki super nawet tatry widzieliśmy, dzisiaj lekko nóżki bolą ![]() a dzisiaj również korzystaliśmy z pogody ![]() zaraz wrzuce do albumu parę fotek z wycieczki i zachwytów mojego synka z jedzenia zupki Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-10-02 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
takiej konsystencji jak kaszka na gęsto ![]() jak robi kupki bez bólu to nic się nie dzieje, choć bobki to raczej być nie powinny ![]() ja też chcę wiedzieć ![]() Cytat:
też już tak czuję ![]() aguś ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Wtajemniczenie
|
mamooptymistko chrzciny beda 16 pazdziernika. Dzis po prostu przyszli chrzestni musieli sie pojawic w kosciele i zapisac do parafii
![]() A ja na 90% wiem kto Cie jutro odwiedza i bardzo Ci zazdroszcze, bo tez chetnie bym te osobki poznala osobiscie ![]() mamaoptymistka, Gusia to naprawde Wam zazdroszcze, bo jak tak rozgladam sie w kolo to malo znam takich mam, ktore naprawde kochaja to robic. Nawet te ktore nie mialy problemow laktacyjnych rezygnowaly z karmienia, bo nie czuly tego badz karmily z poczucia obowiazku do tego 6 miesiaca. Ja sama strasznie cierpialam podczas karmienia, szukalam pomocy by kontynuowac karmienice, znalezc zloty srodek na to. Miala sie do mnie zglosic pani, ktora miala mi pomoc niestety sie nie pojawila, a Antek juz wiecej dostawal mm niz mojego mleka i nie mialo to sensu... z reszta nie zapomne slow pooznej srodowiskowej, ktora przyszla do nas kilka dni po porodzie i powiedziala: ''w tym kraju mozna zauwazyc, ze bardziej wspiera sie karmienie butelka niz piersia''. Ciesze sie ogromnie, ze jestescie takie dzielne mamusie i uwielbiacie to robic. To sie ceni ![]() Agus wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Zdrowka, szczescia, pomyslnosci, spelnienia wszytskich marzen, samych sukcesow i MILOSCI ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Dziewczyny, ale u nas nie byo chrzcin. Nic takiego nie napisalam wiec prosze nie gratulowac ani braw nie bic ![]()
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i wtedy pewnie na 6 dni zawitamy do P. Ale na razie marzę o dniu całym w domu ![]() anulinka Citroena Berlingo - na początku trochę się obawialiśmy, czy nie ma ukrytych wad itp. ale SUPER się nim jechało, MNÓSTWO miejsca, nas 4, Edzik, mnóstwo bagaży i nadal było miejsce ![]() A ja wiem kto jedzie do mamyopt Chyba ![]() Eda śpi, ja ogarnę mleko na noc i idę spać. Tż jeszcze pojechał pomóc kolegom, ale chyba nie mam siły na niego czekać...
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
Moi goście mają duże oczy, blond włosy i są przesympatyczni.
Mój malutki syn będzie miał towarzystwo, mój starszak będzie miał towarzystwo i oczywiście ich mamusia. Myślę że już wszyscy wiedzą o kogo chodzi. ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś mąż mówi do Jana musisz iść spać bo nie wstaniesz do przedszkola a Jaś na to "tata jutro mamy gości i ja nie idę: ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-02 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bawcie się dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Wtajemniczenie
|
anulinka
![]()
#4289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam się jest wygodny bo można napakować a i tak zawsze jeszcze sporo się zmieści no to może w grudniu zlot w Poznaniu
![]() |
#4290 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moja teściowa ma tez Berlingo i super sie tym jeździ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.