|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Haj
![]() Hanex ![]() Wojtus ![]() Karolinka ![]() Radzio ![]() Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow i Mamus ![]() A u nas kolejna pieeeeeekna noc ![]() ![]() Andziot wow ![]() Lece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Zosiuu Kochana, dziś spanie do 9 ale i tak nie narzekam. Od 2 dni nocki b. sie poprawiły. Proszę powiedz jak Tobie w pracy???? Już troszkę Ci lepiej psychicznie? Da się przyzwyczaić?
Zawieszka to po prostu okrągły kształt brylancika i dookoła cieniutka jakby ramka z białego złota Dokładnie chyba taki, bo własnie tam kupował http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod2709_0_o.jpg Pasuje mi do pierścionka zaręczynowego bo też brylancik + białe złoto. Ja się nie znam i dla mnie to mogłoby robić za cyrkonię ![]() AgaM i Asiak Wam też dużo siły i cierpliwości do siedzenia w pracy :|
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-11-03 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Wtajemniczenie
|
gudafternun maj dir lejdis
![]() najlepsiejsze zyczonka dla naszych solenizantow!!! hanutko karolinko radziu wojtusiu buuuuuuuuuuuuuuuuuzi welkie dla was! ![]() ![]() andziot gratulejszyn !!!!!!!!!!!! a!!!!!!! super!!!! szybciusio wyszedl gabikowi, prawda? pisalas keidys ze zosienka pozno miala, ciekawe jak u nas bedzie ![]() kochane, moj klocuszek przytyl przez 2 tygodnie ponad 400g!!!!!!!!!!!!!!!1 padam ze szczescia ![]() wazy 7,32kg!!!!! ide cos napisac w klubie. luknijcie jakbyscie mogly, ok?
#4264 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Zaraz głowę mi wysadzi tak mnie napiernicza...My po wizycie (wczoraj) i szczepieniu..Alunia waży 8400 i 70cm ![]() ![]() Nocka no taka sobie,pierwsza pobudka o koło 2-giej butla i zasnęła oczywiście milion pobudek,bo smoka trzeba było dawać.Kolejna pobudka o 6-tej butla i od razu zasnęła .Wstała o 11:30 ![]() Dziewczonka- ![]() ![]() amarcia- ![]() lolcia-używam przewijaka i jak na razie nie mam zamiaru z niego rezygnować ![]() aguś-a jak Olunia radzi sobie z mlekiem sojowym..Lubi??..Biedna ta nasza Oleńka. gusia-współczuję nocki..Naduńka się rozbrykała w nocy.Moja Ala też ma czasami takie napady ![]() andziotka- ![]() night-zdrówka ![]() basieńka- ![]() Paulizia-biedny Antoś..Zdrówka dla niego..Jutro będzie lepiej ![]() ![]() Dla naszych dzisiejszych solenizantów po butli mleka i deserku Hania,Karolcia,Wojtuś,Rad ziu ![]() ![]() ![]() A i chciałam głośno powiedzieć że 2,5 kg schudłam ![]()
#4265 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie szczeniaczka
![]() ![]() Zosia, no mam mały urlop ![]() ![]() Daisyyy, nocki niestety dalej takie same ![]() ![]()
#4266 |
Zakorzenienie
|
MoniaK ja sobie pomyślałam, że kupię szczeniaczka na pół roczku. Proszę powiedz jak rozpoczęłaś przygodę z MM? Od razu Tymuś polubił? Bo Gabrysia mi pluje... Jaką ilość dałaś na początek
Ania2631, a od czego Cię tak głowa boli? Weź sobie coś bo po co się męczyć... Brawo dla wymiary Twojej Laleczki !! Oooo i Tobie nie pogratulowałam umiejętności robienia zdjeć lustrzanką, bo piękna ma Twoja Alunia.. widziałam ![]() Właśnie sobie myślę tez, że baleroniki na udach ułatwią wbicie igły. U Was to już ostatnie szczepienie, prawda? Agnieszka_pe, no suuuper Ci przybrał !! Brawo dla Norbiego ![]() ![]() Eve, ale nocki ![]() ![]() ![]()
#4267 |
Wtajemniczenie
|
Też mam zamiar kupić szczeniaczka-uczniaczka,ale po Nemecku
![]() ![]() 2 foty w albumie ![]() Daisy-dziękuję ![]() A i zapomniałam napisać.. ![]() ![]()
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-11-03 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie będziemy tam jeść codziennie obiadu, ale raz na jakiś czas myślę, że owszem. Bo jeśli nie pójdziemy, to w końcu i tak sam pójdzie. Bo wszyscy znajomi będą raz na jakiś czas chodzić. Sama nie przepadam za McDonaldsem, jem tam tylko w ostateczności, jeśli nie ma nic innego. Ale żeby wyrobić sobie taką opinię musiałam iść i spróbować sama. No i nie chcę Edzika żywić eko żywnością i tylko zdrową. Ale jak mówię, głównie zdrowo, a raz na jakiś czas coś niezdrowego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie nie wiem czy ten ból sutka co kiedyś Wam pisałam to nie było właśnie to że mnie gryzła tym zębem, narazie za bardzo nie odczuwam, bo jeszcze nie jest duży dalej u baby ![]() no później, jakoś koło 8miesiąca wyszły pierwsze, tu chyba bardziej po kolei będzie, a nie wszystko na raz jak u Zosi ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Wtajemniczenie
|
Ale ze mnie traba!
Karolinko i Wojtusiu!!! Kochani dla Was samych slodyczy, usmiechow, radosci, milosci i przede wszytskim zdrowka ![]()
#4271 |
Wtajemniczenie
|
Agnieszka_pe-
![]() ![]() Monika K-nosz cholera współczuje ci tych nocek ![]() ![]() Daisy- ![]() ![]()
#4272 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
duzo zdrówka dla Antosia ![]() gusiagatko, MoniaK , anula_81, bassienka, ddaaiissyy, ania2631, ![]() ddaaiissyy śliczne zdjęcie Gabika, następna maniaczka lustrzanek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do wagi to ![]() ![]() a ja niby chora i co robię????? sprzatam bo na weekend ma przyjechać rodzinka (tż robi wczesniej urodzinki), czekam mnie jeszcze gotowanie ale to jutro.Tort, sałatka, pizza ma być moja własna,jeszcze bogracz, przekąski niby mało ale kiedy ja sie z tym wyrobię???? Babcia z wnukiem poszła na spacer |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Anula Jak mi sie Nadia w nocy przebudza, ja rowniez czekam az usnie sama. Ale gdy zaczyna plakac to juz niestety musze wstac!
zosiaaa Tez Ci sie, widze, nocna przerwa w spanku trafila ![]() ![]() Eve ![]() agnieszka_pe ![]() ![]() ania2631 ![]() blue Super, ze Kubus daje pospac. Chyba Wam musze moja Nadie podeslac, zeby ja nauczyl ![]() Cytat:
![]() ![]() Probowalam Nadie polozyc spac w domku (mialabym szanse troszke pospac) ale niestety nie udalo sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam dzisiaj mega lenia ![]()
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na wcześniejszej stronie jest wklejone zdj.. masakra ![]() ![]() Z wielką chęcią pędzę do Twojego albumu !! Klaterina, super, że ma Cię kto uczyć bo my oboje to dwie lewe ręce mamy ![]() ![]() Andziotko, no od tego Cię może boleć!! Mnie też boli, tak jakby mi ktoś nadciął sutka. Boli na łączeniu sutka i brodawki (nie wiem czy rozumiesz moje tłumaczenie) Odczucie rwania A od pojawienia się kreseczki długo czeka się na wyklucie ząbka? Jak Gabunia to znosi? Nie boli? Nie płacze? Night, wrzuć na luz! Odpoczywaj! Jesteś osłabiona.... jutro posprzątasz, robota nie zając. A Ty do Wrocka jedziesZ? Maniaczka może tak ale cóż z tego, że to dla mnie chyba nie do opanowania ![]() Zdróweczka ![]() ![]() ![]() A propos parówek, są parówki i parówki ![]() Od berlinek są jeszcze lepsze TE, nowość z Sokołowa. Prawie samo mięsko, bo aż 93% a berlinki mają bodajże 75% Są pyszne w smaku i w ogóle bardzo polecam, można śmiało wcinać ![]()
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Hanka dziś nie do wytrzymania, marudzi, niechętnie się bawi, ciągle coś Jej nie pasuje. No to zaczęłam szukać przyczyny. Już podejrzewałam to ostatnie żółtko, czy coś, ból brzucha, etc. Ale nie. Przyczyna jest inna.
ZĄB! Lewa dolna jedynka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Wtajemniczenie
|
Daisy-Kochana spokojnie..Nauczysz się robić piekne zdjęcia..Masz aparat dopiero kilkanaście godzin
![]() ![]() ![]() ![]()
#4278 |
Rozeznanie
|
dobry
![]() znowu mnie nie było 1 dzień, a Wam się w tym czasie gadulstwo włączyło ![]() chciałam się na szybko pochwalić, że Ania zjadła dziś pierwszy posiłek-nie-mleko ![]() ![]() ![]() no i chyba się tą dynią zmęczyła, bo dopchałam ją cycem i śpi od 12 ![]() Smacznych zupek i dużo buziaków dla dzisiejszych solenizantów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Wiesz, wcześniej czy później i tak by poznała
![]() Jak nie z mamą, to w szkole, z koleżankami itp. Na wycieczkach szkolnych dzieci zawsze jedzą w Macu ![]() Cytat:
![]() No, akurat na pół roczku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To super,że Ani posmakowała dynia ![]() mary- ![]() Dziewczyny czy mamy już na wątku pierwsze siedzące dziecko ? ![]() ![]()
![]() |
#4281 |
Zadomowienie
|
My juz po wizycie... I powiem Wam, ze takich lekarzy to ja bym
![]() ![]() ![]() ![]() Zadzwonilam do swojej pediatry. Zabronila podawania Bioaronu, wodą mam psikać no i zostajemy przy inhalacjach.... Powiedziała, zebym na parę dni odstawiła też nabiał, bo może to jakaś alergia? zobaczymy.... na razie tyle, bo mam marude w domu............ |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Wtajemniczenie
|
ANdziot MAry Gratuluję ząbków!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() I buziole dla świętujących dzieciaczków ! ![]() ![]() ![]() Witam ![]() Dzisiaj noska ok ![]() Spał mi do 4 od 19, ale niestey jak się obudził to nie było mu już w głowie spanie :P Ale jakoś ok 7 zasnał ![]() ![]() Zrobiłam segregację ubranek...jak szybko mi dziecię rośnie...kolejny worek wyniesiony...i większe powyciągane ![]() Lecę ogarniać chatę dalej, bo jak dziś tego nie zrobię to utonę w bałaganie....mam tonę prasowania, odkurzanie, pranie, kurze, szorowanie łazienki, naczynia i jeszcze muszę koniecznie ogarnąć szafki w kuchni bo mi się te wszystkie słoiczki, kaszki, mleczka, herbatki, buteleczki, łyżeczki, miseczki w jednej już nie mieszczą ![]() Przepraszam, że nie odpisuję każdej po kolei, ale nie mam czasu na prawdę ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z brzucha też już siada, ale na razie bokiem. I Norbi agi_pe chyba siada ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kochana na dzisiejszy dzień w dniu 19.11 mam być we Wrocku ![]() a co do sprztania to muszę nikt tego za mnie nie zrobi na jutro zostawiam sobie łazienkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
bassienka niekompetencja pediatrów (nie wszystkich)nie zna granic. Coś o tym wiem
![]() antropia ja też się wzięłam z tż i całe pudło za małych ciuchów spakowane a drugie z większymi rozpakowane ![]() piękna pogoda ![]() spacer zaliczony choć mogłam polazić jeszcze
#4286 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ile cie takie pajace wyniosly? poki nie mam 5-10-15 ![]() Cytat:
![]() pije chętnie to mleko pachnie duzo ladniej jak nutra ale nie probowalam ![]() za to pediatra zalecil by jadla tego mleka jak najmniej tzn uzupelniac innymi posilkami, zupki, deserki itp na opakowaniu napisali, ze 1-2 posilki po 210 ml ale ola tyle na rtaz nie je max zje 150 mm +5 miarek czyli 170 gotowego mleka bo tak napisali dlatego pije wiecej niz 1-2 posilki dziennie bo od rana dostaje po 16-17 i po kąpieli reszta to dania obiadowe, zupy, deserki, kaszki Cytat:
![]() ![]() a co do kącika ze zdrową żywnościa - to jestem na niego zmuszona byłam dzisiaj BISZKOPTY BEZGLUTENOWE, JOGURTY NA BAZIE MLEKA SOJOWEGO ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zahaczylam o sklep nie do konca lumpek bo mają komis ciuszow, wózkow itp itd mnóstwo nowych nie uzywanych ciuchow kupilam oli 2 sukienki dzinsowe po 7 zl ![]() i kombinezon na zime - jak bedzie za duzo jutro moge oddac dzisiaj mam przymierzyc i dalam za niego 24 zl ![]() w ogole nie zniszczony, zero sladow uzytkowania bede przymierzac pozniej |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz - dziś rano odkryłam kreseczkę a teraz jak zaglądałam to już kawałek wystaje ![]() z tym sutkiem to się zastanawiam, bo tylko przy lewym coś odczuwam ... Cytat:
![]() u nas prawa dolna ![]() Cytat:
a jajka nie mają ??? |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Kiedys z ciekawosci poczytalam sklad parowek DLA DZIECI - w owym skladzie bylo mieso oddzielane mechanicznie
![]() ![]() ![]() za to u mnie w Lidlu sa parowki, niby zwykle i badziewne, a maja ponad 80% miesa i nie maja MOM. Zgadzam sie, ze gdyby czlowiek widzial jak WSZYSTKO jest produkowane, to nie zjadlby nic, ale pewne rzeczy sa bardziej, a inne mniej hardcorowe - parowki to dla mnie spory hardcore i zdecydowanie wole zeby dziecko zjadlo frytki czy zelki niz parowki. Zwariuje, co pol godziny mam inna pogode i co sie ubiore, to zaczyna lac, jak usiade, to slonce wylazi i pelnia lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, co z tym glutenem. Nie dostaje go, a nadal kupa zielona ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.