|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
hej dziewczynki!
![]() zamówie dzisiaj ten stolik pod lapka to bede sie odzywac, dziękuję za troskę jesteście kochane! dzisiaj miałam mały incydent rano- polało sie ze mnie ![]() ale już zamówłam prawie całą wyprawkę ze strachu chyba ![]() całuje was wszystkie ![]()
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]()
![]() |
#4263 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Grunt ze jak bierzesz nospe to przechodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() musze wyprawke kompletować zeby miec juz wszystko wszystko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przez pierwsze 4 miesiące ciązy- mialam ciąże zagrożoną i byłam w takim stanie tak źkle się czułam ż eprawie całe dnie spalam a teraz czytam książki , prawie w ogole nie ogladam telewizjii , mnówstwo czasu spędzam przy kompie bo jest tyle fajnych stronek o dzieciach i tyle fajnych rzeczy dla nich że można oglądac bez końca polecam Ci długie spacery ja uwielbiam spacerowac a że mieszkam przy lesie to codziennie chodze na długie spacery - dotleniam dzidzię ![]() często przyjeżdża do mnie mama i plotkujemy przy kawie lub wybieramy sie pogrzebać w lumpku to tez jest relaksujące czasami oddaję się pasjii kulinarnej i pichcę i tez czas leci a poza tym mam bardzo duzy dom a siły już nie te więc sprzatranie zabiera mi mnówstwo czasu ![]() a jeszcze uwielbiam wylegiwac się na kanapie z moimi zwierzakami psem i kotem to tez wprawia mnie w dobry nastrój więc znajdź to co lubisz i powolutku to rób bo na szczęście dzieki temu zwolnieniu nie musimy się spieszyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Wtajemniczenie
|
Reniu wody Ci odeszły ? Osz kurka, no i co teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zadomowienie
|
nie wiadomo bo juz nic nie leci a tego nie bylo tak duzo(jak na filmach) tak troche, ginka mówi że mam leżec i jak to wody to sie bedzie dalej lalo (przy lezeniu nie przy chodzeniu ani staniu ani siedzeniu)a przestało...jutro zoaczymy póki co jest ok
#4267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po maturze w 2010 roku nie umialam znalezc zadnej pracy. Siedziałam w domu, wysłałam CV, chodziłam na rozmowy i nic. Udało mi sie znalezc pracę, okazało się, że jestem w ciazy no i po stażu już. No i tak siedze w domu tak jak siedziałam przez okrągły rok i wariuje doszczętnie, bo chciałabym życ, działać, a co ja mogę teraz zdziałać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
że co???????
![]() ![]() ![]() W sumie u mnie też znajomi/rodzina pyta się co chwila czy znamy płeć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Muszę dziś sama jechać na SR bo tż nie może
![]() Cytat:
![]() ale mam tak samo z odczuwaniem, a jedyne co mi zapisali w szpitalu do luteina, a mi się wydaje że ona nic nie działa ![]() nie mam siły sprzątać i przygotować sypialni a do zrobienia jest jeszcze hohohoh... ja chyba zmolestuję tż i w sobotę pojedziemy wybrać łóżeczko, fotelik i pierdołki zaległe do hurtowni, będę spokojniejsza. Wczoraj wieczorem jak mnie skurcze brały to myślałam cały czas w co się spakować do szpitala, że nie mam jeszcze tylu rzeczy i czy tż jak będzie miał sam kupować łóżeczko kupi fajne i czy ładną pościel wybierze ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Dlaczego tak mało nowych brzuchów w klubie jest? Gdzie są wasze brzuchy??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
Agatek jak ty to robisz ze cie nie boli nic jak piszesz i lezysz?chyba ze mozesz półlezec? gdzie dajesz kompa?
#4272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() reszta zakupów tez czeka, ale to niech maz wróci ![]() a na skurcze masz magnez i nospe forte oprocz luteiny ![]() swojego brzucha nie pokazuje bo caly w rozstepach jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Dziewczyny fajnie fajnie, mam wybrane łóżeczko- ale na allegro go nie ma ![]() ![]() o takie - ale nie za tą cenę ![]() ![]() TU ZNALAZŁAM ale nie są dostępne te łóżeczka ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-24 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Raczkowanie
|
Ciężaróweczki dużo dzisiaj pisałyście o urządzaniu kącika lub pokoju dla dzieci - mi udało się dorwac uzywany komplet mebelków dziecięcych o takich http://allegro.pl/drewex-zestaw-mebl...932107812.html za 1000 zł
![]() Kobitka mówi że są w idealnym stanie a przekonam sie o tym w weekend bo mąż ma je wtedy odebrać i w związku z tym moje pytanko : czy któraś z was ma takie mebelki ? jak oceniacie ich jakość- z tego co pamietam kilka mamus pisało że kupiło łóżeczko z tej firmy z żyrafka ![]() Mam nadzieję że zakup tych mebelków zmobilizuje mojego niedobrego męża do działania tzn. mamy całkowicie nie wykonczony pokój Lenki - trzeba przetrzec tynki, pomalować i połozyć panele ale mój mąż sie jakoś ociąga a coraz mniej czasu zostało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
Agatku cos tam zrozumiałam i podziwiam mnie zaraz reka boli albo szyja...moze mi juz miesnie zanikły...
![]() ![]()
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kasiulka99 a Ty białe meble kupiłaś?? ![]() ![]() BOŻE DZIEWCZYNY! Ja mojemu mężowi nie będę nic mówić ![]() ![]() Teściu dzwoni i mówi, że A. postawił wszystkich na równe nogi, że już zaraz urodzę!!!!!! ![]() Chyba znów mu dam lekcję co to skurcze nieregularne przepowiadające... ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-24 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chodziło o mojego synka ![]() ![]() ____________________ Chyba jednak pojedziemy do tego Tesco... w sumie jak wyjdę z domu, to przynajmniej trochę się dotlenię ![]() No i tak czy inaczej trzeba zrobić jakieś zakupy - mąż zażyczył sobie na obiad to co w zeszłym tygodniu: puree, szpinak, jajo sadzone ![]() ![]() No i może jakiegoś ładnego ciuszka dla małego trafimy ![]() ![]()
![]() |
#4279 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakby coś się działo to daj znać, chętnie pomogę ![]() Cytat:
![]() jeżdzę na jakieś zakupy w okolicy czasem odwiedzi mnie koleżanka albo ja wyjdę do nich czytam duuużo książek, tv włączam dopiero na fakty o 19, staram sie nie oglądać w dzień ![]() ostatnio trzy razy z rzędu wyłaziłam do dr pon/wt/sr w dzień idę na spacer, od 15 min do godziny, wczoraj łaziłam z koleżanką półtorej godz ![]() ![]() prasowanie sprzątanie lubię piec tylko nie ma kto jeść moich ciast ![]() itd. coś się znajdzie ![]() ale ja jestem na L4 krótko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak to wyhaczyłas kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ładny kolor tych mebelków, u nas niestety tylko brązowe pasowały W ogóle zapomniałam Wam napisać, że to łóżko z szufladą to taki pic na wodę - próbowałam tam zmieścić swoje rzeczy czyli mega wielkie podpaski ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() info co do 33/34 tyg: "Czy to już pora? Teraz, kiedy zostało już tylko kilka tygodni do końca, dobrze jest zapoznać się z oznakami rozpoczęcia akcji porodowej. Poród u każdej kobiety wygląda inaczej, ale najczęściej powtarzającymi się symptomami są regularne skurcze pojawiające się w coraz krótszych odstępach czasu, ból w dole pleców, któremu towarzyszą skurcze podobne do menstruacyjnych, odejście wód (pękniecie worka owodniowego) lub odejście czopa śluzu przebarwionego krwią, co może wskazywać na to, że szyjka macicy zaczęła się rozszerzać. Pamiętaj, że pojawienie się któregokolwiek z tych objawów nie musi koniecznie oznaczać rozpoczęcia akcji porodowej. Możesz mieć oznaki porodu przez kilka dni lub nawet tygodni zanim w końcu urodzisz. Pozwól, żeby lekarz lub położna ocenili sytuację, jeśli zauważysz któryś z tych objawów, skontaktuj się z nim lub z nią natychmiast. Aby dowiedzieć się więcej na temat oznak porodu, kliknij tutaj." Od ekspertów. Możesz zauważyć, że kiedy piersi się powiększają, Twoja rozciągnięta skóra bardziej swędzi. "Możesz spróbować wmasowywać w nie balsam łagodzący, taki nieperfumowany" - sugeruje dr Elaine Zwelling. "Maść z witaminą E, masło kakaowe lub balsam z oczyszczoną lanoliną, także dobrze się sprawdzają."
![]() |
#4281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Odwiedziłą mnie siostra z synkiem i dopiero teraz was nadrobiłam ,a teraz idę sie szykowac do gina,a póżniej jedziemy do mojej psiapsuły bo ma jakieś rzeczy dla Nikoli.
![]() |
#4282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kolor:
transparent/biel ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
kasiulka mi sie bardzo podobaja mebelki
![]() MissZuzia nie wiadomo czy to wody a ja jestem z małego miasteczka i tu nie ma ani papierków lakmusowych ani tych testów...moze ginka bedzie miała, zobaczymy jutro
#4285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jadę na zakupy, trochę się poruszam bo mnie już 4 litery od siedzenia bolą ![]() Kupię serek mascarpone bo jutro będę robiła tiramisu dla siostry na sobote bo sa chrzciny Franka. Tiramisu oczywiscie będzie bez jajców i bez amaretto, te jajca to spoko ale aaammmaaarreetttoooo..... .... ![]() Zamówiłam już wszystko na all(no oprócz wózka ale jeszcze pieniądze na Polskie konto nie przyszły bo tż dopiero wczoraj przelał ![]() Wczoraj zamówiłam wszystkie kosmetyki z penaten i dostałam meila że jutro dostanę a dzisiaj u rodzyneczki(11pozycji) i rp77(3) zamówiłam i to chyba wszystko. Jak dobrze pójdzie to rodzice mi to wyślą kurierem razem z wózkiem i nie będę musiała czekać do świąt, bo cholerka, co jak urodzę przed Świętami ![]() AgaMili wiem ze masz już wózek, ale pytałaś kiedyś jak z dostawą mojego. Pytałam się babki z all i wyliczyli mi dostawę do Ie 387zł więc rodzice mi wyślą bo taniej wyjdzie.
![]() |
#4286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do szuflady to jak chodziłam do kolezanki kiedy urodziła córkę to miała w całej szufladzie pampersy- wyjete z opakowania i poukładane jeden koło drugiego- a później jak dziecko już chodziło to trzymała tam zabawki , maskotki gryzaki otwierala szufladę a mała wybierała sobie co chciała do zabawy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi sie podobaja biale/ jasne mebelki u dzidziusia bo kojarzy mi sie to z taka świeżościa ![]() ![]() Nasza Lenka ma buk tatra ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Nudno mi i se zrobilam dzien pieknosci ![]() ![]() ![]() ![]() A co bedzie pozniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wróciłam z zakupów, powoli was nadrabiam i zrobiłam sobie kolację, chociaż wcale nie jestem głodna, ale po 18-tej nie powinnam nic już jeść, bo rano glukoza ![]() Cytat:
Bo jak tak, to muszę gdzieś objrzeć tą szufladę, bo po co mam zamówić coś, co mi się nie przyda?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uważaj na siebie i się nie przemęczaj .. ta przeprowadzka to chyba teraz niezbyt dobry pomysł, chyba że TZ będzie Was przeprowadzał, a potem tylko pojedziesz na gotowe ![]() Cytat:
Bo tak to ciągle coś sprzątam, robię obiad/śniadanie/kolację dla siebie i męża (zależy którą ma zmianę), zakupy, pranie, na necie siedzę. Telewizji nie oglądam w ogóle,chyba ze TZ jest w domu i włączy to jednym okiem spoglądam, książki leżą i czekają aż je przeczytam, bo mi czasu brakuje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję Ci za chęci ale zdaje się ze sama masz odpoczywać ![]() ![]() a ja łózeczka jeszcze nie mam, ale myślałam, żeby tam chowac pampersy, albo np akcesoria do wózka czy kocyki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() przyszła mi pościel od sprzedawcy Magictex ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zadomowienie
|
czesc laseczki
![]() ja wlasnie wrocilam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() potem bylam z tztem na zakupach i nic nie kupilismy ![]() a teraz leze bo jakas zmeczona jestem :/
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-11-24 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.