Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 21:43   #4261
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
zreszta musze przyznac, ze tych kilka pierwszych razow bylo bardzo nieprzyjemnych, nieco bolesnych...

u mnie było identycznie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Klientka z firmy w której mój mąż pracuje 2 grudnia urodziła dzieciątko w 23 tygodniu ciąży od tego czasu zaczęła się walka o życie chłopczyka..... niestey dziś ją przegrał ;( ;( ;( zastanawiam się czy miałby większe szanse gdyby był w lepszym szpitalu, tzn, specjalizującym się w takich przypadkach....
przykro mi
23 tydzien to naprawde niewielkie szanse

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
T

Dzieki! Musze zobaczyc czy u nas w sklepie sa dostepne
Fisher Price jest chyba wszedzie

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-02-06 o 21:45
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:45   #4262
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety te 6-8 tygodni to takie minimum... a potem i tak wszelkiego rodzaju treningi trzeba zaczynac bardzo delikatnie

a sprawy lozkowe... hmmm... to chyba w duzym stopniu zalezy od samej kobiety jak sie czuje, jaki byl porod, czy byly pekniecia/naciecia i czy ustapily juz krwawienia/plamienia...

Ja po Sandrze przestalam plamic po ok 4 tygodniach, ale na przytulance zdecydowalam sie dopiero po wizycie kontrolnej po 6 tygo do porodu... po kontroli u gin... zreszta musze przyznac, ze tych kilka pierwszych razow bylo bardzo nieprzyjemnych, nieco bolesnych... ale z tego co wiem nie jest to regula, bo sa kobiety, ktore po porodzie nie odczuwaja zadnego dyskomfortu, ba, nawet odczuwaja wszystko lepiej

Czyli wszystko zalezy od organizmu kobiety ...
ale to plamienie co mialas 4 tyg to takie obfite bylo czy tylko na poczatku? a pozniej juz wystarczyly wkladki?

Cytat:
Klientka z firmy w której mój mąż pracuje 2 grudnia urodziła dzieciątko w 23 tygodniu ciąży od tego czasu zaczęła się walka o życie chłopczyka..... niestey dziś ją przegrał ;( ;( ;( zastanawiam się czy miałby większe szanse gdyby był w lepszym szpitalu, tzn, specjalizującym się w takich przypadkach....
Jejku straszne A co sie stalo ze dzidzia tak wczesniej chciala wyjsc na swiat?

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
do mnie kilkakrotnie po porodzie przychodziła połozna i tam ,,zagladala,,
Wizyte u gina mialam 6 tyg po, ale w UK to tylko formalnosc...bez badania, tylko mierzenie cisnienia, sam zapytal jak sie czuje, czy mnie cos boli itp.No i zapytal czy chce tabletki anty...koniec...
Na prawdziwej kontroli po porodzie z USg itp. bylam w Polsce
To dziwne ze gin nie sprawdzil .. ciekawe jak to u nas wyglada

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:45   #4263
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
dokladnie to samo moja mama mowil ze ona nie miala mozliwosci zobaczyc jak wygladamy w brzuszku a teraz takie cuda robia .. nie chce wiedziec co wymysla za 10 lat ...
No ja wczoraj oglądałam taki program - babka była w ciązy, dziecku trzeba było usunąć guz - rozcięli brzuch, wyjęli dziecko, usunęli guz, włożyli z powrotem i wyjęli dopiero jak jużbył donoszony - byłam w szkou.

Albo dzicku jedno płuco się nie rozwijało jak był w brzuszku mamy - i taką długą cienką "sondą" zrobili nakłucie w brzuchu matki i małemu włożyli w przełyk (przes usta) balonik, który spowodował, że jakiś tam płyn w płucu się obniżył i płuco się rozwminęło, przed porodem, zabieg powtórzyli żeby balonik usunąć, gdyby nie to, mały nie miałby szans na przeżycie.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:46   #4264
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
przykre... 23 tydzien to bardzo niewielkie szanse... chociaz i tak dlugo walczyli o zycie maluszka...
trudno tez powiedziec, czy lepszy szpital zagwarantowalby wieksze szanse... mozliwe... ale teraz chyba nie ma sensu sie nad tym zastanawiac ;(
Stary 2012-02-06, 21:47   #4265
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
to moze jutro, bo dzis juz na pyszczek padam

milej nocki zycze

Spoko, może być jutro

Dobranoc
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-06, 21:47   #4266
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

To dziwne ze gin nie sprawdzil .. ciekawe jak to u nas wyglada
bo tu wszystkim zajmuje sie lekarz ogolny
Dlatego w Pl poszlam na dokladne badania i sprawdzenie
Stary 2012-02-06, 21:48   #4267
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi
23 tydzien to naprawde niewielkie szanse

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Fisher Price jest chyba wszedzie
Pluca jeszcze nie sa rozwiniete w 23 tygodniu

Pewnie tak ale nie widzialam ich u nas w sklepie nigdzie albo nie zwracalam uwagi

Cytat:

milej nocki zycze
milych snow

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-06, 21:49   #4268
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ale to plamienie co mialas 4 tyg to takie obfite bylo czy tylko na poczatku? a pozniej juz wystarczyly wkladki?
przez pierwsze 3-4 dni lecialo ze mnie jak ze swinki , potem przez jakies 10 kolejnych bylo jak gdyby malo obfity @, a potem to juz tylko na wkladkach lecialam... zreszta te ostatni dni plamienia to juz nie taka czysta krew, tylko przybrudzona zoltawa wydzielina ...

dooobra, mialam isc spac
papa
Stary 2012-02-06, 21:53   #4269
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Jejku straszne A co sie stalo ze dzidzia tak wczesniej chciala wyjsc na swiat?
No właśnie nie, nikt tej kobiety nie chciał pytać jak jescze mały żył, no a teraz to już tym bardziej.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
przykre... 23 tydzien to bardzo niewielkie szanse... chociaz i tak dlugo walczyli o zycie maluszka...
trudno tez powiedziec, czy lepszy szpital zagwarantowalby wieksze szanse... mozliwe... ale teraz chyba nie ma sensu sie nad tym zastanawiac ;(
No teraz dla nich to nie ma sensu, ale wolałabym wiedzieć na przyszłość - jakbym była w podobnej sytuacji to wolałabym wiedzić czy szpitale w moim mieście staną na wysokości zadania czy lepiej szukać lepszego szpitala.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Dobra, ja też zmykam - idę męża z wanny wygonić

PAPAPA a jutro pierwszy i jedyny wolny dzień moich ferii
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-06, 21:54   #4270
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wczoraj oglądałam taki program - babka była w ciązy, dziecku trzeba było usunąć guz - rozcięli brzuch, wyjęli dziecko, usunęli guz, włożyli z powrotem i wyjęli dopiero jak jużbył donoszony - byłam w szkou.

Albo dzicku jedno płuco się nie rozwijało jak był w brzuszku mamy - i taką długą cienką "sondą" zrobili nakłucie w brzuchu matki i małemu włożyli w przełyk (przes usta) balonik, który spowodował, że jakiś tam płyn w płucu się obniżył i płuco się rozwminęło, przed porodem, zabieg powtórzyli żeby balonik usunąć, gdyby nie to, mały nie miałby szans na przeżycie.
Szok! Jak medycyna idzie do przodu!

U mojej znajomej w 5 miesiacu wyszla bardzo zle cytologia i lekarz powiedzial ze ma raka macicy i musze usunac dziecko ze albo umrze ona albo jej coreczka ... Nie zgodzila poszla do innego lekarza i dzieki Bogu! Drugi lekarz powiedzial ze moze spokojnie donosic dziecko i ze porod moze jej nawet pomoc... A co sie okazalo na koniec to nie byl zaden rak tylko nadzerka. Urodzila sliczna zdrowa dziewczynke miala zabieg a 2 lata pozniej zaszla znowu w ciaze ...

Cytat:
bo tu wszystkim zajmuje sie lekarz ogolny
Dlatego w Pl poszlam na dokladne badania i sprawdzenie
Paranoja .. ale powiem Ci ze u nas to podobnie wyglada
A duzo u Was kosztuje wizyta prywatnie?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-06, 21:55   #4271
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
To musze jakies spokojne piosenki poszukac na yt

a jakis czas po porodzie jest wizyta u gina zeby wszystko posprawdzal tam na dole tak?

A Wy bedziecie robic pokoj malemu? Bo nie wiem czy pisalas aa ja nie doczytalam.
ja sobie ściągnęłam, Mozarta dla bobasa i muzykę dla bobasa 1,2,3 i też sobie słuchamy tego. Pokoik robimy. I tam będzie tylko młody mieszkał i jego klamoty
Cytat:
Maleństwo. Kiedyś czytałam w gazecie o tym, że lekarze są w stanie uratować takie dzieci narodzone w 23 tygodniu, ale to nie jest taka prosta sprawa. Na pewno zależy to od aparatury i specjalistów.

Cytat:
Chyb obfitość plamienia uzależniona jest od tego czy jest łyżeczkowanie po porodzie czy nie ma. Tak mi bynajmniej koleżanka mówiła, która za pierwszym razem nie miała, a później miała

Cytat:

Na TLC? A jedna ciąża była pozamaciczna? Ten lekarz, co dziisiaj u niego byłam robi takie operacje na płodach, już we wczesnych tygodniach. Bardzo wiele dzieci w ten sposób uratował.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 21:57   #4272
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
przez pierwsze 3-4 dni lecialo ze mnie jak ze swinki , potem przez jakies 10 kolejnych bylo jak gdyby malo obfity @, a potem to juz tylko na wkladkach lecialam... zreszta te ostatni dni plamienia to juz nie taka czysta krew, tylko przybrudzona zoltawa wydzielina ...

dooobra, mialam isc spac
papa
Uff to chociaz tyle ze tylko poczatki sa ciezke ..

Widze ze jutro masz wizyte Powodzenia!

Cytat:
No właśnie nie, nikt tej kobiety nie chciał pytać jak jescze mały żył, no a teraz to już tym bardziej.

---------- Dopisano o 22:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Dobra, ja też zmykam - idę męża z wanny wygonić

PAPAPA a jutro pierwszy i jedyny wolny dzień moich ferii

No faktycznie nie ma co pytac w takiej sytuacji .. ale to straszne. Nosisz dziecko pod sercem przez pol ciazy a tu takie cos .. biedna

Masz na mysli przylaczyc?

Milych snow i odpoczywaj jutro

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-06, 21:59   #4273
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Paranoja .. ale powiem Ci ze u nas to podobnie wyglada
A duzo u Was kosztuje wizyta prywatnie?
To jest paranoja, bo uwazam,ze lekarz od wszystkiego to od niczego

nigdy tu nie bylam prywatnie
Ale okolo 2 godz ode mnie mam Polska klinike i tam sa wszyscy specjalisci, takze jakby sie cos dzialo to jest szybka i fachowa pomoc

Narazie specjalistow odwiedzam na wizytach w Pl
Stary 2012-02-06, 22:22   #4274
tynkusia
Rozeznanie

Cytat:
hihihihihi to co, mam zostawić, czy zmieniać na mniej???? To kiedy te urodziny

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Jadę do pracy..... ale mi się nie chce, i to w ferie

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

A, Baobabku gratuluję udanych zakupów - widzę, że ostatnio nie tylko ja sie obkupiłam - może pokażesz, co udało Ci się upolować

Moze zostac Urodziny mam 23 lutego wiec nie oplaca sie poprawiac

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
"Przeleciałam" Was dziewczynki, ale niestety trochę pobieżnie, bo czeka mnie tłumaczenie...widziałam, że Ana poruszyła temat staników. Ja od jakiś 3 lat noszę dobrze dobrane biustonosze i powiem jednym słowem - uwielbiam i moje bimbały też uwielbiają Zaczynałam od rozmiaru 70f, teraz mam 65e. Ceny nie zachęcają, ale teraz w weekend udałam się to esotiq i zakochałam się. Kiedyś już u nich próbowałam, ale nic na mnie nie pasowało, a teraz nie mogłam się zdecydować. Potrzebowałam zwykłego cielistego, którego można nosić bez ramiączek i wyszłam z takim i z seksownym czerwono-czarnym komplecikiem (biustonosz i majteczki) i za całość dałam 170zł, co w sklepie, w którym zawsze się zaopatrywałam starczało na 1 stanik...także na pewno będę wracać jeśli przy użytkowaniu też się sprawdzą

Weekend była naprawdę super z moim kochaniem Eh, znów 5 dni trzeba poczekać.
Poza tym mamy orzech do zgryzienia, bo mąż badał oczy i wyszło mu, że ma -0,5 i -0,75 i mały astygmatyzm w jednym oku i nie wie czy chce okulary czy nie. Byliśmy wczoraj u optyka i mają fajną promocję 2za1 i wzięłabym sobie oprawki przeciwsłoneczne tylko z moimi korekcyjnymi szkłami. To są oprawki, do których wzdycham już dawno i zapłaciłabym tylko za ich szkła, no ale z męża okularami robi się okrągła sumka, a ja jestem rodzoną Poznaniarą, czyli jestem bardzo oszczędna Więc zastanawiam się...
Ja bym skorzystala
Mam bardzo duza wade wzroku i nawet o tym nie chce mi sie myslec ani rozmawiac... a astygmatyzm 1,5...
Raz na spacerku z mezem okulary po prostu mi sie rozlecialy... Teraz chodze z sklejonymi bo uparlam sie ze kupie sobie nowe jak pojade do Pl ;p

Cytat:
no wlasnie, a ja przez ,,niedopilnowanie,,
Od szkoły podstawowej nosiłam juz na codzien i mam tak do dzisA przeszlam wiele momentów wysmiewania, niestety nie ominie sie takich okresow

Tez niesłyszałam o cofaniu sie wady
Ja nosze okulary bodajze od 2 r z. wiec to jest dopiro cos :p
Tem mnie wyzywano w szkole od ,,okularnic ,, i ,,zezowatych,, , ale jakos to przezylam i nie wyobrazam sobie ich nie miec
Mi po roznych cwiczeniach nie poprawilo sie a mam ,,-,, dopiero rok temu na badania miiinimalnie mi zmniejszyli szkielka.
Probowalam soczewek, niestety zle dobrane mnie zrazily jak na razie.
Cytat:
Przepis na placuszki z kurczakiem

0,5 kg piersi z kurczaka
3 łyżki majonezu
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 jajka
posiekana natka pietruszki
30dkg żółtego sera startego na tarce (najdrobniejsze oczka)
sól
pieprz
vegeta (niekoniecznie)

piersi pokroić na drobne kawałeczki (inaczej mogą się wszystkie nie dosmażyć) dodać pozostałe składniki i smażyć na złoty kolor.

Ja robilam na ,,oko,, tzn z mniejszej ilosci i sa pycha
Oooooo mnniaaaam!!!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Moja szafa

Jak są drzwi otwarte to części z odkurzaczem i deską wcale nie widać. Musieliśmy tak zrobić, bo szafa musiała byc odsunięta od ściany bo by była za płytka. Ale z efektu jestem baaardzo zadowolona
No no szafa pierwsza klasa ;D

Cytat:
no wlasnie gdzie jest moj toster?
Ale sie usmialam!! ;D

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32113660]Ech... czyli wychodzi na to, że w wątku właściwie nie ma już dziewczyn starających się, bo wszystkie albo zaszły, albo od nas odeszły? Szkoda... zaraz się okaże, że tylko ja się ostanę, bo Ty zobaczysz dwie kreseczki [/QUOTE]

Mrowinko nosek do gory! Nowe staraczki zaraz beda Wtedy bedziesz juz nas wspierala zafasolkowana ! ;D

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
http://www.euro.com.pl/roboty-wieloc...mk-55280.bhtml - to jest mój robot.

Ubranka wstawię jutro, bo mąż mi je wsadził do szafy do pudełka z ubrankami o większym rozmiarze, a ja sama tego pudła nie sciągnę, bo już się ciężkie zrobiło, a mąż poszedł do pracy.

Dzisiaj wstawie moją kochaną twarzyczkę
Jaki slodki buzioleek!!

Cytat:
przyszlym mamusiom szczerze polecam to:
http://www.youtube.com/watch?v=0Ywjq...eature=related

Moje dziecko w mig nauczylo sie zasypiac przy tym samo, melodie bardzo delikatne, spokojne
No co za cudo chyba juz znalazlam prezent dla jeszcze nienarodzonego chrzesniaka Dziex
Cytat:
Szok! Jak medycyna idzie do przodu!

U mojej znajomej w 5 miesiacu wyszla bardzo zle cytologia i lekarz powiedzial ze ma raka macicy i musze usunac dziecko ze albo umrze ona albo jej coreczka ... Nie zgodzila poszla do innego lekarza i dzieki Bogu! Drugi lekarz powiedzial ze moze spokojnie donosic dziecko i ze porod moze jej nawet pomoc... A co sie okazalo na koniec to nie byl zaden rak tylko nadzerka. Urodzila sliczna zdrowa dziewczynke miala zabieg a 2 lata pozniej zaszla znowu w ciaze ...
Oj szoook... ;O Warto w takich przypadkach odwiedzic innych lekarzy

No i dodam kobietki, ze dzis bylam na tym tescie jezykowam. Ku mojemu zdziwieniu zakwalifikowali mnie na poziom B2!!! no i nie wiedzialam czy sie cieszyc czy plakac.. w takich testach czesto sie ,,strzela,, albo zaznacza najbardziej prawdopodobna dla nas odpowiedz.. mialam prawie 2 lata przerwy w nauce i tu takie cos.. chcialam isc i mialam taka nadzieje ze dostane sie na nizszy poziom a tu zonk ;O. Z drugiej strony sie ciesze , poniewaz bede mogla popracowac na soba i wziasc sie w koncu w garsc a z drugiej jak wiecie ja mam blokade, ze przy ludziach z innym jezykiem sie zatne i siedze cicho..Zobaczymy jak sobie poradze Kurs od konca lutego tylko mam nadzieje , ze pojade w kwietniu do Pl na swieta.. ;(

Edytowane przez tynkusia
Czas edycji: 2012-02-06 o 22:51
tynkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 22:51   #4275
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie ściągnęłam, Mozarta dla bobasa i muzykę dla bobasa 1,2,3 i też sobie słuchamy tego. Pokoik robimy. I tam będzie tylko młody mieszkał i jego klamoty

Maleństwo. Kiedyś czytałam w gazecie o tym, że lekarze są w stanie uratować takie dzieci narodzone w 23 tygodniu, ale to nie jest taka prosta sprawa. Na pewno zależy to od aparatury i specjalistów.

Chyb obfitość plamienia uzależniona jest od tego czy jest łyżeczkowanie po porodzie czy nie ma. Tak mi bynajmniej koleżanka mówiła, która za pierwszym razem nie miała, a później miała.
Jaki kolor pokoju robicie?

Wlasnie szukam na necie na TLC leci taki program o rodzine z 20 dziecmi .. i ona wlasnie urodzila bardzo wczesnie cos kolo 23 tyg malizna byla mniejsza niz dlon wszystkie wnetrznosci bylo widac i przezyla ... ale kurde nie moge znalesc ktory to tydzien byl dokladnie.

Glupie pytanie .. co to lyzkowanie?

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
To jest paranoja, bo uwazam,ze lekarz od wszystkiego to od niczego

nigdy tu nie bylam prywatnie
Ale okolo 2 godz ode mnie mam Polska klinike i tam sa wszyscy specjalisci, takze jakby sie cos dzialo to jest szybka i fachowa pomoc

Narazie specjalistow odwiedzam na wizytach w Pl
Dokladnie tak! O to fajnie ze masz mozliwosc wizyty u polskiego specjalisty jesli tego potrzebujesz

Kurcze u mnie to raczej nie mozliwe na wizyte do PL leciec Chociaz duzo moich znajomych latalo do Polski sobie zeby robic bo bylo taniej kupic bilet i zrobic niz isc tutaj do dentysty

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość

No i dodam kobietki, ze dzis bylam na tym tescie jezykowam. Ku mojemu zdziwieniu zakwalifikowali mnie na poziom B2!!! no i nie wiedzialam czy sie cieszyc czy plakac.. w takich testach czesto sie ,,strzela,, albo zaznacza najbardziej prawdopodobna dla nas odpowiedz.. mialam prawie 2 lata przerwy w nauce i tu takie cos.. chcialam isc i mialam taka nadzieje ze dostane sie na nizszy poziom a tu zonk ;O. Z drugiej strony sie ciesze , poniewaz bede mogla popracowac na soba i wziasc sie w koncu w garsc a z drugiej jak wiecie ja mam blokade, ze przy ludziach z innym jezykiem sie zatne i siedze cicho..Zobaczymy jak sobie poradze Kurs od konca lutego tylko mam nadzieje , ze pojade w kwietniu do Pl na swieta.. ;(
Super gratulacje!!!
Ja dopiero po 5-6 latach pozbylam sie blokaty zeby mowic z innymi po ang zawsze sie balam ze cos glupiego palne

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-06, 22:53   #4276
tynkusia
Rozeznanie

zaaaabcia nie jestem pewna, ale wydaje mi sie ze to ma zwiazek z oczyszczaniem macicy itp. Poprawcie mnie jesli sie myle.
Ja jakos nie czuje sie na tyle, zeby podejsc i porozmawiac jak niektorzy. Mam nadzieje, ze szybko to minie

Edytowane przez tynkusia
Czas edycji: 2012-02-06 o 22:54
tynkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:01   #4277
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.euro.com.pl/roboty-wieloc...mk-55280.bhtml - to jest mój robot.

Ubranka wstawię jutro, bo mąż mi je wsadził do szafy do pudełka z ubrankami o większym rozmiarze, a ja sama tego pudła nie sciągnę, bo już się ciężkie zrobiło, a mąż poszedł do pracy.

Dzisiaj wstawie moją kochaną twarzyczkę
Sliczny
Cytat:
Jutro zajrzę w materiały z kursu to Wam dokładnie będę mogła napisać kiedy jaki zmysł sie u dziecka pojawia i jak dzidziuś to odczuwa, chcecie??
O tak,jak mozna to ja poprosze

co do cwiczen miesni Kegla to sa takie specjalne kulki do tego,tylko nie wiem czy w czasie ciazy mozna je uzywac.

Edytowane przez xxKasiax
Czas edycji: 2012-02-06 o 23:04
xxKasiax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:07   #4278
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
zaaaabcia nie jestem pewna, ale wydaje mi sie ze to ma zwiazek z oczyszczaniem macicy itp. Poprawcie mnie jesli sie myle.
Ja jakos nie czuje sie na tyle, zeby podejsc i porozmawiac jak niektorzy. Mam nadzieje, ze szybko to minie
Az musze na necie poczytac.

Napewno minie Pomysl ze Ty umiesz dwa jezyki nawet jesli ten drugi nie jest perfekcyjny A co nie ktorzy nie znaja wogole

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
co do cwiczen miesni Kegla to sa takie specjalne kulki do tego,tylko nie wiem czy w czasie ciazy mozna je uzywac.
mozna tez cwiczyc z balonikiem

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-02-06, 23:18   #4279
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Az musze na necie poczytac.

Napewno minie Pomysl ze Ty umiesz dwa jezyki nawet jesli ten drugi nie jest perfekcyjny A co nie ktorzy nie znaja wogole

mozna tez cwiczyc z balonikiem
Z balonikiem to nie slyszalam jeszcze
xxKasiax jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 23:40   #4280
kotekk81
Zakorzenienie

hej

ja na sekunde bo ide po leki niestety rozlozylo mnie na calego

powiem tylko tyle..ja mialam cc i polog trwal u mnie jak w morde strzelil 6 tygodni...na poczatku uzywalam podkladow a potem przeszlam na podpaski a potem wkladki......a nasz pierwszy raz byl wlasnie po wizycie kontrolnej u gina (u mnie bylo bez roznicy przed porodem czy po ale na mialam cc wiec moze dlatego) aaa a cwiczyc tez chcialam zaraz po porodzie i pologu niestety zycie zweryfikowalo moje plany (mialam ciagniecie blizny ktora mi zreszta wczesniej pekla ale nie bede sie rozpisywac na ten temat )

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 06:58   #4281
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Dziewczynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07599.jpg (53,5 KB, 92 załadowań)
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-07, 06:58   #4282
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Musze się ogranąć, uspokoić i jadę na betę.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-07, 06:58   #4283
00anulka00
Zadomowienie

gratuluje
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-07, 06:59   #4284
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Na TLC? A jedna ciąża była pozamaciczna? Ten lekarz, co dziisiaj u niego byłam robi takie operacje na płodach, już we wczesnych tygodniach. Bardzo wiele dzieci w ten sposób uratował.
Tak, dokładnie tan
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-07, 07:01   #4285
00anulka00
Zadomowienie

Bika jak możesz to wykreśl mnie z listy całkowicie
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 07:02   #4286
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Dlaczego??? Coś się stało???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-07, 07:11   #4287
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki
łooooo, gratulacje!!!!!!!!!! ale grubaśne krechy
Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
Bika jak możesz to wykreśl mnie z listy całkowicie
co się stało?

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 07:18   #4288
marao
Zadomowienie

GG do marao

Aaaaaaaa Bika rety! Gratuluje ))))))))

Cytat:
Jaki kolor pokoju robicie?
Glupie pytanie .. co to lyzkowanie?
Kolor mamy żółty i taki zostawiamy. Do tego zrobimy prawdopodobnie niebieskie dodatki. Chociaż ostatnio w jakimś sklepie spodobały mi się zielone, ale chyba zostaną nieb ieskie. Znalazłam na allegro taką baeczkę co szyje takie muślinowe firanki i obszywa je tasiemką w dwóch kolorach i dodaję do tego te przestrzenne obrazki powieszone na wstążkach. I chyba się zdecyduje na taą firankę obszytą na dole dwoma odcieniami niebieskiego. I dalej to jeszcze nie mam pomysłu, ale pracuje nad tym

A łyżeczkowanie to dokładnie tak jak ktoś napisał oczyszczanie macicy. Moja szwagierka miała o 14 dni przenszoną ciąże i jej robili łyżeczkowanie, a tak to generalnie to nie wiem od czego to zależy czy robią czy nie. Chyba od wyglądu łożyska, po nim chyba oceniają czy robić czy się samoistnie wyczysci. Ponoć nie jest to przyjemne ale później, że tak powiem mniejszy problem.
Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Sliczny
Dziękuje

Można ponoć w ciąży te kulki stosować, ale ja ćwiczę mięśnie Kegla bez tego.

Edytowane przez marao
Czas edycji: 2012-02-07 o 07:20
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 07:29   #4289
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Aaaaaaaa Bika rety! Gratuluje ))))))))

Można ponoć w ciąży te kulki stosować, ale ja ćwiczę mięśnie Kegla bez tego.
No właśnie"rety"

Maraoś podaj te ćwiczenia to też zacznę, znam tylko takie ćwiczenie, że jak się sika, to można zatrzymywać mocz,
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-02-07, 07:32   #4290
kaska87
Zakorzenienie

Bika
gartuluję! ale super! widzisz dziewczyny miały rację

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości